$78起就食到信州和牛🥰🥰 餐廳主打牛肉火鍋 食盡唔同產地嘅牛肉同罕有部位 而近期則推出日本長野縣直接運到香港嘅信州和牛 價錢非常親民‼ ====所有嗌嘅野食都好新鮮 價錢都好抵 性價比高 更有免加一服務費 我地四個人都食得好滿足 連好挑剔嘅媽咪都大讚好食😋====᪥ 醬料 $10/位᪥ 鴛鴦麻辣牛骨湯底 $88湯底濃郁清香 配上自製醬料例如特色牛肉汁、柚子汁等別具風味😋᪥ 特選和牛盛 $234特選和牛使用日本長野縣直送信州和牛 盛盒包括信州和牛肩胛、信州和牛腹肉、信州和牛赤身 再送一碟五花趾🔥 信州和牛以蘋果飼養 除咗營養價值高之餘 肉質肥美鮮甜又柔軟 我地最鍾意 赤身 部位 入口即化超軟腍 油脂甘香豐富😋᪥ 英國安格斯牛前胸肋 $58᪥ 熟成加拿大牛肩脊 $58᪥ 蘇格蘭雪花胸肋 $58᪥ 加拿大艾伯塔牛側胸肉 $58᪥ 牛上肋 $68嗌咗幾款唔同產地同部位嘅牛肉 每款都十分鮮美好新鮮 當中各有特色 例如牛味濃啲淡啲 肉質帶點咬口或是軟腍柔軟等等 全部都好好味🤤᪥ 雙拼牛肉餃 $50᪥ 手打蝦滑 $50᪥ 手打墨魚滑 $50滑類爽口彈牙好鮮香 牛肉餃亦好新鮮 皮薄煙韌牛肉香濃肉汁
====

᪥ 牛上肋 $68

᪥ 雙拼牛肉餃 $50

᪥ 手打蝦滑 $50

᪥ 手打墨魚滑 $50
滑類爽口彈牙好鮮香 牛肉餃亦好新鮮 皮薄煙韌牛肉香濃肉汁豐富🤫

᪥ 唐生菜
᪥ 野菌雙拼
2023-03-22 82 views
近日心思思想食牛肉火鍋,決定到616牛肉火鍋專門店一試。果然沒有令人失望,簡直係鍾意食牛肉朋友既好地方!店內環境乾淨整潔,裝修有特色,座位闊落,給人一種舒服自在的感覺不得不讚,餐廳提供既食物種類十分多元化,有很多不同牛肉既部位選擇,食物質素高,價錢卻十分親民。我們首先點湯底。❤️牛骨清湯湯底用新鮮牛骨烹調,再用粟米、蘿蔔等材料淆製,味道鮮甜,亦有濃濃的牛骨香味,絕對係今次火鍋的精華所在!一場黎到,我地試咗今期餐廳推介的信州和牛。❤️信州和牛腹肉強烈推介!牛腹肉質地軟滑,脂肪比例高,有入口即溶的感覺!質素如此高,卻每客只售$78,價錢十分親民!❤️信州和牛肩胛牛肩肉相對肉質較厚實,但同樣沒有令人失望!牛肉與脂肪的比例相若,可以吃到本身牛肉的鮮味外,肉質仍十分幼嫩!除此之外,我們亦嚐試了其他不同部位的牛肉和食物。❤️肩胛翼板肉味濃,油花分佈密集。❤️牛朴肉大推!肉質細軟,脂肪與牛肉比例均等,有咬口卻不會韌!❤️花雕醉牛肉質細滑,帶有濃濃的酒香❤️牛肉餃自家製牛肉餃子,一咬開有牛肉汁流出,好吃!打邊爐一要飲嘢!❤️菊花銀菊露味道清甜,濃濃的菊花味。總括來說,是次火鍋令我感到很滿意。價錢經濟卻能食到質素高的牛

我們首先點湯底。

❤️牛骨清湯

一場黎到,我地試咗今期餐廳推介的信州和牛。

❤️信州和牛腹肉

❤️信州和牛肩胛

除此之外,我們亦嚐試了其他不同部位的牛肉和食物。

❤️肩胛翼板
肉味濃,油花分佈密集。

❤️牛朴肉
大推!肉質細軟,脂肪與牛肉比例均等,有咬口卻不會韌!

❤️花雕醉牛
肉質細滑,帶有濃濃的酒香

❤️牛肉餃
自家製牛肉餃子,一咬開有牛肉汁流出,好吃!

