好久沒有在 ɪsǫᴜᴀʀᴇ 用餐了高層位置的餐廳好像更新不少其中親民的泰菜 ʙᴏᴀᴛ ᴛʜᴀɪ 好評不斷呢位於長電梯入口的當眼位置半開放式的空間 以深木系打造滿滿東南亞風情面積不算太大 位置略嫌有點擠迫在晚餐時段還是需要少侯位 蠻有人氣的餐點主打各式泰式美食 其中招牌的有船麵還有菠蘿炒飯 燒豬頸肉等香港人愛吃的菜式粉麵類的主菜落在 ʜᴋᴅ 𝟾𝟶-𝟿𝟶 左右 價錢都蠻親民𓋪 泰式南京椰汁雞湯每次吃冬蔭公 今次轉口味一上桌充滿椰香味道 湯頭帶香茅香料跟微辣風味雞肉份量不少 但肉質有點乾身 有點小可惜𓋪 泰式炸蝦餅在雞翼跟蝦餅中掙紮很久三件炸蝦餅會分成一半 方便一口享用蝦餅香脆彈牙 趁熱吃好涮嘴如果喜歡吃香茅的朋友 不妨點香茅雞翼𓋪 鮮菠蘿海鮮炒飯炒飯材料有點豐富啊有蝦 菠蘿 魷魚等 面頭鋪上肉鬆增加少許鹹香旁邊還有一排微烤過的香甜菠蘿 不錯吃如果能用菠蘿盛載著 賣相一定超加分𓋪 芒果糯米飯糯米飯包括軟糯糯米飯跟紫米兩種紫米比較有嚼勁 口感提升不少 芒果顏色看起來淡 但吃起來一點都不酸𓎺 泰式檸檬茶𓎺 龍眼冰泰式檸檬茶比港式的多了一份香茅味道少許甘澀口味也很不錯
好久沒有在 ɪsǫᴜᴀʀᴇ 用餐了

𓎺 龍眼冰
泰式檸檬茶比港式的多了一份香茅味道
少許甘澀口味也很不錯
2024-09-20
$200 (Dinner)
2024-08-12 5412 views
最近暑假檔期特別多好戲睇,來到尖沙咀 iSQUARE 國際廣場 睇戲之前,例牌要食個靚dinner 。6樓的 Boat Thai 主打泰國菜,由泰國人廚師主理,食到地道正宗的泰味道。室內裝修簡約,有一點泰國地攤的風味。泰北牛肉沙律超級鍾意食牛肉的我們,很少吃泰北風味的牛肉沙律,果然有驚喜!賣相幾靚,餡料十足,牛肉味道濃郁,而且嫩滑。配搭上泰式沙律醬汁,酸辣好開胃。泰式船湯河泰式船湯河湯底濃郁滿分,忍唔住飲多兩啖。船湯河份量都幾多,河粉幼滑吸湯汁度高,好味!而且材料非常豐富,牛肉、牛丸、炸豬皮,值得推介!泰式鳳尾蝦炒金邊粉泰式鳳尾蝦炒金邊粉夠穫氣,正宗有辣粉、花生碎,配大隻鳳尾蝦,蝦肉新鮮爽口。金邊粉彈牙,炒得有點濕潤,灑上青檸汁,感覺清新。撈起金邊粉食,酸酸甜甜,辣粉真係勁辣,好惹味。泰式椰子刨冰椰汁味香濃,甜度啱啱好,冰凍口感,夏天飲都唔錯,可以一試。芒果糯米飯好鍾意甜品有糯米飯,味道偏甜,芒果好甜,入口嫩滑,賣相吸引,打卡一流。
泰北牛肉沙律
泰式船湯河
泰式鳳尾蝦炒金邊粉
泰式椰子刨冰
椰汁味香濃,甜度啱啱好,冰凍口感,夏天飲都唔錯,可以一試。
芒果糯米飯
$190 (Dinner)
  • 泰式船湯河
  • 芒果糯米飯
  • 泰式鳳尾蝦炒金邊粉
🔹海南雞(半隻)嫩滑海南雞半隻份量都好多!兩個人開心SHARE就岩哂~皮薄爽滑、雞味香濃,去骨方便享受,啖啖肉滑嫩又多汁!🔹泰式燒鮮魷魚即叫即燒,新鮮魷魚食落零舍鮮甜彈牙,口感柔軟而不韌,令人越嚼越香!🔹泰式燒豬頸肉好友大愛既泰式小食!豬頸肉又稱豬面青,脂肪比例高,肉質軟滑爽彈,燒至惹味帶點焦香~🔹香茅炸雞翼香茅+檸檬葉充滿泰式風味~炸雞翼外層金黃香脆,皮脆肉嫩,甘香脆口好JUICY!🔹炸蝦餅色澤金黃既炸蝦餅外脆內軟,鮮香可口,爽彈得黎香氣四溢,令人百吃不厭!🔹泰式鮮蝦碌柚沙律份量十足既沙律大大碟,新鮮彈牙大蝦配香甜碌柚,淋上酸甜醬汁,鹹香醒胃,清新又健康~🔹泰式南京椰汁雞湯加入大量椰奶,充滿檸檬葉香,夾雜香甜椰奶,奶白色湯頭濃郁開胃,啖啖無骨雞肉亦夠嫩滑。🔹泰式乾炒豬肉片河粉河粉炒得好有鑊氣,口感滑溜,配爽口豬肉片,炒得惹味夠乾身!🔹泰式檸檬茶/棷青好友揀咗泰式檸檬茶清新味蕾,我就揀最愛既棷青,冰涼解渴,夏日首選~Boat Thai✨📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖

