2020-10-19 755 views
之前沒有機會嘗試柏景餐廳,今次機緣巧合看見Openrice有discount,所以訂了Lunch buffet。由於疫情每張枱之間都有一定距離,覺得很舒服安心 。各種食物都有專人負責幫顧客取進碟中,保證衛生,食得安心 !食物方面: 各方面都有水準,值得一讚是冷盤,蟹腳 蝦 蜆等都十分新鮮!另外燒牛肉/牛扒都做得很好, 負責切牛扒那位哥哥服務一流,他一方面要切牛扒,一方面要幫顧客加燒汁/黑椒汁,也須問顧客要否加配菜,最後加mustard,真的很忙亦很讚!甜品方面亦有佷多選擇。 整體來說食物質素亦算中上!

甜品方面亦有佷多選擇。 整體來說食物質素亦算中上!
2020-10-19
$300 (Lunch)
2020-10-19 540 views
我一早係網上一次過付款和朋友一齊試依間D自助餐,睇完其他試過嘅朋友的回覆覺得 ok, 一來在他們網站上訂枱有6折,我地就揀在星期日一齊去食。我地6:15左右到,去到講左電話號碼話無我 Booking😨. 好彩我有 show個 Booking QR Code比佢地睇,最後好有禮貌咁講唔好意思。我地入坐後好快就行左一個圈,我同朋友一開始就揀熟食,一來剛好有燒龍蝦,二來熟食多選擇啲。我就拎左燒龍蝦, 天婦羅, 焗帶子等試一試先。今晚啲龍蝦好失水準,D肉實滴滴仲要縮水,我同朋友都只係食左一隻就再無拎過,但蝦和長腳🦀都 ok新鮮。而其他openrice 之友所講嘅腸,豬扒,海鮮煱,叉燒,鮑魚壽司,炸蠔等我就見都無見過,但就有燒三文骨,油🐔同炸墨魚圈。我估。。。。佢地係不定時就會出不同食品,睇下各下果晚好唔好彩。最後提一提,鮑魚壽司係要「問」先有,仲要早問,如果唔係好快無😭。今晚都有啲失望,因為有好多想食嘅食物都無☹️。好彩嘅係其他食物味道都 ok。最重要嘅係,每位廚師和侍應都好有禮貌,俾我係自助山見到果啲真係禮貌N倍😆。
我一早係網上一次過付款和朋友一齊試依間D自助餐,睇完其他試過嘅朋友的回覆覺得 ok, 一來在他們網站上訂枱有6折,我地就揀在星期日一齊去食。我地6:15左右到,去到講左電話號碼話無我 Booking😨. 好彩我有 show個 Booking QR Code比佢地睇,最後好有禮貌咁講唔好意思。我地入坐後好快就行左一個圈,我同朋友一開始就揀熟食,一來剛好有燒龍蝦,二來熟食多選擇啲。我就拎左燒龍蝦, 天婦羅, 焗帶子等試一試先。今晚啲龍蝦好失水準,D肉實滴滴仲要縮水,我同朋友都只係食左一隻就再無拎過,但蝦和長腳🦀都 ok新鮮。而其他openrice 之友所講嘅腸,豬扒,海鮮煱,叉燒,鮑魚壽司,炸蠔等我就見都無見過,但就有燒三文骨,油🐔同炸墨魚圈。我估。。。。佢地係不定時就會出不同食品,睇下各下果晚好唔好彩。最後提一提,鮑魚壽司係要「問」先有,仲要早問,如果唔係好快無😭。今晚都有啲失望,因為有好多想食嘅食物都無☹️。好彩嘅係其他食物味道都 ok。最重要嘅係,每位廚師侍應都好有禮貌,俾我係自助山見到果啲真係禮貌N倍😆。
焗帶子,蒸魚,天婦羅
焗帶子,蒸魚,天婦羅
2020-10-15 629 views
Celebrating my wife's Birthday .Food is still very high standard, I love the fresh seafood section and one of the must try if you are there. Prawns and clams are so fresh and sashimi too. They are all cleaned well and high standard of cleanliness for plates and spoon.  As usual try to taste all small portion and they have all type of foods like Indian, Chinese and Japanese. Good places to visit for those who have a chance. I also like their service. I think it is best for buffet lover. Lastly deserts is very cute and sweet. A lot of variety for everyone to choose from. Especially like to thank Lisa & Crystal for       their excellent & Friendly service.
Sashime
Noodles, Porridge, Laksa
Atlaska Crab Leg
Prawns & Clams
2020-10-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$338 (Lunch)
Sashime
Noodles, Porridge, Laksa
Atlaska Crab Leg
Prawns & Clams
2020-10-14 893 views
經 Openrice 訂座有 65 折,就立即試試。滿「60歲」就可以以「長者價」計算。12點至2點半,食足兩個半鐘。早少少到去左排隊,12點就開始陸續順序入座。食到一半就有職員登記長者/成人/小童數目。食物種類都幾足夠,冷、熱食品都唔差。最好就係包飲品,汽水、飲茶、夏枯草、檸檬青瓜薄荷葉水、咖啡(機)……幾好!職員都好有禮貌,連「大廚」都好好。因疫情關係?所有野(除飲品)有專人「夾」架!感覺十分衞生,連個洗手間都超乾淨!值得一試!
食物種類都幾足夠,冷、熱食品都唔差

