2023-05-22 56 views
今日放假約咗朋友去尖沙咀行街睇戲,睇完戲諗住去附近食餐飯,朋友知道我鍾意食韓國嘅特登帶我去一間好好食嘅韓式燒肉餐廳。Bingo & Cook Restaurant,餐廳位置喺尖沙咀麼地道37至41號港匯廣場17至20號地下,去到餐廳地方都好闊落抽氣系統做得好好,完全唔會有油煙味,環境佈置得好有格調。前菜 韓式泡菜,茄子,青瓜 ,入口酸酸辣辣,作為前菜真係開胃醒神。鮮蝦紫菜飯卷,飯卷分量好多材料豐富,有蝦,青瓜, 入口煙煙韌韌好有口感。主菜嚟到韓式燒五花腩,五花腩分量好多,職員好細心幫你慢慢煎香,睇住啲五花腩慢慢將油份逼出,入口肉質嫩滑,肉味香濃,五花腩肥瘦均勻,一層一層,睇到都流口水,另外即場烹調泡菜,蔬菜,蔥花,用生菜包住一齊食,口感真係冇得彈,食材味道非常配搭,用生菜包住五花腩,令到油膩感減低,愈食愈香口惹味。餐廳提供各樣韓式燒酒,米酒,米酒配搭埋果香味比較容易入口,甜甜地,配上燒五花腩真係一流。