Restaurant: 811 Sichuan Cuisine (Nelson Street)
Info:

2022-11-08 205 views
聽聞呢間酸菜魚好出名,尋日放假特登走去試吓,果然冇令人失望。我地晏就過嚟食好抵,$75就已經可以食到酸菜魚飯,酸菜魚口感細滑,完全冇腥味,而且唔會太油,配菜多,魚亦都十分足夠。泡椒牛肉同我想像中有少少出入,較多汁,不過味道都唔錯。另外佢仲可以加小菜,我地叫左口水雞$26及夫妻肺片$26,份量唔多唔少,味道正宗,也值得推薦!我哋總共兩個人食,埋單$200有找,食咗四樣菜加杯嘢飲好滿足。推薦大家過嚟試吓。

我地晏就過嚟食好抵,$75就已經可以食到酸菜魚飯,
泡椒牛肉同我想像中有少少出入,較多汁,不過味道都唔錯。

酸菜魚

2022-11-07
$100 (Lunch)
Celebration
Anniversary
酸菜魚
  • 冷鍋酸菜魚
  • 夫妻肺片
最近去咗旺角行街,經過呢一間餐廳主打酸菜魚,就入咗去試吓啦😬必食冷鍋酸菜魚🌼湯底用上豬骨湯熬製🍖湯頭非常濃郁,帶微辣加咗菊花令湯底帶點清新🌼魚片份量好足🐟肉質嫩滑🥰配菜方面仲有薯粉,芽菜等等食完酸菜魚湯底可以用來打邊爐🍲今次就叫咗烏冬,蟹粉丸,娃娃菜🥬食完之後真係好滿足🥰餐廳位於麥花臣遊樂場對面😬如果鍾意去旺角覓食嘅話經過都可以嚟呢間睇睇🌼捌壹壹 (奶路臣街) (旺角)旺角奶路臣街33號地下F號舖

必食冷鍋酸菜魚🌼

湯底用上豬骨湯熬製🍖
湯頭非常濃郁,帶微辣

加咗菊花令湯底帶點清新🌼
魚片份量好足🐟
肉質嫩滑🥰

配菜方面仲有薯粉,芽菜等等

食完酸菜魚湯底可以用來打邊爐🍲

今次就叫咗烏冬,蟹粉丸,娃娃菜🥬
食完之後真係好滿足🥰

餐廳位於麥花臣遊樂場對面😬
如果鍾意去旺角覓食嘅話
經過都可以嚟呢間睇睇🌼

捌壹壹 (奶路臣街) (旺角)
旺角奶路臣街33號地下F號舖
2022-10-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
2022-11-05同女朋友去咗旺角買😀之後就去咗捌壹壹食晏😊餐廳主打食川菜同酸菜魚🐟星期六下午時段,客人幾多😄店員安排我哋坐四人枱4️⃣座位都非常闊落,坐得舒服😎我哋點了,冷鍋酸菜魚(例牌),218蚊鍋,份量真係好多,兩個人食例牌啱啱好,配料相當多款,有萵筍,芽菜,金菇,寬薯粉,芫荽,辣椒,酸菜同魚,魚肉口感好滑溜,無魚腥味無骨,湯底都夠香濃酸甜,一值讚係唔洗另外加錢有咁多配料,值得一試高質酸菜魚😍🥰蔥爆牛肉,98蚊碟,好夠鑊氣嘅小菜,份量又夠多,京蔥爆香,配上嫩滑嘅牛肉,送飯一流🥰😍黑糖糍粑,38蚊碟,點了細碟都有五大嚿黑糖糍粑,熱辣辣新鮮炸起,外面炸到香脆可口,口感好軟糯彈牙,外脆內軟,再點黑糖汁,味道甜而不膩,作飯完甜品好滿足🥰😍SomersbyCrush,42蚊杯,特別飲品蘋果酒,加上繽紛嘅閃燈,打卡一流✨整體環境座位空間感好闊落☺️服務態度好,見到特別閃燈壞了,主動去換過杯👍🏻食物份量多,味道好食,性價比高,會再幫襯 @811sichuancuisine 試吓雞煲🐥#捌壹壹#冷鍋酸菜魚#蔥爆牛肉#黑糖糍粑
2022-11-05

