2017-12-02
自己本身係屯門人,甘係屯門住開都知,搵野食來來去去得幾個地方,一係置樂,碼頭,龍門居,良景,虹橋果啲。甘今日放假就同女朋友去左虹橋,諗住食果間嘆X品,點知佢好多人又無擺台係出面就入左去旁邊新開果間野,Appétit。一入到去裝修幾別緻,吾知咩風格,總之條女中意,係甘影相,我就睇menu,順便問下有咩好食,個伙記介紹左幾樣,話做得比較特別。雞翼,吾知點講,總之吾同出面果啲,總共有四隻,我一個人食左三隻,因為太好味,所以比條女鬧。鹽蘇雞,無得頂,夠味有肉汁,以後有波睇,會黎買,睇波食,好過市中心大雞大多多聲焦糖燉蛋疏乎pancake,支前條女話要食,所以曾經係銅鑼灣食過,覺得呢樣野好似嘉頓蛋糕仔,所以無乜好感。但係度食完之後,我先知咩係堅料,真係又疏乎又pancake,仲有個燉蛋汁,絕配燉椰皇,估吾到屯門有,仲幾潤幾好味,最岩塞住條女把口,係衰在要等,可能真材實料,無計藍.吾知咩咩蘋果焦糖窩夫,好好好好食,個圖有三個心,我一野食淨半個心比條女,所以又比人鬧,因為蘋果好fresh所以好夾窩夫,我食吾停
雞翼
鹽蘇雞
鹽蘇雞,無得頂,夠味有肉汁,以後有波睇,會黎
買,睇波食,好過市中心大雞大多多聲
焦糖燉蛋疏乎pancake
燉椰皇