2023-05-22 24 views
2 Kims' Pocha (尖沙咀).烤豬頸肉沙拉 $188好大碟,份量對得起個價錢。烤豬頸肉厚薄適中,肉質爽口,伴著酸甜辣汁,感覺似泰式豬頸肉,底下果層本以為係炸粉絲,但食落好香脆又爽爽地,先發現係煎香咗嘅幼薯仔絲。.醬油蟹 $250醬油味道啱啱好,啱會太甜唔會太咸。記得配個紫菜飯,紫菜飯仲混合咗一啲沙律醬,鮮膏的鮮甜同飯係絕配。.海鮮豆腐鍋 $280材料很多,海鮮有蝦蜆青口魷魚,豆腐很滑很滑,再加大醬的味道。韓式湯就係越飲越想飲。.韓國大熱得大小酒樽二合一。上面果汁下面真露,一檸果汁就會滲透落底層,十分有gimmick. 但莓味比似藥水,橙味可能好飲啲。.
2 Kims' Pocha (尖沙咀)
烤豬頸肉沙拉 $188

醬油蟹 $250
醬油味道啱啱好,啱會太甜唔會太咸。記得配個紫菜飯,
紫菜飯仲混合咗一啲沙律醬,鮮膏的鮮甜同飯係絕配。

海鮮豆腐鍋 $280

2023-05-22 13 views
前排行街見到醬油蟹,一直萌生想食嘅念頭,結果男朋友帶咗我去食韓國嘢🇰🇷真係咁啱得咁橋😍🥰呢度係間酒吧餐廳,由韓國人主理,感覺相當型格😎仲播住韓國音樂氣氛勁好🎵🎶✅烤豬頸肉沙拉$188我哋諗住揀個小食老闆建議呢款,梗係聽老細講,本身以為係沙律🥗原來係用薯仔絲整成嘅薯仔餅,可以加住豬頸肉食🐷豬頸肉嘅調味係泰式做法,有啲似泰式鳳爪嘅酸汁,都幾辣吓,但真係好好味😋唔食得辣都忍唔住不停食🥵薯仔絲有口感之餘,同醬汁嘅味道非常融洽,必點😤✅魚糕鍋$248有大大小小唔同口感嘅魚糕,我地最中意係最大粒個款,軟林林嘅口感好似棉花糖版魚糕😀蘿蔔同金菇都好正,勁入味!最出色係個湯超級好飲🥣大少少甜味,又唔會越煲越鹹,完全唔會口乾😋一開始仲糾結緊食部隊鍋定魚糕鍋,老闆話部隊鍋建議4人食,2人食魚糕鍋都夠,我覺得兩個人叫2款主食已經好飽😆✅醬油蟹$250本身見到無咩人叫蟹仲諗緊叫唔叫好,有啲擔心唔新鮮🤣睇相又好似幾新鮮,最後都係決定試下,結果完全唔需要擔心,鮮味到不得了☺️醬油蟹Size適中,蟹肉量爆多🦀醬油調配得非常好美味😋加咗紫菜飯撈埋一齊食,白飯神偷呢個名實至名歸🍚✅經典米酒$100想搵啲易入口嘅米酒,老闆推
✅烤豬頸肉沙拉$188

✅魚糕鍋$248

✅醬油蟹$250

✅經典米酒$100
想搵啲易入口嘅米酒,老闆推薦咗呢款😆外型好似汽水樽咁,飲落香甜可口,認真唔錯🥤

🐻總結
定價俾普通韓國餐廳貴小小,但覺得物超所值,每道菜都有一個新驚喜☺️成餐飯都係咁講好好食😆😆😆我覺得四至五人最適合食呢間餐廳,二個人食試唔到咁多嘢食,全部嘢食份量都幾多😳