同女朋友去咗旺角買😀
之後就去咗捌壹壹食晏😊
餐廳主打食川菜同酸菜魚🐟
星期六下午時段,客人幾多😄
店員安排我哋坐四人枱4️⃣
座位都非常闊落,坐得舒服😎

整體環境座位空間感好闊落☺️
服務態度好,見到特別閃燈壞了,主動去換過杯👍🏻

#捌壹壹
#冷鍋酸菜魚
#蔥爆牛肉
#黑糖糍粑
餐廳主打川菜 除左最有名的酸菜魚 仲有烤魚.雞煲.香鍋.小炒等酸菜魚配料好豐富 整個鍋份量好足料 而且好嫩滑 微辣都夠入味 很不錯(ᯅ̈ )聽到隔離食麻辣魚話越食越辣 好似好正咁🤣.▫必吃冷鍋酸菜魚🐟 $218😋👍🏻:👅👅👅👅.4/5分正常size已經好大鍋)冷鍋意思係煮熟左再上菜 唔洗再翻煮就食得仲可以保持魚肉嫩滑 唔怕煮到好老.ᐟ .ᐟ魚片份量巨多大大塊無乜魚骨( ˶ˊᵕˋ˶)湯底用上老壇酸菜.泡蘿蔔.泡薑.泡椒.芽菜等再加埋魚湯烹煮 酸中帶辣好惹味魚片吃起來味道鮮美仲好入味仲有粗寛粉好卦湯滿足desu(ᯅ̈ ).▫手切肥牛 (細) $98😋👍🏻:👅👅👅.8/5分吃完酸菜魚還可以加湯 繼續吃火鍋加左碟充滿油花的肥牛 肉感滿滿雖然有點肥但牛味香濃 油脂甘香嫩滑配搭酸菜湯剛好中和左陣油膩感( ¨̮ )︎︎.▫黑糖糍粑 (細) $38😋👍🏻:👅👅👅.7/5分好像是川菜必點的甜吃( ˃ ᵕ ˂ )灑上滿滿的黃豆粉 外皮帶點微脆口感煙煙韌韌 沾上黑糖甜膩膩的 好邪惡.ᐟ .ᐟ
餐廳主打川菜 除左最有名的酸菜魚
仲有烤魚.雞煲.香鍋.小炒等

酸菜魚配料好豐富 整個鍋份量好足料
而且好嫩滑 微辣都夠入味 很不錯(ᯅ̈ )
聽到隔離食麻辣魚話越食越辣 好似好正咁🤣
▫必吃冷鍋酸菜魚🐟 $218
😋👍🏻:👅👅👅👅.4/5分

正常size已經好大鍋
冷鍋意思係煮熟左再上菜 唔洗再翻煮就食得
仲可以保持魚肉嫩滑 唔怕煮到好老.ᐟ .ᐟ
魚片份量巨多大大塊無乜魚骨( ˶ˊᵕˋ˶)
湯底用上老壇酸菜.泡蘿蔔.泡薑.泡椒.芽菜等
再加埋魚湯烹煮 酸中帶辣好惹味

魚片吃起來味道鮮美仲好入味
仲有粗寛粉好卦湯滿足desu(ᯅ̈ )
▫手切肥牛 (細) $98

配搭酸菜湯剛好中和左陣油膩感( ¨̮ )︎︎
▫黑糖糍粑 (細) $38
😋👍🏻:👅👅👅.7/5分
黑糖糍粑

好像是川菜必點的甜吃( ˃ ᵕ ˂ )
灑上滿滿的黃豆粉 外皮帶點微脆
口感煙煙韌韌 沾上黑糖甜膩膩的 好邪惡.ᐟ .ᐟ
黑糖糍粑
2022-11-02 74 views
天氣開始轉涼就想食啲熱辣辣嘅嘢~今次黎食酸菜魚🤤🤤🤤必食冷鍋酸菜魚 $238唔係太食得辣嘅我哋叫咗BB辣,酸酸辣辣好開胃,天氣涼涼地食就一流😌😌鍋入邊有好多魚片,啖啖肉完全食唔到碎骨👍🏻仲有萵筍、寬粉、芽菜等等嘅配菜份量足夠,食完都飽飽地🤰之後就可以加湯打邊爐叫咗打邊爐一定要食嘅牛肉(⁠。⁠・⁠ω⁠・⁠。⁠)⁠ノ⁠♡手切肥牛(細) $98睇色澤同花紋就知係好食嘅牛味重,口感又軟嫩,高質🤤🤤🤤仲有唔少得嘅黑糖糍粑(細) $42作為煙韌控每次見到都一定要叫外脆內軟,好食🤤🤤🤤嘢飲方面我地叫咗蜂蜜雪梨梳打 $38蜜桃冰沙 $45怕辣嘅話建議大家叫冰沙~
天氣開始轉涼就想食啲熱辣辣嘅嘢~
今次黎食酸菜魚🤤🤤🤤

