Restaurant: 811 Sichuan Cuisine (Nelson Street)
Info:

今次黎到旺角搵食 鍾意食酸菜魚既你一定唔可以錯過🥰💕必食冷鍋酸菜魚 $218絕對係必叫‼️冷鍋既意思其實係已經煮好 拎到上黎就已經即刻食得架啦🥰份量都幾大份 夠2-3個人食 魚既份量都好多🤤啲魚好嫩滑 仲要一啲骨都冇 唔會夾到散 好好食😋食落酸辣啱啱好 啲酸菜都好正 好開胃😚入面仲有寬粉 大豆芽同萵筍😍全部都吸收曬啲酸菜湯底 愈食愈上癮🫢💕炸響鈴 $38足足有成7舊咁多 輕輕放落湯到十幾秒已經好正😚💕尖椒皮蛋 $42又係好推薦大家食😍辣度都係可以揀 我地揀左小辣 用左黃金皮蛋 仲要好溏心🤤好好食 好入味💕紅糖桂花冰粉 $28解辣一流😎食落去桂花味好重 仲放左啲紅莓乾 整體黎講都唔會太甜😋唔錯🥰💕黑糖糍粑 $38黎到仲係熱辣辣 咬落去個外層好脆 入面就好軟糯😎加少少黑糖一齊食就已經好perfect
今次黎到旺角搵食 鍾意食酸菜魚既你一定唔可以錯過🥰

💕紅糖桂花冰粉 $28

💕黑糖糍粑 $38
  • 尖椒皮蛋
2022-12-30 83 views
呢間地址比較難搵,入到去嘅位非常窄,如果係一大班朋友或者家庭去食嘅話未必咁適合,味道就算係咁啦👆🏻炸小饅頭😼都算普通野,大大個,但係有一兩個炸得太過火,變到個面都龜裂埋👆🏻干偏四季豆😼呢個唔同在嘅地方就係佢落咗勁多花椒八角,有時唔覺意咬到都幾爽,但略嫌炒得唔算好乾身👆🏻冷鍋酸菜魚😼呢個方便在你唔想打邊爐就咁食都得,煮嘅份量都唔算少,同埋都幾滑,酸菜就爭啲,可能浸得唔夠耐唔算好林索晒啲汁咁,另外仲有少少寬粉,不過一夾起都好易斷,如果份量唔夠可以再另加,不過就要再起爐當打邊爐啦...💸.消費. $230 (每人)🈵.回頭率. 7.0/ 10📸.打卡率. 0/10

👆🏻炸小饅頭😼

👆🏻干偏四季豆😼

👆🏻冷鍋酸菜魚😼
💸.消費. $230 (每人)
🈵.回頭率. 7.0/ 10
📸.打卡率. 0/10
旺角有水準酸菜魚加打邊爐。🐟 必食冷鍋酸菜魚($218/regular) - 酸菜魚regular的份量都好大煲,適合2-3人分享,魚片又嫩又滑,份量豐富;還有煙韌寬薯粉、爽口芽菜、萵筍及酸菜。酸菜魚鍋有不同辣度可以揀,亦可選不辣,我哋就揀咗小辣,食落都ok,唔會覺得好辣,加埋蒜及芝麻仲幾惹味。食完之後仲可以叫埋火鍋配料打邊爐。追加火鍋配料:。🐮 嫩牛肉 ($78) - 嫩牛肉又鮮又嫩,肉味濃。。🥒 萵筍片 ($42) - 萵筍片爽脆鮮甜。。 🥢腐皮 ($35) - 腐皮一般,但吸哂湯汁又幾正。小食:。🫑 尖椒皮旦 ($42) - 尖椒皮旦是黃金皮蛋,皮蛋爽口彈牙,上面有啲切片的尖椒,皮旦味不會很濃,醬汁微辣帶酸,幾開胃。
旺角有水準酸菜魚加打邊爐

