2020-05-14 831 views
今日收工,仲有氣有力, 一於行上兩條街再幫襯C+ burger~~~~上星期收工夜咗, 行到上去差唔多9 點。。。。。 點知已經閂咗門, 所以真係要早d上去~一去到, 例牌問"唔該有冇雞?"..... 今晚好失望, 冇. 咁我掉頭落返山。。。。 但係醒起佢有個齋包未食過, 一於試吓~ 至少我冇空手而回佢d burger一向都係即叫即整, 今次當然唔例外啦, 但係都唔駛等好耐, 一鋪candy crush都未打完就拎得返到屋企, 要洗晒d嘢同沖埋涼先可以坐低, 即刻試吓個齋包先~ 仲暖, 菠蘿又係好juicy~ 我買嗰陣冇留意有咩料, 原來有菠蘿, 洋蔥,芝士, 蛋,蕃茄,生菜~ 都幾豐富 本來諗住齋包唔會咁飽, 但係點知。。。 都好飽

, 所以真係要早d上去~

. 咁我掉頭落返山。。。。 但係醒起佢有個齋包
未食過, 一於試吓~
至少我冇空手而回

本來諗住齋包唔會咁飽, 但係點知。。。 都好飽

素菜熱熔芝士漢堡
2020-05-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$38 (Dinner)
素菜熱熔芝士漢堡
2020-05-14 787 views
我成世都未食過咁好食嘅burger,d肉juicy到d肉汁噴哂出嚟,一咬落去d汁噴到我個body濕晒,個包仲有彈性過我個波,我操咗咁多年嘅42吋胸肌居然冇個包咁有彈性,可想而知個包幾正😋
在西環水街的轉角處有間小小的漢堡店,其即製手打牛肉漢堡享負盛名,在區內幾近人人皆曉。因早前小店宣佈告急後趕緊去光顧,其實受到近來的疫情影響,很多黃店的生意都有所影響,實在要靠同路人多多支持,即使不方便在外用餐也可以考慮外賣或外送速遞,這間C+ Burger高水準的表現實在值得推薦。店面受轉角地理位置所限,僅設有數個座位,因此小店主要以做外賣為主。坐在街頭吃漢堡實在別有一番風味,但教我更開心的是能夠一邊用餐一邊觀看店員製作漢堡的過程。細看店員每當收到柯打就會立刻製作,每一個工序都有条不紊,輕鬆就能做出香味四溢的漢堡包。黑松露芝士漢堡 HK$46堂食的好處就是可以一嚐新鮮熱辣的滋味,等候期間看著店員製作食物同時聞著陣陣香氣,在一襲視覺與味覺的洗禮後終於輪到味覺的享受。黑松露芝士漢堡就是經典漢堡上加了黑松露醬的漢堡,味道層次更豐富。黑松露的氣味總是讓人陶醉,是一份教人欲罷不能的高級味道。經典漢堡 HK$42漢堡包有輕輕抹上牛油,再經過烘烤後外脆內軟,鬆軟又帶點綿密的麵包質地即使加入了配料亦不易變得濕軟,簡單配上Juicy的手打牛肉、濃郁的芝士和蕃茄、洋蔥及新鮮生菜,這就是一份歷久不衰的經典漢

黑松露芝士漢堡 HK$46

經典漢堡 HK$42

漢堡包有輕輕抹上牛油,再經過烘烤後外脆內軟,鬆軟又帶點綿密的麵包質地即使加入了配料亦不易變得濕軟,簡單配上Juicy的手打牛肉、濃郁的芝士和蕃茄、洋蔥及新鮮生菜,這就是一份歷久不衰的經典漢堡。新鮮製成的漢堡十分燙手,好吃得令人回味無窮。
Combo B

