2023-05-28 48 views
🔶 月見免冶雞肉軟骨棒$32性價比高,食串燒必點蛋汁醬汁比例正常,主角皮脆肉嫩正!🔶 鹽燒牛骨髓$22好少見味淡而口感軟淋🔶 豬肉荔枝卷$26豬肉片包住整粒冇核荔枝荔枝清甜,完全平衡到豬肉既油脂味必食呀!🔶 明太子燒飯團$25明太子少少鹹份量太少,變相大部分時間在吃飯飯團燒得香脆,喜歡飯焦的人可以放心叫🔶 鹽燒牛小排 $42嫩口有油脂貴D但真係比其他牛部分好食🔶 豚肉大葉卷串燒$18大葉即係平時食刺食會配既紫蘇葉鍾意佢香味既人必叫🔶 芝士翠玉瓜$18有D唔夾🔶 汁燒雞肉大蔥$22🔶 鹽燒秋葵$15🔶 焦糖菠蘿$24🔹大細2人或4人枱為主大班朋友聚會就未必適合🔹抽氣設備點都唔及大型連鎖店所以食食下會見到有D煙霧🔹食物有主食俾大胃王打個底串燒即叫即燒,唔會太乾!調味唔會過重,另外有調味料俾客人自己加而且選擇多,令人唔會覺得成餐都一色一樣🔹總結營業時間去到12點,宵夜一流佢行小店親民路線店員有禮貌又友善,見我攬住手袋仲即刻撲過嚟幫手食物又真係冇野要挑剔成餐&俾錢個下都好舒服經過既話會再幫襯❤️味道:❤️❤️❤️🤍🤍環境:❤️❤️❤️🤍🤍CP值:❤️❤️❤️❤️🤍用餐體驗:❤️❤️❤️🤍🤍bookmark:🔖 🔖🔖🔖🤍

🔶 月見免冶雞肉軟骨棒$32
性價比高,食串燒必點
蛋汁醬汁比例正常,主角皮脆肉嫩
正!

🔶 鹽燒牛骨髓$22
好少見
味淡而口感軟淋

🔶 豬肉荔枝卷$26
豬肉片包住整粒冇核荔枝
荔枝清甜,完全平衡到豬肉既油脂味
必食呀!

