2022-10-14 649 views
最近上OpenRice 見到呢間『財記辣蟹私房菜』嘅招牌菜式避風塘炒辣蟹🦀非常吸引🤤今日咁啱要去銅鑼灣Shopping🛍買完嘢梗係要去食好嘢啦🥳我哋叫咗招牌財記避風塘炒辣蟹🦀隻蟹超級大隻😍一嚟到放落枱香氣四溢🤤蟹肉好鮮嫩連埋啲香口嘅炸蒜一齊食😋更加好味仲辣辣地好惹味🌶蟹鉗超級大隻😍啲肉仲好鮮甜👍🏻正到冇朋友😋我哋仲叫咗蒜蓉粉絲蒸蟶子皇😍蟶子皇肥美鮮甜😋仲超大隻👍🏻配埋金黃色嘅蒜茸🧄味道即刻昇華到另一個層次🥰仲有叫咗豉椒炒蜆,碟蜆都非常大碟,同埋啲蜆都好大隻😍豉椒味好濃仲有少少辣😋仲有叫咗蒜茸炒白菜仔🥬啲菜好新鮮👍🏻呢碟豉油皇炒麵超有驚喜😍炒得非常乾身之餘仲好有鑊氣🔥佢係幼身嘅炒麵,好食到停唔到口😋職員仲送咗桂花糕比我食🌼桂花糕清香好味😋唔會太甜👍🏻餐廳好窩心為客人準備膠手套和濕紙巾👍🏻就算用手食蟹🦀都唔驚整污糟對手,仲可以食得更加滋味😋🦀啲蟹隻隻都咁新鮮和隻隻都咁大隻😍呢度環境寬闊雅致👍🏻仲有落地大玻璃,可以欣賞吓銅鑼灣嘅街景😍呢度嘅招牌菜避風塘炒辣蟹🦀果然唔係浪得虛明👍🏻超級好食😋仲好大隻🦀餐廳嘅職員好有禮貌又親切☺️仲成日幫我換碟👍🏻真心推介大家嚟食🥰

蟹鉗超級大隻😍啲肉仲好鮮甜👍🏻正到冇朋友😋

仲有叫咗蒜茸炒白菜仔🥬啲菜好新鮮👍🏻

職員仲送咗桂花糕比我食🌼桂花糕清香好味😋唔會太甜👍🏻

🦀啲蟹隻隻都咁新鮮和隻隻都咁大隻😍

2022-10-12
$500 (Dinner)
  • 避風塘炒辣蟹
  • 豉油皇炒麵
2022-10-12 70 views
放工走去銅鑼灣試下呢間朋友介紹的中菜小炒,聽講除左食🦀好出名,D海鮮都幾好食。餐廳燈光明亮,座位寬敞舒適。今次點左四度菜試下。鮮奶蛋白🦐蝦仁 好少見到餐廳會做呢道菜式,我估係因為工序比較麻煩吧。鮮奶蛋白滑溜而不膩,加上大大隻的彈牙蝦仁,撈埋飯真係一流!豉椒炒蜆炒蜆夠鑊氣。有別於街邊大排檔,蜆的size明顯比較大。而且蜆肉肥美,配上惹味豉椒醬汁,愈食愈停不到手。椒鹽鮮魷椒鹽味濃,魷魚肉彈牙,點埋喼汁,鮮味更加激發出來。薑蔥魚雲粥呢鍋粥有豐富的魚頭肉,鍋粥帶有清新薑蔥同鮮嫩的魚肉香味,而且有番咁上下份量,真係抵食超值!
餐廳燈光明亮,座位寬敞舒適。今次點左四度菜試下。

鮮奶蛋白🦐蝦仁
鮮奶蛋白蝦仁

豉椒炒蜆
豉椒炒蜆

椒鹽鮮魷

椒鹽味濃,魷魚肉彈牙,點埋喼汁,鮮味更加激發出來。

薑蔥魚雲粥

2022-10-12
$294 (Dinner)
  • 鮮奶蛋白蝦仁
2022-10-12 47 views
📍銅鑼灣聽講呢間係越華會原班班底開,好耐以前食過一次,印象中好食,所以再黎試下😛鹹蛋黃焗鮮魷 $105鹹蛋黃勁足料好夠味,份量勁大份👏👏蒜蓉粉絲蒸大蟶子 (時價) $88/隻蟶子黎到好大隻,新鮮同洗得好乾淨,粉絲好入味👍👍財記海鮮炒飯 $98同我哋想像中有啲分別😂黎到炒飯原來係帶子加午餐肉炒,好足料,同埋炒得夠乾身有火候,好食👍脆皮炸豆腐 $78又係勁大份,有豆香,炸得好香脆👏👏馬拉盞炒通菜 $82正常水準~~整體高水準又大份,性價比幾高😙😙
📍銅鑼灣

