2022-07-09 488 views
嚟到珍姐梗係要試吓佢個招牌豬骨蜆湯底加多款勁靚牛肉(見到呢度個老蘭嫩牛牌匾可見老闆對牛肉既質素係好有信心)湯底用上豬筒骨加上蜆還有大量中芹,一開始未打邊爐前先飲番一碗鮮甜得很。食物真心有驚喜,一次過可以嘗試唔同部位既騸牯牛  揀啱仲可以追加一碟慢慢啖,我地就最愛封門柳貪佢肉味濃得嚟唔會太滯;除咗牛肉之外啲餃同滑一樣好食舖頭播懷舊老歌,氣氛好熱鬧,staff 又好nice (又請飲酒又問啲食物質素)食到個個都棒住個肚仔走(仲要打包🤪)各位大胃王可以去挑戰吓和安里又多一個好去處,但千萬記得要訂位呀~(另外呢度既lunch 都好抵食,包括有封門柳豬油撈麵同咖喱羊排飯呢啲都好受食客歡迎)

除咗牛肉之外啲餃同滑一樣好食

2022-05-08
$500 (Dinner)
終於book到兼拉到朋友黎食珍姐堂食٩(ˊᗜˋ*)و之前無堂食時買過一次邊爐外賣番屋企食覺得牛肉同湯底都幾高質但!食珍姐係食埋氣氛架嘛~(˘▾˘~)今次試左招牌豬骨蜆煲店員會係開始邊爐前會好好服務咁請大家飲碗湯先不得了 濃厚到日式拉麵湯底咁|゚Д゚)))仲加埋蜆既鮮味牛肉店員都會詳細介紹一下部位我地叫左老蘭嫩牛四拼無改錯名 牛的確好嫩我地一致覺得封門柳最好食配料一定要叫炸腐竹.ᐟ.ᐟ.ᐟ痴線架 成個煲咁大塊我地都係見枱枱都叫咁浮誇又跟埋嗌就咁食又得 浸下先食都得野飲方面佢地杯cocktail幾好飲‬ ܸ. ̫ .ܸ ‪佢當晚廣東歌懷舊金曲夜我朋友直情問係咪播緊佢個playlist成晚好努力忍住唔唱(´△`)明明店員都好chill大大聲唱啊✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Follow @lastbitematters for more
終於book到兼拉到朋友黎食珍姐堂食٩(ˊᗜˋ*)و
之前無堂食時買過一次邊爐外賣番屋企食
覺得牛肉同湯底都幾高質
但!食珍姐係食埋氣氛架嘛~(˘▾˘~)
今次試左招牌豬骨蜆煲
店員會係開始邊爐前會好好服務咁請大家飲碗湯先
不得了 濃厚到日式拉麵湯底咁|゚Д゚)))
仲加埋蜆既鮮味
就咁食又得 浸下先食都得
野飲方面佢地杯cocktail幾好飲‬ ܸ. ̫ .ܸ ‪
佢當晚廣東歌懷舊金曲夜
我朋友直情問係咪播緊佢個playlist
成晚好努力忍住唔唱(´△`)
明明店員都好chill大大聲唱啊

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-05-30 11975 views
限聚令禁堂食後, 珍姐推出咗邊爐omakase + free flow 酒! 🧉🍶🍾🍷🍸🍹🍺於是同老公趁復活節假期去食返餐先! ( omakase 已經停咗)一坐低, 店員即刻問我哋想飲咩, 有啤酒, 清酒, 白酒! 唔飲酒嘅, 都可以有其他凍飲揀。我就揀咗白酒, 老公揀咗啤酒! 正! 湯底有芫茜皮蛋或沙嗲湯,老公唔係咁鍾意食芫茜, 所以揀咗沙嗲湯底。揀完湯底,酒又即上,店員隨即放低D 炸物俾我哋填肚+送酒。沙嗲湯底嚟到啦, 仲配埋啤酒, 爽! OMAKASE 嚟講, 真係上到嚟先知有咩食! 而拎到上嚟嘅都係正嘢啦! 仲要不斷有酒添! 紅酒, 白酒, 啤酒, SAKE, 仲有好出名嘅伯爵檸茶, 真係食得飲得勁開心呀! 第一次食牛胸爽, 簡直驚為天人! 好好食呀! 食食下都唔記得影相, 總之就食到好飽啦! 最後食埋個甜品, 簡直係完美的結束呀! 食完等埋單之際, 見到牆上嘅揮春, 講得好好呀!
於是同老公趁復活節假期去食返餐先! (
 omakase 已經停咗)
我就揀咗白酒, 老公揀咗啤酒! 正!
揀完湯底,酒又即上,店員隨即放低D 炸物俾我哋填肚+送酒。
沙嗲湯底嚟到啦, 仲配埋啤酒, 爽!

