2021-10-01 34 views
晚餐.1-2) 明太子煎蛋卷賣相唔錯 煎得幾靚仔切開 入面都有唔少明太子 少少流心咁味道帶點微辣好味.3) 雜錦沙律沙律味道清新 最欣賞佢個少少流心嘅流心蛋.4) 串燒 - 雞心&雞頸帶點微脆 味道正常.5) 和牛串燒牛夠軟身又多肉汁和牛果然係唔同啲.6) 免治雞肉串.7) 海膽汁燒蠔蠔都幾大隻啲海膽汁多到呢可惜對淡口味嘅人嚟講 鹹咗少少.8) 喜之次一夜干都算幾多肉 亦都唔會太乾身.9) 雞湯卡邦尼拌烏冬咁多湯嘅卡邦尼烏冬 都係第一次試估唔到加咗雞湯又幾好味啵.整體食物味道不錯價錢算中上 但都值呢個價嘅
1-2) 明太子煎蛋卷

整體食物味道不錯
價錢算中上 但都值呢個價嘅
1K
2021-10-01 26 views
“炭火燒拼盆6串”($180)“明太子煎蛋卷”($78)“特上刺身盛拼盤7点盛”($680)“肉厚活3年帆立貝”($138)“海膽汁燒蠔”($118)“雞湯卡邦尼拌烏冬”($88)“Calpis Soda/Apple Soda”($38)尖沙咀寶勒巷新開咗間居酒屋🏮環境幾舒適,坐位都幾闊落☺食物選擇都唔少,刺身/串燒/小食/飯/烏冬都有😚我地就各款都叫啲嚟食吓😝串燒方面叫咗個炭火燒拼盤6串🔥有免治雞肉串,雞翼,雞腎,雞軟骨,豚肉車厘茄,豚肉露筍卷一上枱已經聞到勁香☺真心全部都燒得好唔錯🤤調味都岩岩好,唔會話過鹹嗰啲😋去居酒屋又點少得玉子燒🍳呢道嘅玉子燒入面包住滿滿嘅明太子😍味道辣辣地咁好惹味🥰玉子都好夠滑同軟綿😚刺身又係唔想諗所以叫咗份特上7點刺身盛🤣有甜蝦,中吞,大吞,油甘魚,鯛魚,左口魚同宮崎和牛🐮宮崎和牛油花十足😍大吞差唔多入口即溶好正🤤另外仲叫咗2款燒海鮮首先係肉厚活3年帆立貝☺上枱時啲火仲燒緊🤩食落啲肉果然好厚好鮮😍好食到連啲湯汁都飲埋🤣第二樣係海膽汁燒蠔🦪見到鮮橙色嘅海膽汁已經流哂口水🤤🧡濃濃嘅海膽汁下面就係4隻大大隻嘅炸蠔😋連墊底嘅韭菜都好好味🥬最後嚟到主食😜叫咗份雞湯卡
“炭火燒拼盆6串”($180)
“明太子煎蛋卷”($78)
“特上刺身盛拼盤7点盛”($680)
“肉厚活3年帆立貝”($138)
“海膽汁燒蠔”($118)
“雞湯卡邦尼拌烏冬”($88)
“Calpis Soda/Apple Soda”($38)

尖沙咀寶勒巷新開咗間居酒屋🏮
環境幾舒適,坐位都幾闊落☺
食物選擇都唔少,刺身/串燒/小食/飯/烏冬都有😚

我地就各款都叫啲嚟食吓😝
串燒方面叫咗個炭火燒拼盤6串🔥
有免治雞肉串,雞翼,雞腎,雞軟骨,豚肉車厘茄,豚肉露筍卷
一上枱已經聞到勁香☺真心全部都燒得好唔錯🤤
調味都岩岩好,唔會話過鹹嗰啲😋

