衝出銅鑼灣加入尖沙咀韓國菜混戰!尖沙咀分店雖然剛開不久,已經有不少人慕名而來,晚上約8時座位也所剩無幾了;我們點了其招牌海鮮鍋,兩道菜品和一瓶米酒,晚市人均 $425  ᐅ 50cm 韓式海鮮鍋 $380 真材實料足50cm的海鮮鍋,手機快要裝不下它了!海鮮鍋裏面的食材包括:鮑魚、蟹、魷魚、蝦、扇貝、青口等貝類和少量蔬菜🥘目測有一整隻蟹和魷魚~魷魚是衆多海鮮裏面發揮最出色的一款湯頭鮮甜不油膩,滋味滿分,加入了青陽辣椒稍微有點辣;我們點了微辣,熬煮了半個多小時後的湯頭越來越濃,不吃辣的朋友可能會受不了🌶️ 另外可以+$25 手工麵;麵條有嚼勁且熬煮的時間需要久一些,吸收了所有精華,絕對是點睛之筆;兩個人吃海鮮鍋份量確實有點多,推薦3-4人吃再加其他菜品則剛剛好 ᐅ 海鮮煎餅 $148 最有驚喜感的菜品,首先比起其他餐廳的更厚身,大概是2倍左右;使用了更多的葱和海鮮,并沒有太多粉感;外層煎得金黃酥脆,每一口都能吃到魷魚,絕對是被小看的一道菜!ᐅ Bingo特製紫菜包飯 $80 芝士味很濃郁,整體搭配比較清爽,值得一試 ᐅ 水蜜桃米酒 $140 誰可以拒絕米酒~酒精濃度比想象中淡一些,入口清甜

[推薦菜品]
ᐅ 50cm 韓式海鮮鍋 $380
50cm 韓式海鮮鍋

手工麵

ᐅ 海鮮煎餅 $148

ᐅ Bingo特製紫菜包飯 $80
芝士味很濃郁,整體搭配比較清爽,值得一試
Bingo特製紫菜包飯

ᐅ 水蜜桃米酒 $140
誰可以拒絕米酒~酒精濃度比想象中淡一些,入口清甜不苦,兩個人絕對夠喝
水蜜桃米酒
2023-07-06
$425 (Dinner)
50cm 韓式海鮮鍋
手工麵
Bingo特製紫菜包飯
水蜜桃米酒
2023-07-09 25 views
今日同朋友有機會來到這一間韓國餐廳試下他們的炸雞,本身對炸雞的要求高所以在選餐廳上面會看好多評價。第一點想講下這一間店的是份量非常大,一開始就看到的就是[]。味道上不會太死咸,蟹肉同蟹黃都是屬於甜甜的。教你們一個小技巧,可以用湯匙將少少蟹肉挖在飯上,因為飯上面有少少海苔,飯的溫度會讓個蟹肉更加甜。我一個人半只蟹就已經可以吃完整碗飯。個人非常推薦,如果是兩個人一起來必點,完全不會有腥味。天婦羅蝦紫菜卷個天婦羅炸到非常酥,可以吃到個蝦肉非常脆。個份量超級多,裡面的材料是有放醃制物所以吃起來會酸酸甜甜的。這一份是兩到三個人的份量,推薦如果一家人就可以點來分享下。雞腎同蒜頭雞腎是一道非常難找到好吃的一道菜。當我看到菜單上有這一道就馬上點了,來的時候就先看到滿滿的蒜頭。個雞腎炸到剛剛好,咬起來的時候不會太難咬。我個人推薦一個吃法,可以先同服務員拿個番茄醬,因為當你粘番茄醬吃起來,個番茄醬的酸味可以提雞腎的鮮味。非常推薦各位點這一道雞腎,一定要點。冷面天氣非常熱,一開始點的就是辣冷面。來的時候一口吃下去就非常涼爽,個辣味非常夠,如果吃不到那麼辣的話可以一開始先同他們講好先,因為我喜歡放更多泡菜加個

第一點想講下這一間店的是份量非常大,一開始就看到的就是[[生醃螃蟹]]。味道上不會太死咸,蟹肉同蟹黃都是屬於甜甜的。教你們一個小技巧,可以用湯匙將少少蟹肉挖在飯上,因為飯上面有少少海苔,飯的溫度會讓個蟹肉更加甜。我一個人半只蟹就已經可以吃完整碗飯。個人非常推薦,如果是兩個人一起來必點,完全不會有腥味。

