2021-09-23 35 views
太子酒吧街高質扒房😍呢度又可以飲嘢,😍啲嘢食又好食,而且鍾意睇波嘅朋友仔呢度就啱曬你!整體評分:6.8/10環境:6.5/10人均消費:$101-200地址:Chapter 3 Steak Bar & Restaurant (太子)太子花園街232-234號地下J號舖nuts($ 40):呢度嘅nuts係墨西哥脆片,仲配埋個醬汁😋炭燒美國頂級牛扒(特別限定版)$228:店員話呢個牛扒特別之處在於隻牛以橡果餵,所以牛味特別香就嗌嚟試吓~又真係好味喎😋嗌咗5成熟~好正,其他配菜都ok評分:7/10龍蝦汁蝦肉意大利燉飯($128):個人覺得呢個還好,不過不失。有龍蝦味幾香,但唔知點解帶陣蜂蜜味有啲甜😂有啲奇怪🤔評分:5/10黑森林自家製手打薄餅12吋($138):個人幾鍾意佢個黑松露味😍餅底都烤得好脆香口✅正評分:6.5/10
太子酒吧街高質扒房😍

整體評分:6.8/10
環境:6.5/10
人均消費:$101-200
太子花園街232-234號地下J號舖

評分:7/10

評分:5/10

評分:6.5/10

▪Nachos ($40) 🇲🇽✨一坐低就會有既配酒小食🍻平時Nuts通常都係花生🥜 / 蝦條🦐依到係Nachos🧡配Sour Cream🤍一下就清晒🤣.▪ 水蜜桃沙律伴花椒芒果汁 ($88) 🍑🥗🥭嘩😍食咁健康既沙律🥗,但有食米線既味道🤩而且完全唔油,唔肥💃🏻仲有少少麻🤏🏻既感覺,好特別🤪.▪ 蜜糖蕃薯雜菜配味噌沙律汁 ($88) 🍠🥗面頭有幾舊蕃薯🍠,有少少味噌係面🤎面頭少少鹹,入面就好甜💕下面沙律菜🥗就撈左日式芝麻醬。.▪炭燒美國頂級牛柳 ($168) 🔥🇺🇸🥩12oz🥰 肉質超嫩🧏🏻‍♀️勁厚身🤌🏻面仲有格格網紋🥅牛柳冇咁肥又唔韌👏🏻醬汁可以揀 💁🏻‍♀️黑椒汁 / 燒汁 / 蒜蓉牛油汁.▪ 經典英式炸魚薯條 ($108) 🇬🇧🔥🐟🍟份量比想像中多,魚柳有3️⃣大舊🐟炸漿薄薄地🤏🏻,即炸🔥切開係出煙😶‍🌫️炸到脆卜卜💥,點左他他醬🥢味道更正,感覺仲冇咁熱氣😏底仲有好多粗薯條🍟.▪ 主食另可 (+$22) 配餐湯🥣 & 冷 / 熱野飲一杯☕️🥤餐湯🥣 : 今日係粟米🌽忌廉湯,啖啖都係粟米蓉😆野飲 🥤: 凍檸茶❄️🍋 & 凍齋啡❄️☕️.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~

▪Nachos ($40) 🇲🇽✨
一坐低就會有既配酒小食🍻
平時Nuts通常都係花生🥜 / 蝦條🦐
依到係Nachos🧡配Sour Cream🤍
一下就清晒🤣
Nachos ($40)

▪ 水蜜桃沙律伴花椒芒果汁 ($88) 🍑🥗🥭
嘩😍食咁健康既沙律🥗,
但有食米線既味道🤩
而且完全唔油,唔肥💃🏻
仲有少少麻🤏🏻既感覺,好特別🤪
水蜜桃沙律伴花椒芒果汁 ($88) 🍑🥗🥭