🔹海南雞(半隻)

🔹泰式燒鮮魷魚

🔹泰式燒豬頸肉

🔹香茅炸雞

🔹炸蝦餅

🔹泰式鮮蝦碌柚沙律

🔹泰式南京椰汁雞湯

🔹泰式乾炒豬肉片河粉
河粉炒得好有鑊氣,口感滑溜,配爽口豬肉片,炒得惹味夠乾身!

🔹泰式檸檬茶/棷青

Boat Thai✨
📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖
2024-08-05
5 day(s) ago 0 views
餐廳不大, 枱與枱之間距離甚近, 頗有壓迫感。1) 泰式青木瓜沙律 $782) 泰式炸蝦餅 (3件) $583) 泰式乾炒豬肉片河粉 $784) 泰式椰子刨冰 $385) all + 10%泰式青木瓜沙律清新爽口, 微辣微酸很開胃。泰式炸蝦餅有3件, 以1開2形式奉上, 蝦餅香脆彈牙, 由於本身味濃, 不用沾醬已很美味。泰式乾炒豬肉片河粉炒得乾身, 不油不膩, 唯豬肉片有點韌, 是很多餐廳都會出現的狀況。泰式椰子刨冰是推介的飲品, 椰子味道滿滿, 一口接一口, 不知不覺便喝完。
餐廳不大, 枱與枱之間距離甚近, 頗有壓迫感。

1) 泰式青木瓜沙律 $78
2) 泰式炸蝦餅 (3件) $58
3) 泰式乾炒豬肉片河粉 $78
4) 泰式椰子刨冰 $38
5) all + 10%
泰式青木瓜沙律 $78

泰式青木瓜沙律清新爽口, 微辣微酸很開胃。

泰式乾炒豬肉片河粉 $78

泰式椰子刨冰 $38

2024-10-31
$159.5 (Dinner)
泰式乾炒豬肉片河粉 $78
泰式椰子刨冰 $38
  • 泰式椰子刨冰$38
  • 泰式炸蝦餅(3件)$58
  • 泰式青木瓜沙律$78
6 day(s) ago 0 views
尖沙咀是飲食集中地, 中西國際美食俱備, 嚟到 iSQUARE國際廣場食吓泰國菜, 食物餐飲幾地道, 主菜和小食有好多選擇。海南雞飯 雞皮滑潤油香, 雞肉鲜嫩多汁, 去咗骨啖啖肉, 醬料增添咸鲜的口感, 米飯香軟滑糯, 番茄和青瓜作為配菜, 口感清爽。泰式乾炒豬肉片河粉 河粉嫩滑, 炒得香口有鑊氣, 豬肉片吸收調味料的香氣, 肉質嫩滑入味, 口感豐富不油膩。泰式船湯河 湯底濃郁鮮美, 炸豬皮夠曬香脆鬆化, 牛肉丸彈牙爽口, 牛肉片嫩滑, 加上惹味香料, 河粉好幼滑, 滋味可口。泰式炸蝦餅外層炸得金黃酥脆, 蝦肉厚彈爽口。泰式春卷 外皮炸得好香脆, 饀料調味清爽脆口。