天婦羅蝦紫菜卷

雞腎同蒜頭

冷面
天氣非常熱,一開始點的就是辣冷面。來的時候一口吃下去就非常涼爽,個辣味非常夠,如果吃不到那麼辣的話可以一開始先同他們講好先,因為我喜歡放更多泡菜加個口感。推薦朋友們可以點,因為現在的天氣真的太熱。

蒜香味炸雞
最後的重頭戲就是個炸雞,因為前面已經點左好多野吃所以這一份炸雞只是點左半分,吃完後就後悔了因為真是太正了。個雞炸到非常脆,個蒜香醬不會太多,所以吃起來不會太膩。個人會推薦點整只雞,但是可以點兩種不同口味所以就可以吃到不同的口味。

整體上的是份量上非常多,味道上都不會太膩所以推薦朋友們可以試一下。
在繁華的都市中,有時最迷人的美食體驗往往存在於那些隱藏的角落。今天到了Bingo & Cook韓國菜餐廳,品嘗散發著濃郁異國風情的美食。甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)HK$ 140甜辣炸雞+香腸年糕串是一道色香味俱佳的開胃菜。炸雞的外皮金黃酥脆,裹著一層甜甜辣辣的醬汁,令人垂涎三尺。而香腸與年糕串香氣四溢,味道更是層次分明,回味無窮。Bingo特製紫菜包飯HK$ 80Bingo特製紫菜包飯為我們帶來一場視覺與味覺的盛宴。滿滿的米飯與多彩蔬菜及肉類緊密相繫,綻放著豐富的口感與色澤。搭配上香脆可口的紫菜,每一口都散發著濃濃的韓式風情。藥膳人參雞湯HK$ 168藥膳人參雞湯以其濃郁的湯底和豐富的營養價值俘獲了我們的味蕾。人參與雞肉的完美結合,散發著獨特的芳香,感受到身心的滋潤。海鮮煎餅HK$ 148海鮮煎餅則是這頓美食之旅的另一個驚喜,薄而酥脆的麵糰裡,滿滿的海鮮與蔬菜為口感增色不少。佐以特製醬汁,使得整道菜品更顯風味十足!不同茶飲邊桃 HK$90 是桃+奇異果+車厘茄水果組合甜點最後,以邊桃作為完美的結尾,將整頓美食之旅畫上句號。這款水果組合甜點,將桃子、奇異果和車厘茄巧妙地結合在一起,口感

甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)HK$ 140

Bingo特製紫菜包飯HK$ 80

藥膳人參雞湯HK$ 168

海鮮煎餅HK$ 148

不同茶飲

邊桃 HK$90 是桃+奇異果+車厘茄水果組合甜點
最後,以邊桃作為完美的結尾,將整頓美食之旅畫上句號。這款水果組合甜點,將桃子、奇異果和車厘茄巧妙地結合在一起,口感鮮美多汁,為這次的韓國料理體驗留下了甜美的回憶~
2023-07-08 49 views
🍻Bingo&Cook原店位於銅鑼灣 係尖沙咀都開左分店啦🥳餐廳原本叫Chumchummi 後來改了名位置有少少難搵 係係麼地道37-41號 係一個小商場裡面(K11 Art Mall對面)👀餐廳店主好似真係韓國人🇰🇷 菜式種類都多 又有炸雞、年糕、湯飯、炒飯、醬油蟹、韓式豬手 真係咩都有🤓 同埋食落去都正宗🫶🏻 舖頭都幾大 多人聚會幾適合 夠嗮大檯 佢隔離仲有一個室外帳篷 真係好似韓劇個種街頭小食feel⛺️前菜:泡菜、茄子🍆(mvp! 用左麻油醃 同埋d肉碎炒埋一齊幾香👀)、西蘭花同腸仔🥦、甜蕃薯🍠蜂蜜黃油炸雞🍗 ($130/半分)呢個我認為係必點 超級推薦💯 如果你好重要韓國有隻Honey Butter薯片 你一定會好重要呢個炸雞🧡 炸雞的蜂蜜味重 甜甜哋 再配埋牛油既香味 同埋少少garlic butter powder真係100分🥰 問到比較特別 出面少見d!雞肉應該有少少辣 應該有少少黑椒 但係連我唔食得辣雞朋友都接收到 所以應該無咩問題的🤣 雞皮夠脆 同埋炸得夠乾身 即叫即炸 我哋叫左半分大概有7-8舊 而且都有胸肉同埋雞脾 啱嗮唔同人既口味!最後炸雞都配埋一個小沙拉/C
🍻

