2024-07-21 147 views
芝士炸豬排魔法蛋包飯」 , 將酥脆多汁的豬排包入柔軟的蛋包之中,再淋上芝士醬汁,整個組合口感豐富,香甜濃郁。營養均衡的蛋包飯搭配上這道獨特的炸豬排,讓我彷彿置身於童話世界之中。「朱古力魔法甜點」 - 甜品以BT21卡通形象Shooky為造型,以巧克力海綿蛋糕為基底,外層裹上柔軟綿密的朱古力醬,再點綴上金粉,整體呈現出異常夢幻的視覺效果。口感方面,蛋糕軟綿鬆化,巧克力味道恰到好處,不會過於甜膩,令人欲罷不能。這絕對是一道集視覺與味蕾雙重享受的美味佳餚。「魔幻星空蝶豆花蘇打」 -這款飲品以夢幻的蝶豆花為主角,搭配上晶瑩剔透的冰塊,在陽光下折射出璀璨奪目的顏色。喝下第一口,清爽的蝶豆花芬芳四溢,帶有一絲酸甜,令人醉心其中。

「魔幻星空蝶豆花蘇打」 -

BT21粉絲不能錯過!今次主題食物非常好食🥹快啲去打卡啦!餐廳入邊有好多公仔同埋裝修打卡,大家可以搵返自己鍾意嘅角色~餐點普遍都幾大份,兩個人食超飽!芝士炸豬扒魔法蛋包飯🪄佢係半流心蛋加上咖喱,流心芝士豬扒非常好食,外面脆得來芝士溶得啱啱好!仲有RJ造型嘅飯,食嘅時候都有啲忍心整爛佢🥹芝士柑橘無骨炸雞🍗呢個配搭好好唔會膩,下面仲配咗啲薯條一齊食。無骨雞翼一啖啖咁食超爽!芝士同炸雞係史上絕配,柑橘醬嘅甜味沖淡咗芝士嘅鹹味,非常推介大家叫呢兩個雙拼!辛辣肉醬年糕🌶️入口完全唔辣,啲麵好彈牙夠晒汁,年糕煮得啱啱好,唔會太腍~係今次最鍾意食嘅一道菜!朱古力魔法甜點🍫Shooky造型嘅蛋捲食落好濕潤,配埋近年好興嘅牛角包窩夫😙整體非常好食!Banchan & Cook (東涌)📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號

芝士炸豬扒魔法蛋包飯🪄
芝士炸豬扒魔法蛋包飯

芝士柑橘無骨炸雞🍗

辛辣肉醬年糕🌶️

朱古力魔法甜點🍫
朱古力魔法甜點

Banchan & Cook (東涌)
📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號
Dining Offer
Tasting Event
芝士炸豬扒魔法蛋包飯
1K
2024-07-19 167 views
👧🏻😋👅🍽✨BT21 fans要去打卡啦!-🇰🇷 東薈城除左中庭有BT21展覽, Banchan and Cook門口都有打卡位, 亦有期間限定三款以BT21主角為題既主食, 甜品, 飲品-🍛 芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168💯同火腿同茶粉砌左RJ個樣好cute😆 蛋包飯好香滑, 咖喱比日式既稍微有少少辛香更惹味 💯芝士豬扒新鮮炸起, 外皮脆口, 豬扒軟腍, 配上拉絲流心再撈埋咖喱食係可以食唔停😳-🍗 無骨炸雞一份 $208✨無骨炸雞啖啖肉, 底下有薯條同年糕墊底, 但炸雞份量都好多✨全份雞可選兩款口味, 洋蔥汁呈奶白色甜甜地; 柑橘酸甜較流質, 兩款都好juicy炸雞好夾-🍝 辛辣肉醬年糕 $86💯唔算好辣, 肉醬鮮甜番茄味都好出, 又唔會太濕, 年糕同拉麵沾滿肉醬岩岩好清晒-🍫朱古力魔法甜點 $138✨Shooky條眉好有神🤣 呢個魔法甜點有朱古力卷蛋同牛角酥窩夫, 朱古力好濃香唔會太甜, 牛角酥質地柔軟唔係脆果款, 但就冇咁膩, 同鮮忌廉都好夾-🍹魔幻星空蝶豆花梳打 $68白桃甜蜜梳打 $42💯魔幻星空梳打有BT21五人大合照既卡仔, 用左Koya既藍色, 蝶豆花味道本身唔突出,
👧🏻😋👅🍽✨
BT21 fans要去打卡啦!

