2023-01-05 374 views
假日去康城探朋友,就去下新嘅跨灣大橋睇下打下卡,可能係紅日,原來都幾多人;跟住就揀選埋晚餐嘅地方,海傍都幾多幾chill嘅餐廳,帶寵物仲可以坐戶外添,最後因為本身想食嘅都太多人,所以就trytry依間💬 燒安格斯肉眼排 配紅酒汁order五成熟,嚟到都冇overcooked 👍 係我最鍾意嘅外香內嫩,入口滿滿牛味,沾上紅酒汁同少少鹽,紅酒嘅甘中帶點海鹽嘅咸,令塊牛扒昇華❤️ 佢配菜有薯條,滿足我食熱氣嘢嘅慾望🤭回頭食: ⓨⓔⓢ💬 蟹肉南瓜意大利飯意大利飯整體都幾好味❤️,南瓜汁好creamy,意大利飯軟硬適中,仲有唔少蟹肉,佢另外仲加咗黑松露同少少沙津菜點綴,黑松露嘅香配上蟹肉真係相映成趣🫰回頭食: ⓨⓔⓢ💬意大利芝士蛋糕手指餅浸咗幾香嘅咖啡酒,不過意大利芝士較水狀,似未雪硬咁,硬身少少比較好味,甜品嚟講算係冇乜特別🥺回頭食: ⓝⓞ💬開心果班戟 配松露楓糖漿班戟較薄身,上面有一球開心果雪糕,雪糕重開心果味但唔太滑,試有沙沙地開心果粒係入面咁,然後最扣分係個松露楓糖,楓糖味被松露遮蓋,仲入口咸中帶少少甜,感覺食緊咸點🫣;朋友仲話似係食完岩先個意大利飯嘅味道,有種互相呼應嘅感覺....我覺得唔

回頭食: ⓨⓔⓢ

💬 蟹肉南瓜意大利飯
回頭食: ⓨⓔⓢ

💬意大利芝士蛋糕
回頭食: ⓝⓞ

💬開心果班戟 配松露楓糖漿
班戟較薄身,上面有一球開心果雪糕,雪糕重開心果味但唔太滑,試有沙沙地開心果粒係入面咁,然後最扣分係個松露楓糖,楓糖味被松露遮蓋,仲入口咸中帶少少甜,感覺食緊咸點🫣;朋友仲話似係食完岩先個意大利飯嘅味道,有種互相呼應嘅感覺....我覺得唔太夾喇個松露同開心果;仲有上面嘅馬卡龍,食落似原味帶略甜糖膠感覺🫥失望
回頭食: ⓝⓞ

整體嚟講,餐廳,食緊嘅時候有入座嘅客人同店員有小風波,當中一位男店員態度較差,服務我就畀得低啲喇;而環境都幾有feel,晚餐時段有小蠟燭😍 岩哂情侶嚟食;至於食物就較推介主菜,甜品就.....😂可能我未試到岩我口味嘅...如果附近有其他選擇,我prefer試埋其他餐廳再回頭食喇 哈哈🤭🫡

❤️AMARE Bistro and Wine
❤️將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G02號舖
❤️2576 2398
2023-01-01
2022-12-26 192 views
這家餐廳毗鄰將軍澳熱點跨灣大橋環境一流,戶外座位寬闊自在,室內環境優美,各有特色。午餐人均消費不過 $108抵食之選餐湯同沙律,二選一🍴是日餐湯忌廉湯送小食拼盤🍴沙律是新鮮蘋果有機菜非常新鮮。🍴巴馬火腿薄餅餅底薄脆淡淡蕃茄味配搭巴馬火腿鹹香味道非常夾。🍴牛油果煙肉雞蛋貝果🥯,薯條香脆軟嫩炸得金黃可口,太陽蛋略微油膩 ,牛油果配貝果我喜歡之配搭。餐飲☕️香濃熱咖啡,沒有太特別感覺。
午餐人均消費不過 $108抵食之選
餐湯同沙律,二選一
🍴是日餐湯忌廉湯
送小食拼盤