值得一試!
Lunch
蟹腳
粥麵站
飲品區
沙律分好晒,.全部要等師傅分,冇得夾。衛生💯 不過坐落第一印象係勁嘈🙉中西熱葷 連煮粥麵意粉 洽龍蝦 得三個師傅講左六次唔該我要…… 才有😭 (熱葷)西班牙海鮮飯推出,師傅拿來 sell😄蒸魚、三文魚骨腩 肥美好味👍👍餐飽 脆底😋 仲有carbonaraAlan 師傅推薦我試吓 素海參,我嗌粥,佢仲話:記住信和,因為信和乜都有(但格仔餅冇提供朱古力糖漿,師傅呆左一呆,但都答:你問返甜品師傅,佢一定畀到你)粥好綿,薄脆夠脆😋雪糕🍨雲尼拿、焦糖合桃😋 仲有個中式酥餅,我鐘意食左右隔離五六枱都有蛋糕,隔離枱拿來影左張、切開左、冇食過😥 可以取紙盒拎走架😭@尖沙咀廣東道 皇家太平洋酒店七點食到九點。總額 851.20 連加一。但要網上畀全費

沙律,刺身

中西熱葷 連煮粥麵意粉 洽龍蝦 得三個師傅
講左六次唔該我要…… 才有😭 (熱葷)

