Hiring
Salary negotiable
16 days ago
💖 小胖台灣麵 (元朗)✨元朗元朗教育路1號元朗千色匯地下25-26 & 61號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️小胖終於嚟到元朗開店啦👀,今日行過千色先發現🖖🏻,用埋個Apps優惠更加多🫶🏻,最signature嘅牛肉麵係用咗台灣嚴選高品質嘅牛腱肉同牛筋製作而成,好大碗好抵食所以我同我老公叫咗兩款唔同口味試吓😏-半筋半肉紅燒牛肉麵🍲 $78+珍珠奶茶 $13 甘梅脆地瓜 $14套餐嚟講真係幾抵食㗎,碗麵好大兜,配料亦都唔吝嗇,勁多牛筋筯腩😍炆得好入味之餘仲要好腍😋。最鍾意就係佢旁邊個兜調料醬‼️有黃牛油🧈,睇佢咁橙紅色以為係辣嘅,點知原來唔辣㗎 !黃牛油原來係係台灣傳統牛肉麵店常見嘅調味料👀,加埋落湯底到一齊食嘅話就會令到成個牛肉麵嘅牛肉香味更加濃😋見佢可以用套餐價錢叫埋小食我梗係唔會放過佢哋嘅甘梅粉地瓜粒啦🤩,我好鍾意甘梅粉,因為酸酸甜甜,味道好特別😳-招牌三寶牛肉麵🐮 $82+珍珠烏龍奶茶 $14我覺得如果食得辣嘅朋友可以揀配搭麻辣湯,應該會更加香🙈,呢碗麵同樣都係超大碗,配料方面就多咗牛肚💁🏻‍♀️。小胖台灣麵新推出左會員app‼️勁多優惠等緊大家🫶🏻

💖 小胖台灣麵 (元朗)
✨元朗元朗教育路1號元朗千色匯地下25-26 & 61號舖

-半筋半肉紅燒牛肉麵🍲 $78
+珍珠奶茶 $13 甘梅脆地瓜 $14

-招牌三寶牛肉麵🐮 $82
+珍珠烏龍奶茶 $14

小胖台灣麵新推出左會員app‼️勁多優惠等緊大家🫶🏻
2024-08-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
大西北人又有新開台灣野食 元朗千色同屯門安定都有分店 環境光猛闊落幾好坐 湯麵拌麵份量足料大碗 日日食真係唔止小胖咁簡單🥹✨️招牌三寶牛肉麵 $82台灣牛腱肉 牛筋 牛肚各有三四件 肉質素唔錯 炆得幾軟熟入味😋 唯獨牛筋炆得唔夠平均可以再腍d~牛肉湯清澈唔油膩 仲食到清甜蘿蔔 食得辣既話仲可以揀麻辣湯 識食一定落埋枱面既自家製傳統黃牛油 令成碗牛肉湯香味更上一層樓😛✨️皮蛋醬滷肉雞扒香蔥乾拌麵 $58喺台灣食過地道皮蛋滷肉拌麵 幾有趣der 難得喺度都有呢個combination當然要試下🙂‍↕️ 半肥瘦滷肉混入皮蛋醬 加埋青瓜絲拌麵幾惹味 呢個皮蛋醬相對就小兒科 初次嘗試應該都接受到 對我黎講皮蛋可以更加流心同濃郁重口d😈雞扒炸得香脆juicy 份量夠曬飽肚特飲叫左鴨屎香手打檸檬茶 酸中帶甜 茶味香濃 珍珠烏龍奶茶亦都係解暑一流仲加左個小食麻辣牛肚 麻辣味道惹味適中 越食越麻😇新down個會員app有好多優惠 另外學生仲有全日優惠🤤