鹹蛋黃焗鮮魷 $105
鹹蛋黃勁足料好夠味,份量勁大份👏👏

蒜蓉粉絲蒸大蟶子 (時價) $88/隻
蟶子黎到好大隻,新鮮同洗得好乾淨,粉絲好入味👍👍

財記海鮮炒飯 $98

脆皮炸豆腐 $78
又係勁大份,有豆香,炸得好香脆👏👏

馬拉盞炒通菜 $82
正常水準~~

整體高水準又大份,性價比幾高😙😙

2022-10-11 44 views
今晚去咗銅鑼灣食一間老牌小炒店 - 財記辣蟹私房菜! 呢間位於商廈二樓, 三樓仲有六間VIP房。呢度環境闊落又夠光明 啱曬一大班朋友聚餐, 私隱度有極高! 如果家庭聚會可以考慮下VIP房! 呢間小炒店出名係海鮮, 食辣蟹🦀為主, 海鮮🦞🦐🦑價錢係時價計算的。 除咗海鮮類之外, 仲有其他豬, 牛, 雞, 蔬菜, 煲類, 湯類及大多數嘅飯麵都有, 全部小菜大約都係百幾至幾十蚊就有交易! 👍🏻今日我哋唔食蟹, 叫咗生蠔, 炸豆腐, 馬拉盞通菜, 粟米海皇羹, 同一個瑤柱蛋白炒飯。粟米海皇羹(例鍋) - $108粟米🌽海皇羹除咗粟米湯底之外, 仲加有好多海鮮粒🦀🦞🦐🦑同埋蟹膏一齊煮, 夠哂鮮味! 唔好要為例鍋會好少, 夠四個人份量有多! 😂酥炸美國生蠔 - $228呢個酥炸生蠔真係超大隻, 隻隻都大過我嘅拳頭, 而且非常之香脆, 又juicy! 脆皮炸豆腐 - $78炸豆腐比平時嘅大粒, 而且份量好多, 皮脆內嫩, 仲要粒粒都熱辣辣, 每粒都沾滿 椒鹽, 仲配有一碟甜辣醬, 非常之惹味, 食到唔停得口。😋馬拉盞炒通菜 - $82馬拉盞炒通菜炒得非常之夠鑊氣, 除咗有少少香辣味之外, 仲落咗啲

粟米海皇羹(例鍋) - $108

酥炸美國生蠔 - $228

脆皮炸豆腐 - $78

馬拉盞炒通菜 - $82
馬拉盞炒通菜炒得非常之夠鑊氣, 除咗有少少香辣味之外, 仲落咗啲蝦乾落去一齊炒, 有少少鹹香嘅味道! 通菜又唔會炒得過老, 非常之爽口😋👍🏻

瑤柱蛋白炒飯 - $88
炒飯炒得好真係要粒粒分明, 呢個蛋白炒飯炒得非常之爽, 仲有香蔥及蛋白味, 配有菜粒, 真係好正!

茶位$10/位, 花生$20/碟

舖名: 財記辣蟹私房菜
地址: 銅鑼灣駱克道447-449號中威商業大廈2至3樓

#hkfoodie#hkfoid#香港美食#銅鑼灣#銅鑼灣美食#財記辣蟹私房菜#酥炸生蠔#脆炸豆腐#海鮮#CWB#私房菜
2022-10-09 56 views
上次嚟咗財記食蟹,食到我念念不忘,今日又係好想食海鮮,又再嚟幫襯😍蒜蓉粉絲蒸大蟶子極級新鮮,蟶子大大隻,口感超級豐富,咬落爽口又彈牙,唔想蒜蓉嘅精髓,令成個風味更佳,個人超級鍾意❤️生滾走地雞粥上次食完今次再食,因為真心高質,鮮味十足之餘又足夠綿密;雞件keep住咁嫩滑,雞味夠晒濃郁😆豉椒炒蜆都非常之好味,醬汁香濃,而且蜆嘅份量非常足, CP值超高🤩椒鹽鮮魷都好惹味,魷魚新鮮,咬落爽口,而且炸粉唔厚,越食越上癮😍餐廳內部寬敞,仲有部大電視,而且整潔衛生,啱晒成家人嚟食餐好👍🏻

