Restaurant: AGE Cuisine Express
Info:

朋友介紹我帶我去,原來好方便行幾分鐘便到。晚上餐廳內好多客人,D座位坐得幾舒服,仲有電視睇~ 海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉拌香蔥蛋醬(跟羅宋湯、餐飲及甜品)羅宋湯幾好味(有埋脆身麵包條),酸酸地又多蔬菜粒。意粉個香蔥蛋醬好creamy,又帶少許鹹香。海膽煮熟後為粒狀配埋質感好滑既帶子食好正😊。甜品朱古力蛋糕幾濃味,質感軟屬!炸豬手自家醬配上豬手食唔停口,外皮炸到超脆,而豬手肉好冧身又厚身有口感!

[晚餐]
甜品朱古力蛋糕幾濃味,質感軟屬!

[單點]炸豬手
  • 炸豬手
2024-08-07 261 views
喺鰂魚涌太古返工嘅朋友應該唔會唔食呢間樓上西餐廳,佢專做一站式到會服務,啲嘢又靚又好食,公司開party就啱晒,亦當然唔少得工廈靚裝修堂食位置佢哋平日有做唔同優惠,咁啱當日星期三做緊飯惠顧三份萬事套餐就會送價值$208嘅半隻風乾黃油雞,但我哋得兩個人,就同優惠失之交臂啦😭 套餐同單點一般差$50左右,會包括餐湯、餐包、餐飲同甜品,芝麻軟包同蕃茄湯質素唔錯,幾開胃。個甜品有幾舊小蛋糕,仲有好靚嘅擺盤裝飾,又唔會太甜都幾好食香煎鰽魚魚柳 伴海鮮濃汁 番魚柳好大塊口肉,肉質軟滑多汁,個海鮮濃汁有少少偏鹹,但都係海鮮味,點咗魚肉就平衡返,另外配即炸薯條新鮮炸起好好食意式牛肉丸意大利粉伴香草蕃茄汁個牛肉丸真係好多汁,唔係頹頹的來貨,吸滿蕃茄汁味,酸酸地好開胃,另外意粉都好掛汁,連埋瓜、蕃茄、椒一齊炒好香,當然唔少得芝士碎再增添意粉嘅風味

2024-08-06 193 views
🌟鰂魚涌工廈嘅高質西餐🎇一路坐嘅時候都好多外賣單 仲有到會服務 都幾多生意🎁🐷散叫咗一個德國酥脆咸豬手伴普羅旺斯式酸菜及薄荷蕃茄汁🍅個豬手已經係切好一件件 唔使自己動手真係好方便🤪鹹豬手塊皮好脆 而且係完全脆卜卜食得落口😗豬手既肉都好林 有鹹香味道加啲蕃茄汁就有少少酸味味我仲叫咗侍應俾啲芥末我 都好夾👌豬手下低有好多配菜 例如翠玉瓜 小椰菜 茄子🥦🌽🥬🥕仲有脆卜卜嘅薯仔粒粒🥔🇪🇸小食西班牙辣肉腸炒蝦🍤炒得幾香 大大隻蝦 好開胃🍝豚肉蕃茄乾菠菜蕃茄忌廉汁扁意粉都好惹味🌶️肚餓嘅我食咗第一啖都停唔到手扁意粉煮得啱啱好 硬度啱啱好😙配菜有大量蔬菜、豚肉 係高水準
🌟鰂魚涌工廈嘅高質西餐🎇

🍝豚肉蕃茄乾菠菜蕃茄忌廉汁扁意粉
都好惹味🌶️
肚餓嘅我食咗第一啖都停唔到手
扁意粉煮得啱啱好 硬度啱啱好😙
配菜有大量蔬菜、豚肉 係高水準
2024-08-04 162 views
朋友推介這間位於太古的西餐廳,一試之下真的想向大家推介一下;這次我與🧑🏻‍🦱點了Set Dinner及一份單點主食;💬薯仔忌廉湯 (set dinner已包括)是日餐湯也不馬虎,今天的薯仔忌廉湯滿有驚喜,當中的忌廉味香濃,入口有綿密的薯仔蓉及細碎的椰菜絲,配上滲出淡淡牛油味的麵包十分美味!💬烤魷魚自家製墨魚汁意大利飯意大利飯軟硬適中,以咸鮮不腥的墨魚汁製作,調味包括蒜蓉、黑椒碎、芝士粉等,醬汁非常creamy及鮮味,而烤魷魚份量十足,與醬汁中的咸香味道相💬燒美國Prime級牛扒五成熟的牛扒肉味香濃,咬下時滿滿的肉汁,當中配以特製調味醬汁一同吃,滋味無比!而薯條香脆乾身,是我喜歡的粗幼度💬甜品Dinner set還包括甜品😍是帶點酒香的tiramisu與濃濃巧克力味的brownie,還佈滿食用花、水果和棉花糖,襯托著滿有儀式感的擺盤🤩高質西餐廳於工廈當中,存在著有趣的反差感,整體而言值得一試🧡❤️AGE Cuisine Express❤️鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室❤️2111 3770▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂ @hamm.eat.alot ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ

💬薯仔忌廉湯 (set dinner已包括)

💬烤魷魚自家製墨魚汁意大利飯

Type of Meal
Dinner
1K
2024-08-04 174 views
👧🏻😋👅🍽✨工廈Dry-aged靚牛☺️-🇮🇹 太古城附近「酒店級水準 大眾化價錢」工廈餐廳地方好大, 主打附近office午市同到會服務, 晚市得幾枱客, 服務更周到, 環境更安靜-🥩 燒美國Prime級牛扒 (8oz) 套餐價 $248轉用Dry-aged牛扒+$50💯Day-aged只需加$50, 切左邊邊位入面極軟嫩, 同時Prime級牛扒肉味肉汁都好夠💯Total $298一個餐有埋餐湯餐包甜品飲品都真係抵食; 甜品係Tiramisu同Brownie, 擺盤靚又有三件細cake, 就算唔係叫人頭套餐都方便share-🍕 北京烤鴨Pizza $186✨Pizza底口感薄脆, 個甜醬最有北京烤鴨feel, 唔似烤鴨有油潤鴨皮, 但鴨肶肉都好juicy✨另有水牛芝士, 大蒜,意大利青瓜同蕃茄乾, 食落香口中西合璧幾唔錯
👧🏻😋👅🍽✨

🍕
北京烤鴨Pizza $186

Dry-aged牛扒
2024-08-04 114 views
今日去咗鰂魚湧東達中心11樓搵食,這間餐廳內部空間寬敞,座位之間相隔適中,給予顧客足夠的私人空間,裝修清雅舒適,整體氛圍溫馨而不失格調。🔹 流槳芝士牛肉、火腿漢堡伴法炸薯條漢堡包能做到外脆內軟,裡面夾著厚厚的免治牛肉,咬落去每一啖都有牛肉嘅油香,裡面夾住厚厚的車打芝士醬,但整體口感仍然非常清新因為裡面夾著蕃茄、生菜和火腿。而法式薯條嘅外皮炸到金黃酥脆,但裡面仍柔軟可口。🔹德國咸酥豬手伴普旺斯式酸菜咸豬手焗到外皮夠曬酥脆,咸香適中,但仍可保持到裡面肉質嘅嫩滑。酸菜方面就有蕃茄仔、洋蔥仔和紅蘿蔔、酸爽脆嫩,既能解膩又開胃。🔹 三色芝士焗墨西哥脆片墨西哥脆片的香脆和輕盈夾著濃郁和綿密嘅芝士,這種從脆到軟的口感變化令到這道菜更加引人入勝。

🔹 流槳芝士牛肉、火腿漢堡伴法炸薯條

🔹德國咸酥豬手伴普旺斯式酸菜

🔹 三色芝士焗墨西哥脆片

2024-08-01
$250 (Dinner)
  • 流槳芝士牛肉、火腿漢堡伴法炸薯條
  • 德國咸酥豬手伴普旺斯式酸菜
2024-08-04 126 views
再訪位於太古既AGE Cuisine Express ,之前同男朋友係呢間餐廳食過晚餐👫🏻覺得食物質素同服務都唔錯,而且環境幾舒服👍🏻於是今次再黎試吓其他款式嘅食物😆🍴三式芝士焗墨西哥脆片($92)脆片份量幾多,鋪上滿滿既芝士🧀蕃茄🍅墨西哥辣椒,辣辣地,幾惹味~🍴北京烤鴨薄餅($186)Pizza係12吋,餅皮係薄批,脆卜卜,夠乾身👍🏻配料豐富,有京式甜醬,鴨肉、水牛芝士、大蒜🧄意大利青瓜、蕃茄乾同洋蔥🧅味道甜甜地,有鴨肉香,食落唔會漏,唔錯👅🍴法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁($168)意粉煮得幾煙韌👌🏻醬汁比較重忌廉味,帶少許蟹膏鮮味👄口感creamy,唔錯~

🍴三式芝士焗墨西哥脆片($92)

🍴北京烤鴨薄餅($186)

🍴法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁($168)

2024-08-03 87 views
餐廳位於鰂魚涌工廠大廈內,喺太古地鐵站旁邊,環境闊落,座位舒適,主打多款特色西式料理,豬牛雞羊、意粉飯、薄餅、前菜、小食、甜點,樣樣有齊,價格合理,適合聚餐。前菜有煙三文魚牛油果醬蘋果沙律伴腰果仁,醬汁已完美地融合落沙律入面,蘋果爽脆,牛油果醬creamy,煙三文魚大塊帶鹹香味,配上腰果仁同麵包糠可增添口感,整體味道幾fresh。主食有法式燒焗乳豬仔,出面比較少地方有,即叫即整需要等候一段時間,一上枱聞到香噴噴嘅燒烤香氣,外層燒至脆身,皮夠薄,帶層脂肪,肉質嫩滑多汁,啖啖肉好過癮,值得一試。

