到百利辦理結婚用品之前,在附近先找個地方醫肚。 這間新派居酒屋,裝潢完全是西式酒吧的感覺。落地玻璃扇門,充滿陽光氣息。 定食價錢中等,在尖沙咀區來說屬於便宜了。 餐廳設計開陽,而且中西日元素也並存。 座位舒適寬躺,最適合在這裏和友人談天說地輕鬆用餐。 正式開餐前,先來一點小食。當然不少得最愛串燒雞軟骨。雞軟骨燒得香脆可口,非常有嚼頭。 還有咖喱先生喜歡的串燒雞腎。 日本產雞胸肉三味燒,意外地由雞胸肉變身成雞鎚。不過同樣腌得入味,燒得好味。三種味道之中以明太子最嘢味好吃。 來到居酒屋,多多少少也要飲一點酒配合氣氛。 清新好喝的梅酒,是不錯的選擇。可是咖喱先生卻堅持日間不喝酒,點了白桃梳打喝。 主角安格斯肉眼網燒定食終於出場了。 鮮嫩的安格斯肉眼扒,雖然沒有西餐鋸扒那麼厚切,但是份量也不少。但是看照片也發現他的肉質非常鮮嫩,充滿牛肉汁。 肉眼扒上碟前已預先切件,方便以筷子配合白飯食用。再加上新鮮沙律菜、麵豉湯和腌制小食,充滿日式風味。 咖喱先生還點了一客野菜湯蕎麥麵,增加熱量和纖維的吸收。
到百利辦理結婚用品之前,在附近先找個地方醫肚。

定食價錢中等,在尖沙咀區來說屬於便宜了。

餐廳設計開陽,而且中西日元素也並存。

座位舒適寬躺,最適合在這裏和友人談天說地輕鬆用餐。

還有咖喱先生喜歡的串燒雞腎。

來到居酒屋,多多少少也要飲一點酒配合氣氛。

主角安格斯肉眼網燒定食終於出場了。

咖喱先生還點了一客野菜湯蕎麥麵,增加熱量和纖維的吸收。
2016-11-27
$300 (Lunch)
  • 安格斯肉眼網燒定食
2017-01-16 224 views
今天有朋自遠方來,帶她行完加連威老道,午餐便來到附近的八居酒屋。朋友很喜歡這裏的環境,高高的樓底,襯托簡約而有特色的裝修,座位也很舒適。而這裏的侍應服務態度也很有禮。我們點兩款主食、兩款炸物和兩杯cocktail。蒲燒鰻魚定食 $12,沙律菜很新鮮, 正好用來清-清味蕾。鰻魚軟稔,醬汁很香濃,正好配這碗雪白軟熟的米飯。麵豉湯有淡淡的麵豉味,和不會過鹹。野菜湯稻庭烏冬 $78 野菜清新嫩綠,湯底濃淡適宜,稻庭烏冬滑而爽。 油揚豆腐 $68,炸豆腐外層酥脆,質地有點像臭豆腐,很合我這個豆腐控的口味,如果醬汁可以再多一點就好了。日本豚肉腸 $98,腸質煙煙靭靭,很香口,吃完再呷一啖Cocktail就最好不過了。而伴碟的炸薯角外脆內軟,咬開外層爆出豐厚的薯蓉。No.8 Cocktail $60, 內含服特加、清酒、梅酒和氣酒。有清新的梅子味,酒味不算強烈。-向喜歡梅酒的我,喝—口便愛上了。Lychee Special $60 除了伏特加和清酒,還有荔枝汁和菠蘿汁。朋友很喜歡呢!
而這裏的侍應服務態度也很有禮。
我們點兩款主食、兩款炸物和兩杯cocktail。
2017-01-06 217 views
近排放工早左,出街食飯唔洗等位,又唔洗同人逼,好開心逢星期三四都要去佐敦,好彩近排都好多野食,呢間餐廳好新,裝修又靚,又唔算貴好耐無同媽咪食飯,帶媽咪去食好野,完全無睇過評價,純粹近我上堂同埋格調OK地方超闊落,樓低高,空間感足價錢好合理情調也不錯枝豆小小鹽係面,大大粒豆,暖暖地冬天食好暖胃新鮮青葵,燒得好香,好開胃雞軟骨好香口,野味燒菇,燒得比較乾身,好香菇味雜菜鳥冬,超好味,湯好鮮甜烏冬好彈牙,連湯飲晒鰻魚不得了,好肥美好甜燒得十分出色,色澤均勻外層微微燒焦,脆脆地鰻魚汁好濃郁鰻魚入口溶化回味無窮超級超級好味~十隻手指
近排放工早左,出街食飯唔洗等位,又唔洗同人逼,好開心
逢星期三四都要去佐敦,好彩近排都好多野食,
呢間餐廳好新,裝修又靚,又唔算貴
好耐無同媽咪食飯,帶媽咪去食好野,
完全無睇過評價,純粹近我上堂同埋格調OK
地方超闊落,樓低高,空間感足
價錢好合理
情調也不錯
枝豆小小鹽係面,大大粒豆,暖暖地
冬天食好暖胃
新鮮青葵,燒得好香,好開胃
雞軟骨好香口,野味
燒菇,燒得比較乾身,好香菇味
雜菜鳥冬,超好味,湯好鮮甜
烏冬好彈牙,連湯飲晒
鰻魚不得了,好肥美好甜
燒得十分出色,色澤均勻
外層微微燒焦,脆脆地
鰻魚汁好濃郁
鰻魚入口溶化
回味無窮
超級超級好味~十隻手指
2017-01-06 180 views
本身同朋友想去諾士佛臺,但途中見到新開既八居酒屋,所以就決定食啦櫻花蝦凱薩沙拉用櫻花蝦代替煙肉,用粟米片代替麵包粒,真係好特別櫻花蝦脆脆地好香口,粟米片又好夾,配埋沙律醬同新鮮既菜真係好正!秋葵上面有大量木魚絲!木魚絲配埋秋葵食好夾!味道好好!真係好鐘意食日式炸雞!炸雞外層炸到好脆,一咬落去就有肉汁流出!稻庭烏冬好彈牙!最特別係烏冬上面有山藥泥!最鐘意山藥配上烏冬既味道!明太子燒飯團飯團外層已經燒到好似煲仔飯既飯焦咁!好香口好好食!入面既飯依然鬆軟!兩種口感混合好正!飯團入面好多料!有飯素,芝麻同吞拿魚等等,味道好豐富!叫左個青森蘋果汁,好fresh 好飲!餐廳送既甜品雪米滋!