去居酒屋又點少得玉子燒🍳
呢道嘅玉子燒入面包住滿滿嘅明太子😍
味道辣辣地咁好惹味🥰玉子都好夠滑同軟綿😚

刺身又係唔想諗所以叫咗份特上7點刺身盛🤣
有甜蝦,中吞,大吞,油甘魚,鯛魚,左口魚同宮崎和牛🐮
宮崎和牛油花十足😍大吞差唔多入口即溶好正🤤

本身想食埋甜品但實在太飽🤣
所以叫咗2杯梳打飲吓就算😆
分別係Calpis同蘋果梳打🍎
2杯都清清甜甜咁飲落好舒服☺
【 沒有立場資訊 】⭐評分: 8.5 /10—————————————————-舖頭唔算好大,但座位舒適,清酒啤酒都有得飲,食物都幾精緻有心思,配搭幾新穎!——————————————————▪️ 明太子煎蛋卷 $78▪️ 特上刺身 $680 | 野菜沙律 $78▪️ 燒帆立貝 $138 | 海膽汁燒蠔 $118▪️ 雞湯卡邦尼拌烏冬 $88▪️ Calpis Soda | 蘋果梳打 $38帆立貝已切粒上但完全唔乾,食落真係鮮甜,附上嘅甜醬油無搶咗海鮮嘅鮮味。刺身拼盤每件刺身都非常新鮮,已配搭好不同嘅魚籽、柚子醬等等,直頭唔洗點豉油 ,拖羅魚油甘香,一咬即刻bling bling eyes 😂明太子玉子燒大大份,蛋好滑超fluffy但蛋味唔濃。海膽汁燒蠔個汁食落似麵豉醬多啲,唔太覺有海膽香,但個蠔處理得非常好,用粉漿包裹燒至外皮微脆,咬開有外脆內軟嘅質感!卡邦尼烏冬本身以為會伏,但最後我爭住清埋佢😅 落咗雞湯所以個汁比較稀,撈埋蛋黃、黑椒同芝士,個汁食落係Rich得嚟有少少辣,加上勁勁勁有咬口嘅烏冬,成個配搭好奇怪但又好好食!煙肉仲要係厚切版唔係早餐煙肉 🤤✨ Akoya 酒場 ✨📍 尖沙咀寶

【 沒有立場資訊 】

▪️ 特上刺身 $680 | 野菜沙律 $78
▪️ 燒帆立貝 $138 | 海膽汁燒蠔 $118
▪️ 雞湯卡邦尼拌烏冬 $88
▪️ Calpis Soda | 蘋果梳打 $38

明太子玉子燒大大份,蛋好滑超fluffy但蛋味唔濃。

卡邦尼烏冬本身以為會伏,但最後我爭住清埋佢😅

✨ Akoya 酒場 ✨
📍 尖沙咀寶勒巷10號3樓

Akoya 酒場🍶🏮|尖沙咀 樓上有氣氛居酒屋 食材高質有誠意 清爽柚子酒|🥳其實間唔中都會想食好d,又或者系一d特別日子、節日既時候有儀式感,去一d 有氣氛,環境放鬆,食物高質既地方享受一餐晚餐慶祝下。🤨宜家香港人甘忙,有時系特別日子真系都幾難抽一日時間出黎慶祝,只系可以食餐飯當慶祝。今次就推介尼間餐廳比大家,無論平時想食好d, 又或者特別節日,都可以黎尼間試下。🥰😚佢地既環境好舒服,燈光夠曬柔和,溫度舒適。菜單方面種類都好多,有串燒,前菜,主食類,甜品,仲有唔同種類既酒,chill翻晚就啱曬啦。菜單好簡潔,容易睇,用左手繪風,唔錯😚🍳明太子煎蛋卷蛋香味好重,蛋味濃郁,煎蛋好軟滑,口感好好。中間夾左好多明太子,明太子味道系剛剛好,鹹度適中,仲有少少辣味,惹味得黎又有濃郁既海鮮味,好鮮,口感仲要幾好。尼個好推介~🍢串燒🐮牛腹肉串:預算比較低,唔食和牛既話就可以揀尼個,其實佢肉質都好好,牛脂好足,都有少少入口即溶既感覺,肉質好嫩滑,同時,比和牛,尼個更加清爽,牛味更重。叫尼個一定唔會後悔。🐮🐮宮崎A4和牛串:尼個真係令我好難忘,令我重拾返係日本食和牛既味道,油脂滿滿,入口即溶,熟度岩岩好
Akoya 酒場🍶🏮
|尖沙咀 樓上有氣氛居酒屋 食材高質有誠意 清爽柚子酒|

