2024-06-27 100 views
今個月超忙勁忙但都唔知忙乜難得放假比我抖下啦( ・᷄ὢ・᷅ )海濱長廊旁 落地玻璃望海景環境舒服 非繁忙時間靜靜地好啱放空只有平日才有下午茶哦~整體價錢唔算貴 食物中上飲品可以唯一可惜係天氣太~熱 冷氣感不足如係店外加上簷篷可能會好少少(?)🍴 除甜品大多都炸 只有一款係粉▸ 自家制意式風味炸意大利飯波 $𝟖𝟓.𝟓外脆內軟糯帶忌廉感飯唔太多加上有香草(?)整體不覺膩▸ 脆炸魷魚圈 $𝟖𝟓.𝟓外酥脆肉身軟彈帶嚼勁魷魚無去皮一齊炸 韌性較強難咬斷兩者都配有酸忌廉沙律醬點埋一齊食解膩又開胃☕️ 飲品跟餐半價 轉燕麥奶+$𝟓▸ 海鹽榛子鮮奶咖啡 (凍/單點$𝟒𝟓)以一杯普通的鮮奶咖啡來說啡味香且滑 入口溫和非酸性忌廉甜甜的配合咖啡不錯但海鹽唔覺 榛子果香亦唔覺▸ 紫薯鮮奶 (凍/單點$𝟒𝟓)滑順不太甜 紫薯味有但淡飲過用紫薯打爛而成的所以感覺呢杯係用粉沖🤨🥗 夏天就係唔想越食越熱溫泉蛋煙三文魚豆腐沙律配日式胡麻醬 $𝟖𝟖份量 配料都有唔少煙三文鮮香 豆腐溫泉蛋滑上加滑配埋少少胡麻醬夠哂清爽🥞 大食的我要點甜品收尾美式班戟伴鮮雜果配蜂蜜焦糖漿$𝟓𝟖三、四塊鬆軟蛋香Pancake夾埋香蕉、草莓、藍莓等生
今個月超忙勁忙但都唔知忙乜
難得放假比我抖下啦( ・᷄ὢ・᷅ )
海濱長廊旁 落地玻璃望海景
環境舒服 非繁忙時間靜靜地好啱放空
只有平日才有下午茶哦~
整體價錢唔算貴 食物中上飲品可以
唯一可惜係天氣太~熱 冷氣感不足
如係店外加上簷篷可能會好少少(?)
🍴 除甜品大多都炸 只有一款係粉
魷魚無去皮一齊炸 韌性較強難咬斷
兩者都配有酸忌廉沙律醬
點埋一齊食解膩又開胃

☕️ 飲品跟餐半價 轉燕麥奶+$𝟓
▸ 海鹽榛子鮮奶咖啡 (凍/單點$𝟒𝟓)
以一杯普通的鮮奶咖啡來說
啡味香且滑 入口溫和非酸性
忌廉甜甜的配合咖啡不錯
但海鹽唔覺 榛子果香亦唔覺
脆炸魷魚圈
▸ 紫薯鮮奶 (凍/單點$𝟒𝟓)
滑順不太甜 紫薯味有但淡
配埋少少胡麻醬夠哂清爽
美式班戟伴鮮雜果配蜂蜜焦糖漿
🥞 大食的我要點甜品收尾
美式班戟伴鮮雜果配蜂蜜焦糖漿$𝟓𝟖
三、四塊鬆軟蛋香Pancake
夾埋香蕉、草莓、藍莓等生果食
糖漿可選多/少/另上
我地叫正常 份量剛好
溫泉蛋煙三文魚豆腐沙律配日式胡麻醬
美式班戟伴鮮雜果配蜂蜜焦糖漿
溫泉蛋煙三文魚豆腐沙律配日式胡麻醬
假日小編去咗馬鞍山踩單車,踩到冇幾耐,就見到有一間Cafe,所以就走咗入去食返個豐富嘅早餐,佢哋嘅早餐呢就去到11:30 ,雖然之後都會有brunch,不過早餐就性價比相當高啦🤪班尼迪蛋煙三文魚伴酸種面包:酸種包超厚身,上面就有牛油果蓉,蕃茄片,火箭菜,再配上水煮蛋+荷蘭醬同煙三文魚,份量相當多,食一個真係飽足成日早餐時段,仲包咗杯餐前果汁,係一杯好清爽嘅蘋果汁,飲完之後好fresh另外,我同朋友都另外再加咗杯雜果乳酪,係無糖嘅乳酪,再配上水果同堅果,好健康焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍),由於天氣太熱啦,所以呢一定要跳返杯凍咖啡,再配上焦糖脆脆忌廉,唔會話太甜,攞嚟打卡剛剛好🤗至於Casa 全日早餐,份量都好豐富,當中包括咗沙律,薯餅,腸仔,炒蛋,炒雜菇,煙三文魚,酸種包,茄汁焗豆,焗蕃茄夢幻甜心:粉色系列,好夢幻,味道就係蜜桃荔枝梳打熱情果芒果撻:小編覺得味道好特別,熱情果配芒果呢個組合好正,而且唔會有甜嘅感覺好健康,而且撻底都好薄 ,作為甜品就最適合不過😜Casa 焦糖脆脆Affogato:依家天氣咁熱,咖啡熊嘅朋友一定要叫返杯affogato ,先滿足到自己🫢