追加火鍋配料:
。🐮 嫩牛肉 ($78) - 嫩牛肉又鮮又嫩,肉味濃。
。🥒 萵筍片 ($42) - 萵筍片爽脆鮮甜。
。 🥢腐皮 ($35) - 腐皮一般,但吸哂湯汁又幾正。

小食:

2022-12-14 3321 views
今日我又去揾酸菜魚食。今次我嚟到旺角呢間捌壹壹,佢喺正麥花臣場館隔離。佢個招牌餸好似係冷鍋酸菜魚同埋重慶麻辣火鍋魚。今日平日午市都幾多人,好多人食好多🌶🌶我地兩個人叫左佢個必食冷鍋酸菜魚食: 🔸️冷鍋酸辣魚(例)($218,8.8/10)佢既例牌酸菜魚都好大煲,應該都夠2-3人份量,佢仲有個電磁爐幫你熱住個煲,等你冬天都可以keep到熱辣辣既煲。佢啲材料豐富,有好多魚片,魚片超級多超級滑,最中意佢一條骨都冇,啖啖魚😊湯底好夠味,BB辣都已經幾辣,最特別係佢個酸菜魚鍋有菊花瓣,又紅又黃好靚。佢入面有量金菇,荳芽,萵荀,咸酸菜同埋寬粉,配料味道好入味好好味。 🔸️萵筍片($42,8.5/10)另外加左萵筍片,都幾大碟。酸菜魚配料必點萵筍片,好新鮮爽口! 🔸️水晶寬粉($42,9/10)另外仲加左水晶寬粉,好有口感,好寬,超級入味,食完十分飽肚滿足。🥰 🍹Somersby Crush($42,9/10)有閃燈效果,十分打卡!仲好大杯好解渴,抵飲! 🍹峰蜜柚子梳打 ($38,8.5/10)味道都唔錯。都好解渴。 ✏️總括而言,好好味既酸菜魚鍋,食完酸菜魚仲可以加湯打邊爐,啱哂冬天黎暖一暖~

🔸️冷鍋酸辣魚(例)($218,8.8/10)

🔸️萵筍片($42,8.5/10)

🔸️水晶寬粉($42,9/10)

🍹Somersby Crush($42,9/10)
有閃燈效果,十分打卡!仲好大杯好解渴,抵飲!

🍹峰蜜柚子梳打 ($38,8.5/10)
味道都唔錯。都好解渴。

2022-12-13 161 views
食過811 嘅酸菜魚唔錯,今次試埋佢嘅烤魚。我哋㨂左重慶麻辣火鍋魚 $298。雖然價錢唔算平,但份量係勁多,條魚勁大條!基本上2個人叫一份已經好飽唔洗再點其他嘢😅,咁樣計落其實都幾抵。我哋點左少辣,辣度啱啱好,麻麻哋辣辣哋,湯底味道濃郁。魚係用咗魽魚,大大條目測超過一斤重,魽魚骨少肉嫩,啖啖肉之餘,魚味鮮甜,口感和味道都與鯇魚相似,鍾意食鯇魚嘅朋友就啱晒啦。~烤魚還有其他配菜如豆卜、芽菜,吸收晒湯底精華份外好食👍🏻另外我哋仲叫咗Somersby Crush $42,賣相非常吸引!酒杯內有幾粒發光嘅cube,好靚!打卡一流😝

重慶麻辣火鍋魚

Somersby Crush
2022-12-10
$200 (Dinner)
重慶麻辣火鍋魚
Somersby Crush
2022-12-08 98 views
去完奶路臣街電競館夾公仔🧸就行過對面食酸菜魚冷鍋酸菜魚 bb辣💚💚💚💚💚包括桂花、萵筍、薯粉、酸菜、金菇 加埋魚🐟肉質嫩滑 完全冇骨 好味😻薯粉超煙韌 每樣配菜份量多真係唔洗額外加配火鍋料都飽紅糖冰粉 💚💚💚💚上面有啲梅 加埋紅糖好解辣 食完辣野食返碗好正尖椒皮蛋 💚💚💚💚💚玻璃皮蛋黎🥰小辣都夠惹味 重口味之選蜂蜜生薑茶 💚💚💚💚最中意佢唔太甜
去完奶路臣街電競館夾公仔🧸
就行過對面食酸菜魚