🍳明太子煎蛋卷

🍢串燒
🐮🐮宮崎A4和牛串:尼個真係令我好難忘,令我重拾返係日本食和牛既味道,油脂滿滿,入口即溶,熟度岩岩好,超軟滑,真係令人好滿足,好耐無食過咁好食既和牛!真係食得出係高質食材,大家夠budget真係要試下!
🍢炭火燒拼盤6串:其實尼個菜式都好抵,有6串,通常係廚師自選,但大家都可以講有咩唔食,例如內臟,咁就避開個類型。雞翼雖然唔係話大隻,但皮好薄,肉質係好嫩滑,係出色既雞翼。雞腎好爽脆,配上檸檬汁,更加清爽。免治雞肉串配上日本但,夠曬濃厚,我好鍾意佢既口感,脆脆地既軟骨,鍾意~雞肝好綿密,無異味,仲有陣鮮味,比想象中更有驚喜!雞軟骨比平時雞雞軟骨唔同,佢應該唔係關節位,軟骨易咬得黎夠脆,連住既雞肉都好嫩。不得不提就係雞心,其實無唸過佢會安排雞心比我地,我地亦唔記得左內臟原來係有雞心,但食落軟得黎又保持到微爽脆既口感,調味剛剛好,無異味,食落去,你唔會覺得自己食緊粒雞心。
🍄冬菇串:好juicy, 上面仲有木魚絲,好有日本風味。

🌵其他燒物
🤩海膽汁燒蠔:總共有4隻,蠔就已經炸到微脆,上面就淋有海膽汁,仲要鐵板上,我只能講,太邪惡了🤣蠔同海膽都好新鮮同creamy, 海膽味超濃郁!
🤩燒帆立貝:尼個都係必食推介,必點!佢好新鮮,係真鮮甜。鐵板上有海鹽,上面就係大大既帆立貝,仲有火係下面燒住。粒牛油就慢慢融化。帆立貝真係好好味,仲有微微既牛油香,真係好有衝動飲曬帆立貝殼上面既汁。大家一定一定要試下。
🤩豚軟骨山葵燒:豬軟骨既脂肪比較多,但配上洋蔥絲同椰菜,同埋wasabi, 油脂感就可以比較低。佢同我地平時米線既豬軟骨唔同,味道都想差好遠,係日本既風味。

🍝雞湯卡邦尼拌烏冬:尼個菜式真係好邪惡!有隻溫泉蛋,再加上佢個汁好濃厚,完全掛住,每一條烏冬都沾滿曬。芝士味好重。佢仲有好多大大粒既煙肉,鹹香味好出,佢屬於比較半肥瘦。

🍥甜品
🍨鹽味雪糕:羊先生就好鍾意,好濃厚牛奶味,鹽味剛剛好,唔會太重手,作為飯後甜品真係夠曬refreshing!
🍮豆奶布甸:尼個我就好鍾意,本身甜度比較低,但食得出淡淡既豆香,配上上面既蜜黑豆,整體甜度就剛剛好啦。清清地都幾好。

🍹飲品:
🍶柚子酒:今次係我第一次飲柚子酒,本身都幾鍾意梅酒。只能說,大家可以試下,特別係女仔,唔係太飲酒都可以飲到。比起梅酒,佢更加refreshing, 柚子既清香加上酒,又真係好夾。
🥤可樂

2021-09-29 31 views
去居酒屋最重要既係環境 要好feel得黎又唔可以太嘈😆要傾到計嫁嘛!然後食物質素都好重要!因為價錢都唔平嫁嘛😇今日去呢間兩方面都平衡得好好🤪明太子玉子燒好足料🥰啖啖都係明太子特製雜錦沙律個sauce 好特別!配埋上面既脆脆!好開胃😆串燒都好高質!雞心雞頸燒得又脆又juicy🥳免治雞肉串配生蛋好juicy 好正!🤩和牛粒勁香勁岀色!😆大讚🤩然後隆重介紹海膽汁燒蠔🥰勁推介!襯熱食海膽汁好香濃💕隻蠔又大隻又juicy!!! 每人2隻剛剛好😆好正!第一次食喜之次😆燒得好乾脆好好食😋最後cabonara 烏冬呢個fusion 菜好有驚喜😆😆總結呢餐好滿足😆店員又有禮貌!正呀!
然後食物質素都好重要!因為價錢都唔平嫁嘛😇