🍴沙律是新鮮蘋果有機菜非常新鮮。

🍴巴馬火腿薄餅
餅底薄脆淡淡蕃茄味配搭巴馬火腿鹹香味道非常夾。

餐飲☕️香濃熱咖啡,沒有太特別感覺。
2022-12-25
$108 (Lunch)
2022-12-12 268 views
#breezy將軍澳 #breezytko今次要介紹嘅係將軍澳海旁嘅一間西餐廳,值得一讚嘅係呢間餐廳嘅環境寬躺舒服,係海旁好chill,仲可以帶寵物添!🌊不過對食物表現就有啲失望,單價偏貴但食物質素一般🥲下次去海旁會試其他餐廳🫠1️⃣ 黑松露蘑菇意大利飯 $138 一嚟到見到好多黑松露,以為會好重黑松露味,點知好淡🤣🤣成個飯偏向重忌廉味幾creamy👌🏻👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟲/𝟏𝟎2️⃣ 和牛漢堡包配松露薯條 $158 漢堡包煎咗好脆,唔會因為醬汁同肉汁整到個包淋哂👍🏻👍🏻 啲餡好足料,每一啖都食到厚厚嘅牛,不過和牛整體偏乾🐮🥲松露薯條幾出色,作為配菜份量好多😋薯條炸得好脆🍟每條薯條都沾滿松露👍🏻 👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟲/𝟏𝟎————————————————————𝑶𝒗𝒆𝒓𝒂𝒍𝒍 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈: 🤤: 𝟲/𝟏𝟎💸: 𝟳/𝟏𝟎𝑹𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕: 𝗡𝗼📍Address📍AMARE Bistro and Wine (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G02號舖
#breezy將軍澳 #breezytko

🤤: 𝟲/𝟏𝟎
💸: 𝟳/𝟏𝟎
𝑹𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕: 𝗡𝗼

📍Address📍
AMARE Bistro and Wine (將軍澳)
2022-12-03
2022-12-10 250 views
原本念住去觀塘食,最後改去澳南,因為想望住個海,一直都target Jomo之前食過一次但無坐出面,今日天氣好念住坐出面,但outdoor 無位同今日好熱好猛太陽,最後去左隔離間AMARE ,因為見佢坐滿晒人,一望餐牌,嘩,價錢真係無得輸,侍應姐姐又好落力游説我地,最後坐左入去,入面雖然要加一,但無咁熱同影相靚d (outdoor 不用加一但要用紙碟) 個餐真係抵到爛,$118 包湯,cheese and Parma ham,main ,drinks and dessert個湯超好飲,多料又飽肚,飲完個湯飽左7成炸魚薯條有2大塊,一塊脆一塊無咁脆,他他醬好好味,薯條都炸得好脆燒春雞好多肉,燒得幾好甜品tiramisu 細細粒有少少酒味,但略嫌咖啡味較輕本身係為左個景同價錢吸引,坐左入去先check 食評,但Service 無傳聞咁差,有位女侍應都幾親切,會主動同你傾兩句,同埋3;00 坐到天黑都吾趕我走,坐左差吾多3個鐘,好舒服

個湯超好飲,多料又飽肚,飲完個湯飽左7成

燒春雞好多肉,燒得幾好

甜品tiramisu 細細粒有少少酒味,但略嫌咖啡味較輕

🌟 將軍澳海旁西餐廳 😋🍽️✨Parma Ham Pizza 巴馬火腿薄餅🍕 $168Parma Ham • Arugula • Cherry Tomatoes • Parmigiano Reggiano✨ Angus Beef Rib Eye (8 oz) 燒安格斯肉眼扒配薯條🥩🍟 $228with Red Wine Sauce/Poreini Sauce 配紅酒汁/牛肝菌汁French Fries • Rocket Salad • Red Wine Sauce
🌟 將軍澳海旁西餐廳 😋🍽️

