2021-03-15
呢間甜品好足料,價錢唔貴,又好多款揀👍 香港真係有好多好比心機嘅鋪頭㗎💛————————————————🍡黑糖芋圓仙草凍 $38又一間佛心到爆炸嘅甜品鋪,配料比超多,有紅豆、芋圓、仙草、小丸子、珍珠、雪糕。平時食芋圓仙草都會嫌芋圓得幾粒😔但係呢間比好多🤩方形芋圓有3款口味,雖然裏面冇餡,不過芋頭、蕃薯味都幾濃,食得出真材實料,而且QQ der😋 另外黑糖味唔會太搶,又唔會好甜,啱啱好,食完夠哂滿足同飽肚!值得一提嘅係佢地有好多特別口味嘅雪糕揀,eg.海鹽、榴連、荔枝...小編就揀咗玄米茶味,茶味幾濃,夠哂特別,絕對唔會hea你🤤.🍨🍵宇治金時 $50綠茶控嘅經典冰品點會少得佢!裏面有綿綿冰,芋圓,紅豆,小丸子,又係大大嘅一碗🤤綠茶味唔會好苦,而且有煉奶調味,不過小編覺得綠茶味可以濃多少少。綿綿冰打得好綿密,配料同綠茶冰好夾,鐘意食綠茶嘅朋友可以試下👍❗️以上兩款堂食份量偏大,小鳥胃可以兩個人share食一碗吖—————————————————
————————————————
🍡黑糖芋圓仙草凍 $38