海南雞飯

泰式乾炒豬肉片河粉

泰式船湯河

泰式炸蝦餅
外層炸得金黃酥脆, 蝦肉厚彈爽口。

泰式春卷
外皮炸得好香脆, 饀料調味清爽脆口。
2024-12-26 0 views
happy Friday同好友慶生飯聚,尖沙咀都食到性價比高好味泰菜,廚師係真泰國人,地點又夠曬方便,邊個話吃泰國嘢一定要去九龍城泰式青木瓜沙律 $78好清爽開胃嘅一道signature泰菜,木瓜絲切得好幼細,味道酸酸甜甜唔會有苦澀味泰式肉碎生菜包 $88吃得泰國嘢又係必點嘅,呢個生菜包份量都幾多,肉碎肥瘦均勻,味道辣得黎夠曬惹味泰式黃咖喱牛腩 $88十分推介!咖喱汁香濃順滑好好送飯,牛腩好腍入味細細舊易入口唔會韌炸蝦餅(3件)$58香茅炸雞翼(4隻)$48春卷(3件)$48叫咗不同小食味道都好好份量唔算多,店家好細心一分為二上碟,好適合同朋友們開心share,最鍾意係個炸蝦餅,口感彈牙啖啖肉泰式椰子刨冰/泰式菠蘿刨冰 $38好似綿綿冰,好fresh既天然水果味唔會死甜,吃完辣嘢重口味飲番杯夠曬正

泰式肉碎生菜包 $88

泰式黃咖喱牛腩 $88

炸蝦餅(3件)$58
香茅炸雞翼(4隻)$48
春卷(3件)$48

泰式椰子刨冰/泰式菠蘿刨冰 $38
雖然 iSQUARE 商場嘅人流唔算多,但呢度其實係一個餐廳集中地,有唔少選擇可以試!今次同朋友去咗商場 6 樓食泰國菜,真係性價比超高,一份主食竟然一百蚊有找,喺尖沙咀呢個地段嚟講,真係好抵食。而且食物質素唔單止穩定,仲有驚喜!😋❀——❀——❀—  𝓦𝓮 𝓸𝓻𝓭𝓮𝓻𝓮𝓭  —❀——❀——❀🦐泰式鮮蝦碌柚沙律柚子鮮甜多汁,配埋爽口嘅鮮蝦,仲有炸蒜片、花生碎提味,酸酸甜甜,非常開胃!🦑泰式燒鮮魷魚魷魚內裡爽口軟嫩,仲配埋一個泰式酸辣醬,味道濃郁又夠惹味,食落好滿足。🍚泰式海南雞飯海南雞飯跟埋碗湯,另外我地將油飯改為白飯同埋加左$10轉埋雞胸肉。雞胸肉依然嫩滑,配搭醬汁,每啖都好滋味。呢個價錢可以食到呢個質素嘅海南雞飯,認真唔錯🍗香茅炸雞翼雞翼炸得香脆,外皮金黃,內裡依然juicy❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀特別推薦 碌柚沙律 同 海南雞飯,味道一流,CP值爆棚!下次一定會再嚟試其他菜式~❤️

🦐泰式鮮蝦碌柚沙律
🦑泰式燒鮮魷魚
🍚泰式海南雞飯
🍗香茅炸雞
雞翼炸得香脆,外皮金黃,內裡依然juicy
❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀

今晚同兩位生日月既朋友聚餐,一早就預約定呢間泰國菜聚一聚!呢間餐廳係由全泰國廚師團隊主理,食物質素好穩定,食完個個都讚”泰”好味!🥒🥗泰式青木瓜沙律 ~~青木瓜好清爽,酸辣汁調較得岩岩好,唔會太辣太酸,夠晒開胃!🍤🍤炸蝦餅大大粒炸蝦餅,肉質新鮮彈牙,炸粉唔厚唔油膩,十分可口!🫕🥬泰式肉碎生菜包份量超多,兩個人未必食得晒~炒肉碎辣度適中,咸香肉配埋生菜,包完一個接一個!🥘🍛泰式黃咖哩牛腩咖哩好惹味,平時唔食飯嘅girl fds 都食左大半碗,仲有牛腩都炆得好腍,超高質必點之選!🥥🧊椰子刨冰 & 🍍🧊菠蘿刨冰呢兩款刨冰都係超椰超菠蘿,食完d辣辣地既野之後飲,真係清爽又解膩!🍽 Boat Thai📌 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖☎️ 3618 8180 ⏰ 星期一至日11:00 - 21:45 #尖沙咀美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #尖沙咀探店 #香港泰菜 #香港好去處 #尖沙咀推薦食品

🥒🥗泰式青木瓜沙律 ~~

青木瓜好清爽,酸辣汁調較得岩岩好,唔會太辣太酸,夠晒開胃!

