2024-02-27
今晚喺附近睇完戲,同埋晏晝又食得太飽,就諗住隨便搵啲嘢食,咁啱俾我發現咗呢一間冰廳,除咗有係茶餐廳成日都會見到嘅菜式,佢哋都會有些特色菜🤩🤩見到咁特別梗係要試吓避風塘生炸髀 $35 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟望到生炸髀,我已經雙眼發光‼️即刻就叫咗,而且上枱發現超大隻🤩食落會比平時的炸髀更加多汁,滑嫩;而且用咗避風塘食落會比平時嘅炸髀更加惹味,唔使太辣,唔係好食到辣嘅人都可以接受始祖椒鹽豬扒飯(炒底)$70推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時食嘅椒鹽豬扒都係白飯底,佢哋係用炒飯底,所以食落更加惹味😆而且豬扒厚得嚟唔會好乾身,不過椒鹽味就會淡啲🤔🤔唔知係咪因為驚兩樣都咁重口味,唔係個個都習慣,不過整體嚟講都好吃榛子醬西多士 $32推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟平時食西多都食唔少,但配榛子醬都係第一次試,食落味道會偏甜少少,雖然中間的榛子醬好多,但唔係死甜,如果怕太甜,可以唔落糖漿港口味雜果賓治 $25推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🤣🤣🤣估唔到係呢啲餐廳都會有雜果賓治叫,男朋友見到就話即刻要叫呢一個😂味道同平時嘅雜果賓治一樣,不過雜果份量都幾多,算係一個童年回憶樽仔咖啡 $15推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟原價$25,因為叫咗個椒鹽
避風塘生炸髀 $35
始祖椒鹽豬扒飯(炒底)$70
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
榛子醬西多士 $32
港口味雜果賓治 $25
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
樽仔咖啡 $15
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟
原價$25,因為叫咗個椒鹽豬扒飯,可以用$15加購;原本諗住叫樽仔奶茶的,但咁啱賣晒🙈🙈咁就試吓咖啡先,飲落都幾滑身,唔會太甜,同埋咖啡味都幾濃,下次有機會試埋樽仔奶茶
✨整體來講,價錢同平時嘅茶餐廳差唔多,但款式上會比較多。同埋特別啲,難怪我咁夜去食到咁多人