2024-10-15 0 views
呢間性價比唔算太高,兩個人嗌咗一個tea set,埋單都要差唔多成五百幾蚊,同埋佢哋嘅服務都唔算太好,唔知係咪人太多嘅關係,有少少黑面唔算太多笑容😢😢😢😢
朋友知我中意食開心果,叫我一定要嚟試下佢哋嘅班戟!🥞餐廳好靚,入面仲有狗狗行嚟行去勁cute!😂🍽️芝士焗澳洲薯皮 $88薯皮焗得好靚!趁熱食芝士仲有拉絲效果!芝士上面亦有唔少炸煙肉粒增添鹹香同口感~配埋希臘乳酪醬汁好好食!🍽️美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198豬肋骨幾大件但肉質軟腍,輕輕力就可以切開,好容易骨肉分離~豬肋骨相當入味,洋蔥圈好酥脆,仲有兩件燒得好靚好香甜嘅菠蘿!👍🏻🍽️開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138開心果迷表示相當興奮!奶蓋好滑,配上開心果果仁香味超夾!加埋粒粒開心果果仁好有口感,真材實料。梳乎厘好鬆軟,蛋香味濃郁。奶蓋唔太甜,所以食完成個班戟都唔覺得膩!🍹靜岡焙茶鮮奶 $50焙茶拉花拉得好靚!焙茶香氣濃郁而且好滑,啱唒想飲茶飲又怕甜嘅朋友!🍹士多啤梨牛油果沙冰 $58一開始以為士多啤梨味會冚唒牛油果味,點知竟然冇!士多啤梨味過後仍然保留到牛油果嘅幽香,成杯飲品好幼滑而且唔太甜,真心唔錯!
朋友知我中意食開心果,叫我一定要嚟試下佢哋嘅班戟!🥞

餐廳好靚,入面仲有狗狗行嚟行去勁cute!😂

🍽️芝士焗澳洲薯皮 $88

🍽️美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198

🍽️開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138
士多啤梨牛油果沙冰

🍹靜岡焙茶鮮奶 $50
🍹士多啤梨牛油果沙冰 $58

士多啤梨牛油果沙冰
2024-10-12 338 views
今日去咗一間以波希米亞佈置的cafe,門面外至一入門口都有個靚靚打卡位,真係值得著靚靚嚟影吓相。今次因為食lunch所以就專心食飯先😆。掃QR code落單點餐,午市套餐有成十幾款選擇,意粉/意大利飯/漢堡包/牛扒都有,真係花多眼亂,隨餐附送是日餐湯,自家製酸種麵包,是日水果茶/飲品半價。12小時慢煮手撕牛頰肉漢堡配特濃三重芝士醬伴炸薯條和餐湯、酸種麵包、沙律菜以盤上,擺盤非常吸睛,亦十分豐富。是日餐湯係蕃茄濃湯,湯內有啖啖的蕃茄蓉,配上鮮忌廉,再沾上自家製酸種麵包,酸酸味味清新易入口。沙律菜以橄欖油調製,配上可食用花彷如走進花園裏享用美食。手撕牛頰肉漢堡份量好大,漢堡包皮脆脆的,配上蕃茄片和酸瓜,肉汁非常多,十分惹味。薯條係粗薯條,口感十分好。餐後上的熱靜岡焙茶鮮奶,焙茶有濃香的炒茶味,配上熱鮮奶滑溜,飲落去好舒服。呢度有二樓雅座,仲有出名食疏乎厘pancake,要下次同朋友再嚟打卡食甜品。

沙律菜以橄欖油調製,配上可食用花彷如走進花園裏享用美食。

2024-10-10
Boholic🤍美國BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198冇諗過Cafe都食到豬仔骨!佢哋嘅豬肋骨都做得好出色 肉質夠腍脂肪唔會太多 連埋BBQ醬汁 食落都有炭燒豬肋骨嘅味🐷炸洋蔥圈都做得好脆!仲有兩件燒菠蘿芝士焗澳洲薯皮 $88薯仔餅表面有邪惡嘅瀑布芝士🧀上面有煙肉脆脆 少少燒焦咗薯皮咬落去都脆脆地 Grapefruit Summer $52賣相真係好似紫色嘅日落🌄加咗少少tonic喺入邊 飲落去似雜果賓治梳打靜岡焙茶鮮奶 $50靜岡焙茶鮮奶latte嘅拉花好靚!係一朵玫瑰泰式珍珠奶茶疏乎厘pancake $148最後就係泰式奶茶疏乎厘 泰式奶茶嘅奶蓋做得好濃 滿滿嘅奶蓋蓋着兩塊厚厚嘅梳乎厘
Boholic🤍