夢幻甜心:粉色系列,好夢幻,味道就係蜜桃荔枝梳打

2024-06-17 1736 views
馬鞍山區內少有設有室外座位的餐廳,備受狗狗主人和單車人士歡迎。而且餐廳就在海旁,在這裡食個brunch感覺好chill,令人放鬆。下完單會先上兩杯餐前橙汁,很貼心。*Casa 全日早餐($110):All day breakfast份量非常豐富,裡面有酸種麵包、薯餅、雜菇、茄汁豆、煙生文魚、香腸、炒蛋和沙律菜等。酸種麵包外層烤得酥脆,內裡鬆軟,有驚喜。炒蛋嫩滑,煮得恰到好處,最後沙律菜配埋黑醋。大滿足!*雜果乳酪($20)加$20可以追加雜果乳酪,乳酪酸甜適中,上面鋪滿各種生果,增添清新的口感。*班尼迪蛋 煙燻三文魚 伴酸種面包($78):Benedict 煮得剛好呈流心狀態,下面再鋪上煙燻三文魚,火箭菜和creamy的牛油果醬。配埋酸種麵包的酥脆柔軟,完美組合!隨餐包餐飲,轉其他飲品半價:*焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍)(+$22.5) / 森半抹茶鮮奶(熱)(+$20)焦糖脆脆咖啡奶昔口感非常順滑,上面的焦糖脆脆好鬼好味😋 抹茶鮮奶的味道非常濃郁,帶有淡淡回甘味,而Latte不會太甜,也不會覺得太苦澀。
下完單會先上兩杯餐前橙汁,很貼心。

*Casa 全日早餐($110):

*雜果乳酪($20)

*班尼迪蛋 煙燻三文魚 伴酸種面包($78):

隨餐包餐飲,轉其他飲品半價:

2024-06-15
Type of Meal
Breakfast
2024-06-13 113 views
今日放假行黎行去唔知食咩好,由其馬鞍山呢個美食沙漠。睇下有邊間未食過既餐廳,發現有間係酒店附近既餐廳未食過,係食西餐同見openrice既評語都不錯,所以走左去試下。到達後見到都幾多人,坐位闊落,好香咖啡味。我地叫左主食燒美國頂級牛小排伴牛肝菌意大利飯,一上菜就閒到好香既牛肝菌味道,牛小排好有牛味,意大利飯煮得岩岩好,煙煙靭靭,呢個價錢食到靚牛肉同意大利飯,我覺得性價比好高。仲叫左個小食併盤,佢啲炸魷魚同雞翼都好好食,炸魷魚外脆,又鮮味。雞翼就味道岩岩好,令人食唔停口。甜品叫左我致愛既AHHOGATO, 呢間仲有啲特別,會加上焦糖脆脆,真係好好食好夾叫左杯特飲-藍色海洋,係百香果梳打,好好飲,入面仲加左椰果,有驚喜

