2020-12-03 19 views
Cafe Fabulous地址:旺角登打士街43H號登打士廣場9樓 聽同事講Foodpanda apps外賣自取Cafe Fabulous買滿$100有六折!好抵食呀!!Lunch 同同事一齊order左個一人餐返公司食, 幾十蚊就有個小食,加主食同飲品。 唐揚炸雞塊雞塊現叫現炸,包裝焗到熱辣辣拎到返屋企都仲好熱,拎外賣返屋企用咗二十五分鐘雞件唔僵硬,咬落依然滋味。誠意推介!  芝士白汁焗鴨胸意粉意粉好大份,落足芝士,對芝士迷黎講實在太正啦!!食到好多鴨胸,味道亦好夠味!拎到返到屋企都唔會幹。
Cafe Fabulous
地址:旺角登打士街43H號登打士廣場9樓

唐揚炸雞

芝士白汁焗鴨胸意粉

2020-12-03
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Tea
2020-12-03 14 views
最近疫情又再次嚴重,每日既確診人數都有上升🥺所以我地都唔想出街食飯,就叫foodpanda啦。係住旺角既朋友studio度搵附近有咩食,見到呢間都幾吸引所以就叫嚟試吓😆佢送過嚟嘅速度都好快!黑松露意粉黑松露味道都好出,但係又唔會太油膩西蘭花好驚出邊食嘅西蘭花會煮得太生,太硬不過好在佢地整得岩岩好!咖喱炸雞飯最中意食呢個,個炸雞啱啱好,不過如果可以多啲咖喱就好啦估唔到佢哋嘅外賣都OK,下次有機會都會再叫

佢送過嚟嘅速度都好快!

黑松露意粉
黑松露味道都好出,但係又唔會太油膩

西蘭花
好驚出邊食嘅西蘭花會煮得太生,太硬
不過好在佢地整得岩岩好!

咖喱炸雞
最中意食呢個,個炸雞啱啱好,不過如果可以多啲咖喱就好啦

估唔到佢哋嘅外賣都OK,下次有機會都會再叫
2020-12-02 14 views
旺角一向多樓上cafe,今次我就試左登打士廣場間Cafe Fabulous!就算外賣拎到返屋企都好好食我叫咗佢哋嘅二人套餐,有一個小食、兩個主菜同兩杯嘢飲!款式非常多選擇,而價錢都只係$25x,相當抵食👏🏻🔅蜜糖芥末雞翼單單係小食都已經有16款選擇,我就揀咗蜜糖芥末雞翼。雞翼一共有5隻,包滿蜜糖芥末汁,非常入味,雞翼咬落嫩滑🔅黑椒脆香雞扒意粉雞扒好大塊,意粉份量亦都好多!對我黎講黑椒好多辣左d,但就好岩我媽媽口味🔅日式咖喱吉列魚柳飯好多塊吉列魚柳,外脆內軟,小朋友好鐘意食。甜咖喱好好送飯,薯仔索曬咖喱汁勁好食🔅凍草莓綠茶&凍芒果綠茶兩杯都大大杯,好好飲!如果有得加錢要椰果就仲好啦!佢面頭會貼張貼紙以防會倒寫同埋寫明係咩野飲,好細心拎外賣果陣見到舖頭環境好靚,真係好想疫情快快完,約班fd上去食飯聚聚丫

🔅蜜糖芥末雞翼

🔅黑椒脆香雞扒意粉

🔅日式咖喱吉列魚柳飯

🔅凍草莓綠茶&凍芒果綠茶

2020-12-02
2020-12-01 26 views
最近因疫症,同朋友食飯少好多,難得今日朋友得閒同我食飯傾下計,當然要搵間餐廳環境舒服,好好享受晚餐。~💡日式咖喱豬扒飯 好香咖喱味,個炸粉又唔會話好厚,豬扒食落好鬆軟,同朋友好喜歡,推介!~💡白汁焗吞拿魚螺絲粉 即叫即焗,黎到熱辣辣,黎到份量不少!~💡紫菜炸雞卷 份量不少,食落去香脆,~💡March (士多啤梨奶昔) 濃濃士多啤梨🍓 但有啲飲落偏甜。~💡December (棉花糖,薑餅,朱古力,馬卡龍)杯野好有聖誕氣氛,好特別,濃濃朱古力🍫~💡藍莓芝士同Tiramisu 味道不錯。~🌸整體環境好舒服,好適合同朋友傾下計食野,侍應生好有禮貌,食野不錯!值得推介!