第一次食牛胸爽, 簡直驚為天人! 好好食呀!

食食下都唔記得影相, 總之就食到好飽啦!
最後食埋個甜品, 簡直係完美的結束呀!

食完等埋單之際, 見到牆上嘅揮春, 講得好好呀!
2022-04-15
$500 (Tea)
/ 老 蘭 嫩 牛 / ꧁珍姐海鮮火鍋飯店💛꧂ #黃店推介家下去老蘭唔係去ʙᴀʀ去ᴄʟᴜʙ 係去打邊爐其實已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ左珍姐幾個秋冬但唔係太ꜰᴜʟʟ ʙᴏᴏᴋ 唔到就係夾唔啱時間惜逢疫情珍姐特別推出人頭收費「餓媽家姐」豬牛雞丸紅白啤酒sᴀᴋᴇ甜品全包都係$𝟝𝟘𝟘 唔飲酒就$𝟜𝟘𝟘 打死都飲啦下話🤣嗰日有成𝟙𝟚款酒你飲呀湯底可以揀芫荽皮蛋或者沙嗲湯勁憎臭荽嘅我就當然係揀沙嗲花生味超濃 仲食到粒粒花生 🥜🥜加左幾次水都依然好濃味最正係啲菜吸哂啲沙嗲味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)𓃒牛𓃒大愛封門柳 肉質超軟腍同嫩滑牛頸脊就有少少韌 好似有筋咁 反而熟啲好少少另外一碟就肥啲(唔記得乜部位) 油脂味重 食得多會覺得少少膩𓃟豬/雞𓅷平時打邊爐都唔太好豬同豬 因為通常都嚡過牛不過呢度個豬頸脊出色 仲腍過牛頸脊醉雞煮過之後雖然冇酒味但神奇地方係淥好耐都唔會嚡其他仲有丸呀 菇呀 陳皮魚旦、炸雲吞、炸午餐肉等不能盡錄特別啲嘅有大過塊面嘅炸腐皮浸左湯係不錯但不都係鍾意響鈴多啲酒類都係老細發辦啦 仲會詳細介紹每隻酒服務好過好多西餐廳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)個人最喜歡「蓮花清瘟」ᴊᴏʏsᴍᴇʏᴇʀ, ꜰʟᴇᴜʀ ᴅᴇ ʟᴏᴛᴜs
/ 老 蘭 嫩 牛 /

꧁珍姐海鮮火鍋飯店💛꧂ #黃店推介

家下去老蘭唔係去ʙᴀʀ去ᴄʟᴜʙ 係去打邊爐
其實已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ左珍姐幾個秋冬
但唔係太ꜰᴜʟʟ ʙᴏᴏᴋ 唔到就係夾唔啱時間
惜逢疫情珍姐特別推出人頭收費「餓媽家姐」
打死都飲啦下話🤣嗰日有成𝟙𝟚款酒你飲呀

湯底可以揀芫荽皮蛋或者沙嗲湯
勁憎臭荽嘅我就當然係揀沙嗲
花生味超濃 仲食到粒粒花生 🥜🥜
加左幾次水都依然好濃味
最正係啲菜吸哂啲沙嗲味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

𓃒牛𓃒
大愛封門柳 肉質超軟腍同嫩滑
牛頸脊

牛頸脊就有少少韌 好似有筋咁 反而熟啲好少少
封門柳邊(深紅)
牛胸爽

另外一碟就肥啲(唔記得乜部位) 油脂味重
食得多會覺得少少膩

𓃟豬/雞𓅷
豬頸脊(前)  封門柳(後,深紅)

平時打邊爐都唔太好豬同豬 因為通常都嚡過牛
不過呢度個豬頸脊出色 仲腍過牛頸脊
醉雞件

醉雞煮過之後雖然冇酒味但神奇地方係淥好耐都唔會嚡

其他仲有丸呀 菇呀 陳皮魚旦、炸雲吞、炸午餐肉等不能盡錄

特別啲嘅有大過塊面嘅炸腐皮
浸左湯係不錯但不都係鍾意響鈴多啲

酒類都係老細發辦啦 仲會詳細介紹每隻酒
服務好過好多西餐廳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

