2019-12-14 2427 views
繼續聖誕美食特集:對家庭客來說,自助餐從來都是個上佳選擇。灣仔萬麗海景酒店 Café Renaissance 在即開生蠔、龍蝦、麵包蟹及鮮甜刺身等基礎上,加添聖誕必備烤火雞、烤牛肋骨以及蜜汁烤火腿,更有魚子醬/安格斯斧頭肉眼牛扒等升級選項,吸引非常!      在12月24日平安夜及12月25日聖誕日,自助午餐 (12nn–2:30pm) 收費成人$568,小童$348;而自助晚餐 (5:30pm–7:45pm或8:30pm-11pm) 則成人$738,小童$438,價錢已包括果汁及汽水、派對禮品及聖誕老人驚喜現身,以食物質素計收費合理。分享一下現有的自助餐陣容供大家參考吧!一進場就是凍海鮮區,即開生蠔、阿拉斯加蟹腳、鮮甜海蝦、藍青口及龍蝦鉗,全部都任取任吃,餐廳不定期還會換成麵包蟹、琵琶蝦等,相當吸引~壽司也正是小朋友所愛,場內供應多款味的卷物及壽司,兩兄妹都追著吃了好多!至於兩口子則更傾情於鮮甜的刺身櫃 ;特別一提,於聖誕節酒店會加碼推出地中海藍鰭拖羅,喜歡吃肥美拖羅的朋友可來盡情享受一番!另一邊則是不同款式的芝士、凍肉、現成沙律、自助沙律吧,轉角還有一中一西的餐湯選擇;之後也為澱

