每次燒烤都會嗌金菇呢個金菇我真心推介👍🏻👍🏻👍🏻係我食過最好食嘅燒烤金菇而且$12份量好多,好抵食❤️燒得來唔會好乾,好多汁包住👍🏻炸雞軟骨 個人覺得燒比較好食🙈🙈蒜蓉燒茄子🍆$28咁大條真係好抵食茄子好多肉 好新鮮上面鋪滿蒜蓉蒜蓉同一般唔同感覺好香 應該仲加咗汁😝呢個串燒係今次嘅重頭戲講真食咗串燒超過幾十次真係未試過有煙燻燒烤成種感覺好特別一邊食燒烤一邊有煙燻嘅味道而且好香店員介紹之下發現佢哋用咗蘋果木去煙燻一出嚟嘅時候仲會有煙🤣🤣真係又好食又睇得,打卡一流推薦大家一定要試吓👍🏻👍🏻👍🏻

每次燒烤都會嗌金菇
呢個金菇我真心推介👍🏻👍🏻👍🏻
係我食過最好食嘅燒烤金菇
而且$12份量好多,好抵食❤️
燒得來唔會好乾,好多汁包住👍🏻

炸雞軟骨 個人覺得燒比較好食🙈🙈

成種感覺好特別

一邊食燒烤一邊有煙燻嘅味道而且好香
店員介紹之下發現佢哋用咗蘋果木去煙燻
一出嚟嘅時候仲會有煙🤣🤣
真係又好食又睇得,打卡一流
推薦大家一定要試吓👍🏻👍🏻👍🏻
煙燻燒烤❤️👍🏻
煙燻燒烤❤️👍🏻
2021-08-22 271 views
舖頭位於佐敦同油麻地中間嘅上海街橫街,由晏晝開舖到凌晨兩點⏰,主打燒烤☺️☺️店舖裝修簡約,員工有兩至三名,個個落手落腳做非常勤力👍👍,店內座位好闊落。安格斯牛柳粒($25)一串有幾粒,咬落好爽,肉汁爆滿🍢澳洲牛小排串($32)脂肪比例完美,食過返尋味,要encore 😋😋👍雞柳($12x2)雞件大大件,略嫌少少老咗燒魷魚串($22x2)🐙非常爽口,肉質彈牙,有驚喜😁鯖魚($48)🐟🐟魚塊上面的調味料落得不錯,非常鮮味蟹子丸($16)海膽丸($16)一串有四粒大大粒,裏面嘅汁爆滿秘醬麻辣海鮮粉絲($58)-配料有帆立貝,大海蝦🦐🦐,蟹柳,呢個order有驚喜,用錫紙盤裝住熱嘅配料,叫咗麻辣小小辣,食到最後d粉絲🍴吸晒裏面嘅汁醬精華索曬味💦,我最後連湯都飲埋😙😙,好正

安格斯牛柳粒($25)一串有幾粒,咬落好爽,肉汁爆滿🍢

雞柳($12x2)雞件大大件,略嫌少少老咗

燒魷魚串($22x2)🐙非常爽口,肉質彈牙,有驚喜😁

鯖魚($48)🐟🐟魚塊上面的調味料落得不錯,非常鮮味

秘醬麻辣海鮮粉絲($58)
2021-08-04 171 views
~串燒夜的新嘗試煙薰串燒~放工同同事來食串燒🤪燒茄子🍆燒九菜係我最鐘意的~第一次接觸呢d地道風味燒蔬菜係男朋友同我係廈門食消夜😙一試便愛上😋今次仲試左新野😆煙薰串燒,自選6款不同的串燒~店員會放到面前先至進行煙薰形式😛除仲串燒,仲有麻辣花甲粉絲都好入味~😙牛舌、雞軟骨呢d都係串燒的招牌菜,無論係日式/地道串燒的都常見。。。。。。我地仲叫左好多唔同串燒~司華力腸、雞翼、栗米。。。。。。
~串燒夜的新嘗試煙薰串燒~
除仲串燒,仲有麻辣花甲粉絲都好入味~😙
我地仲叫左好多唔同串燒~司華力腸、雞翼、栗米。。。。。。
燒賣 芝心丸 各$16打邊爐就食得多,串燒燒賣我都係第一次食,黃金鬆脆嘅燒賣皮再加入邊嘅魚肉味都幾好食!原條茄子 $28茄子再加埋上面啲蒜蓉簡直係絕配!澳洲牛小排 $32高度推薦呢個牛小扒,牛嘅質感唔會太韌,有啲趙口,食完好有滿足感!安格斯牛柳粒 $25水準一流同上面有少少唔同呢個就係入口即溶嘅感覺雞腎 $12雞腎正路發揮好脆口蒜蓉燒青口 $88除咗有青口之外仲有其他海鮮,簡直係海鮮拼盤,分量十足抵食!鹽酥雞$28除咗燒烤好食之外,佢啲小食都幾好食,值得一試!
燒賣 芝心丸 各$16

原條茄子 $28
茄子再加埋上面啲蒜蓉簡直係絕配!