由多種葡萄釀製而成 葡萄味富層次 入口有濃郁果味 後調有荔枝同花香味 如果你係唔鍾意太ᴅʀʏ太酸嘅ᴡʜɪᴛᴇ

💬 整體就係高質囉 湯底正用料好已經夠贏 仲要服務用心 ꜰᴇᴇʟ到員工唔係抱住打份工嘅態度 已經想回頭!! 中環打工仔必要試埋平日ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ聽聞都好高質嫁

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦8.6/10 👱🏻‍♀️8.8/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 珍姐海鮮火鍋飯店 (中環)
中環和安里9號地舖
#cty_黃店
#cty_中環
#cty_港式

桂花蒟蒻甜品
牛頸脊
封門柳邊(深紅)
牛胸爽
豬頸脊(前)  封門柳(後,深紅)
醉雞件
桂花蒟蒻甜品
  • 封門柳
  • 豬頸脊
  • 沙嗲湯底
2022-03-25 6229 views
@bigjjseafood 味道驚艷嘅抵食碟頭飯💛相信中環返工嘅各位無人不識珍姐🤓今次介紹珍姐七種碟頭飯其中六款🥳仲有一款粟米魚柳飯等大家試完同我講~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)珍姐咖哩羊排飯🐏 $80👌必定要食!超級難忘💕好憎羊膻味所以次次想嗌都卻步😰今次一試真心難忘又驚艷!大家絕對一定要食!兩大塊羊排咬落外皮酥脆內里軟滑,軟淋到輕輕一咬,骨肉就會輕鬆分離,超誇張,🥲難以想像羊肉食落竟會有絲絲甜味,配上椰汁味重得黎又帶微辣嘅咖哩汁再加少少芫荽,😭食落惹味到不得了~甜甜辣辣嘅醬汁搭上羊排真心米飯killer🍚兩塊羊排份量真心好多,食到最尾味道太重覆和偏重口味可能會有啲膩,🥺但都好推薦大家嗌黎試!🤪食過翻唔到轉頭😭 扙道腩雞飯🐓 $50 👍鷄肉大舊兼嫩滑,油飯帶有淡淡的香茅味但又不會太重香料味,淋上甜甜嘅自家豉油,簡單又好味🤤比其他間雞飯好食太多!👼🏻頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯 🐖$60👍兩隻煎蛋燶邊香口、豬扒大塊又軟熟,淋上香噴噴嘅自家頭抽蔥油,就會有Double好食嘅魔法~🥳✌️頭抽蔥油廚師腸·厚切午餐肉·煎雙蛋飯 🍳$50👎🏻廚師腸同餐肉都偏鹹,所以整體會有啲太鹹,相比之下頭抽蔥油配豬扒好食太多~不不不
@bigjjseafood 味道驚艷嘅抵食碟頭飯💛

珍姐咖哩羊排飯🐏 $80

扙道腩雞飯🐓 $50

頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯 🐖$60

就會有Double好食嘅魔法~🥳✌️

頭抽蔥油廚師腸·厚切午餐肉·煎雙蛋飯 🍳$50
👎🏻廚師腸同餐肉都偏鹹,所以整體會有啲太鹹,相比之下頭抽蔥油配豬扒好食太多~不不不推😾

老蘭嫩牛葱油撈麵 🍜$80

👌🏻面質幾彈牙,即使無嗌雙份牛肉份量都好多下,薄切食落幾嫩無咩筋~😋醬汁只係睇落好深色落哂去撈麵就啱好份量。整體我就覺得還好不算好驚艷,但80蚊就可以食到封門柳都幾抵食嘅~🥸

鮮茄免治牛肉煎蛋飯 🥫 $50

👌🏻同其他茶記冇乜分別,鑒於要排條長龍先食到珍姐,🤓同埋同場其他飯類實在高質太多,實在不推,留去其他茶記食啦~🤪

📝拍心口大推薦!絕對係中環返工嘅日日食堂~怪不得咁多人排長龍~真心高質,平靚正又超好味,就算特登去中環試佢個咖喱羊排飯都好應該!🧡咖哩又黃又好味🤤! (7.5/10)

