追星日常就係難得有同BTS聯乘嘅餐廳就要住過去!雖然今次唔係真係BTS而係BT21,但點都要支持下,所以一次過點晒所有特別嘅Menu🤣芝士炸豬扒魔法蛋包飯($168)我想講,因為係RJ個頭,真係唔捨得食個飯,但係個芝士炸豬扒都好吸引,熱辣辣上嚟嘅時候見到個芝士仲係流心,不過炸豬扒份量略嫌少咗啲,佢好食嘅程度想食多兩舊,不過到時又應該會好漏,所以而家其實份量啱啱好🤪朱古力魔法甜點($138)今次係shooky嘅朱古力蛋捲,配咗奶油窩夫,又係會唔捨得整爛佢,因為真係好似樣🤤 蛋捲同窩夫都好食,兩個人分啱啱好🫶🏻夢幻星空蝶豆花蘇打($68)店員上菜嘅時候好貼心咁將杯墊分開擺,所以可以攞返個杯墊返屋企留念🥰 蝶豆花蘇打真係好啱打卡,下面仲有啲爆豬波波,清爽又好有口感🍹韓式炸雞(蜜糖拼柑橘)($208)韓式炸雞配薯條同年糕,炸雞同薯條都意外地好食,佢好特別仲有淨炸雞皮,真係好邪惡😈 但佢所有嘢都炸到脆卜卜,尤其鍾意佢柑橘口味,酸酸甜甜咁🤤 不過份量都好多,叫全份炸雞啱晒幾個人分辛辣肉醬年糕($86)見佢寫住辛辣以為會好辣,但我估佢真係只係指辛辣麵,肉醬配上年糕嘅感覺好奇妙,好有Crossover
芝士炸豬扒魔法蛋包飯($168)

朱古力魔法甜點($138)

夢幻星空蝶豆花蘇打($68)

韓式炸雞(蜜糖拼柑橘)($208)

辛辣肉醬年糕($86)

見佢寫住辛辣以為會好辣,但我估佢真係只係指辛辣麵,肉醬配上年糕嘅感覺好奇妙,好有Crossover西式同韓式嘅感覺🤪
青檸梳打($42)

青靈梳打正正常常,都係夏天適合嘅飲品,但如果呢排嚟到,我都係會選擇要BT21🤪

今次係專登嚟東涌嘅分店,因為得佢先有聯乘,但試過餐廳嘅質素,覺得就算唔係BTS都值得一試👍🏻

= Banchan & Cook // 東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖 // 26681802 =
2024-08-03 75 views
最近東涌東薈城內有出現好多 BT21 , 我同謙謙都有去行下打卡。見到Banchan & Cook門口有一係系列超靚的BT21佈景板好吸引,原來餐廳做緊BT21主題睇完餐牌太吸引了直接入左去座低。謙謙點選了BT21主題系列😍😍😍💟 芝士炸豬排魔法蛋包飯 ~ 賣相相當可愛,芝士炸豬扒外層酥脆內裡豬扒juicy ,拌勻上旁邊的咖哩好夾, 咖哩屬於日式甜咖哩小朋友最喜歡, 個蛋亦做得好滑溜。💟 朱古力魔法甜點 ~ 朱古力蛋捲軟綿綿的蛋糕包著朱古力厚厚滑滑的cream 造型好Cute, 窩夫酥脆可口。💟 魔幻星空蝶豆花蘇打 ~ 呢杯謙謙超鍾意佢話每吸一下都有藍藍的爆珠係口內爆炸,蝶豆花拌勻真係好好夢幻的。✡️ 洋蔥汁和芝士無骨炸雞 ~ 洋葱汁帶點酸甜的醬汁,而芝士味係滿滿香濃嘅芝士粉, 呢到炸雞香脆肉嫩,唔覺唔覺真係會食多幾件架。✡️ 辛辣肉醬年糕 ~ 愛吃韓食的都喜歡食韓國的麵和年糕,呢款會滿足到你。✡️ 無花果梳打 ~ 我喜愛無花果獨有的口感和清甜,加上呢杯唔會太甜啱我。