必食冷鍋酸菜魚 $238

鍋入邊有好多魚片,啖啖肉完全食唔到碎骨👍🏻
仲有萵筍、寬粉、芽菜等等嘅配菜
份量足夠,食完都飽飽地🤰

之後就可以加湯打邊爐
叫咗打邊爐一定要食嘅牛肉(⁠。⁠・⁠ω⁠・⁠。⁠)⁠ノ⁠♡
手切肥牛(細) $98
睇色澤同花紋就知係好食嘅
牛味重,口感又軟嫩,高質🤤🤤🤤

仲有唔少得嘅黑糖糍粑(細) $42
作為煙韌控每次見到都一定要叫
外脆內軟,好食🤤🤤🤤

嘢飲方面我地叫咗
蜂蜜雪梨梳打 $38
蜜桃冰沙 $45
怕辣嘅話建議大家叫冰沙~

• 必食冷鍋酸菜魚
  • 黑糖糍粑
  • 水晶寬粉
2022-11-01 109 views
As a spicy lover, I'm always in search of genuine Sichuan cuisine - the super hot recipes that makes my nose run. This time I got to try 811 Sichuan Cuisine in Mongkok.Beer choices included 1664, Asahi, Hoegaarden and Blue Girl. Fish fillet with pickled cabbage - the dish is named "cold pot" but it is actually served steaming hot and ready to eat. Might also put on the induction cooktop for hotpot. Ingredients included bean sprouts, potato noodles, enoki mushrooms, pickled cabbages, and tons of

冷鍋酸菜魚

Fish fillet with pickled cabbage - the dish is named "cold pot" but it is actually served steaming hot and ready to eat. Might also put on the induction cooktop for hotpot. Ingredients included bean sprouts, potato noodles, enoki mushrooms, pickled cabbages, and tons of silky fish fillets! Love the intense spiciness and appetizing sourness of the soup.

We also ordered lotus root and Indian lettuce to put in the pot to absorb the savory soup.

Would definitely visit again for other exciting hot dishes like mala chicken pot!
2022-11-01 94 views
晚市等左差唔多一個鐘先入得係門口聞住D香味愈聞愈餓好彩上菜速度都叫快 一行3人 叫左一個乾鍋 一份酸菜魚 2碗白飯 已經好夠飽 叫乾鍋一定一定要叫埋白飯啊! 因為單食就會好咸XD入面有豬腸﹑午餐肉﹑蝦﹑菜﹑蓮藕等等配菜最好食嘅一定係午餐肉同蓮藕!因為呢2樣野最重味! 蓮藕勁爽脆!又麻又辣 加啖白飯中和返 好正豬腸炸得乾身 唔係我鐘意食既口感不過乾鍋 係咁XD酸菜魚都唔錯 魚片嫩滑唔腥 份量都唔少 入面仲會有小小寬粉﹑金菇 (真係小小 唔多)最後叫多碗冰粉收尾呢碗冰粉就比較彈牙D我expect係會流質D既
晚市等左差唔多一個鐘先入得
係門口聞住D香味愈聞愈餓

好彩上菜速度都叫快

一行3人 叫左一個乾鍋 一份酸菜魚 2碗白飯 已經好夠飽
 叫乾鍋一定一定要叫埋白飯啊! 因為單食就會好咸XD

入面有豬腸﹑午餐肉﹑蝦﹑菜﹑蓮藕等等配菜
最好食嘅一定係午餐肉同蓮藕!
因為呢2樣野最重味! 蓮藕勁爽脆!

又麻又辣 加啖白飯中和返 好正

豬腸炸得乾身 唔係我鐘意食既口感
不過乾鍋 係咁XD

酸菜魚都唔錯 魚片嫩滑唔腥 份量都唔少

入面仲會有小小寬粉﹑金菇 (真係小小 唔多)