另一邊則是不同款式的芝士、凍肉、現成沙律、自助沙律吧,轉角還有一中一西的餐湯選擇;之後也為澱粉質胃而設的粉麵檔,配料選擇還相當豐富!
由於另一邊有新鮮出爐龍蝦,大家其實大可製作一份豪華龍蝦湯麵/米;不過在這區最不可錯過的,其實是鮮甜夠火候的中式燉湯,每次到訪都一定會喝兩盅以上!
接下來是熱食區,中式西式都有不少選擇,其中最吸引當然是源源不絕、新鮮出爐的芝士焗龍蝦;此外應節烤火雞、即燒香草烤紐西蘭牛肋排、蜜汁烤火腿以及慢煮三文魚柳都是美味應節推介~
最後,這裡的甜品區本來已經繽紛吸引,聖誕期間加上不少造型精緻的聖誕甜品,如木頭蛋糕、聖誕輕芝士餅、聖誕鏡面朱古力餅、栗子蛋糕、聖誕布甸、聖誕 minced pie、果子蛋糕等,更是吸引力倍添!
而場內也有新鮮切件水果、香濃幼滑的朱古力噴泉、不同口味的 Haagen Dazs 雪糕杯,還有糖果及配料區,小朋友來到一定會非常開心!
而另一邊更有一個聖誕棒棒糖 counter,無論是小小孩,還是童心未泯的大人,都可以去炮製屬於自己的美味棒棒糖~最後場內還有熱朱古力及 Mulled wine 任飲,加起來可真豐富啊!
是時間開餐囉!看到我們檯上的香檳杯嗎?是的,如是12月25日自助午餐成人每位$888則額外包括1枝 Perrier-Jouet Grand Brut 香檳 及50克魚子醬供2位賓客享用 ;不愛魚子醬的,還有巨大斧頭扒的升級吸~
不過個人的最愛還是龍蝦,每次都要好多勁擦三數氣才感列滿足!另外還有兩更多的美食,請收看影片吧~~~最後一提:庭位有限,想吃要吃~
2019-11-25
2019-12-13 1791 views
我哋12月11日去食dinner buffet,已經有大大隻火雞應節,又有燒鴨肝,同其他聖誕菜式,唔錯幾好味。而且陳經理為客戶安排座位態度積極有禮,服務人員收碟同refill果汁迅速,值得一讚。雪糕口味種類比較少,熟食最好!整體十分滿意👍🏻👏🏻
雪糕口味種類比較少,熟食最好!整體十分滿意👍🏻👏🏻
2019-12-11
$600 (Dinner)
  • 聖誕火雞
  • 鴨肝
2019-12-10 1877 views
朋友一早向我介紹過萬麗海景酒店的咖啡室如何抵食超值,又話汽水橙汁任飲,拖拖拉拉之下今日終於跟同事的起心肝去見識一下, 嘗遍整個自助餐枱,發覺凍海鮮部分係最出色的,尤其蟹腳、青口及凍蝦,仲有即切魚生壽司,鮮味美味,正,而熱嘢就有燒牛肉、炒飯同埋咖哩等自助餐走唔甩之菜式,水準之作,甜品同鮮切水果都好食,但我最鍾意即煎pancake,加番杯"哈根大師"雪糕,完美,之後原來仲有咖啡茶,三百多塊一位算抵食,而服務方面也殷勤有禮, 若果有機會,下次會試下自助晚餐 !😋
2019-12-08 1543 views
今天星期日,一早起床買早餐比兩只VIP食,食完後就想想今天晚餐食什麼好,仔仔話想食生蠔,所以四圍咁搵邊度有食生蠔buffet.原本想搵九龍區因今天有遊行不想揸車過海。但最後決定嚟灣仔萬豪cafe食。最後十分有水準身在外地同一品牌的酒店食物10分相近好好食。再加上經理billy的似乎10分覺得好好。下次再來食過。
2019-12-08
Type of Meal
Dinner
Anniversary
  • 生蠔
  • Lobster
  • 甜品
還要去過生活, 文, 還是要寫, 雖然, 這段日子, 心, 也不再在這裡. 您, 也是嗎? 聖誕快到, 萬麗咖啡室的聖誕節自助晚餐, 真的很豐富. 為這難過的一年作個好尾, 這個聖誕餐, 錯不了.額外部份: 9分, 本身聖誕餐每位$738, 再加$200的話, 就能夠享用金牌黑安格斯斧頭肉眼牛扒或一支Perrier-Jouët Grand Brut香檳, 及每位賓客10克魚子醬. 來自澳洲的Stockyard金牌黑安格斯斧頭肉眼牛扒, 十二寸長, 一定是我們的最愛, 肉味香濃, 肉汁豐盈. 火候控制得很好, 肉質細嫩, 帶脂肪的部份, 更是最肥美動人, 令人難忘的. 不愛吃Perrier-Jouët, 也可以選擇一支Perrier-Jouët Grand Brut香檳.至於那10克魚子醬, 份量夠多, 鹹鮮中帶點甘甜的魚子醬, 油分充足, 配上香脆的多士, 這一刻, 我很快樂.頭盤: 8.5分, 就算不加碼吃額外部份, 聖誕餐本身已經相當豐富. 頭盤當中, 地中海藍鰭拖羅, 質感軟滑, 新鮮而肥美, 吃得出是靚貨. 紅菜頭醃漬三文魚, 味道清新, 而北海道帶子他他就新鮮而細嫩.沙律就包
沙律就包括有魷魚沙律, 天多利雞肉沙律, 韭菜沙律, 茄子肉碎沙律, 雞肉沙律, 泡菜青瓜沙律, 希臘沙律, 冷麵沙律, 小米沙律, 以及自家混合的沙律, 那麼多款特別的沙律, 吃得真高興. 另外, 還有黑椒莎樂美腸, 風乾牛肉, 再加上三款芝士: Brie, Gouda, 以及Blue Cheese, 以及刺身壽司, 如火炙三文魚壽司, 火炙牛肉壽司, 以及泡菜芹菜壽司卷皆有水準呢.

