Restaurant: AGE Cuisine Express
Info:

作為一個鰂魚涌嘅打工小薯,今日又發現一個新食好西嘅餐廳!!.Age Cuisine Express位於東達中心,近太古方向,餐廳主打簡約木調設計風,環境舒適,最啱同情人/朋友黎撐枱腳👠.Food Ordered:Set Dinner - 燒美國Prime級牛扒 (8oz) ($248)法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 ($168)*未計加一.Kuku食評:Set Dinner包含餐湯、主菜同飲品,南瓜湯香濃綿滑,牛扒我地揀咗五成熟,醃得好夠味🤤🤤 鍾意食蟹嘅朋友一定要試吓膏蟹肉扁意粉!蟹膏忌廉汁超級濃郁,啖啖意粉都有蟹膏味,份量又夠大份,我地兩個女仔食到超滿足🧡 甜品係tiramisu + brownies,為晚餐畫上甜甜嘅句號🍫.🧷 @agecuisineexpress_taikoo#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_quarrybay #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #相機食先 #食好西 #hkfoodie #hkeats #香港打卡 #西餐 #agecuisineexpress #agecuisineexpresstai
作為一個鰂魚涌嘅打工小薯,今日又發現一個新食好西嘅餐廳!!
Food Ordered:
法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 ($168)
*未計加一
Kuku食評:

🧷 @agecuisineexpress_taikoo

#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_quarrybay #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #相機食先 #食好西 #hkfoodie #hkeats #香港打卡 #西餐 #agecuisineexpress #agecuisineexpresstaikoo #鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #香港探店

2024-06-20 55 views
之前嚟過呢間餐廳食飯,而家重新裝修更大更光猛,地點方便,裝修簡潔清新。Set Dinner 配埋餐湯同飲品。珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎 $88- 一口一件,外皮炸得香脆,咬開就見到絲絲蟹肉- 配埋粟米莎莎係唔錯嘅餐前小食🍝海膽香煎帶子海鮮意大利粉伴香蔥蛋醬 單點價$164,套餐價$212- 帶子都幾大粒,味道鮮味,火候煎到啱啱好,入面肉質保持鮮嫩- 香蔥蛋醬加海膽醬汁香濃creamy是日餐湯:蘋果甘筍忌廉湯- 甘筍湯甘筍清甜,酸酸甜甜好開胃,creamy又暖胃大蝦煙三文魚意式夾餅 $178- 呢個係12吋pizza切開8份之後將2塊Pizza夾埋一齊,所以一件都份量十足,會食到好飽- 裏面有意式香草醬,蕃茄醬,大蝦 ,煙三文魚,蒜片,水牛芝士,水瓜榴,洋葱,芝麻菜沙律- 大蝦同煙三文魚都夠新鮮,配合大量嘅芝士同兩款醬汁好邪惡,加咗芝麻菜可以平衡油膩感

珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎 $88
- 一口一件,外皮炸得香脆,咬開就見到絲絲蟹肉
- 配埋粟米莎莎係唔錯嘅餐前小食

🍝海膽香煎帶子海鮮意大利粉伴香蔥蛋醬
單點價$164,套餐價$212
- 香蔥蛋醬加海膽醬汁香濃creamy

是日餐湯:蘋果甘筍忌廉湯
- 甘筍湯甘筍清甜,酸酸甜甜好開胃,creamy又暖胃

大蝦煙三文魚意式夾餅 $178

只要識搵,工廈都可以搵到好野食,呢間就係其中一間。店內裝潢簡潔,整齊夠寬敞,坐得好舒適,仲有間小型VIP房,最啱成班朋友聚會傾偈。燒美國Prime級牛扒8oz伴雜菜及薯條 $248Set Dinner選擇都幾多,我就揀左呢個扒餐。套餐包埋是日餐湯、主菜、飲品及甜品。牛扒我喜歡食熟一點所以要求七成熟,切開依然見到少許粉嫰肉質,入口肉汁多,牛味濃,口感軟腍;薯條亦是新鮮炸起,非常脆口。法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 $168我們另外單點了一份此店招牌菜—蟹膏蟹肉扁意粉,意粉彈牙而且勁掛汁,蟹膏味濃又有忌廉汁的幼滑,仲有鮮甜的蟹肉和蟹柳,令人越食越開胃!值得一提的是跟餐甜品的擺盤超靚,精緻到好似去了法國高級餐廳食甜品般,看得出大廚勁有心思,朱古力Brownie同Tiramisu雖然細細件,但味道算濃郁且沒有膩滯感,都幾好食,仲有士多啤梨及棉花糖伴碟,唔錯。

