2022-09-25 624 views
放工想食個快飯再返去,揀左呢間車仔麵😋😋特別在於以新派形式經營,但保留懷舊傳統味道🤤🤤—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 我揀左沖繩黑糖豬手麻辣撈麵😋😋聽個名已經好吸引🤤味道唔會過甜,但有黑糖獨有香味🤤炆到軟嫩入味,而且份量好多😍呢個汁加埋少少麻辣醬撈麵非常好味👍搭配手工拉麵質地滑,帶少少爽,呢隻麵索汁係一流😋🐗就揀左重慶辣湯底車仔麵,佢揀左3個餸,有肥牛、秘製牛筋牛肋腩同手包鮮蝦雲吞🤤🤤牛肋腩又係佢地嘅招牌菜,秘製汁香濃,我最鍾意係佢地自家製雲吞😋😋配埋辣湯底好開胃😋記得加佢地嘅辣菜脯🤤我地仲加左一個小食同飲品,揀左香脆單骨雞翼配黑松露沙律醬,香口帶微辣😋佢地嘅飲品亦都好特色,白桃烏龍微甜,味道好啱夏天飲,人蔘烏龍潤喉而清新🤤𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱 📸🍽 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵 $68🍽 自選三餸車仔麵 $62🍽 黑松露醬炸單骨雞翼 $28🍽 白桃烏龍冷泡茶 $15🍽 人蔘烏龍冷泡茶 $15

—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘

𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱 📸
🍽 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵 $68
🍽 自選三餸車仔麵 $62
🍽 黑松露醬炸單骨雞翼 $28
🍽 白桃烏龍冷泡茶 $15
🍽 人蔘烏龍冷泡茶 $15
$94 (Dinner)
  • 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵
  • 人蔘烏龍冷泡茶
2022-09-25 35 views
講到香港傳統特色美食,相信車仔麵一定是其中一款充滿香港人集體回憶的港式傳統美食。隨着時代改變,車仔麵雖然仍然存在,卻推出了不少新派車仔麵,以吸引年輕一代的關注。早兩日同朋友於荃灣廣場行完街,之後在大壩街發現一間新開不久的車仔麵《阿荔車仔麵》,門面裝潢別樹一格,於是便決定入去試一試。餐廳環境簡約舒適,時尚中透出傳統格調,食物選擇也不少,而且採用現時流行的手機落單,非常切合年輕人市場。睇完餐牌之後,BeautySearch 揀選了一碗阿荔特濃沙嗲車仔沾麵。熟識 BeautySearch 的朋友一定很奇怪,為何怕辣的我會選沙嗲,皆因 BeautySearch 發現這裡大部份麵食都是辣的,而且,店員推介,特濃沙嗲不會太辣,而且味道香濃。如傳統車仔麵相同,食客可自由配不同食材,而我便揀選了肥牛、牛柏葉、腐竹及糖心蛋。果然,沙嗲汁十分濃郁味美,帶有微辣,正好提升醬汁的香口滋味,而且沾麵可自己拌入醬汁分量,可輕易控制辣度,絕對值得一試喔!友人吃得辣,於是揀選了經典八寶嗱喳麵,八款車仔麵最愛歡迎的食材,包括:香辣咖喱魚蛋、豬皮、豬紅、玻璃魷魚、滷水豬大腸、糖心蘿蔔、蠔皇冬菇和時菜等,相當豐富。各款食材

友人吃得辣,於是揀選了經典八寶嗱喳麵,八款車仔麵最愛歡迎的食材,包括:香辣咖喱魚蛋、豬皮、豬紅、玻璃魷魚、滷水豬大腸、糖心蘿蔔、蠔皇冬菇和時菜等,相當豐富。各款食材都十分入味,尤其是滷水豬大腸和糖心蘿蔔。 可惜太辣了,BeautySearch 只是偷偷淺嚐了一口豬紅,已覺辣得要命了。

小食方面,我們點選了一客椒鹽燒賣及黑松露醬炸單骨雞翼。椒鹽味道香口,令平凡的燒賣添上幾分港式避風塘風味; 黑松露醬炸單骨雞翼炸得酥脆,吃時蘸一點黑松露醬,別有一番滋味,而且單骨處理,吃時更為方便!

