2024-11-18 160 views
餐廳主打美式傳統漢堡🍔,主打handmade 同新鮮,每日一早就會Pre漢堡扒同麵包,完全食得出所有食材都好Fresh,用料十分講究👍🏻外國人老闆勁nice比我睇佢地嘅製作過程😋黑松露蘑菇安格斯牛漢堡係用左USDA PRIME安格斯牛肉,冇太多嘅調味,更顯濃濃嘅牛肉味,好juicy,而用左洋蔥汁一齊煎香更加好食!麵包皮煎到好香脆,而配料仲有洋蔥、生菜、蕃茄,味道更加豐富~鐘意食雞可以試下脆脆雞漢堡~雞塊大件,炸得好香脆,裡面嫩滑多汁,佢地特調dressing同樣好食😋小食可以揀黑松露薯條!薯條粗條,黑松露味重,好邪惡😈📍BurgerMate尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

外國人老闆勁nice比我睇佢地嘅製作過程😋

小食可以揀黑松露薯條!薯條粗條,黑松露味重,好邪惡😈

📍BurgerMate
2024-11-17 112 views
位於尖沙咀的Burger Mate是一家不可錯過的漢堡店。這裡的雙層安格斯芝士漢堡絕對是肉食愛好者的最愛。漢堡包內含有兩層多汁的安格斯牛肉餅,搭配濃郁的車打芝士,每一口都充滿了肉汁和芝士的香味,令人回味無窮。車打芝士安格斯牛肉漢堡同樣令人驚艷,牛肉餅鮮嫩多汁,配上新鮮的生菜、蕃茄和洋蔥,再加上車打芝士的濃郁口感,讓人一試難忘。炸薯條外脆內軟,口感極佳,搭配自家製的醬料,更是美味加倍。而日式炸雞粒則是另一道必點的小食,外皮酥脆,內裡嫩滑多汁,帶有淡淡的日式風味,讓人一口接一口停不下來。總的來說,Burger Mate的每一道菜品都充滿了誠意和用心,是尖沙咀區不可錯過的美食體驗
放工每次經過呢間burger店都有外國人用餐,小店大約10個座位,由外國人主理。漢堡扒、麵包都係店家凌晨新鮮造。🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡🍔$125 Beef patty 用上 USDA prime 安格斯牛,漢堡扒兩邊煎得好香,牛味香濃又juicy😻新鮮蘑菇炒香再加入大量黑松露拌勻加多塊cheddar cheese 🧀溶化既芝士香氣,更令人垂涎🤤麵包烘到香脆,加埋生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜,真係大大個夠哂份量!🍔除左牛堡,我地試下日式做法既🍤日式天婦羅蝦漢堡🍤$105口感較light炸蝦堡基本沙律菜、酸瓜、蕃茄外中間炸蝦排起足五隻日式炸蝦天婦羅外層炸漿金黄薄脆配上特調dressing一大口蝦肉夠豐盛🍴雞翼8件$65 食Burger配份小食炸雞翼單骨雞翼炸到脆卜卜雞肉香熱嫩口味道帶點輕辣風🌶️仲有醬汁配好惹味😋
放工每次經過呢間burger店都有外國人用餐,
小店大約10個座位,由外國人主理。
漢堡扒、麵包都係店家凌晨新鮮造。

🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡🍔$125
漢堡扒兩邊煎得好香,牛味香濃又juicy😻
新鮮蘑菇炒香再加入大量黑松露拌勻
加多塊cheddar cheese 🧀
溶化既芝士香氣,更令人垂涎🤤