燒美國Prime級牛扒8oz伴雜菜及薯條 $248

法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 $168

2024-06-18
同朋友🕵🏻‍♀️一齊喺鰂魚涌,佢話想食好味西餐🍽️,咁我諗一諗,就決定帶朋友🕵🏻‍♀️嚟呢間樓上西餐廳🍽️開餐🤣我哋只係叫咗2樣食物,不過2樣都出奇地好味,同埋我哋食得好飽🤣$268「法式🇫🇷燒焗乳豬仔🐷伴意式🇮🇹燴瓜 Slow Roasted Baby Pork in French Style」:乳豬皮燒焗到卜卜脆😋,乳豬皮底下有一層油脂,勁滑勁香鍾意嘅可以食埋佢🤣,唔食得咁多油脂就可以好容易將佢刮走,朋友🕵🏻‍♀️同我都忍唔住食咗一半因為豬油脂實在好香好滑🤣,乳豬肉就好軟熟甘香😋;另外配菜有薯仔🥔、Brussels sprout、青瓜🥒,都係好美味😋$154「烤魷魚🦑自家製墨魚汁意大利飯🇮🇹 Squid Risotto in Homemade Ink Squid Cream」:魷魚🦑新鮮肉質爽滑,烤過之後就更加香口😋;主角墨魚汁意大利飯🇮🇹就黑鼆鼆煮得 al dente 夠 creamy 充滿 umami 真係好美味😋
$230 (Dinner)
2024-06-06 58 views
工廠大廈好多好嘢食😆,九龍區工廠大廈就去得多,今次就嚟到位於鰂魚涌嘅東達中心試呢間AGE Cuisine Express🫶! 話就話鰂魚涌,其實太古站五分鐘👌就行到過嚟,地點好方便💯。聽聞呢度呢出名食牛扒,一於就試試🏆燒美國Prime級牛扒。首先牛扒擺盤擺得好靚📸,靚靚嘅岩板牛扒碟絕對係加分位,又整潔又適合牛扒都大大力切落去。牛扒燒到好香🤤,鮮嫩多汁,肉質豐滿,最重要係牛味濃郁,好經典好出色美式牛扒🇺🇲。每一口都可以品嚐到焦香嘅牛肉,令人回味無窮。好老實講醬汁都係多餘,齋食夠牛已經試到呢度嘅水準有幾咁出色🙌! 呢份扒跟薯條,真係個經典配搭同行朋友唔方便食牛,就試咗🥇鮮蝦豚肉蘑菇冬陰功🇨🇷扁意粉。呢碟意粉賣相好靚,而且好多蝦🦐好足料,而且有人嘅冬陰功未令人忍唔住食! 冬陰功微辣中帶酸,配埋鮮嫩多汁的蝦肉與豚肉,意粉煮得恰到好處🍝,彈牙又入味,係一道必食嘅佳餚。跟餐甜品擺盤都好靚😁,我食嗰晚就有chocolate brownie同tiramisu。晚餐價錢合理👌,有齊湯主菜同甜品,成餐飯好滿足😋。大家經開太古鰂魚涌一帶,晚餐可以考慮下。喺度返工嘅打工仔午餐都可以過嚟,餐廳亦都有都會服務🤝,

鮮蝦豚肉蘑菇冬陰功扁意粉

跟餐甜品擺盤都好靚😁,我食嗰晚就有chocolate brownie同tiramisu。晚餐價錢合理👌,有齊湯主菜同甜品,成餐飯好滿足😋。大家經開太古鰂魚涌一帶,晚餐可以考慮下。喺度返工嘅打工仔午餐都可以過嚟,餐廳亦都有都會服務🤝,如果公司有活動都可以選擇佢哋嘅到會。

$253 (Dinner)
2024-06-01 31 views
「燒法國帶子配自家製墨魚汁扁意粉」。大塊juicy的法國帶子烤得恰到好處,外層酥脆,肉質鮮甜彈牙。搭配意粉吸收了濃郁香醇的墨魚汁,口感層次豐富,讓人回味無窮。另一道必點菜式是「費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮」。現點現烤的生蠔肥碩飽滿,鋪蓋在一層香濃的菠菜醬汁上,再灑上酥脆的薯皮,口感層次豐富,十分誘人。最後是招牌的「麻辣香蒜蝦肉薄餅」。12吋大pizza以麻辣番茄醬為底,鋪滿水牛芝士、義大利辣味腸、蒜蓉蝦肉、豬肉腸、洋蔥和蘑菇等食材,每一口都充滿濃郁的麻辣香氣。

