🍵茶包抱著:今頓沒吃好,就去旁邊的車仔麵店吃車仔麵(近期的大愛),誰不知,店中是別有洞天!=|| 環境 ||=店中環境以日式居酒屋的風格,壁畫畫得非常漂亮。不過略嚴枱子有點小,不夠空間放食物🗾 =|| 食物 ||=茶包覺得熱食的食物,比刺身壽司更好吃!先說一下人氣主食🍲「牛肉火鍋(壽喜燒湯底)」🍲,亮點位是如一座小山高度的鍋物,整個鍋在你面前煮起。可以自己控制肉的生熟程度。 雖然牛肉沒有想像中的肥美,不過!底下的蔬菜有大大的驚喜,底下除了燒豆腐,娃娃菜,土豆粉(韓式粉絲),還有羽衣甘藍!🥗一開始茶包覺得有點眼熟,因為家中的父母有買這種菜揸汁,通常用在生吃的方面,沒有想到煮火鍋會這麼好吃!而且也沒有原本的苦澀味,但是!不知道羽衣甘藍的功效會不會經過高溫之後就沒有原有功效了。 另一個亮點位是:「鹽燒厚切牛舌心」🍋🐂($49/2串)。太好吃了!牛舌的韌度和軟熟度一切控制得剛剛好,入口有嚼口,又不會咬不斷。每一口咬下去,肉汁不斷溢出來,配上枱上的檸檬汁🍋,一個人吃2串也不夠,想再點多一份! 不過其他的品項,茶包覺得一般般啦。例如「火灸三文魚壽司」份量太小(尺寸跟七味粉的瓶子差不多),「鹽燒多春

不過其他的品項,茶包覺得一般般啦。例如「火灸三文魚壽司」份量太小(尺寸跟七味粉的瓶子差不多),「鹽燒多春魚」($27/4條)家裡做也比它好吃,至少有一些味。刺身飯就同行人士吃的,但茶包輕嚐一口,感覺這邊的刺身,質素沒有很好。

=|| 總結 ||= 天水圍可以吃到這個質素,茶包覺得已經很不錯。不論環境還是食物方面(除了生食)都不錯,但店中某位女店員的態度有點令人想翻白眼。

食物分數率:8分(10分為滿分)

comfort food :鹽燒厚切牛舌心

=|| 千葉鳥 ||=
地址:天水圍天瑞路71-77號天澤商場1樓113E號舖
呢間鋪一開業己經好多好評但我一次都未食過今次一試 終於明點解 因為真係罕有地高質!!!!紫心薯餅炸得好脆而且個紫薯超足料! 食好似食緊紫薯蓉咁! 好甜!我覺得就咁食己經好ok 唔洗點個沙律醬點左反而唔夾...蝦蝦笑拉麵個蝦多士做得好出色仲食到隻蝦! 而且煎得岩岩好 唔會太過火!而個蝦都一樣咁高質!!個拉麵就不過不失啦~ 啲粟米有啲乾~手卷 北寄貝沙律 + 三文魚呢2個手卷都好新鮮!! 特別係北寄貝沙律 芝士漢堡扒咖哩飯呢個就好heavy啦! 超足料 個扒都幾好外脆內軟
呢間鋪一開業己經好多好評
但我一次都未食過
今次一試 終於明點解 因為真係罕有地高質!!!!

紫心薯餅
炸得好脆
而且個紫薯超足料!
食好似食緊紫薯蓉咁! 好甜!
我覺得就咁食己經好ok 唔洗點個沙律醬
點左反而唔夾...

蝦蝦笑拉麵

個蝦多士做得好出色
仲食到隻蝦! 而且煎得岩岩好 唔會太過火!
而個蝦都一樣咁高質!!