飲品方面,除了一般茶餐廳的飲料,店子還提供冷泡茶系列和特色飲品。我們選擇了香滑奶茶和冷泡白桃烏龍茶,冰凍消暑,正好可以解解辣。

原來阿荔豬手、牛腩等有40年傳統味道,下次有機會都要試試!
2022-09-24 33 views
難得有個零鐘拍拖時間,我地去左食最愛車仔麵 保留舊有傳統味道。阿荔特濃沙嗲車仔沾麵配三餸$68可配手工拉麵/讚岐烏冬想不到沾麵都會在港式車仔麵出現,選了爽脆牛栢葉、清甜蘿蔔、辣玻璃魷魚。沙嗲醬非常濃郁帶少少微辣,輕輕浸一浸拉麵,每條麵都有沙嗲醬掛着很好吃,值得一試呀秘制牛筋牛腩麻辣撈麵 $68辣度🌶 (有大🌶🌶🌶中🌶🌶小辣🌶)牛腩同牛筋都好稔身,麻辣汁好惹味,辣得夠過癮。至於小食我地要左黑松露醬炸單骨雞翼 $28咬落啖啖肉,黑松露醬香味很濃郁;懶人必食👍椒鹽炸燒賣$15/5粒即叫即炸,外脆內軟,每粒都沾滿椒鹽,同樣好食。 呢度有自家製既飲品,有奶茶冷泡茶我地就揀左白桃烏龍同人蔘烏龍,冰凍又解喝我找到呀#一生只想尋覓一個肯陪你食車仔麵的人#阿荔車仔麵 #Alainoodle#老香港
難得有個零鐘拍拖時間,我地去左食最愛車仔麵
保留舊有傳統味道。

阿荔特濃沙嗲車仔沾麵配三餸$68
可配手工拉麵/讚岐烏冬
想不到沾麵都會在港式車仔麵出現,
選了爽脆牛栢葉、清甜蘿蔔、辣玻璃魷魚。
沙嗲醬非常濃郁帶少少微辣,輕輕浸一浸拉麵,
每條麵都有沙嗲醬掛着很好吃,值得一試呀

牛腩同牛筋都好稔身,麻辣汁好惹味,辣得夠過癮。

至於小食我地要左
黑松露醬炸單骨雞翼 $28
咬落啖啖肉,黑松露醬香味很濃郁;懶人必食👍
椒鹽炸燒賣$15/5粒
即叫即炸,外脆內軟,每粒都沾滿椒鹽,同樣好食。

呢度有自家製既飲品,有奶茶冷泡茶
我地就揀左白桃烏龍同人蔘烏龍,冰凍又解喝

我找到呀

#一生只想尋覓一個肯陪你食車仔麵的人
#阿荔車仔麵 #Alainoodle#老香港
呢間車仔麵店新奇又有趣( ❛ᴗ❛ )居然有沙嗲牛沾麵、撈麵 同時又有好多傳統配餸環境都幾乾淨企理 用QR Code落單 有別於一般車仔麵店🍜—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵✨老闆推介豬手果然入味 醬汁濃郁 口感軟稔 啊婆都食到👵🏼份量都好多 成碗充滿骨膠原啊~手工拉麵係中式嗰種麵質 夠掛汁 辣味突出 食左幾啖個咀都開始麻~但辣度又未至於蓋過其他食物.♡ 傳統車仔麵湯底用豬骨同雞肉熬成 飲完唔會好口渴 亦唔算油膩配餸接近50款(*°▽°*)!特別推介鮮蝦雲吞~蝦肉彈牙 外皮唔厚 甜酸齋都不錯 酸味出眾 好醒神仲有白蘿蔔好清甜 炆得淋又無渣啊