▪ 蜜糖蕃薯雜菜配味噌沙律汁 ($88) 🍠🥗
面頭有幾舊蕃薯🍠,有少少味噌係面🤎
面頭少少鹹,入面就好甜💕
下面沙律菜🥗就撈左日式芝麻醬。
蜜糖蕃薯雜菜配味噌沙律汁 ($88) 🍠🥗

炭燒美國頂級牛柳 ($168) 🔥🇺🇸🥩
炭燒美國頂級牛柳 ($168) 🔥🇺🇸🥩

▪ 經典英式炸魚薯條 ($108) 🇬🇧🔥🐟🍟
份量比想像中多,魚柳有3️⃣大舊🐟
炸漿薄薄地🤏🏻,即炸🔥切開係出煙😶‍🌫️
炸到脆卜卜💥,點左他他醬🥢
味道更正,感覺仲冇咁熱氣😏
底仲有好多粗薯條🍟
經典英式炸魚薯條 ($108) 🇬🇧🔥🐟🍟
經典英式炸魚薯條 ($108) 🇬🇧🔥🐟🍟

餐湯🥣 : 今日係粟米🌽忌廉湯,啖啖都係粟米蓉😆
粟米🌽忌廉湯

野飲 🥤: 凍檸茶❄️🍋 & 凍齋啡❄️☕️
Drinks

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加10%服務費
🔺酒吧黎講,食物質素幾高🤪
🔺夜晚燈光會暗d,氣氛更岩飲酒🍻🥂
🔺野食選擇幾多,沙律🥗 • 意粉🍝 • 鋸扒🥩 • Pizza🍕…….

2021-09-19 325 views
今日過到黎太子哩邊搵嘢食,見到哩間酒吧餐廳既裝修好有特色,所以就決定入去試下。餐牌上面既選擇非常多,我同朋友就叫左以下食物share👇🏻🌽粟米片 $40一坐低店員就會放低一兜粟米片同忌廉醬。🥗煙三文魚他他牛油果魚子沙律 $118沙律菜份量非常多,仲有洋蔥絲、黃椒同紅椒絲,煙三文魚他他牛油果味道唔錯,牛油果夠軟熟,加$22會有餐湯同餐飲。🍄芝士蟹肉焗釀大菇 $108大菇表皮焗得酥脆,咬落去非常多汁,亦有唔少蟹肉。🥩炭燒美國頂級牛柳 (12安士) $168牛柳非常厚身,切開後亦相當粉嫩,肉質軟嫩,完全無筋,有黑椒、燒汁同蒜蓉三款口味既醬汁可以選擇。🍝自選意粉 根據選擇,價錢不一哩到可以自己選擇麵類、醬汁同埋配料,麵類有通粉、意粉、闊條麵、扁意粉可以選擇;醬汁有龍蝦汁、羅勒醬等;配料亦相當多,有煙肉、蜆肉、煙三文魚、青口、雞柳等,我地揀左闊條麵加煙三文魚,煙三文魚份量唔少,不過醬汁可以再多啲就更加好啦。

