2024-01-08
三鮮粉味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:健康之選,材料包括有自製扎肉,蕃茄,木耳,生菜👍🏻因為我哋唔食辣,相對之下比較清淡一啲,湯底亦都清淡啲。如果鍾意食辣嘅朋友,可以試,應該會有另一種風味海鮮粉味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:海鮮粉入面有兩隻蝦,三隻章魚仔,兩隻青口,湯底比較鮮甜啲,因為有乾蝦仔,提鮮味👍🏻蝦算新鮮,爽口。米線嘅份量偏多,如果細食嘅朋友建議少米線涼拌皮蛋味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:花椒油擔當一個好重要嘅角色,令皮蛋同花生更加完美,非常惹味。花生脆口,皮蛋如果係流心更加正紅燒牛肉味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:煮得超同入味,肉質唔會好淋或好硬👍🏻火候剛剛好,就算配飯或者米線都會好好食蜜桃烏龍茶及紅棗桂圓茶味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:飲品跟餐比想像中大杯👍🏻味道正常發揮📌黔滋味 (太和)太和安慈路2號八號花園第二座地下3號舖#米線控 #大埔 #八號花園 #香港女生 #四圍食 #新界區美食 #foodie #foodiegram #ricenoodle #taipo #❤️
海鮮粉
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
涼拌皮蛋
紅燒牛肉
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
蜜桃烏龍茶及紅棗桂圓茶
評價:飲品跟餐比想像中大杯👍🏻味道正常發揮
📌黔滋味 (太和)
太和安慈路2號八號花園第二座地下3號舖