2024-06-08
今次寫食評的動機,全因遇到一位很rude and 急燥的侍應Annie. 也順度分享吓見住餐廳食物質素大退步的狀況。老實講,身為餐廳ge fans, 都係好唔開心。本身都唔想講,因為總覺得好食自然引人來,唔好食都唔使寫衰人。何況,都唔係人人追求好質素,身為居民,食個早餐,食個順便,佢都唔會話少人食。而且,好多單車友會來吃。之不過,今早經歷令我決定要記錄同分享。今早,下雨,餐廳很full. 我和先生,兩歲寶寶到達時要等位。幸運地只有我們在等。很快,一位店員邀請我地,問我地介唔介意坐住張二人枱先,因為未有大枱。我get 到係,"坐住先" 即可以係之後有位轉枱。咁我地就入去了。一入去, Annie 小姐煞有介事咁沖口而出同我地講:"你地做咩入黎,等我地安排好先好入!"我心諗,係你地ge 員工叫我地入,妳咩事!(就當妳唔知,我都冇出聲解釋,因為見A 小姐好急燥咁)Then, 邀請我地個位員工就即刻講番俾A 聽係佢叫ge. 我地就被帶到二人枱坐低。見佢地咁full, 真心諗住迫唔緊要,快快食完走!不夠一分鐘,看見有張四人枱準備走,又見門口未有人,所以就提出轉枱,有位員工都好好,見到佢係想回應我地

[今早故事:員工Annie 態度rude]

不夠一分鐘,看見有張四人枱準備走,又見門口未有人,所以就提出轉枱,有位員工都好好,見到佢係想回應我地需要,但又唔知點做,似乎唔可以話事。眼見佢地好忙亂咁,所以都預左等佢地settle 先處理。

突然,門口來了兩位客,所以我就快快提出多次,因為見張四人枱clean up 左,就想快d 轉過去,咁就吉番張二人枱出來。點知,今次問的對像Annie 小姐的回覆真係嚇我一條。

我:唔該,係咪可以安排我地坐番張四人枱?我見門口有兩個人,可以坐我地呢張。
(可能我太多事,將我見到情況講出來。)
Annie: 唔需要妳為我地擔心,我地會安排。
我:我冇擔心過你地,我係想坐得舒服d.

大概幾分鐘,有位員工就幫我地安排。誠實分享,我當下係嬲ge, 所以我都又真心又刻意感謝那員工有禮貌咁回應我,擺明講埋俾A 聽。之後,A 小姐經過都不弱,大聲咁講:坐左入黎先話要坐得舒服d!

我頂!我冇再出聲!我自己都燥,就忍,唔想生事。之後就聽到佢同員工講話d 坐位要點安排咁la, 仲要大大聲咁講。但我係唔會對號入座!妳嬲妳燥妳急,ok, 但唔該唔好發係d 客身上。多人就handle 唔到係妳地ge 問題。而且我問人可否轉位時,有三個人係冇野做緊,門外又未有客。如果真係唔俾人轉枱,妳就唔好同個客講"坐住先"! 就當我誤會左原來"坐住先" 唔係真係我get 到ge "坐住先,有位再轉", 咁妳咪講聲唔好意思,唔轉得,我都覺得舒服d. 反正預左迫住食。但就唔係俾說話個客聽lor! 仲要一黎就咁冇禮貌,都唔係求客人行先,但fair fair plz! 自己d 人未溝通好,未合作好,就將d情緒發係人客度,差!

[食物質素]

這三年,由於住附近,這間店成為我的常店,食過超過20次,分別吃過它的早,午及晚餐,最愛它的桂花latte,青瓜latte, 意粉,risotto等。也介紹過不少朋友來。但過去半年,看著它一次比一次退步。Latte 已失去開初的咖啡香濃,也看不到美麗的拉花,得個糖漿之甜味。當中啡,奶,糖漿的比例大不如前。意為一次失手,所以再去多兩次重溫我喜歡的咖啡及菜式,真係再吃不出昔日的心機及質素。食物質素由外到內都變差,而更差是冇埋昔日的服務質素。

不會再食!!!!!!!!
介紹返呢間開咗好耐嘅餐廳,以前成日去食早餐、放狗。附近環境舒適,食飽又可以沿住海邊帶狗散步、或者到附近公園玩。除咗有全日早餐,仲有酸種包、班戟、乳酪、沙律、通心粉,好多選擇。👍🏻坐低店員就會一人送一杯餐前細橙汁🍊,可以即時解解渴。🍳🥗Casa 全日早餐 $110 ~ 意式香草腸|炒雜菇|煙三文魚|脆薯餅|烤蕃茄|酸種麵包|牛乳炒蛋|婦豆|田園沙律🐟 🥚班尼迪蛋.煙燻三文魚伴酸種面包 $78~水波蛋|煙三文魚|蕃茄|火箭菜|牛油果🥤🍬棉棉鮮奶朱古力(凍) +$22.5~ 一杯凍朱古力奶,上面唧滿軟滑忌廉、放滿棉花糖,大人小朋友都好喜歡。☕️ 🍯焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍) +$22.5~ 要飲凍咖啡,而餐廳又焦糖脆脆,一定會揀呢一杯咖啡,唧滿軟滑忌廉、放滿焦糖,飲得又食得。☕️🍨Casa 焦糖脆脆Affogato $52~ Affogato已經係我最愛,仲要加埋焦糖,真係無得頂🤩