今日去呢間兩方面都平衡得好好🤪

明太子玉子燒好足料🥰啖啖都係明太子

特製雜錦沙律個sauce 好特別!配埋上面既脆脆!好開胃😆

串燒都好高質!雞心雞頸燒得又脆又juicy🥳
免治雞肉串配生蛋好juicy 好正!🤩
和牛粒勁香勁岀色!😆大讚🤩

然後隆重介紹海膽汁燒蠔🥰勁推介!襯熱食海膽汁好香濃💕
隻蠔又大隻又juicy!!! 每人2隻剛剛好😆好正!

第一次食喜之次😆燒得好乾脆好好食😋

最後cabonara 烏冬呢個fusion 菜好有驚喜😆😆

總結呢餐好滿足😆店員又有禮貌!正呀!
2021-09-29 25 views
真係有好耐時間冇食過日本野!朋友話尖沙咀開左間居酒屋, 佢食過一次, 話食物質素好出色於是就約左我黎食餐廳係寶勒巷10號3樓, 呢棟野一向都多野食, 上到去, 一開lift 門就見到餐廳, 環境都好舒服, 好有致身日本既感覺食物方面, 叫得酒場, 梗係有多款酒可以揀, 而佢既支裝清酒仲做緊半價優惠! 另外仲有大量既餸酒小食, 串燒, 如果一班人黎飲酒, 一定好開心我同朋友就叫左:明太子煎蛋卷:煎蛋卷煎得啱啱好,唔會過熟入面仲有啲膽汁,佢仲有配蘿蔔蓉,可以啱啱好中和明太子嘅濃味特製雜錦沙律:陪佢個特製醬汁,酸酸甜甜幾開胃刺身拼盤:呢個絕對係全餐飯嘅重點,有七款刺身,樣樣都好新鮮,海老蝦肉夠彈牙,吞拿魚一啲根都冇,夠晒肥美海膽汁燒蠔:呢個絕對係一個新食法,首先啲蠔夠大隻,濃濃嘅海膽汁包住隻號,估唔到有幾夾喎䐁軟骨蔥鹽汁燒:豬軟骨咬落去好爽口,上面鋪咗滿滿嘅葱明太子牛油燒飯團:飯團嘅炭燒香味加晒分,上面嘅明太子鹹鹹地,完全帶出鮮味,仲有啲木魚絲,一齊食非常夾!呢間咁有特色嘅日本居酒屋,下次再同朋友嚟飲住sake歎刺身先
真係有好耐時間冇食過日本野!
朋友話尖沙咀開左間居酒屋, 佢食過一次, 話食物質素好出色
於是就約左我黎食

我同朋友就叫左:

特製雜錦沙律:陪佢個特製醬汁,酸酸甜甜幾開胃

䐁軟骨蔥鹽汁燒:豬軟骨咬落去好爽口,上面鋪咗滿滿嘅葱

呢間咁有特色嘅日本居酒屋,下次再同朋友嚟飲住sake歎刺身
2021-09-16
  • 刺身拼盤
2021-09-29 33 views
Akoya係尖沙咀新開嘅日式酒場,提供刺身、串燒等佐酒日式料理,環境整潔,最啱同三五知己一齊嚟飲返杯!特上刺身盛拼盤7点盛 $680包括大拖羅、牡丹蝦、和牛、深海池魚、間八、醋鯖魚、炙燒左口魚裙邊拼左口魚7款新鮮時令魚料,特上級嘅享受!明太子煎蛋卷 $78看似厚實嘅蛋卷,入口卻很軟滑,蛋香出眾,明太子鮮味十足,推介!鹽燒牛舌 $68厚切嘅牛舌味道濃郁,調味啱啱好,十分惹味!銀杏 $32茄子 $28青椒仔 $32Akoya嘅串燒質素都唔錯㗎,燒蔬菜類選擇夠多,茄子入口軟腍仲要幾Juicy!海膽汁燒蠔 $118濃郁鮮味嘅海膽汁完全包住整隻燒蠔,兩者加埋嘅味道極為濃厚,咸香味好突出,滋味!超濃厚雞湯烏冬 $88雞湯湯底呈奶白色,入口順滑!叉燒同埋溏心蛋都幾高質!
特上刺身盛拼盤7点盛 $680
明太子煎蛋卷 $78
鹽燒牛舌 $68
厚切嘅牛舌味道濃郁,調味啱啱好,十分惹味!
銀杏 $32
茄子 $28
青椒仔 $32