海鮮: 8.5分, 留下, 只有思念. 新鮮蒸焗龍蝦, 曾經是跟萬麗咖啡室畫成等號. 等待的日子, 很痛苦吧. 這次的聖誕餐, 就能夠重遇新鮮蒸焗龍蝦, 剛剛蒸焗起, 熱辣辣, 新鮮而爽彈的龍蝦, 這次錯過了, 您一定會後悔. 但漂亮笑下去彷彿冬天飲雪水, 冬天吃凍海鮮, 沒有問題. 大西洋麵包蟹, 阿拉斯加蟹腳, 龍蝦鉗, 藍青口, 全部皆是新鮮的貨色. 而即開生蠔Pacific Oyster, 海水味輕柔, 入口肥美, 帶點微甜, 這一晚, 我就吃了三隻. 最低要求吧.
湯品: 8.5分, 沒有湯, 怎去過生活. 一盅淮山杞子螺頭燉豬展, 喝下去, 為每天的辛勞, 好好的洗滌一下. 特別是天氣冷, 喝燉湯取暖是常識吧. 另外還有咖哩南瓜湯以及蝦米魚腐湯供選擇.
主菜: 8.5分, 香港的聖誕, 火雞未算是必吃. 但我在美國成長, 當然, 也跟火雞有份回憶, 有段感情. 小聲的說, 那時在家吃到的, 很老, 肉質很實, 令我很長時間以為火雞就應該是這樣子. 這算是童年陰影嗎? 這晚, 一次過吃到烤火雞, 烤牛肋骨, 以及蜜汁烤火腿, 肉質嫩滑的烤火雞, 這才對味嘛.
煎大明蝦也很討好, 肉質爽彈. 慢煮三文魚, 肉質當然很細嫩, 這個狀態下製作的三文魚, 有水準, 是必然的. 其他主菜還有海鮮炒飯, 廈門炒米, 蒜香蝦球, 烤牛排, 脆炸魚柳, 咖哩魚, 醬爆雞丁, 焗蜜糖栗子, 烤南瓜, 烤椰菜花, 以及香蒜大蝦等等, 嘩, 真的吃到飽.
甜品: 8.5分, 應節, 要有一系列聖誕甜品, 聖誕樹頭朱古力蛋糕, 法式栗子蛋糕, 白朱古力雪球甜點, 意大利聖誕麵包布甸, 以及英式聖誕餡餅皆是賣相跟味道也有水準的, 我就最愛聖誕樹頭朱古力蛋糕, 或者這叫做情意結.
芭菲棒棒糖是小朋友的心頭好, 很可愛. 大人就可以喝杯傳統聖誕香料酒應應節, 或者來杯濃而杰的70%熱朱古力, 喝完, 這晚會是無心睡眠?
其他甜品還有班蘭蛋糕, 芝士蛋糕, 朱古力紅莓慕絲蛋糕, 栗子蛋糕, 紅棗糕, 0%比利時朱古力慕絲, 意大利芝士餅, 果仁糖蛋糕, 雲尼拿紅莓意式奶凍, 雲尼拿慕絲蛋糕, 朱古力布朗尼, 以及Häagen-Dazs雪糕等等, 豐富甜蜜.
聖誕節自助晚餐, 於12月24日及12月25日晚上供應, 價位如下:
成人每位$738, 3-11歲小童每位$438 包括無限添飲果汁及汽水, 派對禮品
成人每位$938, 額外包括金牌黑安格斯斧頭肉眼牛扒或一支Perrier-Jouët Grand Brut香檳, 及每位賓客10克魚子醬

Cafe Renaissance的聖誕節自助晚餐, 吃地中海藍鰭拖羅, 烤火雞, 新鮮蒸焗龍蝦, 以及聖誕甜品, 再加上加碼點選的金牌黑安格斯斧頭肉眼牛扒以及魚子醬, 這個聖誕很矜貴.
Tasting Event
仲有不到一個月就係普天同慶的「聖誕節」。每年都是餐飲業的必爭日子之一,尤其是今年大氣候影響下,更加要各出奇謀,以質素及CP值來取勝。灣仔萬麗海景酒店的 Cafe Renaissance 自助餐是個人欣賞的頭幾位,當中有不少亮點值得大家去完再去,難怪就算是平日,都有8成座上客。由於快到聖誕,所以率先品嚐了聖誕期間特別菜色。清蒸活龍蝦估不到清蒸活龍蝦又再次出現,固然肉質飽滿,軟韌彈牙,入口鮮甜,與凍食是兩碼子的事,加上仲要係任食可以話無得輸。 北海道帶子他他 原隻 cut 成三片,質地柔軟,就算無須醬汁都好好味。講起聖誕節,無可能唔提一眾萌爆可愛既甜品。Chestnut Mont Blanc 栗子蓉細緻甜美。Chocolate Raspberry Mousse Cake 放上趣緻可愛雪人公仔做裝飾,質地滑溜,加入紅桑子,令味道不會太單調。Chocolate Yule Log 聖誕節無可能無樹頭蛋糕,木紋做得真係好似,而且口感好rich,個人幾鐘意。仲有White Chocolate Snowball、Cheese Cake、Pandan Cake、聖誕Tiramis
仲有不到一個月就係普天同慶的「聖誕節」。