✨️招牌三寶牛肉麵 $82

牛肉湯清澈唔油膩 仲食到清甜蘿蔔 食得辣既話仲可以揀麻辣湯

✨️皮蛋醬滷肉雞扒香蔥乾拌麵 $58

雞扒炸得香脆juicy 份量夠曬飽肚

仲加左個小食麻辣牛肚 麻辣味道惹味適中 越食越麻😇

新down個會員app有好多優惠 另外學生仲有全日優惠🤤
2024-06-19 1049 views
行行下街,發現新開了一間主打傳統台灣牛肉麵的餐廳,就同朋友去試吓,感覺真不錯。台灣香酥骨($16)炸得甘香酥脆,非常可口,會令人想起台灣夜市的味道,作為附加小食,非常吸引。招牌三寶牛肉麵 $82 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)賣相十分吸引,招牌三寶包含了來自台灣的牛腱肉、牛筋和牛肚,全部高質得嚟仲大大嚿。一啖入口,牛腱肉非常軟腍,牛筋有咬口,牛肚非常入味,味道真不錯。湯底非常濃郁,落埋佢哋自家製嘅黃牛油🤩,令到牛肉麵嘅香味提升到更高的層次。如果你是嗜辣的朋友,見他們亦有麻辣湯可供選擇,屆時可考慮一下。皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵(豬扒)$58見到搭配皮蛋同醬滷肉,感覺非常特別。一上枱,拌麵很大碗,非常足料。豬扒煎得金黃,皮蛋醬滷肉很入味,麵條大條兼彈牙,伴完之後十分香濃惹味🤩🤩鴨屎香手打檸檬茶 近期大熱,就試下。濃茶,茶底不錯,帶點清香。味道酸酸甜甜,感覺很清新。白桃珍珠烏龍茶一向鍾意飲烏龍茶,估唔到同白桃結合,比想像中夾。桃味突出,比傳統珍珠奶茶味道更清爽一點,不錯💖。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻元朗

台灣香酥骨($16)

招牌三寶牛肉麵 $82 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵(豬扒)$58

鴨屎香手打檸檬茶

白桃珍珠烏龍茶

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。

2024-06-03 937 views
呢間經過千色成日見到好爆滿出開元朗同姑姐試下叫左兩個麵既套餐:麻辣三寶牛肉麵轉王子寬麵聽聞王子麵係台灣好出名加$3試下半筋半肉紅燒牛肉麵加$3轉新竹米粉兩碗份量超大~牛肚、牛腱肉、牛筋各兩大件心諗可能食唔晒因為仲加左個鹽蘇雞😂半筋半肉仲勁各3大件~同食指差不多長又厚最驚喜係炆得好腍,牛筋好黏口,滿滿骨膠原半筋半肉湯底偏甜,蘿蔔都甜無渣,加左黃牛油&辣椒油~即刻昇華左,突出牛味,湯底飲完唔口渴。麻辣唔算好辣,比較惹味,牛肚爽口,唔錯。新竹米粉好滑,食極都有,呢個價錢超值王子寬麵食落甜甜地,幾吸麻辣湯汁,好夾。小食:鹽蘇雞~即刻有飛左去台灣夜市既感覺,好懷念,香脆可口,咬開仲有肉汁唔錯。飲品:同樣加左$14要凍古坑冰咖啡我地兩個都超鍾意飲咖啡,咖啡味都幾香,但唔係苦果隻,少少回甘,少糖先可以飲到原味。自助落單後好快就上枱,店員都好有禮貌,怪不得咁爆場,衝住半筋半肉我會再嚟~
呢間經過千色成日見到好爆滿
出開元朗同姑姐試下