個拉麵就不過不失啦~ 啲粟米有啲乾~

手卷 北寄貝沙律 + 三文魚

呢2個手卷都好新鮮!!
特別係北寄貝沙律

芝士漢堡扒咖哩飯

呢個就好heavy啦! 超足料 個扒都幾好
外脆內軟

2019-12-26 49 views
今日去朋友新屋,打完麻雀梗係要耳套,所以就去咗屋苑樓下商場搵食,朋友推介一間日本餐廳,勝在好味又抵食,所以我哋一行幾人就去咗呢間餐廳食晚飯。好彩我哋早到,因為一坐低冇耐,出面已經要排隊,呢間餐廳果然好受街坊歡迎。北海道鮮帶子牛油燒即叫即燒,熱辣辣,北海道帶子大大隻,又鮮味,又彈牙,又有好感,加埋牛油汁混入帶子汁,鮮味更加突出,非常好食,一定要點三重芝士煙肉焗白蘑菇非常之香芝士味,焗到啱啱好,加上煙肉嘅香味同埋白蘑菇非常之夾,又唔會好膩,正蟹籽軍艦蟹籽粒粒晶瑩剔透,一望就知非常新鮮,紫菜好脆,蟹籽又多又有囗感,好喜歡呢道軍艦燒秋葵好鍾意食秋葵因為好爽口,而且有啲黏黏地嘅感覺,好特別全部朋友都非常滿意呢一間餐廳,價錢平,食物質素又高,大家都非常之滿意。

北海道鮮帶子牛油燒

三重芝士煙肉焗白蘑菇

蟹籽軍艦

燒秋葵
好鍾意食秋葵因為好爽口,而且有啲黏黏地嘅感覺,好特別

2019-12-15 135 views
山長水遠嚟到天水圍,梗係想食啲好嘢啦,聽講呢間日本野喺天水圍長期都好爆,成日都要排隊先可以嚟食,喺天水圍呢個小區來講,算好巴閉㗎啦!呢間日本野裝修真係好靚,係我見過咁多間來講,裝修最有心思可以講係數一數二,好多壁畫,好多懷舊嘅poster!不過我深信,最吸引顧客嘅原因,係因為佢哋食物質素一直都有水準!我哋揀咗好多嘢食,店員大力推介冬季限定嘅燒活北寄貝!唔好講笑,真係超好食!好juicy!有天然嘅海水味!仲有燒雞泡魚乾,用味淋醬黎燒,好重口味,好正!唔會好乾好硬係重點!另外仲有壽喜燒湯底嘅牛肉火鍋,大大份!不過牛肉唔算太滑身,有啲鞋口!不過味道都好食!極上壽司盛合,有12舊壽司,都係$145,咁平,出邊仲可以係邊度搵?最後黎個千葉鳥特選大大粒魚生飯,但份量真係唔少,唔止淨係有魚生,仲有甜蝦吞拿魚玉子等等,好食夠飽!呢度性價比真係好高,下次一定要再去食!
呢度性價比真係好高,下次一定要再去食!
2019-12-15 113 views
同朋友嚟天水圍食飯,想搵下有冇好嘢食!聽朋友講呢間日本野喺天水圍長期都排隊長龍要等位!原來就係呢間千葉鳥,所以特登過嚟食下!開頭黎個小食,燒雞泡魚乾,唔會好乾好硬,好食!主食揀左千葉鳥特選大大粒魚生飯,有好多魚生,另外有蛋吞拿魚甜蝦,味道唔錯!壽喜燒湯底嘅牛肉火鍋,好大兜!啲菜吸晒壽喜燒啲湯,加埋啲粉絲同埋牛肉!好食!由於太肚餓,再揀咗極上壽司盛合$145,味道一般,不過都好抵食!最後店員推介嘅冬季限定嘅燒活北寄貝!呢個係最好食!大大隻!有成6隻!好juicy!好想再encore!呢度裝修好靚,好大幅壁畫,好有日本嘅氣氛!呢間小店真係好高質,下次一定會再嚟!原來仲有聖誕外賣添!可惜我唔係住呢區啦!
開頭黎個小食,燒雞泡魚乾,唔會好乾好硬,好食!
呢度裝修好靚,好大幅壁畫,好有日本嘅氣氛!
呢間小店真係好高質,下次一定會再嚟!
原來仲有聖誕外賣添!可惜我唔係住呢區啦!
2019-12-13 104 views
加拿大海膽壽司味道雖然無咁濃味,但都好鮮味,有少量海水味道,60幾蚊就有6件都好抵,我推介一下,可以一試豬軟骨黑蒜油拉麵豬軟骨好唸,有軟骨位有咬口,層次分明,非常好,拉麵麵質適中,黑蒜油味好重,鐘意濃味既朋友唔好錯過啦燒雞皮炸到剛剛好,唔會炸到好硬,有咬口又脆口,咸味適中炸雞軟骨炸物做得真心不錯,加上沙律醬酸酸地又幾開胃,軟骨串有肉又有軟骨串燒牛舌真係好正,好厚切,有咬口就唔駛講,又唔會燒到好韌咬唔到,師傅水準唔錯綠茶蕨餅煙韌,綠茶味都幾濃,鐘意食綠茶或抹茶既朋友都可以試下,又唔貴
加拿大海膽壽司