🍛

朱古力魔法甜點 $138

🍹
魔幻星空蝶豆花梳打 $68
白桃甜蜜梳打 $42
💯魔幻星空梳打有BT21五人大合照既卡仔, 用左Koya既藍色, 蝶豆花味道本身唔突出, 靠甜甜地既爆珠令梳打更豐富
💯白桃梳打有桃肉, 粉紅色都幾靚
2024-07-18 150 views
BT21呢個暑假黎左東薈城,趁星期日要去打卡耶~😍,行左成日有D攰 要食餐飽飽的 食韓國菜岩晒今日個mood店內周圍都有打卡位 梳化位置仲有BT21咕𠱸可以隨意攬攬攬仲有配合主題限定Menu🤗🔸BT21系列 - 芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168一上枱就見炸豬扒有岩漿芝士流緊出黎,𠝹開奄列蛋 內裏是滑滑的蛋漿,白飯整成RJ造型 可愛的~🔸BT21系列 - 朱古力魔法甜點 $138我食左Shooky🤎蛋糕卷朱古力味都幾濃 cream夠滑,個牛角包窩夫仲係暖暖的 新鮮夾起 入口酥脆又夠牛油香🔸BT21系列 - 魔幻星空蝶豆花蘇打 $68好靚嘅藍色梳打 唔會好甜 味道清爽又有氣 好適合食濃味野時候飲,底部有深藍色黑加侖子爆珠 好好味 我全部啜晒,個杯墊特別設計過 好靚 拎左返屋企私藏🔸無骨炸雞(雙拼/一份) $208柑橘炸雞 x 芝士炸雞炸雞入口啖啖肉 雞肉炸得外脆內Juicy,柑橘醬酸甜清新 芝士香味都突出,除咗炸雞仲伴有炸薯條同年糕,超乎想像的大份量 多兩個朋友一齊食再+啤酒就無敵🔸辛辣肉醬年糕 $86肉醬蕃茄味香濃 伴隨微微芝士香同辣感,每一口泡麵都掛滿肉醬 入口惹味邪惡,年糕口感煙靭,一
店內周圍都有打卡位 梳化位置仲有BT21咕𠱸可以隨意攬攬攬

仲有配合主題限定Menu🤗

🔸BT21系列 - 芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168
芝士炸豬排魔法蛋包飯

🔸BT21系列 - 朱古力魔法甜點 $138

🔸BT21系列 - 魔幻星空蝶豆花蘇打 $68

🔸無骨炸雞(雙拼/一份) $208

🔸辛辣肉醬年糕 $86
肉醬蕃茄味香濃 伴隨微微芝士香同辣感,每一口泡麵都掛滿肉醬 入口惹味邪惡,年糕口感煙靭,一個菜式有兩種口感

🔸白桃甜蜜梳打 $42
白桃味好自然 同樣唔會好甜 味道啱啱好,梳打面仲有新鮮蘋果粒粒 Refresh!