2022-10-09
$300 (Dinner)
  • 蒜蓉粉絲蒸大蟶子
2022-09-21 94 views
越華會原班底,但piggy今次無食蔥油雞主攻海鮮🤭 piggy一早就睇中咗雞油花雕蒸蟹,雖然嗰日得肉蟹但piggy都堅持🤣🤣 雞油超香,可能香得滯變相花雕味唔算突出😅但個蟹好滑😋豉油王炒麵都係咁好食,可能係最好食嘅豉油王炒麵😏 魚湯浸菜仔,魚湯超甜,下次應該叫佢畀多啲湯少啲菜🤪
2022-08-03 166 views
今晚去咗間朋友推介既中式私房菜館,環境寬敞,坐得舒適,更設獨立房間,多款小炒又有豬、牛、雞、海鮮等,店員熱情招待,成餐飯都食得好開心~燒汁牛仔骨洋葱燜煮至軟身,牛仔骨肉質嫩滑牛味濃,食落唔會韌又唔會柴口,燒汁味道濃郁,食落好惹味。蜜餞蒜香骨肉多骨少,味道酸酸甜甜好開胃!外脆內軟好有口感~沙嗲牛肉炒芥蘭沙嗲汁味道相當香口,牛肉片嫩滑又多汁,口感軟腍無比,芥蘭新鮮夠爽脆!上湯雜菜煲 多款雜菜好鮮甜,燜煮得岩岩好唔會太淋,底部仲有大量彈牙粉絲!芝士焗鮮魷濃濃芝士香勁滋味,鮮魷綿密柔軟,口感十足!
今晚去咗間朋友推介既中式私房菜館,
環境寬敞,坐得舒適,更設獨立房間,
多款小炒又有豬、牛、雞、海鮮等,
店員熱情招待,成餐飯都食得好開心~

燒汁牛仔骨
洋葱燜煮至軟身,
牛仔骨肉質嫩滑牛味濃,
食落唔會韌又唔會柴口,
燒汁味道濃郁,食落好惹味。

蜜餞蒜香骨
肉多骨少,味道酸酸甜甜好開胃!
外脆內軟好有口感~

沙嗲牛肉炒芥蘭
沙嗲汁味道相當香口,
牛肉片嫩滑又多汁,
口感軟腍無比,
芥蘭新鮮夠爽脆!

上湯雜菜煲
多款雜菜好鮮甜,
燜煮得岩岩好唔會太淋,
底部仲有大量彈牙粉絲!

芝士焗鮮魷
濃濃芝士香勁滋味,
鮮魷綿密柔軟,口感十足!

2022-08-01
Type of Meal
Dinner
今次嚟到銅鑼灣食私房菜原來係越華會原班人馬一齊接手開嘅🥰帶左🐨嚟食返餐海鮮餐😎食物質素一流👍🏻 而且好抵食芝士蝦球伊麵 $168真係好大好大隻蝦😍仲要煮得外面好香脆肉質食落超爽 蝦味仲好香😋再加上香香嘅邪惡芝士✨配係蝦球 同埋 又香又彈牙嘅伊麵真係好正好好食❤️椒鹽九肚魚 $105小妹👧🏻最鍾意椒鹽味配埋係佢地煮嘅超正九肚魚佢地煮嘅九肚魚外面超級鬆脆內裏魚肉保持非常濕潤😍魚味仲係好香好正😋真係超完美✨豉汁炒蜆 $98豉汁調得非常香❤️味道剛剛好👍🏻同蜆肉配合得好好✨再加上佢地嘅蜆肉好鮮好滑師傅冇煮過龍 所以更好味😋真係比其他嘅炒蜆更好味😎蒜蓉蒸開邊海中蝦 $218(時價)啲蝦都好大食好好食嫁😋肉質一樣好香好爽❤️最最最正係佢地落嘅蒜蓉同粉絲都好足料😍仲好豐富✨每一隻蝦都可以好滿足咁食到所有野😎真係每一碟都好值得叫
今次嚟到銅鑼灣食私房菜

