Restaurant: 811 Sichuan Cuisine (Nelson Street)
Info:

2022-06-24 69 views
平時我食嘢都唔中意寫食評嘅,但今晚去試呢間酸菜魚,因為見網評講食物掂,點知今晚食完后發覺一般,店員服務態度極度差,唔優做嘅心態,掛住吹水無招呼,水都係要叫識拿來,當叫第二次加水時就愛理不理,落單要叫几次先聽到,都唔知係真聽到定假聽唔到,全部店員為埋一齊傾偈。
2022-06-20 50 views
媽咪最鍾意就係食酸菜魚 食過咁多間 最鍾意️就係喺旺角嘅依間❤價錢$200 已經有超大鍋😍入面除咗配菜夠多 魚肉嘅份量都好多!每一舊都冇骨 大大嚿 食落仲好嫩滑鮮甜 湯底酸酸辣辣 好開胃!
2022-06-17 66 views
最近香港真係越來越多酸菜魚🐟呢度嘅酸菜魚都幾高質!魚肉嘅份量超級多 口感好嫩滑 而且仲要超大片 啖啖肉 完全唔會有細骨 魚味重好濃郁💕湯底仲有大量嘅配菜 成個鍋真係超級豐富!
2022-06-14 428 views
[旺角必食酸菜魚🤤捌壹壹 ]-因為怕腥同埋懶蟲🐛唔鍾意吐骨🫣所以我唔好食魚直到比我遇到酸菜魚🐟打開咗我嘅新世界🌎簡直係懶人美食😋-今日就黎旺角試吓呢間好多人推薦嘅酸菜魚❤️‍🔥捌壹壹❤️‍🔥果然冇令我失望😍無論係酸菜魚定川味小菜😋全部都非常滿意😝黎旺角真係要試下!-😋必食冷鍋酸菜魚(細) $220+1💁🏻‍♀️冷知識🧊原來「冷鍋魚」最大嘅特色就係唔洗點火馬上可以享用😝避免再次加熱影響肉質咁樣就可以保持魚肉極之嫩滑😙🧊酸菜魚份量多,魚片厚身肉滑😍又冇骨❤️‍🔥啖啖肉真係好正除咗魚好食之外😳連酸菜都好好食😍囗感脆嫩酸爽個湯酸酸地好鮮甜幾開胃🤤我哋嗌咗BB辣😝食落都幾過癮入面仲有寛木薯粉😗透明好似水晶咁😌吸湯 又有咬口😛讚👍🏻仲有其他配菜好似索滿湯汁嘅金菇同埋爽口嘅萵筍片😍成個鍋都好好味😋無得彈🥹推薦‼️好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕-😋炸小饅頭 $53+1饅頭有6件💁🏻‍♀️每件到炸到金黃色食落超級脆😍入面好軟熟仲俾咗好多煉奶😎必嗌!如果唔係生飛滋我會嗌多一碟!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕-😋黑糖糍粑(細)$39+1又係一款必試嘅小食外皮炸到脆卜卜🤤面頭灑咗啲黃豆粉入面食落煙靭軟糯可以點黑糖食😙不過個人鍾意點煉奶多啲😝
[旺角必食酸菜魚🤤捌壹壹 ]

今日就黎旺角試吓呢間好多人推薦嘅酸菜魚
❤️‍🔥捌壹壹❤️‍🔥
果然冇令我失望😍
無論係酸菜魚定川味小菜😋
全部都非常滿意😝黎旺角真係要試下!

😋必食冷鍋酸菜魚(細) $220+1
💁🏻‍♀️冷知識
咁樣就可以保持魚肉極之嫩滑😙🧊

酸菜魚份量多,魚片厚身肉滑😍又冇骨❤️‍🔥啖啖肉真係好正
除咗魚好食之外😳連酸菜都好好食😍囗感脆嫩酸爽

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

😋炸小饅頭 $53+1
饅頭有6件💁🏻‍♀️每件到炸到金黃色
食落超級脆😍入面好軟熟
仲俾咗好多煉奶😎必嗌!
如果唔係生飛滋我會嗌多一碟!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

