👭鳥元炸雞專門店(荃灣)👭1️⃣特惠套餐:元祖鳥元炸雞(2件)配黑豚肉咖喱飯送可樂一罐 $38炸雞新鮮熱辣辣炸起,外皮薄而脆,雞肉嫩滑多汁🤤呢到既咖喱飯唔係一般日式咖哩咁甜,而係帶有微微既辣,岩哂38口味😆2️⃣北海道南瓜餅 $12南瓜餅尺寸十分巨型,整件餅都係由南瓜蓉製成,南瓜蓉非常甜,食落啖啖都係南瓜蓉令38好滿足😍3️⃣日式章魚燒(3粒) $16醬汁配料同章魚燒既比例岩岩好,尺寸比較迷你,所以可以一啖一粒,但要小心熱呀😂不過38就覺得$16得3粒略微有點小貴,都係下午茶套餐抵食啲😆推薦度:7/10🏠荃灣荃華街3號悅來坊B1樓B108號舖
👭鳥元炸雞專門店(荃灣)👭

2️⃣北海道南瓜餅 $12

3️⃣日式章魚燒(3粒) $16

推薦度:7/10

🏠荃灣荃華街3號悅來坊B1樓B108號舖
2019-08-06 953 views
1. <好味日本小店 炸雞勁正 >🇯🇵😍呢間喺荃灣既日本野 主要食日本野但比較似輕便野食 好似 雞翼 鰻魚飯 咖喱等等 座位唔多 得高枱櫈 有 d人唔介意可以企喺度食 or外賣 😃2.🍴a套餐 咖喱飯 炸雞兩件 可樂 38 蚊🍚🐤係用膠同紙皮合放住 所以自己選擇外賣定坐喺度食 炸雞大大隻 外皮香脆🔥夠薄 皮下脂肪唔會肥膩 雞肉飯滑得黎彈牙又夠 juicy 好正🐤 3. 咖喱飯係用日本米 口感軟熟 比較黏稠 🍚 咖喱當然係日本咖喱 少甜質感偏高 加埋甜蘿蔔碎 薯仔碎🥔🥕 同埋軟熟既豬肉🐷好味4. 🍴鳥元一字千羽 22 蚊🐤即係雞翼 一隻雞翼切成兩邊炸起 雞翼本身好大隻 所以半隻同一隻差唔多外皮香脆 雞肉嫩滑 勁正👍🏻#日本菜 #炸雞 #雞翼 #咖喱飯 #日本米 #可樂 #豚肉 Score 平均分 <7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#鳥元炸雞專門
1. <好味日本小店 炸雞勁正 >🇯🇵😍

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#鳥元炸雞專門店
荃灣 荃華街3 號悅來坊b1 樓 b108 號鋪
~~~~~~~~~~~
2019-08-06
$60 (Dinner)
2019-07-26 152 views
喺悅來坊廣場嘅KFC隔離竟然夠膽開炸雞店?! 一於試下!特惠套餐$38有兩件炸雞+一碗黑豚肉咖哩飯+可樂! 咁抵!!!由於炸雞需時,先食左個咖哩飯先。日本米粒粒分明,咖哩汁濃郁配上薯仔蘿白 6.5/10 超快清哂hahahaha炸雞即叫即炸,熱辣辣! 本來仲諗兩件炸雞會唔會唔夠食…點知原來有罐可樂咁大件,仲無骨啖啖肉咬開超多肉汁 OMGGG! 確實比得上台灣嘅炸雞扒!  9/10之後仲單點左一件北海道芝士南瓜薯餅$18都係新鮮炸起,南瓜蓉都算甜 7/10下次再嚟要試下榴連炸彈
喺悅來坊廣場嘅KFC隔離竟然夠膽開炸雞店?! 一於試下!

特惠套餐$38

有兩件炸雞+一碗黑豚肉咖哩飯+可樂! 咁抵!!!
由於炸雞需時,先食左個咖哩飯先。
日本米粒粒分明,咖哩汁濃郁配上薯仔蘿白 6.5/10
 超快清哂hahahaha

炸雞即叫即炸,熱辣辣!