Combo B HK$42

這裡亦有供應多款小食,更提供多款Combo套餐配搭。這次選了有薯條、水牛城雞翼及汽水的Combo B,即炸起的薯條和水牛城雞翼又脆又燙手,波浪紋粗薯條比一般普通薯條吃起來更滿足,酥脆可口的味道令人記憶猶新。水牛城雞翼味道火辣惹味,濃郁醒胃的醬汁為炸雞翼進化成更高一個檔次。
2020-03-03
$60 (Dinner)
Combo B
2020-05-02 450 views
呢間burger食過幾次,之前摸過幾次門釘。。。。 一次原來佢休息,再有兩次d雞burger賣晒..... 可能真係冇緣。。。。 但係緣份嘅嘢,話嚟就嚟,緣份到喇特登行上兩條街嚟幫襯,西營盤係山嚟, 我真係好有誠意行上山架。。。。。之前食幾次都係食菠蘿煙肉burger, 今次試佢個classic burger. 佢之前個菠蘿煙肉burger好好味, 超juicy, 菠蘿汁漏晒出嚟, 唔係滴, 係漏。。。。 好好味, 超飽由於我唔食牛,所以每次問嘅第一句都係"唔該有冇雞?"classic burger都好好味, 生菜同蕃茄都好新鮮, 雞burger都好好味~ 女仔食啱啱好, 之前個菠蘿煙肉burger太飽, classic burger啱啱好~ 如果驚唔夠飽, 可以加小食,之前食過芝士條同薯角, 佢有set, 好抵食~我下次會再試佢其他burger, 我要每款都試勻支持小店!

由於我唔食牛,所以每次問嘅第一句都係"唔該有冇雞?"

我下次會再試佢其他burger, 我要每款都試勻
支持小店!
2020-04-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$47 (Dinner)
  • 經典漢堡
2020-05-01 413 views
最近Home Office 原故經常係屋企附近叫外賣返屋企食,C+ Burger 開咗好一陣子終於有機會試啦😍。去到見到價錢好平,心唸會唔會伏嫁🧐,都係買個凈經典漢堡試下先。返到屋企拆開個袋,嘩😱40幾有咁多料嘅,仲係即叫即做熱辣辣🔥個包太厚啦一啖放入口有啲困難😹,個包係煎過拎上手仲熱嘅,牛肉好多汁好有牛味,再加兩塊芝士同菜真係好幸福呀🥰🥰下次想試埋雞亦同薯條🤩會唔會再幫襯? 答案係《會》
下次想試埋雞亦同薯條🤩
會唔會再幫襯? 答案係《會》
TakeAway
2020-04-07 705 views
想不到在西營盤繁忙的大街小巷中竟隱藏著一間高質水burger shop: C+ burger, 剛好該店最近告急,就當然要帶女朋友狠狠地懲罰一番。店舖雖小,外面就只有幾個露天位子,但中午時分光顧,店外早以有約10人排隊等外賣,排隊途中還打聽到鄰近大學的員工也會特地前來食飯,看來相當受附近街坊打工仔歡迎!我們二人行點了一個classic beef burger和truffle cheese burger套餐,跟餐配薯條及炸芝士條。牛肉彈牙多汁,亦不乏黑松露味,漢堡包亦有用牛油輕輕toast過,十分香脆。炸芝士條不常在連鎖快餐店找到,食落有新鮮感,雖然只有幾條,但每條厚度及芝士份量十足,相當飽肚。高質的漢堡包店不多,仲要告急,各位手足識做啦!
, 剛好該店最近告急,就當然要帶女朋友狠狠地懲罰一番。
Truffle  cheese  burger
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
Truffle  cheese  burger
2020-03-28 623 views
以前番kongu都會經過呢間店,原來係黃店🥰🥰🥰漢堡好厚,價錢十分公道🥳🥳👍🏻漢堡重牛味,夠淋,好juicy👍🏻薯條夠脆夠熱 (我外賣拎到上kongu都仲熱)👍🏻即叫即整 (一邊等一邊見到入面整緊,真係好新鮮)👍🏻廚房乾淨(喺街都望到入去)😕個包好多白色粉喺表面,食到成個咀都係白色粉😕漢堡入面有牛骨 (食食下咬到,差啲牙都崩)不過咁樣證明佢啲漢堡係用真牛整😆😆$42一個經典漢堡,其實算好抵食加$18有薯條同飲品,合共用左$60就有個set lunch喺中西區黎講,呢個價錢+高質牛漢堡=超值
以前番kongu都會經過呢間店,原來係黃店🥰🥰🥰
漢堡好厚,價錢十分公道🥳🥳
經典漢堡