泰式珍珠奶茶疏乎厘pancake $148
  • 芝士焗澳洲薯皮
  • 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
2024-10-09 344 views
呢間餐廳環境舒服,同埋真係好啱打卡✅美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨真係好正!外面烤得金黃酥脆,裡面肉質超嫩,每一口都好juicy。BBQ醬甜甜的還帶點煙燻味,搭配那些脆脆的洋蔥圈,夠晒惹味!✅芝士焗澳洲薯皮外脆內軟,裡面塞滿濃濃的芝士,焗得香氣四溢,咬下去芝士還會流出來,奶香味十足,吃完真的是意猶未盡。✅法式焦糖卡士達梳乎厘班戟班戟軟軟的,滑得像雲一樣,甜而不膩,還有那種焦糖的香味,一口咬下去,令人即刻覺得好滿足✅Peach Blossom 特製白桃奶酪奶酪滑滑的,白桃香氣淡淡的,還有一點酸味,吃完超級清爽✅Pick Me Up!! (Tiramisu Late)咖啡香濃郁,帶點微苦,配上輕盈的奶泡,喝了讓人瞬間提神
呢間餐廳環境舒服,同埋真係好啱打卡

✅美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨

✅芝士焗澳洲薯

✅法式焦糖卡士達梳乎厘班戟

✅Peach Blossom 特製白桃奶酪

奶酪滑滑的,白桃香氣淡淡的,還有一點酸味,吃完超級清爽

✅Pick Me Up!! (Tiramisu Late)

咖啡香濃郁,帶點微苦,配上輕盈的奶泡,喝了讓人瞬間提神

2024-10-06 362 views
近年香港真係開咗好多靚靚Cafe,一路都好想每個禮拜去一間靚Cafe😆Boholic 係我bucket list 其中一間Cafe☕️波希米亞風格,淺木色系列加上乾花裝飾,有2層同埋室外,感覺好舒適。Dinner Main Course Add on主菜升級至套餐➕$2️⃣8️⃣是日餐湯、酸種麵包➕$5️⃣8️⃣是日餐湯、酸種麵包、任選飲品一杯➕$8️⃣8️⃣是日餐湯、酸種麵包、任選飲品一杯、巴斯克類/蛋糕類一件/以半價升級其他甜品夜晚唔想食澱粉質,揀左食魚🐟🐟 日式西京燒銀鱈魚配蒜片羽衣甘藍炒野菌$2️⃣2️⃣8️⃣主菜賣相超靚😍,銀鱈魚肉質好嫩滑,搭搭炒蒜片、羽衣甘藍、車厘茄、彩椒、本菇,七彩繽紛,調味清新又健康。我揀左加 $8️⃣8️⃣升級套餐,計過係最抵😆🍄 是日餐湯:蘑菇湯濃郁蘑菇香氣,飲落creamy。🥖 酸種麵包酸種麵包片烘得香脆,點湯食一流。🍰香濃開心果巴斯克芝士蛋糕芝士🧀蛋糕真係超級濃郁,同開心果融為一體,開心果控表示滿意😍(正價要$72)🍑 Peach Blossom🍹蜜桃乳酪凍飲,蜜桃味香濃,入口滑順,清甜解渴。(正價要$58)是日晚餐加一後$3️⃣4️⃣8️⃣(自費)

Dinner Main Course Add on
主菜升級至套餐
➕$2️⃣8️⃣是日餐湯、酸種麵包
➕$5️⃣8️⃣是日餐湯、酸種麵包、任選飲品一杯

夜晚唔想食澱粉質,揀左食魚🐟

我揀左加 $8️⃣8️⃣升級套餐,計過係最抵😆

🍄 是日餐湯:蘑菇湯
濃郁蘑菇香氣,飲落creamy。

🥖 酸種麵包
酸種麵包片烘得香脆,點湯食一流。

🍰香濃開心果巴斯克芝士蛋糕
(正價要$72)

🍑 Peach Blossom🍹
蜜桃乳酪凍飲,蜜桃味香濃,入口滑順,清甜解渴。
(正價要$58)