冷鍋酸菜魚 bb辣
💚💚💚💚💚
包括桂花、萵筍、薯粉、酸菜、金菇 加埋魚🐟
肉質嫩滑 完全冇骨 好味😻

小辣都夠惹味 重口味之選

蜂蜜生薑茶 💚💚💚💚
最中意佢唔太甜
2022-12-07 75 views
依家係食完再想回頭 但係佢嘅酸菜魚裏邊有胡椒味所以個尾都比較特別同其他人唔同,而且價錢適中都好大份其實好好味跟住佢有一個係涼粉嗰個真係驚艷到我如果去食嘅話一定要叫

• 炸小饅頭
  • 川北涼粉
2022-12-03 108 views
呢間餐廳主打酸菜魚、烤魚和其他四川小菜,我本身好鍾意食火鍋魚和烤魚🐟,所以入去試下。🔹️重慶麻辣火鍋魚🐟 $298平時係一條原條魽魚,不過今次有2條,應該係見有條細既送埋比我地。火鍋魚份量都幾大,足夠2-3人食,我哋第一次食就叫BB辣先🌶,都幾辣呀,不過我地接受到。條魽魚啲肉好滑,而且味道幾濃。個火鍋魚有嘅配菜包括豆卜和芽菜等,吸收啲湯都幾入味。另外,我哋叫咗炸響鈴和可樂,埋單2個人$400左右,都幾飽和滿足。🔹️炸響鈴 $38🔹️可樂 $15 x 2

🔹️重慶麻辣火鍋魚🐟 $298

🔹️炸響鈴 $38
🔹️可樂 $15 x 2

2022-12-03 90 views
(🇭🇰香港~旺角)◾️#必食冷鍋酸菜魚 HKD$218第一次吃冷鍋酸菜魚還想說所以吃起來是冷的嗎?上網看了一下才知道原來冷鍋是指食物已經預先加熱所以上桌時已經是熱熱的喔~魚肉很嫩重點是沒有骨❤️份量非常多~~鍋內有少量寛粉建議可以多加一份因為湯底很好喝配寬粉很搭🥰◾️#炸小饅頭 HKD$52一份有6個這饅頭一點都不小耶~基本吃上2顆就很飽🤣脆脆的外皮加上煉乳好吃😋◾️#黑糖糍粑 HKD$38這份量有分小份和大份小份一份有5顆外脆水軟的口感超讚吃川菜必吃❤️◾️#菠蘿冰沙 HKD$45◾️#蜂蜜雪梨茶 HKD26飲料款式很多冰沙、蜜茶、梳打飲料、汽水等等喜歡菠蘿冰沙冰冰涼涼的很清爽菠蘿味很重怕甜的話可以點少糖喔~除了旺角銅鑼灣也有分店當天去是星期日中午當時已經全場客🈵另外也看到他們有很多外送訂單捧場客很多👨‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👦‍👦推薦給大家❤️(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌘服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌖🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌑-#捌壹壹 📍 旺角奶路臣街33號地下F號舖📞 24813030🕙12:00-23:30
(🇭🇰香港~旺角)
◾️#必食冷鍋酸菜魚 HKD$218
第一次吃冷鍋酸菜魚
還想說所以吃起來是冷的嗎?
上網看了一下才知道
原來冷鍋是指食物已經預先加熱
所以上桌時已經是熱熱的喔~
魚肉很嫩重點是沒有骨❤️
份量非常多~~
鍋內有少量寛粉
建議可以多加一份
因為湯底很好喝
配寬粉很搭🥰

◾️#炸小饅頭 HKD$52
一份有6個
這饅頭一點都不小耶~
基本吃上2顆就很飽🤣

吃川菜必吃❤️

◾️#菠蘿冰沙 HKD$45
◾️#蜂蜜雪梨茶 HKD26
飲料款式很多
冰沙、蜜茶、梳打飲料、汽水等等
喜歡菠蘿冰沙
冰冰涼涼的很清爽
菠蘿味很重
怕甜的話可以點少糖喔~