熱葷

西班牙海鮮飯推出,師傅拿來 sell😄

西班牙海鮮飯

蒸魚、三文魚骨腩 肥美好味👍👍

餐飽 脆底😋 仲有carbonara

粥好綿,薄脆夠脆😋

熱葷

雪糕🍨雲尼拿、焦糖合桃😋 仲有個中式酥餅,我鐘意食

@尖沙咀廣東道 皇家太平洋酒店

Dining Offer
Coupon
沙律,刺身
甜品
今年算是 Lonely Christmas,不過也有它的樂趣,我倒是不介意自己一個人在外地享受佳節的怪人一名。分享下早前吃到的自助午餐。在我辦公室附近的「Park Deli」,若我中午想食 salad lunch,就會落嚟買,$45 / 盒,幾新鮮好食,份量不多,通常只是剛夠飽。早前有日晏晝趁得閒,問吓隔離酒店的中午自助餐,原來若只吃海鮮、沙律及 cold cut,人均才 $99,食足兩粒半鐘,沙律亦比出邊「Park Deli」的選擇更多。聽落幾抵。剛巧臨近聖誕節,自助餐又有些少聖誕的 elements;約兩盒外賣沙律的價錢可以任食,點計都除笨有精啩 XDLet's go ! 凍海鮮類有青口、中蝦、沙白蜆:沒有令人很驚艶,卻都肉爽,不伏的。沙律是主打,新鮮蔬菜、水果有十幾款,任意 DIY 配不同醬汁:我發覺原來有頗多人都在吃這個 $99 的自助餐,可能中午辦公日子,根本吃不到 full set lunch buffet 那麼多,那就貴精不貴多。你可以問侍應攞一隻大玻璃碗,用來撈沙律吃,會更方便:羽衣甘藍很清爽,加橙肉和少許橄欖油及醋撈來吃,很對胃口:蔬菜以外,也有肉類。聖誕必備的火雞,

Let's go ! 凍海鮮類有青口、中蝦、沙白蜆:

沒有令人很驚艶,卻都肉爽,不伏的。

你可以問侍應攞一隻大玻璃碗,用來撈沙律吃,會更方便:

羽衣甘藍很清爽,加橙肉和少許橄欖油及醋撈來吃,很對胃口:

蔬菜以外,也有肉類。聖誕必備的火雞,以薄片呈上:

目測最受歡迎的是「24個月巴馬火腿配甜瓜」,refill 速度快:

聖誕感覺濃厚的「鴨肝醬紅莓子」,用來伴 crackers 吃,鹹香不膩,這項推薦:

煙三文魚:

另有已預備好的沙律,隨影:

若果可以配一杯果汁,那就 perfect。不過真心 $99,吃到新鮮食材,性價比已甚高。而且侍應服務非常好,值得一讚。

==========

以下則是 full lunch buffet 的部份,隨影,人均加埋一 $400,比較吸引的是串燒系列:

其他個人覺得一般:

==========

正所謂「鹹魚青菜,各有所愛」,大家各自選擇啦!$99 的 set 啱我㗎喇,重質不重量嘛。

祝大家有個溫暖洋溢的聖誕節!

2019-12-19
$99 (Lunch)
Christmas
終於可以食自助餐啦!這晚來到柏景餐廳,除了量體溫及免搓洗手液的抗疫措施外,在拿取食物方面,會由廚師代勞,100%食得安心呀!一向喜歡到柏景餐廳食自助餐,因為有多款冰鎮海鮮、蝦刺身、特色沙律、巴馬火腿等等,款式多樣化又高質。今次我要推介幾款必食菜式。先來一碗花膠日本精選花菇燉雞湯暖暖胃,非常足料,重花膠味,好滋補養顏。接著是烤肉區的法式香草牛油燒波士頓龍蝦、寶雲酥羊架、扒德國紐倫堡腸及;龍蝦肉爽彈爆多膏,鮮味甘香;7成熟的羊架,肉質幼嫩;厚身豬扒,肉汁香濃,帶著誘人的燒烤味,實在抗拒不了。日式美食方面,有鵝肝壽司、牛油果/芒果壽司等,但最吸睛的,一定是原隻鮑魚壽司,加上漬蘿蔔蓉,酸甜味道讓人不覺得飽滯。天婦羅有蕃薯、南瓜、蝦、蟹柳等,但我最喜歡的,是很少在自助餐中出現的軟殼蟹天婦羅,酥脆不油膩,一件不夠喉呢﹗即煮意大利黑松露扁意粉伴帕馬臣芝士,即點即煮,美味得讓人食指大動﹗肥大的酥炸廣島蠔,外脆內嫩,蠔身依然是熱騰騰的,一口咬下,小心被蠔汁熱到呢﹗泰式咖喱虎蝦,微微的甜辣,加上虎蝦的鮮甜爽彈,超讚的﹗其他熱盤有惹味香辣海鮮鍋、炆海參、香煎比目魚、蘋果汁豬柳、燒菠蘿、蜜味火腿、港式燒味等等
終於可以食自助餐啦!