* 主題餐廳做得好有心思 到處都係打卡位

* 份量好多 好適合多幾個朋友一齊gathering

* 食物多元化,惹味邪惡/清爽refresh嘅選擇都有

* 收+1服務費

* 下午4-5點落場時間
2024-07-14
Type of Meal
Dinner
辛辣肉醬年糕
Citygate 最近推出宇宙明星BT21 公仔裝置,比大家打卡潮聖,配合主題,三樓Banchan & Cook 更聯乘BT21推出魔法🪄套餐,作為防彈少年團粉絲的我當然要一嚐精緻套餐相機食先。大癲!餐廳內外都佈滿宇宙明星裝置,連窗門都吾放過😍仲有欖枕比你任攬吾嬲,幾乎每影是但一個角度都係BT21😀。芝士炸豬排魔法蛋包飯:係柔情王子美食家RJ 造型呀!日式咖喱帶甜,配合流心蛋包飯,一啖接一啖,造型好精緻,仲有紅蘿蔔粒同秋葵,營養均衡。仲有炸拉絲芝士豬扒,啖啖肉,有咬口,加上適量香草🌿解膩。魔幻星空碟豆花梳打:充滿氣泡嘅魔法療癒特飲,​飲完充滿正能量啦,藍色好吸睛👀,入面仲有藍莓🫐爆珠,加埋檸檬🍋好清新。朱古力魔法甜點:係調皮搗蛋的小不點SHOOKY造型的朱古力蛋捲,蛋捲是特濃朱古力味,入面是細滑的朱古力cream ,蛋糕質感濕潤,不太甜,不錯。旁邊仲有牛角包🥐窩夫,蘸上忌廉,灑上朱古力粉末就如魔法🪄粉,增加口感味覺沖擊。辛辣肉醬年糕:肉醬,由蒜、洋蔥、辣椒等香料炒制而成,既帶有一股暖暖的辛辣,又有肉汁的濃郁鮮香。肉醬與年糕完美融合,年糕外表微微焦脆,內裡柔軟綿密,吸飽了醬料的香味。肉醬

魔幻星空碟豆花梳打:充滿氣泡嘅魔法療癒特飲,​

辛辣肉醬年糕:肉醬,由蒜、洋蔥、辣椒等香料炒制而成,既帶有一股暖暖的辛辣,又有肉汁的濃郁鮮香。肉醬與年糕完美融合,年糕外表微微焦脆,內裡柔軟綿密,吸飽了醬料的香味。肉醬的醇厚感配上年糕的粘稠軟糯,在口中形成了迷人的對比。隨後是年糕的清甜和韌性,為辛辣帶來了平衡。

白桃甜蜜梳打:讓人聯想到夏日裡的鮮甜多汁的白桃。第一口飲進嘴裡,可以感受到白桃的自然甜美,帶有些微酸甜的平衡,不會過於甜膩。加入梳打飲料非常清爽順口。微微帶氣的梳打水為白桃香氣增添了些許清新感,在舌尖上感受到細微的二氧化碳刺激,帶來一陣舒爽感。

韓式炸雞:蜜糖炸雞的外表是金黃酥脆的,非常引人注目。在高溫油炸下,雞肉表面形成了一層酥脆的外皮,散發出陣陣香氣。當你咬下去的時候,會先感受到外皮的酥脆感,隨即被鮮嫩多汁的雞肉所包裹。雞肉本身經過細心的騰炒和醃製,保留了原有的鮮美口感。

最令人驚艷的就是洋蔥汁的獨特風味。在炸製前,雞肉會被浸泡在濃郁的洋蔥汁中。洋蔥汁不僅能夠有效地調和雞肉的膩味,還能為其注入獨特的天然甜香,讓人垂涎欲滴。

總結:
BTS 粉絲大愛 相機📷食先🤣
精緻造型別出心裁
同朋友都好鐘意BT21,見ig早排推介話東涌Banchan & Cook同BT21合作推出期間限定菜式,當然要試下啦! 餐廳滿佈BT21裝飾,打卡一流,食物質素都keep倒BT21系列:RJ炫彩芝士炸豬扒魔法蛋包飯必點之選! 上枱時店員會界開蛋包飯,入面既蛋汁即刻流曬出黎,飯底用左炒飯底食落更加惹味芝士炸豬扒外皮香脆,豬扒啖啖肉好厚身,成個飯好岩打卡,值得一試淘氣Shooky朱古力魔法卷小編最愛Shooky,朱古力味香濃,入口鬆軟KOYA迷幻蝶豆花魔藥面頭既KOYA公仔好可愛,蝶豆花漸層好岩打卡,飲落去甜度岩岩好甜辣/柑橘炸雞炸雞熱辣辣外皮香脆,雞肉嫩滑,甜辣惹味香口,旁邊仲有年糕大滿足辛辣肉醬年糕肉醬食倒肉粒口感豐富,年糕煙韌軟糯,辣辣地香口惹味白桃甜蜜梳打白桃味香甜清新,酸酸甜甜有助解膩