謙謙點選了BT21主題系列😍😍😍

2024-08-03 43 views
Banchan & Cook最近同BT21聯手打造魔法主題餐館🪄🔮推出共3款以魔法為主題嘅料理✨包括芝士炸豬扒魔法蛋包飯、朱古力魔法甜點及魔幻星空蝶豆花蘇打😍充滿愛嘅仲夏魔法之旅💫芝士炸豬扒魔法蛋包飯魔法師RJ造型融合咗Banchan & Cook招牌嘅蛋包飯🍛濃郁口感嘅蛋包飯,加上香口咖哩風味😛同埋流心芝士炸豬扒🐷香脆可口嘅豬扒,包住濃郁嘅芝士🧀口感豐富😚朱古力魔法甜點以SHOOKY造型嘅朱古力魔法卷🍫非常可愛😍特濃嘅朱古力味蛋卷,鬆軟可口☺️配上tiramisu牛角包窩夫🥐🧇配上脆脆嘅牛角包窩夫,牛油味突出🧈加埋香甜嘅雪糕🍦大滿足啊🥳魔幻星空蝶豆花蘇打呢杯魔法特飲以蝶豆花及藍莓蘇打作主調💙漸變色好靚😍味道酸酸甜甜,份外清新🌿而且特飲內亦有藍莓口味嘅爆珠,增加味蕾😛韓式炸雞一共有6款口味嘅韓式炸雞🍗今次我試咗柑橘🍊同蜜糖🍯黃金色嘅炸雞外層酥脆清爽,內層雞肉鮮嫩多汁💦配搭上甜酸嘅柑橘醬汁🍊少咗油膩感,多咗份清新嘅滋味🌿嫩滑爽脆嘅炸雞,配上了口味醇厚嘅蜜糖🍯喺嘴裡面慢慢軟化嘅口感,有著啖啖甜入心嘅滋味💕仲會有埋年糕同薯條添🤩辛辣肉醬年糕鮮甜嘅蕃茄肉醬,少少辣好惹味🌶️年糕煙煙韌韌,沾滿肉醬😛

芝士炸豬扒魔法蛋包飯

韓式炸雞

辛辣肉醬年糕
鮮甜嘅蕃茄肉醬,少少辣好惹味🌶️年糕煙煙韌韌,沾滿肉醬😛除咗年糕外,仲會有辛辣麵添🍝麵條彈牙非常入味😚

香甜濃郁嘅白桃味🍑梳打清爽涼快🧊夏天飲就啱晒☀️

2024-08-02 41 views
餐廳裡裡外外都係bt21打卡佈景。餐牌內有用bt21造型嘅食物。芝士炸豬排魔法蛋包飯RJ頭白飯造型,以火腿片做圍巾,炸豬排捧捧,炸得香脆肉質唔乾,咬落去有流心芝士,將白飯沾上咖哩汁同滑蛋好滿足。雙拼無骨炸雞(酸甜拼原味)原味炸雞脆口得黎有肉汁,亦唔油膩,另一款酸甜炸雞,味道酸酸甜甜好開胃,薯條炸得香脆。辛辣肉醬年糕辛辣肉醬加番茄仔味道酸甜,年糕同麵條質感彈牙,食落質感唔會腍啤啤。朱古力魔法甜點立體感公仔蛋糕造型,蛋糕鬆軟朱古力味道唔太甜,窩夫牛油味香。魔幻星空蝶豆花蘇打蝶豆花飲料入面有粒粒爆珠,將檸檬汁加入再攪拌,顏色由淺變深,蘇打好爽帶微甜。白桃甜蜜梳打梳打水內有桃肉粒,入口帶微香,口感爽甜。
餐廳裡裡外外都係bt21打卡佈景。

餐牌內有用bt21造型嘅食物。

芝士炸豬排魔法蛋包飯

雙拼無骨炸雞(酸甜拼原味)