✨Parma Ham Pizza 巴馬火腿薄餅🍕 $168

Angus Beef Rib Eye
Parma Ham Pizza
Angus Beef Rib Eye
Parma Ham Pizza
2022-10-17 465 views
因為同行朋友有三位壽星,揀左哩間餐廳,諗住開開心心食餐飯. 點知大家都比個所謂餐廳經理搞到唔開心。1)落單態度嚴重差勁,眼神完全唔係望住你,係望住個天花板同餐廳外。2)餐廳做緊promotion,每枱壽星送一支酒。我哋分開兩張枱,送左兩支酒。點知個經理係拎左兩支唔凍嘅酒,乜都唔講,就咁放低係枱面,無冰桶無酒杯。🫣3)印張單準備收錢個陣,聽到佢好大聲係度罵啲員工,話咩free flow 之類,搞錯晒!實情無free flow , 係享用生日送酒優惠。4)個經理坐埋一邊張枱做野,連續幾次放大聲罵啲員工,有無諗過場上好多枱客喺度,我哋仲要聽住囉!總括,如果哩個經理個服務態度仲係咁,相信好快就被淘汰!幸好有兩個好員工同廚房,拉上補下… 希望餐廳再培訓一下哩位經理。我哋保証唔會再幫襯囉!食幾千蚊,仲要受氣😣

2022-10-16
$300 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
2022-10-13 303 views
朋友喺將軍澳踩單車時食過這間餐廳,於是約我星期五再來食晚飯。這一帶的食肆都很旺,好多是附近的住客,亦有好似我哋專登來食的。頭盤點了水牛芝士沙律,沙律菜很新鮮,很開胃。主菜點了黑松露pizza,  pizza 的size 不很大,很適合兩人的份量,而且焗得相當好,芝士及黑松露很惹味,煙煙韌韌的👍 另點了蜆肉意大利粉,麵條軟硬適中,濃濃蒜香,但蜆肉未吐咁晒沙,美中不足🫣 食完飯有時間,沿著單車徑行一陣消化下,天氣又涼涼地,十分寫意👍

2022-10-07
$300 (Dinner)
2022-09-29 1056 views
選擇平日放假的好處就係周圍都吾多人做完正經野就一直等丫妹放工去食餐好的一餐當2餐食(lunch + dinner)駕車黎呢到食都幾好平日食每$200免一小時泊車費最多3hrs就算吾駕車座港鐵過黎都算方便5個人黎叫左5個set set 有一個小拼盤一沙律 or daily soup一個主菜餐廳有indoor and outdoor依家涼涼地選左座outdoor拼盤為5人份其中一種係辣辣地芝士一粒都幾大粒味道吾算好濃沙律係蘋果菠菜沙律醋吾錯daily soup 係蕃茄湯最後我地要晒沙律Angus beef tenderloin (200g)3成熟吾洗點醬海鹽太多大有點咸Pan-fried sea bass魚配上肉醬有另一仲不同風味Bacon egg & avocado bagel蛋漿流晒出黎Parma ham pizza做到餅皮好脆Wagyu burger with french fries薯條配上松露完全吾會覺得好油仲要係想不停甘繼續食All day cocktail / beer (buy one get one free) Mojito一點都吾會太甜llly coconut moji
選擇平日放假的好處就係周圍都吾多人
做完正經野
就一直等丫妹放工去食餐好的
一餐當2餐食(lunch + dinner)
駕車黎呢到食都幾好

2022-09-28
Type of Meal
Tea
2022-09-19 443 views
行完街係時候醫吓肚,在將軍澳南澳海岸一間餐廳食西餐。餐廳門口出面環境都唔錯㗎,風景都幾靚。但係天氣實在好翳焗和酷熱,都係坐餐廳入面舒服啲。我們柯打咗一個蜆肉意粉和 parma ham 沙律菜。蜆肉痴牙,食物味道麻麻地。parma ham 沙律菜,火腿好多根。賣相唔靚。我們原本叫咗個pancake甜品,侍應突然同我們說強要我們轉枱。我沒有要求座4人枱,因為我6時入座,沒有人,所以比4人枱我們坐。因此我們取消個甜品。埋單結咗兼走人。服務態度惡劣,所以無下次。

我們柯打咗一個蜆肉意粉和 parma ham 沙律菜。
蜆肉痴牙,食物味道麻麻地。

parma ham 沙律菜,火腿好多根。賣相唔靚。

服務態度惡劣,所以無下次。
2022-09-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$173 (Dinner)
2022-08-14 648 views
約咗兩個朋友到將軍澳海邊吹風,中午揾間休閒餐廳坐下,食住傾,閒日人唔好,好容易有位。 對住海邊,慢慢食沒有時間限制,享受慢活。叫咗個fish n chips,加埋前菜,份量足夠;炸魚新鮮,即叫即炸,炸粉薄薄一層,鬆脆可口,正~前菜由兩種火腿加幾粒芝士配搭,口味清新,慢慢享受,能食出食物的原味道。整體來說,食物質素不錯,上菜快~附近餐廳種類繁多,對著還未完成的大橋,景色總係差少少,希望下次來享受時,大橋也通車了。
Fish & Chip