BT21系列:

RJ炫彩芝士炸豬扒魔法蛋包飯

淘氣Shooky朱古力魔法卷
小編最愛Shooky,朱古力味香濃,入口鬆軟

KOYA迷幻蝶豆花魔藥

甜辣/柑橘炸雞

辛辣肉醬年糕
肉醬食倒肉粒口感豐富,年糕煙韌軟糯,辣辣地香口惹味

白桃甜蜜梳打
白桃味香甜清新,酸酸甜甜有助解膩
朋友超鍾意BTS 防彈少年團 😆所以我一知道東薈城有間餐廳有BT21造型嘅食物,我就約咗佢過去食飯啦✨魔幻星空蝶豆花蘇打天氣咁熱一黎到整返杯梳打飲先!藍色溝白色真係好有星空嘅感覺,好靚呀!芝士炸豬排魔法蛋包飯RJ造型嘅飯超得意🥰吉列豬柳包住啲留心芝士,配埋下便嘅咖喱醬汁一齊食又幾好味喎!另外啲蛋都炒得好滑🤓朱古力魔法甜點甜品方面叫咗shooky造型嘅朱古力蛋糕😜蛋糕濕潤,啲cream都好滑!仲有我近期最愛食嘅牛角包窩夫🧇蜜糖&原味無骨炸雞炸雞炸到外脆內軟,一半再沾滿晒蜜糖醬,另一半就要咗原味!仲有好多炸過嘅年糕同埋薯條做配菜架!辛辣肉醬年糕辛辣麵再加肉醬加年糕嘅組合😆估唔到咁夾喎,勁惹味!白桃甜蜜梳打另外我就要咗呢杯奶白色嘅白桃梳打!都幾重白桃味嘅,而且唔算太甜😇
朋友超鍾意BTS 防彈少年團 😆

魔幻星空蝶豆花蘇打

天氣咁熱一黎到整返杯梳打飲先!
藍色溝白色真係好有星空嘅感覺,好靚呀!

芝士炸豬排魔法蛋包飯

RJ造型嘅飯超得意🥰
另外啲蛋都炒得好滑🤓

甜品方面叫咗shooky造型嘅朱古力蛋糕😜
蛋糕濕潤,啲cream都好滑!
仲有我近期最愛食嘅牛角包窩夫🧇

蜜糖&原味無骨炸雞

炸雞炸到外脆內軟,一半再沾滿晒蜜糖醬,另一半就要咗原味!
仲有好多炸過嘅年糕同埋薯條做配菜架!

辛辣麵再加肉醬加年糕嘅組合😆
估唔到咁夾喎,勁惹味!

白桃甜蜜梳打
另外我就要咗呢杯奶白色嘅白桃梳打!
都幾重白桃味嘅,而且唔算太甜😇
  • 魔幻星空蝶豆花蘇打
  • 芝士炸豬排魔法蛋包飯
  • 朱古力魔法甜點
整個餐廳充滿可愛的BT21公仔蹤影, 環境七彩繽紛、充滿歡樂, 場內有多個打卡位之外, 連精緻餐點都見到他們可愛造型, 絕對是粉絲必到地方✨我們點了芝士炸豬排魔法蛋包飯🐷 賣相是柔情王子美食家RJ, 作為喜歡做菜也喜歡享受美食的他, 今次化身為炸豬排魔法蛋包飯, 豬扒炸至金黄色, 外皮非常香脆、肉質肥瘦適中啖啖肉, 配上濃郁芝士, 非常惹味😍韓式無骨炸雞(雙拼)🍗 選了甜辣及蜜糖口味炸雞, 金黄脆口的炸雞, 外皮脆卜卜、每一塊都是鮮嫩多汁的雞腿肉, 蜜糖口味較濃郁醬汁, 甜甜好滋味辛辣肉醬年糕🍝 帶點甜辣的牛肉肉醬味道很搭, 韓國拉麵及年糕很掛醬汁, 非常ᴄʀᴇᴀᴍʏ甜品朱古力魔法甜點 調皮王的sʜᴏᴏᴋʏ化身為朱古力甜點, 朱古力卷蛋香甜幼滑、輕盈細膩, 再配上提拉米蘇牛角包窩夫, 陣陣牛油香, 精緻又不甜膩飲品🍹魔幻星空蝶豆花蘇打 顏色非常夢幻🫧, 加了碟豆花、顏色很美, 非一般梳打, 內有爆爆珠增添口感, 十分清新, 打卡一流👍🏻白桃甜蜜梳打🍑 白桃果香味清爽, 彌漫在口中的香甜味道, 可解渴又解膩, 非常適合夏日之選賣相非常精緻, 用料及份量十足、水準高, 店員服務態度非常讚,