Bingo&Cook原店位於銅鑼灣 係尖沙咀都開左分店啦🥳
餐廳原本叫Chumchummi 後來改了名
餐廳店主好似真係韓國人🇰🇷

蜂蜜黃油炸雞🍗 ($130/半分)
呢個我認為係必點 超級推薦💯 如果你好重要韓國有隻Honey Butter薯片 你一定會好重要呢個炸雞🧡 炸雞的蜂蜜味重 甜甜哋 再配埋牛油既香味 同埋少少garlic butter powder真係100分🥰 問到比較特別 出面少見d!雞肉應該有少少辣 應該有少少黑椒 但係連我唔食得辣雞朋友都接收到 所以應該無咩問題的🤣 雞皮夠脆 同埋炸得夠乾身 即叫即炸 我哋叫左半分大概有7-8舊 而且都有胸肉同埋雞脾 啱嗮唔同人既口味!最後炸雞都配埋一個小沙拉/Colesaw解下膩~

炸醬炒年糕🫕($188)
炒年糕上菜既時候熱辣辣 真係剛炒完超級開胃 同埋份量真係好大 魚糕同埋年糕份量都超級大方👍🏻 首先年糕/ tteokbokki 超煙韌 而且拉麵都超級掛汁 個汁係韓式黑豆醬 但絕對唔會太鹹 好抵讚 而且都超級多汁😽 配埋大量蔥 同埋椰菜 魚糕 炒埋一齊 真係一流🤍

牛肉炒飯🍙($128)
炒飯分量大應該有兩碗飯有多 炒飯炒得夠乾 超級重鑊氣😍 牛肉份量都好多 真係每一口都有牛肉 而且牛肉超級香 食得出係用過韓式bulgogi醬醃過✨ 炒飯既口感都好豐富 有洋蔥同埋蔥令到炒飯脆口 同埋雞蛋炒埋一齊 令到個飯仲香🌈

柚子汁🍊($42)
野飲唔會太甜 而且真係有西柚味 唔係只係糖漿 同埋唔藥水 真係有少少有果肉🫰🏻

味道:💛💛💛💛.5/5
@bingoncook_tst

📍 Bingo & Cook (尖沙咀)
地址:尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖
牛肉炒飯
蜂蜜黃油炸雞
2023-07-08
$200 (Lunch)
牛肉炒飯
蜂蜜黃油炸雞
2023-07-08 21 views
Bingo & Cook 尖沙咀有分店啦!!!!環境好舒適本店就係銅鑼灣❤️本來過嚟係想試吓炸雞😍但係嚟到見到有燒肉實在太吸引啦所以叫咗個中size嘅韓式燒烤套餐我想講個份量完全唔係中size😂係有三大份肉仲要有最緊要嘅Pork Belly😭😭有oppa幫我哋燒埋服務態度一流個pork belly 脆卜卜不得了❤️啲配菜eg: 菇…泡菜..洋蔥都燒得好味另外仲叫多咗個魚糕湯分量多到最後要打包😂真係好抵食其實仲有好多嘢想試…但係兩個人真係食唔晒🫶🏻韓國餐廳來講…佢哋嘅選擇都好多因為包含燒肉、炸雞、飯卷、餃子、豬手等等仲有如果熱愛醬油蟹嘅朋友就更加要來試吓🙌🏻🙌🏻🙌🏻平時仲有set lunch….燒肉類別我都仲有啲嘢想試🧡對於嗰個醬烤豬肩肉同埋海鮮煎餅好有興趣所以下次要帶屋企人再過嚟食🙏🏻
Bingo & Cook 尖沙咀有分店啦!!!!
環境好舒適
啲配菜eg: 菇…泡菜..洋蔥都燒得好味
另外仲叫多咗個魚糕湯
分量多到最後要打包😂
真係好抵食
其實仲有好多嘢想試…
但係兩個人真係食唔晒🫶🏻
韓國餐廳來講…佢哋嘅選擇都好多
因為包含燒肉、炸雞、飯卷、餃子、豬手等等
仲有如果熱愛醬油蟹嘅朋友
就更加要來試吓🙌🏻🙌🏻🙌🏻
平時仲有set lunch….
燒肉類別我都仲有啲嘢想試🧡
對於嗰個醬烤豬肩肉同埋海鮮煎餅好有興趣
所以下次要帶屋企人再過嚟食🙏🏻
距離地鐵站一兩分鐘路程,門口相當隱蔽,不過沿路有牌仔指示方向😛 本身只係為左醬油蟹而來,估唔到其他菜式都一樣有水準,成餐飯冇一樣嘢係伏,仲幾好食添😋 好少見韓國才會提供雪凍咗嘅凍水,呢樣嘢要大讚😎😎🦀 醬油蟹連飯 $380 😍推薦‼️超大盤醬油再加上金黃色嘅蟹膏😛 蟹肉吸收晒醬油嘅精華,鮮甜味為主,又唔會過鹹,口感香嫩🤤🤤 倒左醬油同蟹膏落去撈飯,不得了🥺🦀 蜂蜜黃油炸雞 $130 😍推薦‼️炸雞擺咗一陣仲係熱辣辣🔥雞肉不至於嫩滑,但亦唔會鞋口,重點係雞皮香甜,十足嘅牛油香氣!🦀 海鮮辣湯麵 $130辣度較高,食咗兩條麵,條脷已經熱辣辣🥵 味道唔錯,但我頂唔住🥵🦀 牛肉炒粉絲 $128份量十足,粉絲每條都好入味,味道唔錯!不過再濕潤啲就更好~