除左牛堡,我地試下日式做法既
🍤日式天婦羅蝦漢堡🍤$105
口感較light炸蝦堡
基本沙律菜、酸瓜、蕃茄外
中間炸蝦排起足五隻日式炸蝦天婦羅

雞肉香熱嫩口
味道帶點輕辣風🌶️
仲有醬汁配好惹味😋

2024-11-13 234 views
餐廳由二位很友善的外國人主理,主打傳統美式漢堡,採用USDA Prime安格斯牛肉,麵包同埋牛肉都係每天新鮮製造,食物水準極佳!其中我最喜愛的是黑松露蘑菇安格斯牛漢堡,自家製麵包外脆內軟,材料十分豐富,牛肉漢堡肉味濃郁,加上黑松露醬及半溶芝士,炒香的洋蔥、蘑菇,配料仲有生菜、蕃茄、酸瓜,熱辣辣,香噴噴,令我口水直流,一咬落去,牛肉係勁Juicy及好味,味道層次感十足,食完真係大滿足!香脆雞扒捲,係新出品,外層金黃酥脆,裡面的雞肉鮮嫩多汁,配上蕃茄、生菜等配料及特製的醬汁,增添了清新的口感和風味,不覺肥膩,使人難以抵擋。日式炸雞粒,外面酥脆,裡面又嫩滑,口感爆汁,超級好吃,配啤酒一流!# Burger Mate #正宗漢堡 #

# Burger Mate #正宗漢堡 #
  • 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡
2024-11-13 160 views
係尖沙咀行完街就去搵burger食。 又去返呢間Burger Mate.呢到出名在製造手工漢堡,而且主打美式傳統漢堡,仲用美國靚牛,仲有每天新鮮製作嘅麪包。我地就叫左瑞土芝士安格斯牛漢堡 , 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 ,佢個扒爐一次煎緊好多塊扒,成間鋪都好香煎肉味,仲要整塊牛漢堡聞住佢煎好 , 好新鮮既 生菜 , 蕃茄 ,炒過既洋蔥 ,最緊要係嚼塊勁香勁Juicy慨 牛肉 , 而且塊包都係煎過 ,十分香口。 另外黑松露酵菇安格斯牛漢堡 , 呢個係另一種好食 ,黑松 露加埋d菇再配埋2塊包慨脆 , 蕃茄大大塊又多汁但全部都搶唔走新鮮漢堡慨肉汁香味 , 真係好 夾好好食 。 炸薯條有 好香 薯仔味, 仲加咗車打芝士係面 超級邪惡就算唔點茄汁都夠好味汽水就叫左一罐可樂一罐雀檸 ,食burger唔食返汽水真係對唔住自己。Burger Mate尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
係尖沙咀行完街就去搵burger食。
又去返呢間Burger Mate.

Burger Mate
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
餐廳人氣十分旺,客人都是人接人來吃,麵包及牛肉均是每天新鮮製造,用上美國靚牛肉,特別新鮮美味~黑松露蘑菇安格斯牛漢堡~黑松味特濃,醬汁絕不手輕,更有超多蘑菇片,牛肉更是有厚度的那種,超多肉汁,牛肉味濃,令人滿足~日式天婦羅蝦漢堡~足足有5隻炸蝦,炸蝦十分香脆,外層的麵包糠跟蝦肉完全貼服,全無脫離狀況,芝士更是熱溶那種,超推介~黑松露薯條~黑松露醬很多,絕對夠吃,薯條每條也炸得香脆,粗身有質感,不油膩~

2024-11-06 76 views
🍱餐廳:Burger Mate  🏫地址:尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖店主係好熱情嘅外國人,聽見我讚啲burger好靚仲邀請我入廚房參觀俾我慢慢影🤣麵包同牛肉漢堡都係每日新鮮製造,個蘑菇安格斯牛漢堡外層麵包外脆內軟,入面嘅牛肉非常juicy,份量亦都好足,再配上黑松露醬,味道夾得嚟又有層次感😍好滿足!另外仲叫咗個日式炸雞粒,小食同burger一樣咁高質,雞粒表面酥脆、肉質嫩滑會爆肉汁😋都值得一試!
🍱餐廳:Burger Mate
🏫地址:尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