打邊爐一要飲嘢!

❤️菊花銀菊露
味道清甜,濃濃的菊花味。

總括來說,是次火鍋令我感到很滿意。價錢經濟卻能食到質素高的牛肉。可以encore!
2023-03-20 81 views
呢個品牌都算全港最出名食牛既火鍋店,每個牛既部位都可以嗌,我基本上想食吓牛都會嚟呢度食😆今次見到有日本🇯🇵信州和牛,二百零蚊有一個拼盤,諗都唔使諗,叫番個一定冇死😂仲要送多個三花趾,超級抵食😍湯底就鍾意叫牛雜湯底,勁多料喺入面,牛肚處理非常之淋,非常驚喜😛最正係入面有肥膏滿滿嘅牛腸,甘香到不得了,不過食完又覺得同天堂又近多一步👼🏼,食一嚿都夠皮了🤤呢個日本和牛完全合乎預期,入口軟化,牛味清甜,唔使點醬汁都非常滿意😚而最估唔到嘅係佢份量真係多,足夠兩個食到夠皮😙值得之後再叫另外再叫咗基本上必嗌既牛胸膀,夾埋啲肉食非常無敵,又唔驚佢overcook🥰熟成加拿大牛肩胛係今次第一次叫,食落去比較有咬口,但牛味香濃,係唔錯嘅選擇最後真係值得講佢個醬料區,乾淨企理,而且種類又夠多,仲有啲推介俾你跟住混醬,每次嚟都覺得呢度真係值得讚許👍🏻👍🏻

• 牛雜湯底
  • 胸口膀
2023-02-24 124 views
如果你鐘意食牛可以一試,係相到有影到,全部都係牛肉不過係唔同的部分,質素高,切得好薄,滾兩滾好多就食得,仲好嫩滑。每碟的份量唔大份,情侶拍拖兩個人都可以叫多好幾碟,埋單的價錢與平時任飲的價錢都係差唔多,所以唔係太大食又想食高質既牛肉就可以一試
2023-01-30 218 views
座位舒服,員工效率好高,出菜快,晏晝去有折更加抵!牛肉罕有部位3送1不錯,記得用佢地嘅秘製牛肉汁加幾滴甘桔汁,好夾!首次去可以試試。墨魚滑,竹笙,羽衣甘蘭同水蓮菜都好正😋
2022-12-25 358 views
今次其實係去露營⛺️諗唔到食咩好🤣咁岩loop到打邊爐,又懶得自己逐樣野買,買完又要洗、又要處理食材~所以最後買左佢既四人火鍋套餐🤣🤣🤣💲568成pack野四四方方,又有埋保溫,一手抽住就行得,估唔到成為露營好選擇😆整體真係好讚👍🏻🥘湯底一開波已經係驚喜充滿牛雜味,試左一啖差d想當湯飲埋佢😂所有牛肉都好新鮮,每個部分都好軟滑,唔係hea打邊爐,係高汁、享受既!仲有埋處理好既扇貝,離埋殼👍🏻👍🏻好似知道我地在野外咁🤭烏冬用左稻庭烏冬,特別好味😋😋😋整體好讚呀!!以後露營多個選擇😊
今次其實係去露營⛺️諗唔到食咩好🤣
所以最後買左佢既四人火鍋套餐🤣🤣🤣
💲568

整體真係好讚👍🏻

🥘湯底一開波已經係驚喜
充滿牛雜味,試左一啖差d想當湯飲埋佢😂

仲有埋處理好既扇貝,離埋殼👍🏻👍🏻好似知道我地在野外咁🤭

烏冬用左稻庭烏冬,特別好味😋😋😋

整體好讚呀!!以後露營多個選擇😊
TakeAway
2022-12-03 368 views
簡簡單單,幾個字!好好食。第一次來!原來只有一百分鐘享用!湯底也有很多選擇的!一時難以選擇!鴛鴦煱底也有幾款!肉質優良!細細碟,人不多可選擇更多肉質食用,就是太多了!一時不懂那款是那名字!好食嫩滑就是了!若蔬菜會大份啲更好!不是要上班去!下次要試一下它們的啤酒。店內簡潔整齊,店員友善服務好。
2022-10-16 537 views
平時打邊爐食肥牛,手切牛食得多嚟依度可以用平平哋嘅價錢試吓平時小食,唔同牛肉嘅部位,因為佢每一碟都唔會太大碟,就算兩個人嚟都可以試到唔同嘅部位牛朴肉首推!油花好靚,有和牛既口感🤣
平時打邊爐食肥牛,手切牛食得多