叫左兩個麵既套餐:麻辣三寶牛肉麵轉王子寬麵

聽聞王子麵係台灣好出名加$3試下
半筋半肉紅燒牛肉麵加$3轉新竹米粉

兩碗份量超大~牛肚、牛腱肉、牛筋各兩大件
心諗可能食唔晒因為仲加左個鹽蘇雞😂
半筋半肉仲勁各3大件~同食指差不多長又厚
最驚喜係炆得好腍,牛筋好黏口,滿滿骨膠原

麻辣唔算好辣,比較惹味,牛肚爽口,唔錯。
新竹米粉好滑,食極都有,呢個價錢超值
王子寬麵食落甜甜地,幾吸麻辣湯汁,好夾。

飲品:同樣加左$14要凍古坑冰咖啡

2024-06-02
Tea
  • 古坑冰咖啡
  • 麻辣三寶牛肉麵
  • 半筋半肉紅燒麵
2024-05-22 649 views
聽講千色匯開咗新台灣嘢叫小胖台灣麵,是晚就同朋友嚟試下佢先😋八點左右嚟到,雖然唔使等位,但店內都坐滿人,氣氛唔錯喎。快快脆脆掃code落單先,麵食選擇幾多,唔想食麵嘅話都有幾款便當,食台灣嘢當然要有台式嘢飲添啦。⭐招牌三寶牛肉麵朋友叫咗個招牌三寶牛肉麵,賣相唔錯喎,好足料滿滿一大碗,三寶就係牛肉、牛筋、牛肚,仲有紅蘿蔔、白蘿蔔、青菜等配菜,色香味俱全。牛肉軟淋入味,蘿蔔好清甜,湯頭帶有濃濃嘅蕃茄味,仲有少少辣味,鹹甜酸辣好好飲,麵條又有咬口,吸滿湯汁勁好食🤤朋友話正到冇得彈,連湯都飲曬。⭐雞排皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵自己就叫咗乾拌麵,麻醬、川辣同皮蛋醬都想試,見皮蛋醬比較少見就先是皮蛋醬啦。雞扒好大塊,新鮮炸起勁香脆,入面嘅雞肉多汁又嫩滑,好食喎😋皮蛋醬顧名思義有皮蛋啦,先有伴碟嘅原塊皮蛋,仲有切碎咗混埋喺滷肉醬入面嘅皮蛋,鹹香鮮味,用嚟拌麵真係好正🤤而且仲有一大堆青瓜絲,個清新感正好去膩,食曬成碟好滿足🤤⭐夜市鹽酥雞食台灣嘢當然要叫埋台式小食啦,但呢度冇我最鍾意嘅台式香腸,咁就叫咗次選鹽酥雞,同樣係即叫即炸,酥脆香口,真係有鹽酥效果👍⭐柑桔檸檬 & 珍珠烏龍奶茶最後就係台式飲品,朋友話佢

⭐招牌三寶牛肉麵

⭐雞排皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵

⭐夜市鹽酥雞

⭐柑桔檸檬 & 珍珠烏龍奶茶
最後就係台式飲品,朋友話佢今日想飲熱嘅,叫咗個柑桔檸檬,自己就要咗珍奶,見佢餐牌有珍珠奶茶同珍珠烏龍奶茶,咁就要個後者先,因為自己比較鍾意烏龍茶,奶茶好香滑,不過珍珠就稍為淋咗啲,可能因為太夜喇。

食咗咁多嘢都係200蚊左右,都幾抵食喎👍
2024-05-20
$100 (Dinner)
2024-10-29 51 views
台灣食品耐唔耐就會好掛住, 而我每星期一定有日黎到小胖台灣麵食晚飯, 好中意佢地鹽酥既食品, 好有台灣感覺! 1/ 三寶牛肉麵 $98有齊牛肚, 牛筋同半筋半肉, 濃底超濃郁, 各款牛都相當入味😋 半筋半肉既黏膜滿滿! 大推!2/ 雞排小麵攤麻醬黃瓜乾拌麵 $68以為乾拌麵就會乾食?佢地滿滿既麻醬食落好creamy超juicy!! 每啖都帶住厚濃既麻醬味, 超級正!!3/ 古坑冰咖啡 $14奶同咖啡份量岩岩好, 中意飲latte既人一定唔好錯過呀!4/ 冰爆咕咕力 $13濃郁既朱古力滿滿留係口腔入邊😊一啖接一啖夾住佢地拌麵食岩哂5/ 香香炸雞排 $38本身已經叫左個雞排餐, 但都唔夠要再叫多碟😆

1/ 三寶牛肉麵 $98

2/ 雞排小麵攤麻醬黃瓜乾拌麵 $68

3/ 古坑冰咖啡 $14
奶同咖啡份量岩岩好, 中意飲latte既人一定唔好錯過呀!

4/ 冰爆咕咕力 $13
濃郁既朱古力滿滿留係口腔入邊😊一啖接一啖夾住佢地拌麵食岩哂

5/ 香香炸雞排 $38
本身已經叫左個雞排餐, 但都唔夠要再叫多碟😆
2024-10-19 55 views
週末繼續在元朗區覓食,這間位於千色匯地下的小胖台灣麵除了台式湯麵外,還有拌麵及便當,價錢不貴,所以假日中午挺受附近的街坊歡迎! 🍜 招牌三寶牛肉麵($82)來台灣麵店必點牛肉麵!這裡的湯底清甜入味,而三寶是指牛筋、牛腩及牛肚😋牛筋牛腩軟腍入味,牛肚則入味而帶點彈牙,整體味道不錯!加點他們的辣油及黃牛油則會變得更香濃 🍜 小麵攤麻醬黃瓜乾拌麵($55)炸雞扒大塊且香脆😍麻醬拌麵超香濃的!愛辣的可以加點辣椒油🌶️這款才55元還有送飲品,超抵! 🌶️ 麻辣涼拌牛肚(+$19)爽彈微麻辣,還有酸菜 🧋珍珠烏龍奶茶(+$14)珍珠是煙煙韌韌帶點甜,點微糖少冰,跟外面手搖店買的一樣,才加14元! 🧋白桃珍珠烏龍茶(+$13)也是點了微糖少冰,酸酸甜甜超超爽的