👍🏻漢堡重牛味,夠淋,好juicy
👍🏻薯條夠脆夠熱 (我外賣拎到上kongu都仲熱)
👍🏻即叫即整 (一邊等一邊見到入面整緊,真係好新鮮)
👍🏻廚房乾淨(喺街都望到入去)
😕個包好多白色粉喺表面,食到成個咀都係白色粉
😕漢堡入面有牛骨 (食食下咬到,差啲牙都崩)
不過咁樣證明佢啲漢堡係用真牛整😆😆
$42一個經典漢堡,其實算好抵食
喺中西區黎講,呢個價錢+高質牛漢堡=超值
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2020-03-12 630 views
話說肺炎肆虐,和朋友到港大一帶行山,便找找附近小店進餐。這間漢堡包店,是在某一個小巷轉角,差點兒找不到食店位置便走過。而小店分為製作部和旁邊的bar桌,有數個座位,需要霸位才好點單。我和朋友各自點了一個漢堡,share一個套餐(薯條和汽水)。這間店舖有手套提供👍🏻👍🏻👍🏻 衛生一流,而且我吃漢堡時總是沒有儀態,容易弄到周圍污糟。有手套方便得多!我點的是芥末漢堡,不錯!薯條是粗薯條,超美味!對比某知名漢堡品牌,這個薯條便宜得多,而且新鮮炸起。
話說肺炎肆虐,和朋友到港大一帶行山,便找找附近小店進餐。

作為芝士控,每次去幫襯都一定係食呢個Mega Cheese Burger + 薯條所有食物都係即叫即做,麵包表層灑上咗芝士粉,內層有半溶嘅芝士,再配埋Juicy嘅牛肉同生菜,食曬成個都唔會覺得滯又無咁有罪惡感🤤佢嘅薯條係粗紐紋薯條,同金拱門嘅唔同,真係條條都肥肥白白又夠飽滿,同埋新鮮即炸真係爭好遠堂食只有少量位置,多數食客都係選擇外賣,喺西環尼講佢價錢真係算幾平,食物又有質素👍P.S. 聽聞佢由3月份開始好似逢星期日休息,可以留意返以免去到無開門撲空失望

Mega Cheese Burger + French Fries
2020-02-27
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
Home office咗一段時間就快發霉,所以決定偷雞落街食個lunch🥺今次去咗屋企附近嘅C+ burger嘆個漢堡包先見佢成間都貼滿文宣就知一定要嚟懲罰佢!午市時間好在有位,雖然坐喺個到油煙味都幾濃下,但懶得外賣返屋企食,所以都係快食嗌咗一個經典漢堡加個薯條,同埋一個黑松露漢堡加芝士條,好期待漢堡現做所以都等咗陣,不過值得等,包皮好軟身,食到黑松露味,漢堡都煎得香口,肉質唔錯,薯條同芝士條都係即炸,但芝士條無拉芝,有啲失望不過整體都係好味,個包望落細個但食哂都好飽佢勝在小店性價比高!平過出面啲成百蚊嘅burger會返嚟再試
見佢成間都貼滿文宣就知一定要嚟懲罰佢!

不過整體都係好味,個包望落細個但食哂都好飽

佢勝在小店性價比高!平過出面啲成百蚊嘅burger
會返嚟再試

2020-01-23 568 views
Burger was nothing special. However, my tomato was too thin. Patty was ok but not juicy. I got the truffle burger and it smelt good but again, didnt taste anything special at all. I also ordered fish fingers along with the burger and I think $28 is slightly expensive for just three. Burger price was decent.
2020-01-22
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$87 (Dinner)
2020-01-21 599 views
今日過開嚟西環,本身食咗個魚生飯,但唔係好夠飽,行過呢間漢堡包店,非常之香,見到人哋食到好滋味咁,忍唔住要試吓,我叫咗一個黑松露芝士漢堡配薯條,老公叫咗歐陸漢堡配水牛城雞翼。一咬落去真係不得了,漢堡超級多肉汁,有牛味,完全唔鞋,個黑松露醬加埋啲芝士超香,同漢堡好夾,麵包質地似係法式軟包嗰款,唔會𠝹損口。薯條係粗身嗰隻,好實在薯仔味好香濃,唔係啲急凍咗10年嗰啲,仲有個水牛城雞翼雖然唔係好傳統嗰隻味,但佢呢隻味都好好,雞翼又保留到肉汁! 而老公個歐陸漢堡其實係多咗隻煎蛋,當然有「強」嘅嘢通常都加分!睇相,不解釋。