除了旺角
銅鑼灣也有分店
當天去是星期日中午
當時已經全場客🈵
另外也看到他們有很多外送訂單
捧場客很多👨‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👦‍👦
推薦給大家❤️

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌘
服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
價錢分數: 🌕🌕🌕🌖🌑
回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
#捌壹壹
📍 旺角奶路臣街33號地下F號舖
📞 24813030
🕙12:00-23:30
經過旺角想食#川菜,見到#捌壹壹 啲好評多到爆,一於試下有幾好食😋新式裝修地舖,舒服而闊落,餐牌主打酸菜魚、魚鍋,感覺好豐富,魚鍋仲可以打埋邊爐🍲當然都會有小炒、涼菜、香鍋,有埋相既餐牌好吸引👍🏻必食冷鍋酸菜魚(小辣),上枱份量超大,仲要好香,賣相算係幾靚下😸香料好多,大量花椒粒,仲有菊花瓣,先試下湯,好好飲,暖胃又酸又濃💓唔會太辣或太咸,真係可以飲既湯,平時我最鍾意魚+酸菜+米飯食,今次湯咁正轉做泡飯,都好好味🫶🏻魚塊完全無骨,厚肉又滑,超多魚肉🤗配料都有好多,芽菜、涼粉,都好正好夾個湯🐒飲返杯杞子桂花蜜解解辣再食🥢#尖椒皮蛋,我最愛既涼菜之選,蛋白都係晶瑩通透,望到流晒口水🤤小辣唔算太辣,流心蛋黃配辣汁就係正,夠香又好味✨🐻勞蘇食🐻推介 —— #夫妻肺片(牛𦟌、牛脷、金錢肚)🐂賣相正常但味道驚喜,重點係個麻辣汁,超惹味令到我狂食飯😋牛𦟌薄身,嫩滑又掛汁,金錢肚細細舊,腍身,加埋麻辣汁一齊送飯好好味😍牛脷最正,切細左超索汁,勁好味🎆有齊三款高質小食,好值得推薦😮‍💨整體黎講份量超大,包飲飽食醉,酸菜魚值得食,麻辣涼菜物超所值添🫢性價比好高既川菜餐廳,真係要食下😝下次打魚鍋邊爐再推介❣️

酸菜

杞子菊花蜜
麻辣金錢肚
麻辣牛脷
尖椒皮蛋
天氣見今日涼涼地, 有d想食辣野暖下個身, 咁岩朋友話附近有間酸菜魚, 一於今日就食呢間喇!冷鍋酸菜魚($218)一上到菜大家都好興奮呀, 首先因為佢個鍋係勁大勁深, 份量極多, 而且傳黎好香花椒既味道, 魚肉厚切得黎有口感 , 仲要完全沒骨, 大大啖肉好滿足, 而且佢個底仲有大量既配菜, 例如芽菜, 萵荀, 金針菇, 粗薯粉等等, 全部都好入味, 特別要讚一讚佢個薯粉, 索哂汁勁好味.夫妻肺片($68)入邊係有三款, 包括牛展, 牛脷,同金錢肚, 雖然我地今次叫左小辣,不過都不容忽視, 麻辣得黎又好惹味, 極推薦大家叫黎試下.炸三鮮餃($36)炸餃炸得好香脆, 而且都有濃濃既肉汁, 分享一個小食法俾大家, 如果浸落d 湯食, 都好有風味呀!!黑糖糍粑 ( $38細)呢款都係必食既推介, 黃豆粉再加黑糖漿, 配上即拉既炸糍粑, 口感極佳, 同埋好多唔同既層次, 雖然叫左細碟,不過都有五大舊, 軟糯得黎好彈牙QQ, 作為甜品好滿足呀!飲品:蜂蜜柚子蜜 / 蜂蜜生薑茶($19@1)食完辣野飲番一啖蜂蜜解辣,  都好滿足呀, 而且佢既生薑茶好夠薑, 冬天飲到個人暖笠笠, 正呀!另外值得一讚係
冷鍋酸菜魚