🍔Black Truffle $125呢間漢堡包店嘅麵包同牛肉都係每日新鮮製造的,而黑松露味絕對係餐廳嘅signature之一,咁啱小編就係黑松露控😭🙏🏻首先塊牛肉係勁Juicy同好重肉味,每食一啖都會有汁漏出嚟,而店家都好貼心地為客人準備咗手套🥳重點係黑松露醬真係都比得好多下,每一啖包都有香濃嘅黑松露味🥹呢個包係超級推薦的!.🍔signature double beef cheese $152呢個包係大胃王之選,因為佢有雙層安格斯牛🤣男士嘅話比較推薦呢一款,真係啖啖肉好過癮🤪另外小編都好推薦呢度嘅炸雞小食同埋香蕉奶昔,總之呢間餐廳就大推啦🤣.💰人均消費~$150.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🍔Black Truffle $125
💰人均消費~$150
🍽味道:4/5
🏙環境:4/5

👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
2024-11-01 147 views
經過尖沙咀三角公廁,又發現咗一間好食嘅餐廳!呢間漢堡包小店雖然座位唔太多,但係都keep住好多人。入到去老闆好熱情招呼仲話俾我聽原來佢哋麵包同埋牛肉漢堡都係每日新鮮自己整🍞連其他配料都俾心機自己炒,味道好價錢都唔貴推薦大家去試吓💫✨推!雙層安格斯牛芝士漢堡超級推介有新鮮嘅生菜、香脆嘅自家製麵包、自家製炒洋蔥配上超級juicy嘅安格斯漢堡,一咬落口真係牛肉汁爆發好香嘅牛肉味。值得一讚係麵包都唔會太淋,依然保持到有少少香脆。🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡鍾意黑松露嘅人一定會好鍾意呢個漢堡,有滿滿嘅黑松露醬、半溶芝士同埋佢哋自家炒製嘅蘑菇,呢個漢堡味道會比較濃郁。🍟黑松露薯條一樣有好多黑松露醬配上薯條好惹味。

✨推!雙層安格斯牛芝士漢堡

🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡

🍟黑松露薯條
一樣有好多黑松露醬配上薯條好惹味。
2024-10-29 139 views
位於尖沙咀金巴利道既Burger Mate 🍔聽到呢條街名大家都諗住係食韓國嘢多,點知原來有間咁好食嘅burger🍔🤤 原來大部份嘢都係自家製~美式為主不論係和牛漢堡同埋個麵包🥯都係老闆一朝早開始整,好有💛黑松露蘑菇🍄和牛🐮漢堡$125超級勁Juice勁多汁~一咬落去已經標晒出嚟😂日式天婦羅蝦🍤漢堡 $105天婦羅🍤脆卜卜,好嫩滑,仲要有5條炸蝦塊日式炸雞🐔粒 $68一份入邊有超多粒好大份,雞肉鮮嫩多汁唔會諧霎霎👍🏻真係估唔到喺呢一個位置都可以食到咁好食嘅burger🍔
位於尖沙咀金巴利道既Burger Mate 🍔
聽到呢條街名大家都諗住係食韓國嘢多,
點知原來有間咁好食嘅burger🍔🤤
原來大部份嘢都係自家製~美式為主
不論係和牛漢堡同埋個麵包🥯
都係老闆一朝早開始整,好有💛
黑松露蘑菇🍄和牛🐮漢堡$125
超級勁Juice勁多汁~
一咬落去已經標晒出嚟😂
日式天婦羅蝦🍤漢堡 $105
天婦羅🍤脆卜卜,好嫩滑,仲要有5條炸蝦塊
日式炸雞🐔粒 $68
一份入邊有超多粒好大份,雞肉鮮嫩多汁
唔會諧霎霎👍🏻
真係估唔到喺呢一個位置都可以食到咁好食嘅burger🍔
2024-10-28 254 views
🍔小店!但係呢間背景一啲都唔惹少,用上美國prime/ 日本a5和牛製成漢堡扒,連同漢堡包老闆每日新鮮製造,賣曬就冇店鋪🎖招牌黑松露蘑菇安格斯牛漢堡,老闆好慷慨將黑松露醬兜吧兜吧車落去入口超濃黑松露味,菇菇令到整體juicy有層次,漢堡扒入面亦充滿肉汁,咬落好鬆軟又無筋位,調味同所有嘢都恰到好處瑞士芝士牛肉漢堡包,多份奶香,香甜洋蔥更突出,最特別嘅係店舖會將漢堡包壓扁,方便入口店舖另一款🎖招牌名物黑松露薯條🍟 再另加車打芝士,完全係邪惡之選*黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125*瑞士芝士牛肉漢堡包 $85*黑松露薯條 $65 + 車打芝士 $12

*黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125
*瑞士芝士牛肉漢堡包 $85
*黑松露薯條 $65 + 車打芝士 $12
黑松露蘑菇安格斯牛漢堡🍔$125LETTUCE, TOMATO, ONION, PICKLE, MUSHROOM, BLACK TRUFFLE呢間小店真係超級用心🤣原來佢個麵包同埋牛肉每一日朝頭早都係新鮮人手製造🤣所以味道同出邊其他漢堡店係極唔同😌個麵包實在得來又有口感🤪而且美味☺️烤過超級香☺️配搭超爆多肉汁嘅牛漢堡😂呢個組合極度邪惡😗因為加咗巨量嘅黑松露😚同埋蘑菇😎入邊仲有生菜🥬蕃茄🍅同埋酸瓜🥒中和返牛嘅肥膩感😊整體嚟講相輔相成🤩超級好食車打芝士安格斯牛漢堡🍔$85LETTUCE, TOMATO, ONION, PICKLE, CHEDDAR CHEESE牛肉同埋個包同上一個係一模一樣🤣不過呢個就配搭咗極度邪惡嘅拉絲芝士😍芝士嘅鹹香味更加帶出牛肉嘅鮮香味黑松露薯條🍟$65+$12 瑞士芝士薯條係一定要叫😃新鮮整熱辣辣😍外脆內軟😇配搭巨量嘅黑松露醬同埋芝士🤩佢個醬唔係平時食開嘅沙律醬咁簡單🤣然後係一大舊嘅黑松露😃係感官同埋味覺嘅多重享受香蕉奶昔🍌$36一開始覺得食漢堡包肯定係配汽水啦😇點知店員推介奶昔😍原來佢係冇特別再落糖🤪只有香蕉同埋牛奶製造😇所以係食到香蕉本身嘅甜味😍而飲完之後完全冇

黑松露蘑菇安格斯牛漢堡🍔$125

車打芝士安格斯牛漢堡🍔$85

黑松露薯條🍟$65
+$12 瑞士芝士

香蕉奶昔🍌$36
一開始覺得食漢堡包肯定係配汽水啦😇點知店員推介奶昔😍原來佢係冇特別再落糖🤪只有香蕉同埋牛奶製造😇所以係食到香蕉本身嘅甜味😍而飲完之後完全冇快餐店嗰一隻飽到嘔嘅感覺😀而係幸福滿足嘅感覺
📍Burger Mate呢間漢堡喺漆咸道南韓國餐廳一帶轉角位次次經過都見人排隊,今次7點黎唔洗排!終於試到!🤍餐廳主打手工漢堡,麵包係每人新鮮製同每日手打美國PRIME 安格斯牛🐂老闆係外國人,勁nice比我影製作過程🤣🍔推薦!!黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 - $125偷師發現整嘅過程廚師係用牛肉嘅肉汁炒香黑松露同磨菇令每一啖都勁香濃同juicy!!黑松露味岩岩好唔會蓋過牛肉美國Prime安格斯牛食落多汁,口感實在🤞🏻配料有芝士🧀 蕃茄🍅生菜🥬同洋蔥🧅份量十足!一啖係咬唔曬咁多層🤣🍔瑞士芝士安格斯牛漢堡 - $85麵包外脆內軟!呢款比較上classic芝士味同牛味balance得岩岩好牛肉仍舊爆汁香口Size 上比黑松露細個啲 女仔一個食得曬😌🌟日式炸雞粒 $68 香脆唔油!配埋醬係perfect 唔健康野先係最好食嘅野😂最岩配汽水🥤🍌香蕉奶昔 $35顏色睇落雖然白色無特別飲落係超smoothie 同超濃香蕉味亦唔會太甜同假生果味!!👍 地址:尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
📍Burger Mate
呢間漢堡喺漆咸道南韓國餐廳一帶轉角位
次次經過都見人排隊,今次7點黎唔洗排!
終於試到!🤍