🔶 明太子燒飯團$25
明太子少少鹹
份量太少,變相大部分時間在吃飯
飯團燒得香脆,喜歡飯焦的人可以放心叫

🔶 鹽燒牛小排 $42

點都唔及大型連鎖店
所以食食下會見到有D煙霧

🔹食物
有主食俾大胃王打個底
串燒即叫即燒,唔會太乾!
調味唔會過重,另外有調味料俾客人自己加
而且選擇多,令人唔會覺得成餐都一色一樣

🔹總結
營業時間去到12點,宵夜一流
佢行小店親民路線
店員有禮貌又友善,見我攬住手袋仲即刻撲過嚟幫手
食物又真係冇野要挑剔

CP值:❤️❤️❤️❤️🤍
用餐體驗:❤️❤️❤️🤍🤍
bookmark:🔖 🔖🔖🔖🤍
2023-05-24 60 views
黎到呢間串燒,感覺好乾淨,唔會有平時串燒個D油煙味,多左份日式既感覺!原來呢到係開到 凌晨12點架! 係荃灣食宵夜絕對可以簡呢到。食物款式多,而且價錢好抵! 一開始會有個前菜,係芝麻醬牛肉粒同青瓜,幾好食,好開胃。叫左D基金野,燒雞軟骨,汁燒雞肉大蔥,燒雞腎。調味岩岩好,想食辣既話,仲可以自己加粉! 雞肉係燒完仲好嫩滑! 個汁係甜甜地,幾好食。燒雞皮好脆口,份量都多! 燒明太子雞翼都幾大隻,入面既明太子好足料! 日式燒豆腐幾有驚喜,上面仲有D木魚碎,成個感覺好似食緊日式料理! 燒燒賣同燒紅腸都係蜜糖燒系統,甜甜地好好食。明太子芝士雞肉串都幾好,明太子醬超多,每啖雞肉都有醬包住架。最鐘意係野菜豬肉卷同埋豚肉本姑卷,出面既豬肉片燒到有少少脆,但入面既菜係好juicy,一咬落去唔會乾,感覺又健康D。原來除左串燒,仲有烏冬食! 即刻叫左吉列豬扒烏冬,烏冬彈牙,吉列豬扒好香脆! 另外,呢到既上菜速度比想像中快,加分!
2023-05-10 78 views
喺大窩口同荃灣中間發現呢間叫做夜燒站嘅日式串燒小店餐牌嘅選擇非常之多圖片亦都相當吸引入邊嘅裝修亦都好日式同復古坐得都幾舒服一坐低就會送個麻醬牛肉粒嘅前菜酸酸美味,非常開胃豬肉荔枝卷口感好特別一開始入口係豬肉嘅油脂,接住落嚟係荔枝嘅香甜兩個感覺食落一開始好衝擊,但係又幾夾燒白鱔,汁燒牛舌尖都食到肉質本身嘅味道燒埋之後更加突出兩種食物嘅油脂鹽燒牛骨髓調味做得好出色加埋牛骨髓軟軟嘅口感值得一試惹味蒜心非常之爽口一定要落單燒火雞子口感亦都唔錯配合埋調味,用嚟送酒一流雞腳筋出邊都比較少見食落嘅感覺比較有彈性燒魷魚板,燒墨魚,燒田雞都燒得啱啱好火山丼入邊有肉碎,蛋同醬汁撈勻之後食味道非常之好食完串燒之後,再加多個飯非常之滿足店員嘅態度同埋服務質素都好好

喺大窩口同荃灣中間發現呢間叫做夜燒站嘅日式串燒小店

餐牌嘅選擇非常之多
圖片亦都相當吸引

入邊嘅裝修亦都好日式同復古
坐得都幾舒服

一坐低就會送個麻醬牛肉粒嘅前菜
酸酸美味,非常開胃

豬肉荔枝卷口感好特別
一開始入口係豬肉嘅油脂,接住落嚟係荔枝嘅香甜
兩個感覺食落一開始好衝擊,但係又幾夾
燒白鱔,汁燒牛舌尖都食到肉質本身嘅味道
燒埋之後更加突出兩種食物嘅油脂