叫咗個fish n chips,加埋前菜,份量足夠;
炸魚新鮮,即叫即炸,炸粉薄薄一層,鬆脆可口,正~
Mini Antipasto

整體來說,食物質素不錯,上菜快~
Fish & Chip
  • Fish&Chip
2022-08-05 508 views
作為新界嘅人,好少何會入將軍澳。今次入得來叫朋友搵間好食既野招呼我喺海旁一帶,有好多唔同嘅餐廳。行咗成個圈最後都係揀咗呢一間。一入到去,感覺餐廳嘅職員都好有禮貌同我哋解釋Menu有咩推介同飲品嘅買一送一優惠。餐牌上有好多食物都好想試好多都好似好吸引咁首先想介紹吓呢個飯呢個係南瓜蟹肉意大利飯呢個真心覺得好食。因為餐牌上冇寫有黑松露本身鍾意黑松露嘅我,見到油撈埋個南瓜飯好surprise 都出奇地好食。啲蟹肉都好大舊。呢個四重芝士pizza都好吸引。有唔同芝士夾埋一齊,作為芝士嘅fans一定要試炸魚薯條比較普通。仲試咗芝士焗龍蝦🦞賣相好靚,不過食 落就有啲麻煩飲品方面就叫咗Oreo沙冰朋友叫左酒飲,而家全日happy hour 都會買一送一,好抵下次會試吓職員推介嘅豬手
作為新界嘅人,好少何會入將軍澳。
今次入得來叫朋友搵間好食既野招呼我

喺海旁一帶,有好多唔同嘅餐廳。
行咗成個圈最後都係揀咗呢一間。

一入到去,感覺餐廳嘅職員都好有禮貌

同我哋解釋Menu有咩推介同飲品嘅買一送一優惠。

餐牌上有好多食物都好想試

好多都好似好吸引咁

首先想介紹吓呢個飯

呢個係南瓜蟹肉意大利飯

呢個真心覺得好食。
因為餐牌上冇寫有黑松露
本身鍾意黑松露嘅我,見到油撈埋個南瓜飯好surprise
都出奇地好食。
啲蟹肉都好大舊。

呢個四重芝士pizza都好吸引。
有唔同芝士夾埋一齊,
作為芝士嘅fans一定要試

炸魚薯條比較普通。

仲試咗芝士焗龍蝦🦞
賣相好靚,不過食 落就有啲麻煩

飲品方面就叫咗Oreo沙冰

朋友叫左酒飲,而家全日happy hour
都會買一送一,好抵

下次會試吓職員推介嘅豬手
2022-07-31 410 views
AMARE Bistro and wine最近帶左屋企人嚟位於將軍澳嘅海旁餐廳,食客可以揀坐室內或室外。今日天氣唔算太熱,又唔會好多蚊,就選擇坐室外露天茶座。哩個露天茶座喺正海旁隔離,可以望住個海食一流。附近都有唔少外國人,喺大家都冇得去旅行既日子,可以黎chill吓。-------------------------我哋叫左2個dinner set,前菜可以揀餐湯或者沙律,仲有迷你意式拼盤,主菜就揀左以下2款,哩個set仲包左任飲飲品同甜品。前菜既餐湯正常,沙律菜新鮮。迷你意式拼盤有各種火腿配芝士,整體味道都幾夾。最鍾意當中嘅巴馬火腿,口感柔軟。燒春雞配司華力腸 $158雞皮香脆,肉質嫩滑,雞胸都唔覺得鞋,配埋酸酸嘅醬,都幾開胃。配菜質素都可以,焗完嘅蕃茄仔味道更加香濃。烤羊鞍 $178有2件羊鞍,叫左7成熟,但嚟到略嫌熟左少少。冇乜羊肥膏,所以都唔會話太羶,怕羶味既人都啱食。點埋哩度附送嘅薄荷沙律醬,味道一流,加分。-------------------------附近仲有單車徑,食完飯可以踩埋單車或者散步,好啱一家大細同情侶黎。AMARE Bistro and wine地址將軍澳
AMARE Bistro and wine