今次我要推介幾款必食菜式。

花膠日本精選花菇燉雞湯

法式香草牛油燒波士頓龍蝦
扒加拿大豬扒

鮑魚壽司

軟殼蟹天婦羅

意大利黑松露扁意粉伴帕馬臣芝士

泰式咖喱虎蝦,微微的甜辣,加上虎蝦的鮮甜爽彈,超讚的﹗
泰式咖喱虎蝦

其他熱盤有惹味香辣海鮮鍋、炆海參、香煎比目魚、蘋果汁豬柳、燒菠蘿、蜜味火腿、港式燒味等等......
香辣海鮮鍋
蜜味火腿

甜品方面也有驚喜,終於一試西瓜士多啤梨蛋糕西瓜士多啤梨蛋糕,清甜美味。
西瓜士多啤梨蛋糕

另外有滑溜豆腐花、布朗尼伴紅莓忌廉、藍莓芝士蛋糕、北海道3.6牛奶雜莓布甸、蝶豆花啫喱、燕窩斑蘭布甸等......
布朗尼伴紅莓忌廉

Mövenpick 雪糕伴窩夫配香蕉朱古力棒,大人小朋友都愛吃,超滿足呢﹗

說到滿足,這裡的自助飲品如咖啡、茶、檸茶、檬水、汽水外,還有自家製的金銀花菊蜜飲金銀花菊蜜飲、排毒青瓜水,好貼心呢﹗
金銀花菊蜜飲
Other Info. : 最少一天前於官網預訂自助晚餐並繳付全費,享高達6折優惠! 像我那天以成人於星期一至四計算,折後$364.8 (已包括以原價計算之加一服務費)
2020-09-17
$364.8 (Dinner)
疫情下, 明顯看到習慣有時是需要轉變的, 例如戴口罩、勤洗手, 就連自助餐的形式都微調了~ 自助形式改為由餐廳員工幫忙分配, 我是頗喜歡這模式的, 大大提升安全度及衞生度, 而又沒有減低吃自助餐的興奮心情.相信很多為食貓都 ‘餓’ 了很久, 是時候釋放啦~ 以環球美食為主題, 最吸引我的是惹味燒烤, 例如燒加拿大豬扒, 厚切有肉汁; 寶雲酥羊架, 羶味適中, 肉質粉嫩.而法式香草牛油燒波士頓龍蝦, 更是肉質實淨兼多膏; 值得注意, 醬汁濃度與燒烤香味很配搭, 非常出色! 喜歡香腸的, 也不要錯過扒德國腸, 亦有香甜燒菠蘿、燒雞翼, 選擇甚廣.另一焦點是鮑魚壽司, 點睛之處是酸酸甜甜的漬蘿蔔蓉, 令軟滑鮑魚沖擊味蕾.愛吃天婦羅的話, 一般有蕃薯、矮瓜、南瓜, 而很推介的是軟殼蟹天婦羅, 酥脆之餘仍然吃到juicy蟹肉, 超讚呀!酥炸廣島蠔, 以為厚粉才有這般大隻嗎? 不是啦! 粉漿很薄, 咬下去, 蠔汁幾乎噴出, 蠔身滑滑, 超正!咖喱虎蝦大大隻, 而且很入味, 蝦肉彈牙!蘋果汁豬柳、比目魚、香辣海鮮鍋, 全都熱乎乎的. 由於取食物的動作交由了酒店幫忙, 所以即使盤內不是滿滿, 但感覺仍
咖喱虎蝦大大隻, 而且很入味, 蝦肉彈牙!
蘋果汁豬柳、比目魚、香辣海鮮鍋, 全都熱乎乎的. 由於取食物的動作交由了酒店幫忙, 所以即使盤內不是滿滿, 但感覺仍然整齊.
咦, 常註的凍海鮮呢? 有啊~ 蟹腳、凍蝦、蜆及青口.
牛油果壽司、芒果壽司都很好吃.
縱然是澱粉質, 但也不想錯過即煮意大利黑松露扁意伴帕馬臣芝士, 與同行朋友一起分享啦~