由於快到聖誕,所以率先品嚐了聖誕期間特別菜色。
清蒸活龍蝦

北海道帶子他他

原隻 cut 成三片,質地柔軟,就算無須醬汁都好好味。

講起聖誕節,無可能唔提一眾萌爆可愛既甜品
Chestnut Mont Blanc

栗子蓉細緻甜美。

Chocolate Yule Log

仲有White Chocolate Snowball、Cheese Cake、Pandan Cake、聖誕Tiramisu 同埋 Mince Pie ,賣相都係充滿了聖誕氣氛。
聖誕期間,真係優惠多多,只要每位另加$200至$300左右,就可以享用矜貴既魚子醬50克與及有「巴黎之花」稱譽的Perrier-Jouët Grand Brut香檳一枝;將魚子醬塗在多士上,慢慢品嚐,再呷一口香檳,真是人間美味。
若然是食肉獸,又有四位在座,大可另選12吋長Stockyard 金牌黑安格斯斧頭肉眼牛扒來代替魚子醬。

講真,肉眼牛排份量十足,的確要四個人先得,而且烤得啱啱好,medium rare的成熟度,肉質鬆軟又有嚼口,超正。
畢業係聖誕節,最好飲返杯傳統聖誕香料酒,濃郁的玉桂香味,伴隨酒香洋溢,呷一口,渾身暖洋洋的,說不出的享受。
不喜歡喝酒?沒問題,仲有濃稠達70%熱朱古力,舀一口雪糕,在朱古力漿中打個滾,外熱內冷夾雜,甜美芳香,又是另一種滋味。
生蠔

有即開Pacific Oyster提供,尤其是邊位更覺爽甜,如果有另加錢點上PJ香檳的話,用來送生蠔,味道更鮮。

Seafood

焗龍蝦

聖誕期間是蒸龍蝦,但平日都是焗龍蝦,表面芝士烤得微焦,陣陣幽香,口感更覺豐腴。
仲有啖啖肉既龍蝦鉗、蟹膏比肉還要澎湃既大西洋麵包蟹、越食越想食既阿拉斯加蟹腳同埋肉質幼嫩既藍貝,海鮮陣容走一轉已經半飽。

刺身壽司

Cafe Renaissance 所提供的拖羅,除了偶爾有酒店即劏吞拿魚外,可以話冠絕Buffet界,色澤自然亮麗,油花平均而甘香,質地柔彈,比起不少日式餐廳完勝。
至於其他刺身吞拿魚、三文魚、油甘魚、八爪魚及螺片,解凍處理得不錯,毫無雪味,推薦。
雜錦壽司

種類幾多,有三文魚、吞拿魚、八爪魚、墨魚、螺片、熟蝦及鰻魚,仲有吞拿蟹肉壽司卷及芹茉泡菜壽司卷。

Carving Station

燒豬髀
超級大隻,但燒得毫不乾身,反而肉味濃郁,非常難得。
烤牛排

中間位置是 medium rare,必食。
蜜汁烤火雞

取了胸口及脾位各一片肉,肉質竟然不覺“嚡口”,又係火喉拿捏得準。

就連好幾款 Side Dish 都有水準尤其是蜜糖栗子,粉糯帶蜜味,至於烤南瓜、烤蘆筍及小椰菜,都各有捧場客。

熱葷

Slow Cook 三文魚

原先的鐵板燒位,家陣又有新攪作,放上了一個大魚缸,放入了預先抽真空的三文魚,上檯前再把兩面煎熟,但未免太保守,因為煎得過了火,平白浪費了slow cook的時間。