最後叫多碗冰粉收尾
呢碗冰粉就比較彈牙D
我expect係會流質D既
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
˜”*°•.˜”*°• 捌壹壹。•°*”˜.•°*”˜ 最近喺旺角搵到一間好出色又高質嘅酸菜魚😍啲咁好食嘅嘢絕對大家唔可以唔知道😂佢哋呢間嘅酸菜魚魚嘅質素非常高🤤‼️但係價錢非常親民❤️我絕對會再encore💗✿ 必食冷鍋酸菜魚 💵 HK$218開頭以為那麼酸菜魚係冷食😂但原來我一直都誤會咗佢😂冷鍋既意思係酸菜魚煮咗最啱啱好嘅程度, 唔會因為個鍋過到熱令到啲魚煲得太老🤭所以我第一口食落去覺得啲魚好食到好驚喜🤣啲魚勁滑同好爽口😍同埋佢魚嘅份量好多又好大塊, 真係啖啖肉! 酸菜魚嘅湯底,酸味非常足夠🤤真係講起都流晒口水不過辣度嘅話佢哋相對地就比較保守, 如果好食得辣嘅朋友可以再叫大小小嘅辣😝但係佢哋魚嘅質素真係冇得頂😎而且佢入邊仲有寬粉🥰索哂啲酸菜執真係好好味😚絕對會encore👍🏻✿ 麻辣海蜇 💵 HK$45海蜇非常新鮮, 每條都滑嘟嘟🤣同埋咬落去好爽脆🤤再加埋佢啲麻辣汁🥰係好開胃嘅前菜😋✿ 炸小饅頭 💵 HK$52炸到外表係金黃色嘅饅頭麵包入邊非常軟熟, 即叫即炸, 點埋經典嘅煉奶!正而且佢嘅小饅頭一啲都唔少😂一碟有6個, 份量都多㗎😍✿ 黃金芝士豆腐 💵 HK$58呢個芝士豆腐上
˜”*°•.˜”*°• 捌壹壹。•°*”˜.•°*”˜

佢哋呢間嘅酸菜魚魚嘅質素非常高🤤‼️

煎香輕炸咗嘅芝士豆腐😍都好好食
咬落去嘅口感好彈牙而入邊有流心芝士🤩
好香口好惹味🫠

✿ 黑糖糍粑 💵 HK$38
呢度嘅黑糖糍粑係我食過咁多間,我覺得真心最好食嘅😂佢哋嘅黑糖糍粑係夾起嘅時候已經感受到佢嘅軟糯, 咬落去超級煙韌, 係我非常愛嘅質感🫠 同埋有淡淡的米味, 點埋佢哋嘅紅糖🤭係我好愛嘅甜品🤗

2022-10-29 90 views
📍#捌壹壹 (奶路臣街) (旺角)旺角奶路臣街33號地下F號舖♡人均消費: $405 @2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺食川菜,一定要點酸菜魚😍 見到呢間餐廳已冷鍋酸菜魚作為招牌菜,於是就去試下究竟咩料子🤣😝❣️#必食冷鍋酸菜魚💰$218朋友好鍾意食呢個酸菜魚,大讚佢肉質結實~ 魚塊大片,且魚質滑溜~ 裏面有萵筍、寬粉、金菇、芽菜等配料,吸晒啲酸菜魚湯😝 好好味❣#回鍋肉💰$88腩肉半肥瘦,炒得好惹味~ 叫咗小辣,但唔算好辣,唔食得辣嘅朋友都可以食到,配埋尖椒、大蔥等等送飯一流❣#黑糖糍粑(大)💰$48朋友極力推薦,佢話一定要點😆 外脆內軟,外層金黃香脆,裏面煙煙韌韌,配埋黃豆粉+黑糖漿,好食😝🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#捌壹壹 (奶路臣街) (旺角)
旺角奶路臣街33號地下F號舖

♡人均消費: $405 @2

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#必食冷鍋酸菜魚💰$218

❣#回鍋肉💰$88

❣#黑糖糍粑(大)💰$48

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-10-19 216 views
烤魚癮起, 就係旺角搵呢間川菜為主嘅餐廳止一止癮我倆都唔會食完魚之後打邊爐, 所以就叫咗2道涼菜邊食邊等魚到尖椒皮蛋 - 用咗黃色皮蛋, 感覺好膠, 整體味道尚可, 辣油麻油香為重夫妻肺片 - 調味同尖椒皮蛋一樣, 但牛𦟌、牛脷、牛肚都入味, 相對高性比重慶麻辣火鍋魚 - 主角烤魚係用原條魽魚, 配料有豆腐卜、芽菜、金菇菜, 魽魚冇泥味同腥味, 中辣都唔算係好辣, 只係煎過嘅魚皮越浸得耐就越鹹, 喜歡食魚皮嘅朋友就盡早食
烤魚癮起, 就係旺角搵呢間川菜為主嘅餐廳止一止癮