Carving station有蜜糖火腿扒及肉眼扒, 即使燒汁茄子是side dishes, 同樣美味!
凍盤有各款預拌沙律, 包括鮮甜蟹肉紅石榴沙律、龍蝦鉗沙律、鮮蝦雜果沙律, 絕對要吃!!
餐廳有中西湯供應, 我就當然選滋陰的中式燉湯花膠螺頭燉豬展.
中菜方面, 有海參、叉燒、蒸魚等等.  還有自選喜歡食材的即煮麵食.
甜品比以往更有心思, 西瓜士多啤梨蛋糕令我吃不停口!  Movenpick雪糕窩夫, 無論日大小抑或小朋友都會喜愛啦~ 雪糕口味大約有10款, 去挑戰吧~  沾了彩虹條的是朱古力香蕉, 也有驚喜.
也有蝶豆花啫喱、燕窩斑蘭布甸、北海道3.6牛奶雜莓布甸、士多啤梨卷.
布朗尼伴紅莓忌廉, 重點在於忌廉, 味道頗特別.  當然傳統的有豆腐花、涼粉及生果.
飲品是無限任飲的, 包括汽水、咖啡、茶、滋潤雪梨蘋果汁、排毒的檸檬青瓜特飲.
Other Info. : 想以最抵價享用自助早午餐或自助晩餐, 記得最少1天前網上訂座並繳付全費: https://dining.royalpacific.com.hk/tc/2020-cafe-on-the-park-generic-dining/ 快閃!! 自助午餐於9月28日重開, 同樣啊~ 9月21至27日到官網購買, 就享55折啦~ 而兌換日期為9月28日至10月30日 而生日之星於生日月內惠顧自助午餐或晚餐, 更可享免費生日蛋糕一個啊~
2020-09-18
$467.6 (Dinner)
  • 燒龍蝦
  • 凍蝦
  • 蟹肉沙律
  • 花膠螺頭燉豬展
2020-09-20 644 views
因為要清假關係約左朋友仔一齊放假一齊嘆番個tea set見綱上有推介話預定有8折優惠星期一至五原價HKD188一位再加一折實左HKD150.40 +HKD18.8每人HKD169.20感覺都抵食百幾元有酒店tea set食💕Tea set黎到無諗過個盤有寫字太令小妹驚喜同開心😂謝謝同行友人😊因為過幾日係小妹牛一原來朋友仔上綱訂完位打左去酒店問想訂個蛋糕諗住俾驚喜我點知酒店話下午茶無得訂蛋糕要晚上buffet 先有酒店就提議寫字係tea set 個盤上寫~Happy Birthday ~唔駛加錢又可俾驚喜小妹真心覺得好體貼的服務好抵讚👍Tea set 食物質素唔錯💕牛油鬆餅配自家香橙或忌廉💕鬆餅好好食唔駛搽野已經好好食好香~食一個已經好飽肚💕香草青瓜忌廉芝士麥包💕睇佢外表唔吸引估唔到幾好食好Fresh💕迷你芝士雞扒漢堡💕正常味道💕特式蝦多士💕因為我地狂影相令到個蝦多士凍左但都好好食多士唔會好硬好油💕西瓜草莓蛋糕💕好特別的配搭食落去都唔錯💕迷你比利時朱古力泡芙💕同行友人唔食黑朱古力對佢黎講好苦的味道我就好喜歡食呢個味道💕雲尼拿乳酪、芒果醬、杏仁曲奇💕正常味道💕北海道3.80牛奶布甸💕好甜的
因為要清假關係