白桃甜蜜梳打
梳打水內有桃肉粒,入口帶微香,口感爽甜。

第二回來到Banchan &cook,每次來到都很驚嘆餐廳為食物裝飾的心思,真是每一條菜🥬和每一塊紅蘿蔔🥕都裝飾得恰如其份。最近餐廳推出新的餐單,新主題讓菜式又美出新高度!🤩🥩🍛芝士炸豬排蛋包飯薄豬排包著流心芝士,再裹上麵包糠炸脆,單是豬排花盡心思。雞蛋光滑的外表下是爆漿的半熟炒蛋,再烙上yummy 字句。米飯也用模壓成可愛雲狀,可拌底下咖喱吃。🍝辛辣肉醬年糕不只有年糕,還有炒辛辣麵。以西式蕃茄肉醬意粉的概念來炒韓式肉醬年糕拉麵,很有新意。而味道也不算很辣,小孩也易於入口。🧅🍯🍗雙拼韓式炸雞不得了,不得了!超巨大份超香口超好吃!貓太太點了洋蔥汁和檸檬蜜糖口味,各有千秋,底下還送上大堆炸薯條。吃過真的令人念念不忘🥹貓太太寫著寫著,又口水分泌了。🍰🍩朱古力甜點朱古力毛巾卷內包著厚厚軟滑的忌廉。Trimisu 風味的牛角包窩夫灑上可可粉和Cream cheese 醬。網裝焦糖脆片。一份甜品已熱量爆表🤣當然美味指數都爆登。🌟🌌🍸星空碟豆花梳打好美!碟豆花的深藍漸變在梳打水中,爆珠啫喱輕輕一咬在口中漫出甜甜的果汁。🍑🍺白桃甜蜜梳打白桃肉打蓉加入梳打,面頭是真桃肉,泛著甜蜜清香。

🥩🍛芝士炸豬排蛋包飯

🍝辛辣肉醬年糕

🧅🍯🍗雙拼韓式炸雞

🍰🍩朱古力甜點

🌟🌌🍸星空碟豆花梳打

🍑🍺白桃甜蜜梳打
白桃肉打蓉加入梳打,面頭是真桃肉,泛著甜蜜清香。

2024-07-31 108 views
不嬲我都鐘意kpop,知道有cafe 用BT21做主題就即刻去咗食,全店都有BT21嘅decoration同每個座位都有cushion。另外係BT21系列餐點都用佢地做主題,好多fans去打卡最開心🥳🌟芝士炸豬排魔法蛋包飯有RJ造型嘅飯,蛋好滑夠流心,芝士炸豬排可以拉絲🧀咖喱汁唔會太辣都幾惹味。💫朱古力魔法甜點食嘅時候要好狠心咁切開Shooky🙈朱古力cream都幾濃郁同軟滑,隔離仲有窩夫。🫧魔幻星空蝶豆花蘇打杯嘢飲好靚呀,蝶豆花嘅藍色再加埋有啲珍珠,甜甜地幾好飲。🍗無骨炸雞叫咗柑橘味同蜜糖味,兩隻味其實有少少似,不過本人會比較鍾意金橘味,因為酸酸地平衡返炸雞嘅油膩感。🍜辛辣肉醬年糕唔好比辛辣呢兩個字嚇親,實際上唔辣,肉醬加埋芝士加埋年糕同埋泡麵一齊食係好正嘅comfort food。🍹無花果梳打梳打加無花果醬,感覺好清新。