海膽汁燒蠔 $118

超濃厚雞湯烏冬 $88
雞湯湯底呈奶白色,入口順滑!叉燒同埋溏心蛋都幾高質!
2021-09-27 48 views
最近有朋友話尖沙咀開左間新嘅日本餐廳, 於是今日收左工後就同朋友一齊去試下! 餐廳環境幾大, 怖置相當日式, 座位寛闊, 坐得都幾舒服!🌟南部美人純米吟嚷🍶入口米味幾香, 酒味純厚🌟梅酒梅酒加左冰, 梅香四溢, 甜度適中!🌟刺身拼盤7點盛刺身拼盤有北海道產海膽, 吞拿魚, 和牛, 鯖魚, 間八, 深海池魚同鯛魚!海膽鮮甜味美入口即融, 鯖魚魚味最濃郁, 和牛油脂豐腴配搭薑蓉食落幾夾, 池魚口感清爽, 配搭青檸味道更清新, 間八爽脆嘅口感配搭柚子胡椒, 食落味道微酸微辣更突顯出魚嘅鮮味, 鯛魚肉嫩鮮味, 配搭辣味蘿蔔蓉, 食落更開胃!🌟特製雜錦沙律🥗沙律菜味道新鮮, 口感爽脆, 入面仲有流心溫泉蛋, 食落更滋味!🌟明太子煎蛋卷長形蛋捲色澤金黃, 一切開明太子多到滿瀉, 食落蛋香Q彈🌟海膽汁燒蠔海膽汁味道整濃厚鮮甜, 淋上燒蠔上, 鮮上加鮮!🌟黑豚軟骨蔥鹽汁燒黑豚軟骨肉嫩多汁, 配搭椰菜一齊食, 口感豐富

🌟南部美人純米吟嚷🍶
入口米味幾香, 酒味純厚

🌟梅酒
梅酒加左冰, 梅香四溢, 甜度適中!

🌟刺身拼盤7點盛

🌟特製雜錦沙律🥗

🌟明太子煎蛋卷
長形蛋捲色澤金黃, 一切開明太子多到滿瀉, 食落蛋香Q彈

🌟海膽汁燒蠔
海膽汁味道整濃厚鮮甜, 淋上燒蠔上, 鮮上加鮮!

🌟黑豚軟骨蔥鹽汁燒
黑豚軟骨肉嫩多汁, 配搭椰菜一齊食, 口感豐富
2021-09-11
$750 (Dinner)
2021-09-26 40 views
今日幫朋友慶生,又未决定食咩野,自己一早去尖沙咀行街先,順便睇下食咩,行到宝勒巷,見到有D居酒屋,一眼見到有間叫酒塲,可以飲二杯,就约幾個朋友上去食野,我地5:30就上左去坐,入到去環境舒服,仲有吧枱 ,我地坐窗邊,叫左D串燒食,有4A和牛串,炸雞軟骨,雞心,當然唔小得清酒啦,A4和牛外脆內軟,值得一试,海膽汁燒蠔,汁多左小小,飲酒一定要食一夜干啦,明太子蛋卷,明太子香濃蛋滑,清清地叫左个野菜沙律,最后叫左个卡邦尼烏冬,這个我最鍾意,芝士味香濃,全部菜式好味,值得再去試一試