🍜 招牌三寶牛肉麵($82)

🍜 小麵攤麻醬黃瓜乾拌麵($55)

🌶️ 麻辣涼拌牛肚(+$19)

爽彈微麻辣,還有酸菜

🧋珍珠烏龍奶茶(+$14)

🧋白桃珍珠烏龍茶(+$13)

也是點了微糖少冰,酸酸甜甜超超爽的
2024-10-19
$90 (Lunch)
  • 小麵攤麻醬黃瓜乾拌麵
  • 白桃珍珠烏龍茶
2024-10-10 38 views
係我食過最難食的牛肉麵,牛肉唔冧,麵又硬,湯底唔好飲。一言難盡! 麻醬拌麵,太滯,食一兩啖已經食唔落,個麵又硬。服務態度又差,又趕客!一點唔會有下次,太難食了!太難食了!太難食了!
麻醬拌麵,太滯,食一兩啖已經食唔落,個麵又硬。
2024-10-04 93 views
元朗千色塞爆大碗台灣牛肉麵!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣● 麻辣三寶牛肉麵 $84○ 古早味烤豬排便當 $63● 夜市鹽酥雞 跟餐+$16○ 古坑冰咖啡 跟餐+$14● 鴨屎香手打檸檬茶 跟餐+$15好耐冇去元朗,原來千色個度開咗間台灣嘢,主打牛肉麵,仲有各種台灣美食~價錢都好親民,味道亦係香港嘅台灣餐廳之中有水準嘅!麻辣三寶牛肉麵湯底濃郁,少少麻但又唔會太搶喉,成碗嘅肉量都畀得非常豪爽!牛肉夠入味,牛筋同牛肚都係腍得嚟仲有啲咬口嘅~配料仲有牛肉麵嘅靈魂酸菜,味道提升💯古早味烤豬排便當,豬排有口感之餘唔會柴同乾,加上配菜都幾多,整體都好豐富,食晒超滿足☺️ 跟餐可以加埋鹽酥雞,即炸起外皮酥脆入面多汁,啱啱好一口size真係有夜市feel🤤餐廳環境整潔舒適,不過點餐系統有啲唔方便,以為自己落完單但冇落到😂 呢個要留意下~不過整體都係好食又抵食嘅👍🏻﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣小胖台灣麵元朗元朗教育路1號元朗千色匯地下25-26 & 61號舖屯門屯門鄉事會路2A號愛定商場(H.A.N.D.S) A區1樓A122號舖

元朗千色塞爆大碗台灣牛肉麵!
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
小胖台灣麵
元朗元朗教育路1號元朗千色匯地下25-26 & 61號舖
2024-09-30 168 views
見到咁多好評,我真係R爆頭牛三寶飯d餸同飯係微暖,食開熱辣辣既野既人一定會直頭覺得凍既………………………第一啖食隻蛋先… 有蛋殼……..好影響食慾但咁唔緊要啦自己lur返出黎然後牛三寶非常普通,無乜味,入口後既口感同味道配搭再加上可能真係唔地,真係無乜食慾d飯好濕,連埋d汁,好似食緊糊仔咁好難食… 可以食到1/3 碗 ..全靠佢個酸菜~真係唔想浪費….但亦都盡哂力….冬瓜茶就相當好飲,唔會太甜,但係就略嫌有d細杯,成杯都係冰~ 平時出面飲開既冬瓜茶好似都係好大杯同無冰架嘛🤣
見到咁多好評,我真係R爆頭
牛三寶飯
d餸同飯係微暖,食開熱辣辣既野既人
一定會直頭覺得凍既………………………

第一啖食隻蛋先… 有蛋殼……..好影響食慾
但咁唔緊要啦
自己lur返出黎
d飯好濕,連埋d汁,好似食緊糊仔咁
好難食…
可以食到1/3 碗 ..全靠佢個酸菜~
真係唔想浪費….但亦都盡哂力….