用櫻花蝦代替煙肉,用粟米片代替麵包粒,真係好特別
秋葵上面有大量木魚絲!木魚絲配埋秋葵食好夾!味道好好!
真係好鐘意食日式炸雞
明太子燒飯團
叫左個青森蘋果汁,好fresh 好飲!餐廳送既甜品雪米滋!
2016-12-28 228 views
不得不講呢度真係好抵食,如果唔係有野飲同叫多左小小$250一定走到。呢個鴨胸係我既是日推介,酒味濃左小小,但作為一個前菜係個非常開胃選擇,個酒味好成功吊起我既食慾。木魚絲上枱果時依然識郁,而且唔係得個樣真係食到魚味。不過主角都係秋葵,燒過後依然有留有水份。如果就咁食串燒的話,果個價錢當然走唔到。所以食個烏冬填肚係一定的烏冬份量勁足,略嫌湯底咸左小小,事後都同經理反映希望下次食會淡d勁鐘意免治雞肉串!食到有軟骨碎勁有口感,配上雞蛋呢個日式做法唔係太多居酒屋願意咁做,蛋is the best朋友鐘意食鰻魚所以點左黎食,我食左一舊覺得幾好,起碼個汁唔會好濃搶過本身味道。朋友表示會唔貴又好食下次會encore呢個,睇佢個款覺得勁好食咁。食完仲有糯米糍食,大滿足呀呢餐。
如果就咁食串燒的話,果個價錢當然走唔到。