💸人均消費:$230
夫妻肺片
2022-06-13
$230 (Lunch)
Somersby  Crush
夫妻肺片
  • 冷鍋酸菜魚
  • 水晶寬粉
2022-06-13 70 views
媽咪好中意食酸菜魚🐟今次帶佢去左位於旺角既捌壹壹,聽講佢地既酸菜魚好正,梗係要試下啦😚必食冷鍋酸菜魚🐟食唔辣既我叫左走辣,但依然唔影響酸菜魚既味道,湯汁香得黎又夠味😍入面除左魚之外,仲有芽菜、金菇、萵荀同水晶寬粉,份量十足👍🏻魚肉食落嫩滑彈牙,啖啖都係肉🤩連金菇同寬粉都吸收哂酸菜魚既湯汁,送飯一流,超滿足🥰🥰香酥花枝丸花枝丸炸得好香口,食落好彈牙,配埋泰式辣醬一齊食好惹味🤤🤤柑橘青檸雪碧柑橘青檸好似醃製咗好耐咁,酸得黎幾解渴,飲落仲好fresh添😝荔枝沙冰夏日炎炎點少得沙冰解解渴,荔枝味道好出😎又唔會太甜,而且沙冰感幾重,消暑一流👍🏻

必食冷鍋酸菜魚🐟

香酥花枝丸
花枝丸炸得好香口,食落好彈牙,配埋泰式辣醬一齊食好惹味🤤🤤

柑橘青檸雪碧

荔枝沙冰
2022-06-11
Type of Meal
Lunch
  • 必食冷鍋酸菜魚
2022-06-11 219 views
由於就快到聖誕節嘅關係所以約咗朋友出嚟交換禮物順便敍下舊上網見到呢間烤魚好似好好食有好多好評所以非常期待今次既晚餐幫襯完發現其實都係一般唔值得我千里迢迢走過去試餐廳地點離地鐵站非常遠另外,我喺OpenRice度book呢間餐廳好似係會有優惠但係呢間餐廳係我到咗之後mark左我缺席呢間餐廳最後個優惠好似都冇咗 感到好似呃人咁今次嘅晚餐叫左一個烤魚、四季豆、紅糖粑粑、酸辣土豆絲仲有幾樣我都唔記得咗係咩酸辣土豆絲係伏 唔建議烤魚、四季豆同甜品係正常如果喺附近工作既話都可以去試吓如果係特登去試嘅話就不了
由於就快到聖誕節嘅關係
所以非常期待今次既晚餐
幫襯完發現其實都係一般
唔值得我千里迢迢走過去試
餐廳地點離地鐵站非常遠
另外,我喺OpenRice度book呢間餐廳
好似係會有優惠
但係呢間餐廳係我到咗之後mark左我缺席呢間餐廳
最後個優惠好似都冇咗 感到好似呃人咁
酸辣土豆絲係伏 唔建議
烤魚、四季豆同甜品係正常
如果喺附近工作既話
都可以去試吓
如果係特登去試嘅話就不了
烤魚
四季豆
紅糖粑粑
2022-06-05 1914 views
💖 捌壹壹 (旺角)✨旺角奶路臣街33號地下F號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️話說呢間餐廳嘅冷鍋酸菜魚好出色!其實我今日嚟朝聖嘅原因係想睇吓到底冷鍋酸菜魚係冷定係熱🤣講笑啦其實係因為我同屋企人今日行街經過見到好多人排隊,所以就諗住晚餐黎試吓好唔好食💁🏻‍♀️-冷鍋酸菜魚 $218一上到枱梗係第一樣嘢就摸吓個碟係凍定係熱啦!🤣原來係熱㗎 !初頭以為佢比錯所以問返個侍應,師兄話俾我知原來那麼嘅意思係上枱之前已經煮好左咁解😋咁就唔使一路搵個爐好似打邊爐咁煮住佢。放心啦食落一樣好夠熱👅酸菜魚嘅辣度都可以作調整👍🏻份量大之餘啲魚又冇骨🤭另外仲配埋大量寬粉😋包飽🥳-水煮肥牛 $188水煮牛同埋酸菜魚都係必點‼️去親食川菜我都係嗌呢兩款😝牛肉好入味,紅卜卜超多辣椒乾。愛了愛了❤️鍋底仲有我最鍾意食嘅青瓜🥒青瓜同埋金菇都好入味吸乾晒啲汁🌶-杞子菊花蜜🌼 $26-柑橘青檸蜜🍊 $26想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 捌壹壹 (旺角)
✨旺角奶路臣街33號地下F號舖

