2023-04-01
好耐之前已經路過呢一間嘅Cafe,雖然位置唔算好就腳,但係都有好多人慕名到訪,人氣可見一斑🫡 朝食全餐 ($88)感覺有啲似和風all day breakfast,可以揀一樣主食、關東煮同埋一個主菜,呢到嘅關東係用鰹魚湯底,蘿蔔鮮甜,而且索晒佢哋湯底嘅精華,仲有獅子狗、芋絲、黑薯糕,飲埋碗湯落去真係暖笠笠🥰 鰻魚都好夠肥美,是日三味飯團都幾啱打卡🤍安格斯牛小排蓋飯跟是日自家漬物 ($218) 呢個都幾有驚喜,牛小排夠肥美,煎到外面香內類粉嫩,食落去肉質軟腍,飯面鋪滿雞蛋絲,加埋佢個蛋黃撈飯超正💛呢度嘅飲品都相當有研究,今次朋友就嗌咗一杯京都宇治鮮奶抹茶 ($60) 飲落口非常creamy,茶味同埋奶香都幾平衡🍵自己嘅鮮奶焙茶 ($48) 個拉花要加一百分☕️飲落去順口,而且焙茶嘅炭焙香味都幾出🫖紅豆奶油厚吐司 ($48) 呢個一上台個造型真係勁qq🍞麵包烘到外脆內軟,而且估唔到紅豆同埋牛油嘅組合都幾夾🫘藍莓鬆餅 ($26)入面仲有啲藍莓蓉,蛋糕體夠鬆軟濕潤🫐 總括嚟講,呢一間嘅食物質量都幾好,而且坐得幾舒服,店面雖然唔大,但係員工感覺都幾友善,當日仲玩咗貓🐈 而且成個文清嘅氛圍都令人幾放
呢度嘅飲品都相當有研究,今次朋友就嗌咗一杯京都宇治鮮奶抹茶 ($60) 飲落口非常creamy,茶味同埋奶香都幾平衡🍵 自己嘅鮮奶焙茶 ($48) 個拉花要加一百分☕️飲落去順口,而且焙茶嘅炭焙香味都幾出🫖
紅豆奶油厚吐司 ($48) 呢個一上台個造型真係勁qq🍞麵包烘到外脆內軟,而且估唔到紅豆同埋牛油嘅組合都幾夾🫘 藍莓鬆餅 ($26)入面仲有啲藍莓蓉,蛋糕體夠鬆軟濕潤🫐
總括嚟講,呢一間嘅食物質量都幾好,而且坐得幾舒服,店面雖然唔大,但係員工感覺都幾友善,當日仲玩咗貓🐈 而且成個文清嘅氛圍都令人幾放鬆,如果假日過嚟同朋友打卡都唔錯📷