—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-

♡ 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵✨老闆推介

♡ 傳統車仔麵
湯底用豬骨同雞肉熬成 飲完唔會好口渴 亦唔算油膩
甜酸齋都不錯 酸味出眾 好醒神
仲有白蘿蔔好清甜 炆得淋又無渣啊
🥢 荃灣美食林立,每條街基本上都有美食,咁啱今日想食下車仔麵,見到呢間阿荔車仔麵嘅menu好多選擇而且唔係走傳統路線,有其他新式選擇,覺得幾特別所以決定試一試 👍🏻 餐廳menu選擇好豐富,淨係車仔麵配料都已經多達40種自由配搭,除左車仔麵仲有沾麵撈麵都係餐廳推介,餐廳整體上都潔淨 ✨ 車仔麵 配料:秘製牛筋牛肋腩,南乳豬手,辣玻璃魷魚,香滷豬大腸,麻辣牛腩湯配粗麵今次特別試吓店舖推介嘅招牌車仔麵餸,據聞豬手牛腩等都係餐廳開業40年以來保持住嘅味道,牛腩好腍容易咬得開,好入味冇乜筋,魷魚好彈牙,豬大腸份量都幾多每一塊都好大件,滷水味亦都香濃,豬手熬製嘅時間好足夠所以肉質好淋好入味,粗麵可以選擇軟硬度,我建議如果想索湯入味啲,可以選擇叫「淋dd」嘅程度 ✨ 阿荔特濃沙嗲車仔沾麵配料:日本溏心蛋,沙嗲魚蛋,肥牛手工拉麵手工拉麵好彈牙,嗰個沙嗲沾麵汁非常濃郁,尤其花生味好突出,所以每一樣配料點入去都會好掛汁,而且佢沙嗲味嘅辣度都好過癮好刺激 ✨ 黑松露單骨雞翼單骨雞翼炸得非常香脆,裏面醃製辣辣地,黑松露醬好香,將雞翼點左黑松露醬之後成個味道昇華左,因為黑松露醬嘅香可以減淡咗炸雞翼嘅油膩 ✨

✨ 車仔麵

✨ 阿荔特濃沙嗲車仔沾麵
配料:日本溏心蛋,沙嗲魚蛋,肥牛手工拉麵

✨ 黑松露單骨雞翼

✨ 白桃烏龍冷泡茶
既然食車仔麵咁龍尾,所以今次特登揀咗一樽藍泡茶去解一解來,冷泡茶裏面有輕淡嘅白桃味,唔會過甜亦唔會澀

✨ 樽仔凍奶茶
奶茶係由餐廳特別調製,飲落去會感覺到比較重嘅奶精味,茶味比較淡
2022-09-17 152 views
沙嗲沾麵🇭🇰🇯🇵傳統的味道遇上日式的食法,聞說有沙嗲沾麵食,特登慕名而來。小店的前身係一間人龍的車仔麵檔,而家換上新派的食法,為車仔麵帶來一些衝擊。🎌特濃沙嗲車仔沾麵沙嗲汁好好味,係泰國串燒的沙嗲味,濃濃花生味,夠香夠濃。同一般車仔麵可以揀不同的餸,必選的是肥牛,因肥牛放落呢個沙嗲汁真係好夾!麵底我選擇左烏冬,估唔到沙嗲沾麵都咁好食😭。🐖沖繩黑糖豬手麻辣撈麵甜甜的黑糖豬手夠淋但仍然Keep到有咬口,膠質好夠!撈麵少辣都幾辣,建議可夾起辣淑乾慢慢調整合適的辣度。🍗黑松露炸單骨雞翼脆脆的雞翼沾上黑松露的沙律醬~🇭🇰惹味沙嗲三寶沙嗲味不算太濃,有魷魚,牛柏葉和豬皮,港式的味道!🧋樽仔奶茶奶味較濃,茶味幾香。🍫特濃朱古力真係特濃,擺左一陣都夠朱古力味。
沙嗲沾麵🇭🇰🇯🇵

🎌特濃沙嗲車仔沾麵

🐖沖繩黑糖豬手麻辣撈麵
黑松露炸單骨雞翼

🍗黑松露炸單骨雞翼
脆脆的雞翼沾上黑松露的沙律醬~
惹味沙嗲三寶

🇭🇰惹味沙嗲三寶
沙嗲味不算太濃,有魷魚,牛柏葉和豬皮,港式的味道!
樽仔奶茶

🧋樽仔奶茶
奶味較濃,茶味幾香。
🍫特濃朱古力
真係特濃,擺左一陣都夠朱古力味。
黑松露炸單骨雞翼
惹味沙嗲三寶
樽仔奶茶
2022-09-16 43 views
好難食👎🏻👎🏻啲野食完全冇味,所有嘢都係得個辣字,所有嘢同一個味。第一次食車仔麵食到啲餸都唔想食,湯底揀咗沙嗲汁,但係同清湯冇分別 只係一個有顏色嘅清湯。
誤打誤撞經過荃灣,所以打算落地覓食。大壩街出名多野食,花多眼亂中因為阿荔門口嘅「特濃沙爹車仔沾麵」海報而扑鎚。1️⃣9️⃣3️⃣0️⃣ 晚飯時間🍜 經典八寶嗱喳麵有齊豬腸、豬皮、豬紅、白蘿蔔、魚蛋、八爪魚、冬菇、菜。白蘿蔔甜而無根,麵可以自選麵質,湯底清香,不錯。🍛 秘制牛筋牛肋腩麻辣撈麵呢個我俾佢5粒星! 麻辣香味不嗆喉,麵質彈牙,牛筋夠Q牛肋腩肉嫩,最精華係落咗花生伴食,帶出陣花生香味,好夾!🥢 惹味沙爹三寶辣玻璃魷魚、牛柏葉、豬皮,不過不失,沙爹味可以再濃啲。佢嘅白桃烏龍冷泡茶都好香甜,本身想食個沙爹車仔沾麵,驚太濃所以轉左,但發現呢間餐廳係有水準,下次決定要試返,仲要試埋佢既招牌南乳豬手,總括嚟講係正!👍🏻👍🏻