鹽燒牛骨髓調味做得好出色
加埋牛骨髓軟軟嘅口感
值得一試

惹味蒜心非常之爽口
一定要落單

燒火雞子口感亦都唔錯
配合埋調味,用嚟送酒一流

雞腳筋出邊都比較少見
食落嘅感覺比較有彈性

燒魷魚板,燒墨魚,燒田雞都燒得啱啱好

火山丼入邊有肉碎,蛋同醬汁
撈勻之後食
味道非常之好
食完串燒之後,再加多個飯
非常之滿足
店員嘅態度同埋服務質素都好好

2023-05-04
  • 火山丼
2023-05-09 51 views
蟹籽沙律:青瓜絲爽脆,份量唔少,同蟹柳蟹籽撈埋沙律醬一齊食,清新開胃。燒芝士年糕:年糕煙韌鬆軟,芝士熱辣拉絲。每次食燒物都會叫嘅嘢。鹽燒牛舌:牛舌都幾大塊,牛味香濃唔油膩,厚度適中,軟腍冇筋唔韌。清酒煮硯:清酒味突出,size ok,粒粒有肉。燒鯖魚:魚皮香脆肉嫩,腩位魚油甘香,配上微酸檸檬汁或清甜蘿蔔蓉,滋味無窮。燒明太子飯團:飯粒燒得焦香甘脆,如果明太子多啲味道更咸香更好。炸魷魚鬚:炸漿皮薄香脆,紫菜碎咸鮮味同魷魚鬚好夾,外脆肉軟,好似零食咁食完一條又一條。小店跟咗個前菜,應該係青瓜同牛腩粒拌麻醬,牛腩本身有啲滷水味,煮得軟淋,唔錯疫情後好多餐廳都9點幾10點就關門,想傾夜啲都幾難。小店附近環境安靜,店內裝修充滿日本風情,而且開到12點,幾適合三五知己聚餐吹水。
清酒煮硯:清酒味突出,size ok,粒粒有肉。
2023-05-08 44 views
一間位於荃灣嘅串燒小店夜燒站,串燒種類多又好味,仲有烏冬同飯團選擇,好適合同朋友同事坐低食嘢飲嘢傾計聚舊😙店鋪環境都坐得好舒適寫意,值得推介👍🏻🌭燒紅腸紅腸色澤紅艷,煙燻味道飄散,口感韌彈,富有嚼勁。食落肉汁四溢,再加上微微嘅煙燻味道,令人垂涎欲滴🤤🥒 芝士翠玉瓜翠玉瓜外脆內嫩,配上絲滑芝士,口感邪惡。翠玉瓜嘅清新口感同芝士嘅濃郁味道非常之夾🥳🍍 焦糖菠蘿燒菠蘿香甜可口,外脆內軟,焦糖味道好濃郁,而菠蘿嘅酸甜味道適中,口感好平衡,食落去好過癮😋🍄芝士流心蛋大啡菇以芝士流心蛋包裹,外脆內嫩,芝士流心蛋嘅溫柔口感同啡菇嘅香氣完美融合,讓人回味無窮🤪🍗燒雞肉串以特製醬汁調味,口感香嫩,肉汁豐富,而燒烤後嘅焦香味道更加惹味,美味十足😻🥚燒鵪鶉蛋燒鵪鶉蛋色澤金黃,煙燻味香濃,食落去滑嫩可口,讓人開胃🤩🥩鹽燒牛骨髓牛骨髓鹹香濃郁,骨髓滑嫩,肉汁豐富,讓人感到滿足😍🍄豚肉本菇卷豚肉本菇卷外脆內嫩,滑嫩豬肉包裹上爽脆本菇,口感豐富。食到豬肉嘅鮮美同本菇嘅清新,美味可口☺️🥓鹽燒五花腩五花腩肥瘦相間,肉質鮮美,口感香脆肥美。鹽燒嘅烤香味道加上五花腩嘅豐富肉汁,食落去好過癮👍🏻🐷鹽燒豬頸肉豬頸肉肉質鮮嫩,口
一間位於荃灣嘅串燒小店夜燒站,