💡日式咖喱豬扒飯

💡白汁焗吞拿魚螺絲粉
即叫即焗,黎到熱辣辣,黎到份量不少!

💡紫菜炸雞
份量不少,食落去香脆,

💡March (士多啤梨奶昔)
濃濃士多啤梨🍓 但有啲飲落偏甜。

💡December (棉花糖,薑餅,朱古力,馬卡龍)
杯野好有聖誕氣氛,好特別,濃濃朱古力🍫

💡藍莓芝士同Tiramisu 味道不錯。

2020-12-01 19 views
今晚在Openrice叫外賣自取,這間旺角的cafe二人餐包一個小食、兩個意粉及兩杯飲品,都是二百多元。蜜糖芥末雞翼雞翼表面有有蜜糖的香甜,還帶淡淡的芥末香,而且煎得香脆。焗自家製芝士肉醬意粉意粉表面舖滿了芝士及肉醬汁,肉醬酸甜開胃,而且份量不少,意粉亦都唔會太腍。黑椒脆香雞扒意粉雞扒唔會炸得太乾,而且都算厚肉,帶淡淡黑椒香,下面的意粉淋上洋葱汁,唔會太濃味。凍薄荷綠茶&凍熱情果綠茶前者味道清新,後者則酸甜開胃。

蜜糖芥末雞翼
雞翼表面有有蜜糖的香甜,還帶淡淡的芥末香,而且煎得香脆。

黑椒脆香雞扒意粉

凍薄荷綠茶&凍熱情果綠茶
前者味道清新,後者則酸甜開胃。
2020-11-25 64 views
本身都冇諗住去呢一間cafe食, 咁岩要去嗰間冇曬位. 又見到地下有個妹妹仔派傳單. 唔打誤撞就上咗嚟食. 其實不嬲呢啲樓上cafe客源係比較少啲, 所以我哋七點鐘去到都唔使等位, 反正人少少又坐得舒服. 而且餐廳防疫措施也做得足夠, 見人哋食完嘢走之後佢哋都有噴清潔劑抹枱, 唔似嗰啲茶餐廳就咁攞塊布抹完就算. 清潔部分都可以. 跟住我哋嗌咗個二人餐, 我上網都見到好多人嗌二人餐. 有嘢飲有小食有主菜同埋甜品, 三百幾蚊還算可以. 至於佢哋嘅飲品真係多不勝數, 最後我地都係揀咗杯抹茶牛奶同埋荔枝茶, 正常好飲. 小食我哋叫咗個紫菜炸雞卷, 個人推介. 另一推介就係個焗肉醬意粉, 佢個肉醬意粉蕃茄味充足又唔酸, 牛肉味濃厚. 反而另一碟煙鴨胸白汁焗意粉就一般般, 佢個煙鴨胸係好食嘅, 但係個白汁偏淡, 冇卡邦尼亞嗰隻咁濃味, 我個人就鍾意食返啲濃味啲. 這個甜品我就嗌咗個燉蛋走焦糖, 吃落去味道幾好佢裏面黑色一點點我相信用左雲呢拿籽, 我老婆就叫咗我喎夫, 上面仲有啲oreo同埋朱古力醬熱辣辣. 甜品唔算係大件但ok好食. 至於服務態度幾好, 可以坐好耐又唔會講你走嘅.
疫情下的新形態飲食習慣,最緊要唔洗排隊,或者係可以預訂位,同埋最緊要係環境舒服唔迫咁樓上CAFE就自然會係首選,因為多選擇,呢間多人就去另一間咁呢排都食唔少樓上CAFE,呢間係食物水準唔錯既,可以推介比大家試下最重要係服務態度又好,食物又好,絕對滿意入座前有測體溫,另外也有提供口罩,酒精洗手液,食客坐位隔離亦夠遠上得黎CAFE都係打算慢慢坐,慢慢食,有提供免費WIFI可以慢慢休息下,唔洗諗去邊,HEA下就一晚食物方面可單點或選套餐,一般人多都係叫套餐一齊食兩人餐,16款小吃選一款,有焗雞翼,炸雞,春卷,沙律等等 另外選主食兩款,有焗意粉,焗飯,日式咖哩飯另外仲有兩件甜品選擇,有芝士餅,燉蛋等等6款,包飲品咁我們選了焗雞翼,主食焗自家製芝士肉醬意粉,日式咖哩豬扒飯 2件芝士蛋糕 先上飲品,飲住等先,叫左杯蜜糖梳打,蜜糖既甜加上梳打的爽,夠清爽帶D蜜糖甜味另一杯就叫左凍檸茶 食物都係即點即煮,咁大約等左15~20分鐘開始上菜先上日式咖哩豬扒飯 一食就知係自家製作,真係食到日式風格,有一種自然既甜味,加埋煮得入味既薯仔咖哩味濃郁之中帶甜,呢種真係日本家常食到既味道~一大片豬扒切片上,炸得酥脆
最重要係服務態度又好,食物又好,絕對滿意
上得黎CAFE都係打算慢慢坐,慢慢食,有提供免費WIFI
可以慢慢休息下,唔洗諗去邊,HEA下就一晚
食物方面可單點或選套餐,一般人多都係叫套餐一齊食
兩人餐,16款小吃選一款,有焗雞翼,炸雞,春卷,沙律等等
另外選主食兩款,有焗意粉,焗飯,日式咖哩飯
另外仲有兩件甜品選擇,有芝士餅,燉蛋等等6款,包飲品