🌟芝士炸豬排魔法蛋包飯

💫朱古力魔法甜點

🫧魔幻星空蝶豆花蘇打
杯嘢飲好靚呀,蝶豆花嘅藍色再加埋有啲珍珠,甜甜地幾好飲。

🍗無骨炸雞

🍜辛辣肉醬年糕

🍹無花果梳打
梳打加無花果醬,感覺好清新。
2024-07-30 90 views
去咗東薈城名店倉睇最喜歡的卡通人物BT21, 得知佢有聯乘餐廳 반찬앤쿡Banchan and Coo,好喜歡座位之間有一定距離,每枱座位旁都放著BT21公仔,打卡影相一流,都唔會影響到人。 1 / 芝士炸豬排魔法蛋包飯 (HK$168)哇哇,RJ的米飯造型,簡直好可愛。 咖喱汁配上芝士炸豬排,再加上滑溜嘅炒蛋。真係好正。 2/ 韓式無骨雙併炸雞 (HK$208)原味|洋蔥汁|甜辣 | 芝士 |柑橘|蜜糖六款味道我哋揀咗原味同甜辣,甜辣的味道食完後,很韓式,感覺自己正正身處韓國。 3/ 朱古力魔法甜點 (HK$138)朱古力忌廉卷加上小小朱古力就成為左Shooky,又係打卡的時候,旁邊有忌廉牛角包窩夫,香甜酥脆。甜點做得不錯,不膩,不甜,減肥中都可以食多幾口。4/ 魔幻星空蝶豆花蘇打 + 白桃甜蜜梳打店員把飲品送到枱上,附上BT21全員的紙墊。好靚呀。開初以為黑色的丸子係黑糖珍珠,原來係爆珠,好飲。

1 / 芝士炸豬排魔法蛋包飯 (HK$168)

2/ 韓式無骨雙併炸雞 (HK$208)
原味|洋蔥汁|甜辣 | 芝士 |柑橘|蜜糖六款味道

3/ 朱古力魔法甜點 (HK$138)

4/ 魔幻星空蝶豆花蘇打 + 白桃甜蜜梳打
店員把飲品送到枱上,附上BT21全員的紙墊。好靚呀。
開初以為黑色的丸子係黑糖珍珠,原來係爆珠,好飲。
2024-07-30 119 views
-Banchan and Cook 🍽️-如果你係BTS迷除咗可以去東薈城打卡仲可以去Banchan & Cook食BTS聯乘套餐😉-BT21芝士炸豬扒魔法蛋包飯賣相超可愛😍個套係用左BT21既倒模🤣個蛋做到半生熟狀態滑dodo加埋咖哩汁🍛好送飯😌-韓式炸雞食炸雞梗係要雙拼柑橘炸雞&洋蔥汁炸雞!個柑橘好有驚喜酸酸甜甜好開胃😋-辛辣肉醬年糕肉醬意粉就食得多第一次配拉麵同年糕食😂不過個辛辣味就唔算好出所以唔洗驚會好辣😉-白桃甜蜜梳打白桃唔會好甜👍仲有果肉好fresh-BT21 朱古力魔法甜點個朱古力蛋糕都係BT21個樣勁搞笑🤣朱古力卷同個🥐都唔錯幾飽都要食😋-BT21魔幻星空碟豆花蘇打呢對值得一試杯野除左好fancy入面仲有爆爆珠😋-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_東涌#foodieluveat_韓國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #h
Banchan and Cook 🍽️

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_東涌
#foodieluveat_韓國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #韓國菜 #韓式料理 #韓式海鮮鍋 #韓國炸雞 #BT21 #BT21主題餐廳
2024-07-29 75 views
位於東薈城嘅 ⭐️Banchan and Cook⭐️ 喺間新潮韓式料理 最近推出以BT21 meets Citygate Outlets 「BT21 Magic Recipe」為主題嘅多款限定餐飲!咁啱今日又嚟outlet shopping 即刻去試試!餐廳座位分兩邊 一邊係店內 一邊係半開放式係商場內 而餐牌套餐會跟唔同嘅季節而轉 今次係✨BT21系列✨BT21 meets Citygate Outlets 「BT21 Magic Recipe」系列:芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168上次嚟芝士炸豬排咁啱冇貨試唔到 今次終於有機會啦!炸豬排外皮香脆 裡面加埋芝士一齊炸 令豬排更juicy更滋味 而蛋包飯嘅蛋好嫩滑 連埋咖喱同飯一齊食 真係好滿足😋朱古力魔法甜點 $138由兩款甜點組成 朱古力瑞士卷香滑軟熟 而Tiramisu Croffle 非常好味 Croffle煙韌 點埋上面嘅Tiramisu cream一齊食好夾 重點推介👍🏻魔幻星空蝶豆花蘇打 $68真係好靚 打卡一流 飲品唔會太甜 入面嘅爆珠好有新鮮感其他自選口味無骨炸雞一份 $208炸雞可選兩款口味 今次揀咗蜜糖同芝士味 一濕一

芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168

朱古力魔法甜點 $138

魔幻星空蝶豆花蘇打 $68
真係好靚 打卡一流 飲品唔會太甜 入面嘅爆珠好有新鮮感

其他
自選口味無骨炸雞一份 $208
炸雞可選兩款口味 今次揀咗蜜糖同芝士味 一濕一乾 兩款口味都好正 芝士味外皮較香脆 而蜜糖🍯味就較惹味 裡面嘅雞肉都係非常嫩滑 除咗炸雞🍗仲有年糕同薯條🍟都炸到脆脆地好好味

辛辣肉醬年糕 $86
唔止有年糕 仲有韓國拌麵 肉醬加拌麵呢個配搭都幾新鮮 味道唔錯👍🏻

白桃甜蜜梳打 $42
呢款飲品好清新 有白桃微微嘅香甜味 唔會太甜啱啱好

餐廳係商場活動入面嘅其中一個打卡位 由2024.07.11 – 09.01 除咗店外 店內都有唔少相關佈置 食嘢嘅時候可以同佢地一齊打卡啦!
2024-07-27 118 views
身為ARMY同BT21嘅fans仔,每次去日韓都會搜羅佢哋嘅精品玩具,知道東薈城呢個夏天同BT21有聯成,即刻約人去先,順便試埋餐廳期間限定嘅BT21 Menu~ 餐廳內外都有特別佈置過,好多BT21嘅打卡位,仲有齊晒七隻公仔陪住你食飯添~ 🔘BT21系列:芝士炸豬排魔法蛋包飯用白飯整成嘅RJ,毫無違和感,因為佢本身都係白雪雪,蛋包飯係餐廳嘅招牌菜,蛋香滑加上咖喱汁撈飯食一流,芝士炸豬扒嘅芝士都好澎湃,半溶狀態~🔘BT21系列 : 朱古力魔法甜點Shooky化身成朱古力卷蛋,可愛度爆燈,卷蛋唔會太甜,濕潤鬆軟,加埋Tiramisu Croffle,成個甜品賣相味道俱備,必點呀~ 😍😍🔘BT21系列 : 魔幻星空蝶豆花蘇打成杯飲品好靚,顏色有漸變效果,爆汁珠珠亦好加分~🔘無骨炸雞一份大力推介柑橘口味,個醬汁好正,炸雞炸粉唔厚,香口酥脆,而且雞肉好嫩,忍唔住一口接一口咁食,芝士味冇想像中咁滯,炸雞下面有好多薯條都好好食~🔘辛辣肉醬年糕類似肉醬意粉嘅醬汁,同韓國公仔麵都幾夾,每條麵條都掛滿醬汁,酸酸甜甜加上芝士香,幾好食~🔘白桃甜蜜梳打加咗少少白桃果肉粒粒,唔太甜~ 食完飯記得去埋喺東薈城