之後仲單點左一件北海道芝士南瓜薯餅$18
都係新鮮炸起,南瓜蓉都算甜 7/10

下次再嚟要試下榴連炸彈

2019-07-25
5 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)
2019-07-25 125 views
<口感juicy 既bb 雞>即叫即炸, 兩件雞搥,細件裝, 用的是外賣包裝紙。如果有少少酸辣醬汁/ 檸檬就更好< 咖哩豬肉飯 + 可樂 + bb雞> 38hkd咖哩豬肉飯嘅咖哩好香濃,似係日式包裝,即食咖哩包 ,入面度出嚟咁香濃, 白飯係即日煮的,製作過程非常快速,只等兩三分鐘就可以食。< 白汁雞皇飯 + 可樂 + bb雞 > 38hkd如果食過咖哩豬肉飯,再食白汁雞皇飯就好慘 ,因為你會係食唔出任何味道所以記得要飲一飲可樂,清一清潔再食。 白汁雞皇飯的白汁很濃厚。一個女仔,正常食一個餐,都有七成飽
<口感juicy 既bb 雞>

< 咖哩豬肉飯 + 可樂 + bb雞> 38hkd

< 白汁雞皇飯 + 可樂 + bb雞 > 38hkd

一個女仔,正常食一個餐,都有七成飽

荃灣悅來酒店地庫,近年很多新餐廳開幕 ,可以找到各國美食。上週到達鳥元,一試日式炸雞。餐廳走立食概念,只提供小量座位,當然歡迎外賣。或許是方便外賣,餐具都是即用即棄。這天點了一客元祖鳥元炸雞、日式章魚燒及日本汽水。一份炸雞的份量, 絕對唔講得笑, 每一件都好大, 即叫即炸,雖然要花少少時間等一陣,但確保了 外邊香脆,內裏 滿滿肉汁嘅口感,值得一等。章魚燒 同樣都係即叫即製, 加上滿滿嘅木魚片, 口感一流。日本汽水係來自靜岡嘅蜜瓜汁,味道清甜 ,醒神開胃。餐廳雖然不大,但內裏有些小裝飾還是很有心思。

章魚燒 同樣都係即叫即製, 加上滿滿嘅木魚片, 口感一流。

日本汽水係來自靜岡嘅蜜瓜汁,味道清甜 ,醒神開胃。

餐廳雖然不大,但內裏有些小裝飾還是很有心思。
2019-07-20 129 views
今日口痕想食炸雞,黎左依家炸雞專門店雖然係小食店,舖面比較的色,但行入去感覺好骨緻同整齊,放左d日式飲料同模型裝飾,又有提供枱櫈比客人坐。我同朋友order左一份元祖鳥元炸雞,北海道芝士忌廉雞皇飯同日式章魚燒。如果唔想食太多炸雞嘅朋友我建議order套餐,一份炸雞一個飯,仲有嘢飲好抵!元祖鳥元炸雞一份有4件,用個盒仔裝住,可能為左方便帶走,附有條黑色膠帶,好細心!食炸雞嘅時候要好小心,因為佢係新鮮炸好,無論內外都係熱辣辣!炸皮唔會太厚,炸得幾脆最抵讚係入邊嘅雞肉,肉質唔鞋口好滑,又食到有汁炸皮同雞肉都有味道!芝士忌廉雞皇飯既芝士足料,可以食到應該係mozzarella既香忌廉汁調配都唔會太鹹,配反啱啱濃味嘅炸雞就啱啱好!日式章魚燒都係傳統做法,入面材料比例幾平均,唔會太多面漿搞到好濟整體食物質素對得住價錢有突,會再幫襯!
今日口痕想食炸雞,黎左依家炸雞專門店

最抵讚係入邊嘅雞肉,肉質唔鞋口好滑,又食到有汁
炸皮同雞肉都有味道!
忌廉汁調配都唔會太鹹,配反啱啱濃味嘅炸雞就啱啱好!

整體食物質素對得住價錢有突,會再幫襯!