🍕12寸蘑菇風乾火腿薄餅 $168有10幾款口味,揀咗松露風乾火腿薄餅,pizza 底係薄批,個crust好脆,上面餡料睇落薄但事實非常足料,有蕃茄醬,蒜片,水牛芝士,蘑菇,巴馬火腿片再鋪滿晒火箭菜,啖啖都好cheezy 同滿滿嘅黑松露味好好食🦐西班牙辣肉腸炒蝦 $118呢碟appetizer 差唔多有成十隻大蝦,粒粒都彈牙厚肉,配料嘅蔬菜亦都好鮮甜,係個辣肉腸份量相對比較少,可能始終肉腸都略咸🍝豚肉蕃茄乾菠菜蕃茄忌廉汁扁意粉 $124有驚喜嘅意粉,個醬汁好濃郁好厚身,扁意粉條條都掛滿充滿蕃茄乾鮮甜味又帶微微酸嘅醬汁,creamy 得嚟再加上有少少辣辣地好惹味
🍕12寸蘑菇風乾火腿薄餅 $168

🦐西班牙辣肉腸炒蝦 $118

🍝豚肉蕃茄乾菠菜蕃茄忌廉汁扁意粉 $124
2024-05-28 23 views
同老婆四人行去搵食太古工廈有西餐咪試下。一入去就有侍應招待,可能時間尚早,餐廳唔係太多人。餐廳環境乾淨企理,坐位都寛闊唔窄,坐得舒服。無耐侍應就比水我地同餐牌。有得散叫同dinner set,set跟餐包湯同甜品。最後叫左3個主菜同小食,再加甜品。香草牛油慢浸銀鱈魚柳配青口醬及魚子醬:銀鱈魚柳都幾大舊下,夠厚身又夠肥美,好香牛油味。燒美國Prime級牛扒8oz伴雜菜及薯條:叫左五成熟,有兩件牛扒,用碟上,牛味濃,薯條新鮮炸起,份量十足。燒美國穀飼豬鞍架伴香草薯角及香梨柚子沙律:豬鞍有肉汁又夠淋,無個種豬既臭味,沙律菜新鮮,酸酸甜甜,幾開胃。小食:芝士肉醬焗薯條~新鮮炸起,份量十足,表面有肉醬加極度邪惡既芝士,無得輸。珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎:蟹餅用料扎實,食落幾好口感,唔會鬆散既感覺,蟹肉都叫做多。甜品:傳統意大利芝士蘋果撻:開四大家此牙黎食,重蘋果味同芝士味,唔太甜,熱辣辣,幾好食。朱古力班尼斯伴朱古力雪糕:兩樣都好重朱古力味。班尼斯脆脆地,入面有朱古力醬。外層少少脆口中間有軟心朱古力。跟餐有甜品:朱古力班尼斯同Tiramisu,Tiramisu 雖然細細件,但都好香咖啡味,唔錯。飲品
同老婆四人行去搵食
太古工廈有西餐咪試下。

飲品叫左3杯檸檬茶,味道正常不過不失。另外叫左一杯鹹檸雪碧,鹹檸好夠味。
2024-05-19
2024-05-27 24 views
星期六晚,我和朋友來到位於鰂魚涌近太古城的一間工業大廈餐廳。這間餐廳裝修得很清新,位置闊落。我們兩人叫了:🥩 燒美國Prime 級牛扒(8oz)Grilled USDA Prime grade Beef Steak(套餐價 $248。Borscht Soup羅宋湯+Water with Lemon 檸檬水)牛扒我們選了7成熟,煎得剛剛好,保留到肉汁。配上薯條及蔬菜,味道一流👍🍝 法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 Linguine Edible Crab Meat in Crab Brown Meat Cream $168意粉汁蟹膏味濃,配上蟹肉和蟹柳,喜歡吃蟹的朋友必點!🥤 Coke with Salty Lemon 鹹檸樂 $34💰 總共: $495 for 2 (已包10%服務費)。

意粉汁蟹膏味濃,配上蟹肉和蟹柳,喜歡吃蟹的朋友必點!