澳洲牛小排 $32

安格斯牛柳粒 $25
水準一流同上面有少少唔同呢個就係入口即溶嘅感覺

雞腎 $12
雞腎正路發揮好脆口

蒜蓉燒青口 $88
除咗有青口之外仲有其他海鮮,簡直係海鮮拼盤,分量十足抵食!

鹽酥雞$28
除咗燒烤好食之外,佢啲小食都幾好食,值得一試!
2021-08-01 181 views
好嬲好氣憤,呢間餐廳唔知點解會有好評,好垃圾好差。一定要同大家講。話說我上星期黎食,食完本身唔係好食但又收得貴都算。以下幾點真係好難接受囉!.1: 餐廳無酒牌賣酒,睇著食食下野被人拉2: 嚴重違反限聚令,一張檯坐成8個人都得,睇著佢地無show針卡3: 廁所極級污糟,衛生情況好差4: 食食下野聞到煙味,原來仲容許其他人喺度食煙5: 間鋪勁細間,大熱天時係出面等位好耐,本身又話入得,但等勁耐都無枱,根本就係拖著你時間係度等。.大家想受氣就去食啦😪😡😡
1: 餐廳無酒牌賣酒,睇著食食下野被人拉
3: 廁所極級污糟,衛生情況好差
4: 食食下野聞到煙味,原來仲容許其他人喺度食煙
大家想受氣就去食啦😪😡😡
2021-08-01 64 views
呢間串燒店要bookmark, 事關佢能夠燒得香之餘,仲好保持到食材旣鮮味同肉汁。——————————————————————————— <秘醬焗娃娃菜 ($35)>先來一份菜🥬,邊個話食串燒係得肉食/ 一定得熱氣野食,呢份娃娃菜幾爽,而秘醬都唔係個啲一味重口味旣蒜x蒜x蒜,有咸鮮味,相對其他菜色味道無咁intense, 都唔錯。.<鯖魚($48)>✨🐟 金黃焦脆,keep得住肉汁、鮮味。.<*煙燻*墨魚咀、豬頸肉、牛舌、五花腩、雞腎、雞軟骨 ($258)>煙燻套餐好特別,老闆話係用蘋果木黎燻焗,聽到都吸引。朋友覺得煙燻有陣funny smell, 我自己係幾ok陣味。墨魚咀唔係咁多串燒地方食到,又幾唔錯,同雞腎一樣有𡁻頭;豬頸肉juicy;薄薄旣牛舌同五花腩突顯獨特煙燻味,孜然粉亦好惹味;雞軟骨好脆。同朋友都覺得好impressed, 十分推介呢個set..<鹽酥雞($28)>鹽酥雞炸都好香脆!最犀利係可以鎖住肉汁,而炸粉係好薄,真係見到幾大粒,佢舊雞就幾大舊!咬開雞汁流出來,唔乾真係好感動🥺.<雞泡魚乾 ($3
———————————————————————————

<秘醬焗娃娃菜 ($35)>

<鯖魚($48)>
✨🐟 金黃焦脆,keep得住肉汁、鮮味。

<鹽酥雞($28)>

<雞泡魚乾 ($38)>
同朋友之前去食串燒,曾經被雞泡魚乾🐡 驚艷到,見佢頭幾碟都十分不錯,今次決定試試佢!果然無錯!單食好香,點mayonnaise又夾到暈lol
2021-07-30 41 views
安格斯牛柳粒 $25 牛肉味好濃而且好淋唔靭雞柳 $12成條上🤣 以為會好乾,但係咬落去仲係有肉汁 唔會好似食柴皮咁🙂雞腎$12落咗少少辣粉超級惹味,啱啱熟好爽口 好鍾意個質感五花腩$12又係原條上冇切開🤣🤣 有少少肥但係唔會好膩 蟹子丸 $16一串有四粒,全部都有滿滿嘅辣粉 一咬開啲蟹子爆曬出嚟 秘醬海鮮粉絲 $58青口 魷魚 花甲可以揀三樣海鮮,花甲真係花甲嚟㗎,唔係蜆, d肉紅色架。粒粒都大大粒脹卜卜 ,最正就係個秘製辣湯 ,麻麻辣辣 連埋啲爽口粉絲一齊食好刺激😍😍
安格斯牛柳粒 $25
牛肉味好濃而且好淋唔靭