💛好味指數:5/5 💜回頭指數:5/5

📍 2 Kims' Pocha (尖沙咀)
尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下
平時會食韓國菜都會間唔時落酒吧chill chill,但韓式酒吧係第一次去,感覺幾有特色呢🤙🏻🥃位於尖沙咀赫德道的 𝟸 ᴋɪᴍs' ᴘᴏᴄʜᴀ 由韓國人主理夠曬正宗,除咗drink menu選擇多多,食嘅選擇都唔少!由小食到主食到鍋物等應有盡有,連醬油蟹都有!唔飲酒平時嚟食個lunch都很ok~不過夜晚嚟氣氛就會更好🫦🔸醬油蟹 $𝟸𝟻𝟶鮮甜多膏,醬油微辣帶點酒香,大推要+$15配碗紫菜飯一齊食會勁滿足😋🦀🔸泡菜煎餅 $𝟷𝟸𝟶雖然有點厚度但煎得外脆內軟,唔會成口粉,加埋泡菜、青椒等辣辣地又有啲咬口,送酒或者當半個主食都ok呢~🔸烤特級香腸 $𝟿𝟾下酒小吃怎能沒有!! 唔想成日食炸物來份烤香腸就啱曬!烤得剛剛好香口又不油膩(*´꒳`*)🔹ᴄʜᴇᴏᴇᴜᴍ ᴄʜᴇᴏʀᴇᴏᴍ $𝟾𝟶🔹ʜᴀɴɢᴏᴠᴇʀ ᴋɪʟʟᴇʀ $𝟻𝟶燒酒酒精濃度有16.5%,加番枝 ʜᴀɴɢᴏᴠᴇʀ ᴋɪʟʟᴇʀ 中和下就無咁易飲醉( ͡° ͜ʖ ͡°) mix and match之後都有啲嗆口但帶點甜味都有易入口咗!🔹sᴡᴇᴇᴛ ᴍᴀᴍᴀ $𝟽𝟻酒精濃度只有約5%的apple cider,幾啱唔太飲得又想少少地飲兩杯嘅人jus

🔸醬油蟹 $𝟸𝟻𝟶

🔸泡菜煎餅 $𝟷𝟸𝟶

🔸烤特級香腸 $𝟿𝟾

🔹ᴄʜᴇᴏᴇᴜᴍ ᴄʜᴇᴏʀᴇᴏᴍ $𝟾𝟶
🔹ʜᴀɴɢᴏᴠᴇʀ ᴋɪʟʟᴇʀ $𝟻𝟶

🔹sᴡᴇᴇᴛ ᴍᴀᴍᴀ $𝟽𝟻
酒精濃度只有約5%的apple cider,幾啱唔太飲得又想少少地飲兩杯嘅人just like me haha😆

2023-05-22 20 views
【尖沙咀•2 Kims' Pocha】————————————————————————尖沙咀果然好多韓國餐廳,今次衝出韓國街,試吓其他新餐廳。此餐廳仲有K-Pop聽,鍾意K-Pop嘅你可以嚟呢度。🍯 |Grilled chicken with soy sauce|HKD 220醬烤雞肉,用鐵板盛載長期熱辣辣食,加入洋蔥、蔥、紅蘿蔔絲炒,醬汁甜甜的。友人不吃辣,揀了呢款完全沒有辣味的。🍯 |Fish Cake Stew |HKD 248魚糕鍋份量非常足夠,味道清淡,韓餐成日都會叫。魚糕有好幾款,仲有蘿蔔食。🍯 |Fried Prawns in Mayo |HKD 218乾燒明蝦(蛋黃醬)👍🏻底層配上沙律菜,蝦肉彈牙,配蛋黃醬match。🍹 |Dancing Papa |HKD 75
【尖沙咀•2 Kims' Pocha】
————————————————————————

🍯 |Fish Cake Stew |HKD 248

🍹 |Dancing Papa |HKD 75
2023-05-22 19 views
氣氛不錯的韓式酒吧餐廳 無意中發現這家原來跟附近的‘夜首爾’餐廳是同一老闆營運的🤭 食物份量超級多 很大份 2個人點了炸雞跟湯 都吃不完要打包 🍗半半炸雞 💰195選了芝士跟甜辣口味 本來以為兩個口味合在一個籃子上菜 應該份量不會太多 怎料是分開兩個籃子上的🙈🙈 看到傻眼👀🧀芝士口味絕對可比美bhc 是我最愛的口味 調味粉超多 🌶甜辣口味 甜酸帶微辣 不會太辣兩款炸雞做到外脆內嫩的口感 無骨 好juicy😋🥣🍢魚糕湯 💰248比起平常吃到的魚糕湯 這家的湯底比較深色 黑黑的 濃濃的醬油味 而且使用的魚糕款式跟平常的也不一樣 口感很特別 軟軟的但又帶煙韌彈牙口感👍🏻