💰 總共: $495 for 2 (已包10%服務費)。
2024-05-25
2024-05-19 41 views
晏晝打完邊邊~夜晚再碌遠d食西餐叫左3個Dinner Set 是日餐湯係薯仔湯配多士分別係2. 香草牛油慢浸銀鱈魚柳配青口醬及魚子醬銀鱈魚柳肉質嫰滑~份量十足3.燒美國Prime級牛扒8oz伴雜菜及薯條牛扒有兩塊~5成熟,切開有肉汁~牛味濃唔錯薯條好大兜十分脆口4.燒美國穀飼豬鞍架伴香草薯角及香梨柚子沙律呢個最有驚喜~豬鞍唔鞋有肉汁之餘仲幾嫰滑,香梨柚子沙律好清新小食:芝士肉醬焗薯條~份量都幾多下。珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎~炸粉唔算厚,幾脆,入面好多蟹肉,真材實料。甜品:傳統意大利芝士蘋果撻~幾特別個撻中間插左好多塊青蘋果,芝士撻口感似布丁。朱古力班尼斯伴朱古力雪糕~外層少少脆口中間有軟心朱古力,朱古力味濃,有生果同棉花糖,食用花伴碟,好有心思。食完上面兩款甜品先知餐有跟是日甜品😂😂有兩件朱古力班尼斯同一件Tiramisu,一樣有有生果同棉花糖,食用花伴碟,Tiramisu 好香咖啡味唔錯。飲品:3杯檸檬茶,單點一杯鹹檸碧,鹹檸好夠味。餐廳環境舒適,座位非常寬敞,有電視應該可以睇波,是日咁大雨都坐左一半,好多一家大細,一個party咁嚟~店員非常有禮貌,時不時主動收碟&加水。
晏晝打完邊邊~夜晚再碌遠d食西餐

3.燒美國Prime級牛扒8oz伴雜菜及薯條
牛扒有兩塊~5成熟,切開有肉汁~牛味濃唔錯
薯條好大兜十分脆口

4.燒美國穀飼豬鞍架伴香草薯角及香梨柚子沙律

小食:芝士肉醬焗薯條~份量都幾多下。

食完上面兩款甜品先知餐有跟是日甜品😂😂

飲品:3杯檸檬茶,單點一杯鹹檸碧,鹹檸好夠味。

2024-05-19
  • 朱古力班尼斯伴朱古力雪糕
2024-05-19 35 views
喺太古城返工嘅朋友帶我去呢度食飯,餐廳格局清雅,有絲花佈置作點綴。看到墊枱紙,原來呢間餐廳有做開到會,已開業10多年,餐廳有落地玻璃間隔開嘅房間,開小型party應該不成問題 我哋點咗: 🐟 香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬 (單點價 $174)本身好鍾意食油金魚刺身,但煎熟食還是第一次,仍然保持油香,肉係實實哋,有油甘魚嘅甜味。大虎蝦🦐蝦味鮮甜,質感彈牙,有薯仔同沙律菜伴碟,整體表現相當出色 🥩 燒美國Prime級牛扒 (8oz) (單點價 $198)五成熟的牛扒火喉控制得好好!肉質多汁,配串茄,薯菜及薯條🍟薯條外脆內軟,食到唔停口。 晚餐另有套餐價,大慨是加$50左右有齊湯、餐包、飲品及甜品🥣湯是傳統羅宋湯嘅味道,味道濃郁🥯 餐包仔細細個,作為餐前小點也不錯🥤 凍檸茶夠大杯 🍰 最驚喜是甜品,擺盤高質,分別有 Tiramisu 及 Brownie,伴碟有食用花及綿花糖,尚心悅目 食材好,烹調又好味道,有機會會試吓佢哋嘅到會

我哋點咗:

晚餐另有套餐價,大慨是加$50左右
有齊湯、餐包、飲品及甜品
🥣湯是傳統羅宋湯嘅味道,味道濃郁
🥯 餐包仔細細個,作為餐前小點也不錯
🥤 凍檸茶夠大杯

食材好,烹調又好味道,有機會會試吓佢哋嘅到會
燒美國Prime級牛扒 (8oz)
香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬
燒美國Prime級牛扒 (8oz)
香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬
2024-05-18 43 views
搵食搵到去工廈😆主食揀左 鮮蝦,蕃茄,辣蕃茄汁意大利粉 同埋 香煎鰽魚魚柳 伴海鮮濃汁 伴雜菜及薯條😋意粉既茄汁味道都幾濃,我哋叫咗少辣但都幾辣吓,配埋香料嘅味道好惹味,而蝦既肉質彈牙😋鰽魚既魚皮煎得好香脆,但魚嘅味道偏淡,好彩海鮮汁嘅味道好濃,啱啱好平衡到整體味道。最估唔到依間餐廳有雜果賓治飲,而且味道唔會太甜😋最後有一個係set dinner,有甜品送,佢啲甜品係酒店既級數(有驚喜🤩)依間擺盤靚,食物唔錯,價錢合理🫶🏻值得去食😋#hkfoodie #hkeats #香港好去處 #香港打卡 #香港美食#西餐 #agecuisineexpress #agecuisineexpresstaikoo#鰂魚涌美食 #香港探店

搵食搵到去工廈😆

最估唔到依間餐廳有雜果賓治飲,而且味道唔會太甜😋

依間擺盤靚,食物唔錯,價錢合理🫶🏻值得去食😋

#鰂魚涌美食 #香港探店
今日帶朋友來到一家隱世西餐,這裡的美食真的令人印象深刻,所以我時不時也會上來吃,今次品嚐兩款主食意粉及Risotto也非常好吃!#法國膏蟹肉扁意粉 $168非常邪惡又非常好吃的一個意粉!蟹肉鮮甜與蟹膏忌廉汁的濃郁相得益彰,海鮮的味道非常開胃!#烤魷魚自家制墨魚汁意大利飯 $154重點在於黑黑的墨魚汁意大利飯,墨魚汁味道濃郁,完美溶入意大利飯,濕身重味的墨魚飯再配搭烤魷魚,相映成趣!整體感覺美食真的很滿分,而且環境好似是新裝修,黃光之下感到家的感覺,服務也非常親切,約會、慶祝的好地方!

#法國膏蟹肉扁意粉 $168

#烤魷魚自家制墨魚汁意大利飯 $154

$160 (Dinner)
  • 烤魷魚自家制墨魚汁意大利飯
  • 法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁
晚上經朋友介紹,來到一家太古港鐵站附近商業大廈裡的隱世西餐,真的要發掘及宣傳的好吃西餐 ,要特意找才到的餐廳!🏠餐廳: AGE Cuisine Express📍地址: 鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室#千島醬豚肉柚子薄餅 $178餐廳的薄餅都是即叫即製,新鮮出爐的薄餅尤其好吃!這道薄餅的亮點在於極黑豬肉的鮮嫩多汁,配上自製的千島醬,洋蔥和大蒜的香氣,以及柚子的清新,海苔粉的點綴使整個口感層次豐富。#香草燒紐西蘭羊架 $298這個是Dinner Set,包括飲品、餐湯、餐包及甜品,非常豐富的套餐。當然重點也是聚焦紐西蘭羊架,叫了7成熟真的很好吃!外皮烤得金黃酥脆,內裡肉質柔軟,咬得非常輕鬆,香草的香氣與薄荷蕃茄汁的清新味道完美融合。旁邊再搭配雜菜和薯條,餐湯是羅宋湯,非常滿足!

🏠餐廳: AGE Cuisine Express
📍地址: 鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室

#千島醬豚肉柚子薄餅 $178

#香草燒紐西蘭羊架 $298

2024-05-07 26 views
我今日約同好友去鰂魚涌遊玩,順道去位於鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室的AGE Cuisine Express 食晚餐,環境舒適開揚,坐得舒服。我點左個德國酥脆鹹豬手伴普羅旺斯式酸菜及薄荷蕃茄汁$208,餐飲係熱奶茶$24;好友點左個Set Dinner 的香煎鰽魚魚柳伴海鮮濃汁+雜菜及薯條套餐$222,餐湯係西蘭花+椰菜花忌廉湯+精緻甜品,餐飲係熱咖啡。鹹豬手焗得外皮香脆而肉質嫩滑,好香口;魚柳煎得金黃;餐湯味道濃郁,甜品賣相不錯又美味。#hkfoodie #hkeats #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #西餐 #agecuisineexpress #agecuisineexpresstaikoo #鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #香港探店

• 德國酥脆鹹豬手
  • 香煎鰽魚魚柳