另外,仲有大大隻既炒海蝦、咖哩魚同埋海鮮炒飯。

麵檔

自己一向係澱粉質怪,每次食Buffet,當大家都停手時,都會忍不住來碗湯麵。

今次湯底是蔬菜湯及豬骨湯,配料有小棠菜、娃娃菜、韭菜花、金菇、豆卜、芽菜、秀珍菇、魚片、魚蛋、雞肉、蝦仁、牛丸及魚腐。
簡單的來碗油麵底,加點蝦仁、雞肉及韭菜花,清清地選擇了蔬菜湯底,不錯。

淮山杞子螺頭燉豬展

今次燉湯獲大家一致讚賞,湯色清澈而幽香,入口醇厚馥郁,火喉十足,但每盅的材料佔了三分之一,味道都跑到湯裡了。

至於其他兩款湯羹是Dried Shrimp Fish Curd Soup 及 Curried Pumpkin Soup

芝士

Brie、Gouda及Blue Cheese三款。
沙律及 Cold Cut

超多選擇,有墨魚仔沙律、天多利雞沙律、韭菜沙律、茄子肉碎沙律、泡菜青瓜沙律、雞肉沙律、希臘沙律 、Couscous沙律、DIY沙律、紅菜頭三文魚、風乾牛肉、黑椒莎樂美腸及Coppa,味道有濃有淡、有素有肉,當中推介紅菜頭三文魚,肥美可口。

專櫃

每次都有新意,今次係充滿聖誕氛圍的Parfait Lollipop,而且係即場製造,每個都係獨家出品。
Häagen-Dazs

一共有朱古力、士多啤梨、咖啡、曲奇、香蕉及Mango & Raspberry六款口味,獨立迷你杯裝,清潔衛生,仲可以食多幾杯。

當然有好受歡迎的朱古力噴泉,其他甜品都係小杯上,好啱心多既朋友。

Vanilla Mousse Cake 及 Chocolate Brownie,都是小件上,好啱自己想食多兩款。
仲有 Vanilla Red Fruit Panna Cotta、Praline Trifle、70% 比利時朱古力mousse、Panettone Bread Pudding及紅棗糕,雖然賣相同味道突出,但胃納真的有限。

講真,呢個 Buffet 認真豐富到一個點,所以想同另一半或者親人慶祝,真係要快手。

P.S : 節前夕及型誕節-12月24日及25日

午餐:

12 p.m. -2:30 p.m.

成人 HK$568 | 小童 (3-11 歲) HK$348

額外 HK$888*

包括果汁及汽水、派對禮品及聖誕老人將會驚喜現身。

*包括一枝香檳及 50 克魚子醬供兩位賓客享用

晚餐:

第一時段:5:30 p.m. - 7:45 p.m. |第二時段:8:30 p.m.-11n

成人 HK$738 | 小童 (3-11 歲) HK$438

成人 HK$938*

包括果汁及汽水、派對禮品及聖誕老人將會驚喜現身。

*額外包括金牌黑安格斯斧頭肉眼牛扒 (約兩公斤)或一枝

Perier-Jouët Grand Brut香檳供四位享用,及每位賓客 10 克魚

子醬( 最少四位起)

美酒優惠:加HK$138 即可暢飲精選生啤及紅白酒。

除タ-12月31日

自助晚餐:

6:30 p.m.- 10 p.m.