尖椒皮蛋
夫妻肺片
重慶麻辣火鍋魚
重慶麻辣火鍋魚
$300 (Dinner)
嚟到秋冬嘅日子,除咗諗起燒烤同邊爐外,又點少得酸菜魚呢? 今次就同男友去咗旺角嘅「捌壹壹」食佢出名嘅必食冷鍋酸菜魚~ 🧡必食冷鍋酸菜魚($218)我哋叫咗BB辣,食落好舒服,非常適合唔係太食得辣又想要有辣個香氣嘅朋友仔~ 冷鍋酸菜魚嘅份量勁大,佢除咗有勁多魚片之外,仲有好多配菜,包括䈑筍、寛粉同芽菜等,兩個人唔加野就咁食都好飽。 佢嘅魚片好滑,寛粉好煙韌,個湯都好香,食完好滿足! 🧡手撕包菜($75)一道簡單又好食嘅炒菜,香而不辣非常惹味! 🧡紅糖桂花冰粉($28)食酸菜魚當然要有冰粉做結尾啦!呢到嘅冰粉除咗有桂花外仲有紅棗,甜甜地解辣一流!
嚟到秋冬嘅日子,除咗諗起燒烤同邊爐外,又點少得酸菜魚呢?

今次就同男友去咗旺角嘅「捌壹壹」食佢出名嘅必食冷鍋酸菜魚~

🧡必食冷鍋酸菜魚($218)

佢嘅魚片好滑,寛粉好煙韌,個湯都好香,食完好滿足!

🧡手撕包菜($75)
一道簡單又好食嘅炒菜,香而不辣非常惹味!

🧡紅糖桂花冰粉($28)
食酸菜魚當然要有冰粉做結尾啦!
呢到嘅冰粉除咗有桂花外仲有紅棗,甜甜地解辣一流!
2022-10-14 75 views
店裡有太多款式選擇,有特色香鍋、涼菜、小菜、主食。香辣蝦鍋、健康素菜香鍋。涼菜又有麻辣牛𦟌、口水雞、北川涼粉。小菜有水煮系列、辣子雞、麻婆豆腐。酸菜魚、麻辣魚、雞煲都係不錯選擇。甜品有黑糖糍粑同紅糖桂花冰粉。麻香海蜇$38又係可以選擇唔同程度嘅辣,海蜇非常爽口,又入味。涼拌蓮藕$38蓮藕切片切得好薄,食落真係好脆!泡椒牛肉$98牛肉仲有萵荀都炒得好有鍋氣。冷鍋酸菜魚其實,食完都唔明點解叫呢個名,因為佢上檯係暖😅😂
麻香海蜇$38
又係可以選擇唔同程度嘅辣,海蜇非常爽口,又入味。
涼拌蓮藕$38
蓮藕切片切得好薄,食落真係好脆!
泡椒牛肉$98
牛肉仲有萵荀都炒得好有鍋氣。
冷鍋酸菜魚
其實,食完都唔明點解叫呢個名,因為佢上檯係暖😅😂
我真係好鍾意食酸菜魚見到捌壹壹係主打食酸菜魚同烤魚 梗係要去試吓啦 估唔到中午時間去都咁多人食人氣相當高企 令我更加期待🤩🔸冷鍋酸菜魚 (BB辣) $218魚片好滑 份量又夠多重點係冇骨 可以安心食鍋內仲有芽菜、金菇、萵筍、酸菜、水晶寬粉等配料用料好豐富 食極都有好開心叫咗bb辣但味道唔會寡 仲越食越滋味大推水晶寬粉 好軟滑又掛湯 差啲忍唔住加多兜食🤩 真心正💯🔸皇牌口水雞 (BB辣) $88雞肉好嫩滑 可能叫左微辣 所以麻油香味比較重但呢個口味好啱我 面頭灑上芝麻同葱 食落好香特別係塊雞皮 索哂醬汁真係好鬼正食落特別香口 加碗白飯就一流🔸炸三鮮餃 $36餃子炸到好香脆 內餡飽滿 餡料多汁配有泰式酸辣醬點 味道更豐富🔸黑糖糍粑 $38面頭灑上黃頭粉外脆內軟 咬落去口感軟糯煙煙靭靭咁好好味沾埋黑糖食絕配 一定要趁熱食