無得訂蛋糕
要晚上buffet 先有
酒店就提議寫字
係tea set 個盤上寫
~Happy Birthday ~
唔駛加錢又可俾驚喜小妹

💕迷你比利時朱古力泡芙💕
同行友人唔食黑朱古力
對佢黎講好苦的味道
我就好喜歡食呢個味道

💕雲尼拿乳酪、芒果醬、杏仁曲奇💕
正常味道

💕彩虹捧捧糖霜蛋糕💕
甜~應該會岩小朋友食
我都食唔到
放棄左😂

食晒以上的野食,可以再order 你想encore 的野食,我地三個女仔,大家都覺得個蝦多士好好食,所以都再order 蝦多士,今次襯熱食,真係好好食,因為實在太飽,無本事再encore 其他野食,真心以呢個價位好抵食,又可以打卡影相,真係CP值好高,服務又好好,我地食得好開心🥳我已經介紹俾朋友去食呢個tea set !

2020-09-15
$169.2 (Tea)
2020-09-06 817 views
本身約咗4點,但係因為塞車打去改服務員好好咁幫我改到4點半,等我哋吾洗咁趕!入到去環境好好,吾算話太多人!上tea嘅效率高,好快就上咗!總共有6款鹹點4款甜品再加棉花糖6款鹹點都比較岀色,每樣都好好食!個人比較鍾意迷你漢堡同鬆餅,而且鬆餅配嘅柚子醬酸酸甜甜相當不錯!甜點就比較遜色,只有牛奶布甸好味!佢其中有一個雲呢拿蛋糕中間夾西瓜,係一個比較特別嘅甜品,但口感我就唔太喜歡!但係總體來說都是cp值高嘅tea set

總共有6款鹹點4款甜品再加棉花糖
6款鹹點都比較岀色,每樣都好好食!

甜點就比較遜色,只有牛奶布甸好味!

但係總體來說都是cp值高嘅tea set

2020-09-05
$190 (Tea)
2020-08-30 7085 views
疫情早前嚴峻車媽媽幾乎所有社交也隔絕!坦白講真的有點情緒崩壞,不幸中之大幸近日確診已下降不少,所以便相約好友甜魔媽媽到皇家太平洋酒店內的柏景餐廳嘆場下午茶放輕鬆一刻!最重要當然是送上我精心預備的小小生日禮物啦!柏景餐廳推出的悠然下午茶可配有機草本花茶或咖啡,怕熱的我當然未能享受花茶還是壞壞的喝Sparkling Water吧!甜魔媽媽選上Pukka的有機排毒茶,混合了多種有潔淨與排毒功能的花草成分純天然不含咖啡因,據聞每天飲用能有舒緩消化的功效。此刻我們點的悠然下午茶亦已上檯!星期一至五的收費為成人$188/位、小童108/位,星期六、日及公眾假期付多$20/位,竟然下午茶有小童價實在坊間少見!而且於一天或之前透過網上預訂系統預繳全數,更可享有8折優惠是否已感到抵食得過份未算啊!偷偷話您知還可以再點喜歡吃的點心不另收費喔!如帶小朋友來嘆下午茶那這個巨型棉花糖必定第一時間遭掠奪哈哈!在棉花糖的庇護下有色彩色繽紛的甜點,當中包括有可愛的彩虹棒棒糖蛋糕、滑溜的迷你比利時朱古力泡芙、雲呢拿乳酪、芒果醬、杏仁曲奇、清甜的西瓜草莓蛋糕、濃郁不過甜的悉尼歌劇院蛋糕及北海道3.8牛奶布甸,足足6款賣相

在棉花糖的庇護下有色彩色繽紛的甜點,當中包括有可愛的彩虹棒棒糖蛋糕、滑溜的迷你比利時朱古力泡芙、雲呢拿乳酪、芒果醬、杏仁曲奇、清甜的西瓜草莓蛋糕、濃郁不過甜的悉尼歌劇院蛋糕及北海道3.8牛奶布甸,足足6款賣相精美的超誘人甜點。

牛油提子鬆餅配自家香橙果醬及Clotted Cream,永遠也不能抗拒的組合減磅中的我也吃了半件嘻嘻!