我們點了
芝士炸豬排魔法蛋包飯🐷

韓式無骨炸雞(雙拼)🍗

辛辣肉醬年糕🍝

甜品

飲品🍹

白桃甜蜜梳打🍑

賣相非常精緻, 用料及份量十足、水準高, 店員服務態度非常讚, 用心製作、細心服務, 值得再回顧💕
  • 芝士炸豬扒魔法蛋包飯
  • 朱古力魔法甜點
  • 魔幻星空蝶豆花蘇打
2024-07-15 197 views
Banchan and cook 位於3樓334號舖推出以BT21 meets Citygate Outlets 「BT21 Magic Recipe」為主題的多款限定餐飲BT21 meets Citygate Outlets 「BT21 Magic Recipe」芝士炸豬排魔法蛋包飯(港幣168元)芝士拉絲豬排炸到酥脆蛋包飯既奄列煎得好靚熟度岩岩好珍珠米好有咬口BT21 meets Citygate Outlets 「BT21 Magic Recipe」朱古力魔法甜點(港幣138元)香濃朱古力卷蛋甜度剛好窩夫面頭係提拉米蘇忌廉好清甜同幼滑BT21 meets Citygate Outlets 「BT21 Magic Recipe」魔幻星空蝶豆花蘇打(港幣68元)有藍色的爆珠波波好襯蝶豆花係吸管掛左BT21既牌仔好岩打卡炸雞$208芝士味炸雞芝士粉勁香蜜糖炸雞蜜糖夠清甜令炸雞食落無咁油咬開雞肉夠嫰夠juicy肉醬年糕拉麵大大碟年糕夠晒嫰糯韓國拉麵非常彈牙白桃梳打$48清甜香桃梳打夠消暑限定菜牌至9月1日記得book檯
Banchan and cook

