2016-10-11
喺尖沙咀天文台道和金巴利道附近尋找中午飯的落腳點,見到一間裝修帶點西洋風的居酒屋,立即睇吓有什麼好食,原來是新開張未有食評,咁我就和朋友以身試一試啦!雞翼$32@2作為小食來講價格偏高,不過在居酒屋就差不多了,因為作為啤酒小食。有很多芝麻,燒得剛剛好,不會太乾身或過份油膩,加上燒汁是很美味的。鮭魚柚子西京燒定食$128呢兩個set各有5樣野, 睇落畫面好豐富!沙律有醋酸酸地幾開胃;味噌湯唔會太咸,呢2樣都正正常常唔係最特別。反而最有驚喜既前菜係炸忌廉薯蓉!比起平時出面食果啲,入面既薯蓉出奇地滑身,外脆內軟。三文魚燒得香口而且質感剛好,有點甜甜的味道。外皮有口感之餘帶點脆。上面一絲絲柚子皮,點少少沙律醬,3樣野都好夾好清新,肉質仲係好嫩一啲都唔老。成個set份量好足,差啲食唔曬,性價比都幾高!黑豚肉生姜燒定食$108比起吉野家的好吃得多,肉質比較細膩,而且醬汁的味道比較特別,清清地。亦有好多洋蔥,女仔食洋蔥對身體更加好。用來送飯一流,特別係份量真的好多。青森縣蘋果汁$38好滿意因為味道唔會artificial,加埋冰成個感覺好fresh!巨峰乳酸$38我以為會好似普通罐裝飲品味道,點知原
作為小食來講價格偏高,不過在居酒屋就差不多了,因為作為啤酒小食。有很多芝麻,燒得剛剛好,不會太乾身或過份油膩,加上燒汁是很美味的。 鮭魚柚子西京燒定食$128
呢兩個set各有5樣野, 睇落畫面好豐富!
成個set份量好足,差啲食唔曬,性價比都幾高! 黑豚肉生姜燒定食$108
比起吉野家的好吃得多,肉質比較細膩,而且醬汁的味道比較特別,清清地。亦有好多洋蔥,女仔食洋蔥對身體更加好。用來送飯一流,特別係份量真的好多。 青森縣蘋果汁$38
好滿意因為味道唔會artificial,加埋冰成個感覺好fresh! 巨峰乳酸$38
我以為會好似普通罐裝飲品味道,點知原來係特別清新,味道真實,提子味清甜突出,兩款飲品都好值得這個價錢。