食物份量超級多 很大份 2個人點了炸雞跟湯 都吃不完要打包

🍗半半炸雞 💰195
🧀芝士口味絕對可比美bhc 是我最愛的口味 調味粉超多
🌶甜辣口味 甜酸帶微辣 不會太辣
兩款炸雞做到外脆內嫩的口感 無骨 好juicy😋

🥣🍢魚糕湯 💰248
2023-05-21 39 views
赫德道一直都有唔少特色酒吧,今日我同朋友就黎到2 Kim’s Pocha,一邊飲野,一邊試下韓國美食~✨半半炸雞我地叫左甜辣炸雞同醬油蒜香炸雞。炸雞新鮮炸起,外皮超脆,而入面既肉好鮮嫩多汁。甜辣醬又甜又辣,令人食得好過癮,而醬油蒜香就好惹味,送酒就最啱!✨霜降牛肉辣炒八爪魚呢度蔡有個熱辣辣嘅鐵板感想,望落去份量非常之多。啲八爪魚炒得好香,啲肉質都好彈牙。牛肉嘅油脂分布平均,味道好香。呢道菜既辣椒同埋蒜味啱啱好,雖然啲辣椒有啲辣,但係咁樣反而更加啱一邊飲酒一邊食~✨豬頸肉沙律呢個沙律有少少泰式嘅味道,味道酸酸地有鹹香。豬頸肉嘅份量好多,肉質好彈牙,而且油脂豐富。而下面仲有一塊煎過嘅薯仔絲煎餅,非常香脆,配埋啲豬頸肉食,簡直一流!✨ Cocktail我哋揀咗最基本嘅Mojito同埋Pina Colada。兩杯雞尾酒嘅感覺都好fresh。我就中意Pina colada甜得黎又有濃濃既果香,最啱女仔飲啦~

✨半半炸雞
我地叫左甜辣炸雞同醬油蒜香炸雞炸雞新鮮炸起,外皮超脆,而入面既肉好鮮嫩多汁。甜辣醬又甜又辣,令人食得好過癮,而醬油蒜香就好惹味,送酒就最啱!

✨霜降牛肉辣炒八爪魚

半半炸雞
霜降牛肉辣炒八爪魚
Mojito
Pina colada
🇰🇷尖沙咀高質酒吧韓國菜餐廳 — 2 Kims' Pocha喺尖沙咀赫德道嘅一帶,有一間專門食韓國菜嘅酒吧餐廳,餐廳燈光氣氛一流,而且餐廳中間有一個超大螢幕嘅電視牆,可以一路睇K-Pop Music MV,一路食韓國菜😆🐮牛肉他他($250)黑松露鋪喺面頭,上層使用生蒜、牛油果🥑、梨、混合碎牛肉刺身,再撈埋黑松露一齊食,整體口感豐富,如果多啲調味會更好~🦀醬油蟹($250)醬油蟹會附送紫菜飯,紫菜飯配上沙律醬,醬油蟹嘅蟹膏好甜😍而醬油味道又唔會好鹹,而且帶有少少辣,蟹肉食落去又好新鮮嫩口,唔會有臭味!🐤半半炸雞🍗($195)揀咗蜜糖牛油🧈香辣蒜香🧄呢兩款口味,炸雞有驚喜!雞皮炸得好薄脆,而雞肉好嫩滑多汁!🐷烤豬頸肉沙律($188)呢款味道較辣🌶️唔食得辣嘅朋友仔就要小心啦~而且味道酸酸地,好泰式fusion feel,辣得好過癮~而且底層係舖左炸米粉底,食落去會係外脆內軟,幾特別!🍓士多啤梨Korean Soju Cocktail($88)地址:2 Kims' Pocha尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下。#goeat尖沙咀#goeat韓國菜#尖沙咀韓國菜#2KimsPocha#

🐮牛肉他他($250)

🦀醬油蟹($250)

🐤半半炸雞🍗($195)

🐷烤豬頸肉沙律($188)