同蜆肉配合得好好✨
再加上佢地嘅蜆肉好鮮好滑
師傅冇煮過龍 所以更好味😋
真係比其他嘅炒蜆更好味😎

蒜蓉蒸開邊海中蝦 $218(時價)
啲蝦都好大食好好食嫁😋
肉質一樣好香好爽❤️
最最最正係佢地落嘅蒜蓉同粉絲
都好足料😍仲好豐富✨
每一隻蝦都可以好滿足咁食到所有野😎
真係每一碟都好值得叫
2022-08-01 92 views
🌟今日約左朋友食飯,去左銅鑼灣搵左間海鮮小炒食,估唔到都好有驚喜😆——————🐽 豉椒炒蜆黎到叫左酒,緊係要番道下酒菜,炒蜆好新鮮,差唔多9成都開左口,所以豉椒味入曬落d蜆到,好惹味🐽 椒鹽九肚魚九肚魚處理得好好好乾淨,炸到岩岩好外脆入面中保留到魚汁,椒鹽做法又係送酒必備🐽 蒜蓉開邊蒸海中蝦海中蝦好新鮮好正,開左邊唔洗自己拆,而面頭既蒜蓉亦都入曬味落d蝦肉到,底下既粉絲吸曬d蝦汁同蒜蓉汁,撈飯一流🐽 蒜蓉蝦乾蒸勝瓜好香既一道蒸勝瓜,蝦乾味道同蒜蓉好夾,一啖勝瓜一啖蝦乾😋
🌟

——————

🐽 豉椒炒蜆

🐽 椒鹽九肚魚

🐽 蒜蓉開邊蒸海中蝦

🐽 蒜蓉蝦乾蒸勝瓜
好香既一道蒸勝瓜,蝦乾味道同蒜蓉好夾,一啖勝瓜一啖蝦乾😋
2022-07-31 77 views
今日同朋友喺銅鑼灣睇完戲之後,打算搵間中菜食晚餐,記得好耐之前喺附近返工經常嚟呢度食宵夜,所以就揀咗呢間。環境同一般酒樓分別不大,但係都坐得好舒服,防疫衛生做得幾好。《鮮奶蛋白蝦球》$148喺OpenRice見到有人嗌呢個菜式覺得非常吸引,結果蛋白真係好滑嫩,有淡淡嘅奶味,再加上蝦球超大粒,好爽口,夠肉厚,好出色!《招牌沙拉骨》$88寫住招牌兩個字就一定要嗌,其實沙拉骨仲有幾款。同出面食到嘅味道差唔多,略嫌有少少甜,但係肉質好鬆軟,份量都幾多。《燒汁雜菌牛柳條》$108呢個好似都係熱門菜式,牛柳條好多好入味,同埋煮到好林,送飯一流!燒汁味道好足,整體嘅份量都好多。《粟米海皇羹》$108粟米魚肚羹食得多所以今次就轉海皇羹,估唔到海鮮嘅份量都幾足,啖啖都食到花枝粒同埋蝦肉,而且調味都啱啱好,好食。《財記炒飯》$98通常用個名做炒飯名嘅都係招牌菜式,呢個炒飯好夠鑊氣,配料十足,特別係午餐肉炒到好香,食起嚟好香口! 總括嚟講,以上嘅幾個菜式都令我哋幾滿意,下次如果經過有機會再返嚟食。