🍤🍤炸蝦餅

大大粒炸蝦餅,肉質新鮮彈牙,炸粉唔厚唔油膩,十分可口!

🫕🥬泰式肉碎生菜包

🥘🍛泰式黃咖哩牛腩

🥥🧊椰子刨冰 & 🍍🧊菠蘿刨冰

🍽 Boat Thai
📌 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖
☎️ 3618 8180
⏰ 星期一至日11:00 - 21:45

2024-12-23 0 views
餐廳設計充滿好獨特嘅泰國風情。餐廳內部以溫暖嘅木質色調為主,搭配簡約嘅藤椅,營造咗一種舒適且放鬆嘅氛圍,而且牆上亦都裝飾咗各種泰國風情嘅畫同藝術品,都有一啲好特別嘅泰文文字,展現出泰國嘅文化魅力🇹🇭。✨泰式春卷咬落去嗰吓,即刻感受到外皮嘅酥脆感同埋內餡的豐富口感。好快就食到內餡由新鮮的蔬菜、豬肉同蘿蔔絲組成,搭配特製嘅調料,讓每一啖都充滿咗多層次嘅味覺享受🥳🥳✨海南雞飯食落第一口就感受到雞肉好嫩滑,而且十分鮮美同多汁。另外香氣撲鼻嘅米飯帶嚟另一層次嘅享受。米飯係由雞湯煮成,吸收咗雞肉嘅精華,粒粒分明且香氣四溢。當我將雞肉同米飯一齊入口時,兩者既味道完美融合,真係令我回味無窮😋😋✨泰式黃咖喱牛腩飯一上菜就俾濃郁嘅香氣所吸引,食落亦都感受到咖喱既香料與椰奶既甜香完美融合,牛腩亦都十分嫩滑,入口嘅瞬間,咖喱嘅辛香同牛腩嘅鮮美可以同一時間喺個口裏體驗到。而且對於我呢啲非常熱愛咖喱嘅人,就真係非常吸引🤩🤩🤩#尖沙咀美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #尖沙咀探店 #香港泰菜 #香港好去處 #尖沙咀推薦食品

✨泰式春卷

✨海南雞飯

✨泰式黃咖喱牛腩飯

由泰國廚師主理正宗泰菜🥥Boat Thai 🇹🇭ʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡Boat Thai已經係第三次到訪🤎由泰國廚師主理餐廳位置好方便 地鐵站係正iSquare( °‪꒳​° ).ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪▪️泰北清邁雞脾咖喱湯麵💙 💲78凍凍地都會想食返碗暖笠笠嘅湯麵🍜湯麵湯底好濃郁✨重香料之餘仲有啲辣度🌶️唔惹少!仲有大大隻雞髀🍗好鬼正!肉質都嫩滑的🫶🏻咁而麵底就係幼麵嚟 有啲似雲吞麵個種 ~▪️泰式太陽蛋香葉炒肉碎飯💚 💲78肉碎份量好多 鹹香微微辣🌶️肉碎就撈勻晒啲飯嚟食 仲有隻靚靚太陽蛋✨▪️泰式燒豬頸肉🧡💲78豬頸肉燒得好好~而且口感爽彈🐽好快清碟!▪️泰式街頭椰子粟米雪糕💛💲58第一次食!雪糕椰子味🥥幾出 加上粒粒粟米🌽估唔到竟然咁夾 呢個配搭又幾得意值得一試✨▪️椰青🤍💲44好大個椰青 仲好清甜 必飲的🌴▪️泰式奶茶🤎💲25奶茶茶底嘅茶味清新 甜度適中🧋⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚📍Boat Thai尖沙咀彌敦道63號國際廣場6樓601號舖
由泰國廚師主理正宗泰菜🥥Boat Thai 🇹🇭
Boat Thai已經係第三次到訪🤎由泰國廚師主理