Weekday下午茶會供應3款鹹點,有迷你芝士雞扒漢堡、香草青瓜忌廉芝士麥包及特色蝦多士。

對我來說先吃鹹點是正常吧!香草青瓜忌廉芝士麥包看似清純,怎料吃下那香滑的忌廉芝士也真夠邪惡了,但配上清爽青瓜和健康的麥包總算打成平手啦!

特色蝦多士口感香脆當然是惹味之物,最重要是炸得乾脆不油不膩,愛炸物的朋友可以多吃幾件,大前提是最緊要吃得到不要浪費喔!

最後是嬌小玲瓏但吸睛非常的迷你芝士雞扒漢堡,竹炭包身鬆軟加上香嫩的雞扒配了酸瓜番茄和沙律菜,吃下味道清爽又香脆口感很豐富。

去到星期六、日及公眾假期餐廳更會額外供應兩款超美味的鹹點,包括是傳統迷你腸仔卷和脆炸澳洲帶子魷魚春卷同樣可以重點來品嚐,如果合口味就記著要看日子訂座喇!

這條脆炸澳洲帶子魷魚春卷上檯時熱辣辣的,吃下口感香脆內裡的帶子魷魚餡鮮彈可口,再沾上那甜辣汁吃真的十分好吃喔絕對是Encore之選!

而傳統迷你腸仔卷亦非省油燈!酥脆緊緊擁抱著咬口舒服的肉腸,成件吃下香氣濃郁真教人有欲罷不能的感覺。

到甜點雖然我正減磅但吃甜真的可以令我心情愉快些,不打緊最多跟晚餐說聲Bye Bye啦!其實每件甜點也挺有質素!硬要我選最喜歡的必是雲呢拿乳酪、芒果醬、杏仁曲奇,味道酸中帶甜口感又Crunchy好鬼正呢,另外樽仔北海道3.8牛奶布甸那軟滑口感加不膩的奶香亦是勾魂之物!

2020-08-23
Type of Meal
Tea
2020-07-30 999 views
呢個係我6月尾,疫情比較安靜時既一次BUFFET體驗.話說呢個2020, 真係好少出去食飯, 一方面擔心, 一方面都冇咩心情偶然發現ROYAL PACIFIC BUFFET做緊SPECIAL DISCOUNT, 50% OFF,就急急俾錢決定訂左LUNCH BUFFET記得落訂時訂既係放題形式,你落單佢送上黎但到我臨去食果陣,佢已經改成自助形式,要自己出去夾野啦好彩,當時疫情真係平淡D...因為真係好...多...人...涷海鮮要排隊, $2XX/head黎講有長腳蟹都滿足,不過其他海鮮都好淡味牛好食熱野食好廣東菜,最好食係燒菠蘿中間開始食甜品,雪糕+waffle係全日美味之最encore牛,仲見到海蔘!雪糕係movenpick, 不過其他甜品好難食
呢個係我6月尾,疫情比較安靜時既一次BUFFET體驗.

記得落訂時訂既係放題形式,你落單佢送上黎
但到我臨去食果陣,佢已經改成自助形式,要自己出去夾野啦
好彩,當時疫情真係平淡D...

因為真係好...多...人...

牛好食

熱野食好廣東菜,最好食係燒菠蘿

中間開始食甜品,雪糕+waffle係全日美味之最

encore牛,仲見到海蔘!