《鮮奶蛋白蝦球》$148

《招牌沙拉骨》$88

《燒汁雜菌牛柳條》$108

《粟米海皇羹》$108

《財記炒飯》$98

2022-07-28 608 views
我今日專程同朋友嚟到銅鑼灣駱克道食私房菜,本身對私房菜好有期待,因為私房菜館通常有提供獨門秘方炮製嘅獨一無二菜式!🤩嚟到駱克道,你唔會錯過財記辣蟹私房菜,因為佢雖然唔係地舖,卻在地下放咗個大大嘅招牌同大大張海報!好容易搭升降機上到2樓,果然係私房菜嘅feel因為佢哋絕對唔係酒樓嘅感覺!🤣攞起餐牌,單單一道蟹就有八種煮法,果然係吃蟹嘅好地方!🦀 然後發現原來自己有選擇困難症,唔知揀邊一款好!而且全部係時價,不知從何入手!唯有請教吓個侍應啦!好彩佢都好有禮貌話俾我聽蟹嘅時價係大約六百幾元至二千幾元!咁我哋兩個人食六百幾元吧嘅肉蟹就夠啦!😋最後決定揀咗以下嘅私房菜:秘製胡椒肉蟹煲熱辣辣嘅胡椒蟹煲送上來的時候有好香的黑胡椒味!當然啦裏面有好多黑胡椒粒!我和朋友都唔食得辣,只叫咗小辣,所以食到香噴噴黑胡椒味但唔辣嘅肉蟹真係好興奮呀!🤤隻蟹好鮮味,蟹鉗又大又好肉,加上勁香嘅黑胡椒汁,真係停唔到口!問題嚟啦,點解隻蟹要存放於瓦煲中而唔係用碟上呢?答案係可以讓食客慢慢享受之餘,隻蟹存放於瓦煲中可以保持熱溫!😚蝦醬蝦干蒸豬頸肉上枱熱辣辣香噴噴嘅一道菜!豬頸肉爽滑好味,食多幾件都唔會覺得好肥膩!👍 蝦乾好

最後決定揀咗以下嘅私房菜:

秘製胡椒肉蟹煲

蝦醬蝦干蒸豬頸肉

上枱熱辣辣香噴噴嘅一道菜!豬頸肉爽滑好味,食多幾件都唔會覺得好肥膩!👍 蝦乾好大隻,不過可能只適合年青啲嘅朋友,因為需要多少少時間咀嚼一下,老人家未必適合啦!除非大廚把蝦干再蒸耐一點!但總算係懷舊惹味,唔係周圍食到嘅好菜式!

財記海鮮炒飯

好大碟嘅炒飯,看上去乾身不油膩,吃下去香口好好味!果然係財記嘅招牌炒飯!不過菜名有海鮮兩個字,當然要找找海鮮看!但只找到帶子粒、蝦米仔、菜絲和午餐肉,雖然好味但未算很貼題!🙈

總括而言,三個菜式都令我們滿意,不愧為招牌菜!下次可以再來試試其他招牌菜式,應該都不會令我們失望吧!😛
  • 秘製胡椒肉蟹煲
  • 蝦醬蝦干蒸豬頸肉
2022-07-27 71 views
今晚選擇了一間四十年歷史,以食辣蟹聞名的銅鑼灣的財記辣蟹私房菜。餐廳有2層,裝修企理舒適。menu都有較多選擇我今晚要了避風塘炒辣蟹及薑蔥魚雲粥。坐下後,餐廳送上一個餐前小食,小魚干及花生,2款都好脆及好香,一邊食一邊點菜。避風塘炒辣蟹既然是沖著這個辣蟹招牌而來,當然二話不說,先來個避風塘炒辣蟹。炒辣蟹先上枱,一陣的香味飄出,好香~~,見到面上有很多避風塘炒辣蟹的秘製配料,辣蟹好大隻,要了個小辣,辣蟹肉質緊緻,香香辣辣好鮮味~~~薑蔥魚雲粥魚雲煲到散哂,非常出味,如果魚雲粥的份量多一些仲更好,整個魚雲粥好鮮甜,加上避風塘炒辣蟹的秘製配料,食到真是舔舔脷。

餐廳有2層,裝修企理舒適。

menu都有較多選擇

我今晚要了避風塘炒辣蟹及薑蔥魚雲粥。

避風塘炒辣蟹

薑蔥魚雲粥

2022-07-26 55 views
今晚同兩個朋友去了銅鑼灣食小菜,餐廳有新鮮海鮮供應,主打辣蟹,超級大隻。西蘭花蝦球份量十足,蝦球新鮮彈牙,而且有8大件,西蘭翠綠爽口。八珍海鮮豆腐煲有蝦球、帶子、魷魚、燒肉、豆腐及白菜仔,十分豐富,海鮮新鮮,魷魚爽口,燒肉用了近燒腩位,帶點油脂,肉質嫩腍,豆腐嫩滑。椒鹽排骨用了細件排骨,每件都炸至金黃香脆,表面脆漿很薄,排骨肉質嫩腍,十分惹味。粟米魚塊即叫即做,魚柳炸至金黃香脆,再淋上粟米汁後,魚塊保持脆口。食小菜點可以唔啤一啤佢!

食小菜點可以唔啤一啤佢!