餐牌上面既選擇非常多,我同朋友就叫左以下食物share👇🏻

🌽粟米片 $40
一坐低店員就會放低一兜粟米片同忌廉醬。

🥗煙三文魚他他牛油果魚子沙律 $118

🍄芝士蟹肉焗釀大菇 $108
大菇表皮焗得酥脆,咬落去非常多汁,亦有唔少蟹肉。

🥩炭燒美國頂級牛柳 (12安士) $168

🍝自選意粉 根據選擇,價錢不一

Type of Meal
Dinner
Chapter 3 Steak Bar & Restaurant📍:太子花園街232-234號地下J號舖🚗:太子地鐵B1出口 步行4分鐘📞:+852 2386-1832💲:~HKD400/head for dinnerFood quality✔️:煙三文魚他他牛油果魚子沙律、Queen Beauty(Mocktail)、Virgin Mojito👌🏼:香辣茄汁羅勒燴青口、炭燒美國頂級肉眼扒配黑椒汁、龍蝦汁蝦肉意大利燉飯總結:👍🏼太子美式扒房酒吧人氣人龍店👍🏼全部嘢都好食 冇樣伏且份量多👍🏼牛油果沙律🥗係必食推薦 估唔到三文魚他他同牛油果加埋魚子係咁夾 係一道好清新嘅前菜 可惜係餐廳係最尾先上呢道菜 不過食咗咁多嘢當係轉下新口味都可接受嘅👍🏼意大利燉飯份量驚人 雖然不及沙律咁特別 但龍蝦汁味道重撈埋一齊有畫龍點睛之處 加上大隻嘅蝦肉真係冇得輸 不過確實有啲濕 唔太似risotto 嘅口感👍🏼啲飲品好打卡able 雖則唔係話好好飲一定要試嗰種 但造型咁靚 見到都開心 而且真係好飲 我覺得整體飲品>嘢食 嚟呢度可以唔食嘢 但飲嘢一定超好feel👍🏼又有酒飲又有好食大份嘅食物 真係好適合
📍:太子花園街232-234號地下J號舖
🚗:太子地鐵B1出口 步行4分鐘
📞:+852 2386-1832
💲:~HKD400/head for dinner

Food quality

總結:
👍🏼太子美式扒房酒吧人氣人龍店
👍🏼全部嘢都好食 冇樣伏且份量多
👍🏼又有酒飲又有好食大份嘅食物 真係好適合一大班人朋友放工chill下飲下酒 而且好多人氣氛真係超好熱鬧
👎🏼環境氣氛好有夜店及酒吧幽暗feel 而且真係比較逼 加上坐得唔太舒服 張高椅坐坐下會無端端「扇」落去 所以一直要臀部用力先唔會跌落去 建議餐廳換返正常高度嘅桌椅
👎🏼青口同肉眼排係好食 但都係普通冇咩特別 尤其係嗰肉眼排真係好似係港式嘅西餐扒房食嗰啲 加上我揀咗黑椒汁 就更加似 不過真係好大塊 啖啖肉
👎🏼性價比低 而且買單時先發現前菜一坐低就有員工拎比你嘅nuts收咗一細碟要成$40 但又另外收加一 冇講聲係最後買單先知 不過我朋友確實係眼寬肚窄 最尾兩個人食咗差唔多$800 叫太多嘢🙈
Queen Beauty
煙三文魚他他牛油果魚子沙律
  • 墨西哥脆片
  • 龍蝦汁蝦肉意大利飯
2021-09-18 35 views
我好少係openrice寫食評,呢間酒吧真係唔可以唔比個好評佢。今日特別想搵個地方靜靜地飲野,本來叫左個朋友諗住出黎飲下野傾下計,最後都係得我一個😂由於我放工已經係9點半仲要港島區,基本上都冇乜餐廳或者酒吧會有野食,咁岩比我搵到呢間西班牙酒吧,有主食之餘又可以過下酒癮,正!因為今日星期五,我去到既時候已經全場爆滿咁濟,係酒吧外面同個靚女吹水吹左十分鐘,終於入得啦。一入去就叫左杯blue diamond, 其實睇食評果陣啲人話酒味唔係好重同埋有荔枝味,易入口好岩女仔飲,所以一黎到就已經有目標地嗌左黎飲然後嗌左個黑松露醬炒野菌,聽講呢個都係必食,但係我覺得唔係想像中咁好,黑松露味係重既,但係唔夠味。另外加左個啤酒燴牛面肉,肉質好稔,配埋個汁食真係幾好食。呢間酒吧可以encore我下次想飲野都會選擇黎呢間度飲題外話:企門口果位靚女都好nice, 多謝佢明明做緊野都陪我吹水,一邊叫人入去飲酒一邊仲要應酬我