牛朴肉首推!油花好靚,有和牛既口感🤣
2022-10-15
$300 (Dinner)
  • 牛朴肉
  • 封門柳
2022-07-11 1150 views
🍽 餐廳:616牛肉火鍋專門店 (西菁街) 📍 地址:元朗西菁街9號富盛大廈地下95-100號舖 筆者從OpenRice預約下午4:00時段,因為有8折優惠😜到埗後由於是星期日下午,還未有食客在場,我們是第一位客人。📍鴛鴦沙牛湯底👍🏼👍🏼👍🏼$82牛骨湯清清淡淡釋出牛本來的鮮味💛沙嗲湯底,味道太濃,適合重口味人士📍加拿大艾伯塔牛側胸肉👍🏼👍🏼👍🏼$58牛肉質地肥瘦均勻,軟淋,入口即溶,筆者encore左兩次😋📍匙柄👍🏼👍🏼$48肉質有拉扯感,牛肉味濃。📍雙層肉$68白色脂肪與瘦肉肥瘦夾著,有濃香牛肉酥香味📍牛駝峰$48、牛朴肉$48筆者隨便叫,都好食。📍醬料 $20/人餐廳由於不收加一,所以都半自助式的自己去拎調味料和湯勺,調味料有很多款,比較有特色的是柑桔仔🍊和秘制牛肉汁。因為是逐碟收費,所以不像放題般亂點食物造成浪費。而且牛的質素一定比放題高,肉的不同位置分佈都有清楚列明👍🏼我們也叫了手打墨魚滑和黑豚濃湯餃。
🍽 餐廳:616牛肉火鍋專門店 (西菁街)
📍 地址:元朗西菁街9號富盛大廈地下95-100號舖

📍鴛鴦沙牛湯底👍🏼👍🏼👍🏼$82
牛骨湯清清淡淡釋出牛本來的鮮味💛
沙嗲湯底,味道太濃,適合重口味人士

📍加拿大艾伯塔牛側胸肉👍🏼👍🏼👍🏼$58
牛肉質地肥瘦均勻,軟淋,入口即溶,筆者encore左兩次😋

📍匙柄👍🏼👍🏼$48
肉質有拉扯感,牛肉味濃。

📍雙層肉$68
白色脂肪與瘦肉肥瘦夾著,有濃香牛肉酥香味

📍牛駝峰$48、牛朴肉$48
筆者隨便叫,都好食。

📍醬料 $20/人

加拿大艾伯塔牛側胸肉
加拿大艾伯塔牛側胸肉
〈簡介〉懷舊港式風格裝修 牆上掛著白底紅字吊牌 表示當日有所供應的材料 店內環境寬敞舒適 員工服務態度友善 耐心解答客人各種疑問〈食物〉1/ 溶岩沙嗲湯底 $78評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑「溶岩」真的形容得非常貼切 係外間少見嘅特濃沙嗲湯底 當中花生味亦相當突出 味道卻不會偏過於鹹 一試難忘 極度適合重口味的朋友2/ 火鍋配料- 牛 $48-68評分 : 🌕🌕🌕🌕🌗餐廳主打各款罕見牛部位 一次過試盡牛嘅不同刁鑽罕見部位 例如安格斯橫隔肌、朱古力和牛牛肩芯、封門柳、牛駝峰等等 每碟價錢約$48-68 相當優惠 選料用心亦新鮮 餐牌上會提示客人每款牛肉最佳烹煮時間 令客人食出理想鮮味 另外亦建議可加配公仔麵 與沙嗲湯底簡直絕配 雖然此店主打牛肉 但店內亦有提供其他火鍋配料 例如黑豚霜降肉、手打墨肉滑、各類蔬菜等 同樣高質••••••••••••••••••••••••••••••
〈簡介〉