1️⃣9️⃣3️⃣0️⃣ 晚飯時間

🍜 經典八寶嗱喳麵

🍛 秘制牛筋牛肋腩麻辣撈麵

🥢 惹味沙爹三寶
辣玻璃魷魚、牛柏葉、豬皮,不過不失,沙爹味可以再濃啲。

2022-09-14
Dinner
2022-09-15 51 views
呢幾年多咗好多新派車仔麵鋪頭,不過就唔係間間都好。而今次荃灣呢間我地覺得cp值好高,絕對係會返轉頭再食嘅一間。阿荔特濃沙嗲車仔沽麵 $68我地揀咗手工拉麵,餸就揀咗豬皮、雪花肥牛同清甜蘿蔔。先講拉麵,質感好好,彈牙得嚟好適合要嚟做沽麵。配餸方面3樣都好滿意!豬皮有4大塊,每塊都好彈牙。肥牛都有好多,唔係個啲雪到霉曬嘅肉,而係有牛味嘅。蘿蔔又係有4大舊,而且真係清甜,同沙嗲汁意外地夾。簡單嚟講呢碗麵無論味道定份量都絕對對得住價錢!自選車仔麵(4餸) $73呢一碗我地揀咗鮮製油麵配牛腩汁 ,餸就揀咗牛筋牛肋腩、南乳豬手、炸腐皮豬肉卷同炸蝦棗。完全無失望,無聊湯、麵定餸都好高質!個腩汁好濃,配合埋啲麵,啖啖腩汁,正到呢!而呢一碗嘅餸都係好多份量。牛筋牛肋腩同豬手都好入味,係40年傳統嘅味道。2個炸物無論口感定味道都好好,食得出係新鮮炸,冇擺到冧哂嘅。同另一碗一樣,呢個都係cp值好高!呢間餐廳嘅衛生同服務都值得一讚。餐具係獨立包裝,店員又好好禮貌👍 成個用餐體驗都滿意啊~

阿荔特濃沙嗲車仔沽麵 $68
自選車仔麵(4餸) $73
椒鹽炸燒賣
自選車仔麵(4餸)
阿荔特濃沙嗲車仔沽麵
奶茶(加配)
椒鹽炸燒賣
自選車仔麵(4餸)
阿荔特濃沙嗲車仔沽麵
2022-09-12 55 views
呢度既某位員工態度差劣,一進門我哋坐既位置不合適,去轉坐其他位置時,佢即刻黑口黑面咁對我哋講「轉第張code俾我哋啦」,令我哋感覺好像不遵從佢安排的位置坐有好大問題咁。另外,我哋食嘢期間,佢又係隔離開大聲響睇片食飯,搞到我哋好似去左市集咁,嚴重影響我哋食嘢嘅心情!!雖然明白員工食午飯時想輕鬆啲,難免會睇下片或聽音樂,但佢都可以戴耳機避免影響食客,但佢則沒有這樣做,完全係無視有食客在旁,仲要把電話聲響較到最高。而食物質素又超差,豬血既味道又唔新鮮,而且我哋叫左2碗辣面,只嚟得一碗。差劣!!!!
2022-09-12
Tea
阿荔車仔麵好特別~日式沾麵試得多呢款港式風味既沙嗲醬沾麵係新推出菜式😋一於試下阿荔特濃沙嗲車仔沾麵$68 沙嗲汁大大碗~好香花生味簡左讚岐烏冬~好彈牙本身跟餐自選3款配料~日本糖心蛋~🥚爽脆牛柏葉~🙂辣玻璃魷魚🦑~另外再加配餸每款$10辣沙嗲魚蛋~雪花肥牛~我覺得樣樣配料好好味😁我諗個沙嗲汁功不可沒😋今次仲叫埋佢哋傳統招牌車仔麵原味骨湯底車仔麵$14 簡左鮮製油麵~秘製牛筋牛肋腩+$18 炆得好入味~牛筋牛筋腩都非常淋軟招牌南乳豬手+$15 有成3舊豬手~好彈牙~好多骨膠原手包鮮蝦雲吞+$13有2粒~入面有原隻鮮蝦麻辣豬耳+$10 好香香料魔鬼辣汁簡左小辣 再配埋自家火辣辣菜脯好惹味啊🙌食到啲花椒味黑松露醬炸單骨雞翼$28邪惡之選🤩凍泡沫咖啡 +$18白桃烏龍冷泡茶+$15
阿荔車仔麵