2021-09-25 28 views
今次同朋友去左呢間位於尖沙咀新開嘅居酒屋, 餐廳嘅裝修以較深色嘅木調為主, 座位寬闊舒適, 非常適合同朋友放工後飲番兩杯。✨ 明太子煎蛋捲($78)鮮黃色嘅蛋捲就咁望落已經非常吸引, 口感軟熟綿滑, 切開有粒粒明太子流出,味道帶點辛辣。✨ 刺身拼盤($380)七款刺身分別係鯛魚、 鯖魚、中拖羅、深海池魚、油甘魚同和牛,每款都非常新鮮。當中比較特別嘅係和牛刺身,到時較為少見,食落滑分十足,而且完全唔腥。✨ 豚軟骨蔥鹽汁燒($68)豬軟骨燒至微焦,入口有撲鼻嘅炭燒香味。醬汁中加左少許山葵, 令口感更加滑溜;豬軟骨上方嘅香蔥亦令味道更加香口,都幾值得一試。✨ 海膽汁燒蠔($118)海膽燒蠔係咁多道菜之中最令我滿意嘅一道。 平時消蠔嘅火喉非常之難控制, 一唔小心就好易燒得太熟。 餐廳嘅燒蠔就完全冇呢個問題, 蠔嘅表面燒得微微香脆, 入面就保留到juicy嘅口感, 再加埋鮮甜海膽醬,非常推薦大家去試下。✨ 明太子牛油飯團($72)我自己就覺得$72一個飯糰稍為貴咗啲, 但平心而論味道就真係唔錯。 飯團嘅上方加左唔少明太子醬,外則燒至焦香,食落口感外脆內軟,算係我食過比較好味嘅燒飯團。✨ 特製什錦

✨ 明太子煎蛋捲($78)

刺身拼盤($380)

✨ 豚軟骨蔥鹽汁燒($68)

✨ 海膽汁燒蠔($118)

✨ 明太子牛油飯團($72)

✨ 特製什錦沙律($88)
最後呢款什錦沙律我自己就覺得冇乜特別, 入面主要都係生菜、三色椒、青瓜同炸脆咗嘅藕, 味道上唔算話好突出。

整體而言每款食物嘅水準都係above average, 價錢方面中等偏上,但2都絕對值得一試。
2021-09-24 37 views
辛苦咗一日,一定要好好食返餐好嘅💪🏼所以放工約咗好同事去食好嘢😋喺網上有人推介呢間日本菜好正,啱哂呢排好想食日本菜嘅我😍張張相一見到都流口水🤤🥚明太子煎蛋卷 $78玉子燒中間夾咗明太子😋加埋蘿蔔蓉味道啱啱好!中和左明太子嘅濃香,而且明太子辣辣地好惹味👍🏻🐟特上刺身 $680本來我只食三文魚同吞拿魚,但由於同事好想勁食刺身,所以叫咗個刺身食拼盤。特上刺身擺盤精美,啱哂打咭,而且刺身全部都好新鮮好好味👍🏻🥗特製雜錦沙律 $88和風醬汁令到我地胃口大開😍除咗沙律菜之外,仲加咗紅黄椒、粟米芯、流心蛋同鱈魚乾,好欣賞個鱈魚乾,超好食👍🏻👍🏻👍🏻🐖豚軟骨蔥鹽汁燒 $68豚軟骨好入味,肉質有入口即溶嘅感覺,軟骨部份都好腍,食落充滿膠質🤗🦪海膽汁燒蠔 $118將炸過嘅蠔再淋上海膽汁👍🏻👍🏻聽到已經覺得好吸引!海膽醬汁非常濃厚,味道香濃鮮味,燒蠔外脆內嫩,好鮮好好味😋🍙明太子牛油燒飯團 $72燒過嘅飯團好香口,好似食緊煲仔飯嘅飯蕉咁(我最愛😍),鹹鮮香嘅明太子配埋個飯團味道好夾😋