咁我們選了焗雞翼,主食焗自家製芝士肉醬意粉,日式咖哩豬扒飯
2件芝士蛋糕

另一杯就叫左凍檸茶

食物都係即點即煮,咁大約等左15~20分鐘開始上菜
先上日式咖哩豬扒飯
咖哩味濃郁之中帶甜,呢種真係日本家常食到既味道~
一大片豬扒切片上,炸得酥脆可口,沾上咖哩醬汁食味道更佳更豐富~
成盤清曬,味道真心好食~

再黎係焗肉醬意粉.最抵讚係佢真係焗,唔係平時快餐個種求其用火鎗燒2下芝士扮焗
原碟上,成隻碟都係熱既,食到濃濃既番茄味同番茄碎同肉碎,拌勻焗香既芝士
連意粉都係夠曬熱,食到尾都係熱,唔會好快凍曬,肉醬份量夠多,唔係單純用番茄醬煮
食到用心既製作,係而家既CAFE唔搞花巧而注重味道已經不多了

雞翼焗到起焦糖化,皮帶點脆,蜜味濃郁,係唔錯既小吃

最後上芝士蛋糕 作結尾,整體上食物有水準,服務態度好,環境舒適,推薦!

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-11-23 79 views
距離晚上的課堂仲有2個半小時空檔,於是用eatigo搵左間cafe可以坐耐少少。第一次eatigo訂位,叫單點食物有50%off,但最低消費1杯飲品。飲品竟然有7頁咁多,連我最中意既芝士奶蓋都有。🍵芝士奶蓋桂花烏龍 $58正價奶蓋夠咸香,可以再厚一點,覺得有點少(太中意芝士奶蓋😰)茶味可以,飲得出有烏龍,但可以再濃一些(可能我太重口味😅)✨芝士白汁煙肉意粉 $58正價(eatigo 4pm 50%off)應該係即時焗的,所以要等一陣,店員特別叫我小心碟邊會好熱。意粉上的芝士焗到有少少焦,意粉汁夠多,所以都夠味,可以撈哂成碟粉。平日下午茶時間冇咩人,好多位揀,但今日天色黑,加上呢度燈光較暗,只係食飯傾計都可以,做功課溫習就唔係好岩。
距離晚上的課堂仲有2個半小時空檔,
於是用eatigo搵左間cafe可以坐耐少少。
飲品竟然有7頁咁多,連我最中意既芝士奶蓋都有。
🍵芝士奶蓋桂花烏龍 $58正價
奶蓋夠咸香,可以再厚一點,覺得有點少(太中意芝士奶蓋😰)
茶味可以,飲得出有烏龍,但可以再濃一些(可能我太重口味😅)
應該係即時焗的,所以要等一陣,店員特別叫我小心碟邊會好熱。
芝士奶蓋桂花烏龍、芝士白汁煙肉意粉
2020-11-23
$100 (Tea)
芝士奶蓋桂花烏龍、芝士白汁煙肉意粉