2K
2024-07-27 168 views
鰂魚涌海光街成條街都係食肆 我今次食飯行遠啲 去英皇道呢間營業多年嘅樓上西餐廳 除咗主打dry age牛扒 其他main dishes一樣高水準 每晚仲有晚市優惠添😘-🥣番茄濃湯 (跟餐)日日唔同口味 今日係番茄🍅忌廉濃湯 天然酸味好醒神-🍝海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉半香蔥蛋醬香煎刺身級帶子充滿牛油香 亮點反而係香蔥蛋醬🥚 呢個組合我第一次聽亦係第一次試 味道似流質蛋沙律醬加蔥香 creamy而有青草🌱幽香 意粉吸收海膽豐腴膏香 入口滑溜 食完一碟都幾飽下😉-🐟香煎魚柳伴魚子醬閨蜜想食得清淡所以叫魚柳 小店非常窩心 鱈魚扒用鐵鑊上保持熱度 魚肉有彈性外脆內軟 最邪惡嘅係嗰碗potato at gratin🥔 食咗第一啖 跟住停唔到口啊😱-🍰是日甜品(跟餐)朱古力布朗尼嘅可可🍫味濃 入口濕潤-📍 AGE Cuisine Express鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室

🥣番茄濃湯 (跟餐)
日日唔同口味 今日係番茄🍅忌廉濃湯 天然酸味好醒神

🍝海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉半香蔥蛋醬

🐟香煎魚柳伴魚子醬

🍰是日甜品(跟餐)
朱古力布朗尼嘅可可🍫味濃 入口濕潤

📍 AGE Cuisine Express
鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室
2024-07-25 179 views
【香港搵食🍴】AGE Cuisine Express聽講呢度係隱世西餐廳 同媽媽收工一齊嚟試吓入到去好光猛 座位亦夠晒闊落叫咗1個前菜 1 個Set dinner 同1個Risotto🦪費倫天拿式菠菜生蠔及薯皮薯皮炸到脆卜卜生蠔細細粒喺面 配埋一齊食有2種唔同口感Set dinner如下🥣南瓜忌廉湯足料 大量南瓜蓉🍝海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬海膽有幾嚿仔 帶子煎到金黃色 厚肉彈牙個香蔥蛋醬一定撈埋意粉一齊食 好夾意粉亦同時嗦晒海鮮汁 掛晒意粉上面 滑溜🍫朱古力Brownies 打卡able 📸貼心地切開細細粒 方便一口甜品 🤣濃郁嘅朱古力味 仲有側邊嘅綿花糖加埋士多啤梨同埋藍莓 作為結尾 very good🍋熱檸水單點🦑烤魷魚自家制墨魚汁意大利飯賣相好靚 超多魷魚 有條有筒 好爽口粒粒飯都沾滿墨魚汁 食落微辣一定要試 signature dish 🫶
【香港搵食🍴】AGE Cuisine Express

🦑烤魷魚自家制墨魚汁意大利飯
賣相好靚 超多魷魚 有條有筒 好爽口
粒粒飯都沾滿墨魚汁 食落微辣
一定要試 signature dish 🫶

鰂魚涌超高CP值$248嘆乾式熟成牛排‼️🔻燒美國Prime級牛扒 (8oz)💰198 + Dry Aged 💰50 🌟乾式熟成牛扒即係將切塊牛扒放在冷藏熟成室大概21-45日,令牛扒嫩得黎唔會有太多血水,牛肉風味更濃🥩牛扒好大塊,仲配上沙律薯條,超級飽肚,可以兩個人share😍🔻香煎帶子乾貝櫻花蝦XO醬寬蛋意粉 💰164 🌟呢道意粉令我幾驚喜😍帶子唔係剪到熟透,裡面仍十分嫩滑,係刺身級帶子😋寬蛋意粉十分筋道彈牙,而乾貝櫻花蝦XO醬味好特別,比想像中夾👍🏻🔻意式奶凍配芒果甘露 💰50意式奶凍非常嫩滑,奶香十足,如果多啲芒果醬更佳😋
鰂魚涌超高CP值$248嘆乾式熟成牛排‼️

