2025-01-03
今晚嚟到沙田第一城呢邊睇中醫,睇完就喺附近搵嘢食。經過呢間 Chicken Factory 聞到幾香,原隻烤雞望落幾吸引,就試吓呢間先!.我哋叫了2人餐,有原隻百里香烤雞、雞油飯/蘑菇飯2客、烤雜菜、焗薯、烤粟米條及飲品2樽。.原隻香草烤雞 —都幾大隻!烤得幾香,雞肉幾嫩滑、算juicy,雞皮烤得特別惹味😋佢有黑椒醬汁另上,幾香濃黑椒味。不過烤雞本身都醃得幾夠味,唔沾黑椒醬都好味。.我哋揀了蘑菇飯 —唔似KFC嗰隻蘑菇飯,醬汁無落黑椒,但個汁都夠濃,我覺得幾好食👍🏻 係略嫌唔夠汁,如果再俾多些汁就更滋味。.烤雜菜 — 有青豆、椰菜花、草菇、紅蘿蔔,都幾入味幾香,係青豆比較遜色,有青味及略嫌硬身咗啲,其他雜菜都好食。.焗薯仔 — 份量好多有8件,全部焗到好腍好入味,幾好食。.烤粟米條 —有5大條,全部好甜好味。焗薯同烤粟米條都有驚喜!😋.飲品我哋揀了水蜜桃冰茶 —水蜜桃味幾出,係甜咗少少,但都算好飲。.呢個2人餐份量超多,食到超級飽,好抵食!烤雞、焗薯、烤粟米條、蘑菇飯都唔錯,可以再encore👍🏻
原隻香草烤雞 —
我哋揀了蘑菇飯 —
係略嫌唔夠汁,如果再俾多些汁就更滋味。
烤雜菜 —
焗薯仔 —
份量好多有8件,全部焗到好腍好入味,幾好食。
烤粟米條 —
有5大條,全部好甜好味。
焗薯同烤粟米條都有驚喜!😋
飲品我哋揀了水蜜桃冰茶 —
水蜜桃味幾出,係甜咗少少,但都算好飲。
呢個2人餐份量超多,食到超級飽,好抵食!
烤雞、焗薯、烤粟米條、蘑菇飯都唔錯,可以再encore👍🏻