限定菜牌至9月1日
記得book檯

2024-07-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$168 (Dinner)
2024-07-14 64 views
去左東涌outlet諗住買波鞋, 行到咁上下開始肚餓就搵野食.睇openrice呢間韓國菜人氣好高, 而且有幾間分店, 可能我唔係食飯時間, 所以無人排隊, 一於試下.餐牌價格都略高, 先叫兩樣試試.見蛋包飯好似係必食, 所以要左牛肉蛋包飯, 賣相幾靚, 蛋包真係包得好實在, 無鬆散, 一切開入面係有汁既飯, 甜甜地既, 配埋蛋一齊都唔錯. 而個牛肉都幾嫩, 無筋唔韌, 味道唔會太濃同太咸.仲有芝士炸雞, 呢度既炸雞比較細, 所以一口兩口就可以食到, 唔會太難處理.炸雞都脆口既, 芝士粉味唔算好濃, 都要點附送既醬一齊食先有D味道.仲有幾條年糕同薯條附送, 唔算特別.整體味道OK, 份量都正確, 不過價錢比較貴, 唔洗排隊先會再食.
餐牌價格都略高, 先叫兩樣試試.
而個牛肉都幾嫩, 無筋唔韌, 味道唔會太濃同太咸.
仲有幾條年糕同薯條附送, 唔算特別.
Type of Meal
Lunch
2024-07-14 85 views
芝士炸豬排魔法蛋包飯❤餐廳既招牌蛋包飯,今次仲要同BT21合作,必點呀! 蛋味白濃,口感實在得黎有層次,飯粒粒粒分明,流心芝士炸豬扒,啖啖肉,入口一D都唔膩,配上香口咖哩既味道,好味! 如果份量再大D就更好喇。辛辣肉醬年糕❤好香辣可口,年糕軟硬岩岩好,外層小小焦香,一咬入面好軟糯嚼勁,而辛辣肉醬好惹味香濃,辣度岩岩好得黎帶小小甜味,滿足!雙拼無骨炸雞❤ 雞皮香脆肉嫩好juicy,啖啖肉又唔洗去骨。底下既薯條熱辣辣,入口唔油膩。炸年糕口感亦都好煙韌,好有咬口,樣樣都即叫即炸。我地叫左雙拼口味,蜜糖同洋蔥,香甜既蜜糖同小咸香味濃既洋蔥,分開食定mix埋一齊,都係咁惹味可口!朱古力魔法甜點❤朱古力卷配上提拉米蘇牛角窩夫包,前者朱古力味香濃,入口鬆軟香甜。而牛角窩夫包口感香脆,牛油味重,夾埋雪糕同忌廉一齊食,好邪惡。魔幻星空蝶豆花蘇打❤蝶豆花溝藍莓蘇打,味道酸酸甜甜夠清新白桃甜蜜梳打❤白桃香味濃郁,一D都唔死甜唔膩,夠清爽。

魔幻星空蝶豆花蘇打❤蝶豆花溝藍莓蘇打,味道酸酸甜甜夠清新

白桃甜蜜梳打❤白桃香味濃郁,一D都唔死甜唔膩,夠清爽。
2024-07-09 86 views
在東涌東薈城逛街逛累了,想搵個地方好好補充下體力,這間:@banchancook Banchan and Cook 韓式餐廳,絕對係其中一個絕佳選項。餐廳不僅提供道地的韓式美味,菜品的精緻程度更是讓人驚嘆連連。墨汁大蝦魚籽意粉作為開胃菜,墨汁大蝦魚籽意粉簡直一絕。濃郁的墨汁香氣瀰漫在口腔,搭配彈牙的意粉和鮮甜的蝦仁,層次感十足,缺點係食完之後個嘴會黑晒,記得要抹乾淨先離開餐廳😂辛辣肉醬年糕醬料酸甜適中,不會過於辛辣,而年糕更軟軟糯糯,與韓國泡麵的搭配更是相得益彰,相當飽肚👍炸雞拼盤今次選了三種口味 - 1️⃣甜辣、2️⃣柑橘、3️⃣洋蔥 - 各有特色,雞肉酥脆多汁,醬料也恰到好處,讓人忍不住一口接一口。甘筍Oreo慕絲蛋糕若說最為錦上添花的,莫過於那道甘筍Oreo慕絲蛋糕。蛋糕以精緻的盆栽造型呈現,仿若在Oreo餅碎組成的「泥土」上茁壯生長的紅蘿蔔,盆栽層層挖開更是驚喜不斷 - 濕潤的蛋糕、濃郁的慕斯,再加上彈牙的朱古力奶凍,難怪能成為餐廳的招牌之作

墨汁大蝦魚籽意粉

炸雞拼盤

甘筍Oreo慕絲蛋糕

• 甘筍Oreo慕絲蛋糕
2024-07-09 79 views
肉醬牛胸肉蛋包飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️墨汁大蝦魚籽意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️小甘筍芝士蛋糕 ⭐️⭐️⭐️⭐️炸雞拼盤 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Banchan & Cook又有新搞作!今次新出嚐吃套餐,仲有甘筍甜品!@banchancook ⭕️套餐好豐富2個人食得好滿足⭕️蛋包飯有驚喜個汁同牛超夾食唔停口⭕️蜜糖同埋芝士炸雞好香必點⭕️甘筍蛋糕唔係周圍有得食一定要試吓⭕️環境同服務態度都好⭕️商場仲有消費免費泊車總括來講都唔錯!
肉醬牛胸肉蛋包飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️蜜糖同埋芝士炸雞好香必點
⭕️甘筍蛋糕唔係周圍有得食一定要試吓
⭕️環境同服務態度都好
⭕️商場仲有消費免費泊車

總括來講都唔錯!