雪糕係movenpick, 不過其他甜品好難食
$292.6
疫情下所有食肆晚市都禁堂食, 由晚餐轉戰Afternoon Tea, 皇家太平洋酒店嘅柏景餐廳做開buffet,疫情關係,控制人流之下轉做afternoon tea set。Openrice有 coupon, 悠然下午茶8折優惠無需打印出嚟夠環保。全場幾百個位,如果得你一枱客人,呢啲簡直係富豪嘅表現。都明白咁嘅生意,服務員當然係少啲,所有咩需要都要大聲啲叫唔該找人😵以為冇客就係hea住嚟做?其實就算得你包場,都絕無氣欺場。賣相認真漂亮。high tea必備英式鬆餅,配cotton cream同埋橙jam味道合格。賣上可愛嘅迷你漢堡西瓜做嘅蛋糕, 賣相漂亮,味道就……芒果加乳酪布甸配曲奇,呢個有驚喜,估唔到都幾夾。青瓜肉麥包三明治,賣相一般,又有啲清新感覺,可惜麵包又點硬。PS. 喺星期六weekend,兩個人酒店high tea,食到飽鹹甜點連咖啡全齊,坐最靚嘅玻璃轉角位,望住九龍公園樹景加繁華都市景,還可眺望到少少維港對岸嘅大廈,都係270連加一, 唔只係講緊好唔好食,係講緊又幾超值。食物賣相=(滿分20) 18食物味道=(滿分20) 15服務質素=(滿分20) 15裝修整潔=(滿分

全場幾百個位,如果得你一枱客人,呢啲簡直係富豪嘅表現。

休閒下午茶tea set

賣上可愛嘅迷你漢堡

西瓜做嘅蛋糕, 賣相漂亮,味道就……

芒果加乳酪布甸配曲奇,呢個有驚喜,估唔到都幾夾。

食物賣相=(滿分20) 18
食物味道=(滿分20) 15
服務質素=(滿分20) 15
裝修整潔=(滿分20) 18
性價比率=(滿分10) 10
回頭指數=(滿分10) 9
總評分(滿分100)85分
2020-07-18
$130 (Tea)
休閒下午茶tea set
  • 休閒下午茶teaset
2020-07-14 778 views
疫情期間好耐冇外出用餐,見疫情開始緩和並放寬至可最多8人用餐,便找尋各酒店優惠,不是第一次食柏景餐廳,每次都覺得這裡價錢合理,質素及服務都理想,見今次又有恒生信用卡優惠,所以又再來一次。用餐前幾天收到通知餐廳會由放題改為自助餐形式,雖然不能試放題水準,但小朋友可以自己出去攞食物就開心過坐定定齋食。每次出去攞食物,要緊記戴口罩😷,職員都可會提醒。食物質素依然合格,飲品選擇好多,除左咖啡茶,又有各款罐裝汽水及果汁,最鍾意仲有熱雪梨茶。甜品方面都合格,每樣細細件唔怕太飽又可以試多幾款。雪糕雖然有movenpick, 但不是杯裝雪糕,是由職員”筆”雪糕,這方面感覺不太衞生。整體來說,以大約3百幾蚊人位星期六用餐,算不錯。
整體來說,以大約3百幾蚊人位星期六用餐,算不錯。
2020-06-27
Dining Offer
Credit Card Offers
2020-07-13 638 views
第一次食放題式(任點任食)嘅自助餐,幾正喎,又無話要限時2個鐘,寫紙落單衛生好多既,又唔洗等好耐,整好左就有侍應攞埋黎,至於飲品,就要自巳去攞既,但餐廳都有要求客人要帶返口罩先可以出去,攞甜品都係一樣,只要同甜品師傅講想要乜,佢就會係個櫃度攞比你,每位仲有一次性既刺身同燉湯送,都係一次幾好既體驗👍🏻由於只能上傳12張相,大家參考下啦人頭贈送刺身,凍盤,燉湯👍🏻帶子炒鮮奶😋蜜餞牛舌😋烤美國西冷牛肉😋

人頭贈送刺身,凍盤,燉湯👍🏻

帶子炒鮮奶😋

蜜餞牛舌😋