2016-10-24
今日難得去屯門食飯,細妹話想食Baby cafe,對上一次食已經係幾年前,仲係中學生嗰陣,之前都算幾有水準,估唔到而家水準跌咗咁多。。。好失望。。。😞我哋叫咗個二人精選套餐,入面包兩個主菜一個小食。主菜叫咗一個「北海道十勝芝士海鮮意大利飯」同埋「Baby日式咖喱雞扒飯」,兩樣主菜都好差。😟講左個北海道意大利飯先,雖然個名好似好把炮,個Menu仲有隻手指公推介添,但係期望越大失望就越大。💀首先賣相已經好唔吸引,好似一碗白飯配一塊煎魚柳咁!我同我阿妹都唔信呢個係招牌菜,仲特登問多次職員呢個唔通就係傳說中嘅北海道意大利飯?。。職員confirm咗係之後我哋就即刻試吓,個飯一啲味都冇,好似搵啲好淡嘅白汁撈飯咁!😂所講嘅海鮮就係幾粒蟹柳同蒸八爪魚粒。個飯亦一啲芝士味都冇,非常失望好難食!😭個日式咖喱飯一啲咖喱味都冇,唔知自己食緊啲咩汁。。😂唯一好嘅就係啲雞都放得入口。。。啲雞煎得幾香既。😂我哋叫咗個小食係「黑松露炒蛋芝士厚多士」,都唔錯,幾重黑松露味,但啲蛋都係比較淡。😂呢餐食到我同細妹都好激氣,水準竟然跌左咁多,好失望!應該唔會再幫襯Baby cafe!!!😭😭😭
講左個北海道意大利飯先,雖然個名好似好把炮,個Menu仲有隻手指公推介添,但係期望越大失望就越大。💀首先賣相已經好唔吸引,好似一碗白飯配一塊煎魚柳咁!我同我阿妹都唔信呢個係招牌菜,仲特登問多次職員呢個唔通就係傳說中嘅北海道意大利飯?。。職員confirm咗係之後我哋就即刻試吓,個飯一啲味都冇,好似搵啲好淡嘅白汁撈飯咁!😂所講嘅海鮮就係幾粒蟹柳同蒸八爪魚粒。個飯亦一啲芝士味都冇,非常失望好難食!😭 個日式咖喱飯一啲咖喱味都冇,唔知自己食緊啲咩汁。。😂唯一好嘅就係啲雞都放得入口。。。啲雞煎得幾香既。😂 我哋叫咗個小食係「黑松露炒蛋芝士厚多士」,都唔錯,幾重黑松露味,但啲蛋都係比較淡。😂 呢餐食到我同細妹都好激氣,水準竟然跌左咁多,好失望!應該唔會再幫襯Baby cafe!!!😭😭😭