是日晚餐加一後$3️⃣4️⃣8️⃣
西京燒銀鱈魚
Peach  Blossom
開心果巴斯克芝士蛋糕
2024-10-05 275 views
👩🏻‍🍳Boholic🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️Boholic位於長沙灣既餐廳,有靚靚打卡位,仲係狗狗友善餐廳,帶埋毛孩一齊享受美食同歡樂時光無問題!今次點左幾款人氣招牌菜😋😋🍽️ 芝士焗澳洲薯皮:薯皮香脆不油膩,表面滿滿既溶化芝士,鹹香適中又開胃,岩做餐前小食。🍽️ BBQ醬烤西班牙豬肋骨配洋蔥圈:豬肋骨烤得恰到好處,外層帶有微焦脆口感,而內部肉質鮮嫩,配合甜美既BBQ醬,味道濃郁但不膩口。洋蔥圈金黃香脆,係份外驚喜嘅配搭,每一口都想再嚟多啖🤣仲有兩件燒菠蘿,食完ribs 後中和bbq醬的濃郁。🍹 熱情果青檸薄荷梳打:呢杯梳打飲品酸甜適中,非常解渴!特別適合配搭烤肉一齊食。🍫 朱古力鮮奶:香濃既朱古力基底配上滑溜的鮮奶,甜而不膩,適合鍾意朱古力飲品既人。🍰 泰式珍珠奶茶梳夫厘Pancake:梳夫厘pancake入口輕盈鬆軟,好有蛋香,珍珠煙韌有嚼勁,泰式珍珠奶茶風味既奶油醬比教清淡,唔會搶左蛋既香,味道配合得幾好,賣相靚亦係加分之處!😍
👩🏻‍🍳Boholic🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️

2024-10-04 310 views
睇相以為我去咗咩花花展?唔係!我係去咗超有人氣嘅打卡cafe吖☺️呢間餐廳內外都有打卡位,星期六日仲好多人帶埋狗狗一齊嚟,一眾主人記得bookmark呢度啦🤓▫️芝士焗澳洲薯皮 ($88)薯皮焗到外脆內軟,上面撒滿咗芝士同煙肉粒,配埋醬一齊食味道仲濃郁🥰▫️美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 ($198)BBQ醬配豬肋骨簡直冇得輸!肉質軟淋,BBQ醬入曬味。洋蔥好甜,炸完都保留到洋蔥嘅鮮味。仲有2大舊菠蘿,燒到有焦糖香,香甜多汁🤓▫️法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 ($128)餐廳做緊優惠,所有班戟都半價,咁一定要叫個嚟食啦😍食落好鬆軟,口感輕盈,加埋帶有淡淡雲尼拿香味嘅香滑卡士達醬,甜而不膩😋▫️Grapefruit Summer ($52)漸變顏色好靚,飲落清新解膩🍹▫️菠蘿火龍果沙冰 ($58)菠蘿味濃郁,配埋火龍果營養豐富之餘又涼浸浸,夏天飲簡直一流👍🏻

▫️芝士焗澳洲薯皮 ($88)

▫️美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 ($198)

▫️法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 ($128)