好特別~日式沾麵試得多
呢款港式風味既沙嗲醬沾麵
係新推出菜式😋一於試下

阿荔特濃沙嗲車仔沾麵$68
沙嗲汁大大碗~好香花生味
簡左讚岐烏冬~好彈牙
本身跟餐自選3款配料~
日本糖心蛋~🥚

黑松露醬炸單骨雞翼$28
邪惡之選🤩

凍泡沫咖啡 +$18

白桃烏龍冷泡茶+$15
呢間新開半年多的車仔麵好多好評,即管試試。門面光猛裝修靚,坐得舒服。用手機自助落單,但飲品無得揀甜度冰度,下單頁面唔user friendly,好多人對飲品都有特別要求。落單後請店員改做走甜,但話無晒茶膽,無得走甜,咁惟有轉烏龍冷泡茶。叫左重慶麻辣湯底米線,豬腸豬紅蘿白通菜,加個黑松露醬炸單骨雞翼。先講小食,一上碟我就知有啲伏,有食開就知,佢應該係氣炸界好出名嘅現成1kg一大包嘅單骨雞翼,食一啖陣味真係一樣,唔會難食,只係諗住會唔會係自家制,應該就唔係啦,碟小食$28。碗麵一黎個賣相甚好,堆得滿滿。不過有個問題,佢個底其實係清湯底,上面放左麻辣醬,我要攪勻佢先可以食到佢真正嘅味道,佢塞滿晒我就真係攪唔太到,要好小心好小心以免辣油彈落衫度,都整左我一陣。終於攪完,試試湯底,就無乜花椒香,亦無乜麻味,無層次,偏向死辣,湯底仲要加錢就好唔值。蘿白無根軟淋,味道可以,未算好甜。豬紅就麻麻,無乜滷過嘅味,淡味,亦食到陣血味。豬腸味道okay,少少嚼勁,但唔係靭。米線就係幼身嘅,偏硬,食左少少都開始有啲「un」胃,食唔到好多。佢入機個陣係有得揀米線軟硬度,我無揀,諗住咁係適中,但真係都偏硬。個湯底
呢間新開半年多的車仔麵好多好評,即管試試。

門面光猛裝修靚,坐得舒服。

蘿白無根軟淋,味道可以,未算好甜。

豬紅就麻麻,無乜滷過嘅味,淡味,亦食到陣血味。

豬腸味道okay,少少嚼勁,但唔係靭。

個湯底係越食越變左死辣味,完全唔係麻辣。我勸各位叫都係叫返原味湯加醬汁,我再試下落單,原味湯係可以加幾種汁,記得至少有腩汁,沙嗲汁,魔鬼辣汁。我覺得,加幾種汁應該好食過我呢個所謂重慶麻辣湯底,原味湯$14but重慶$20。