地址:2 Kims' Pocha
尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下。

#goeat尖沙咀#goeat韓國菜#尖沙咀韓國菜#2KimsPocha#Soju#醬油蟹#醬油蝦#香港韓國菜#韓國炸雞#beeftartare
2023-05-20 10 views
🍽️醬油蟹定食 $250特登嚟尼間,就係想試吓佢嘅醬油蟹😋一上菜就知冇嚟錯:拎起隻蟹,啲蟹膏已經多到滴緊出嚟🤤蟹膏同蟹肉非常鮮甜,而且好易進食🥰🥰🍽️醬油蝦定食 $200食完醬油蟹仲係意猶未盡,所以試埋醬油蝦🙈同樣嘅醬油料,比其他舖頭多咗啲辣味,感覺上會開胃啲😋蝦肉口感實啲,膏味少啲,鮮味同醬油嘅味道會更加突出😌不過肚腩盤都係鍾意醬油蟹多啲🥰🍽️辣海鮮湯麵 $110雖然有個辣字,但大肚腩覺得醬油蟹個汁仲辣啲🤣尼點幾好,唔會冚咗其他味😌海鮮幾足料,係多到驟眼望淨係見到海鮮👍🏻麵身係偏硬,一路食落去就會慢慢變淋少少;湯嘅味道都唔錯,整體幾好😋味道😋 8/10性價比💰 7/10環境🔎 7.5/10服務🫶🏻 7/10打卡指數📸 8/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7.5/10
🍽️醬油蟹定食 $250

服務🫶🏻 7/10
打卡指數📸 8/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7.5/10
2023-05-19 11 views
今日去到尖沙咀酒吧街,赫德道果邊見到有間新開既韓國餐廳幾靚,鋪頭入面播住Kpop,半酒吧形式既餐廳,食物份量多而且好味,環境仲好闊落,三五知己一班人就岩晒。-醬油蟹食醬油蟹同紫菜飯是必配,同蟹膏一齊食真係好味,但如果醬油味濃啲會更好。-魚糕湯入面超多唔同種類魚糕,兩個人食既話份量真係好多,建議最少三人食用。-豬頸肉沙律開頭以為係比較flesh既沙律,哩個真係好推薦大家食,出面較少見,用炸左既米粉整成餅底,再鋪上辣辣地既豬頸肉。
三五知己一班人就岩晒。
醬油蟹
魚糕湯
豬頸肉沙律
✒懶人先睇總結-❀食物:份量有誠意,味道都唔錯。整體嚟講幾惹味,重口味人士表示啱口味!仲有少少Fushion菜式🇰🇷❀服務:正常❀環境:新潮酒吧風格,仲會播下k-pop❀價錢:二人埋單$921 (食唔哂🤣)-✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒有興趣再詳細睇-🎈烤豬頸肉沙拉 ($188)店員推薦的菜色🙆‍♀️!雖然叫沙拉,但同想像中嘅沙拉好大出入~ 呢一道係泰國🇹🇭韓國🇰🇷嘅Fushion菜。面頭係豬頸肉拌入洋蔥、芽菜、泰式酸辣汁等整成嘅沙拉,墊底嘅係薯仔絲整成煎餅。煎餅本來好香脆,索埋泰式酸辣汁係另有一番風味👍-🎈魚糕鍋 ($248)魚糕份量誠意十足,有好多款唔同嘅魚糕。我自己最鍾意三角形嗰款,食落好似食緊棉花糖咁,好特別~ 湯底味道比較清淡一點,適合配搭其他濃味菜式😋-🎈霜降牛肉辣炒魷魚 ($288)重口味人士可以試試呢一款,有齊牛肉同魷魚嘅雙拼,鐵板下有微火熱住。牛肉嘅肉味幾濃,唔辣口感香脆。我自己就中意辣炒魷魚多啲~-🎈Cosmopolitan ($98)🎈白飯 ($15)-✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒其他小資訊👉訂位:平日夜晚wa

✒懶人先睇總結
❀服務:正常
❀環境:新潮酒吧風格,仲會播下k-pop

❀價錢:二人埋單$921 (食唔哂🤣)
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒有興趣再詳細睇
🎈烤豬頸肉沙拉 ($188)

🎈魚糕鍋 ($248)

魚糕份量誠意十足,有好多款唔同嘅魚糕。
🎈霜降牛肉辣炒魷魚 ($288)

🎈Cosmopolitan ($98)

🎈白飯 ($15)
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒其他小資訊
👉訂位:平日夜晚walk-in有位
👉優惠:🈚️

