2020-07-04
想試咗好耐嘅拉麵小店作為港島人 呢間拉麵店真係唔易揾呀 都幾偏去到屯門轉輕鐵之後都要行多10分鐘唔識路 睇極Google中間都有條鴻溝就係屯門公路😂但係好彩趕得切做佢最尾一台客係9點之前到 10點收未到9點佢就last order啦但之後一直都keep住好多人想幫襯 間舖頭唔算大但坐滿晒人所以都排咗一陣隊佢哋有四款湯底嘅拉麵🍜/沾麵 魚介/黑油/辛肉味噌/海老 魚介沾麵就食得多 蝦湯少見啲🦐就最吸引我 所以同朋友都叫咗目測最多人叫嘅湯底海老 海老豚骨沾麵$88勁香~蝦油味~呀而且食到一半又唔會覺得好鹹好油膩個麵係冇得揀軟硬度但煮得唔淋好爽口 掛到湯 叉燒厚薄適中冇肥膏 蛋係偏流心既 不過美中不足既係冷氣同埋風扇比較勁 所以個湯好快已經凍咗希望可以改善下側邊原來有支果醋 但係食晒先發現 入邊有啲水果似係自家製 照燒口味雞件$25(原味/黑胡椒)原本睇到出面張圖 想叫黑胡椒但已經賣晒 原味都好食 食落唔怕油膩似係焗過呢度有多款日本飲品,桃汁啊蘋果汁可樂之類信州蘋果汁$20呢度嘅牆身係好可愛❣️係好有童真嘅粉筆畫 門口幾有日式小店風格而且佢個請人post寫員工有日語進修津貼 唔知係咪日本人開咖
海老豚骨沾麵$88
側邊原來有支果醋 但係食晒先發現 入邊有啲水果似係自家製
照燒口味雞件$25(原味/黑胡椒)
呢度有多款日本飲品,桃汁啊蘋果汁可樂之類
信州蘋果汁$20
呢度嘅牆身係好可愛❣️係好有童真嘅粉筆畫 門口幾有日式小店風格而且佢個請人post寫員工有日語進修津貼 唔知係咪日本人開咖呢