👍🏻坐低店員就會一人送一杯餐前細橙汁🍊,可以即時解解渴。

🍳🥗Casa 全日早餐 $110

Type of Meal
Breakfast
  • Casa 焦糖脆脆Affogato
  • 焦糖脆脆鮮奶咖啡
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【馬鞍山休閒西餐|成功打破美食沙漠宿命🚲】🐨8安士紐西蘭肉眼牛扒配薯條紅酒汁 $169推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐牛扒煎嘅熟度啱啱好,牛味好濃,牛筋牛肉牛脂肪比例都好協調,就咁食都好正!紅酒汁少少酸,有助解油膩,更開胃~薯條份量都好多,炸到岩岩好唔會好乾,完全唔驚唔夠飽😂配菜仲有番茄、椰菜花同西蘭花,番茄加咗香草燒過表面,變得更甜~.🐨70%朱古力可可撻 跟餐+$28推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐可可撻淨係上枱賣相已經加分,可可同埋撻皮比例大約係六四,食到可可cream嘅柔軟再加撻皮牛油香同鬆化,口感層次互相配合!因為選用咗70%可可,唔會死甜而有朱古力香,一個人食都唔覺得過份🙈.🐨英式奶茶(凍) 跟餐+$3推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐英式奶茶奶味比較高,唔會好甜,飲到紅茶底少少苦澀同甘甜味,口感醇厚~——☼——☼——☼——☼——☼——Casa Cafe & Bistro📍地址:馬鞍山鞍駿街29號海澄軒地下4號舖🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5 🪸環境:👾👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡🛠️分類:#HTB馬鞍山 #HTB西餐.#馬鞍山美食 #
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB馬鞍山 #HTB西餐
#馬鞍山美食 #馬鞍山 #西餐 #牛扒 #甜品 #休閒 #美食推介
2024-04-13 272 views
星期日帶狗🐶去此餐廳食早餐, 餐廳外4張枱可以携狗入座🐕星期日早上9:30出面4張枱滿晒, 要登記排隊等入座。馬鞍山可以携寵物餐廳得此, 所以假期都多人,要等15-30分鐘。餐廳入面就多d位, 不太需要等太耐。1)炸魚煎蛋早餐炸魚有些乾又有少少腥, 冇魚味的咖啡唔得, 唔好飲。2)煙肉炒蛋早餐煙肉唔太乾, ok.總評。早餐食物質素普通。5分。<午餐下午茶好像好d.> 服務。 普通。唯一好就是可帶寵物入座, 所以都幾多携狗一起。溫馨提示。 唔係帶寵物的, 可以入餐廳入面坐, 唔駛寵物及主人排隊等咁耐, 得出面4張枱, 假期人多, 要等30mins 以上。謝謝
星期日帶狗🐶去此餐廳食早餐, 餐廳外4張枱可以携狗入座🐕
星期日早上9:30出面4張枱滿晒, 要登記排隊等入座。

餐廳入面就多d位, 不太需要等太耐。

1)炸魚煎蛋早餐
炸魚有些乾又有少少腥, 冇魚味的

咖啡唔得, 唔好飲。

2)煙肉炒蛋早餐
煙肉唔太乾, ok.