🌭燒紅腸

🥒 芝士翠玉瓜

🍍 焦糖菠蘿

🍄芝士流心蛋大啡菇

🍗燒雞肉串

🥚燒鵪鶉蛋
燒鵪鶉蛋色澤金黃,煙燻味香濃,食落去滑嫩可口,讓人開胃🤩

🥩鹽燒牛骨髓
牛骨髓鹹香濃郁,骨髓滑嫩,肉汁豐富,讓人感到滿足😍

🍄豚肉本菇卷

🥓鹽燒五花腩

🐷鹽燒豬頸肉
豬頸肉肉質鮮嫩,口感香脆多汁,豬肉嘅鮮美同焦香味道一齊爆發,好好味🥰

🍡豬肉荔枝卷
豬肉荔枝卷外脆內嫩,肉汁豐富,而荔枝嘅清新口感完全可以解走豬肉嘅油膩,口感好正🤭

🥬野菜豬肉卷
野菜豬肉卷味道清新而不膩,豬肉嘅肉感同野菜嘅清新口感食落感覺好特別😉

🦑燒墨魚
燒墨魚色澤黑亮,燒烤後嘅香氣四溢,墨魚肉質鮮美,口感嫩滑,墨魚嘅鮮美同燒烤嘅香氣,令人欲罷不能🤪
2023-05-01 58 views
今日同朋友踩完單車,返到荃灣腳仔都軟,放低架戰車出黎食埋個宵夜先叫完滿!夜媽媽好多鋪頭都關晒,唯獨呢間串燒店仲係咁旺場,開到半夜十二點手機落單,每樣食物都有埋圖片,睇得好方便,而且串燒黎講價錢都唔貴,平均都係十幾蚊一串大大串燒賣同花枝丸,外皮燒到脆一脆但又唔會好乾身,面頭加左蜜糖,所以唔會覺得唔夠味,洗洗再額外加醬加調味粉都夠做牛舌係厚燒,肉味香濃唔會好乾身,咬落去女好彈牙爽口,好好食除左串燒估唔到呢到仲有焗大啡菇食平時大啡菇都係加牛油同芝士已經好夠味多汁,呢到仲加左個流心蛋係上面,一切開已經流晒出黎,好正脆片炸雞,呢個又係比較有特別,平時啲炸雞都係得普通炸粉,呢到面頭再沾左啲脆片係上面,食落去個時脆口既感覺更出,一試難忘

牛舌係厚燒,肉味香濃唔會好乾身,咬落去女好彈牙爽口,好好食

除左串燒估唔到呢到仲有焗大啡菇食

2023-04-29 63 views
這幾年,荃灣區內開業至深夜的店舖已不多,如果放工夜收,或深夜想吃宵夜,可能只可選便利店了!不過,最近發現區內新開了一間串燒店,不但選擇多,而且開到凌晨12點,日後想吃宵夜,還可選擇串燒呢! 《夜燒站》雖然並非位處市中心,地點有點僻靜,但勝在附近也有數個屋苑,而且鄰近工業區,所以,放工時間前來,食客也不少。不想白走一趟,建議可預先訂座。店子不算很大,擺放了十數張枱,但佈置甚為雅致,而我最喜歡面前這道白色特式牆,設計簡約,貼上日系海報,加上垂吊植物作點綴,打造出療癒空間。蝦子餅是澱粉人,第一時間點選了一客燒牛肉飯,簡簡單單將洋葱及薄切牛肉伴飯,已經非常美味,尤其當中的牛肉汁,均勻沾上每粒飯粒,入口時更添滋味。芝士流心蛋大啡菇甫上桌,香氣撲鼻,Juicy 的大啡菇蓋上邪惡的芝士流心蛋,餐刀一揮,蛋汁徐徐流出,感覺相當治癒,入面還有洋蔥粒,加添口感之餘,更為香口!如能與燒牛肉飯一同上桌,把流心蛋汁拌飯,定必更滋味!每次吃串燒,感覺就忘了吃菜...... 野菜豬肉卷,帶來一點清爽口感,把蔬菜擺在豬肉上,卷好再燒,既可減膩,更可減罪惡感。芝士煙肉番茄,邪惡的芝士下面,是煙肉卷著小番茄,入口時,小番