2023-05-18 14 views
喺尖沙咀地鐵一出,係好熱鬧嘅赫德道會搵到呢間好地道嘅韓國餐廳。玫瑰醬炒年糕 ($190)呢個應該係我食過最好食嘅炒年糕,唔似平時年糕,反而有啲似粗身啲既Q版烏冬,好煙韌,又掛汁。而個玫瑰醬比起一般辣炒年糕黎講冇咁辣,又唔會好似卡邦尼年糕咁一啲都唔辣,佢係微辣加creamy仲有啲煙肉同腸仔吊下味,正中我口味!🤤醬油蟹🦀 ($250)呢間餐廳成個感覺勁地道,所以都忍唔住試埋佢嘅醬油蟹。醬油味唔會過鹹,蟹肉新鮮又多膏,加埋紫菜飯(+$15)撈埋啲蟹肉同蟹膏,真係好正😛 霜降牛肉辣炒魷魚($288)成個鐵板上,除咗牛肉同魷魚🦑,仲有好多泡菜。成個組口香辣惹味,配酒一流。Sparkling Chungha ($80)呢度餐廳嘅drink menu好豐富,有好多我未見過嘅韓國酒,各式各樣韓國嘅清酒燒酒啤酒都有。今次揀咗呢款清河氣泡酒非常之有驚喜,而且甜甜地,唔算太列,幾易入口,好推介大家試一試。
玫瑰醬炒年糕 ($190)

醬油蟹🦀 ($250)

霜降牛肉辣炒魷魚($288)

Sparkling Chungha ($80)
2023-05-14 17 views
˜”*°•.˜”*°• 2 Kims' Pocha。•°*”˜.•°*”˜ ✿ 醬油蟹我係超級超級超級超級鍾意食醬油蟹嘅朋友🫠呢家餐廳係由韓國人主理🫶🏻所以點能夠唔叫醬油蟹食呢😛佢哋嘅醬油蟹醬汁係微微既酒味同濃濃既醬油😊仲要有勁多蟹膏🤤Mix埋紫菜飯食真係勁好味🫠好好好match✿ 香辣燉牛肋骨呢個香辣燉牛肋骨分量超級足🫠有勁多舊牛肋骨, 而且牛肋骨嘅肉質夠腍, 超易人口食😝同埋佢哋嘅配料都好多㗎😌有蘿蔔冬菇🤤配埋佢香濃嘅甜甜醬汁😙蘿蔔超入味好正🩷✿ 海鮮豆腐湯呢個海鮮豆腐湯佢地嘅湯底係超好味😍超香濃嘅泡菜湯, 飲落去辣辣地, 超開胃😛材料都好足了㗎🫶🏻有大大嚿豆腐(超滑滑) 仲有大大隻彈牙蝦, 青口, 魷魚等等新鮮既海鮮食材✨真係好好好好好味😛✿半半炸雞- 蜜糖牛油炸雞/ 甜辣炸雞 炸雞貪心既我揀咗半半炸雞💛佢哋嘅炸雞炸得外脆內嫩每粒炸雞都鋪滿左香濃嘅牛油蜜糖同經典嘅甜辣味, 咬落去超juicy超滿足👍🏻✿ Sae-RoSae-Ro燒酒係超特別😌佢係由兩支飲品mix 埋後變成一支酒, 一支係燒酒, 另一支就係紅石榴濃縮果汁✨老闆會即場表演俾我哋睇點樣Mix支酒🫠見到兩支酒Mix嘅過

✿ 醬油蟹
Mix埋紫菜飯食真係勁好味🫠好好好match

✿ 香辣燉牛肋骨
同埋佢哋嘅配料都好多㗎😌有蘿蔔冬菇🤤
配埋佢香濃嘅甜甜醬汁😙蘿蔔超入味
好正🩷

✿ 海鮮豆腐湯
呢個海鮮豆腐湯佢地嘅湯底係超好味😍
超香濃嘅泡菜湯, 飲落去辣辣地, 超開胃😛
材料都好足了㗎🫶🏻有大大嚿豆腐(超滑滑)

✿半半炸雞- 蜜糖牛油炸雞/ 甜辣炸雞
炸雞貪心既我揀咗半半炸雞💛
佢哋嘅炸雞炸得外脆內嫩

✿ Sae-Ro
Sae-Ro燒酒係超特別😌佢係由兩支飲品mix 埋後變成一支酒, 一支係燒酒, 另一支就係紅石榴濃縮果汁✨老闆會即場表演俾我哋睇點樣Mix支酒🫠見到兩支酒Mix嘅過程都好賞心悅目㗎, 老闆話呢支酒暫時都係佢哋呢間餐廳獨有🥰