大家一定吃過 𝑩𝒂𝒏𝒄𝒉𝒂𝒏 & 𝑪𝒐𝒐𝒌的名物,就是超好吃的蛋包飯,而且餐廳還會定期更新菜單,所以每一次去吃都會有新驚喜,今次吃的「嚐吃套餐」性價比真的很高,套餐包含了兩份主食,一份小食還有甜品和飲品,每一款也很好吃,這麼豐富人均大約200多元(套餐560)太有誠意了吧(因為就算選擇比較貴的蛋包飯 也不用另外加錢)炸雞拼盤太好了,可以一次過選三種味道,適合心多多的我,我選了芝士、甜辣和蜜糖,炸雞即點即炸,香脆啖啖肉好好食,蘸上醬汁又是不同的口味,可以有幾個口味輪流吃不會覺得膩,還有少許炸韓式年糕點綴墨汁大蝦魚籽意粉喜歡吃墨魚汁的一定要點!個人而言覺得比不少意大利餐廳好吃,墨汁鮮味十足,意粉軟硬適中,希望這款意粉一直都會有玫瑰醬芫茜大蝦蛋包飯這個玫瑰醬汁跟我在韓國吃的真的很相似,口味微辣又creamy,蛋包飯內藏玄機,服務員會等我們拍照之後,一刀打開熱騰騰流心滑蛋,還有爽口彈牙的大蝦甘筍芝士蛋糕很創新的組合,mascarpone 芝士有著細膩絲滑的口感和甘筍的清新一拍即合紅豆蘋果沙冰,超好飲!大大大力推—————————————————반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈

太有誠意了吧(因為就算選擇比較貴的蛋包飯 也不用另外加錢)

炸雞拼盤

墨汁大蝦魚籽意粉

玫瑰醬芫茜大蝦蛋包飯

甘筍芝士蛋糕

紅豆蘋果沙冰,超好飲!大大大力推

—————————————————

반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈城) (東涌)
東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 炸雞拼盤
  • 玫瑰醬芫茜大蝦蛋包飯
  • 墨汁大蝦魚籽意粉
2024-07-06 112 views
煎雞扒泡菜奶油燉飯💛💛💛最令我驚喜嘅係雞扒🍗😍好入味,而且肉質相當嫩滑我食完一舊之後忍唔住食第二舊🤣最後食晒啲雞之後先開始食飯🤣雞嘅份量都好多,總共有五嚿,每舊都係大大嚿,所以唔會食得唔夠喉😌飯方面就遜色少少,因為比較水,影響口應但係泡菜同埋奶油嘅味道係食得出既如果可以煮耐少少,收下啲水,成個質素好好多🤣白桃甜蜜梳打🩷🩷🩷杯嘢飲係今餐嘅,所以唔使額外加錢飲品唔係好甜,淡淡嘅白桃🍑夏天飲用一流,消暑🙂‍↕️
煎雞扒泡菜奶油燉飯💛💛💛

最令我驚喜嘅係雞扒🍗😍
好入味,而且肉質相當嫩滑
我食完一舊之後忍唔住食第二舊🤣
最後食晒啲雞之後先開始食飯🤣
飯方面就遜色少少,因為比較水,影響口應
但係泡菜同埋奶油嘅味道係食得出既
如果可以煮耐少少,收下啲水,成個質素好好多🤣

白桃甜蜜梳打🩷🩷🩷
杯嘢飲係今餐嘅,所以唔使額外加錢
飲品唔係好甜,淡淡嘅白桃🍑
夏天飲用一流,消暑🙂‍↕️