如能與燒牛肉飯一同上桌,把流心蛋汁拌飯,定必更滋味!
芝士煙肉番茄,邪惡的芝士下面,是煙肉卷著小番茄,入口時,小番茄的水份,把煙肉的油膩感沖淡,而且,更添口感。
豬肉荔枝卷可算是我最愛的串燒,可惜不是每間串燒店也有提供,難得在夜燒站看到,雖說「一粒荔枝三把火」但至愛當前,又怎可不吃?清甜的荔枝中和了豬肉的騷味,同時令豬肉的油膩感消失,兩者互補,獨特香味令人百吃不厭。
BeautySearch 愛吃蝦,但燒蝦易於烤,反令鮮味流失!焗蝦雖然細細仔,不過簡簡單單的將蒜蓉及牛油,拌勻、烤焗後,不但保留鮮味,而且相當惹味。
雖然,原條肉碎茄子的等候時間較長,但店員揣上桌時,那撲鼻而來的香氣,感覺也是值得的。茄肉軟嫩多汁,搭上濃濃的孜然粉與蒜蓉調味,令人無法抗拒,再搭配豬肉碎,不但令賣相提升,連味道與口感也即時提升。
2023-04-27 50 views
雖然唔近地鐵站,附近又唔多食肆,係要專登行過泥架啦,但食物質素同環境都無得彈,值得一試嘅~店舖仲開到凌晨12點,啱晒同朋友聚會吹水點餐qr code落單好方便📲🔹雞泡魚乾 $42燒烤制成後剪開一條一條,沾上沙律醬食係最佳配搭🔹鹽燒牛舌 $45 香脆惹味 無得彈🔹豬肉荔枝卷 $26最特別係依個薄薄一塊豬肉包住原粒荔枝,荔枝燒完特別甜,一咬落去荔枝汁吱晒出泥,配埋豬肉好夾,推介大家一試👍🏻🔹清酒煮蜆 $42味道清淡純清酒煮蜆,清酒經過煮熱後味道更加香濃,放入新鮮蜆實在係絕配,不自覺食完又食,好彩份量夠多👍🏻🔹燒生蠔 $60惹味又帶出生蠔鮮味總括當晚同朋友食得好開心,好享受嘅一晚,地方又乾淨坐得舒服,下次會再去🙌🏻
點餐qr code落單好方便📲

🔹雞泡魚乾 $42
燒烤制成後剪開一條一條,沾上沙律醬食係最佳配搭

🔹鹽燒牛舌 $45

2023-04-05
  • 豬肉荔枝卷
  • 清酒煮蜆
2023-04-27 47 views
依加夜晚可以食宵夜既地方買少見少,頂多得打冷偶然係寶石大廈發現呢間串燒店入到去裝修新新正正都好熱鬧店主要以QR落單,串燒都相當多元化,海鮮種類多,連田雞同雞子都有唔夠飽既飯,烏冬都有惹味蒜芯 燒四季豆燒得岩岩好少少脆口又保持蔬菜本來有既濕潤蒜芯夠甜無渣 四季豆有口感蟹籽沙律份量十足,青瓜絲爽脆最驚水淋淋,呢度又無,可想而知醬汁夠之餘,去水方面做得足,又夠凍燒青尖椒呢度以燒汁木魚方式整成岩哂我呢啲唔食得辣又忍唔住食尖椒既人少少辛口同微微椒香,先汁上既微甜後有辣勁燒栗米充滿牛油味同甜粟味鹽燒手羽 燒雞肝一開二既燒法 食得好方便又咸度夠雞肝味濃 送酒一流燒白鱔必食之選抵食之餘又好新鮮相當肥美油脂好足燒牛小排厚度足又唔會好柴,好好味燒五花腩鐘意濃濃豬味,走唔甩啦大推店仲有各式各樣飲品又多,酒款式五花八門,chill place 一流
依加夜晚可以食宵夜既地方買少見少,頂多得打冷
偶然係寶石大廈發現呢間串燒店

