2018-08-09
每次去會展,係天橋上都會留意到呢間餐廳。傳統老字號門面,個名又特別——三六九,唔知有無咩特別意思呢?今次同勇者哥哥去完會展做野,佢就帶左我黎呢度食野,感謝佢~ 我地叫左3個餸 + 2支啤酒白切羊肉 - 好味,5粒星同想像既唔同,唔係普通羊肉切片,反而似東北豬肉凍既做法,羊肉軟綿,皮既部分Q,而且完全唔騷,配合個醬同京蔥絲一起食,正。香酥鴨 - 可以,4粒星又係同想像唔同,我地以為係入面有芋頭既果種,見係招牌之一就試下。但似乎係普通炸鴨?一樣配京蔥 + 同一款醬(莫非咁先係真正老上海風味?)雖然無咩驚喜,但味道係好既,皮脆肉嫩無問題。豆豉鯪魚油墨菜 - 正常,無需星星因為我無菜食唔安樂,所以叫左碟菜食。豆豉鯪魚足,油墨菜唔老,無得輸,食晒~啤酒 - 畫龍點睛整體黎講,會再來食。食物味道OK之餘,舊式店鋪既氣氛都吸引。下次再試下其他野啦~
白切羊肉 - 好味,5粒星
香酥鴨 - 可以,4粒星
豆豉鯪魚油墨菜 - 正常,無需星星
啤酒 - 畫龍點睛