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-06-05
Type of Meal
Dinner
捌壹壹811 (旺角)🍾用餐體驗及環境平時好少食酸菜魚,今日同朋友喺旺角行完街,見到呢間餐廳Lunch嘅時間都有唔少人排緊隊,就一於食吓佢嘅酸菜魚先🤭主食:🤍必食冷鍋酸菜魚 $218魚肉嘅份量好足料,真係無諗過食魚肉都可以食得飽🤭今次就嗌咗走辣嘅酸菜魚,店員提醒我哋冷鍋已經預先預熱好,一上枱就可以隨時食,魚肉食落滑溜鮮嫩,真係好好味😋🥰除咗魚同酸菜呢個主角之外,冷鍋入面仲有好多豆芽、金菇、寬粉,絕對係大滿足!🤍海蝦 $78食完酸菜魚都心郁郁想試吓海鮮,點咗一碟海蝦用酸菜魚嘅湯底淥一淥,海蝦都大大隻,味道鮮甜,鍾意食海鮮嘅必點👍🏻小食:🤍香酥花枝丸$58為食嘅我哋都嗌咗一個小食,呢個花枝丸黃金色大大粒,外層鬆脆香口,入面彈牙,點埋個泰式酸辣醬,好match👏🏻👏🏻/整體評分:味道 🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟🌟🌟衛生 🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟🌟
捌壹壹811 (旺角)

🍾用餐體驗及環境

服務 🌟🌟🌟🌟🌟
衛生 🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟🌟
2022-06-01 90 views
一入到去坐,見到每張枱都有一大煲魚或雞。 多人叫的菜式,就一定唔會差得去邊🤣,所以叫了必食的冷鍋酸菜魚。 🐟冷鍋酸菜魚-標準($ 208) 一開始以為 「冷鍋」是指冰鎮意思。後來,才知道「冷鍋」的意思是指鍋內的食材不用再加熱, 可以直接食用。我估這做法是避免魚肉過老!!! 酸菜魚有不同辣度選擇🔥。因為喜歡酸味多於辣味就選擇走辣。鍋內的食材對兩人來說,真的非常足夠。湯底有好多酸菜,酸酸地,但不會過份,可以直接飲。魚的肉質嫩滑,沒有魚骨👍,亦沒有腥味。湯底內還其他配料,例如芽菜,寬粉,金菇,萵筍,薑等,非常足料! 如果不夠,可以加錢要更多的配菜。 夫妻肺片($ 65)選了微辣度,碟內有牛𦟌,牛脷,金錢肚。牛展爽口;牛脷軟淋;金錢肚非常惹味! 麻辣肥腸($58)選了微辣。肥腸幾淋,清理得非常乾淨,都太多肥膏。 飲品藍莓沙冰($ 45)和凍柑橘青檸蜜($ 26)超級解渴和大杯。 經過旺角,又想食川菜一定要試下!👍....📍捌壹壹📍旺角奶路臣街33號地下F號舖.

🐟冷鍋酸菜魚-標準($ 208)

夫妻肺片($ 65)