雞柳 $12

雞腎$12
落咗少少辣粉超級惹味,啱啱熟好爽口 好鍾意個質感

五花腩$12
又係原條上冇切開🤣🤣 有少少肥但係唔會好膩

蟹子丸 $16
一串有四粒,全部都有滿滿嘅辣粉 一咬開啲蟹子爆曬出嚟

秘醬海鮮粉絲 $58
青口 魷魚 花甲
2021-07-28
$100 (Last Night Supper)
2021-07-29 36 views
《親民串燒店🍢》———————————————-#燒烤工坊 🔥-🦐 秘醬海鮮粉絲呢款大大盤嘅粉絲勁吸引,相當足料,可以揀三款海鮮配菜,我哋揀咗海蝦、魷魚同花甲~上台嘅時候熱辣辣,秘製湯汁幾香濃,帶點小麻😋 粉絲索曬味好正,超級入味!海蝦彈牙、魷魚爽滑,食得出都幾新鮮!-✨主推下面幾款串燒!🐷 豬頸肉燒到好香好juicy,肉質爽口,調味嘅孜然味亦好香😋🐮 牛仔骨一份有四件,份量十足,幾香牛肉味,燒得亦唔算太韌~🐣 雞腎非常爽口,好有咬口,而且難得無內臟嘅苦味😆🍆 茄子串燒店必叫,性價比都算高,大大條~勁香蒜味,一絲絲咁拉出黎食,正😋-⭐價錢參考:秘醬海鮮粉絲:$58牛仔骨: $33雞腎: $12/串豬頸肉:$13/串蟹子丸:$16/串司華力腸: $18原條茄子:$28🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$110
《親民串燒店🍢》
———————————————-
#燒烤工坊 🔥
🦐 秘醬海鮮粉絲
✨主推下面幾款串燒!
🐷 豬頸肉
燒到好香好juicy,肉質爽口,調味嘅孜然味亦好香😋
🐮 牛仔骨
一份有四件,份量十足,幾香牛肉味,燒得亦唔算太韌~
🐣 雞腎
非常爽口,好有咬口,而且難得無內臟嘅苦味😆
🍆 茄子
原條茄子:$28
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$110
2021-07-27
$110 (Dinner)
2021-07-29 395 views
燒烤工坊📍 旺角上海街206號地下C號舖好耐無食串燒啦😌 同大家介紹下一間貼地街坊之選咪睇佢鋪仔細細唔起眼但串燒同食物好有水準😍😍👍🏻👍🏻👍🏻調味恰到好處,價格相宜佢地每日都會購入新鮮食材😎食物即叫即燒 保證新鮮😎😎💯考慮到而家疫情同埋餐廳位置有限佢地同時都提供外賣自取👍🏻👍🏻快捷又方便雞翼夠肥厚大隻 油脂夠多夠香啖啖肉十分滿足💯💯表皮香脆 肉質嫩滑🌟雞中翼(3隻) 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅🌟雞軟骨 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅👅🌟豬頸肉 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅🌟五花腩 (個人推介‼️) 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅👅豬皮燒得好煙韌 有牙力都要咬多兩下五花腩切得好薄片 燒完之後水份揮發少少脆身但保留到肉既原有口感好香口😍👍🏻👍🏻 🌟鯖魚 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅我平時好怕食鯖魚 因為怕腥味但佢唔單止魚肉質地都好嫩滑 新鮮鯖魚加埋醬汁燒烤真係做到外脆內嫩口感💯💯🌟秘製麻辣海鮮 (重點推介‼️
燒烤工坊
📍 旺角上海街206號地下C號舖

好耐無食串燒啦😌
同大家介紹下一間貼地街坊之選
咪睇佢鋪仔細細唔起眼
但串燒同食物好有水準😍😍👍🏻👍🏻👍🏻
調味恰到好處,價格相宜

佢地每日都會購入新鮮食材😎
食物即叫即燒 保證新鮮😎😎💯

考慮到而家疫情同埋餐廳位置有限
佢地同時都提供外賣自取👍🏻👍🏻
快捷又方便

雞翼夠肥厚大隻 油脂夠多夠香
啖啖肉十分滿足💯💯
表皮香脆 肉質嫩滑

🌟雞中翼(3隻)