成人 HK$ 738 |小童 (3-11 歲) HK$438

成人 HK$ 938*

包括果汁及汽水、派對禮品及Mirage Bar & Restaurant 除タ

倒數派對入場。

*額外包括金牌黑安格斯斧頭肉眼牛扒 (約兩公斤) 或一枝

Perrier-Jouët Grand Brut香檳供四位賓客享用,及每位賓客 10

克魚子醬(最少四位起)

節日美酒優惠:加 HK$ 138 即可暢飲精選生啤及紅白酒。

2019-11-13 3236 views
去到環境ok,食物方面尚算良好,種類就少咗啲,見到女朋友食生蠔食得咁開心,千幾蚊完全唔心痛,員工服務態度非常好,如果可以多啲種類嘅食物就更加完美喇,大家一定要去試下..............................
1K
家人生日,慶祝又豈止於吹蠟燭、切蛋糕?!所以上週末就來到香港萬麗海景酒店萬麗咖啡室Cafe Renaissance品嚐龍蝦、生蠔及國際自助晚餐。餐廳環境寬敞,店員勤快收碟執拾,食物refill 速度亦夠快。食buffet的十居其九都是衝著海鮮而去,海鮮吧集合各種冰鎮海鮮如生蠔、麵包蟹、青口、長腳蟹、鮮蝦、海螺及各款時令海鮮等等,海鮮全晚源源不絕供應,海鮮控必定能大飽口福!即開生蠔size雖然不算大隻,但肉質厚實爽滑,海水味濃烈,蠔味留在口腔久久不散。麵包蟹內儲滿豐富的蟹膏,甘香軟滑,封存海中鮮味。爽彈蟹肉雪白細膩,來貨夠新鮮,鎖住原始鮮甜海味。魚生刺身即叫即切,壽司都有極多款式,應有盡有。芝士焗龍蝦表面鋪滿澎湃芝士,配上啖啖肉的開邊龍蝦,但有點可惜龍蝦本身的鮮味被濃烈的芝士味蓋過了。除了常見的肉眼扒之外,還有燒至約五成熟牛肋骨,牛味濃郁,不過肉質就略為韌了點。鋸扒可配上傳統英式Yorkshire Pudding,在坊間的酒店buffet中比較罕見,外皮香脆,中間凹陷及綿軟,更容易吸附肉汁。燒魚則是燒三文魚,難得熟透後魚肉依然豐腴細嫩,不會變得鞋口。燒豬腩肉亦是驚喜之選,而且做法亦和平時
龍蝦、生蠔及國際自助晚餐

