2022-08-10
今日係超肚餓嘅狀態🤪最啱就係任飲任食😌朋友推介18樓火鍋雞煲👍🏽話上次食過好食又抵食😏咁又帶我去試吓啦🤓餐廳分咗ABC三個餐,而我哋就揀咗呢餐最經濟實惠埋單都係$208一個人👍🏽👍🏽雖然係A餐但係牛肉都有兩款可以揀,而可以揀嘅食物亦都超過50種,除咗肉類🐥🐮🐷🐏蔬菜🥬🌽海鮮🦑🦐等等都有😌又有熟食,所以在於我來講都已經好足夠🤪🤪當然唔同嘅價錢有唔同嘅食物,你揀貴啲又再有多啲嘅選擇都可以話係豐儉由人😌餐廳環境好舒適☺️大部份都係卡位,而且通道闊落👍🏽冷氣充足😌環境光猛💡仲有啲裝修添👏🏽幾特別😄😄我哋今次係兩個人,開頭覺得張枱有啲細,擔心會放唔落我哋嗌嘅食物,因為始終係任叫任食,一定會叫得多🙈🙈食落又冇問題喎👍🏽👍🏽👍🏽因為佢啲餸來到係搭高,而且收碟嘅速度非常快🤩🤩基本上一清空隻碟就有人來收走😌值得稱讚😏😏講返個食物😋主要就係個雞煲🐓兩個人都唔細煲,可以揀大中小辣,咁今次呢我就揀咗小辣,因為朋友唔係好食得太辣,對於我來講小辣就係唔辣啦🙈🙈但都好味嘅,啲雞肉好滑,而且沾滿晒醬汁,好嘢味😋😋食完雞煲就加湯打邊爐🍲食材選擇多又新鮮好味😋仲有啲比較特別嘅嘢可以嗌😌例如鵝腸🦢豬潤🐖白鱔🐟花膠🐠墨魚蘇🦑呢
食材選擇多又新鮮好味😋仲有啲比較特別嘅嘢可以嗌😌例如鵝腸🦢豬潤🐖白鱔🐟花膠🐠墨魚蘇🦑呢啲唔係一般打邊爐可以食到嘅都有得嗌,其他豬牛雞丸腸海鮮都有👍🏽咁我就特別抽幾樣出嚟講吓啦
牛肉🐂
美國肥牛就真係比較肥但滑身有牛味
特級肥牛比較瘦,有少少鞋但牛味又比較重
白鱔🐠
極度推介👍🏽👍🏽平時白鱔賣得好貴,唔係好多地方都有得食估唔到我哋揀最平嘅餐都可以食到,直頭係賺咗😌😌好新鮮而且白鱔有油脂味😋😋好好食雖然一份得4薄片份量比較少但因為係任食可以叫完又叫😊所以都冇乜關係😎😎
鵝腸🦢
爽口彈牙好乾淨
花膠🐟
大大塊好厚身
是日海鮮聖子🤩
上次朋友食係硯,今次係聖子😀都好正😙大大隻多肉又冇砂
講完打邊爐嘅嘢,當然都要講吓熟食啦😌非常之出色嘅係忌廉芝士薯波😋😋😋黎到熱辣辣而且咬開仲可以有拉絲嘅效果😍😍超級驚喜🤗🤗
芝士忌廉薯波