2016-02-03
琴日去左工廈覓食 搵到呢間BLUEDUCK WORKSHOP裝修非常靚同有style 感覺加哂分 先食頭盤先 ~三文魚,蝦伴黑豚腩生菜沙律 沙律除左加左沙律醬同黑醋仲用左特製醬汁 非常特別所有材料互相配合得宜 片黑豚肉好香而且個蝦亦都好新鮮彈牙出面比較少見咁既配搭 可見佢地用料都幾別出心裁慢煮荷蘭白牛仔扒配芒果甜椒泥 $200好特別既dessert 特別係佢個薑絲奶凍有薑汁撞奶既風味 好正!我係第一次食veal loin佢係小牛既牛肉 同beef無論肉質同味道上都爭好遠感覺似豬扒多d 味道係淡淡既肉香想讚下佢個芒果甜椒泥 好味!可惜份量好少 如果replace埋個mashed potato我都覺得ok 哈哈另一特別係個洋蔥仔 選料真係特別好特別既dessert 特別係佢個薑絲奶凍有薑汁撞奶既風味 好正 地址:觀塘駿業里6號富利工廈3樓A室
琴日去左工廈覓食 搵到呢間BLUEDUCK WORKSHOP 裝修非常靚同有style 感覺加哂分
先食頭盤先 ~ 三文魚,蝦伴黑豚腩生菜沙律 沙律除左加左沙律醬同黑醋仲用左特製醬汁 非常特別所有材料互相配合得宜 片黑豚肉好香而且個蝦亦都好新鮮彈牙出面比較少見咁既配搭 可見佢地用料都幾別出心裁
慢煮荷蘭白牛仔扒配芒果甜椒泥 $200 好特別既dessert 特別係佢個薑絲奶凍有薑汁撞奶既風味 好正!
我係第一次食veal loin佢係小牛既牛肉 同beef無論肉質同味道上都爭好遠感覺似豬扒多d 味道係淡淡既肉香想讚下佢個芒果甜椒泥 好味!可惜份量好少 如果replace埋個mashed potato我都覺得ok 哈哈另一特別係個洋蔥仔 選料真係特別 好特別既dessert 特別係佢個薑絲奶凍有薑汁撞奶既風味 好正
地址:觀塘駿業里6號富利工廈3樓A室