好少見韓國才會提供雪凍咗嘅凍水,呢樣嘢要大讚😎😎

🦀 醬油蟹連飯 $380 😍

🦀 蜂蜜黃油炸雞 $130 😍

🦀 海鮮辣湯麵 $130

🦀 牛肉炒粉絲 $128
份量十足,粉絲每條都好入味,味道唔錯!不過再濕潤啲就更好~
海鮮煎餅($148) + 牛肉炒粉絲($128) + 炸醬炒年糕($188) + Bingo特製紫菜包飯($80) + 牛肉紫菜包飯($65) + 五花肉泡菜伴豆腐(165) + 青蔥沙律($30) (另加一) 餐廳由韓國人主理,見有好多韓國人都嚟食飯,感覺好地道,好有氣氛🇰🇷環境同枱椅闊落,坐得舒適,店內抽油煙足夠,同場有客人燒緊肉都唔會煙霧離漫一身油煙味,冷氣亦夠🤝🏻全店員工都係韓國人同外國人,英語交流,QR Code自助落單,餐牌圖文並茂點菜冇難度😎✌🏻一入坐oppa就送上前菜小碟,有辣泡菜、醃茄子、三色椒同腸仔西蘭花,簡簡單單好開胃🌈去親韓國餐廳都必點紫菜包飯🤓餡料豐富紮實,少少麻油香,夾芝士、青瓜、紅蘿蔔絲、雞蛋絲等等色彩繽紛,好好食💕平時食煎餅最怕好厚粉漿,食兩塊都飽晒,呢度嘅海鮮煎餅冇呢個問題,重點係唔會油浸咁⛽️煎到外面金黃香脆,放耐咗依然脆邊,調味鹹淡適中,泡菜味幾濃,啖啖都食到豐富海鮮料同韮菜🦑份量比我常見嘅大一倍🤣👏🏻泡菜辣炒五花肉雖然紅卜卜但食落唔算太辣,超級惹味,五花肉肥瘦均勻,豆腐入口超嫩滑👍🏻牛肉粉絲炒得好乾爽,份量好多,牛肉醃得入味,粉絲軟韌度同調味適中,