另外加左個啤酒燴牛面肉,肉質好稔,配埋個汁食真係幾好食。
呢間酒吧可以encore
我下次想飲野都會選擇黎呢間度飲

Blue  diamond
2021-09-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$450 (Last Night Supper)
Blue  diamond
2021-09-17 28 views
疫情之後都好小蒲酒吧啦 記得以前間唔中都會去下太子既酒吧街飲番杯野 趁呢排情況穩定番少少 即刻又出去蒲下頭先~估唔到呢間酒吧竟然有咁多野食選擇!Nuts $40首先一坐低就會放左盆餐前小食係你面前 Nachos配埋沙律醬 唔知係咪肚餓既緣固 覺得特別好食!「香辣茄汁羅勒燴青口」 $98小食方面要左個青口 2個人食岩岩好 用左香辣茄汁烹調 食落好惹味又唔會太heavy~「蒜片香煎美國牛仔腸拼家鄉雜椒雞肉串」$158呢個12吋雞肉串真係極震撼 足足有成張枱咁長 要食得好快因為會唔夠位擺其他野食 雞肉大粒得黎又煎得香口 而且仲充滿左bell pepper既鮮味 好食!「炭燒美國頂級牛柳(12安士)」$168、「松露炒雜菌」$28牛扒方面相當抵食 唔洗$200已經有一大份 牛柳食落好腍而且肉質鮮嫩 加多少少錢仲可以配多個side dish 今次試左個雜菌 份量極多 食極都未食完!「龍蝦汁蝦肉意大利燉飯」 $128另外要左個risotto 又係超大碟 用龍蝦汁煮risotto永遠都係最好食既combo :9Overall而言都幾中意呢度既環境 好適合同朋友黎傾計~今次冇試到佢地既野飲 下次再黎

Nuts $40

「香辣茄汁羅勒燴青口」 $98
「香辣茄汁羅勒燴青口」

「蒜片香煎美國牛仔腸拼家鄉雜椒雞肉串」$158
「蒜片香煎美國牛仔腸拼家鄉雜椒雞肉串」

「炭燒美國頂級牛柳(12安士)」

「龍蝦汁蝦肉意大利燉飯」 $128
「龍蝦汁蝦肉意大利燉飯」

Overall而言都幾中意呢度既環境 好適合同朋友黎傾計~今次冇試到佢地既野飲 下次再黎飲番杯!
2021-09-15
/太子呢間西餐已經係第二次食,有時附近咁多bar 真係唔知點揀,就誤打誤撞咁揀一間。/ 炭燒美國頂級肉眼扒 $168 +意式牛油炒香草薯仔粒 $32牛扒賣相唔錯,見到有明顯燒過嘅網紋,今次叫咗medium 對於我黎講就啱啱好喇,肉質幾嫩,而成塊牛嘅油脂分布好平均,最欣賞嘅係牛扒帶有好香濃嘅炭燒味,又唔會燒得太乾。香煎西班牙伊比利亞黑豚豬扒經典金巴利汁 $158 + 松露炒雜菌 $32出到嚟比想像中細塊,食落超爽口,黑豚肉味都好香,唔會太老,加埋金巴利汁酸酸甜甜幾開胃。松露炒雜菌嘅松露味好香,賣相都ok,食到最後略微覺得牛油可以輕手返少少,整體都可以。Kahlua Milk $68平時都幾鍾意咖啡酒,所以叫咗Kahlua Milk ,係超級滑而且咖啡酒味都好突出,仲好易入口,酒精味唔偏淡,好啱女仔、咖啡控嘅人飲﹗

