2021-09-10
原來Ritz-Carlton 真係食景架姐😂我去食cafe 103,諗住同媽咪食好d,點知去到就冇乜野食,而我地坐個個位仲要景都睇唔到,想睇景就要行去洗手間,個到個景最清楚🤭🤭🦪冷盤—小龍蝦、青口、海蝦、蜆仔,咁我媽子就樣樣都食晒,就只有海蝦叫做好味少少,其他果三樣可以唔食都得啦😒🥬沙律—我食咁多次自助餐未見過咁少款嘅沙律嘅,可以犀利到連車厘茄都冇,佢嗰張枱細到只係放咗個三四兜野喺度,但係我本身都唔食沙律嘅,所以對我冇影響🤪🍣壽司刺身—刺身得三款,三文魚、八爪魚、同埋有隻白身魚(我忘記咗係咩)三文魚只係一般,白身魚都係一般,八爪魚冇食到😂。壽司方面得幾款,我只係食咗牛肉卷,可以不吃,另外仲有青瓜小卷同埋鰻魚壽司🤔🧆熱食—我淨係講好食果幾樣:🥘油封鴨髀都幾滑🥘南乳豬手炆得幾龍但係有少少蘇味🥘叉燒同埋油雞正常水準可以一食🥘雞肉串燒叫做正常但係唔食都冇影響🥘酸辣海鮮湯算係叫超出水準,飲咗小半碗🥘燒牛肉就食咗一啖即刻爭啲嘔出嚟🥘燒豬肉腸,一般味道冇咩特別🍰甜品—整體嘅甜品叫做最好食㗎喇🧁朱古力布甸都叫做細滑香濃🧁芒果千層酥就最好食🧁西班牙朱古力慕絲幾特別加咗油醋做過汁🧁榛子蛋糕正常水準🧁栗子蛋
🧆熱食—我淨係講好食果幾樣:
🥘油封鴨髀都幾滑
🥘南乳豬手炆得幾龍但係有少少蘇味
🥘叉燒同埋油雞正常水準可以一食
🥘雞肉串燒叫做正常但係唔食都冇影響
🥘酸辣海鮮湯算係叫超出水準,飲咗小半碗
🥘燒牛肉就食咗一啖即刻爭啲嘔出嚟
🥘燒豬肉腸,一般味道冇咩特別
🍰甜品—整體嘅甜品叫做最好食㗎喇
🧁芝士蛋糕都係正常水準
🧁葡撻可以唔食啦
🧁芒果布甸我阿媽食咗兩個
🧁斑斕奶凍可以不吃
🍉水果—西瓜、蜜瓜、哈密瓜、火龍果,水果冇嘢好講啦,都係正常嘅出品