麻辣肥腸($58)
選了微辣。肥腸幾淋,清理得非常乾淨,都太多肥膏。

飲品
藍莓沙冰($ 45)和凍柑橘青檸蜜($ 26)
超級解渴和大杯。

經過旺角,又想食川菜一定要試下!👍
📍捌壹壹
📍旺角奶路臣街33號地下F號舖

2022-05-31 82 views
途經旺角,見到好喜歡食又價錢合理嘅酸菜魚,決定入去試吓。成間舖頭整體環境整潔,唔會覺得好大油煙。811貨錢合理,食物分量一啲都唔細,我地兩個完全低估左佢,一個regular size嘅酸菜魚已經食到飽飽地😂🌶必食冷鍋酸菜魚( Regular)( $215)811門口貼滿冷鍋酸菜魚poster,就知佢係主打菜🤣雖然佢叫冷鍋,但係酸菜魚上菜已經煮熟煮熱,咁樣就唔洗成鍋一路煲住,令啲魚變得好老☺️regular size嘅冷鍋魚肉份量、配料:寬粉、芽菜、金菇都好多,三至四人食都可以。魚肉嫩滑,魚湯濃郁、鮮甜,值得一試!🐄手切肥牛(大) ($148)打邊爐感覺一定要有肥牛,所以叫咗啲大嘅!不過如果兩個人食份量就有啲多。肥牛嘅質素都好高,肉質好,絕對唔係出面嘅任食肥牛。值得一提嘅係店員將肥牛切成細細塊,一口食一片,正!🌶水晶寬粉( $42)食酸菜魚最喜愛之一,一定係配寬粉。所以我哋額外加多左個水晶寬粉,份量都好多。同酸菜魚嘅湯底好合襯,佢煮得耐的話都唔會太過淋。推介比寬粉控👍🏻🌶川北涼粉( $45)川北涼粉既味道適中,唔會太鹹或者太淡。如果多一點蒜,味道更佳!麵質方面,唔會太硬太粉🍞炸小饅頭(6個

🌶必食冷鍋酸菜魚( Regular)( $215)
魚肉嫩滑,魚湯濃郁、鮮甜,值得一試!

🐄手切肥牛(大) ($148)

🌶水晶寬粉( $42)

🌶川北涼粉( $45)

🍞炸小饅頭(6個) ( $52 )
小食炸小饅頭,絕對推介!外觀炸到金黃色,入口外脆內軟,又唔炸到好油膩,係食川菜必食推介之一🤤
2022-05-29
$270 (Lunch)
  • 必食冷鍋酸菜魚
  • 炸小饅頭
捌壹壹 811 Sichuan Cu必食冷鍋酸菜魚酸菜魚酸酸辣辣好開胃🔥必食👍🏻冷鍋酸菜魚🔥 例牌:$218入面勁多魚肉,湯底酸辣帶麻跟埋萵筍、芽菜、金菇等配料,最正係跟埋煙韌番薯寬粉,勁足料😍🙌而魚肉柔嫩又彈口而酸菜湯底酸、麻、辣都有👏🏻正原來冷鍋=原鍋上一上枱已經可以即食而唔係冷盤嘅意思🤣食完酸菜魚開鍋冷鍋➡️火鍋🍲叫左炸響鈴🔔😁$38因為酸菜魚份量好多😂我叫左款小食+甜品已經好飽💥麻辣牛展$68💥牛展配上自家麻辣醬😍嘢未⭐️黑糖糍粑 $38⭐️外脆内煙韌淋上左黃豆粉同黑糖係我最鍾意川菜甜品#惹味川菜捌壹壹 811 Sichuan Cu
捌壹壹 811 Sichuan Cu

酸菜魚酸酸辣辣好開胃

🔥必食👍🏻冷鍋酸菜魚🔥 例牌:$218
入面勁多魚肉,湯底酸辣帶麻
跟埋萵筍、芽菜、金菇等配料,
最正係跟埋煙韌番薯寬粉,
勁足料😍🙌而魚肉柔嫩又彈口
而酸菜湯底酸、麻、辣都有👏🏻正

原來冷鍋=原鍋上

係我最鍾意川菜甜品

#惹味川菜

捌壹壹 811 Sichuan Cu
2022-05-30 56 views
同媽咪食過好多間酸菜魚 但係呢一間嘅酸菜魚 同媽咪都覺得係性價比最高嘅🤑首先魚肉嘅份量超級多 魚肉又大塊厚肉 而且無骨 食落啖啖肉 口感好嫩滑 又有魚味🐟個湯底都好夠酸 而且仲有大量嘅配菜 兩個人食都好飽肚!
個湯底都好夠酸 而且仲有大量嘅配菜 兩個人食都好飽肚!
2022-05-29 64 views
天氣開始熱,想搵啲酸酸辣辣嘅嘢食下開下胃,就碌到呢間餐廳~.冷鍋酸菜魚🐟一開始仲以為係冷盤,原來係校啱火候直接煮好再拎上嚟,唔需要用電磁爐長期熱住。魚肉幾滑同好大塊,唔會一夾就散。仲有萵筍同埋寬粉其他配菜,好大兜.炸小饅頭炸饅頭配煉奶簡直係絕配😍,食幾多都唔漏~.黑糖糍粑煙煙韌韌,外脆內軟,每次食完酸菜魚都要食嘅甜品。.Somersby Crush 🍹好大杯野飲,食完熱辣辣酸菜魚解辣一流,仲有盞燈閃下閃下,打卡一流。
天氣開始熱,想搵啲酸酸辣辣嘅嘢食下開下胃,就碌到呢間餐廳~