香煎西班牙伊比利亞黑豚豬扒經典金巴利汁

香煎西班牙伊比利亞黑豚豬扒經典金巴利汁
Kahlua Milk
意式牛油炒香草薯仔粒
2021-09-13 20 views
落堂之後想chill下🥳就去咗「Chapter 3 Steak Bar & Restaurant」.Nachos🔺墨西哥脆片點上酸忌廉😆好啱配酒食.凱撒沙律🥗份量啱啱好,而且唔會覺得單調☺️.粟米湯🥣粟米味濃郁🌽少少creamy.經典美式炸洋蔥圈🧅外脆內軟😗味道甜甜哋.炭燒美國頂級牛柳(12oz)🥩牛柳叫左七成熟,肉質鬆軟,牛味重😋配搭埋黑椒汁就更好.車打芝士燒菠蘿吉列豬扒漢堡🍔車打芝士醬香濃🧀菠蘿香甜多汁🍍吉列豬扒大塊香口🐷食落唔會覺得膩🤤.Blue Diamond🥂荔枝味嘅冰沙加埋vodka🥃清爽易入口😌.凍奶茶🥤奶同茶比例剛好
Nachos🔺墨西哥脆片點上酸忌廉😆好啱配酒食
凱撒沙律🥗份量啱啱好,而且唔會覺得單調☺️
粟米湯🥣粟米味濃郁🌽少少creamy
經典美式炸洋蔥圈🧅外脆內軟😗味道甜甜哋
凍奶茶🥤奶同茶比例剛好
  • Nuts
  • 炭燒美國頂級牛柳
  • 炭燒美國頂級牛柳(12安士)
  • 墨西哥脆片
  • 車打芝士燒菠蘿吉列豬扒漢堡
2021-09-13 35 views
放假去食西餐😂据塊扒 食件Pizza, 我哋就搵左位於太子呢間嘅「Chapter 3 Steak Bar & Restaurant」😋美式拼盤$168+$22餐湯及飲品有洋蔥圈、炸雞翼、薯條、美國牛仔腸,可以滿足哂心多多嘅你,食哂唔同款式嘅小食😬攤銷美國頂級肉眼扒(5成熟)$168+$38煙三文魚沙律🥗塊肉眼扒5成熟岩岩好,食落冧得黎又唔會太生 兼 好大塊!塊扒亦好鮮嫩,一切開亦有肉汁流出嚟😋四色芝士自家手打pizza $128+$22餐湯及飲品芝士味非常濃厚!芝士控嘅小編流哂口水🤤個Pizza焗到脆卜卜熱辣辣上枱,仲可以拉絲添☺️

美式拼盤$168+$22餐湯及飲品

攤銷美國頂級肉眼扒(5成熟)$168+$38煙三文魚沙律🥗

四色芝士自家手打pizza $128+$22餐湯及飲品

2021-09-12 159 views
🥚🥚🐷性價比高酒吧西餐✨性價比:8.5/10🍳食物:8/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:8/10💰是次消費:人均 $ 260#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在太子🍰食物分類: #蛋蛋豬吃西餐————————在旺角太子之間逛逛裝修店舖,走到一條食街,想不到太子都有這麼多餐廳。走到一家西式餐廳又是酒吧,氣氛輕鬆,入去食頓多國晚餐。Nuts – Doritos 薯片 ($40)一坐下店員就會端上兩碟Doritos 薯片,而且任吃無限添,以為有這個著數的事,原來要收費⋯⋯2碟收了$80,有點驚訝,可能少去酒吧。不過真是吃到停不了口,還提供sour cream點醬。餐湯 – 蘑菇湯 (+ $22)有趣地混合紅蘿蔔在蘑菇湯中,雖然蘑菇味不是很重,但都幾好味。水牛城雞翼 4件 ($88) Buffalo chicken wings 4 pcs味道偏甜,少少辣,脆皮做得一流,是外脆內軟的雞翼。自選意粉 – 龍蝦汁雜海鮮扁意粉 ($70) Mixed Seafood Linguine with Lobster sauce很掛汁,可惜個龍蝦汁味道較淡。雜海鮮中有蜆肉、魷魚、帶子、紅椒等材料。欣賞有自選意
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在太子
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃西餐
————————