入到去裝修新新正正都好熱鬧
唔夠飽既飯,烏冬都有

惹味蒜芯 燒四季豆
燒得岩岩好
少少脆口又保持蔬菜本來有既濕潤
蒜芯夠甜無渣 四季豆有口感

蟹籽沙律
份量十足,青瓜絲爽脆

燒青尖椒
呢度以燒汁木魚方式整成
岩哂我呢啲唔食得辣又忍唔住食尖椒既人
少少辛口同微微椒香,先汁上既微甜後有辣勁

燒栗米

必食之選
抵食之餘又好新鮮相當肥美
油脂好足

燒牛小排
厚度足又唔會好柴,好好味

燒五花腩
鐘意濃濃豬味,走唔甩啦
大推

2023-04-21 49 views
真係估佢唔到啊!側邊係車房及教會、巴士站,平日一定唔會無啦啦行過,果然酒香不怕巷子深!餐廳行日式串燒店風格,店內的裝飾幾可亂真,令你像身處東京的居酒屋一樣,啲枱凳都坐得好舒服嘅,唔會有好逼夾嘅感覺。睇咗下餐牌,除咗出名嘅串燒之外,還有主食,睇落都好啱重口味嘅我串燒需要時間,所以餐廳好貼心咁準備咗餐前小吃俾我哋,仲要係涼拌牛脷小食!所以等緊嘅時候都唔會覺得好肚餓🤤首先出場嘅係麻辣湯烏冬跟叉燒,湯底酸酸辣辣,啲烏冬都好滑溜,份量又唔會好多,唔會話食撐飽你,反而令到你好開胃咁樣好期待去食佢哋嚟緊嘅串燒!串燒方面,我樣樣都燒得夠干身,果然係招牌啦,尤其要試吓紫蘇豚肉卷,好Juice,加埋紫蘇嘅香氣真係好夾㗎!個醬油年糕串都好驚喜呀,出邊係脆卜卜嘅,入邊軟糯到都可以拉絲,好滿足嘅一餐!成晚體驗都好愉快,已經想再去食多次了

成晚體驗都好愉快,已經想再去食多次了

涼拌牛舌
  • 汁燒雞肉大蔥
  • 野菜豬肉卷
  • 燒雞皮
  • 芝士流心蛋大啡菇
🌙 呢日嚟到荃灣串燒店💭呢間店開到凌晨12點是一個很適合夜生活人士的好去處😆🍢 他們的串燒真係是好食🤤我叫左幾種串燒都都讓我印象深刻🥰🥰好推薦!🌶️ 燒尖椒辣度正好,脆脆的口感,真的好開胃!💭💭🍍 焦糖菠蘿菠蘿切成小塊,淋上黏黏的焦糖汁,甜甜膩膩,好好味喔⬆️⬆️🍆 原條肉碎茄子茄子好嫩,肉碎好鮮美,口感超豐富☺️☺️🐔 月見免冶雞肉軟骨棒雞肉和軟骨的搭配超棒,外酥內嫩,再加上蛋黃醬,更加美味😍😍🍳 燒鵪鶉蛋燒得剛好,蛋黃還是軟嫩的🙈🙈🥩 鹽燒牛小排牛小排燒得微焦,口感多汁鮮甜🐷 鹽燒五花腩五花腩的油脂香氣和鹽燒的味道絕配,很好吃!🤡🐖 鹽燒豬頸肉豬頸肉燒得剛好,肉質軟嫩🫡🍗 炸七味雞軟骨炸得酥酥脆脆,七味調味讓口感更豐富,很適合當下酒菜☺️

