2019-04-26
大家樂Café de Coral乃知名「法國餐廳」 係香港人先明嘅爛 Gag但諗深一層其實大家樂都真係香港人嘅飯堂之一,由細食到大,原來不經不覺都開咗有 50 年了店外環境+等候時間今日黎到鰂魚涌嘉里中心分店 由於午飯時間關係 打公仔於店外大排長龍 (大部分都係樓上返工外賣的) 我在門外大約等了約15分鐘餐牌畢竟連鎖快餐店 簡潔而有色彩 選擇也很多店內環境: 4分 店內衛生: 3分店內環境: 此分店設有自然採光設計 店內環境非常光猛醒神 以快餐店來說算是十分有特色店內衛生: LUNCH時段客人太多 姐姐未必及時收晒所有托盤 所以衛生情況一般味道: 3分食物: 太極鴛鴦炒飯最近重新推出的高性價比餐一邊是蕃茄汁配雞肉 味道酸酸甜甜 十分開胃一邊是白汁配幾隻蝦 雪藏味較重 口感咬落而較差飲品: 奶茶奶味較多 茶味較少 抵食: 5分(滿分)原價$35包一杯熱飲(登記成會員後可享有幫襯3次平$5的價惠) 可以食得飽而且味道不過不失 同區附近的餐廳閒閒地一般要$50或以上 食完仲要趕你走做第2枱客 大家樂性價比無得輸啦! 中午平平地食一餐 收工先搵間好野再食過!
店外環境+等候時間
一邊是蕃茄汁配雞肉 味道酸酸甜甜 十分開胃
一邊是白汁配幾隻蝦 雪藏味較重 口感咬落而較差
飲品: 奶茶
奶味較多 茶味較少
抵食: 5分(滿分)