📍珍姐海鮮火鍋飯店 - 中環和安里9號地舖

#中環美食 #外賣 #上環 #相機食先 #打卡 #茶記 #黃店 #吃貨 #上環美食 #美食推薦 #抵食 #香港美食指南 #支持小店 #美食分享 #黃色經濟圈 #食好西 #平靚正 #食評 #hkfoodie #香港美食 #相機食先 #hkfood #hkig #中環黃店 #茶餐廳 #foodporn #港式美食 #香港好去處 #hongkong #打邊爐 #美食日記
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2022-03-08 3357 views
打完邊爐嘅第二日就嚟返依到食lunchlunch有幾款飯/麵都係啲經濟之選 難怪排晒隊拔道腩雞飯 $50 粗獷嘅擺盤style中環地段有$50一個雞飯而雞嘅份量都幾多 抵到喊出嚟😂除咗抵食 質素都相當唔錯雞雞好滑好嫩豉油+油飯=出色覺得唔係好夠飯😂頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯 $60蛋蛋又煎得幾靚仔燶邊香口 蛋黃仲long long吓~豬扒碎上 而且煎到脆脆哋加埋豉油撈飯老蘭嫩牛葱油撈麵 $80前一晚打邊爐 複製咗一個👨🏼‍🍳葱油香到呢仲要唔使加一 平靚正💛
打完邊爐嘅第二日就嚟返依到食lunch

老蘭嫩牛葱油撈麵 $80
前一晚打邊爐 複製咗一個👨🏼‍🍳葱油香到呢
仲要唔使加一 平靚正💛
2021-12-30
$75 (Lunch)
2022-03-03 1627 views
呢一間係中環叫珍姐火鍋專門店🍲 英文叫Big JJ😳❓不過 宜家得午市所以佢哋就專做碟頭飯🍛我哋叫咗$50 扙道腩雞飯🐓同埋 $60頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯🍳 不包餐飲🐓雞肉算嫩滑又唔油,而且油飯亦有淡淡的香茅味😋🐖豬扒就炸得比較乾,碎上所以無平時茶餐廳原塊上碟咁震撼,不過太陽蛋就煎得好靚💯 飯既份量亦唔算多 但如果你係大食積就未必夠啦😳 喺中環到$5x-6x食一個碟頭飯都算抵食,方便又快捷,忙碌既打工仔可以一隻手食飯🥡🥄一隻手㩒電話🤳🏻😂😂😂舖頭裝修算係舊式但係乾淨企理😗希望遲啲可以開返晚市可以試埋佢哋嘅招牌火鍋啦🍲🥢
呢一間係中環叫珍姐火鍋專門店🍲 英文叫Big JJ😳❓
不過 宜家得午市所以佢哋就專做碟頭飯🍛

不包餐飲
🐓雞肉算嫩滑又唔油,而且油飯亦有淡淡的香茅味😋

喺之前食過呢間珍姐,食佢嘅芫荽湯底,清清地,啲牛好鬼好食(高質)除此之外佢有好多好多特色嘅食材,例如我最鐘意嘅陳皮魚蛋啦,仲有咸蛋丸啦,欖菜鯪魚球,花雕醃雞翼,串串魷魚仔,大蟹柳,仲有我唔食嘅羊肉鯪魚球,全部喺出面都食唔到,有驚喜!嘢食好味之餘,老闆同員工仲好玩得,同客人融為一體,全舖都玩得好開心,依家仲好似鬼馬到做任飲飲食,紅白酒sake啤酒乜都有,真係抵到爛!呢間一定要再去玩再去食!下次想試下佢嘅沙茶湯底

2022-02-04 960 views
去過好幾次珍姐午餐,今次終於一試晚市火鍋~八時前離座有8折優惠~老蘭嫩牛四拼 ($288)今次吃到的是封門柳、牛胸簽、牛匙柄和牛頸脊,個人比較喜歡封門柳,牛味濃,口感嫩滑,肉質鮮嫩。而牛頸脊最軟滑、牛匙柄最重牛味、牛胸簽脂肪比例最多,非常肥美!珍姐火鍋2人套餐 ($680)椰子竹絲雞湯清甜滋潤,打邊爐前飲了幾碗,好清甜~好足料!除了牛外,套餐還有厚切午餐肉、陳皮魚蛋、花雕醉雞翼和雞件及餃子等~全部正常水準,雞件非常滑溜!而陳皮魚旦是招牌菜式,咬落煙韌,但我個人沒有很愛~即炸魚皮 ($68) 魚皮真的即炸,非常鬆脆香口,食到尾聲都仲係脆卜卜👍🏻ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ是一間水準很不錯的黃店~強烈推薦一試珍姐的手切本地肥牛

老蘭嫩牛四拼 ($288)

珍姐火鍋2人套餐 ($680)
椰子竹絲雞湯清甜滋潤,打邊爐前飲了幾碗,好清甜~好足料!