豬軟骨黑蒜油拉麵

燒雞皮
炸到剛剛好,唔會炸到好硬,有咬口又脆口,咸味適中

炸雞軟骨

串燒牛舌

綠茶蕨餅

2019-12-13
$200 (Dinner)
  • 牛油果軟殼蟹反卷
  • 厚切炭燒牛舌
2019-12-02 144 views
平時好少機會入天水圍,難得今日入去,就梗係要喺呢度揾下有咩好食,喺商場行左一圈覺得呢間最吸引,就決定試試佢😎因為係晏就去,所以有抵食啲既午市套餐揀,會送一款小食或者飲品,好多選擇都係五十幾蚊,超抵食!其實除左餐牌之外,仲有好多野食喺餐牌揾唔到可以叫,例如係赤身同大拖羅中拖羅等等,佢地寫左喺牆壁既地方,可惜我落左單先睇到,所以就冇機會試😢 店內面既裝修都好別緻,一啲都唔馬虎,好有傳統日本文化feel等左陣終於有野食啦,一上菜個樣就勁吸引!我點左個牛肉火鍋,啲牛鋪滿哂成個鍋,雖然下面係野菜黎,但啲牛都絕對唔少架而且下面啲野菜都好好味,湯底係好似壽喜燒咁,甜甜地,配佢送既白飯一流另一個驚喜就係極上壽司盛盒,有海膽,三文魚籽,帶子同花之戀呢個價錢黎講,佢既海膽都算新鮮,一啲都唔苦送既小食方面,我就揀左紫薯薯餅同抹茶蕨餅,薯餅係新鮮炸起,仲熱辣辣同好脆,幾好食,呢間野總括黎講性價比都幾高

另一個驚喜就係極上壽司盛盒,有海膽,三文魚籽,帶子同花之戀

呢個價錢黎講,佢既海膽都算新鮮,一啲都唔苦

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
2019-11-30 112 views
人地成日話天水圍無好野食今日試到呢間日本野,都幾高質啊👍🏼裝修充滿日式風格,恍如置身日本居酒屋餐廳有頗多卡位,內裡貼滿海報甚有日式風情由於太肚,先叫了厚燒玉子$26蛋香味濃郁!層次分明非常滑,好開胃蒲燒鰻魚飯 $82鰻魚厚身,燒得頗香脆上面還舖了飯素增加口感如果鰻魚汁可以多一點就完美了午餐set還配了一碗味增湯午餐小食選了壽司三件刺身較薄,但鮮味十足性價比高二品刺身飯 $88三文魚腩共有六大塊全部新鮮肥美都算是厚切碎蔥拖羅油香豐富加埋蛋汁拌飯,一流的享受!包皮薯條🍟薯條連皮一起新鮮炸好熱辣辣無可挑剔
人地成日話天水圍無好野食
今日試到呢間日本野,都幾高質啊👍🏼
裝修充滿日式風格,恍如置身日本居酒屋

餐廳有頗多卡位,內裡貼滿海報
甚有日式風情

由於太肚,先叫了厚燒玉子$26
蛋香味濃郁!層次分明
非常滑,好開胃

蒲燒鰻魚飯 $82

鰻魚厚身,燒得頗香脆
上面還舖了飯素增加口感
如果鰻魚汁可以多一點就完美了

午餐set還配了一碗味增湯

午餐小食選了壽司三件
刺身較薄,但鮮味十足
性價比高

二品刺身飯 $88

三文魚腩共有六大塊
全部新鮮肥美
都算是厚切

碎蔥拖羅油香豐富
加埋蛋汁拌飯,一流的享受!