餐廳由韓國人主理,見有好多韓國人都嚟食飯,感覺好地道,好有氣氛🇰🇷環境同枱椅闊落,坐得舒適,店內抽油煙足夠,同場有客人燒緊肉都唔會煙霧離漫一身油煙味,冷氣亦夠🤝🏻全店員工都係韓國人同外國人,英語交流,QR Code自助落單,餐牌圖文並茂點菜冇難度😎✌🏻一入坐oppa就送上前菜小碟,有辣泡菜、醃茄子、三色椒同腸仔西蘭花,簡簡單單好開胃🌈去親韓國餐廳都必點紫菜包飯🤓餡料豐富紮實,少少麻油香,夾芝士、青瓜、紅蘿蔔絲、雞蛋絲等等色彩繽紛,好好食💕平時食煎餅最怕好厚粉漿,食兩塊都飽晒,呢度嘅海鮮煎餅冇呢個問題,重點係唔會油浸咁⛽️煎到外面金黃香脆,放耐咗依然脆邊,調味鹹淡適中,泡菜味幾濃,啖啖都食到豐富海鮮料同韮菜🦑份量比我常見嘅大一倍🤣👏🏻泡菜辣炒五花肉雖然紅卜卜但食落唔算太辣,超級惹味,五花肉肥瘦均勻,豆腐入口超嫩滑👍🏻牛肉粉絲炒得好乾爽,份量好多,牛肉醃得入味,粉絲軟韌度同調味適中,好香麻油味同芝麻味👍🏻炸醬炒年糕,份量真係大到嚇三嚇,食半兜已經飽咗一半,最後都係食唔晒😂除咗年糕仲有韓式腐皮、魚餅同麵條,煙靭有咬口,炸醬唔會死鹹,掛醬每口都夠味🤝🏻整體食物好食,熟食出色,就算唔想食燒肉都好適合😋而且份量超足大大碟,食到捧住個肚走;店員attentive,服務好好,值得二訪同推介✨
五花肉泡菜伴豆腐
牛肉炒粉絲
  • 牛肉紫菜包飯
  • Bingo特製紫菜包飯
2023-07-03 36 views
呢間韓式餐廳有兩度門可以進出,一個從商場入口;另一個從後巷樹蔭小路進入,此小路非常幽靜,並擺放著餐檯,可供戶外用餐,至於室內都幾開揚闊落,坐得幾舒服🥢前菜 $0有經典泡菜、番薯、青瓜及香腸西蘭花,有四款之多,免費都完全唔欺場👍🥢醬油蟹(連飯)一隻 $270醬油蟹多膏又大隻,醬油清爽,配飯食一流,仲要係紅米飯添,非常健康;我哋初頭都驚醬油蟹太寒唔夠膽叫,不過俾我哋諗到叫埋人參雞湯,一寒一熱平衡番,咁咪唔驚囉🤣🥢藥膳人蔘雞湯 $168最鍾意人蔘雞裏面嘅糯米,有雞香味之餘又有人參味,湯頭濃郁,仲非常暖胃,就算食咗生蟹咁寒涼嘅食物,都冇有怕💪另外,我哋再叫多個炸雞🥢原味炸雞+芝士球3粒(半份)$130仲跟咗細細兜雜菜沙律,減輕罪惡感之餘仲好清爽😋;炸雞炸到熱辣香脆,真係熱到辣手,肉質juicy唔乾柴,調味適中,有6件雞包括有雞胸、雞髀、雞翼及雞背,非常全面🤩;而芝士球質地Q彈爽口,芝士味香濃仲可以拉絲添🫠叫咗炸雞又點會唔嗌酒飲呀😝,我哋當然入鄉隨俗,叫韓國清酒🍶🍶清河清酒 $80味道柔順清醇,啖啖米香味,非常易入口仲未飽於是叫咗個👇🥢炸蝦紫菜包飯 $75蝦肉炸得香脆熱辣,裡面有紅蘿蔔青瓜,增添

🥢前菜 $0

🥢醬油蟹(連飯)一隻 $270

🥢藥膳人蔘雞湯 $168

另外,我哋再叫多個炸雞

🥢原味炸雞+芝士球3粒(半份)$130

叫咗炸雞又點會唔嗌酒飲呀😝,我哋當然入鄉隨俗,叫韓國清酒🍶

🍶清河清酒 $80
味道柔順清醇,啖啖米香味,非常易入口

仲未飽於是叫咗個👇
🥢炸蝦紫菜包飯 $75
蝦肉炸得香脆熱辣,裡面有紅蘿蔔青瓜,增添清爽口感,爽爽脆脆,唔覺唔覺食多咗🤭

2023-07-02 36 views
尖沙咀高質韓國菜 🥰好似店主係韓國人,所以食物超正宗~今次我哋叫咗醬油蟹、紫菜包飯、辣炒年糕、人蔘雞同埋泡菜煎餅🥳🥳樣樣都好好食。最鍾意人蔘雞湯,百幾蚊,但係味道好香濃。湯又好重人蔘味而且雞仲係保持好滑。醬油蟹識落好新鮮,調味唔會太鹹,好有鮮味😝泡菜煎餅都一定要叫!脆波波,而且裏面好多海鮮。整體來講幾高質,而且性價比高嘅韓國餐廳~🏠Bingo & Cook (尖沙咀)尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖

🏠Bingo & Cook (尖沙咀)
2023-07-02 32 views
呢度轉左名但overall 所有嘢都一樣仍然都係食韓國菜🇰🇷有oppa staff🧑🏻裝修格局都冇變~ 🦀次次嚟都必食《 醬油蟹(連飯) 2隻 💲380 》醬油蟹夠肥美,啲蟹膏好香,肉又鮮甜,加埋啲甜甜哋嘅醬油好惹味~直接啜啲肉出嚟食又得~拌飯又得,令人食唔停口~ 🥩《 醬烤豬肩肉 💲380 》豬肩肉有三大塊!肉好稔,醃晒味又好juicy!Oppa會幫手烤製,所以一定烤得好味唔會乾😋夠晒味都唔使再點醬汁~ 隨烤肉會有一小籃生菜,我地就散嗌多一籃🥬《 蔬菜拼盤 💲45 》 ~🌮《 海鮮煎餅 💲148 》好多料,唔會只得粉醬~邊位微脆可口~🥟《 手作豬肉蒸餃子 💲110 》有火爐蒸熱又幾好~餡料飽滿,同埋韓式餃子皮好似煙韌啲~ 🍲《 藥膳人蔘雞湯 💲168 》熱辣辣好鮮味~嫩雞釀咗糯飯、栗子、紅棗等,仲有原條人蔘,好足料~《 茉莉花茶 💲28 》《 柚子茶 💲32 》《 飯 💲10 》《 邊桃 💲90 》呢度無甜品,試吓食水果.. portion好大~

呢度轉左名但overall 所有嘢都一樣
仍然都係食韓國菜🇰🇷有oppa staff🧑🏻
裝修格局都冇變~

🦀次次嚟都必食《 醬油蟹(連飯) 2隻 💲380 》

🥩《 醬烤豬肩肉 💲380 》
豬肩肉有三大塊!肉好稔,醃晒味又好juicy!
Oppa會幫手烤製,所以一定烤得好味唔會乾😋
夠晒味都唔使再點醬汁~

🌮《 海鮮煎餅 💲148 》
好多料,唔會只得粉醬~邊位微脆可口~

🥟《 手作豬肉蒸餃子 💲110 》
有火爐蒸熱又幾好~
餡料飽滿,同埋韓式餃子皮好似煙韌啲~

🍲《 藥膳人蔘雞湯 💲168 》

《 茉莉花茶 💲28 》
《 柚子茶 💲32 》
《 飯 💲10 》

2023-06-28
$300 (Dinner)
2023-07-01 98 views
紅日假期一家三口出街食lunch慶回歸😂, 揀咗🇰🇷韓國餐廳Bingo & Cook,呢間好高質,大家食得好開心😍👍📲呢度Qr code落單,個menu勁豐富,就算小朋友吾食辣🌶️,都好多選擇😍🍋檸檬特飲$ 42🥤青檸梳打 $ 25🥂白酒 $ 78佢哋兩父女就飲果汁,我飲酒😁呢款白酒入口香甜,幾好飲。🥢牛肉炒粉絲 $ 128炒得乾身吾油膩,調味甜甜地,多牛肉,個個都讚好食😋🍗原味炸雞+芝士球3粒(半份)$130啊女至愛, 佢讚炸雞非常juicy,我覺得外皮勁脆, 好似薯片咁脆卜卜。🦑海鮮煎餅 $148非常有驚喜,大大件,超脆又唔油👍🍙牛肉紫菜包飯 $ 65小朋友最愛食物😊🥟韓式牛肉蒸餃子$110放喺爐上面蒸煮,keep住熱唔會凍, 餃子裏面係滿滿嘅牛肉餡。🐂😍女女同老公都好鍾意呢間,話要再嚟過😊