🌶️ 燒尖椒
辣度正好,脆脆的口感,真的好開胃!💭💭

🍍 焦糖菠蘿
菠蘿切成小塊,淋上黏黏的焦糖汁,甜甜膩膩,好好味喔⬆️⬆️

🍆 原條肉碎茄子
茄子好嫩,肉碎好鮮美,口感超豐富☺️☺️

🐔 月見免冶雞肉軟骨棒
雞肉和軟骨的搭配超棒,外酥內嫩,再加上蛋黃醬,更加美味😍😍

🍳 燒鵪鶉蛋
燒得剛好,蛋黃還是軟嫩的🙈🙈

🥩 鹽燒牛小排
牛小排燒得微焦,口感多汁鮮甜

🐷 鹽燒五花腩
五花腩的油脂香氣和鹽燒的味道絕配,很好吃!🤡

🐖 鹽燒豬頸肉
豬頸肉燒得剛好,肉質軟嫩🫡

🍗 炸七味雞軟骨
炸得酥酥脆脆,七味調味讓口感更豐富,很適合當下酒菜☺️
幾次經過呢間日式串燒都想去試,平時見到都開到11 點幾12點,岩哂宵夜人🤩🤩終於約埋另一位人妻一齊去試😋餐廳係自助QR code落單,可以同friend 慢慢一路吹水,一路食。串燒好多選擇,雞,牛,豬,羊,海鮮類,又有蔬菜,仲有飯類同烏冬,男士都唔洗驚唔夠飽。⭐️燒生蠔燒生蠔上菜既時候,見到生蠔入面既水仲係滾緊,新鮮熱辣。生蠔入口唔乾身,燒得岩岩好👍⭐️鹽燒牛舌&蒜蔥封門柳牛舌表面微焦,簡單既鹽味已經帶出牛舌既香味封門柳好香蒜味,朋友話用新鮮既蒜粒所以咁香。肉質方面,燒完都保留到封門柳既軟腍⭐️月見免治雞肉軟骨棒本身鐘意食蛋既我,未食之前已好期待呢個。雞肉軟骨棒加埋新鮮蛋黃,超級正😍⭐️燒雞肉串& 燒雞皮燒雞肉串肉質嫩滑,至於燒雞皮,燒到好脆身同埋唔油膩,就算我地掛住傾偈,凍左都依然好脆⭐️ 牛油焗雜菇一打開好香牛油味,加埋日式胡椒粉同埋少少鹽就好夠味😋⭐️燒味噌一口椰菜賣相超可愛,燒完嘅椰菜加埋味噌嘅味道好夾⭐️焦糖菠蘿燒菠蘿永遠係我燒烤嘅最愛,今次呢個燒菠蘿多咗一層薄簿焦糖喺面,焦糖更加帶出菠蘿嘅鮮甜,用呢個做甜品收尾啱哂店員服務態度都好好👍👍唔會趕客,岩哂同friend 慢慢吹水☺️

⭐️燒生蠔

⭐️鹽燒牛舌&蒜蔥封門柳
牛舌表面微焦,簡單既鹽味已經帶出牛舌既香味

⭐️月見免治雞肉軟骨棒

⭐️燒雞肉串& 燒雞皮

⭐️ 牛油焗雜菇
一打開好香牛油味,加埋日式胡椒粉同埋少少鹽就好夠味😋

⭐️燒味噌一口椰菜
賣相超可愛,燒完嘅椰菜加埋味噌嘅味道好夾

⭐️焦糖菠蘿

2023-04-14 42 views
昨晚向荃新天地睇完戲都夜喇,口痕又有啲肚餓宵夜食串燒都唔會好過份姐😆,行行下發現一間主打日式串燒既食店都坐到好full下,原來呢間舖去到零晨12點架。我地order左啲番屋企。 用QR code黎落單,可以睇下野食相先再落單。串燒種類都幾多,有肉有蔬菜仲有海鮮,除左串燒呢度仲有飯、烏冬同炸物。我地叫左幾款番屋企鹽燒牛骨髓、牛油蕃薯仔、汁燒雞肉大蔥燒雞胸軟骨、燒墨魚頭、燒墨魚咀炸魷魚鬚同雞腳筋 每樣都味道剛好適中 ,汁燒雞肉大蔥-雞肉鮮嫩配上大蔥甜味,燒雞胸軟骨-脆卜卜有咬口;牛油蕃薯仔👍燒墨魚頭、燒墨魚咀👍👍炸魷魚鬚-鬆脆不油膩牛骨髓同雞腳筋出面都好少有,呢度都有得嗌價錢低至10蚊已有交易。所有串燒炸物都係即叫即燒,所以要等少許時間。下次約多幾個朋友坐低堂食傾下計先。 🍢夜站燒📍荃灣聯仁街18號地舖
昨晚向荃新天地睇完戲都夜喇,口痕又有啲肚餓