所以食個烏冬填肚係一定的

食完仲有糯米糍食,大滿足呀呢餐。
2016-11-01
2016-12-23 261 views
經過門口見環境幾好同比較清靜,就同朋友入黎試下。前菜櫻花蝦凱撒沙律配合好好味,初時就咁睇以為一條條紅色既係蝦鬚,但咬落口感唔似,最後忍唔住問下經理,原來係辣椒絲,再加上櫻花蝦本身少見用黎做沙律,成個沙律包括食材都好有新鮮感,好岩做開胃菜。燒鰻魚雖然唔平,但值得推介俾大家黎食,表皮燒到好脆,肉好滑好林,做到外脆內軟,入口即溶既感覺!同時鰻魚汁味濃,加埋食一流!喜歡食鰻魚既(包括我)都一定要試下!雞胸肉三味燒(因為當日無雞胸,所以轉左做雞槌)睇名已經知係三色三味,分別有我近期經常食既明太子,略帶咸味,中間應該係酸梅味,不過本身我怕食酸野,我就咁食好酸,最後綠綠地色既...未食都知係芥辣味,整體雞肉燒到剛剛好,肉質唔會又鞋又老。食完咁多濃味食物,最後配返個清淡菜式---野菜烏冬,烏冬非常爽口,再加野菜連湯係可以等味覺中和下。最後叫左有種酸酸甜甜感覺既青森蘋果汁,細細杯飲完唔會成肚水既感覺。
經過門口見環境幾好同比較清靜,就同朋友入黎試下。
三味燒
青森蘋果汁
野菜湯稻庭烏冬
行過天文台道,諗住睇下有咩好野食啦,見到之前無耐仲裝修緊的地方,開左一間居酒屋,就4個人走左入去試下,仲要有個朋友帶左大機,索性幫d食物影下靚相,咁我緊係要同大家介紹下呢間居酒屋啦~唔係佢影左d相就會變左冇用~仲有大家記得要試仙台牛舌厚燒,佢地d牛舌真係爽口彈牙又厚~一定要試~︿︿鹽味同味噌兩款我地都覺得好正~~~~~紅酒鴨胸絕對抵食~勁正丫~佢鴨胸好多塊,中間的洋蔥都好好味,個汁味道唔會話好濃,但係又幾夾,點同唔點個醬ge食法都要試下!! 個鴨胸質感好好,上台一陣就比我地掃晒~hahaaa浜燒日本花蛤好鮮甜,又大隻,出黎個樣好令,蜆個底有一埋似泡泡的裝飾原來係鹽泥,所以唔好一啖放入口~P.S.:要襯熱熱地食呀,佢似岩岩熟然後咬落去係有鮮味蜆汁bi出黎咁~免治雞肉串落單的時候待應問我地試唔試下呢個雞肉串,話係自己師父整ga,雞肉打碎混合好材料而成的,加上有埋個蛋黃比我地當汁點又真係幾夾~名古屋炸雞翼(2隻)好外脆內軟,入面d肉仲係好嫩的~汁燒魷魚一夜干爽口,咀嚼感強,都夠厚身,唔會乾又冇柴的感覺,出面食有d時候會覺得佢乾身同埋個外面會燶燶地的,呢個唔會丫,值得試下。**我覺得加埋個沙律

紅酒鴨胸
浜燒日本花蛤
免治雞肉串
名古屋炸雞翼(2隻)
名古屋炸雞翼(2隻)好外脆內軟,入面d肉仲係好嫩的~
汁燒魷魚一夜干
汁燒魷魚一夜干爽口,咀嚼感強,都夠厚身,唔會乾又冇柴的感覺,出面食有d時候會覺得佢乾身同埋個外面會燶燶地的,呢個唔會丫,值得試下。**我覺得加埋個沙律醬真係冇得輸tim~
明太子燒飯團
明太子燒飯團唔好以為價錢相對其他食物平d就冇咁好食呀,呢個真心正,如棟唔係叫左太多野食飽得濟肯定會encore=〕佢外面部份脆,個飯團唔容易散開,明太子味道足,入面d飯都好香同一粒粒珍珠米。
牛肋肉串,秋葵牛肋肉串味道唔錯,佢感覺係出面脆脆地,入面岩岩熟咁。而秋葵就係脆身,少少似秋葵乾的感覺
牛肋肉串 ($48),秋葵($28)牛肋肉串味道唔錯,佢感覺係出面脆脆地,入面岩岩熟咁。而秋葵就係脆身,少少似秋葵乾的感覺
燒原燒雞皮
櫻花蝦凱撒
2016-11-06
$200 (Dinner)
紅酒鴨胸
浜燒日本花蛤
免治雞肉串
名古屋炸雞翼(2隻)
汁燒魷魚一夜干
  • 仙台牛舌厚燒
2016-12-09 278 views
Some of the food were overpriced.Birthday dinner, the staff brought out the dishes before the cake, it was no longer a surprise. One of the waitress also said she wasn't able to balance when she brought out the drinks and asked if we as customers can help.Same when the waitress brought us noodles, she claimed the noodles were burning her hands and asked us to take it quick...Overall not the best experience.

$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
2016-12-09 296 views
Worst experience ever. We need to chase and ask for our orders, and some of the food such as ox tongue is overpriced. At the end, we prepared a birthday cake for our friend and and they spoiled the surprise by brining plates to our table and saying those are for the cakes. Seriously the worst service we experienced in HK.