🍋檸檬特飲$ 42

🥤青檸梳打 $ 25

🥂白酒 $ 78

佢哋兩父女就飲果汁,我飲酒😁呢款白酒入口香甜,幾好飲。

🥢牛肉炒粉絲 $ 128

炒得乾身吾油膩,調味甜甜地,多牛肉,個個都讚好食😋

🍗原味炸雞+芝士球3粒(半份)$130

🦑海鮮煎餅 $148

非常有驚喜,大大件,超脆又唔油👍

🍙牛肉紫菜包飯 $ 65

小朋友最愛食物😊

🥟韓式牛肉蒸餃子$110

放喺爐上面蒸煮,keep住熱唔會凍,

餃子裏面係滿滿嘅牛肉餡。🐂

😍女女同老公都好鍾意呢間,話要再嚟過😊

2023-07-01
聽同事一位在港嘅韓國朋友介紹,原來尖沙咀有一間地道的韓國餐廳很不錯,馬上同朋友book位去試下先,餐廳地點好近地鐵出口,就在FHP Shopping Centre內,餐廳有室內、外空間,店員原來都係韓國人,十分有禮,餐廳電子落單十分方便。醬油蟹(連飯) 2隻$380已經有一段時間沒有吃醬油蟹啦,之前都只有在韓國才會食到,而家唔洗去韓國都可以食到啦,賣相漂亮好地道,味道一流,香甜嫩滑,配上醬汁,下飯一流。醬烤豬肩肉 $380我們也想食烤肉,看見這道都幾吸引,韓國店員為我們即場烤,份量好足,有成三大件,香噴噴熱辣辣,肉汁豐富又嫩滑,味道也不錯,醬香太微甜,包新鮮生菜食好好。手作豬肉蒸餃子 $110另外點了這款手作豬肉蒸餃子作主食,餡料豐富,每隻都漲卜卜,好少在港食到韓式手作餃子,有驚喜很滿足。柚子茶 $32餐廳出品份量都好足,再想試其他菜式但已經好飽了,下次會再試下炸雞,同好特別的50cm韓式海鮮火鍋。

醬油蟹(連飯) 2隻$380

醬烤豬肩肉 $380

手作豬肉蒸餃子 $110

柚子茶 $32

2023-06-28
Type of Meal
Dinner
最近發現尖沙咀Chumchummi搖身一變成為Bingoncook,户外位置用咗藤椅、布藝梳化同木檯,加埋植物同掛燈好有渡假風情~伴菜一共有四款,泡菜、菠菜、大豆芽同埋較少見既煙鴨胸紅椒🌟燉煮豬腳 |$320|8.5/10店員提供細煤氣爐,一路用細火加熱保持熱度,大舊豬骨同埋密集既豬腳肉,肉質微甜微鹹,帶淡淡的韓國香料芳香,夠香軟,有豐富膠質菜籃入面有齊生菜、火箭菜、娃娃菜同埋芝麻葉等等,仲有醃蘿蔔勁爽口,配包飯大醬一齊口感勁豐富🌟海鮮煎餅 |$148|10/10!🎉非常正宗海鮮煎餅,勝過好多坊間以粉漿濫竽充數既出品,用料十足,海鮮同埋大蔥每啖都有,厚薄適中,成塊都幾酥脆香口,醬汁就甜鹹剛好,唔會太搶味🌟韓式牛肉蒸餃子 |$110|7.5/10蒸餃都會用爐熱住咁細心,店員會不時幫手翻下以免痴底,蒸餃皮薄餡靚,肉味突出🌟牛骨湯 |$145|8/10奶白色既湯底有香濃蔥花同牛味,一撈起見到激多肉片同埋素麵,加埋碗飯真係超好味既碳水炸彈
伴菜一共有四款,泡菜、菠菜、大豆芽同埋較少見既煙鴨胸紅椒

🌟燉煮豬腳 |$320|8.5/10

🌟海鮮煎餅 |$148|10/10!🎉

🌟韓式牛肉蒸餃子 |$110|7.5/10

🌟牛骨湯 |$145|8/10
2023-06-22
$300 (Dinner)
2023-06-23 50 views
其實之前已經去過銅鑼灣另一間店,所以今次嚟到尖沙咀想食韓國嘢,就嚟試吓呢間分店啦。點解我話佢隱蔽,就係因為佢嘅位置喺內巷一面,我都兜咗一兩個圈先搵到。蒜香炸雞配香腸年糕串炸雞外脆內滑,當然好味,不過如果係無骨嘅就更加好。😛香腸年糕串少少煎香佢,年糕皮脆脆地,幾特別,如果有啲韓式辣醬點下就更perfect啦。50 cm海鮮🦞鍋叫咗小辣,都已經好夠味,個湯好鮮甜,而且好足料,包括有魷魚、扇貝、蝦、鮑魚、青口、蟹、蜆等等。最緊要係每樣海鮮都好新鮮,咬落唔會韌,鮑魚同蝦食落去係爽口,而蟹係帶有甜味。呢個鍋仲配咗一份面,所以都一定夠飽。職員非常友善,將隻大魷魚幫我哋剪好晒,個鍋我哋自己熄左火,仲會主動過嚟問使唔使開返。總而言之,好味!