用QR code黎落單,可以睇下野食相
先再落單。
我地叫左幾款番屋企
鹽燒牛骨髓、牛油蕃薯仔、汁燒雞肉大蔥
燒雞胸軟骨、燒墨魚頭、燒墨魚咀
炸魷魚鬚同雞腳筋

牛油蕃薯仔👍燒墨魚頭、燒墨魚咀👍👍

炸魷魚鬚-鬆脆不油膩
牛骨髓同雞腳筋出面都好少有,呢度都有得嗌
下次約多幾個朋友坐低堂食傾下計先。

🍢夜站燒
📍荃灣聯仁街18號地舖
  • 汁燒雞肉大蔥
2023-04-13 37 views
荃灣夜晚好多野食選擇,但呢間夜燒站就攞正牌係荃灣區開到凌晨12點既串燒店。呢間串燒店環境衛生,裝修感受到日式風味,我地黎到時已幾乎全滿喇。店內唔會有濃烈串燒味,啲衫都唔會吸到味呢!👍🏻Menu分類清晰,用QR code落order好方便。我地二人一共點左好多野食呀,要好好慰勞下自己先得😆😆前菜麻醬冷豆腐係送架,yummy🤭凍薑蜜可樂,好過癮呢清酒煮蜆:淡淡清酒味,湯底同正宗日式就無得比,但勝在蜆肉粒粒都大厚肉鮮甜,同埋無沙架!😀鹽燒秋葵:燒得正好,表面乾爽脆脆的,但內裡保留菜汁呢鹽燒手羽、五花腩、豬頸肉、紫蘇秋刀魚、蒜蔥封門柳:其實全部都係正既,不過單以呢幾款去講既話,蒜蔥封門柳係值得試試,因為蒜蔥調味又多又香,加上肉容易咬開,肉汁豐富。耶!👏🏻👏🏻至於紫蘇味就…如果接受到可以一試的🙂燒雞軟骨、燒墨魚🦑呢兩款合格以上呢~😊焦糖菠蘿🍍呢個真係不得了,菠蘿🍍甜味突出,果肉無渣,有薄薄一層焦糖脆皮🥰🥰🥰

Menu分類清晰,用QR code落order好方便。

我地二人一共點左好多野食呀,要好好慰勞下自己先得😆😆
前菜麻醬冷豆腐係送架,yummy🤭
凍薑蜜可樂,好過癮呢

清酒煮蜆:

鹽燒秋葵:
燒得正好,表面乾爽脆脆的,但內裡保留菜汁呢

鹽燒手羽、五花腩、豬頸肉、紫蘇秋刀魚、蒜蔥封門柳:

燒雞軟骨、燒墨魚🦑
呢兩款合格以上呢~😊

焦糖菠蘿🍍
今日同老婆行經荃灣寶石大廈附近搵緊有乜嘢好食之際睇睇OpenRice附近 發覺有間串燒店因為平時都好小見 一於兩公婆去試吓行到門口 見到門面都好新淨 應該係新開冇耐但入面都已經坐滿哂人咁濟餐牌都見到有好多唔同種類嘅串燒有豬🐷牛🐮羊🐑雞🐓 海鮮🦑🐟🦐亦都有飯 烏東 同炸物 天婦羅等等非常吸引🤤餐廳係用QR code落單嘅落完單後 仲有一碟餐前小食送添依碟餐前小食都好大方有一粒粒牛展喺入面都非常之好食😋除此之外 枱上邊都仲有好多調味料可用非常貼心👍🏻食物方面 我地點咗清酒煮蜆件數非常之多 粒粒蜆仲好大粒 冇沙👍🏻配上清酒 簡直絕配😋豚肉蘆筍卷非常之新鮮咬落非常之多汁 食到流哂口水🤤燒墨魚🦑 好香好爽口👍🏻白燒鱔魚飯 出邊好小見😋鱔魚燒至甘香 配上蛋汁溝日本飯好快就清哂😂👍🏻天婦羅手打烏冬賣相非常吸引大份😋烏冬仲好彈牙 完全唔係一咬即斷雜牌👍🏻整體所有食物都超水準野食全部熱辣辣新鮮即叫即整上枱都係出哂煙 流哂口水🤤👍🏻
今日同老婆行經荃灣寶石大廈附近
搵緊有乜嘢好食之際