2019-07-19 119 views
今日要出荃灣做野,跟手諗住食埋飯先返去啦行下行下去左悅來坊落左B1層就見到KF_ ,但係周圍都係集團,搵間小店去食,旁邊有間叫鳥元又係食炸雞,點都要幫襯下小店店主應該好like 手辦,好多唔同手辦放係到,望落更似日本餐廳唔好講甘多,叫野食啦我愛既鰻魚飯唔少得多準好味,鰻魚冇腥味,飯又香,唔會硬汁甜甜地搞到好有食慾鰻魚都幾滑炸雞好吸引、唔同KF_咬落雞肉多汁,唔乾身,外皮炸得又夠脆口可惜得4舊,想食多d都唔得小丸子都足料,唔會成口粉因為街邊好多都係粉多野飲都好多選擇,全部都係日本飲料每款都係16蚊,就連下層超市都$20起抵啊!我就叫左個草莓特飲,唔會太甜幾好飲順帶一提,呢到仲有USB插頭比客人充電🔋,真係服務周到😄
今日要出荃灣做野,跟手諗住食埋飯先返去啦
行下行下去左悅來坊

又係食炸雞,點都要幫襯下小店

唔好講甘多,叫野食啦
我愛既鰻魚飯唔少得

多準好味,鰻魚冇腥味,飯又香,唔會硬
汁甜甜地搞到好有食慾
鰻魚都幾滑

炸雞好吸引、唔同KF_
咬落雞肉多汁,唔乾身,外皮炸得又夠脆口
可惜得4舊,想食多d都唔得

小丸子都足料,唔會成口粉
因為街邊好多都係粉多

野飲都好多選擇,全部都係日本飲料
每款都係16蚊,就連下層超市都$20起
抵啊!

我就叫左個草莓特飲,唔會太甜幾好飲

順帶一提,呢到仲有USB插頭比客人充電🔋,真係服務周到😄
2019-07-18
5 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
去悅來坊的奇X天地買新玩具順便吃個午飯。被店面的各種日本動畫人物擺設吸引了過去,店員很親切問有什麼啱食,看看餐牌價錢好吸引,於是叫個炸雞套餐試試,結果喜出望外。不用40蚊就有套餐,當初真的不抱期望。驚不夠飽,再叫了一份章魚燒。店內一般是站著吃或外賣的,但也有高身的木凳,還提供免費充電。可以看到其他來光顧的小朋友都很開心。我的套餐到了,加2蚊轉成冷泡茶(無冰),共56蚊。都挺豐富的。咖喱飯飯粒飽滿,咖喱汁份量剛好,每啖飯都有咖喱汁伴著,美中不足是份量較少。章魚燒外脆內軟,咬多幾口可以吃到裡面的章魚粒。冷泡茶的2蚊是值得的。有清爽的茶味,喝到底可以看到少量茶葉的粉末,可見是自家沖泡保存,有心思。既然是以炸雞掛帥的店當然要把炸雞留在最後評價。這件炸雞真的不辱店名。香脆的外皮不會過厚,裡頭的雞肉嫩滑,肉汁豐富。盛載炸雞的紙碗,並沒有吸到很多油,可見炸雞的油份也控製得精準。(後來偷偷看到廚房的師傅是即叫即炸的)一邊吃一邊看到很多家長帶小朋友來光顧,大家交換不同款式的食物和飲品樂也融融。剛好這個商場又有X趣天地,很適合父母幫小朋友醫肚。

章魚燒外脆內軟,咬多幾口可以吃到裡面的章魚粒。

2019-07-16
5 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
  • 元祖鳥元炸雞
  • 冷泡茶
2019-07-15 43 views
呢間新開餐廳係荃灣,係一間以立食為主、有少量位置的餐廳。餐廳的裝潢設計簡單,將有的餸菜都貼曬出嚟!最重要係連叉電位都有呀!行到攰又無曬電真係可以係度快速充電喔!餐廳食物其實不是非常多款,但勝在每款都好吸引,而且以一間外賣店或立食店來說,都已經好足夠了!等緊食物的時候發現原來在餐廳的領餐處有好多擺設的,而且每個擺設裝飾都好特別,仲好cross over添整整齊齊的各款特飲、日本酒款都有,想同朋友放工後飲兩杯傾下計都可以呀!呢款係元祖鳥元炸雞,老闆話炸雞非油炸,而是用秘制雞湯來炸的。所以食落時雞肉會嫩滑多汁。套餐是跟埋一個飯的,今次點了雞皇飯,非常正!而且仲好多料添另外點了兩款小食,一款是炸芝士春卷,另一款是一字手羽。芝士春卷即叫即炸,所以一定要即食一條,芝士會係口入面融化出嚟,真心正!而一字手羽更加係懶人必食,因為一口咬就已經可以甩骨了。
呢間新開餐廳係荃灣,係一間以立食為主、有少量位置的餐廳。

餐廳的裝潢設計簡單,將有的餸菜都貼曬出嚟!