Nuts – Doritos 薯片 ($40)
不過真是吃到停不了口,還提供sour cream點醬。
NUTS

餐湯 – 蘑菇湯 (+ $22)
蘑菇湯

味道偏甜,少少辣,脆皮做得一流,是外脆內軟的雞翼。
水牛城雞翼

很掛汁,可惜個龍蝦汁味道較淡。
雜海鮮中有蜆肉、魷魚、帶子、紅椒等材料。
欣賞有自選意粉這個項目,連醬汁及意粉款都可以自由選,每人都可以拼湊一個滿意的意粉,而且幾便宜。
龍蝦汁雜海鮮扁意粉

炭燒美國頂級肉眼扒 14安士 ($168) Grill U.S.SA. rib eye steak 14oz – 推薦*
炭燒完的牛扒賣相吸引,未吃已經流口水。
肉眼扒出奇地超淋,很易切開。
牛味重,不用點黑椒汁,只吃牛扒原味已是一種味道享受。
肉質軟腍,沒有起筋,份量充足,能夠達到要求的7成熟而肉質不會變靭。
又大塊又好味,性價比好高!
如果單叫一塊牛扒太單調,可加錢配薯菜、雜菌和沙律等。
炭燒美國頂級肉眼扒

蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅 (12吋) ($148) Funghi Di Parma 12 inches
這項餐廳漏了單,不過因為這裡坐得舒適,邊聊天邊等待,時間很快就過。
Parma ham大大塊佈在每一片pizza上,mozzarella芝士充足,可以拉絲。
菇菌味香濃出味,能咬到一粒粒香菇。
蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅

Mocktail
Virgin Colada ($62) - 椰奶味不突出,但菠蘿汁味好香。
Cinderella ($62) - 是較甜果汁底飲品,喝到橙和菠蘿味,酸酸甜甜的爽口。
Virgin Colada
Cinderella

要讚的是:
環境比想像中寧靜,樓底高坐得舒服,職員不會趕客,可以一邊飲一邊暢談,我和朋友就吃了三小時。
服務幾好,會主動refill水/收碟等。
性價比幾高,食物有質素,好味,可以再來。

🚦太子花園街232-234號地下J號舖
(太子站 B1 出口, 步行約5分鐘)
🕰營業時間:11:00 – 03:00
2021-09-09
$260 (Dinner)
  • 水牛城雞翼
  • 炭燒美國頂級肉眼扒
  • 蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅
2021-09-11 25 views
非常伏…. 見隔離d餐廳好多人.. 呢間坐得舒服諗住試下… 點知中左伏…..叫左餐先黎個熱飲.. 味道正常。之後黎左個有d凍嘅湯… 唔係好掂..個意大利飯好似食粥咁… 好濕,個味非常怪.. 成個飯得一隻青口加其他細粒海鮮… 🤦🏻最後食左幾啖就走左… 嚇親.. 成餐最可取嘅地方就係冇咩人同埋坐得舒服.. 食物完全唔掂🙅🏻 奇怪點解OpenRice 會有咁多正評?真係唔係好明… 如果想食飯食隔離果幾間比較好.. 見到食客人數應該都反映得出..🤭

叫左餐先黎個熱飲.. 味道正常。
之後黎左個有d凍嘅湯… 唔係好掂..

經過見到店內好多人被吸引到,咁就知實冇去錯😂一坐低店員就會放低一兜Nacho😋是可以無限refill的喔~脆脆的沾上美乃滋真的令人吃不停口😋$168炭燒美國頂級肉眼扒🐮一開始仲驚五成熟會咬唔開😋但最後發現擔心是多餘的☺️真係做到肉嫩多汁🤤🤤🤤+$22有餐湯&冷熱飲品🥤湯內食到綿綿薯仔蓉😋+$28牛油焗薯蓉🥔軟綿綿滑嘟嘟😋$114自選意粉🍝墨魚汁扁意粉🖤配料揀咗野菌🍄珍珠帶子🐚蟹肉🦀瑪蘇里拉芝士🧀意粉佈滿墨魚汁🤤唔會乾,成碟烏卒卒,食落每啖都有驚喜$108芝士蟹肉釀大啡菇🍄大啡菇炸到脆卜卜🤤加埋半溶芝士🤤🤤🤤釀入超多蟹肉😍😍😍😍$88水牛城雞翼🐓酸酸的汁好開胃☺️如果再辣多少少就更好👍🏻總括而言,餐廳食物有保證👍🏻環境又夠chill~🍻如果唔係渣車的話,一定點番杯cocktail開心下🤟🏻
經過見到店內好多人被吸引到,咁就知實冇去錯😂
Nacho