🌟雞軟骨
👅👅👅👅👅👅👅👅
🌟豬頸肉
👅👅👅👅👅👅👅
🌟五花腩 (個人推介‼️)
👅👅👅👅👅👅👅👅

我平時好怕食鯖魚 因為怕腥味
但佢唔單止魚肉質地都好嫩滑
新鮮鯖魚加埋醬汁燒烤
真係做到外脆內嫩口感💯💯

🌟秘製麻辣海鮮 (重點推介‼️)
👅👅👅👅👅👅👅👅👅

我覺得呢個簡直可以成為佢地既招牌菜💓
有個叔叔見到其他枱有order
佢埋單既時候都有問店員呢個係咩🤣🤣👍🏻相當感興趣😌
海鮮不嬲都係無得輸🌟 加埋佢地既秘製麻辣醬

海鮮鮮味重 又食到麻辣刺激既口 感‼️‼️‼️ 好惹味
我勁鐘意😍😍😍

即叫即燒,先醃製再生燒,最後撒上孜然粉🤤🤤超滋味

會再帶多啲朋友幫襯😍😍😍😍💯💯💯

2021-07-21
Type of Meal
Dinner
  • 秘醬海鮮粉絲
  • 五花腩
  • 雞軟骨
2021-07-22 27 views
海鮮粉絲 有三款海鮮揀,我地揀左青口,蜆,蝦。未食已經聞到好香,本身都好中意食海鮮。呢個價錢有三款海鮮又真係好抵🥰而且粉絲同芽菜吸曬d汁好正-茄子超級大條茄子🍆本身其實覺得茄子咩整法都好食,但呢個燒茄子真係好驚喜好好食!完全唔會燒到有苦味。茄子上面超級多蒜,撈埋一齊勁好味-燒烤我地叫左雞柳,墨魚咀,雞軟骨,魷魚,燒賣,蟹籽丸。覺得呢到既串燒份量充足,而且唔會將d野燒到好乾。加上佢地既調味同辣度都岩岩好,真係超級好味😋😋-問過老闆呢到係開1600-0200,食宵夜一流啊🤤🤤
海鮮粉絲

茄子

燒烤

問過老闆呢到係開1600-0200,食宵夜一流啊🤤🤤
澳洲牛小排串 $32一粒粒細細粒既牛肉粒,好重牛味,加上孜然粉,食落仲有牛油香,真係超正😍😍五花腩$12食落有驚喜!完全冇諗過係成片五花肉串,真係好邪惡🤤燒得一啲都唔乾,而且保留肉汁,豬皮都燒得好有咬口。生蠔$138生蠔尺寸唔會細粒,成粒生蠔連蒜蓉食,就會感覺到鮮味與蒜味充滿係口內,蒜蓉係調味過既,一上菜熱辣辣,一定要小心熱親🔥鯖魚$48一直都好鐘意食鯖魚,啖啖魚肉又冇乜骨,而且燒得好香,味道岩岩好,唔會太咸👍🏻秘醬海鮮粉絲$58今次再試秘醬海鮮粉絲開始識欣賞佢既秘醬,麻麻辣辣,食得辣既你好推薦去叫黎試下!鹽酥雞$28炸的好香,一啲都唔乾,而且粒粒都好大粒,炸衣唔厚,緊貼雞肉,不過就似係炸雞粒多啲喇。————————————————環境:👅👅👅食物:👅👅👅👅性價:👅👅👅👅👅服務:👅👅👅👅