▫️Grapefruit Summer ($52)
漸變顏色好靚,飲落清新解膩🍹

▫️菠蘿火龍果沙冰 ($58)
餐廳:Boholic地點:長沙灣福華街菜式:多國菜餐牌:午餐餐牌有13款揀,有沙律,意粉,飯,漢堡,牛扒等等,非常多選擇,包是日餐湯同自家製酸種包,仲有水果茶,升級其他餐飲就半價。餐牌仲有甜品同小食等。是日餐湯係蘑菇忌廉湯,上面加左少少忌廉拉花。蘑菇忌廉湯飲落滑溜,忌廉唔會太多,唔膩。自家製酸種包烤得香脆,味道酸酸地。香煎挪威三文魚柳配法式香橙薑汁 $138 另加一香煎挪威三文魚柳唔算大或者厚肉,不過煎得脆皮香口,味道係好香鹽味,配另上既法式香橙薑汁簡直一流,個汁酸酸甜甜又帶薑味,好夾又開胃。伴有新薯一開二。蔬菜有意式黃瓜三片同車厘茄三粒,面頭再加上菜苗同洋蔥片。士多啤梨牛油果Smoothie 加$26 另加一士多啤梨牛油果Smoothie大大杯,係淡淡牛油果味加微微士多啤梨味,上面仲有大pat忌廉加士多啤梨果醬,仲有片薄荷葉,味道唔太甜。總括而言,今餐食物飲品唔錯。餐廳裝修走波希米亞風,選用白色為主調,裝修同室內掛飾都好靚,打卡都好正。
餐廳:Boholic
地點:長沙灣福華街
菜式:多國菜
蘑菇忌廉湯
自家製酸種包烤得香脆,味道酸酸地。
自家製酸種包
香煎挪威三文魚柳配法式香橙薑汁 $138 另加一
士多啤梨牛油果Smoothie 加$26 另加一
士多啤梨牛油果Smoothie
2024-10-02
$180 (Lunch)
士多啤梨牛油果Smoothie
2024-10-04 262 views
今日Lunch係呢間波希米亞風Cafe用餐,令人感受到一種獨特嘅氛圍,環境舒適又充滿藝術感,一入門就有種放鬆嘅感覺。今日食咗個午餐set lunch 每一款都令我驚喜不已。尤其係個甜品真係好正😍✨檸檬橄欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵呢款意大利麵色香味俱全,意大利麵的口感彈牙,與西班牙辣肉腸的香辣完美融合。橄欖油的香氣與大蒜的濃郁味道相得益彰,讓人每一口都充滿滿足感。而鮮蝦的鮮甜與肉腸的辛辣形成了絕妙的對比,讓這道菜更加立體。最後的辣味在喉嚨處輕輕散開,讓人忍唔住再食一啖。✨秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒豬梅扒令人驚艷,肉質鮮嫩多汁,搭配秘製的蘇梅蛋黃醬,醬汁香濃,為肉排增添了豐富的層次感。每一口都能感受到那種濃郁的風味,真是讓人陶醉。焗烤的過程讓外皮微微焦脆,內裡卻依舊保持了豐滿的多汁感,搭配一些簡單的蔬菜,讓整體口感更加平衡。✨開心果奶蓋疏乎厘班戟最後來到甜品,這道開心果奶蓋疏乎厘班戟絕對係完美收尾。疏乎厘柔軟,面層則是香濃的開心果奶蓋,帶有淡淡的堅果香氣。每一口都感受到奶蓋嘅絲滑,讓人心情愉悅。這道甜品不過於甜膩,正好讓人感受到淡淡的幸福感,為這頓午餐畫下完美的句點。

✨檸檬橄欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵

✨秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒

✨開心果奶蓋疏乎厘班戟
  • 開心果奶蓋梳乎厘班戟
2024-10-04 169 views
又發掘咗一間靚靚嘅打卡📸西餐廳 "Boholic" , 餐廳內有不同嘅打卡位, 裝潢充滿波希米亞風格, 給人一種慵懶、舒適嘅感覺, 令人好想坐低靜靜咁享受一個All Day Breakfast 或者 Tea Set🥔小食拼盤 $108有炸魷魚、脆香雞翼、炸蝦, 三款炸物都用咗唔同嘅炸法, 魷魚係用漿粉炸, 而且醃得入味😋, 雞翼係生炸, 皮脆肉嫩🤤, 炸蝦就用咗吉列炸法, 有著不一樣的口感👍🥔全日早餐 $138有香草腸、扒茄、烤菠蘿、牛角包、大啡菇、太陽蛋、煙三文魚, 份量十足, 非常豐富🥔原味鮮果梳乎厘班戟 $128梳乎厘軟綿, 空氣感十足, 倒入蜜糖, 點上忌廉, 連埋鮮果一齊食, 完美結束這一餐😘

🥔小食拼盤 $108

🥔全日早餐 $138

🥔原味鮮果梳乎厘班戟 $128

• 小食拼盤
  • 原味鮮果梳乎厘班戟
2024-10-02 251 views
這間店在長沙灣,今晚就係度吃晚餐,吃得好開心,而且仲有多處打卡位!### 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨西班牙豬肋骨好新鮮,肉質鮮嫩,經過長時間的低溫烤焗,肉纖維細膩且多汁,咀嚼之間,肉汁在口中漫溢,沾上BBQ醬更加香,肉的表面微微焦脆,與內裡的柔嫩形成鮮明對比,令人回味無窮!炸洋蔥圈鮮甜有微微的辛辣感。烤菠蘿外層焦糖化,咬下去甜蜜的果汁瞬間爆發!### 艺士焗澳洲薯皮綿密柔軟的薯仔切開一半,上面是金黃誘人的芝士,入口濃郁的奶香在口中瞬間散開,帶著微微的鹹味和香料的芬芳,薯皮的香脆與內餡的柔滑形成鮮明對比,口感的變化讓人感到驚喜!### 開心果奶蓋梳乎厘班戟班戟的質地柔軟如雲,帶有淡淡的雞蛋香,開心果奶蓋濃郁的開心果香氣與奶油的絲滑完美結合,班戟的濕潤與奶蓋的綿密交織在一起,入口即化。搭配上細緻切碎的開心果,增添了口感的層次,真是夢幻的口感之旅!### 士多啤梨牛油果沙冰士多啤梨的酸甜味道與牛油果的奶香交融,帶來無與倫比的冰涼口感。### 特製白桃奶酪奶酪口感柔滑,伴隨著白桃清新香甜的果香,令人陶醉。