Nacho
牛油焗薯蓉
自選意粉
2021-09-08 17 views
經過太子花園街見到有好多酒吧餐廳,望到呢間入面嘅裝修幾有特色,氣氛又唔錯,所以入去試吓!.🌽 Nuts $40一坐低餐廳職員就會放低一碟Nachos,配忌廉醬食。.🍢 蒜片香煎美國牛仔腸拼家鄉雜椒雞肉串 $158呢個小食有兩串12吋長嘅雞肉串同埋兩條美式牛仔腸,份量十足。雞肉串有成手臂咁長,雞肉唔會燒得過乾,食到黑椒香味,搭配雜椒中和肉類嘅油膩感。牛仔腸用蒜片煎香,外皮脆口肉質結實。.🥩 炭燒美國頂級牛柳 (12oz) $168餐廳名有個steak字梗係要試steak啦!點咗12oz牛柳,一上枱就咁望好似唔係好大件,但其實非常厚身,夠晒份量。牛柳表面燒出褐色網紋,食落有炭燒餘香,叫咗7成熟燒得啱啱好,表面微微焦香,切開仲見到粉嫩肉質,口感軟嫩牛味濃郁。醬汁可以揀黑椒、蒜蓉牛油或燒汁,不過我覺得唔使蘸醬都夠味,可以食到牛肉嘅原汁原味。.扒類加錢可配6款星級配菜🍟 黃金芝士炸薯條 $28熱辣辣薯條上面鋪滿芝士,芝士做到熔岩效果,啖啖都食到香濃芝士,配埋少少煙肉碎增添鹹香味。.🥗 煙三文魚沙律 $38煙三文魚配上沙律,清新健康。.🍝 自選意粉 $88呢度最特別嘅係可以自選pasta + 醬汁

🌽 Nuts $40
一坐低餐廳職員就會放低一碟Nachos,配忌廉醬食。

🍢 蒜片香煎美國牛仔腸拼家鄉雜椒雞肉串 $158

🥩 炭燒美國頂級牛柳 (12oz) $168

扒類加錢可配6款星級配菜
🍟 黃金芝士炸薯條 $28

🥗 煙三文魚沙律 $38
煙三文魚配上沙律,清新健康。

🍝 自選意粉 $88
呢度最特別嘅係可以自選pasta + 醬汁+配料 (好似車仔麵咁ʕ•ᴥ•ʔ),一定啱晒自己口味!有4款pasta及6款醬汁,配料就有兩種價錢10款選擇,最後仲可以揀埋芝味精選。我哋就揀咗濶條麵+羅勒醬+蜆肉+蟹肉,濶條麵軟硬適中,蜆肉蟹肉質素及份量都ok,羅勒醬輕盈味道帶甜,不過醬汁再多啲就更好喇!