〈食物〉
1/ 溶岩沙嗲湯底 $78
評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑

2/ 火鍋配料- 牛 $48-68
評分 : 🌕🌕🌕🌕🌗

2021-12-06 1503 views
聽過好多朋友推介又唔想再食放題揀咗中午時段嚟試吓呢間六點前買單/定因為用咗OpenRice book位有八折———————————————入面環境設計帶小小港式同大排檔風格餐廳環境乾淨企理光猛———————————————叫咗三款牛肉同滑牛後面追加左一支嘢飲同埋炸魚皮兩個人食都好飽 埋單都只不過係360幾蚊都幾抵食———————————————下次如果唔想食放題又想食牛同特別啲嘅部位 都會再去呢間食 想試吓沙嗲湯底
聽過好多朋友推介又唔想再食放題
牛朴肉
手打牛滑
鴛鴦青花椒牛骨湯
2021-12-05
$200 (Lunch)
牛上肋
牛駝峰
稻庭烏冬
牛朴肉
手打牛滑
鴛鴦青花椒牛骨湯
2021-11-09 1119 views
於OpenRice 網上訂購,火鍋湯底可以,牛四也多選擇,肉質也算還可以,但份量比較少,其他選擇食品也少選擇,但上菜時間真的比較快,可以接受,最後還可減優惠,價格可以
可以接受,最後還可減優惠,價格可以

2021-10-01 1882 views
#kopo元朗牛魔王🧛‍♂️去616牛肉食⁡616 開到全港九新界都有 🐻‍❄️食前已經講左好多次話要試食後又講左好多次要再去🐨心諗 有冇咁好味🤣🤣⁡逐碟計錢 ~$300pp 視乎食量🔖 4.5/5分- 好多唔同部位既牛肉可以揀 餐牌上都會有詳細介紹- 比較鐘意牛朴肉 肉味濃 肉質唔靱👍🏼- 牛肉品質好 鮮紅而夠新鮮🥩- 今次點左鴛鴦湯底 沙嗲湯底夠哂惹味🤗- 除左主打牛肉之外 其他配菜份量都算多 抵食- 整體味道不錯 價錢都算合理 ⁡🐨 餐廳設計比較平實舊式 不過乾淨企理 我就鍾意啲公仔擺設同壁畫 當日全場滿座 但唔知點解個個都食得好安靜🤣🤣只係聽到碌野食完滾聲音⁡📍 616牛肉火鍋專門店 (西菁街) (元朗)元朗西菁街9號富盛大廈地下95-100號舖 #kopo港式 #kopo西鐵線
#kopo元朗

- 牛肉品質好 鮮紅而夠新鮮🥩
- 今次點左鴛鴦湯底 沙嗲湯底夠哂惹味🤗
- 除左主打牛肉之外 其他配菜份量都算多 抵食
- 整體味道不錯 價錢都算合理

📍 616牛肉火鍋專門店 (西菁街) (元朗)
元朗西菁街9號富盛大廈地下95-100號舖
#kopo港式 #kopo西鐵線
星期六既夜晚都無滿座🤔🤔不過都建議打電話book位先📞員工態度一般又無其他人講既好差!!上菜速度快亦都主動加湯幾次👏🏻今次叫左$58理想點‘鮮’湯底,少量牛肉件同白蘿蔔🍲 湯底既牛件好韌咬到個口好攰先吞到😂 反而白蘿蔔好清甜冇渣👏🏻👏🏻比較推介👍🏻$68澳洲五花趾 $68澳洲和牛牛頸脊$48牛肉餃 $48手打墨魚滑 $28油麥菜 $28稻庭烏冬中等一般👌🏼 (個人口味)$48滑尾龍 $48匙柄$28水蓮菜 ~ 食落似好脆口既蔥$48麻辣牛肉餃口痕想打邊爐呢到絕對滿足到❤️❤️價錢抵食整體質素唔錯 牛肉選擇都多 如果有多啲海鮮揀就好😁😁
星期六既夜晚都無滿座🤔🤔不過都建議打電話book位先📞

比較推介👍🏻
$68澳洲五花趾 $68澳洲和牛牛頸脊
$48牛肉餃 $48手打墨魚滑
$28油麥菜 $28稻庭烏冬

中等一般👌🏼 (個人口味)
$48滑尾龍 $48匙柄

• 稻庭烏冬
  • 澳洲五花趾
  • 澳洲和牛牛頸脊
2021-08-22 1025 views
完全冇咩好講,太好食仲要間間分店都唔同style元朗呢間係懷舊玩具style入面裝修好有心牛肉更加唔洗講自從食完616,完全接受唔到牛一牛魔牛陣個啲明明幾個人一齊食都係一樣價錢絕對推介616
完全冇咩好講,太好食
仲要間間分店都唔同style
元朗呢間係懷舊玩具style