拿!可能你會認為私房菜第一個先決條件係,要有自己既獨門菜式,出面食唔到既,又或者係一種好低調但極具既親切感既氛圍,但據我膚淺既見解,係我世界,就只有好食同唔好食,不過我對財記就充滿信心,正所謂財記呀一定中呀麻。👇📌招 牌 小 菜 - ▪️ 脆 皮 炸 豆 腐 - $78▪️ 椒 鹽 鮮 魷 - $100 ▫️ 先黎兩款炸物送下酒先,第一道招牌「脆皮炸豆腐」大大粒,外脆內軟,豆腐心炸到非常嫩滑,夠哂香口,黎得呢到一定要試;第二道「椒鹽鮮魷」唔會太多炸粉,面頭夠脆薄脆,鮮魷有咬口,果然係即叫即炸,新鮮滾熱辣!▪️ 薑 蔥 爆 牛 肉 - $88▪️ 鮮 奶 蛋 白 蝦 球 - $148▫️ 再黎又係送飯必食既「薑蔥爆牛肉」,京蔥爆得非常香,加上鑊氣十足,未食已經聞到香,入口份外惹味,牛肉又夠軟腍入味,唔錯;呢個「鮮奶蛋白蝦球」蝦球做到好似雪一樣咁白滑,蝦肉食落清爽彈牙,蛋白又夠嫩滑,整體相當高質!

出面食唔到既,又或者係一種好低調但極具既親切感既氛圍,

但據我膚淺既見解,係我世界,就只有好食同唔好食,

不過我對財記就充滿信心,正所謂財記呀一定中呀麻。👇

📌招 牌 小 菜 -
▪️ 脆 皮 炸 豆 腐 - $78

▪️ 椒 鹽 鮮 魷 - $100
椒鹽鮮魷

外脆內軟,豆腐心炸到非常嫩滑,夠哂香口,黎得呢到一定要試;
脆皮炸豆腐

第二道「椒鹽鮮魷」唔會太多炸粉,面頭夠脆薄脆,
鮮魷有咬口,果然係即叫即炸,新鮮滾熱辣!

▪️ 薑 蔥 爆 牛 肉 - $88

▪️ 鮮 奶 蛋 白 蝦 球 - $148
鮮奶蛋白蝦球

▫️ 再黎又係送飯必食既「薑蔥爆牛肉」,京蔥爆得非常香,
加上鑊氣十足,未食已經聞到香,入口份外惹味,
薑蔥爆牛肉

牛肉又夠軟腍入味,唔錯;呢個「鮮奶蛋白蝦球
蝦球做到好似雪一樣咁白滑,蝦肉食落清爽彈牙,
蛋白又夠嫩滑,整體相當高質!
2022-07-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2022-07-22 533 views
財記前身其實係老牌小炒店越華會,早前越華會因為疫情而結業,財記嘅總廚就鋪位連原班手足一齊接手,有心人係值得支持下嘅。茶錢$10/位,花生$20/碟。財記出名食海鮮,所以海鮮種類除左多之外,每款海鮮都有幾款整法揀,另外豬牛雞、蔬菜、煲、湯同飯麵選擇都一樣多,除左海鮮大部份都係時價之外,其他菜式都係一百幾十就有交易。脆皮炸豆腐($78) - 炸豆腐比平時食倒嘅大粒,份量都好多,豆腐炸皮夠脆食落仲係脆脆地,豆腐熱辣辣,椒鹽味都夠,個人覺得就算唔蘸甜辣醬食都好食。鮮奶蛋白蝦球($148) - 蝦球好大隻,肉質扎實,仲有八隻咁多,鮮奶蛋白好滑唔會太熟,性價比非常高。椒鹽排骨($95) - 排骨份量一樣咁多,排骨外面夠乾身唔會太油,但中間肉質仲保持軟嫩,夠晒椒鹽味非常惹味。京蔥醬爆牛肉($98) - 牛肉量都幾多同幾大塊,牛肉軟嫩,惹味得黎唔會太鹹。鹹魚粒炒芥蘭($88) - 芥蘭冇渣冇苦澀味,食落幾脆口,鹹魚雖然唔多,但鹹鹹香香幾好食。總結,小菜好夠鑊氣,惹味得黎食完又唔會覺得口渴,碟頭比出面大份,性價比高。

茶錢$10/位,花生$20/碟。
前菜

京蔥醬爆牛肉
鹹魚粒炒芥蘭

$200 (Dinner)
前菜
京蔥醬爆牛肉