2020-11-23 240 views
想揾個地方hea吓,第一時間就諗起cafe,呢間係我朋友推介,貪佢地方夠大夠靜!入到發覺地方比我想像中大!咁啱又肚餓餓,就即刻揀咗芝士雜菌意粉、日式咖喱豬扒飯、芝士雞翼、藍莓芝士蛋糕、比利時窩夫!呢幾樣食品全部都係屬於2人套餐!日式咖喱豬扒飯👉🏻雖然層炸皮有啲鬆散,但炸得幾脆!豬扒比較瘦,豬扒味道醃得唔錯!芝士雜菌意粉👉🏻雖然個名係用芝士做主打,但估唔到意粉𥚃面加咗我至愛嘅黑松露,香味十足,已經打動咗我😍食入口,好香濃!汁醬同雜菌都算多,好有驚喜👍🏻好味😋芝士雞翼👉🏻薄薄一層溶岩芝士鋪喺雞翼上面,熱辣辣,味道無芝士鹹味,只有芝士香味!反而雞翼味道好突出,帶少少蜜味,我鍾意呢個味道😍藍莓芝士蛋糕👉🏻比較甜,味道同口感不過不失啦比利時窩夫👉🏻熱辣辣嘅窩夫配上濃厚忌廉,好好食!忌廉上面灑上Oreo餅碎,有層次嘅口感!栗子咖啡👉🏻咖啡都算香濃,但試唔出栗子味😅陸月👉🏻藍莓芝士奶蓋,勁多芝士奶蓋,一啲都唔吝嗇!我唔小心攪拌一下後流咗啲芝士奶蓋喺杯邊,我忍唔住影咗幅相落嚟!香濃芝士奶蓋,入口順滑,好飲😋不過甜咗少少!

芝士雜菌意粉
食入口,好香濃!汁醬同雜菌都算多,好有驚喜👍🏻好味😋

藍莓芝士蛋糕

藍莓芝士蛋糕👉🏻比較甜,味道同口感不過不失啦

栗子咖啡

栗子咖啡👉🏻咖啡都算香濃,但試唔出栗子味😅
陸月

陸月👉🏻藍莓芝士奶蓋,勁多芝士奶蓋,一啲都唔吝嗇!

栗子咖啡
陸月
約好了和朋友到樓上cafe 聚舊最後還是決定在家宴客,更安全廚藝不佳的我選擇Openrice 外賣自取,自取有優惠價錢更加抵.2人套餐$254,有一款小食兩個主菜及兩個飲品⭐️蜜糖芥未雞翼(6隻)- 閃令令的雞翼再向我揮手,甜甜地又夠熱,是吃雞翼的最高境界。而且很適合兩個人一邊談天一邊享受的小食。⭐️黑椒香脆雞扒意粉 - 雞翼很立體,厚身而且見到雞肉白滑,外皮煎到脆脆地,加上黑椒,領味道跟香口開胃。⭐️白汁焗吞拿魚螺絲粉 - 白汁好給力,領螺絲粉口感豐盈creamy,吞拿魚的份量不少,焗到剛剛好帶出吞拿魚的香。而且這個套餐還包兩杯飲品,有不同口味的紅茶綠茶。我們叫了青蘋果綠茶及金橘檸檬綠茶,可以一邊談天一邊飲。外賣自取操作也很方便,去到不用等好耐就有啦。
約好了和朋友到樓上cafe 聚舊
最後還是決定在家宴客,更安全