包皮薯條🍟
薯條連皮一起新鮮炸好
熱辣辣無可挑剔

2019-11-28
$100 (Lunch)
今日行開天水圍天澤商場見到有一間裝修得幾靚幾有風味嘅日本餐廳就決定入去試吓嚕☺️因為我哋兩個都拎住好多嘢 侍應好貼心咁幫我地安排左一個比較鬆動少少嘅位置☺️☺️店入面嘅裝修好有日本風格 睇得出呢間餐廳落咗好多心機去佈置☺️☺️一坐低就即刻睇餐牌 呢一間日本餐廳提供左好多唔同嘅日本料理 價錢都算幾平 搞到我樣樣都想食添😝😝見OpenRice好多人都話依個牛肉火鍋 所以我哋都唔執輸😚份量好足夠 又有菇粉絲豆腐娃娃菜我哋仲另外加咗個珍珠飯添😗😗加上係收起笑湯底甜甜地幾好食而呢一個香菇汁茄子 味道都還可以 冬菇味都幾突出 比較適合一啲唔鍾意太濃味嘅人食☺️另外我哋仲帶咗個刺身飯食 呢個係三文魚三寶飯入邊有三文魚六片 北寄貝沙律黃金魷魚等等等 份量都幾大 味道都算新鮮幾好食☺️☺️特別係個黃金魷魚同埋北寄貝沙律 食完又想繼續食 如果多啲就更好啦哈哈

2019-11-19 122 views
食店位於天水圍北領展天澤商場內一樓,說真的,這家店可算是天北最高質日本菜了。領展商場一向只有連鎖餐廳進駐,閒時有一兩家小店,通常都是頹頹的。而千葉鳥則從裝修、服務至美食也能看出食店滿滿的誠意,在天澤商場裡別樹一格,站穩陣腳。不過以午餐來說,價值不算平民價,平均$60左右,街坊未必能常常來吃吧。裝修還可以:  這裡星期一至日都提供Lunch Set,套餐包括一飯/麵+小食/飲品,相當豐富。而Lunch Set 選擇亦非常多,起碼40個選擇,提供一般和式熟食及魚生飯等,適合一家大小來用餐。今次我們就點了 特大海赤蝦海鮮飯 ($92) 及 極上壽司盛合 ($130)首先先說說 特大海赤蝦海鮮飯 ($92)很大一碗,材料超豐富。海赤蝦亦是很大一隻,味道鮮甜,多汁爽口!這個飯材料之多令我相當驚喜,我特地將每件海鮮都放在碟上以作盤點,總共六樣海鮮,另有薑片、及沙律作伴碟。海鮮有: 蝦、厚切三文魚、希靈魚、八爪魚、黃金魷魚、生芥辣八爪魚撥開厚厚的食材,以飯素點綴珍珠飯,增添整個飯的層次感,飯素次美味使得我把米飯都吃得一粒不留。極上壽司盛合 ($130)9件壽司+3件卷物還是很鮮甜的刺身壽司,不過刺身

裝修還可以:

今次我們就點了 特大海赤蝦海鮮飯 ($92) 極上壽司盛合 ($130)

首先先說說 特大海赤蝦海鮮飯 ($92)
特大海赤蝦海鮮飯

很大一碗,材料超豐富。
特大海赤蝦海鮮飯

海赤蝦亦是很大一隻,味道鮮甜,多汁爽口!

特大海赤蝦海鮮飯

極上壽司盛合 ($130)
極上壽司盛合

9件壽司+3件卷物

還是很鮮甜刺身壽司,不過刺身厚度稍嫌太薄。 另一方面,海膽壽司上的海膽非常腥,應該不夠新鮮,因此這個盛合的CP值不如海鮮飯之高。
蟹籽沙律

隨餐可揀選小食一份,這份沙律份量剛好,蟹籽、青瓜味道新鮮。

凍奶茶

小食可揀選飲品一份,如需凍飲另加$2,感覺沒有小食划算。奶茶茶底濃澀,是茶餐廳的味道。

同場加映! 我鄰桌點了牛肉火鍋,看那座牛肉山,鋪滿整個鍋,好像很新鮮,相當吸引! 我看菜單,好似只是$90,還不加一,相當抵食!

