2019-04-03
今日係PMQ行完展覽之後,就打算係附近食晚飯。其實中環蘇豪呢邊除左多酒吧之外,都好多特色餐廳。係PMQ行上少少見到呢間餐廳有多款pizza、pasta,又可以啤一啤,仲要價錢一啲都唔貴,當然要試下。《AF Wings (6pcs)》$68有三款味可選擇,店員建議我地揀兩隻味,可以試多啲味,好貼心。我地揀左buffalo同埋salt&pepper。雞翼必定係即叫即炸因爲外皮好脆,炸粉薄!重點係肉質真係嫩滑到一個點,未食過禁滑禁juicy既雞肉!尤其是salt&pepper wings,好惹味!buffalo味道都唔錯,集齊甜、酸、辣,但略嫌偏酸,可以甜返啲。《Chicken Spinach linguine》$118Linguine既口感好適合我,唔會煮得過淋,保留到彈牙👍🏻雞肉係用雞胸肉,表面燒過食落更香。意粉仲有大量鮮蕃茄同菠菜,不過蕃茄有少少酸,但呢道pasta食完令人無罪惡感,好健康,仲有芝士粉同少量炸蒜,層次更豐富。《Carnivoro x Pesto crab & shrimps》$168 L大Pizza 有八大件但二百蚊都唔洗,真係超抵食。平得黎用料又好足,toppings
《AF Wings (6pcs)》$68
大Pizza 有八大件但二百蚊都唔洗,真係超抵食。平得黎用料又好足,toppings份量好多呀🥰芝士更可以拉到絲添,好正!批邊雖然唔脆,但好軟熟煙韌,好味!
賣單四百都唔洗已經食到好飽,性價比真係好高。加上呢度既員工好友善好有禮貌,好值得再黎👍🏻