2人套餐$254,有一款小食兩個主菜及兩個飲品

外賣自取操作也很方便,去到不用等好耐就有啦。
2K
2020-11-21 33 views
星期日晚唔想出街食 太趕 第二日又要返工😭 反正app外賣自取有優惠 今晚決定食西餐!-#二人套餐 包小食兩個 意粉兩個 飲品兩杯 (折實 $255)🥟#日式餃子的的骰骰似一口餃子 雖然係小食但都有六隻餃子外皮炸得香脆可口 點餃子汁食仲好味-🧆#唐揚炸雞塊 現叫現炸 我攞外賣返屋企用咗二十五分鐘可喜嘅係雞件唔僵硬 咬落肉質依然juicy 誠意推介!-🐓#黑椒雞扒螺絲粉鷄扒大件 切成條狀可以直接用叉食 黑椒汁少辣惹味 螺絲粉比條狀意粉更能掛醬汁 -🍝#卡邦尼意粉 醬汁濃稠有啲杰 口感滑溜 意粉過份腍身好彩有雜菇片增加嚼勁 食完成個意粉幾飽肚-🥤#凍蜜桃红茶桃香🍑味有 不過味道淡咗啲-🥤#凍蘋果綠茶蘋果同綠茶味均勻 如果重啲青蘋果嘅酸味會更好喇-📍#Cafe Fabulous 旺角登打士街43H號登打士廣場9樓

星期日晚唔想出街食 太趕 第二日又要返工😭
反正app外賣自取有優惠 今晚決定食西餐!
🥟#日式餃子
的的骰骰似一口餃子 雖然係小食但都有六隻
餃子外皮炸得香脆可口 點餃子汁食仲好味
🧆#唐揚炸雞
現叫現炸 我攞外賣返屋企用咗二十五分鐘
可喜嘅係雞件唔僵硬 咬落肉質依然juicy 誠意推介!
🐓#黑椒雞扒螺絲粉
蘋果同綠茶味均勻 如果重啲青蘋果嘅酸味會更好喇
📍#Cafe Fabulous
旺角登打士街43H號登打士廣場9樓
TakeAway
而家用openrice 外賣自取有折~就買左個二人餐$254,有主食小食同飲品,每人都係百零蚊,都幾抵.焗自家製芝士肉醬意粉 好大量芝士🤩焗到熱辣辣拎到返屋企都仲好熱,簡單嘅味道👍🏻.日式咖喱豬扒飯好大塊豬扒👅咖喱都好夠撈飯.蜜糖芥末雞翼有6隻咁多,蜜糖芥末甜甜地,同雞翼好夾.脆炸芝士蝦球估唔到真係有芝士流心,外層係蝦肉,外脆內彈牙,仲有10粒咁多,有驚喜.凍奇異果綠茶.凍柑桔檸檬綠茶相對之下呢杯冇咁甜,好飲啲

焗自家製芝士肉醬意粉
好大量芝士🤩焗到熱辣辣拎到返屋企都仲好熱,簡單嘅味道👍🏻

好大塊豬扒👅咖喱都好夠撈飯

有6隻咁多,蜜糖芥末甜甜地,同雞翼好夾

脆炸芝士蝦球

凍奇異果綠茶

凍柑桔檸檬綠茶
相對之下呢杯冇咁甜,好飲啲
Dinner
2020-11-18 269 views
嚟到旺角,想搵個地方可以坐耐少少,同埋玩board game,就嚟到登打士街廣場呢間Cafe,幾好坐,啲嘢又好食。芝士煙肉焗西蘭花西蘭花偏腍,配上白汁同芝士,食落味道幾豐富。焗自家製芝士肉醬意粉上菜嗰下連隻碟都熱辣辣,焗芝士肉醬聞落好香,唔會太酸,食落都幾開胃。白汁焗吞拿魚螺絲粉偏向多汁嘅焗螺絲粉,吞拿魚超級多,好似落咗成罐咁😂,螺絲粉軟硬度適中。法式焦糖燉蛋好鍾意最頂嗰層焦糖,燉蛋滑得嚟又唔會太甜。比利時窩夫上面既cream有少少Oreo餅碎同朱古力醬,窩夫外脆內軟,食落去味道好夾。士多啤梨沙冰+熱薑蜜士多啤梨沙冰砌到成座山咁,飲到好濃郁嘅士多啤梨味,夠晒大杯,適合一路飲,一路同朋友傾偈玩board game。熱薑蜜就啱晒女仔飲,暖胃驅寒。