埋單每人$112,不用加一,還可以接受。

-------------
其他菜單
2019-11-17
$112 (Lunch)
極上壽司盛合
2019-11-18 1440 views
今次再同朋友過黎呢間近近地既日本野食晚飯,貪佢又近,又抵食,選擇又多。天氣開始轉涼緊係要打邊邊,所以我揀左我好有興趣既牛肉火鍋。另外叫左海膽,油甘魚壽司,一個茶碗蒸,蘆筍帆立貝爐端燒。朋友仲叫左個杯啤酒自己飲,我唔鐘意飲啤酒,所以無陪佢飲。先講牛肉火鍋,可以見到牛肉鋪滿左成個面,而且肉質望落去都唔錯!等水滾起之後,稍為再淥一淥就食得。牛肉肉質食落唔錯,感覺新鮮。底下仲有好多菜,菇,一舊豆腐,同埋少少粉絲。個底真係要讚,我本來真係唔知原來羽衣甘藍落去壽喜燒湯底係咁好食!因為平時用普通湯底去淥,會有陣草青味,所以之前對佢一路都無好感。另外豆腐又係抵讚,豆味濃,又滑!成個鍋既材料都好新鮮,抵食!跟住係我叫既海膽壽司,唔腥,又夠香。油甘魚壽司正常發揮。茶碗蒸做優惠,係店員逐枱走埋去問,1蚊一個,我見好多枱都加左黎食。入面有鳴門卷同埋鮮菇,蒸蛋夠滑,而且啲菇好香!最後係蘆筍帆立貝爐端燒,係香口既!調味我認為係岩岩好,唔會太濃味,帶子同裙邊都好好食。

2019-11-18
Type of Meal
Dinner
  • 牛肉火鍋
2019-11-09 2161 views
香港有唔少嘅日式餐廳,不過做到價錢低,質素又高嘅就唔多今次入嚟天水圍就食到間有質素嘅日式餐廳一嚟到見到餐廳已經好多人,好彩啱啱有人食完走,我哋唔使等好耐就有位坐午市套餐好多選擇,有丼飯、拉麵等等,仲要送埋小食拉麵、烏冬等等只係40幾50蚊就食到,仲要唔收加一,出面餐廳真係好少見咁抵食軟殼蟹牛油果野菜沙律軟殼蟹炸到脆卜卜,新鮮蔬菜同牛油果只係加咗少少調味料,食落鮮甜又帶微酸,好開胃小食揀咗三件壽司,飯粒食落唔太硬,應該係新鮮整好沙律另外跟咗一碗海苔烏冬特大海赤蝦海鮮飯呢個飯上面有海蝦同其他款式刺身,淨係睇份量都十足刺身食落新鮮,另外配有紫薑同少少沙律,送飯一流飯食落有少少微溫,唔會好硬,相信係即日新鮮整好,我另外加咗醬油同芥末一齊食,呢個飯非常出色雖然只係小食,但手捲嘅份量都非常豐富我揀咗芥末八爪魚同三文魚手捲醬油漬牛舌拉麵拉麵爽滑彈牙,上面鋪滿薄切嘅牛舌湯底帶微鹹嘅醬油味,配搭一隻整得好靚嘅糖心蛋,成碗拉麵都非常完美有屋企人唔食生嘅食物,所以另外叫咗一個熟蝦壽司食完鹹食又想食甜品,就揀咗個雪糕泡芙雖然只喺屋苑入面嘅餐廳,但係食物質素非常好,性價比高相信下次再嚟天水圍都會再番嚟搵食
香港有唔少嘅日式餐廳,不過做到價錢低,質素又高嘅就唔多
今次入嚟天水圍就食到間有質素嘅日式餐廳