-------------------------

燒春雞配司華力腸 $158

烤羊鞍 $178

-------------------------

AMARE Bistro and wine
地址
2022-07-07 585 views
先前姐姐生日去左呢到食晚餐慶祝😉❤️一埋位就有一籃每人兩條餅乾條如果係麵包可能會更好😂叫一個appetizer同一個main就有一人90分鐘任飲Prosecco同house wine我地叫左一個appetizer,三個mains,一個小食食物質素唔錯 個黑松露risotto好香好食👍🏽😋鹹豬手好脆 我媽覺得好鹹但我覺得可以接受燒春雞可以嫩啲同份量有啲少但佢哋個價錢唔係特別貴我覺得可以一試其實好過好多300幾400但又唔係超級好食既餐廳🤔姐姐生日 叫左佢地寫Happy Birthday落個甜品碟佢哋都寫得幾靚 個Tiramisu又好食😬
先前姐姐生日去左呢到食晚餐慶祝😉❤️
一埋位就有一籃每人兩條餅乾條
如果係麵包可能會更好😂

我地叫左一個appetizer,三個mains,一個小食
食物質素唔錯 個黑松露risotto好香好食👍🏽😋
鹹豬手好脆 我媽覺得好鹹但我覺得可以接受
燒春雞可以嫩啲同份量有啲少
但佢哋個價錢唔係特別貴我覺得可以一試
其實好過好多300幾400但又唔係超級好食既餐廳🤔

姐姐生日 叫左佢地寫Happy Birthday落個甜品
佢哋都寫得幾靚 個Tiramisu又好食😬

2022-06-12
$200 (Dinner)
Birthday
諗住黎輕鬆食個brunch慶祝好友生日叫咗個卡邦尼同西冷卡邦尼唔算好食啦好一般西冷叫咗medium但生到似medium rare加上可能用炭燒?苦苦地 同啲汁好唔夾另外叫咗個黑松露薯條 一上菜 哇 我哋嚇親啲薯條全部黑蚊蚊好似撈咗炭粉咁😑勁唔開胃重點來了:坐低無耐就聽到有個mk燥狂男經理大聲鬧自己啲員工完全無視店內客人而且店內人客都唔少 佢照大聲鬧啲員工「你同我出黎!」「等咩啊?等運到啊?」成餐飯就係聽佢鬧人 聽到眼都突….🤯🙄完全影響成餐飯既氣氛同騷擾客人冇尊重客人之餘又冇尊重自己既員工 極惡劣食物質素都below average 環境同花園餐廳差唔多唔建議去 已blacklisted ❌
諗住黎輕鬆食個brunch慶祝好友生日
啲薯條全部黑蚊蚊好似撈咗炭粉咁😑勁唔開胃

重點來了:坐低無耐就聽到有個mk燥狂男經理大聲鬧自己啲員工
完全無視店內客人
而且店內人客都唔少 佢照大聲鬧啲員工
「你同我出黎!」「等咩啊?等運到啊?」
成餐飯就係聽佢鬧人 聽到眼都突….🤯🙄
完全影響成餐飯既氣氛同騷擾客人
冇尊重客人之餘又冇尊重自己既員工 極惡劣
食物質素都below average
環境同花園餐廳差唔多
唔建議去 已blacklisted ❌
2022-06-28
$250 (Lunch)
2022-06-14 429 views
放假冇野做,入咗去將軍澳海濱公園附近搵嘢食,經過呢間好似唔錯就揀咗喺室外坐。室外會當你係買外賣,所以唔使掃安心出行,但所有嘢都要自助形式到自己去拎餐具,自己去拎食物,呢個就感覺麻麻地,下次我會揀返坐入面講返食物,叫咗卡邦尼意粉同埋西冷牛扒,卡邦尼意粉芝士味好香濃,而且份量都幾大。西冷牛扒七成熟剛剛好,好重牛味,薯條炸得勁香脆。