即炸魚皮 ($68)
魚皮真的即炸,非常鬆脆香口,食到尾聲都仲係脆卜卜👍🏻

位於蘭桂芳附近的小巷中原來有間港式火鍋店,之前經過多次都沒留意到🤣店舖裝修很有懷舊的風格,牆壁上還有”珍姐”兩大隻字,加上播着勁老餅的粵語舊歌😂超有氣氛!今次和朋友叫了二人套餐,份量是按人頭計的所以剛剛好~記得記得要訂位!八時前離座更有8折優惠!!! ❁⃘़︎ 珍姐火鍋2人套餐 $𝟼𝟾𝟶 (𝟸位) ❁⃘़︎ ☽ 招牌豬骨蜆煲(補差價)跟餐的是椰子雞煲,今次想試豬骨煲所以補回差價就可以轉了,記得豬骨煲要提早預約!豬骨湯濃稠鮮甜,是滿滿的骨膠原🤤裏面有幾舊豬手和海量的蜆,唯獨剛好我吃到的蜆都有沙🥲但我朋友又沒有,真的要碰運氣🤣☽老蘭嫩牛四拼 (補差價)原本跟餐的是細盤的封門柳,我們亦是補差價轉四拼~牛肉是即日新鮮劏的,店員會逐個介紹不同部位,今次吃到的是封門柳、牛胸簽、牛匙柄和牛頸脊,個人最愛牛匙柄,牛肉味最濃且爽口!牛胸簽脂肪比例最多,肥美又軟滑,封門柳是四款中肉味最弱,但勝在口感嫩滑,強烈推薦一定要試這裏的牛肉!!!☽門鱔魚蛋• 陳皮魚蛋魚和陳皮味很突出,但個人就覺得兩者不太相搭,勝在魚蛋夠爽彈🤧友人表示很有鮮味很好吃😂☽花雕醉雞翼• 雞件雞翼醃得很入味,酒味很香!一人只有一隻有點不夠吃🤣至於雞件

❁⃘़︎ 珍姐火鍋2人套餐 $𝟼𝟾𝟶 (𝟸位) ❁⃘़︎

☽ 招牌豬骨蜆煲(補差價)

☽老蘭嫩牛四拼 (補差價)

☽門鱔魚蛋• 陳皮魚蛋

☽花雕醉雞翼• 雞件
雞翼醃得很入味,酒味很香!一人只有一隻有點不夠吃🤣至於雞件就太肥了,脂肪比例比雞肉還多,已放棄吃😂

☽雲吞• 粟米豬肉餃•韮菜豬肉餃
正常水準,餃子皮薄多餡,也是不錯吃

☽厚切午餐肉
呈上時已炸好可以吃~不過放久了變得不脆

☽珍寶蟹柳• 街邊魷魚串
☽蔬菜拼盤• 出前一丁

甜品• 桂花冰糖涼粉
桂花冰糖清香帶甜,涼粉略帶煙韌,很清爽的甜品
2022-01-09 1044 views
#珍姐海鮮火鍋飯店 每一次lunch time 都排長龍,前日終於有朋友幫忙提早攞飛先食到🥴🥴出名碟頭飯,特別是雞飯,我都是衝著這裡的雞飯來😌⭐️拔道腩雞飯 $50 飲品加$10,一碟適中份量,個雞油雞勁好味,雞肉都香滑,最正係個醬油,冇得輸😋😋😋😋珍姐海鮮火鍋飯店 (中環)地址:中環和安里9號地舖
出名碟頭飯,特別是雞飯,我都是衝著這裡的雞飯來😌