冰鎮海鮮

海鮮全晚源源不絕供應,海鮮控必定能大飽口福!
冰鎮海鮮

生蠔

麵包蟹內儲滿豐富的蟹膏,甘香軟滑,封存海中鮮味。
麵包蟹

爽彈蟹肉雪白細膩,來貨夠新鮮,鎖住原始鮮甜海味。
長腳蟹

魚生刺身即叫即切,壽司都有極多款式,應有盡有。
魚生刺身
芝士焗龍蝦

牛肋骨

Yorkshire Pudding

燒三文魚
燒豬腩肉亦是驚喜之選,而且做法亦和平時的中式芝麻皮不太一樣,頗有特色。
燒豬腩肉

厚切格紋的外皮酥脆無比,肥瘦相間,肉質軟嫩,滲出肉香。
燒豬腩肉

熱盤款式以buffet來說其實算是少款,幸好貴精不貴多,提供即叫即製的菜式,包括串燒、鴨肝、魚柳、牛扒、德國香腸等。
串燒

個人最喜歡魚柳,煎香過後保持外脆內嫩,魚肉潔白鮮滑,雞肉串燒香口惹味。
魚柳、雞肉串燒

中式燉湯則是淮山杞子螺頭燉豬展,上湯原盅蒸燉,真材實料。
淮山杞子螺頭燉豬展

全場最壯觀可算是多不勝數的沙律款式,還可配搭各式沾醬。
沙律
而且沙律款式比較特別,例如三文魚沙律魚肉鮮美而有彈性。
三文魚沙律

魷魚仔沙律帶點泰式風味,鹹香酸辣夠醒胃。
魷魚仔沙律

自助沙律吧有蝦肉、多款沙律菜、煙肉、麵包粒等,可隨個人喜好自行混搭沙律款式。
自助沙律吧

雖然已經吃到十成飽,但吃甜品的又是另一個胃

甜品
朱古力蛋糕鏡面晶瑩剔透,裡面有紅桑子夾層,酸酸的中和甜度。

紅桑子鮮果撻賣相繽紛艷麗,撻皮堅挺,配搭份外清新。
Fruit Tart

70% 比利時朱古力慕絲朱古力純度極高,不禁令我這個朱古力迷忍不住口encore 完一杯又一杯。
70% Belgian Chocolate Mousse

榛子奶油布丁口感柔滑,榛子果仁香氣濃得化不開。
Praline Trifle

一粒粒Chocolate Truffle中間有軟心效果,一口咬下柔軟濃滑。
Chocolate Truffle

除了西式糕點之外,也有中式芝麻糊糖水供應,表面泛起光澤,口感濃稠細滑,突出芝麻的香氣。
芝麻糊

即製窩夫有原味和朱古力兩種口味選擇,外層烘得香脆,裡面卻像是蛋糕般鬆軟,還可配上Haagen-Dazs紅桑子雪葩。
朱古力窩夫

吃得再飽也不要忘記可以任食Häagen-Dazs雪糕,這裡供應足足有六款口味之多。
Häagen-Dazs雪糕
2019-11-09
$740 (Dinner)
長腳蟹
芝麻糊
朱古力窩夫
Häagen-Dazs雪糕
2019-11-05 4261 views
外甥仔生日一行6大2細,揀左幾間酒店嘅自助餐,見到推廣有75折,就 book左先竟然有位,而且還為我準備外甥送上 cake賀佢,大家都玩得食得好開心,食物水準都可以,午餐海鮮就得長腳蟹,蝦同翡翠螺三款,壽司吧壽司普通一般貨色,其他 salad都有多款新鮮 salad 菜同特色,熟食嘅叉燒同即燒燒肉必食推介,熱辣辣叉燒甜蜜鬆軟,燒肉就皮脆肉嫩,諗起都回味,不停有橙汁气水免費提供,餐後亦有餐飲,整體都滿意,大人價錢唔使$300位。不過提提大家可惜係無拍車優惠架。買比外甥嘅生日禮物佢已急不及待要著住!
外甥仔生日一行6大2細,揀左幾間酒店嘅自助餐,見到推廣有75折,就 book左先竟然有位,而且還為我準備外甥送上 cake賀佢,大家都玩得食得好開心,食物水準都可以,午餐海鮮就得長腳蟹,蝦同翡翠螺三款,壽司壽司普通一般貨色,其他 salad都有多款新鮮 salad 菜同特色,熟食嘅叉燒同即燒燒肉必食推介,熱辣辣叉燒甜蜜鬆軟,燒肉就皮脆肉嫩,諗起都回味,不停有橙汁气水免費提供,餐後亦有餐飲,整體都滿意,大人價錢唔使$300位。不過提提大家可惜係無拍車優惠架。

買比外甥嘅生日禮物佢已急不及待要著住!