樽白桃烏龍無乜桃香,普通烏龍咁囉。

全部盛惠$104,車仔麵黎講都係貴嗰堆,性價比太低,又唔算好食。

2022-09-06 85 views
荃灣多野食就係人都知㗎啦,但係我今次要推介嘅係非一般,反傳統嘅車仔麵,因為佢有好多新穎嘅餸菜俾大家選擇。大家睇到呢個Slogan ,係唔係即刻好想搵人同你食返碗車仔麵呢😙沖繩黑糖豬手麻辣撈麵—$68先講個黑糖豬手,非常之好食😋除咗個豬手皮甜之外,另外配合埋個醬汁,簡直係天衣無縫,啲豬手肉亦都好淋,配合埋個麻辣撈麵有齊晒甜同辣,口感非常之強烈。佢個麻辣撈麵有分大、中、小辣滿足晒大家唔同嘅需要。再嚟講一講個麵,佢有得俾你選擇手工拉麵同出前一丁,咁我梗係揀手工拉麵啦,出邊唔係成日食到,個手工拉麵煙煙韌韌,又真係唔錯wo👍👍真心強烈推薦俾大家⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️自選車仔麵有三個湯底俾你揀原骨湯底、重慶麻辣湯底、馬來喇沙湯底咁我就揀咗原骨湯底+3個餸(秘製牛筋牛肋腩、炸蝦棗、豬紅。)強烈真心推介:牛腩又淋又入味,一個字正👍個炸蝦棗,出邊唔係間間有得比你揀,炸到皮脆肉嫩,非常可口。又一強勢推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️最後加$15要做支冷泡四季春茶,又冰凍、又解渴,仲可以攞返屋企再沖添👍總括來講:係非常之推介俾大家一試嘅車仔麵

沖繩黑糖豬手麻辣撈麵—$68
佢個麻辣撈麵有分大、中、小辣滿足晒大家唔同嘅需要。
真心強烈推薦俾大家⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

自選車仔麵有三個湯底俾你揀
原骨湯底、重慶麻辣湯底、馬來喇沙湯底
強烈真心推介:牛腩又淋又入味,一個字正👍

總括來講:係非常之推介俾大家一試嘅車仔麵
2022-09-02
$70 (Dinner)
沖繩黑糖豬手麻辣撈麵
好少車仔麵咁企理😆,所以選擇間坐得舒服!因為太肚餓,叫左一個四餸車仔麵,炸燒賣,🤔仲有一個第一次食嘅沙嗲汁沾麵。四餸麵中以牛腩同豬手係招牌菜👍👍,好入味,仲有4大舊豬手,會唔會太多😅車仔麵居然都可以馬來叻沙做湯底,好特別。湯底味道都唔會太搶,叻沙好香椰味😉啱晒我重口味人士。👏👏😋沙嗲汁沾麵原來同烏冬原來好夾!香濃得嚟又唔會太味精,所以叫d清淡嘅配菜沾汁食最正😆搞到成碗連汁清晒🤣🤣本地小食炸燒賣即叫即炸,外脆內軟,唔點汁都一樣好食。推介🤗🥰車仔麵少有會提供咖啡飲品,仲有多款選擇,夏日炎炎,點左兩杯凍 mocha及 latte小店繼承傳統口味之餘又有創新款式選擇,下次可以再試埋其他。

喇湯湯底車仔麵
四餸車仔麵喇沙湯底+凍朱古力咖啡
招牌南乳豬手

炸燒賣

小店繼承傳統口味之餘又有創新款式選擇,下次可以再試埋其他。
2022-09-04
$100 (Tea)
喇湯湯底車仔麵
四餸車仔麵喇沙湯底+凍朱古力咖啡
2022-09-05 32 views
晌荃灣廣場睇完戲就食個快靚正lunch,行過對面就有間幾光猛嘅車仔麵,原來始創40年,都好多年歷史,一於試下。餐廳有QR code 落單,方便快捷。裝修都有花過心思,同一般車仔麵店唔同。 阿荔特濃沙嗲車仔沾麵配三餸 (辣沙嗲魚蛋、辣玻璃魷魚同日本溏心蛋) HKD68 果然係用著舊嘅味道去創新菜式,車仔麵竟然都有沾麵!? 仲要係限量發售,一定要試一試! 麵底我地揀左讚岐烏冬,沙嗲醬濃厚帶微辣,每條烏冬都沾滿住沙嗲醬,好正。玻璃魷魚爽口,溏心蛋入味有流心。 . 原骨湯底車仔麵 (秘製牛筋牛肋腩、豬大腸、豬皮同炸蝦棗) HKD68 用心嘅湯底,用豬骨同三黃雞熬製,好鮮甜。牛筋牛肋腩入味,豬大腸乾淨無豬臭味,抵讚。 . 黑松露醬炸單骨雞翼 HKD28 懶人單骨雞翼,啖啖肉🤩黑松露醬好濃郁,香氣十足。 . 人參烏龍冷泡茶 HKD15 味道清新,食飽飲啖茶一流

黑松露醬炸單骨雞翼 HKD28
懶人單骨雞翼,啖啖肉🤩黑松露醬好濃郁,香氣十足。

人參烏龍冷泡茶 HKD15
味道清新,食飽飲啖茶一流
2022-09-03
Lunch