2017-08-09
又要響黃埔一帶搵食,今次行左去美食坊,老婆話想食越南菜,所以試吓依間。裝修好有特色,裡面環境都好有情調。啱哂我地D有型一族!由於唔想太煩揀嘢食,所以我地食咗個套餐B枱上仲有自助調味料。不過由於啲餸都好惹味或有跟汁,最後都冇用過。藥材味濃,配啱啱炸好的油炸鬼實在太惹味。排骨已經煲得好淋,夠哂火喉。份量約分到4碗仔。海南雞係我的最愛,每次見到我都會叫,呢碟雞好滑,d雞無肥油,舊舊都無骨。好多地方d醬料都係細細碟,好易點哂,而呢度d醬夠曬大碟,尤其薑茸份量多!豬勁肉好大份,外面燒得好脆,入面d肉仍然好嫩,食落口陣陣香茅味,爽口之餘唔會好油,正!馬拉盞味夠但不會太鹹,西蘭花炒得香又不會淋。蒜茸包好脆口,蒜茸同香草味好出,加上d乾煙肉碎令到更為香口。一籃有8塊好足夠!椰汁紅豆椰汁好香濃。我們成枱都係餸,迫到冇地方放,店員主動好細心幫我地執得整整齊齊,真係要俾個like佢。老婆本身擔心唔夠食!但佢啲份量好大!所以我同佢攬住個肚走。
裝修好有特色,裡面環境都好有情調。啱哂我地D有型一族!
由於唔想太煩揀嘢食,所以我地食咗個套餐B
馬拉盞味夠但不會太鹹,西蘭花炒得香又不會淋。
椰汁紅豆椰汁好香濃。
老婆本身擔心唔夠食!但佢啲份量好大!所以我同佢攬住個肚走。