▪️泰北清邁雞脾咖喱湯麵💙 💲78
凍凍地都會想食返碗暖笠笠嘅湯麵🍜
湯麵湯底好濃郁✨重香料之餘仲有啲辣度🌶️唔惹少!
仲有大大隻雞髀🍗好鬼正!肉質都嫩滑的🫶🏻
咁而麵底就係幼麵嚟 有啲似雲吞麵個種 ~

▪️泰式太陽蛋香葉炒肉碎飯💚 💲78
肉碎份量好多 鹹香微微辣🌶️
肉碎就撈勻晒啲飯嚟食 仲有隻靚靚太陽蛋✨

▪️泰式燒豬頸肉🧡💲78
豬頸肉燒得好好~而且口感爽彈🐽好快清碟!

▪️泰式街頭椰子粟米雪糕💛💲58

奶茶茶底嘅茶味清新 甜度適中🧋

📍Boat Thai
尖沙咀彌敦道63號國際廣場6樓601號舖
2024-12-22 0 views
太耐無食泰國菜🇹🇭今日又去老地方「Boat Thai」.泰式冬陰功湯🥣冬陰功湯有大蝦同菇菌🦐🍄‍🟫辣味同酸味適中🌶️好開胃😛.泰式蟹肉炒飯🍚炒飯內有蟹肉🦀粟米🌽雞蛋🍳青豆🫛蔥花、紅蘿蔔🥕飯粒炒得乾爽🔥口感豐富🤤配上青瓜同車厘茄🍅.泰式海南雞飯🐓海南雞皮薄肉嫩Juicy😋沾上泰式酸辣汁同黑醬油🌶️份外滋味😗仲有青瓜同番茄伴碟🥒附有蘿蔔雞湯🥕🥣.泰式蝦膠皮蛋🥚酥脆爽彈蝦膠🍤配上軟滑皮蛋😆加上酸薑🫚十分香口👍🏻.青檸梳打🍋‍🟩
太耐無食泰國菜🇹🇭今日又去老地方「Boat Thai」
青檸梳打🍋‍🟩
  • 泰式冬陰功湯
  • 泰式蝦膠皮蛋
因為上星期食過一次覺得幾好食,今日再約朋友去食lunch。話說我地今日(21/12) walk in, 入座時間1:23pm, 入座時肯定無同我講過要限時交枱,因為當時餐廳只是一半枱滿。但由於窗邊枱已滿,我們就坐在餐廳入面的枱。約20分鐘後,我們點了的三碟食物已送到,同時有一張靠窗的枱有人離座,我和朋友就有禮地問待應可否調過去坐?因為我們座的位置比較擠迫和嘈吵,而且當時靠窗位置都有兩三張枱離座,加上當時不算太多客人,門外亦無人等候座位。待應聽了我們的調枱要求,就請示店鋪經理(店鋪經理是年輕女士,中直啡髮,今天穿白背心),怎料店鋪經理面色即時變得黑過我老闆,一臉不耐煩,語氣非常不滿地說: “你地張枱都係限食一個鐘,做乜要轉枱。” 朋友繼續以好有禮貌的態度解釋,我地想傾嘢,這邊有些嘈吵。經理聽到後,再以黑過包公的面色和一臉不悅,講:“你地一個鐘就要交枱,傾都傾唔到乜啦!” 之後就極度不情願地表示:“調啦~” 調枱時我地都有自己協助拿食物過去,但經理幫我地拿食物過去另一枱時,放下碟子時是有發出碰上枱面的“嘭嘭”聲的,再一次顯示佢極不情願的態度。首先,店方在我地入座時肯定無提過一小時交枱,因
因為上星期食過一次覺得幾好食,今日再約朋友去食lunch。

首先,店方在我地入座時肯定無提過一小時交枱,因為有提的話我們一定不會入座;第二,在店舖未滿座的情況下,我們的調枱請求亦不過份?就算店方有權不讓我們調枱,也可以以正常態度解釋,我們也不會強求,何解要以這種“好似我地爭佢錢”的態度對客人?

我們自己受氣唔緊要,最可悲就是想到,香港飲食業還有人以這種“自以為是”的傲慢態度工作,還以為唔休做,如何同內地競爭?留港消費反要受氣,香港人好心爭下氣啦~唉!