珍姐海鮮火鍋飯店 (中環)
地址:中環和安里9號地舖
2021-12-23 1605 views
同事介紹這裏食中午飯抵食,從而知道晚上有新鮮牛肉火鍋,朋友生日便決定去試一試。一入到去非常之港式大排檔嘅感覺,加上播緊非常懷舊而且耳熟能詳嘅流行曲,十分熱鬧。佢都係有唔同嘅牛肉部位,而且夥計有詳細講解,最後我哋都揀咗個二人餐,因為可以試吓唔同牛嘅部份,又有少少陳皮牛丸,蟹柳,醉雞,同午餐肉。要講一講個湯底,烏雞杞子湯底,佢建議打邊爐之前飲,我同朋友都飲咗幾碗仔,因為真係好清甜同好有足料。佢加咗啲湯之後就開始打邊爐,新鮮牛肉唔需要落太耐,所以食落口非常之滑同好有牛味,絕對唔係冰鮮味。 我記得當日仲係香港係奧運贏咗金牌,餐廳即時開咗支紅酒飲慶祝,場面係十分之熱鬧同埋有氣氛,你可以感覺到食客同埋餐廳好融洽。所以你必須要去試,牛肉真係好新鮮好滑,真係真係唔係冰鮮味

所以你必須要去試,牛肉真係好新鮮好滑,真係真係唔係冰鮮味
2021-07-26
2021-12-10 1949 views
《珍姐海鮮火鍋飯店》中環中環既珍姐火鍋相當出名,但其實午巿都相對出色😛雖然選擇不多但簡而精,性價比極高,每日一到12點就會好多人,所以我11點45就到😄<拔道腩鷄飯>$50點解叫拔道腩?😅我唔知道,有無朋友仔話到比我知呢?我只係知道好食到‘’哇哇‘聲,油飯超香但不油膩🍚個自家豉油好食到可以唔駛食鷄已經可以K.O個飯😜鷄件滑滑唔肥😚客為雞控,係必點🤟<頭抽蔥油豬扒雙蛋飯>$60焦點頭抽蔥油。。邊有得輸🤤豬扒煎到好香而且已經碎上,好方便👍豬扒肥瘦平均,脂肪位置煎到脆🤪又係可以清碟飲品好似加$10,奶茶茶底夠濃夠厚,好飲👍二個人都只係食左$130,喺中環直頭係平😜多人可以記得買外賣呀~
《珍姐海鮮火鍋飯店》中環

<拔道腩鷄飯>$50

鷄件滑滑唔肥😚客為雞控,係必點🤟

拔道腩鷄飯

<頭抽蔥油豬扒雙蛋飯>$60

頭抽蔥油豬扒雙蛋飯

飲品好似加$10,奶茶茶底夠濃夠厚,
好飲👍

拔道腩鷄飯
頭抽蔥油豬扒雙蛋飯
2021-11-29 1402 views
睇完OpenRice 食評、一於試吓佢啲午餐飯盒、要咗個咖喱羊排飯、都幾正雖然貴咗D、羊排兩大件、份量足、咖喱汁有椰香味、BB辣、感覺用心制作、仲送杯菊花茶、窩心呀!👍下次會再試其他…..
👍下次會再試其他…..
2021-11-29
TakeAway
$80 (Lunch)
2021-11-23 1681 views
次次經過好多人排隊,十分好奇有咩好西今日少人排隊決定試一試,等咗一陣就有位室內係懷舊裝修,好似以前D大排檔,用摺枱播住好舊既歌2旁有卡位,卡位闊落,2個人坐仲好鬆動睇一睇午餐餐牌,午餐由$50 - $80 ($120) 不等,無餐飲品另計$10起真係好懷舊見到寫住”淨飲雙計”叫咗蔥油豬扒煎雙蛋飯($60) + 凍駌鴦($10)個飯鐵碟上,豬扒係切開一舊舊,肉軟淋味道OK,煎蛋有脆邊看似頹飯但有用心製作,亦跟足傳統,豉油底,要食幾鹹就自己撈凍駌鴦個杯係深啡色,呢個杯膠已經進化成而家好多茶記用黎酌水洗餐具總括而言,食品味道唔錯,價錢尚可,但有一點比較難講……就係鐵碟上有鏽跡,唔知係懷舊設計定真舊!🥴
次次經過好多人排隊,十分好奇有咩好西
今日少人排隊決定試一試,等咗一陣就有位
室內係懷舊裝修,好似以前D大排檔,用摺枱
播住好舊既歌
2旁有卡位,卡位闊落,2個人坐仲好鬆動

真係好懷舊見到寫住”淨飲雙計”
叫咗蔥油豬扒煎雙蛋飯($60) + 凍駌鴦($10)
個飯鐵碟上,豬扒係切開一舊舊,肉軟淋味道OK,煎蛋有脆邊
看似頹飯但有用心製作,亦跟足傳統,豉油底,要食幾鹹就自己撈

2021-11-19
Type of Meal