冷鍋酸菜魚($218)
夫妻肺片

夫妻肺片($68)
炸三鮮餃

炸三鮮餃($36)
黑糖糍粑

黑糖糍粑 ( $38細)

飲品:
蜂蜜柚子蜜 / 蜂蜜生薑茶($19@1)
另外值得一讚係佢地既服務態後都非常好, 換碟叫野都好快手. 值得一讚!
2022-11-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$220 (Lunch)
炸三鮮餃
黑糖糍粑
【人氣必點鍋酸菜魚🐟】平時見人哋IG PO呢間想食好耐!佢有兩間分店,今次終於可以試到🥳佢個酸菜魚勁吸睛完全係SIGNATURE😍果然JENG👍🏼.🍴必食冷鍋酸菜魚(💰:218)份量都幾大,今次叫咗小辣👍🏻又足料!入面有萵筍、寬粉、巨量芽菜、酸菜、仲要好多無骨嘅魚🐟魚幾厚,唔係夾即散,肉質嫩滑🤣個湯底夠曬酸😛愈食愈辣🌶我有時飲啖湯都濁到😂推介❗️.🍴辣子雞(💰:118)半份都好大碟😚冇乜骨!叫小辣都唔算太辣👍🏻一放入口完全衝擊味蕾!.🍴麻辣海蜇(💰:45)呢個明明BB辣都好辣🌶但食落好涼JENG☺️.🍴黑糖糍粑(💰:38)呢個熱果陣食完全係外脆內軟,口感煙韌☺️但係!係冇乜味DER🥲就算加埋佢個黑糖醬都係唔夠甜,可能係佢個醬太稀😭.🍴紅糖桂花冰粉(💰:28)呢個同啱啱果個比就甜好多😂巨量蜜糖🍯(?!)有啲食得嘅乾花,加透明蒟蒻,呢個好食啲😆- 🔖 MENU 選擇都幾多,有多款主打菜、火鍋配料、小菜、涼菜、小食😍.⏰平日7點幾開始多人🥺.💡有加一服務費💲-💎推介指數: 💎💎💎💎 💡性價比:✨✨✨✨🍴ENCORE指數: 💛💛💛 (有酸菜魚食嘅地方太多!)-
🍴必食冷鍋酸菜魚(💰:218)
必食冷鍋酸菜魚

🍴辣子雞(💰:118)
辣子雞

🍴麻辣海蜇(💰:45)

呢個明明BB辣都好辣🌶但食落好涼JENG☺️
🍴黑糖糍粑(💰:38)
黑糖糍粑

🍴紅糖桂花冰粉(💰:28)
紅糖桂花冰粉

⏰平日7點幾開始多人🥺
💡有加一服務費💲
💎推介指數: 💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨✨
🍴ENCORE指數: 💛💛💛 (有酸菜魚食嘅地方太多!)
2022-11-28 75 views
近排去左食呢間係旺角既烤魚🥰見好多人都有介紹呢間幾唔錯就決定去試下!雖然佢哋嘅招牌係酸菜魚🐟但係佢哋既烤魚都好岀色😚-🥢重慶麻辣火鍋魚一上枱就聞到麻辣味超級香!好多香料係面頭✨魚肉又厚又冇乜骨,啖啖肉食得好滋味,而且煮到非常入味☺️ 除咗魚大條之外,入面仲有好多芽菜,金菇同豆卜,超正😆🥢蟹棒🥢蓮藕🥢出前一丁一開始我哋驚唔夠食,就嗌多咗兩個配料可以加水當火鍋咁🍲 不過煮得耐出前一丁就有少少太鹹,不過辣味依然好足好濃🌶🥢菠蘿沙冰🥢芒果沙冰飲品正常發揮,雖然係水果沙冰但係都唔會太甜。-好少可可以喺香港食到咁大條咁好食嘅烤魚🐟而且都好有大陸風味,下次一定要去試吓佢哋嘅招牌酸菜魚😚
近排去左食呢間係旺角既烤魚🥰