總評。
早餐食物質素普通。5分。
<午餐下午茶好像好d.>
服務。 普通。
唯一好就是可帶寵物入座, 所以都幾多携狗一起。

2024-03-29 293 views
見網上好多人推介,又話好好食又話有海景好chill, 趁長假期就遠征去馬鞍山試吓。大約兩點,等咗5分鐘就有位。喺門口等緊嘅時候周圍望,入面無一張枱坐底係望到海景。就算坐室外,都無海景。由於覺得伏伏地,兩個人點咗兩杯咖啡同兩個甜品就算。。。。☕️焦糖脆脆鮮奶咖啡好難飲!完全冇咖啡嘅味,淡茂茂,得啲奶味👎🏻☕️海鹽榛子鮮奶咖啡都係一樣好難飲!成杯飲品都係偏淡👎🏻🍰芒果熱情果撻唯一好食嘅!酸酸地幾開胃👍🏻🍰雜果班戟味道普通,但無蛋香味。同埋呢個太多蜜糖同香蕉,偏甜👎🏻。。。服務就冇乜特別,冇加一收費。香港好多高質cafe, 呢間真係又唔打卡又唔好食
由於覺得伏伏地,兩個人點咗兩杯咖啡同兩個甜品就算。
。。。
☕️焦糖脆脆鮮奶咖啡
好難飲!完全冇咖啡嘅味,淡茂茂,得啲奶味👎🏻
☕️海鹽榛子鮮奶咖啡
都係一樣好難飲!成杯飲品都係偏淡👎🏻
🍰芒果熱情果撻
唯一好食嘅!酸酸地幾開胃👍🏻
🍰雜果班戟
味道普通,但無蛋香味。同埋呢個太多蜜糖同香蕉,偏甜👎🏻
。。。
服務就冇乜特別,冇加一收費。
香港好多高質cafe, 呢間真係又唔打卡又唔好食

2024-03-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-03-23 225 views
Casa Cafe & Bistro馬鞍山一間幾受附近街坊歡迎嘅海邊cafe,幾年前已經拜訪過幾次,不過當時覺得質素普通印象一般。今日出開黎馬鞍山唔想周圍搵食咩,所以直接過黎試多次,發覺原來食物質素改善左好多😲而且好多款式選擇!order左個安格斯牛肉burger,牛味勁重而且夠juicy,配埋BBQ醬夠濃味好正,因為我好怕食乾爭爭嘅burger,呢個絕對無投訴👍🏻另外自己都好鐘意食pancake,無論soufflé 定美式嘅熱香餅都唔會錯過,呢度就係美式pancake,份量都大,整得夠熱而且夠蛋香,淋上楓糖漿係幾滿足🤍70%朱古力撻微甜,對於我呢個螞蟻人黎講略嫌太淡🍫不過總括黎講,開業6、7年食物質素一定唔差,而且keep住update新菜式👍🏻- 安格斯牛肉漢堡伴BBQ醬- 美式pancake- 70%朱古力可可撻- Americano- 桂花latteTotal $218
Casa Cafe & Bistro

- Americano
- 桂花latte

Total $218
2024-03-12 192 views
我哋由大埔大王爺廟跑到呢間餐廳剛剛好11K, 係我哋跑友成日去的早餐店,係海濱長廊附近,環境悠閑舒適,好方便,有戶外座位。必食早餐推介:煙燻三文魚班尼迪蛋牛油果醬伴酸種面包 $88蛋汁撈埋落三文魚同牛油果🥑,味道好夾,酸種面包好鬆軟。CASA全日早餐 $110賣相好豐富同大碟,樣樣都好食。最欣賞係每個餐除咗有飲品外,仲有杯mini橙汁,飲完好開胃呀!附送的咖啡☕️冇拉花,朋友升級其他咖啡,拉花靚,杯杯的花紋都唔同。

必食早餐推介:
煙燻三文魚班尼迪蛋牛油果醬伴酸種面包 $88
蛋汁撈埋落三文魚同牛油果🥑,味道好夾,酸種面包好鬆軟。

CASA全日早餐 $110
賣相好豐富同大碟,樣樣都好食。

最近去了Casa Cafe and bistro,是一間位於海邊的cafe餐廳。雖然是一間Cafe,但閒日午餐都多選擇,無論是食物、環境性價比高,又無加一,可以encore。下午茶食咗個炸啲薯條加咖啡,簡簡單單又一餐,享受吓海邊嘅寧靜。有室外座位,見到有客人帶狗在室外用膳.室內裝潢簡約,今日閒日唔算多人與朋友聚餐談天是一個理想的場所。最後是服務。無加一, 提供小小自助區, 有冷熱水紙巾可自取, 我見好多人踩單車中途你歇一歇,下次踩單車都可以嚟試吓。總結來說,都幾好

有室外座位,見到有客人帶狗在室外用膳.