牛三寶飯
2024-09-24 144 views
📍小胖台灣麵 ⭐️抵食大碗牛肉麵台灣風味,有時晚餐想簡簡單單通常都會食碗台灣牛肉麵。咁台灣小拌麵主打台式味道,佢啲面係大碗同抵食嘅,諗唔到食咩嘅嗌佢個招牌三寶牛肉麵通常都唔會出錯😋✨ 🍜 招牌三寶牛肉麵 $82 👍🏻👍🏻👍🏻招牌牛肉麵大大碗,有牛腱肉、牛筋、牛肚,肉質質素唔錯,整得幾好食,唯獨牛筋有啲韌,如果可以再腍啲就更加好😋✨ 🍜 麻辣招牌三寶牛肉麵 $84 👍🏻👍🏻👍🏻呢個係麻辣版嘅招牌三寶牛肉麵,麻辣做得幾好✨ 🐮 麻辣涼拌牛肚 $38 👍🏻👍🏻👍🏻牛肚好爽口,麻辣味越食越惹味✨ 🧋 珍珠烏龍奶茶 $14 👍🏻👍🏻👍🏻茶味香濃唔,太甜幾好✨ 🍹 鴨屎香手打檸檬茶 $15👍🏻👍🏻👍🏻酸酸甜甜,解辣一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
📍小胖台灣麵 ⭐️抵食大碗牛肉麵

✨ 🍜 招牌三寶牛肉麵 $82 👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 🍜 麻辣招牌三寶牛肉麵 $84
👍🏻👍🏻👍🏻
呢個係麻辣版嘅招牌三寶牛肉麵,麻辣做得幾好

✨ 🐮 麻辣涼拌牛肚 $38 👍🏻👍🏻👍🏻
牛肚好爽口,麻辣味越食越惹味

✨ 🧋 珍珠烏龍奶茶 $14 👍🏻👍🏻👍🏻
茶味香濃唔,太甜幾好

✨ 🍹 鴨屎香手打檸檬茶 $15👍🏻👍🏻👍🏻
酸酸甜甜,解辣一流

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2024-09-21 197 views
元朗CP值超高台灣料理皮蛋醬滷肉香蔥乾胖麵麵條質感我很喜歡是有嚼勁的粗麵條配搭特製皮蛋醬很少見口味很特別,微辣很惹味仲有大大塊雞扒炸得很香炸小胖孖寶便當 有豬扒同炸雞扒!一次滿足兩款口味兩款肉都唔會乾硬配菜仲有滷肉、榨菜、時菜、滷蛋等很豐富份量好多,男仔都一定夠飽呀夜市鹽酥雞炸到脆卜卜好香口雞肉都幾大粒仲保有肉汁幾juicy仲有得飲台式飲品我叫左珍珠奶茶同手打檸檬茶兩款味道都不錯,很道地!價錢實在太抵食!Lunch time 同下午茶時間都好多人食
元朗CP值超高台灣料理

皮蛋醬滷肉香蔥乾胖麵
麵條質感我很喜歡
是有嚼勁的粗麵條
皮蛋醬滷肉乾胖麵

配搭特製皮蛋醬很少見
口味很特別,微辣很惹味
仲有大大塊雞扒炸得很香炸

小胖孖寶便當
有豬扒同炸雞扒!
一次滿足兩款口味
兩款肉都唔會乾硬
配菜仲有滷肉、榨菜、時菜、滷蛋等很豐富
份量好多,男仔都一定夠飽呀

炸到脆卜卜好香口
雞肉都幾大粒
仲保有肉汁幾juicy

珍珠奶茶同手打檸檬茶

仲有得飲台式飲品
我叫左珍珠奶茶同手打檸檬茶
兩款味道都不錯,很道地!

價錢實在太抵食!
Lunch time 同下午茶時間都好多人食
2024-09-10
$60 (Lunch)
皮蛋醬滷肉乾胖麵
珍珠奶茶同手打檸檬茶
2024-09-17 163 views
呢排好耐無食過台灣野,今次難得早少少收工就同個同事一齊去幫親下呢間好出名既台灣鋪頭先🍜仲有好多唔同既台式野食,d野食又大份又好食,仲要性價比都幾高下🌟招牌三寶牛肉麵 $82有台灣牛腱肉,牛筋,金錢肚🥩全部都燜到好入味,又好軟熟,d牛筋更加係煙韌,彈牙,啖啖都係膠原蛋白,d面撈咪烹煮牛肉既湯一齊食🍲好鮮甜又有嚼勁,超好食🌟皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵 $74第一次食乾拌麵入面係有皮蛋,仲用左皮蛋醬去撈個麵,估唔到個麵都係咁好食🍜上面仲有一塊大大快既炸雞排,炸到卜卜脆,一啖落口d雞排係超juicy,越食越香口🌟白桃珍珠烏龍茶 +$13白桃味好重,加上烏龍既清香🧋仲有粒粒彈牙既珍珠,飲落去好清新🌟珍珠烏龍茶 +$14淡淡既烏龍茶清香加上鮮奶既配搭🧋食台灣野就一定要黎上一杯珍珠奶茶先夠完美🌟鹽酥雞 +$16次次食台灣野都會叫上個鹽酥雞🍗炸到好脆口,咸香咸香又好香脆,舊舊都好大舊,超推薦