🔻香煎帶子乾貝櫻花蝦XO醬寬蛋意粉 💰164 🌟

🔻意式奶凍配芒果甘露 💰50
意式奶凍非常嫩滑,奶香十足,如果多啲芒果醬更佳😋
  • 香煎帶子乾貝櫻花蝦XO醬寬蛋意粉
  • 燒美國Prime級牛扒
2024-07-25 100 views
朋友帶我去鰂魚涌東達中心一間隱世餐廳食飯,2個人靜靜地倾計談心真係好0k喎!😂✨🫂🍷兩個晚餐、已經包主菜、餐湯、飲品及甜品!扺食📷💫今日餐湯係薯仔椰菜花忌廉湯,夠哂香濃!個麵飽仍是熱辣辣!👍✨海膽.香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬,帶子大大粒口感鮮美,醬汁好濃郁同厚身,令人回味!🥰✨香煎鰽魚魚柳伴海鮮濃汁伴雜配肥身薯條,魚柳非常厚身同肥美,啖啖肉!有新鮮番茄仔伴碟加添清新口感!🌈💫飲品方面,解為渴凍檸茶及滋潤熱檸蜜!✨我最💓當然就係個甜品!打卡開至正💓!有brownie 同tiramisu外 ,有綿花糖同生果砌到靚靚🌸!

兩個晚餐、已經包主菜、餐湯、飲品及甜品!扺食📷

✨香煎鰽魚魚柳伴海鮮濃汁伴雜

💫飲品方面,解為渴凍檸茶及滋潤熱檸蜜!

2024-07-23 123 views
喺平平無奇嘅工業大廈中有間隱世西餐廳 AGE Cuisine Express,入到去環境舒適,嘢食份量都好足!12寸蘑菇風乾火腿薄餅🍕 $168薄餅皮好脆,餡料豐富多樣,包括蕃茄醬、蒜片、水牛芝士、蘑菇、巴馬火腿、芝麻菜,可以味道層次豐富,鹹香同清新並重。上面鋪滿黑松露醬,食到停唔到口😋。 流漿芝士牛肉火腿漢堡伴法炸薯條🍔 $154呢個漢堡實在太豐富,薄餅同牛肉夾層上落滿滿流溶芝士,夾埋火腿、蕃茄同沙律菜,多種層次。💯咁厚實又濕潤嘅漢堡真係令人食完都唔會有負擔感。珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎🌽 $88炸到超級脆嘅外皮,裡面全都係肥美鮮甜嘅蟹肉,口感豐富。加埋粟米沙沙,味道格外清新爽口,好適合作開胃前菜!👍

12寸蘑菇風乾火腿薄餅🍕 $168
上面鋪滿黑松露醬,食到停唔到口😋。

流漿芝士牛肉火腿漢堡伴法炸薯條🍔 $154
咁厚實又濕潤嘅漢堡真係令人食完都唔會有負擔感。

珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎🌽 $88
炸到超級脆嘅外皮,裡面全都係肥美鮮甜嘅蟹肉,口感豐富。
加埋粟米沙沙,味道格外清新爽口,好適合作開胃前菜!👍
2024-07-22 124 views
🐧 來訪依間近太古城嘅隱世高質西餐廳❤️ 內裡裝橫簡約明亮,座位舒適夠空間感,好適合三五知己聚餐聊天😚 㨂咗兩客晚市套餐❤️ 內容包含餐湯餐包、主菜、甜品同埋餐飲,好豐富超級抵食😋 主食㨂咗一份燒美國Prime 級牛扒😍❤️ 牛扒厚切大件😘 食落肉汁滿溢,牛味濃厚,肉質鮮嫩軟腍,加埋燒汁食超惹味✅ 跟牛扒還附有大盆薯條😋 超級正❤️ 另選了一份香煎帶子、乾貝、櫻花蝦、XO 醬寬蛋意粉🥰 意粉煙韌有嚼感,彈牙又入味,食落每一啖都充滿XO 醬嘅辛香滋味,加埋鮮美無比嘅帶子、乾貝和櫻花蝦,滋味一流值得推薦❣️ 是日甜品係朱古力蛋糕三品,擺盤好精美用心🫶 好喜歡當中嘅朱古力布朗尼😆 食落醇香味甘,令人回味無窮

Type of Meal
Dinner
2024-07-21 108 views
📍近太古站呢啲工廈餐廳試過幾好食,依家出埋dinner set試咗都幾唔錯。香煎鰽魚魚柳伴海鮮濃汁($172)魚皮煎得香脆,魚柳幾滑身又嫩,底下仲會有啲烤雜菜,食得出係用牛油焗過,仲有薯條唔驚唔夠飽。另外點嘅燒美國prime牛扒($198),足足有8oz都幾大份,叫咗三成熟夠嫩又多肉汁,牛扒油脂較多,食落比較重油香味。叫咗煙三文魚牛油果醬蘋果沙律($92)share食,之前試過一次已經好鍾意,蘋果又甜又清爽再加埋大量沙律菜,撈勻面頭嘅牛油果醬同果仁碎食勁滋味,如果一個人夜晚做light food當一餐都夠哂。