冷鍋酸菜魚🐟

炸小饅頭

炸饅頭配煉奶簡直係絕配😍,食幾多都唔漏~
黑糖糍粑

煙煙韌韌,外脆內軟,每次食完酸菜魚都要食嘅甜品
Somersby Crush 🍹

2022-05-28 47 views
#meloin @811sichuancuisine 旺角有好多美食,今日專登揀咗酸菜魚店同媽咪一齊食❤️🐟冷鍋酸菜魚$218這道菜非常之特別,先將魚塊煮熟,再將熱湯倒入,令魚塊保持滑身,不會散開。魚塊份量多,配上紅薯寬粉、酸菜、金菇、大豆芽菜等配料,湯底酸酸辣辣,食過唔停口。份量真的很多,如果是四人分享會比較好。🐙香酥花枝丸$58一碟8粒,新鮮即炸粉漿薄,彈牙爽口,配上甜辣醬,可口❤️❤️🍞炸小饅頭$52現在很少地方可以食到炸饅頭,這個炸饅頭新鮮即炸,新鮮熱辣,金黃香脆,配上香甜煉奶,甜甜的外脆內軟,好滋味🥭芒果沙冰$45食酸辣鍋物真係唔少得一杯凍飲,芒果味濃郁,沙冰幼滑,飲落去冰透心涼,可以再食更多酸菜魚
#meloin @811sichuancuisine

旺角有好多美食,今日專登揀咗酸菜魚店同媽咪一齊食❤️

🐟冷鍋酸菜魚

🐙香酥花枝丸

🍞炸小饅頭

🥭芒果沙冰

2022-05-24 70 views
早排落左成個星期雨 天氣有少少涼返 好想搵酸菜魚食下 因為酸maymay夠哂開胃 順便可以踢走鬱悶心情😁今次找來旺角的@捌壹壹 黎到當然要試試店鋪最出名的「冷鍋酸菜魚」聽個名以為係凍食😂原來都係一路滾住一路食 除左酸菜魚 打邊爐點少得五花肉同響鈴呢 另外小食就試埋🧀黃金芝士豆腐 只能說 今次用餐非常滿意👍🏻👍🏻🥢冷鍋酸菜魚-非常足料的酸菜魚 有足足🈵一條魚的份量 仲要細心地加左🌼菊花 有化熱氣作用😌因爲太肚餓 湯底一滾就即刻食 覺得湯頭唔算濃味 但係🐟魚夠滑 之後一路食 湯底開始♨️滾出酸菜既濃度💯 魚係愈食愈入味 🥣湯底本身已經有粗薯粉同萵筍 仲要完全吸哂湯底既精華同魚既鮮味 真係超級正 之後再來一口魚 完美❤️必食推薦👍🏻🥢五花肉-如果唔食牛既人士 五花肉係唯一食豬既選擇 所以都係會照叫 因為五花肉脂肪比較多 所以食起上黎係好滑同吸哂湯底精華 除左肥左少少之外 係好好味既👍🏻🥢黃金芝士豆腐-煎得剛剛好的芝士豆腐 黃金味唔重 但係好多芝士 不錯😊平時唔係特別愛好酸菜魚 因為食魚我比較鍾意食烤魚 但係今次令我對酸菜魚大大改觀 酸味令到成個用餐唔膩 如果鍾意打邊爐既你地 不妨過黎試下 因為今

🥢冷鍋酸菜魚

🥢五花肉

🥢黃金芝士豆腐
-煎得剛剛好的芝士豆腐 黃金味唔重 但係好多芝士 不錯😊

平時唔係特別愛好酸菜魚 因為食魚我比較鍾意食烤魚 但係今次令我對酸菜魚大大改觀 酸味令到成個用餐唔膩 如果鍾意打邊爐既你地 不妨過黎試下 因為今次真係幾有驚喜❤️
  • 冷鍋酸菜魚