2024-06-30
假日約咗朋友去中環蘭桂坊飲下嘢,傾下偈,順便食晚飯,見Chicago啲串燒好似都幾抵食,便去試吓。我哋叫咗好多串燒及小食,不少係人氣之選,如黑松露薯條、香蔥燒蟶子皇、招牌茄子燒、一口和牛串、鹽燒豬頸肉、紙鶴雞皮、燒雞泡魚乾及燒豬大腸等,另外嗌咗兩杯野飲,佢嘅signature啤酒Chicago logo bear 及Mocktail Saturday。串燒配合唔同嘅調味料,燒得很惹味,而且很細心,有得揀辣度,尤其香蔥燒蟶子皇,燒得剛剛好,非常鮮甜;招牌茄子燒,調味調得好好,非常juicy;紙鶴雞皮,非常薄嘅一塊雞皮,冇脂肪,燒得卜卜脆,好好食。Chicago logo bear呢隻啤酒有菠蘿香,原來有一塊乾菠蘿喺裏里,啤酒偏甜,好適合女仔飲。Saturday 加上薄荷、青檸及蜜糖嘅梳打水,非常清新,配上串燒一流。
Chicago logo bear
Saturday
加上薄荷、青檸及蜜糖嘅梳打水,非常清新,配上串燒一流。