套餐是跟埋一個飯的,今次點了雞皇飯,非常正!而且仲好多料添

而一字手羽更加係懶人必食,因為一口咬就已經可以甩骨了。
2019-07-12 138 views
炸雞有好多款,有由細到大大家最熟悉既美式肯爺爺、有掃街必食既台式炸雞、有啤酒既朋友韓式炸雞、當然唔少得既仲有日式唐揚炸雞😋 今次黎到位於荃灣、大窩口交界既悅來坊,食下日式炸雞👏🏻鳥元炸雞店鋪唔太大,開宗明義介紹自己係日系輕食立食店!不過其實都有3/4張高櫈可以坐既~ 裝修簡潔,有日式裝飾~ 仲有隻Kumamon架🥰咁既然鳥元係炸雞專門店,點可以唔會一會佢個炸雞呢? 除左唔同散叫小食之外,其實佢仲有set,幾抵食架。不過我唔想食飯所以散叫左一份4件既「元祖鳥元炸雞」同一件「北海道芝士南瓜餅」💁🏻‍♀️野食係落完order先炸既👍🏻 新鮮熱辣辣~ 4件炸雞個size比我想像中大,雞肉依然嫩滑juicy,炸皮亦都幾薄,而且新鮮炸起脆脆地😋 至於個芝士南瓜餅,食落唔會過甜,有既甜味應該真係純粹黎自南瓜本身~ 中間加芝士令成個餅多左陣香味~ 野食都係炸既,但唔會話覺得油膩👍🏻 整體唔錯呀😌

1K
2019-07-07 176 views
想食炸雞,除咗搵鄭嘉穎之外,好難諗到第二個選擇,連胃弟都認命,話要食肯他雞喎,大胃梗係唔制啦,點知熊貓間肯他雞隔離新開咗間日式炸雞店喎,天意呀係要棟篤食,不過食咁多就企返咁多,冇所謂啦價錢同肯他雞差唔多,最緊要有免治牛肉飯,重拾哈迪斯嘅回憶呀小食價錢還好啦比起當年嘅哈迪斯,大胃覺得呢個飯略勝一籌,唔會死甜酸味,牛味都重炸雞冇肯他雞咁油,連肥膏都炸到好似筋腱咁煙韌,咁多炸物,今次想唔生痱滋都難榴槤就普通啲但薯餅就好ok,南瓜味好足,芝士流得好有驚喜加油呀,打破壟斷式炸雞靠你喇

係要棟篤食,不過食咁多就企返咁多,冇所謂啦

價錢同肯他雞差唔多,最緊要有免治牛肉飯,重拾哈迪斯嘅回憶呀

小食價錢還好啦

元祖鳥元炸雞配風多蜜醬免牛飯送可樂一罐

榴槤炸彈

榴槤就普通啲

北海道芝士南瓜餅

但薯餅就好ok,南瓜味好足,芝士流得好有驚喜

加油呀,打破壟斷式炸雞靠你喇

2019-07-07
5 Minutes (Dine In)
$38 (Lunch)
元祖鳥元炸雞配風多蜜醬免牛飯送可樂一罐
北海道芝士南瓜餅
2019-07-07 123 views
下午茶時間經過悅來坊 餓底上身既小編見到呢間新開炸雞幾吸引👀🐥特惠套餐有元祖鳥元炸雞2件仲有細細碗咖哩飯 同送可樂炸雞既脆漿炸得幾鬆化 肉質好嫩滑juicy 🐣仲要新鮮炸起 幾抵讚👍🏻🍛咖哩飯正常發揮 幾好多配菜同醬汁絕對無齋食白飯既情況💁🏻‍♀️.🥚仲試左溏心蛋($9)切開果下見到少少流心有種莫名其妙既滿足😝醬油味唔會過咸都幾ok😋.作為下午茶 小編覺得幾抵食同滿足👍🏻.人均消費:$46推介指數:👅👅👅👅👅👅👅😋(7.5/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
下午茶時間經過悅來坊
餓底上身既小編見到呢間新開炸雞幾吸引👀
🐥特惠套餐有元祖鳥元炸雞2件
仲有細細碗咖哩飯 同送可樂
炸雞既脆漿炸得幾鬆化 肉質好嫩滑juicy 🐣
仲要新鮮炸起 幾抵讚👍🏻
🍛咖哩飯正常發揮 幾好多配菜同醬汁
絕對無齋食白飯既情況💁🏻‍♀️

🥚仲試左溏心蛋($9)
切開果下見到少少流心
有種莫名其妙既滿足😝
醬油味唔會過咸都幾ok😋

作為下午茶 小編覺得幾抵食同滿足👍🏻

人均消費:$46
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅😋(7.5/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
2019-07-06 86 views