2016-12-08 2730 views
呢條街有幾間餐廳,好多人放左工都會黎呢度食野或飲野。我地去到時已經八點半,但餐廳坐滿晒人,等左十分鐘到先入座。餐牌上以小食居多,餐飲就有好多款,有清酒、果汁、梅酒、梳打等等。個人幾中意淺嘗酒水,但唔太識同唔係好飲得。覺得梅酒味無甘大,又有梅既味道,所以幾中意就叫左。呢杯梅酒唔錯,第一啖覺得酒度唔重,好易入口,不過愈飲愈覺有酒。冰融左一半之後無甘濃,更合我口味!呢個係我覺得當晚最最最好食既!外皮煎得好脆好香口,入面既雞肉好熱好林。食落啲雞肉好滑,可能係撈左雞軟骨做?所以食落有啲一粒粒既脆骨,好有口感!佢配有一只蛋同醬油,醬油似燒汁,甜甜地,撈埋佢再點雞肉串簡直係正到爆!平時唔食生雞蛋,但試左一啖之後停唔到口!推介大家一定要叫呢個!!鹽燒豚肉,呢個唔平架,可能係日本入口靚豚肉關係。一大塊,唔係好厚,兩邊位置既豚肉有少少肥肉,食落好林!中間位置較瘦,啖啖肉!雖然鹽燒,但唔咸,熱辣辣新鮮上枱!有三個醬可點,包拾碟上既蛋黃醬,另下圖右邊既麻醬同酸酸地左邊既麻醬(應該係麻醬黎,唔肯定)日本蕃薯係超市賣好貴,又想試下就叫左。份量較少,真係俾你送酒食不過真係正野,唔係好甜,好好粉,外邊又脆,正!因為唔
梅酒
黑豚肉眼鹽燒
不過真係正野,唔係好甜,好好粉,外邊又脆,正!
日本蕃薯
因為唔係好夠飽,所以叫左個野菜烏冬。個湯好清,烏冬好彈牙、爽滑。望落去好似好少,但“不”下“不”下,又裝到幾小碗喎。
野菜湯稻庭烏冬
我覺得幾個朋友黎呢度食會好開心,可以一路飲一路傾計,氣氛又好!
梅酒
  • 免治雞肉腸
2016-12-03 1818 views
黎呢到有種大鄉里出城既感覺唔係朋友帶我黎真係好少會去呢d地方,感覺都幾舒服!我地星期三晚黎都坐得滿,仲幾熱鬧,從生意唔錯就諗到佢質素應該都幾好。餐牌選擇都算幾多種類,不過原來海鮮係要預先book定先至有得食嘅,因為我哋今日walk in,所以我哋就冇叫海鮮啦。 燒雞串同出邊一般食串燒嘅舖頭價錢差唔多。但質素都幾好,烤到個雞皮好脆我好喜歡呢個牛粒!超香蒜味,不過同時d蒜都真係辣左d同埋幾痴牙。個牛粒肉質好軟熟! 平時秋葵都係攞嚟炒餸,從來都未食過燒秋葵。但咁樣燒味道都幾特別,出面好乾身,而入面仲係有秋葵嘅種黏性,幾好味。 上面啲木魚都食得出好新鮮 呢種燒蕃薯同食放題一粒粒細細粒嗰啲日式燒蕃薯有啲唔同我,蕃薯質地好實淨,個蕃薯本身就已經好甜,咁樣考咗之後更加香口! 炸雞烏冬嘅雞外脆內嫩!食得出係好高質嘅烏冬。湯底有啲木魚絲幾特別。食咗咁多燒烤串,有呢個烏冬清清哋都幾好! 環境都幾舒服,完全係冇搭檯嘅。枱同枱之間嘅空間都好足夠,冇諗過有咁多外國人嚟食。 想兩個人靜靜地傾下計,定係同一班friend嚟食都係唔錯嘅選擇。 我叫咗杯 sake sake, 唔算好重酒味,入口甜甜地幾啱女仔飲。傾計時
黎呢到有種大鄉里出城既感覺
我叫咗杯 sake sake, 唔算好重酒味,入口甜甜地幾啱女仔飲。傾計時候有啲酒會特別舒服。
2016-11-30 1569 views
近日新聞話幻彩詠香江個度有特別聖誕節版,所以我滿心歡喜約埋好朋友去睇睇。睇之前,先填飽左我既五臟先,從天文台道諗住行去諾士台,點知途中見到間日本野,裝潢新正,諗住試一試!內裡裝修簡樸,有個open bar,廚師在處理燒物,但抽煙做得好,空氣好流通櫃上面放滿日本sake,樓底夠高,增加和風居酒屋既感覺。蒲燒鰻魚其實我好鐘意食鰻魚,仲記得細個媽媽在大型日式超市買番黎我地焗番熱黎食。但後尾食得太蛋討厭左,大個次後又怕佢有細骨同驚佢有陣草腥味。不過呢碟一上已經好吸引,令令地既表層彷似告訢我佢陣蜜味。果真出面微脆,肉質軟,入口即化般。櫻花蝦沙律其實朋友覺得好岩,係日本既蝦米,用途好廣,又炒飯、又蒸蛋、又煲湯,今次就做沙律一樣咁正,胞胞好香口,撈埋酸酸甜甜既沙律菜又奇夾啵仙台厚燒牛舌咪以為厚切會un,一D都唔會,反而爽口,更具口感!黑豚肉眼鹽燒之前暑假在日本我食過黑豚肉,味道特濃,今次都唔失望食得出調味不多,目的俾客人品嚐其鮮味,肉味濃且保留其juicy感,最鐘意個芥辣醬,敢提升滋味!網燒安格斯肉眼牛扒呢塊牛扒有D薄,如果可厚些小,應該入口會更好雞軟骨串免治雞肉串雞腎串去居酒屋一定要點梗係串燒啦,