### 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨

### 艺士焗澳洲薯皮

### 開心果奶蓋梳乎厘班戟

### 士多啤梨牛油果沙冰

### 特製白桃奶酪
奶酪口感柔滑,伴隨著白桃清新香甜的果香,令人陶醉。

2024-09-30 234 views
同朋友行完街, 想搵間餐廳舒舒服服, 又想傾下偈, 見到喺工廠區附近有一間裝修好特別嘅餐廳, 就想入去試試。呢間餐廳充滿住波希米亞風情, 環境好舒適, 職員都好親切又善。我哋被安排到去梳化位置, 更加舒服。 餐牌都好多食物嘅選擇, 主打西式打卡風。 我哋就叫咗個薯皮, 薯皮佈滿芝士同煙肉粒, 好香口。我哋叫咗個火龍果 smoothie同士多啤梨smoothie ,飲品味道好rich。另外叫咗個豬肋骨配洋蔥圈, 醬汁香濃, 啖啖肉, 洋蔥圈好多。最後甜品嚟咗個開心果奶蓋梳乎厘pancake, 切開時爆漿, 好有蛋香味, 口感好豐富, 打卡一流!

2024-09-30 218 views
Happy Friday當然要約下朋友食飯傾下計,要坐得舒服及RELAX,揀左呢間波希米亞風格的餐廳。輕鬆愜意的氛圍,打卡位眾多。🌟#芝士焗澳洲薯皮柔軟而豐潤芝士配上香軟的新薯,焦香的表皮,味道不錯。🌟#美式BBQ醬燒焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈味道香濃而微辣惹味,豬肋骨肉質鬆軟,菠蘿好香滑可口,大讚。洋蔥圈和沙律都多,配搭清新且香口,多重滋味。🌟#法式焦糖卡士達梳乎里班戟濃郁的芝士流,視覺上的享受,入口蛋香味濃郁,唔會太甜,十分好食!大件又抵食,必試!🌟#朱古力鮮奶咖啡 + 🌟# 熱情果青檸薄荷梳打朱古力味濃郁,入口甘香,好順滑。後者清新可口,微甜健康,正。放鬆環境,讓疲倦的身體得以放鬆,慢活享受美食,希望大家有機會試下,好好放鬆,活在當下。

🌟#芝士焗澳洲薯皮
柔軟而豐潤芝士配上香軟的新薯,焦香的表皮,味道不錯。

🌟#美式BBQ醬燒焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈

🌟#法式焦糖卡士達梳乎里班戟

🌟#朱古力鮮奶咖啡 + 🌟# 熱情果青檸薄荷梳打

• 芝士焗澳洲薯皮
  • 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
  • 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
  • 焙茶軟心巴斯克烤微焦芝士蛋糕
2024-09-28 263 views
打卡一流Cafe店芝士焗德洲薯皮$88原本以為薯皮係好似快餐店嗰種,但原來唔單止係得皮,而且焗到外脆內軟,配上拉絲芝士加煙肉粒,食完仲想再食🤤美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198豬肋骨上菜速度好快,唔使用刀切,就咁用叉都已經可以將肉離開啲骨,同時keep住啲肉汁,非常嫩滑另外值得一提,旁邊嘅配菜-火箭菜好新鮮,仲用埋食用花,好有誠意👍🏻Peach Blossom 特製白桃奶酪$58Sesame Latte 特濃黑芝麻鮮奶$50開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138雖然唔算係好空氣感嘅疏乎厘,但亦都唔會話好多麵粉好實,剛剛好,淡淡嘅開心果味,唔會死甜,而且有粒粒嘅開心果,開心😃
打卡一流Cafe店
芝士焗德洲薯皮$88