午市套餐好多選擇,有丼飯、拉麵等等,仲要送埋小食

軟殼蟹牛油果野菜沙律
小食揀咗三件壽司,飯粒食落唔太硬,應該係新鮮整好

沙律另外跟咗一碗海苔烏冬

特大海赤蝦海鮮飯
呢個飯上面有海蝦同其他款式刺身,淨係睇份量都十足

刺身食落新鮮,另外配有紫薑同少少沙律,送飯一流

雖然只係小食,但手捲嘅份量都非常豐富
我揀咗芥末八爪魚同三文魚手捲

醬油漬牛舌拉麵
拉麵爽滑彈牙,上面鋪滿薄切嘅牛舌

有屋企人唔食生嘅食物,所以另外叫咗一個熟蝦壽司
食完鹹食又想食甜品,就揀咗個雪糕泡芙

雖然只喺屋苑入面嘅餐廳,但係食物質素非常好,性價比高
相信下次再嚟天水圍都會再番嚟搵食
  • 特大海赤蝦海鮮飯
2019-11-09 90 views
呢日去到天水圍探親,親戚介紹左間位於天澤商場既日本餐廳, 探完親之後我同老婆去咗試, 我哋中午時間去到門口都排曬隊, 我哋大概等咗20分鐘左右就安排入座, 餐廳嘅裝修都好有日式風格。 午市套餐都幾抵, 所有午市套餐都送小食或飲品一款。軟殼蟹野菜沙律配烏冬野菜沙律和牛油果配咗日式嘅沙律汁, 沙律汁有好香嘅芝麻味, 軟殼蟹炸得好脆身, 烏冬係用咗稻庭烏冬, 食落口好爽口彈牙。吞拿魚七色丼呢個丼飯好豐富, 有三文魚,油甘魚, 甜蝦,海膽 ,吞拿魚, 香蔥吞拿魚蓉等, 比較特別係有一隻鵪鶉蛋可以撈飯, 碗飯嘅魚生大致上都夠新鮮。醬油漬牛舌拉麵牛舌做得夠入味, 肉質都夠淋, 個湯底我哋揀豬骨湯, 味道都幾香, 麵質幾爽口。

軟殼蟹野菜沙律配烏冬

吞拿魚七色丼

醬油漬牛舌拉麵

2019-11-07 97 views
秋高氣爽,適逢週日假期,早上和老公去天水圍濕地公園參觀。到了中午時段沿路慢步,見到附近的天澤商場內有間日式料理「千葉鳥」,於是吃完午飯才回家!👏來到餐廳門口,掛上的日式燈籠十分搶眼。😍曰式居酒屋佈置,柔和嘅燈,很舒服😌,座位擺設空間也闊落,也設有很多獨立區域,一班朋友聚在一起的好地方👍。餐牌上的午餐,價錢方面都很優惠👍老公點了《牛肉火鍋》$90,配料分量十足👍,有菇、秋葵、羽衣甘藍、粉絲、豆腐、娃娃菜等等⋯急不及待品嚐,蔬菜新鮮,牛肉夠淋,肉味很濃,加上湯底甜甜地,很好味😋。我點了《鹽燒三文魚腩骨鮭魚漬定食》$55,三文魚腩骨十分香口,魚腩肉質好滑😋,送飯一流😋。《芝麻雞冀》$38,送來熱騰騰,香脆可口😋《薯條》$22,即叫即炸,薯條厚實,很有口感😋很開心😃,可以享受一餐豐富日式午餐👏👏

來到餐廳門口,掛上的日式燈籠十分搶眼。😍

餐牌上的午餐,價錢方面都很優惠👍

《芝麻雞冀》$38,送來熱騰騰,香脆可口😋

《薯條》$22,即叫即炸,薯條厚實,很有口感😋

很開心😃,可以享受一餐豐富日式午餐👏👏
2019-11-03
Type of Meal
Lunch
2019-11-03 93 views
一大早跟3個友人們有室內活動,所以長途跋涉去了遠遠的天水圍,活動過後便到了附近商場進晚餐,選了一間餐廳內裝潢不錯的日本餐廳試試~坐下後得知餐廳正進行7點前優惠,每顧客加$1可有1碗茶碗蒸,當然不能浪費了,便各點了一個,蛋很香,配料也很多,就算不是$1優惠價,也是誠意十足的茶碗蒸!然後點了幾款壽司:厚玉子燒壽司:玉子很厚味道很香甜,比其他玉子更勝一籌!黃金蟹膏壽司:味道濃郁,膏亦多,是encore之選呢!鵝肝壽司:鵝肝是最愛之一,這家的不會過油,厚度夠有口感,味道亦濃,中上之選!火炙左口魚壽司:入口即溶,油香味重,正!火炙三文魚腩壽司:平常吃腩是有厚厚的口感,但火炙就會欠了這份感覺,不過火炙始終會較香口,可以彌補了口感的不足~最後點了大大粒魚生丼飯:有馬糞海膽、拖羅蓉、三文魚籽、玉子、魷魚等等,最突出的是海膽跟拖羅蓉,海膽那「臭」味令更我捨不得將它吞下肚呢🥰最後選了啤酒優惠配搭,大甜蝦刺身+一杯生啤,喜歡啤酒的朋友不可錯過!
選了一間餐廳內裝潢不錯的日本餐廳試試~

然後點了幾款壽司
厚玉子燒壽司:玉子很厚味道很香甜,比其他玉子更勝一籌!
黃金蟹膏壽司:味道濃郁,膏亦多,是encore之選呢!
火炙左口魚壽司:入口即溶,油香味重,正!

2019-10-30
$196 (Dinner)
  • 鵝肝壽司
  • 厚玉子壽司