櫃上面放滿日本sake,樓底夠高,增加和風居酒屋既感覺。
櫻花蝦沙律

一樣咁正,胞胞好香口,撈埋酸酸甜甜既沙律菜又奇夾啵
仙台牛舌厚燒味噌
仙台厚燒牛舌
咪以為厚切會un,一D都唔會,反而爽口,更具口感!
黑豚肉眼鹽燒

之前暑假在日本我食過黑豚肉,味道特濃,今次都唔失望

食得出調味不多,目的俾客人品嚐其鮮味,
肉味濃且保留其juicy感,最鐘意個芥辣醬,敢提升滋味!
網燒安格斯肉眼牛扒
網燒安格斯肉眼牛扒

呢塊牛扒有D薄,如果可厚些小,應該入口會更好
雞軟骨串/雞腎串
雞軟骨串

雞腎串

去居酒屋一定要點梗係串燒啦,用黎送酒最岩!

雞肉腸最搞笑,超大,仲要點雞蛋醬豉油真巴閉!

雞軟骨串爽!
除左清酒,呢度都有cocktail提供,不過都係鐘意無酒精既梳打!
$334 (Dinner)
2016-11-28 1353 views
次次喺尖沙咀經天文臺道去食韓國野都會經過呢間「八居酒屋」,見佢有別於一般居酒屋,樓底好高、地方寬敞,成日都想一試,於是今日晏晝去開尖沙咀就呢度食lunch! 光度充足,令人舒服,睇睇餐牌點菜先!Set lunch其實同餐牌中既燒物份量&價錢一樣,唔同既係跟set有飯、湯同前菜~甘當然食set抵d啦!於是我點左一個lunch set:《蒲燒鰻魚定食 $138》- 首先襯熱飲麵士湯;然後食柚子汁製既菜沙律,我超愛柚子既甜酸味道,十分開胃;日本白飯上有黑芝麻,食落香口及增加咬感;飯同鰻魚分開試,鰻魚一睇就知燒得入味香口,食落肉厚而嫩,配上鰻魚汁真係無得頂。(我係鰻魚怪)。我平時喜歡將鰻魚肉連同鰻魚汁放上白飯上然後一併入口,正!朋友唔想食飯所以散叫左3個燒物&同一個湯烏冬~《仙台牛舌厚燒 (塩味/味噌)$128》- 呢款應該係呢間居酒屋既signature,因為有大大張牛舌poster貼左喺牆度~呢款有2種口味選擇,所以我2款都點左。右邊係塩味,中間係味噌,右邊係菜嘖,辣味味噌唔辣偏酸好好味,同牛舌味道好夾而且更能帶出牛舌肉汁同味道!《日本產雞胸肉三味燒(3串)$88》- 店員推介我地呢款串燒
朋友唔想食飯所以散叫左3個燒物&同一個湯烏冬~