✿ ChungHa
呢支燒酒我覺得勁勁勁好飲🤣燒酒
大多數都有濃烈嘅燒酒味
但係呢支我想講係一啲都冇😌超容易入口
仲帶有少少甜甜嘅味道, 但又唔會太甜
唔講唔講好快就飲晒成支lu🤣

二訪呢間尖沙咀韓式酒吧,太鍾意呢度嘅環境😎真係好少餐廳係食韓國嘢但氣氛好似去咗啲bar restaurant 咁🤪老闆仲要親自落場招待客人,好有親切感🥰.🦀醬油蟹 $250不得不再叫多次醬油蟹,超多蟹膏,送紫菜飯超級好食🥹今次啲飯仲加咗蛋黃醬,印像中上一次都冇嘅,超級惹味🤪.🐷炸芝士豬扒 $150呢個真係邪惡到爆🫠上碟嗰陣仲係熱辣辣,芝士同豬扒真係好夾,滿足感十足😗.💰人均消費~$500.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🦀醬油蟹 $250
🐷炸芝士豬扒 $150
💰人均消費~$500
🍽味道:4/5
🏙環境:4/5
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
推薦: 🍉🍉🍉 (3/5)    味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)    價錢: 🍉🍉 (2/5)    打卡: 🍉🍉🍉 (3/5)    位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)    回訪: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)   辣炒年糕 $180 🍉🍉🍉🍉呢隻年糕係長條型,望落好似烏冬,食落好煙韌彈牙,本身以為無魚糕有少少失望,原來係哂最底😂 雖然同我哋想食個種炒年糕唔同,不過佢都好出色泡菜煎餅 $120 🍉🍉🍉🍉🍉係喺香港食過最好食嘅泡菜煎餅😍 煎得好香脆,完全唔粉,同平時喺香港食個啲,又濕又粉又嘅完全唔同!! 餅入面嘅泡菜片係一大塊一大塊,唔係切得碎哂/得啲泡菜汁,本身同朋友都以為會食唔哂,點知太好食,2個人食哂成碟😂牛肉 (原味) $200 🍉🍉🍉本身係想叫牛仔骨,不過叫錯咗haha😂 呢款中規中矩,牛肉炒得好軟熟,肉味唔濃,洋蔥好淋好甜不過唔算太入味,唔算太有驚喜後記💟 音樂聲勁嘈,要講得好大聲先聽到朋友講嘢,好似落咗club咁📍2 Kims' Pocha地址:尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下
推薦: 🍉🍉🍉 (3/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
價錢: 🍉🍉 (2/5)
打卡: 🍉🍉🍉 (3/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
回訪: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
辣炒年糕 $180 🍉🍉🍉🍉
雖然同我哋想食個種炒年糕唔同,不過佢都好出色
泡菜煎餅 $120 🍉🍉🍉🍉🍉
牛肉 (原味)
牛肉 (原味) $200 🍉🍉🍉

後記

📍2 Kims' Pocha
地址:尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下
2023-03-01
$400 (Dinner)
2023-05-07 14 views
.🔺 2 Kims' Pocha每個人心目中都有自己嘅comfort food☺️而小編其中一樣comfort food一定非炸雞莫屬😆.蜜糖牛油炸雞🐤叫咗個half half炸雞,可以試兩款唔同嘅味👍🏻嚟到已經好香牛油味!好香甜號蜜糖味🥳.香辣蒜香醬油炸雞🐥呢款炸雞因為有醬汁所以比較juicy,而且都幾惹味!整體雞肉質都幾滑😄.牛胸肉大醬湯🐄大醬湯連埋個爐一齊上☀️可以keep住飲到熱湯😍裡面材料豐富👍🏻.玫瑰醬炒年糕🤩年糕形狀好得意,好似烏冬咁😂食落質感Q彈煙靭🤤個醬汁都幾特別,係紅醬白醬辣椒醬混合而成😻韓式同西式嘅fusion!好味😋
🔺 2 Kims' Pocha
蜜糖牛油炸雞🐤