呢間泰菜,味道幾好都無用,咁嘅服務,仲要係經理🫣希望餐廳的管理人員睇到調整一下,否則都唔會再幫襯😡😡😡

食物評價:我地叫左三樣嘢食:碌柚沙律、蝦膠皮蛋、豬肉片炒河粉。三樣嘢的味道都ok嘅,但服務和用餐體驗太差,食嘢食到咁受氣!
2024-12-21
$130 (Lunch)
2024-12-21 0 views
「Boat Thai」泰國餐廳位於尖沙咀iSQUARE的6樓,由泰國人打理,提供正宗的泰式風味。平日的晚上座無虛席,有很多人在餐廳門外等位,可見餐廳極受歡迎。🔸泰式燒豬頸肉:肉質鮮嫩,外皮烤得香脆,搭配香菜和檸檬汁,味道更加突出,令人難忘。🔸泰式冬蔭功:辣味和酸味互相配合,湯中有大蝦和多種配料,味道濃鬱,讓人一飲傾心。🔸泰式海南雞飯:餐廳名字寫明海南雞,一定是這裏的招牌菜吧!果然雞肉嫩滑,搭配香米和特製醬油,簡單卻充滿驚喜,讓人回味無窮。🔸飲品方面,亦很出色。泰式鳳梨刨冰和泰式椰子刨冰,作為餐後甜點,香甜可口。🔸芒果糯米飯:作為飯後甜品,芒果香甜,糯米飯亦非常香軟,這個極力推介!整體而言,「Boat Thai」的食物質素不錯,價格合理,果然很受歡迎。

2024-12-17 179 views
位於尖沙咀iSQUARE 6樓的「Boat Thai」泰國餐廳以其道地的泰式風味和親民的價格受到食客的喜愛。~泰式鮮蝦碌柚沙律:以其新鮮彈牙的大蝦搭配香甜的碌柚,淋上酸甜醬料,呈現出鹹香醒胃、清新健康的口感。~炸蝦餅:外脆內彈,金黃誘人,沾上泰式甜酸醬更是美味。~菠蘿梳打:以其清新的口感成為夏日裡的解渴佳品。~泰式椰子刨冰:椰香濃鬱,甜度適中,冰爽口感適合炎炎夏日。~泰式鳳尾蝦炒金邊粉:新鮮鳳尾蝦搭配彈牙的金邊粉,炒得恰到好處,青檸、辣椒粉和花生碎的加入讓整道菜味道正宗且層次豐富。

~炸蝦餅:外脆內彈,金黃誘人,沾上泰式甜酸醬更是美味。

~菠蘿梳打:以其清新的口感成為夏日裡的解渴佳品。
~泰式椰子刨冰:椰香濃鬱,甜度適中,冰爽口感適合炎炎夏日。
2024-12-13 241 views
今日約咗朋友食飯,見好耐無食泰菜就決定試吓係isquare 入面嘅Boat Thai去到已經好多人,好彩有訂定位半開放式嘅座位,坐落去唔侷促😚用QR code落單夠方便,價錢仲會直接顯示埋加一,方便睇總數😆小食必叫燒豬頸肉!唔會燒到乾身,點埋汁好咬口肉碎生菜包,份量好足,酸味同辣味都好出眾食到停唔到口呀🤤🤤鳳尾蝦炒金邊粉,蝦係大大隻又彈牙,金邊粉唔會超濃味,而且唔油膩,好岩我口味!食泰菜必須叫甜品 - 芒果糯米飯,有紫米同糯米2種口感正!🥰椰漿調味恰當,芒果又唔酸,成餐滿足咗!野飲就叫咗龍眼冰同泰式奶茶~2杯都咁好味又唔會死甜!重點係,餐廳上菜真係好快手😛😛成餐飯食得好舒服好滿足!😙
今日約咗朋友食飯,見好耐無食泰菜
就決定試吓係isquare 入面嘅Boat Thai

去到已經好多人,好彩有訂定位
半開放式嘅座位,坐落去唔侷促😚

小食必叫燒豬頸肉!唔會燒到乾身,點埋汁好咬口

肉碎生菜包,份量好足,酸味同辣味都好出眾
食到停唔到口呀🤤🤤

野飲就叫咗龍眼冰同泰式奶茶~2杯都咁好味又唔會死甜!

重點係,餐廳上菜真係好快手😛😛成餐飯食得好舒服好滿足!😙
  • 泰式燒豬頸肉
  • 泰式肉碎生菜包