餐廳主打手工漢堡,麵包係每人新鮮製
同每日手打美國PRIME 安格斯牛🐂
老闆係外國人,勁nice比我影製作過程🤣

🍔推薦!!黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 - $125
偷師發現整嘅過程廚師係用牛肉嘅肉汁炒香黑松露同磨菇
令每一啖都勁香濃同juicy!!
黑松露味岩岩好唔會蓋過牛肉
美國Prime安格斯牛食落多汁,口感實在🤞🏻
配料有芝士🧀 蕃茄🍅生菜🥬同洋蔥🧅

地址:尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
  • 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡
  • 瑞士芝士安格斯牛漢堡
2024-10-16 126 views
網上見人講Burger Mate小店經營有質素,今日就同咀刁既奴才爸去試下😋小店由外國人主理,主打傳統美式漢堡🍔聽店員講啲包同肉每日都新鮮製造,而漢堡扒更係手打而成,夠晒新鮮🤩香脆雞扒捲🐓🌮見有特別野就叫個試下🤭雞扒煎香過夠晒香口微焦,配上蕃茄🍅生菜🥬等配料增加口感令雞扒捲冇咁乾,再有醬汁豐富味道😋而且捲既外皮軟靭有口感,值得一試👍🏻🤤黑松露蘑菇安格斯牛漢堡🍔漢堡勁足料上枱好鬼巨型🤭漢堡扒有厚度咬落juicy牛味濃郁🤤加上黑松露同蘑菇令成個burger味道層次更豐富😋入面配料當然唔少得蕃茄🍅酸青瓜🥒同芝士🧀,足料成就超豐富美味既心機漢堡🍔🤤黑松露薯條🍟薯條炸得夠香夠鬆脆夠晒薯仔味🤤加上芝士醬同香濃既黑松露,又係另一種神仙食法🤤不愧為店舖招牌之一😋🤑 人均消費:~$250🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資料:Burger Mate (尖沙咀)尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #fo

香脆雞扒捲🐓🌮

黑松露蘑菇安格斯牛漢堡🍔

黑松露薯條🍟

🤑 人均消費:~$250
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:Burger Mate (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #漢堡 #薯條 #每日新鮮 #手打漢堡 #BurgerMate
2024-10-12 147 views
車打芝士安格斯牛漢堡,大大個漢堡包,份量好足夠!安格斯牛肉味香濃!仲有好多好香嘅洋蔥同埋芝士,好多醬汁,口感好豐富!黑松露蘑菇安格斯牛漢堡,厚厚而有好多層嘅漢堡包!包皮煎得好香脆,每層嘅材料都好新鮮,有蘑菇同埋安格斯牛肉,肉質鮮嫩多汁,每一啖都食到超濃郁嘅黑松露醬,味道好夾黑松露薯條金黃酥脆,每條都脆卜卜,外脆內軟!仲有超濃郁嘅黑松露醬,好香又好味餐廳空間位置唔多但都算舒適,餐廳店員服務態度好友善!

餐廳空間位置唔多但都算舒適,餐廳店員服務態度好友善!