我見好多人踩單車中途你歇一歇,下次踩單車都可以嚟試吓。

總結來說,都幾好
炸魚薯條
2024-02-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
炸魚薯條
2024-02-04 245 views
作為一位老顧客,好鐘意Casa既海景,大大個落地玻璃,跑完步可以入嚟坐一下再繼續,係馬鞍山好難得有既餐廳。由他們稍微轉型前到現在,一直抱著支持的心態堂食消費。但可惜今次真係太不愉快,係最後一次食。可能正因為很喜歡,對他們的食物和服務質素大大下降覺得十分失望。首先是飲品。今日一家大細到餐廳吃飯,點了一杯棉棉朱古力給小朋友,以前明顯的拉花現在已沒有了蹤影。理解可能是在職培訓,用較多既棉花糖掩蓋了拉花失敗的作品。味道並沒有太大的影響,但小朋友沒法猜棉花糖下的圖案,少了幾分樂趣。本人點了一位熱cappuccino,最失望之處非他莫屬。奶泡既質感十分糟糕,口感太差,總括來說是一杯特濃咖啡和一杯奶味液體混合而成,拉花失敗更擬似加了些凍奶泡拉了一個網,令人覺得難以置信。其次是食物。老公一直很喜歡Casa的炸魚薯條,今次的表現簡單來講食物是跟著油一起被送上了餐桌,沒有以往清脆的口感,油也沒有被瀝走。為小朋友點了pancake,不過不失卻是令我們最滿意的一道。本人點了牛小排意大利飯,有一句說得很好,「不要跟牛排點全熟的人講道理,因為他還在咬。」,食物素質飄忽不定,使人困惑。最後是服務。Casa一直沒有收

最後是服務。Casa一直沒有收加一服務,因為水杯碟都是自取,落單要出去落。但員工素質好參差,曾向一位短頭髮女生舉手示意想問問題,不斷用手機沒有理會。落單一位白色衣服女生態度很好,雖然語氣平淡但無論是食物落枱還是說話都十分有禮貌,曾看到她不少次,應該是老員工了。另有2位長期在水吧上的女生,未知我們枱的飲品是出於誰的手,以我以往來餐廳的經驗來看,常看到的低馬尾女生應該是在培訓一位新同事。整體而言服務其實不算太差,只是很參差,好既很好,差既好差,環境十分擠逼,可能是為了多些人能入座嗎?門口長開的話不如改回以前的門口,而不是讓客人食風。

前後在Casa應該內用超過30次,呢半年的質素每況越下,希望你地可以有更好的進步,好好利用你們的地理位置優勢,而非變成不在意質素只在乎翻枱率的餐廳。
2024-02-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-12-16 326 views
位於海澄軒附近一間隱世cafa,景觀環境好舒服,出面一大片海同樹木,絕對可以放鬆一下心情入面裝修簡潔,自助區有芝士粉,Tabasco 等等提供桂花鮮奶咖啡有驚喜,諗緊桂花同咖啡好似唔多襯但原來桂花可以增添清香甜味,又唔會太甜,恰到好處,十分推介casa 焦糖脆脆Affogato雪糕加expresso 配上焦糖增加食感青瓜鮮奶咖啡拉花好靚,咖啡有淡淡青瓜味,幾特別煙燻三文魚 班尼迪蛋 牛油果配酸種麵包麵包軟糯而且大份十分夠飽,配搭牛油果醬及班尼迪蛋十分juicy,火箭菜份量亦剛剛好

入面裝修簡潔,自助區有芝士粉,Tabasco 等等提供

桂花鮮奶咖啡
有驚喜,諗緊桂花同咖啡好似唔多襯
但原來桂花可以增添清香甜味,又唔會太甜,恰到好處,十分推介

casa 焦糖脆脆Affogato
雪糕加expresso 配上焦糖增加食感

青瓜鮮奶咖啡
拉花好靚,咖啡有淡淡青瓜味,幾特別

煙燻三文魚 班尼迪蛋 牛油果配酸種麵包
2023-11-07 301 views
今次嚟咗casa 食早餐,開始新一天。享受著海風陽光,加杯靚咖啡,簡單慢活,enjoy點餐後付款,一坐低即刻有一杯迷你小果汁炸魚早餐居然係鱈魚,好少餐廳會係鱈魚柳,最特別當然係酸種麵包,配果醬,回味仲有egg Benedict,正確點應該係egg royale 喺muffin嘅包上面是煙三文魚,飽上居然有牛油果醬,令muffin 保持著香脆這間餐廳嘅好處係有戶外嘅座位, 可以畀俾寵物呀狗狗呀一齊同你食早餐,仲可以踩單車來泊喺度慢慢歎個早餐再繼續唯一不足的是餐廳較細,比較壓迫。有高枱位置,但見大部分人都不喜bar 枱,最好換成普通枱椅吧
點餐後付款,一坐低即刻有一杯迷你小果汁

鱈魚早餐
egg Benedict /royale
2023-11-05
$60 (Breakfast)
鱈魚早餐