2022-10-14
最近上OpenRice 見到呢間『財記辣蟹私房菜』嘅招牌菜式避風塘炒辣蟹🦀非常吸引🤤今日咁啱要去銅鑼灣Shopping🛍買完嘢梗係要去食好嘢啦🥳我哋叫咗招牌財記避風塘炒辣蟹🦀隻蟹超級大隻😍一嚟到放落枱香氣四溢🤤蟹肉好鮮嫩連埋啲香口嘅炸蒜一齊食😋更加好味仲辣辣地好惹味🌶蟹鉗超級大隻😍啲肉仲好鮮甜👍🏻正到冇朋友😋我哋仲叫咗蒜蓉粉絲蒸蟶子皇😍蟶子皇肥美鮮甜😋仲超大隻👍🏻配埋金黃色嘅蒜茸🧄味道即刻昇華到另一個層次🥰仲有叫咗豉椒炒蜆,碟蜆都非常大碟,同埋啲蜆都好大隻😍豉椒味好濃仲有少少辣😋仲有叫咗蒜茸炒白菜仔🥬啲菜好新鮮👍🏻呢碟豉油皇炒麵超有驚喜😍炒得非常乾身之餘仲好有鑊氣🔥佢係幼身嘅炒麵,好食到停唔到口😋職員仲送咗桂花糕比我食🌼桂花糕清香好味😋唔會太甜👍🏻餐廳好窩心為客人準備膠手套和濕紙巾👍🏻就算用手食蟹🦀都唔驚整污糟對手,仲可以食得更加滋味😋🦀啲蟹隻隻都咁新鮮和隻隻都咁大隻😍呢度環境寬闊雅致👍🏻仲有落地大玻璃,可以欣賞吓銅鑼灣嘅街景😍呢度嘅招牌菜避風塘炒辣蟹🦀果然唔係浪得虛明👍🏻超級好食😋仲好大隻🦀餐廳嘅職員好有禮貌又親切☺️仲成日幫我換碟👍🏻真心推介大家嚟食🥰
蟹鉗超級大隻😍啲肉仲好鮮甜👍🏻正到冇朋友😋
仲有叫咗蒜茸炒白菜仔🥬啲菜好新鮮👍🏻