我真係好鍾意食酸菜魚
見到捌壹壹係主打食酸菜魚同烤魚
梗係要去試吓啦 估唔到中午時間去都咁多人食
人氣相當高企 令我更加期待🤩

🔸冷鍋酸菜魚 (BB辣) $218
魚片好滑 份量又夠多
重點係冇骨 可以安心食
鍋內仲有芽菜、金菇、萵筍、酸菜、水晶寬粉等配料
用料好豐富 食極都有好開心

煙煙靭靭咁好好味
沾埋黑糖食絕配 一定要趁熱食
  • 冷鍋酸菜魚
2022-10-10 98 views
捌壹壹 (旺角)📍地址:旺角奶路臣街33號地下F號鋪💰人均消費:$200=================秋意起,覺得要食d 暖胃啲嘅野!除左可以打邊爐,其實仲可以食酸菜魚!今日就俾我發現呢間在旺角的川菜餐廳!🐠必食冷鍋酸菜魚$218以為冷鍋嘅意思即係凍食,我仲去問店員可否加購稻庭烏東俾我打邊爐,咁就可以熱食😆 點知店員話佢係熱食黎嫁!而且入面仲有寬粉,唔洗叫烏東嫁啦!😍 上菜個陣發現佢嘅湯底酸辣得嚟又唔油膩!仲係由新鮮魚所製成!寬油口感好滑溜,同樣吸收咗湯底味道,但食落口嘅層次比薯粉更好食!推薦大家必點!😋另外,同朋友想食d 熱氣野!所以叫咗兩款小食:🥟炸三鮮餃 (6個) $36呢個真係又抵又好食!佢d 小食同樣係熱辣辣😍 而且肉味好出眾!餃子皮脆得嚟又唔會太厚!沾埋泰式辣醬真係一流!🦑炸墨魚餅 $58呢個就正常發揮,配上泰式辣醬食更為出色。
捌壹壹 (旺角)
📍地址:旺角奶路臣街33號地下F號鋪
💰人均消費:$200
=================

🐠必食冷鍋酸菜魚$218

另外,同朋友想食d 熱氣野!所以叫咗兩款小食:

🥟炸三鮮餃 (6個) $36

🦑炸墨魚餅 $58
呢個就正常發揮,配上泰式辣醬食更為出色。
香港呢幾年間,酸菜魚嘅食店愈開愈多,特別係內地嘅連鎖品牌,但呢間一直都係我酸菜魚排行榜上嘅頭幾名,好多時約朋友去旺角食就自然記起呢間。餐廳面積唔大,有部份位置係冇得打邊爐,所以大家記得入去既時候要講明你打唔打邊爐啊!———————————————🌟必食冷鍋酸菜魚🐟 $218酸菜魚由上菜果刻就已經啱啱好可以食,魚肉滑嫩無骨,最適合唔識噒骨嘅朋友仔。酸菜魚上有黃菊花瓣點綴,賣相相當吸引。份量方面亦都非常足夠,魚肉本身已經有唔少,另外入面仲有金菇、萵筍、水晶寬粉、芽菜等配菜,如果唔夠喉仲可以轉打邊爐叫更多配菜!.🌟雜錦香鍋 $208呢個今次我係第一次叫,香鍋整體偏鹹,我本人都比較重口味,但食喺上嚟都覺得呢個香鍋調味方面有待改善。雜錦內包含薯條、四季豆、鮮蝦、午餐肉、椰菜花、豬大腸,整體食落都係香口,特別係薯條同豬大腸,用呢個製法什至可以做到香脆可口,但始終調味上鹹味太重,呢個位就失分咗少少。.🌟炸小饅頭 $52今次嚟冇叫到,但私心上都好想推介俾大家。每粒饅頭都炸到金黃色,外脆內軟,點埋煉奶真係冇得頂!.🌟芒果沙冰 $45雖然唔係佢嘅特色菜,但飲品都想推介埋比大家,唔係間間可以調得好沙冰味道,
🌟必食冷鍋酸菜魚🐟 $218
🌟雜錦香鍋 $208
🌟炸小饅頭 $52
🌟芒果沙冰 $45
雖然唔係佢嘅特色菜,但飲品都想推介埋比大家,唔係間間可以調得好沙冰味道,而呢間芒果沙冰調得好好,唔太甜亦唔係果種假芒果調劑味,大家下次食住辣野都可以叫一杯試下。
🔶整體評價🔶
酸菜魚味道吸引,而餐廳本身都仲有好多小菜,有機會下次去試多幾個小菜再同大家推介!小編自己就一定會再回頭,如果你都鍾意食酸菜魚就記得唔好錯過喇😉
🔸味道:8/10
🔸環境:6/10