睇相,不解釋。
水牛城雞翼
水牛城雞翼
2020-01-12 353 views
呢間漢堡小店只有幾個座位,但食物質素就真係相當唔錯,所有食物都係即叫即做,保證新鮮。Mega Cheese Burger : 漢堡份量頗大,牛肉咬落去極度juicy,而且漢堡嘅醬汁同麵包相當match,當然,如果可以再多少少醬汁就更加好🤤Potato Ball : 份量雖然唔算多,但都係嗰句,勝在夠新鮮脆口,呢間小店嘅炸物一向有返咁上下水準,下次幫襯要再試埋雞翼先🤭總結 : 價格喺呢區尼講可以講算係幾平,食物質素唔錯,老闆又相當親切;唯一美中不足嘅地方就係堂食坐位唔夠🙈不過通常我都會選擇外賣,留返啲座位俾其他人尼嘗試。P.S. 由於太肚餓嘅關係,食咗啖先記起要影相🤣

P.S. 由於太肚餓嘅關係,食咗啖先記起要影相🤣

Potato Ball
2020-01-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
Potato Ball
2020-01-10 319 views
/C+ burger 🇭🇰/#sa西營盤篇 #sa良心小店篇 💛➖➖➖如果叫我揀屋企附近最鍾意邊間店應該就係呢間🙉🙉撇除環境因素 位置有限 有少少迫其他整體都唔錯👍🏻👍🏻▪️▪️▪️➖➖➖1️⃣黑松露芝士漢堡 $46 材料有:蕃茄、洋蔥、牛肉、芝士、黑松露、生菜整體來講材料新鮮、頗豐富芝士半溶 味道尚算濃郁黑松露嘅味都幾出漢堡扒肉頗有嚼勁 而且口感都幾突出仲食到少少黑椒嘅味🤤最鍾意就係呢間burger嘅包體麵包軟熟得來唔會好乾硬 底下搽咗層汁~呢個價錢來講性價比幾高➖➖➖分數: 8.2/10 ➖➖➖2️⃣特濃芝士漢堡 $45材料大致相同 係芝士同黑松露嘅分別呢款嘅芝士係會拉絲💕更有口感 ➖➖➖分數: 7.9/10➖➖➖3️⃣香草芝士條set $32 單買嘅話就$28 連咖啡/汽水就加$4Total有三條 新鮮炸好熱辣辣入邊係半溶嘅芝士 但唔係好拉絲🙈可能係攤凍左少少🤏 口感尚算突出但芝士味再濃啲就好~➖➖➖分數:7.2/10 ➖➖➖📍C+ burger
/C+ burger 🇭🇰/
#sa西營盤篇 #sa良心小店篇 💛
如果叫我揀屋企附近最鍾意邊間店
應該就係呢間🙉🙉
撇除環境因素 位置有限 有少少迫
其他整體都唔錯👍🏻👍🏻
▪️▪️▪️
1️⃣黑松露芝士漢堡 $46
材料有:蕃茄、洋蔥、牛肉、芝士、黑松露、生菜
整體來講材料新鮮、頗豐富
芝士半溶 味道尚算濃郁

單買嘅話就$28 連咖啡/汽水就加$4
Total有三條 新鮮炸好熱辣辣
入邊係半溶嘅芝士 但唔係好拉絲🙈
可能係攤凍左少少🤏 口感尚算突出
但芝士味再濃啲就好~
香草芝士條

分數:7.2/10
📍C+ burger
2020-01-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
特濃芝士漢堡
2019-12-11 608 views
話說早幾日行過水街找東西吃,路過這間漢堡包小店有個學生喺度食緊,見到個漢堡包都幾靚,同埋個餐牌都幾吸引就坐低叫咗個包。個漢堡扒大約七成熟有少少汁流出,一咬落去啲汁都走出嚟。仲有要講個麵包係焗過,我嗰包都有啲脆,真係覺得好有水準之作。如果牛肉想要熟啲,就同老細講。個套餐好似加$15有埋薯條同汽水。座位相對較少,同埋如果薯條加多少少就Perfect。我觀察到大部份人都係買外賣多。見到其他食評話個黑松露漢堡都幾好食下次會試吓。

$70 (Lunch)