澳洲牛小排串 $32

食物:👅👅👅👅
性價:👅👅👅👅👅
服務:👅👅👅👅

2021-07-18 28 views
收工想同朋友食下串燒傾計下,搵到呢係燒烤工房,離佐敦地鐵站出口行五分鐘左右就到。去到時間有啲早,所以餐廳未有食客,不過坐耐左開始有其他食客,就坐滿。我地叫左幾樣串燒加佢個秘製海鮮粉絲。海鮮粉絲係必點,粉絲係好入味,花甲有至少十幾粒,珍寶大蟹柳雖然散散地,不過口感依在,仲有海蝦,海蝦就有兩隻,每隻都成半隻手掌咁大呀,$58抵食。佢個原條茄子都好正,燒到岩岩好,超淋,超入味,超多蒜蓉。另外,佢個雞軟骨都好食,幾爽口同脆。呢三樣都一定要叫。
我地叫左幾樣串燒加佢個秘製海鮮粉絲。
佢個原條茄子都好正,燒到岩岩好,超淋,超入味,超多蒜蓉。
另外,佢個雞軟骨都好食,幾爽口同脆。呢三樣都一定要叫。
2021-07-17 25 views
呢間位於佐敦嘅串燒店主打港式地道串燒,啱晒同朋友一齊食住野啤返杯傾吓計🤩秘製麻辣海鮮粉絲 $58餐廳門口有個牌推介呢個主食,咁啱我同朋友都鍾意食辣野就一於試吓!配菜可以揀三樣,今次揀咗珍寶蟹柳、花甲同埋海蝦🤩花甲有成二十幾隻,每一隻食落都好鮮甜冇沙,蟹柳亦都非常之大條!呢度個秘製麻辣辣得好過癮,夠晒麻,啱晒鍾意食辣嘅朋友👍🏻新鮮鮑魚(兩隻) $58鮑魚一份有兩隻,兩隻都係大大隻,肉質非常鮮嫩,燒完都唔會話乾爭爭!加埋啲蒜蓉一齊食令到整體嘅層次更加好味😉蒜蓉燒帶殼青口(六隻) $88青口味道都幾鮮甜,而且每一隻都脹卜卜非常肥美😂燒過嘅青口面頭再加上蒜蓉同埋青蔥令到整體識落更加惹味!原條茄子$28強烈推介呢度嘅茄子!呢度嘅茄子性價比極高,食落好香蒜味,茄子仲可以一絲絲咁拉出嚟食😍雞腎$12 /五花腩$12雞腎同埋五花腩都非常抵食,一串$12有成4/5舊!串燒面頭沈上咗孜然粉,食落非常地道風味,而且食完都唔會好口渴添!👍🏻

秘製麻辣海鮮粉絲 $58

新鮮鮑魚(兩隻) $58

蒜蓉燒帶殼青口(六隻) $88

原條茄子$28

雞腎$12 /五花腩$12

平時諗起佐敦都係諗起廟街嘅大排檔,但係其實佐敦嘅內街都有好多餐廳選擇㗎 !今次揀咗呢間燒烤工坊距離地鐵站只係7分鐘,都幾就腳嘅!餐廳嘅食物選擇好豐富,除咗一般嘅肉類之外,仲有燒海鮮、鹽焗系列、炸物、燒魚類同蔬菜類等等,今次仲試咗佢嘅秘製海鮮粉絲麻辣味中辣添🤪🤪🤪❣️秘製海鮮粉絲(秘製麻辣)秘製麻辣醬汁非常惹味,超開胃!平時食開譚仔三小辣,覺得呢個中辣都還可以😌 冇乜難度😜 裏面仲有青口、珍寶大蟹柳同海蝦,食材都算幾新鮮。而且粉絲都係主角嚟㗎,吸晒啲辣味好正😎❣原條茄子🍆茄子上面超級多蒜蓉,上面仲有蔥花,配搭得好好🤪啱晒重口味人士😎 而且仲係即叫即燒,熱辣辣上枱,非常吸引。❣雞翼、雞軟骨、燒賣、芝心丸所有串燒都發揮到正常水準,不過不失,當中最驚喜嘅就係雞翼!雞翼唔算好大隻,但係上面嘅椒鹽粉真係好惹味,食到停唔到口! 芝心丸就有少少失望,裏面冇咩芝士😢🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺❣️整體評分 8.5/10燒烤工坊 (旺角)旺角上海街206號地下C號舖🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️秘製海鮮粉絲(秘製麻辣)

❣原條茄子🍆

❣雞翼、雞軟骨、燒賣、芝心丸

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️整體評分 8.5/10

燒烤工坊 (旺角)
旺角上海街206號地下C號舖

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-07-14 16 views
今日突然想食燒烤,約好朋友去佐敦燒烤工坊吃。聽人話呢間燒嘢不錯。我哋嗌左秘製海鮮粉絲:海鮮有兩隻大海蝦,大蟹柳,大量花甲,而且好新鮮,小小辣味。粉絲配上秘製麻辣配方,味道好正,麻麻辣辣,好好味。一條鯖魚:鯖魚燒得金黃,好似食緊日料。魚香味濃郁,分量又足。一份雞翼尖:第一次食到燒烤雞翼尖,不過味道都不錯,外皮焦內裡肉還嫩。烤新鮮鮑魚,鮑魚好彈牙,蒜蓉味好突出。豬頸肉好爽口,孜然味好香,每啖都好滿足。師傅手藝好,牛丸和燒賣烤得冇油份,又可以保持本身味道,小小辣又好彈牙。
烤新鮮鮑魚,鮑魚好彈牙,蒜蓉味好突出。
秘製海鮮粉絲
烤鯖魚