荃灣小食專門店-鳥元.呢排口淡淡好想食炸野,今日係悅來坊附近番工,午餐時見到呢間炸天炸地的小食店就去試下。.📌鳥元一字手羽$22單支雞翼🐥新鮮炸起,雞翼大大隻,啖啖肉,好Juice💧📌北海道南瓜餅$12一口咬落去,啖啖香甜南瓜蓉,真係立即想叫多塊📌日式章魚🐙燒$16味道正常📌信州白提子汽水$18重重的青提子味道,加上食炸物一定配碳酸野飲果種perfect match,極佳享受。除左小食仲有輕量咖哩飯可一試
荃灣小食專門店-鳥元
📌鳥元一字手羽$22
單支雞翼🐥新鮮炸起,雞翼大大隻,啖啖肉,好Juice💧
📌北海道南瓜餅$12
一口咬落去,啖啖香甜南瓜蓉,真係立即想叫多塊
📌日式章魚🐙燒$16
味道正常
📌信州白提子汽水$18

除左小食仲有輕量咖哩飯可一試
2019-07-05
$50 (Lunch)
2019-06-27 225 views
上星期去左荃灣搵男友❤️🤣發現左呢間新開張第十日既小食店仔門口姐姐好落力咁推廣,我地都試左一次,又唔錯喎😌·🐥元祖鳥元炸雞🐥鳥元一字手羽全部野即叫即炸,都要等一陣間先有得食招牌野當然係雞·雞·雞啦炸雞比我想像中大舊,兩款都好香脆,但又唔會脆到𠝹口,雞肉好嫩好juicy ☺️順帶一提,呢度係無提供醬汁比客人點,不過我覺得就咁食已經好夠味唔洗再點野☺️·芝士春卷🎃北海道南瓜餅🦐仲有餐牌上未有既蝦餅☝🏻☝🏻☝🏻芝士春卷又比我想像中細條🙈Well~ 唔是流心、唔是拉絲架係少少咸香果種芝士味🧀·🎃🎃我勁中意食呢個南瓜餅(利申:瓜控一個,乜瓜都中意食)脆脆炸皮包住滿滿南瓜蓉同芝士男友食左勁大啖😩唔想留比我🙄·🦐最後個最最最新既蝦餅好爽口好彈☺️係有啲小貴既,不過間中試下小食都唔錯啦

上星期去左荃灣搵男友❤️
🤣發現左呢間新開張第十日既小食店仔
門口姐姐好落力咁推廣,我地都試左一次,又唔錯喎😌

🐥元祖鳥元炸雞
🐥鳥元一字手羽
全部野即叫即炸,都要等一陣間先有得食
招牌野當然係雞·雞·雞啦

芝士春卷
🎃北海道南瓜餅
🦐仲有餐牌上未有既蝦餅
☝🏻☝🏻☝🏻
芝士春卷又比我想像中細條🙈
Well~ 唔是流心、唔是拉絲架
係少少咸香果種芝士味🧀
🎃🎃我勁中意食呢個南瓜餅
(利申:瓜控一個,乜瓜都中意食)
脆脆炸皮包住滿滿南瓜蓉同芝士
男友食左勁大啖😩唔想留比我🙄
🦐最後個最最最新既蝦餅
好爽口好彈☺️
係有啲小貴既,不過間中試下小食都唔錯啦
  • 元祖鳥元炸雞
  • 鳥元一字手羽
  • 北海道南瓜餅
2019-06-27 114 views
依日嚟到荃灣掃街,因為太熱放棄左行街邊小吃店,反而係商場搵到間新開小吃店🤓========================元祖鳥元炸雞🍗 $38炸雞有成四大嚿,每件都成個手掌咁大🤤佢屬於日式唐揚炸雞,同平時食嘅台式韓式炸雞唔同在於佢嘅肉質更鮮嫩多汁,炸皮雖唔似韓式嘅脆身但仍然入口脆嫩😛========================日式章魚燒🥠 $16即叫即做嘅章魚燒入口極燙,麵粉外皮唔會過厚粉,細細隻章魚頗為煙韌彈牙,當我地要求想要多醬時店員都好好禮貌咁幫我地加😋 ======================== .巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻========================📍 鳥元炸雞專門店 (荃灣)荃灣荃華街3號悅來坊B1樓B108號舖========================#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpo
元祖鳥元炸雞🍗 $38
日式章魚燒🥠 $16
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 鳥元炸雞專門店 (荃灣)
荃灣荃華街3號悅來坊B1樓B108號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食