《日本產雞胸肉三味燒(3串)$88》- 店員推介我地呢款串燒,話好受客人歡迎,當然要試試!
三舊雞上各有唔同味道既醬汁淋於頂。左起分別有"明太子、梅子、芥末醬", 明太子帶少咸、梅子帶微酸、芥末帶微辣,一次過滿足你三個願望~
《巨型/大啡菇 $48》- 同樣係店員推介,開頭以為係西式嗰款癬啡菇,點知賣相完全唔同~!大啡菇已切好一片片燒好,燒得完全唔乾保持到附汁!我嚐到有用海鹽既味道,更加惹味!呢款有驚喜~
《野菜湯稻庭烏冬 $78》- 中規中矩,烏冬扁身可口彈牙~湯底亦好清無味精~
每人叫2杯梳打飲下、傾下偈,餐廳比人感覺幾relax~
《巨峰乳酸梳打 $38》
《白桃梳打 $38》
2016-11-27
$128 (Lunch)
2016-11-26 190 views
响尖沙咀行街行到攰,就去八居酒屋食飯喇,去到門口睇menu嘅時候,店員親切咁介紹,好啦,一於哩間 !餐單上食物款式不多,都無set揀,全部都要散叫,所以價格都比較貴。最後我地點咗三款菜。前菜係明太子。可以揀“隻燒”,即係燒得比較乾身,但我地就唔想太乾身,所以就無要求隻燒。如下圖,明太子本身偏鹹,所以下面配搭一片青瓜作中和,旁邊仲有白蘿蔔,連埋明太子一齊食十分配搭得宜。跟住就係汁燒厚切牛舌。哩款大家真係不能錯過,牛舌燒得啱啱好,有少少入口即溶嘅感覺,牛味都好香,讚 !最後一款就係雞扒喇,睇個樣有少少似“照燒雞扒”,不過餐廳係用走地雞,口感比較“煙un”,味道略淡,試都無妨。餐廳到8點幾就已經滿座,睇黎要試就要預先訂枱喇,否則就要好似小妹咁6點幾就黎到餐廳啦!😜

2016-11-20 895 views
在尖沙咀逛街逛得累了,想找個舒適寧靜的餐廳晚餐,發現了這間新開的居酒屋,看似不錯,便入去試試。 八居酒屋與一般的居酒屋一樣,入面樓底極高,除了室內座,還有室外座,坐在室外涼風送爽,感覺亦很舒適。 連Menu也很漂亮,就像一道門打開一樣,食物的款式不算很多,不過已看得我們花多眼亂。 櫻花蝦凱撒沙律 $68十分驚喜的日式沙律,雖然經常食到日式沙律,但以櫻花蝦作配搭其實都係第一次。內有羅馬生菜、火箭菜、車厘茄、櫻花蝦及粟米脆片。其味道比一般沙律濃味,中間有大量櫻花蝦,入口口感豐富。而櫻花蝦既咸香同蔬菜既清新形成強烈對比。 雞軟骨串 $38雞軟骨燒得夠香口,稍加少許檸檬汁已經能夠突出味道。 秋葵 $28秋葵夠freah,非常爽口,又沒有強烈草青味,再加上木魚同埋醬汁,十分開胃。 網燒安格斯肉眼 $138一路以為,上枱的會係一整塊安格斯肉眼,但原來已經切好,唔需要再自己慢慢切,很方便食用。肉眼揀左五成熟,既擁有腍腍的口感之如,同時又能夠保留肉汁,可見師傅燒烤的技巧一流。 蒲燒鰻魚 $118鰻魚汁絕對是鰻魚靈魂,如果缺少鰻魚汁既鰻魚就大打折扣,而面前的鰻魚表面已經充滿鰻魚汁,入口即溶的鰻

櫻花蝦凱撒沙律 $68

雞軟骨串 $38

雞軟骨燒得夠香口,稍加少許檸檬汁已經能夠突出味道。

秋葵 $28

網燒安格斯肉眼 $138

蒲燒鰻魚 $118

鰻魚汁絕對是鰻魚靈魂,如果缺少鰻魚汁既鰻魚就大打折扣,而面前的鰻魚表面已經充滿鰻魚汁,入口即溶的鰻魚,加上鰻魚汁,其鰻魚味十分突出。

炸雞稻庭烏冬 $88

稻庭烏冬配以熱清湯,味道不太濃,正好中和燒烤的油膩,烏冬質感十分滑口。

特別喜歡炸雞的口感,薄薄的炸粉加上嫩口雞肉,入口討好。

乳酸梳打 $38

原味乳酸梳打,味道不會太甜,清涼又解渴。

這個分量剛剛好,又過了一個愉快的晚上。
Type of Meal
Dinner