Main menu +$22有餐湯及冷熱飲品各一。
🥣 南瓜濃湯
🍹 凍檸茶

總括而言:餐廳食物主要有沙律小食、扒類、pasta & risotto、pizza & burger,試咗幾款食物質素都唔錯。飲品選擇都幾多,有cocktail、mocktail 及啤酒等,不過我哋就無試喇!餐廳裝修型格,有美國風情嘅大型壁畫,燈光情調不錯,仲有大電視播住球賽,啱晒一班朋友飲酒睇波!
🍔食物質素: 👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價: 👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻  🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻fai今次黎到Chapter 3 Steak Bar & Restaurant,可惜係晏就黎到食lunch,無得一試佢地cocktail,Chapter 3晏就都有扒餐食,但想晏就食清淡啲無叫到Chicken Fillet Risotto with Porcine Sauce- 牛肝菌雞柳意大利燉飯 ( $68=>$38 )賣相幾靚下,但意大利燉飯似濕炒飯,啲汁唔係creamy個種,三色椒唔似煮左好耐,好生牛肝菌味唔係好重,好淡但都未去到唔好食地步。之後埋單發現依個餐有午市愛心抗疫價$38咁樣性價比就高左好多,無對佢咁高要求。Portobello Mushroom Cheese Burger- 美式珍寶大菇芝士漢堡 ( $78 )fai好鍾意大啡菇,佢個大啡菇煮得好Juicy,好食雖然佢個大啡菇取代到肉既感覺,但始終漢堡包材料唔太多,唔係好滿足餐湯係普通忌廉湯,但餐包反而好好食,好軟又唔硬,fai食埋朋友個隻包另外凍咖啡都好好飲,可能餐
🍔食物質素: 👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價: 👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻
 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
 🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

可惜係晏就黎到食lunch,無得一試佢地cocktail,
Chapter 3晏就都有扒餐食,但想晏就食清淡啲無叫到

三色椒唔似煮左好耐,好生
牛肝菌味唔係好重,好淡但都未去到唔好食地步。
之後埋單發現依個餐有午市愛心抗疫價$38
咁樣性價比就高左好多,無對佢咁高要求。

fai好鍾意大啡菇,佢個大啡菇煮得好Juicy,好食
雖然佢個大啡菇取代到肉既感覺,
但始終漢堡包材料唔太多,唔係好滿足
餐包+餐湯

餐湯係普通忌廉湯,
但餐包反而好好食,好軟又唔硬,fai食埋朋友個隻包
餐飲

另外凍咖啡都好好飲,
可能餐廳係酒吧,沖野飲都特別有一手,
佢地落奶比較多,所以無咖啡苦味,
但又唔會飲落好淡,飲唔到咖啡苦味既朋友仔就岩晒

Curry Sauce with Chicken Fillets and Rice- 自家秘製中東咖哩雞扒飯 ( $78 )
Curry Sauce with Pork Fillets and Rice- 自家秘製中東咖哩吉列豬扒飯 ( $78 )
fai 另外兩個朋友分別食左兩款咖哩飲,佢地都覺得個咖哩調製得唔錯,
唔係辣個種,但就好濃咖哩味
2021-09-01
$68 (Lunch)
餐飲
2021-08-30 32 views
唔係誇張,但真係好唔掂。本身見到個menu幾多款式都好似幾吸引咁諗住try try,但係真係少少比錢買難受feel 。服務態度都還好嘅,個nachos原來係要另外收費,兩碗夾埋$40,完全唔知要收費,埋單收左我地80,最後我哋同佢講返就冇收多我哋錢。咁我地三個人夾埋嗌左個pizza、肉眼扒同自選意粉。除左個pizza可以放入口,其實都完全可以用難食尼形容。先講講個意粉,我地嗌左個墨魚汁配海鮮同帶子意粉,食左第一舊帶子已經係又凍又腥,我朋友仲食到好似泥狀質感嘅嘢,叫左侍應再煮熱翻其實攞翻岀尼都係冇乜分別,仲要愈來愈鹹,其實個意粉係好Basic嘅嘢,唔明點解可以煮到咁。第二就係個肉眼扒,嗌左五成熟,因為有個朋友唔太食生,諗住切側邊邊比較熟嘅比佢,點知個扒中間就鹹到時死,而側邊啲位就苦到傻。埋單per head$160幾蚊到,其實我個人一啲都唔嘴刁,但今次真係接受唔到,係食過最難食嘅西餐廳。🥲
唔係誇張,但真係好唔掂。
本身見到個menu幾多款式都好似幾吸引咁
諗住try try,但係真係少少比錢買難受feel 。