🥢蓮藕
🥢出前一丁

🥢菠蘿沙冰
🥢芒果沙冰
飲品正常發揮,雖然係水果沙冰但係都唔會太甜。
  • 重慶麻辣鍋魚
人均$150除左酸菜魚好食,酸辣開胃嘅泡椒肥腸一定要食🥹💯🐟冷鍋酸菜魚$218見到好多人推薦,想試好耐!一直好奇點解叫冷鍋酸菜魚,明明熱辣辣💥🤣滑嫩魚肉超足料,仲有埋萵筍,芽菜,寬薯粉🔥兩個人一鍋完全唔洗再嗌其他送🤣‼️食完仲可以加料打邊爐🐷泡椒肥腸$88酸酸辣辣味道完全係四川味道💯😭肥腸軟糯,清走曬入面d油脂,唸到都流口水!有尼個菜可以食3碗飯🥹🐔口水雞$88皮嫩肉滑,意料之外嘅好食!口水汁唔會好多油都好惹味!係openrice book位到11月30號都有85折🥳 @811sichuancuisine
人均$150除左酸菜魚好食,酸辣開胃嘅泡椒肥腸一定要食🥹💯

🐟冷鍋酸菜魚$218
‼️食完仲可以加料打邊爐

🐷泡椒肥腸$88
泡椒肥腸

🐔口水雞$88
皮嫩肉滑,意料之外嘅好食!口水汁唔會好多油都好惹味!
口水雞(例)

泡椒肥腸
口水雞(例)
2022-11-09 1735 views
痴線🤩🤩呢間捌壹壹既酸菜魚真心好好食😋朋友推介無錯👍我地點左酸菜魚、口水雞同埋麻辣海蜇🤭冷鍋酸菜魚魚肉厚薄適中,而且肉質非常嫩滑,仲要係一條魚骨都無😍😍佢個鍋中仲有好多配菜,包括芽菜、萵筍、酸菜、紅椒,仲有勁好食既寛粉😋😋今次order小辣,食到令人回味🤤🤤口水雞雞皮彈牙、雞肉肉嫩又新鮮,配上口水雞嘅製法,麻麻辣辣,勁開胃☺️麻辣海蜇平時都好鍾意食海蜇,涼拌、麻香嘅都好鍾意食😝因為好鍾意海蜇彈牙既口感😍見呢度有得食點可以唔點🤭以小食黎講,佢份量算多👍👍呢度環境坐得幾舒服,而且每樣野都非常送飯👍👍推介而家佢哋銅鑼灣都開左分店,鍾意食酸菜魚既你又多一個選擇☺️📌 捌壹壹 (奶路臣街) (旺角)旺角奶路臣街33號地下F號舖#冷鍋酸菜魚 #高質酸菜魚 #811 #川菜 #推介美食 #旺角美食 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #internationalcuisinefamily #foodie #hkfoodie #blogger
痴線🤩🤩呢間捌壹壹既酸菜魚真心好好食😋朋友推介無錯👍

我地點左酸菜魚、口水雞同埋麻辣海蜇🤭

冷鍋酸菜魚

魚肉厚薄適中,而且肉質非常嫩滑,仲要係一條魚骨都無😍😍
佢個鍋中仲有好多配菜,包括芽菜、萵筍、酸菜、紅椒,
仲有勁好食既寛粉😋😋今次order小辣,食到令人回味🤤🤤

口水雞

麻辣海蜇

呢度環境坐得幾舒服,而且每樣野都非常送飯👍👍推介

而家佢哋銅鑼灣都開左分店,鍾意食酸菜魚既你又多一個選擇☺️

📌 捌壹壹 (奶路臣街) (旺角)
旺角奶路臣街33號地下F號舖

2022-11-05