2019-10-26
$300 (Lunch)
2019-10-18 4978 views
萬麗咖啡室,聽個名以為系咖啡廳,點知有個friend話系自助餐餐廳來噶哦,咁既然都講開咯,緊系要去試下啦。食左好多好多嘢,多都我都唔系好記得咯,但系記得最清楚噶就系,入邊滴龍蝦居然系即蒸噶哦。拿左龍蝦,等個10分鐘左右即蒸即拿,體住就好滿足。
2019-09-20 8424 views
今天生日和家人聚一聚,食個Lunch.今天覺得最好食是燒肉, 肉質好味外皮脆卜卜; 但牛扒就麻麻喇, 肉質比較老。其他食物如 蟹腳,蝦, 壽司,刺身, 熱物都不過不失!而Haagen Dazs得3款味道: 士多啤梨,朱古力和雲呢拿!最值得一提是那個迷你心太軟+ 雪糕,真係好好味!
今天生日和家人聚一聚,食個Lunch.
今天覺得最好食是燒肉, 肉質好味外皮脆卜卜
; 但牛扒就麻麻喇, 肉質比較老。其他食物如 蟹腳,蝦, 壽司刺身, 熱物都不過不失!而Haagen Dazs得3款味道: 士多啤梨,朱古力和雲呢拿!
最值得一提是那個迷你心太軟+ 雪糕,真係好好味
心太軟加雪糕
2019-09-20
$300 (Lunch)
  • 甜品
  • 刺身
  • Lunch buffet
2019-09-19 6484 views
慶祝男朋友生日每年都會去食Buffet 今年揀左萬麗咖啡室既自助餐。 食品種類方便不算多,但貴精不貴多,應該有的都有得食,而且有的絕大部份食物都在水準之上。 蟹腳好鮮甜,我一晚忍唔住食左幾轉。仲有生蠔食, 生蠔係我地其中一樣揀buffet嘅條件而佢地既即開生蠔都好新鮮,每人每次限攞三隻。另外有芝士焗龍蝦,都好香好好食。我地今次用咗恆生信用卡優惠 仲有75折添!總括嚟講 呢個價錢食到咁嘅質素既Buffet 絕對值得一試
, 生蠔係我地其中一樣揀buffet嘅條件
我地今次用咗恆生信用卡優惠 仲有75折添!
總括嚟講 呢個價錢食到咁嘅質素既Buffet 絕對值得一試
2019-08-09
$600 (Dinner)
  • 龍蝦
2019-09-12 5792 views
食過很多間的酒店自助餐,本人覺得最好食是燒牛扒,食左2次其他食物都好,例如:蟹腳、壽司、甜品。環境也舒服、而且任飲橙汁及汽水。今次折扣有75折,計起都是$300位左右,很抵。
食過很多間的酒店自助餐,本人覺得最好食是燒牛扒,食左2次

其他食物都好,例如:蟹腳、壽司甜品
環境也舒服、而且任飲橙汁及汽水。
今次折扣有75折,計起都是$300位左右,很抵。
2019-09-12
Type of Meal
Lunch
  • 燒牛扒
2019-09-12 6117 views
昨天是鋼婚週年紀念,每年都去食西餐,今年就試下這間酒店的自助餐!雖然沒有窗口位,但訂枱時說明慶祝週年紀念,安排了一張梳化位置,隔壁枱沒人坐,2小口可靜靜聊天。食品方面種類不多,但也是不浪費食物的做法,夠就好了,第一時間拿生蠔吃,每人每次拿3隻,第一輪真的很鮮甜,很有海水味,由於本人是玻璃肚,很易出事,第一輪生蠔10分鐘內沒事就沒事的,在吃其他食品等待吧!咸豬手,牛扒是不錯的選擇,之後再想拿生蠔,師傅已經不在位置,等了很久才再拿了3隻,已經不同第一輪的了,開破了肚,淡而無味,老公又等了很久,由壽司師傅手幫助拿了3隻,也是同一感覺,淡而無味,好像雪了一段時間,吃了其他食物,到尾聲時員工拿了一隻附上慶祝字樣的白朱古力牌的碟子給我們拿甜品拍照,謝謝酒店的幫忙!這頓自助餐是不錯的,老公最愛燉湯……哈哈!
2019-09-06 4513 views
刺身唔多款,但中段時間有Toro。羊架同燒牛扒都好食,生熟度拿捏得好好。呢排做緊澳洲主題,有袋鼠肉,可以試下。有兩款凍蟹,長腳蟹好食,好鮮味,但麵包蟹麻麻,太咸,肉有點霉。焗龍蝦一般,調味太多太濃,完全食唔到龍蝦味/海鮮味,食咗一隻就唔想再拎。生蠔雖然細隻但好新鮮,好好食。全部熱葷同沙律都好食,沙律好多款可以選擇。成晚唯獨甜品真係完全唔得,讚唔落,未試過食唔落一件蛋糕。酒水任飲,服務員態度非常好👍🏻
刺身唔多款,但中段時間有Toro。
羊架同燒牛扒都好食,生熟度拿捏得好好。
生蠔雖然細隻但好新鮮,好好食。
全部熱葷同沙律都好食,沙律好多款可以選擇。
成晚唯獨甜品真係完全唔得,讚唔落,未試過食唔落一件蛋糕。

酒水任飲,服務員態度非常好👍🏻
2019-08-24
$550 (Dinner)