蒜香炸雞配香腸年糕串

50 cm海鮮🦞鍋

總而言之,好味!
📍 Bingo & Cook📍 尖沙咀 𝗧𝘀𝗶𝗺 𝗦𝗵𝗮 𝗧𝘀𝘂𝗶 • 麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖〔 Follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-Really nice Korean food joint! Nice food, nice service, nice ambience.Nearly every table ordered a pot of food, e.g. army stew (budae jjigae), seafood stew, fishcake soup, pork ribs with cheese, etc. and paired it with alcoholic drinks, which we followed! The [ 50cm seafood stew ] was really good. There are mussels, clams, shrimps, abalone, crab, octopus, etc. in it, giving an intense s
📍 Bingo & Cook
Nearly every table ordered a pot of food, e.g. army stew (budae jjigae), seafood stew, fishcake soup, pork ribs with cheese, etc. and paired it with alcoholic drinks, which we followed! The [ 50cm seafood stew ] was really good. There are mussels, clams, shrimps, abalone, crab, octopus, etc. in it, giving an intense seafood flavor. It is served with a serving of Korean noodles which went really well with the hot soup.
超級推薦的韓國餐廳《Bingo & Cook》!
一直想嚐嚐他們的銅鑼灣店,想不到先到訪了新開業的尖沙咀分店
位置要從麼地道或者赫德道拐進去小巷位置,超級隱世!
店子滿大,有室內跟室外位置;星期五的晚上,剛剛好坐滿
好像沒有入座時間限制,所以大家都邊吃邊聊邊喝酒,氣氛好好
而且店員也很友善!
鍋物好像是必點?我們絕對推薦〔50cm韓式海鮮鍋〕!另外炸雞也好高質!
前菜 Banchan
一坐下,店員即送上前菜,包括泡菜、翠玉瓜、蜜糖薯仔、辣青瓜,全都很好吃也很開胃
店員也會問是否需要添加🤩
前菜

50cm Korean seafood stew ($380)
50cm韓式海鮮鍋
看其他桌的客人都會點鍋類,我們就選了一款試試看~
這個海鮮鍋超有架勢~
在50cm長的鍋裡,放入了辣海鮮湯和滿滿的海鮮 — 青口、蜆、鮮蝦、鮑魚、墨魚(還是魷魚?八爪魚?傻傻分不清),還有一整隻蟹
另外還附送麵條,可以煮成辣海鮮湯麵,吸滿湯底精華;口感彈牙有嚼勁,超級滿足!
兩個人的話,只點這個也應該夠飽🤣
湯底海鮮味道好濃郁~
每一款海鮮都很新鮮,感覺本來應該已經熟了,不用加熱太久即可食用,否則可能會太老
50cm韓式海鮮鍋

Sweet chilli chicken with sodduck (Half) ($140)
甜辣炸雞 + 香腸年糕串 (半份)
這裡提供原味、甜辣、蒜香炸雞,還配搭上炸芝士球或香腸年糕,比只有炸雞豐富得多😋
炸雞為有骨炸雞,皮香脆、肉嫩滑;另外還附送了椰菜沙律,清新又可以減少油膩感
甜辣炸雞 + 香腸年糕串 (半份)

Seafood pancake ($148)
海鮮煎餅
好大的一塊!又是飽肚之選~(幸好沒有點甚至麵類飯類😂)
煎餅口感微脆,咬下去是厚實的餡料,包滿蔥末;吃到有少許的魷魚,海鮮感肯定沒有海鮮鍋那麼重😆
海鮮煎餅

Soonhari peach ($80)
순하리 蜜桃味燒酒
吃韓國菜,酒類總少不了
Soonhari的燒酒加入了不同水果口味,令燒酒更易入口,但酒精含量也不可少看哦~🍶
Soonhari peach
Soonhari peach
$412 (Dinner)