🔘BT21系列:芝士炸豬排魔法蛋包飯

🔘BT21系列 : 朱古力魔法甜點

🔘BT21系列 : 魔幻星空蝶豆花蘇打
成杯飲品好靚,顏色有漸變效果,爆汁珠珠亦好加分~

🔘無骨炸雞一份

🔘辛辣肉醬年糕

🔘白桃甜蜜梳打
加咗少少白桃果肉粒粒,唔太甜~

食完飯記得去埋喺東薈城嘅Souvenir Shop同埋影相打卡位,唔執輸都買咗少少嘢~ 😄😄
2024-07-27 145 views
喜歡可愛公仔「BT21」的,一定要過嚟打卡啦😍🥰超特色食物,靚靚BT21的裝飾🎍令到心情都靚哂🥳餐廳燈光柔和,卡座位舒適寬敞,更設有室外商場觀光座位,一邊用餐、一邊欣賞商場的美觀設置。主菜+甜品+飲品各有1款以BT21作為主題,濃厚的芝士炸豬扒+香濃嘅咖喱汁配蛋包飯。甜品以牛角酥壓成夾餅,非常香脆好吃。蝶豆花梳打非常夢幻,內有爆珠,增加口感。另外再叫咗無骨炸雞(甜辣+蜜糖味),非常正宗的韓式炸雞口味。辛辣肉醬年糕,估唔到仲配上撈麵,太飽了太滿足了😋😋芝士炸豬扒魔法蛋包飯🍛$168朱古力魔法甜點🍫$138魔幻星空蝶豆花梳打🍹$68無骨炸雞🍗$208辛辣肉醬年糕🍢$86荔枝味甜蜜梳打🍹$68

芝士炸豬扒魔法蛋包飯🍛$168
朱古力魔法甜點🍫$138
魔幻星空蝶豆花梳打🍹$68
無骨炸雞🍗$208
辛辣肉醬年糕🍢$86
荔枝味甜蜜梳打🍹$68
東薈城唔止有BT21展覽,3樓嘅Banchan and Cook仲有三款限定嘅菜式,今日帶埋妞妞嚟,見到咁Q嘅公仔,即刻開心晒!.➜RJ炫彩芝士炸豬扒魔法蛋包飯RJ樣蛋包飯好搞笑,滑嘟嘟嘅蛋包一劃開撈落飯度,啖啖香濃蛋味,配搭芝味滿瀉炸豬扒,仲有咖喱汁,成個飯好豐富。.➜淘氣Shooky朱古力魔法卷朱古力卷嘅Skooky好可愛,入口鬆軟帶有香濃朱古力味,仲有口感酥脆嘅酥皮窩夫𠻹!.➜雙拼無骨炸雞一份炸雞絕對係必食Item!豬太郎揀咗芝味同甜辣雙拼,啖啖都係肉,芝味好香脆,老公好快就KO晒!.➜辛辣肉醬年糕掛滿肉醬嘅年糕泡麵有少少辣,但就好香好惹味,年糕煮得啱啱好,夠晒彈牙。.➜白桃甜蜜梳打 & KOYA迷幻蝶豆花魔藥.
➜RJ炫彩芝士炸豬扒魔法蛋包飯
➜淘氣Shooky朱古力魔法卷
➜雙拼無骨炸雞一份
➜辛辣肉醬年糕
➜白桃甜蜜梳打 & KOYA迷幻蝶豆花魔藥

2024-07-21
$400 (Lunch)
  • 淘氣Shooky朱古力魔法卷
  • 辛辣肉醬年糕
  • 雙拼無骨炸雞一份
2024-07-25 299 views
假如你是BTS粉絲就不能錯過這個BT21限定Menu。早前去東涌打卡,順便選擇了一家韓國餐廳吃晚飯。一向喜歡打卡的我,當然把握每個打卡的機會。BT21限定美食應該就是今季比較打卡的食物。先講主食,芝士炸豬排魔法蛋包飯,一上桌就見到了可愛的樣子,配合流心拉芝炸豬排和咖喱,感覺很滿足。炸豬排外脆內軟,芝味香濃而另一點睛處是蛋包飯的蛋漿滑溜流心,送飯一流。另一打卡食品當然是甜品啦,換上了調皮的SHOOKY,其實是朱古力蛋捲再配上Tiramisu窩夫。飲品方面呢就有魔幻星空蝶豆花蘇打,香香甜甜的十分清新。同行有人是fans,也也有一心來吃韓食的人。於是我選了辛辣肉醬年糕和炸雞。辛辣肉醬年糕。雖然名字上以辛辣命名,但其實肉醬味較辣味更濃郁,而且麵條吸收了肉醬, 十分惹味。至於炸雞特別推介芝士和原味,原味味外皮香脆內裏充滿肉汁,而芝士則更甘香。相信如果是BTS粉絲一定要來朝聖