🥚明太子煎蛋卷 $78

🐟特上刺身 $680

🥗特製雜錦沙律 $88

🐖豚軟骨蔥鹽汁燒 $68

🦪海膽汁燒蠔 $118

🍙明太子牛油燒飯團 $72
2021-09-23 44 views
#fridayla_tst⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀每逢星期五同假日都少不免會同朋友們聚會返工咁大壓力真係好需要一個地方可以食好野 飲少少酒然後同朋友談下心呢間尖沙咀新開既居酒屋🏮地點超級方便餐廳裝修非常日式最重要係價錢唔貴平時d 居酒屋食少少野已經好貴呢間嗌多d野食都真係唔肉赤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣明太子煎蛋捲 💲78 (推介👍)💭蛋捲好嫩好juicy💭裡面包住極多鹹香明太子💭勁好食啊😍2⃣特製雜錦沙律💲88 (推介👍)💭沙律好fresh💭而且仲有日式溏心蛋💭炸左既脆脆提升左香味同層次🥰3⃣雞心💲36 &雞頸💲36 &A4宮崎和牛💲148 (推介👍)💭燒得好焦香💭肉類非常多肉汁💭和牛油香好正🐂💭配酒一流4⃣海膽汁燒蠔💲118 (推介👍)💭燒蠔個邊好脆 咬落爆汁💭配埋海膽汁好鮮甜❤️💭而且有四大隻 勁飽肚⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀5️⃣雞蛋布甸💲38 (推介👍)💭賣相好靚 食落蛋香味濃🥰💭焦糖漿唔會太甜 好夾🍮💭好日式啊🇯🇵⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🔘卡邦尼烏冬都係佢哋招牌🔘但食落比較漏同普通 可以不試🔘雖然Menu唔多野選擇🔘但基本上
#fridayla_tst

最重要係價錢唔貴
平時d 居酒屋食少少野已經好貴
呢間嗌多d野食都真係唔肉赤

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣明太子煎蛋捲 💲78 (推介👍)
💭蛋捲好嫩好juicy
💭裡面包住極多鹹香明太子
💭勁好食啊😍

2⃣特製雜錦沙律💲88 (推介👍)
💭沙律好fresh
💭而且仲有日式溏心蛋
💭炸左既脆脆提升左香味同層次🥰

💭燒得好焦香
💭肉類非常多肉汁
💭和牛油香好正🐂
💭配酒一流

4⃣海膽汁燒蠔💲118 (推介👍)
💭燒蠔個邊好脆 咬落爆汁
💭配埋海膽汁好鮮甜❤️
💭而且有四大隻 勁飽肚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5️⃣雞蛋布甸💲38 (推介👍)
💭賣相好靚 食落蛋香味濃🥰
💭焦糖漿唔會太甜 好夾🍮
💭好日式啊🇯🇵
🔘卡邦尼烏冬都係佢哋招牌
🔘但食落比較漏同普通 可以不試
🔘雖然Menu唔多野選擇
🔘但基本上樣樣都又平又好食,值得一去👍
🔘不過希望餐廳唔好再重覆只播一首歌😂😂

💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2021-09-23 26 views
最近突然想食日本野😋,今日就黎到呢間位於尖沙嘴新開嘅樓上日本料理🥳.明太子煎蛋捲 $78自己一直都好鍾意食玉子燒❤️,呢個都好滿意,蛋好夠滑🤩,而且加左明太子更加惹味🤤.刺身拼盤7點盛 $380食日本野當然唔少得刺身😎,呢個拼盤好豐富,超級豐富同肥美😋,我自己就最鍾意鯛魚刺身同埋和牛刺身😍,特別係和牛刺身味道非常香😛.特製雜錦沙律🥗 $88沙律方面配上溫泉蛋⭐️,而且加少少醬汁清新又健康😝.豚軟骨蔥鹽汁燒 $68呢個菜式都好驚喜😙,炒得好夠香氣,而且豚肉超級肥美😌.海膽汁燒蠔🦪 $118海膽汁配蠔呢個配搭都係第一次試🔥,估唔到又好夾,而且用鐵板上特別有風味😝.明太子牛油燒飯團🍙 $72飯團本身燒過特別香👍,鍾意食飯焦嘅我就啱曬,而且加明太子味道更加豐富😆
明太子煎蛋捲 $78