芝士煙肉焗西蘭花
西蘭花偏腍,配上白汁同芝士,食落味道幾豐富。

白汁焗吞拿魚螺絲粉

法式焦糖燉蛋
好鍾意最頂嗰層焦糖,燉蛋滑得嚟又唔會太甜。

士多啤梨沙冰+熱薑蜜
Dinner
2020-11-18 291 views
———————————————🐈:餐廳環境唔錯,柔和嘅燈光令你有種休閒嘅感覺,好啱同三五知己一齊傾偈。都幾大間同埋有好多年輕人,haaaaa即刻覺得自己後生咗好多!———————————————🔻抵食二人餐 $𝟹𝟷𝟾🔻可以揀一款小食,兩款主食、兩杯飲品同埋兩款甜品,好抵🥰。我就揀左以下既食品:🌟芝士肉醬意粉一嚟到就已經聞到焗到好濃好香嘅芝士味,肉醬味道就正常。意粉軟硬度岩岩好,口感唔錯。𓂀推介度:7/10_🌟日式咖喱豬扒飯賣相唔錯。豬扒炸得鬆軟,雖然係薄切但肉質厚實,炸皮夠薄夠脆,口感唔錯。咖喱汁做得幾好,係常溫、甜甜的日式咖哩,配上熱辣辣既飯,好味💕。𓂀推介度:8/10_🌟蜜糖芥末雞翼一碟有6隻,雞肉嫩滑,好重蜜糖,芥末相對淡啲,整體黎講算入味👍🏻👍🏻,正!鍾意食蜜糖雞翼嘅你唔好錯過!𓂀推介度:7/10_🌟芝士奶蓋玫瑰紅茶茶膽幾香,配埋淡淡既玫瑰香味,味道清甜,清新之選💕。芝士奶蓋都幾濃郁,可以一試!𓂀推介度:8/10_🌟蜜糖梳打想飲有汽飲品又唔想太甜,諗咗好耐就決定試吓呢款。好好味!唔會太甜之餘,天然嘅蜜糖飲落個人好舒服,健康之選!𓂀推介度:9/10_🌟甜品揀左Tiramisu同比
———————————————

🌟蜜糖梳打
𓂀推介度:9/10

Tiramisu

🌟甜品
揀左Tiramisu同比利時窩夫,我比較鍾意個窩夫,有好大撻cream同oreo碎🤤🤤,個窩夫又脆卜卜,好味🥳!

👋🏻#hungryou_hk_cafe
👉🏻#hungryou_hk_油尖旺
芝士肉醬意粉
Tiramisu
2020-11-16 150 views
最近見到app有好多自取優惠今次揀咗呢間係旺角嘅樓上Cafe,二人餐都唔使$300就包左小食x2,主食 x2同飲品x2。日式餃子餃子細細粒,可以配埋甜辣醬,食落唔油膩,外賣都唔會焗到好林!芝士雞翼落咗好多芝士,雞翼外脆內嫩,保留到肉汁!自家製芝士肉醬意粉食到芝士拉絲,但肉醬調味略嫌淡咗少少。自家製焗吞拿魚螺絲粉幾足料,食到好多吞拿魚,味道亦好夠味!最怕食到螺絲粉焗到乾身,但呢度就唔會。飲品揀咗鳳梨紅茶同荔枝紅茶,味道唔會太甜,唔錯!

日式餃子

芝士雞翼
落咗好多芝士,雞翼外脆內嫩,保留到肉汁!

自家製芝士肉醬意粉
食到芝士拉絲,但肉醬調味略嫌淡咗少少。

自家製焗吞拿魚螺絲粉

飲品揀咗鳳梨紅茶同荔枝紅茶,味道唔會太甜,唔錯!