芝士炸豬排魔法蛋包飯

朱古力魔法甜點

飲品方面呢就有魔幻星空蝶豆花蘇打,香香甜甜的十分清新。

原味及芝士無骨炸雞

相信如果是BTS粉絲一定要來朝聖
原味及芝士無骨炸雞
2024-07-25 205 views
BT21黎咗東涌東薈城 三樓「Banchan and cook」聯乘BT21推出三款美食 粉絲們係時候衝去打卡朝聖❤️✨芝士炸豬扒魔法蛋包飯用米飯 🍚火腿 綠茶粉砌成RJ模樣 可愛到不得了🥰炸豬扒芝味滿瀉 蛋包飯一如過往滑嘟嘟👍🏿✨辛辣肉醬年糕年糕泡麵掛滿醬汁 肉醬帶少少辣🤏非常惹味✨韓式無骨炸雞一份原味|洋蔥汁|甜辣 |芝士 |柑橘|蜜糖六款味道 選了甜辣和柑橘🍊味道 炸雞皮脆肉滑 柑橘酸中帶甜 好合心意❤️✨朱古力魔法甜點淘氣Shooky卷 朱古力味道濃厚 🍫牛角包窩夫香甜酥脆✨魔幻星空蝶豆花蘇打充滿氣泡夢幻的梳打 底部有一粒粒爆珠 透心涼😮‍💨✨白桃甜蜜梳打淡淡白桃 解膩不錯
✨芝士炸豬扒魔法蛋包飯

充滿氣泡夢幻的梳打 底部有一粒粒爆珠 透心涼😮‍💨

✨白桃甜蜜梳打
淡淡白桃 解膩不錯
2024-07-24 163 views
我地同朋友去左睇飛機🛬再落東涌東薈城食野今次我哋食Banchan & cook因為佢做緊BT21主題🤩好靚呀我哋叫左❣️芝士炸豬排魔法蛋包飯:賣相己經吸引Aegis,上面有RJ樣既飯呀😍金黃酥脆的炸豬排外層包裹著濃郁的芝士,與嫩滑的蛋包飯完美結合,再配上咖喱香味,每一口都是香濃的享受小朋友就無食到咖喱🍛,咖喱帶少甜微辣❣️朱古力魔法甜點:這款甜點如魔法般迷人,每口都充滿濃厚的朱古力味鬆軟的蛋糕上,配上脆脆的朱古力窩夫🧇,好滿足呀😆❣️魔幻星空蝶豆花蘇打:這款飲品如同夜空般迷人,蝶豆花的藍色漸變與蘇打水的氣泡交織,猶如星空中的閃爍星辰,而內裡還有粒粒藍莓味爆珠,清爽的口感讓人一飲而盡。❣️自選口味無骨炸雞一份:是的必點之選✌️每一塊炸雞都經過精心調味,外皮酥脆,內裡多汁,無論是什麼口味,都能滿足你的味蕾。今次點了蜜糖🍯及芝士口味❣️辛辣肉醬年糕:Q彈的年糕裹上濃郁的辛辣肉醬,不單止年糕,還有麵條🍝,每一口都充滿了濃烈的香氣和微微的辣意,讓人欲罷不能。相對來說小朋友比較接受到這種辣度吃了不少⋯❣️白桃甜蜜梳打:這款飲品散發著白桃的香甜氣息,還有粒粒白桃🍑果肉搭配清爽的蘇打水🍸,入口時有一種清新的甜蜜感,
我地同朋友去左睇飛機🛬
再落東涌東薈城食野
今次我哋食Banchan & cook
因為佢做緊BT21主題🤩好靚呀

我哋叫左
❣️芝士炸豬排魔法蛋包飯:
小朋友就無食到咖喱🍛,咖喱帶少甜微辣

❣️朱古力魔法甜點:

今次點了蜜糖🍯及芝士口味

相對來說小朋友比較接受到這種辣度
吃了不少⋯

❣️白桃甜蜜梳打:這款飲品散發著白桃的香甜氣息,還有粒粒白桃🍑果肉搭配清爽的蘇打水🍸,入口時有一種清新的甜蜜感,讓人心情愉悅。

2024-07-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
  • 無骨炸雞