刺身拼盤7點盛 $380

特製雜錦沙律🥗 $88
沙律方面配上溫泉蛋⭐️,而且加少少醬汁清新又健康😝

豚軟骨蔥鹽汁燒 $68
呢個菜式都好驚喜😙,炒得好夠香氣,而且豚肉超級肥美😌

海膽汁燒蠔🦪 $118

明太子牛油燒飯團🍙 $72

Dinner
依間日式酒場最近先新開張,地方闊落,主要卡位為主,想食得有風味啲嘅仲會有bar枱位添🍶 當日平日夜晚去,唔算太多人,坐得幾舒服,非常適合朋友聚餐!新張期間仲有清酒720ml 50% OFF + 逢星期一Sapporo 生啤買一送一優惠,配埋餐廳主打嘅刺身/炭火即燒串燒真係一流,係放工後飲返一兩杯嘅好藉口😎-明太子煎蛋卷 ($78) 蛋卷表面光滑工整,做到軟嫩綿滑嘅口感,入面仲包住滿滿鹹香十足並帶微辣嘅明太子醬,整個蛋卷瞬間生色不少!✨*炸雞軟骨 ($68) 外皮酥脆香口,咬落爽脆,用嚟佐酒一流!🍻*特上刺身拼盤7點盛 ($680) 依個刺身拼盤幾啱share食,而且食材都偏貴價啲~ 唔少得嘅當然有海膽杯,和牛刺身 以及 大吞。海膽鮮甜份量都唔少,和牛薄而柔軟,不會帶任何腥味🐂 其餘仲有幾款白身魚,包括 平目左口,深海池魚 & 鯛魚。整體質素唔錯,拍得住某啲鮨店。*炭火串燒拼盤 ($180) 一共六串,以炭火燒所以外皮焦脆帶炭香,特別惹味🔥 拼盤包含了 豚肉露筍卷,豚肉車厘茄,自家製免治雞肉串,雞中翼,雞心 以及 雞軟骨。特別最愛雞軟骨,應該係雞胸骨嘅位置,連埋少量雞肉,軟韌脆口。免治雞

炭火串燒拼盤 ($180) 一共六串,以炭火燒所以外皮焦脆帶炭香,特別惹味🔥 拼盤包含了 豚肉露筍卷,豚肉車厘茄,自家製免治雞肉串,雞中翼,雞心 以及 雞軟骨。特別最愛雞軟骨,應該係雞胸骨嘅位置,連埋少量雞肉,軟韌脆口。免治雞肉串調味到位,用燒汁烤過再沾上蛋汁真係雙重享受!係略嫌軟骨份量少左啲,冇咁過癮

鹽燒牛舌 ($68) 採用左牛舌芯嘅部份,比較厚身之餘口感特別爽滑嫩口,只要配簡單調味鹽,少量醬汁同檸檬汁更可🤓

肉厚活三年帆立貝 ($138) 上枱時用火燒住夠哂睇頭,帆立貝應該原本有返咁上下份量,所以切出嚟夠厚肉,下面湯汁帶牛油香,帶子食落夠哂鮮甜。🥢

海膽汁燒蠔 ($118) 用鐵板盛上,蠔嘅外皮酥炸過,再淋上濃郁帶甘嘅海膽汁🦪 面層再輕微炙燒過,香氣撲鼻而且蠔同海膽嘅鮮味打孖上!😋

雞湯卡邦尼拌烏冬 ($88) 一眾小資朋友仔去居酒屋識玩就必定叫返幾樣熟食打下底先😏 依個烏冬除左麵條夠煙韌彈牙之外,個卡邦尼醬汁仲加入左雞湯,令成個味道更濃厚,有啲似忌廉雞湯咁🐓 加埋蛋漿,火腿,少許芝士同胡椒粉,非常滋味,值得一試!份量幾大下,適合開心share~
2021-09-22 12 views
呢間居酒屋裝修好有日本特色!一入到去氣氛好舒適,店員親切有禮,而且環境好清幽闊落。首先來了明太子煎蛋卷,真係十分之足料!而且成條熱辣辣,微辣嘅明太子配上蛋香十足嘅日本蛋捲真係好正啊!特上刺身拼盤可以一次過試晒個款刺身,最鍾意嘅梗係拖羅啦!仲有和牛都係入口即溶添啊~炭火串燒拼盤比到我有好多驚喜,特別鍾意佢嗰浸炭燒味,食燒雞翼嗰陣出晒嚟!燒帆立貝亦都係另一樣好想推介嘅嘢,你到嘅時候仲用火燒緊,好香之餘食落仲好好食。大大隻帶子已經幫你切好咗,所以每一個橫切面都吸到好多湯汁,正呀!海膽汁燒蠔有四大隻咁多,海膽汁完全唔會有腥味,仲好濃郁,生蠔多汁之餘下面仲墊咗少少韭菜,中和返肥膩感。雞湯卡邦尼拌烏冬來到嘅時候嚇親,因為真係好足料好大碗,淡淡都食到芝士、蛋漿、黑椒同埋煙肉,鍾意芝士嘅你唔好錯過!

2021-09-21
  • 海膽汁燒蠔