🌟招牌三寶牛肉麵 $82

🌟皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵 $74

🌟白桃珍珠烏龍茶 +$13

🌟珍珠烏龍茶 +$14

🌟鹽酥雞 +$16

2024-08-19 263 views
元朗千色最近開咗小胖台灣麵曾經喺旺角食過小胖台灣便當食物價錢同質素都唔差 台灣麵更加啱我口味於是放工就過咗嚟食啦🔸招牌三寶牛肉麵 HKD82呢度嘅三寶牛肉分別用咗台灣嚴選高品質嘅牛腱肉/牛肚/牛筋 全部都煮到好入味 足料大碗 性價比高招牌湯底係牛肉高湯 濃味之中帶點清甜中意食辣嘅朋友 可以揀麻辣湯另外枱上放咗樽自家製黃牛油係台灣傳統牛肉麵店常見的調味料落咗少少已經覺得碗麵嘅牛香味更加提升!🔹小胖蔥油乾拌麵(雞扒) HKD67炸雞扒好有台式風味 香脆得嚟唔會乾柴拌麵有清爽青瓜絲同滷肉粒將滷肉粒同滷肉汁撈埋落拌麵每條麵都有醬汁食落更加好味🔸台灣香酥骨 HKD32排骨用上醬油等醃製炸過後酥脆帶有好香蒜味🔹凍珍珠奶茶 HKD26食台灣嘢點可以冇珍珠奶茶㗎!珍珠奶茶有種小時候回憶嘅味道 仲要大大杯~🔸凍鴨屎香手打檸檬茶 (跟餐+HKD15 )手打檸檬茶酸中帶甜 清涼冰爽值得一讚係茶底夠香濃 啱晒夏天飲🚩小胖台灣麵 元朗元朗教育路1號元朗千色匯地下25-26 & 61號舖
元朗千色最近開咗小胖台灣麵

招牌湯底係牛肉高湯 濃味之中帶點清甜
中意食辣嘅朋友 可以揀麻辣湯

另外枱上放咗樽自家製黃牛油
係台灣傳統牛肉麵店常見的調味料
落咗少少已經覺得碗麵嘅牛香味更加提升!

🔹小胖蔥油乾拌麵(雞扒) HKD67

🔸台灣香酥骨 HKD32
排骨用上醬油等醃製
炸過後酥脆帶有好香蒜味

🔹凍珍珠奶茶 HKD26
食台灣嘢點可以冇珍珠奶茶㗎!
珍珠奶茶有種小時候回憶嘅味道 仲要大大杯~

🔸凍鴨屎香手打檸檬茶 (跟餐+HKD15 )
手打檸檬茶酸中帶甜 清涼冰爽
值得一讚係茶底夠香濃 啱晒夏天飲

🚩小胖台灣麵
元朗元朗教育路1號元朗千色匯地下25-26 & 61號舖
2024-08-10 224 views
經過元朗千色見到這間主打食台灣麵的餐廳便跟朋友入去試吓.🐮 招牌三寶牛肉麵 $82 (+$3 轉新竹米粉)如果唔係生咗痱滋都想食麻辣湯🙈 今次先試牛肉湯 牛肉麵黎到都幾大碗 有2大舊牛腱、牛筋同幾大塊牛肚 湯底顏色較深 但不會死咸 牛腱炆得好腍 牛筋同牛肚則較為爽口 食咗幾啖之後見到枱面有樽黃牛油 問了店員之後知道原來可以加落湯麵到食 好像在香港的台灣麵店比較少見 落完試一啖發現這個黃牛油是精華😆 加左之後整碗麵的牛香味更突出 推薦必加!🐷 豬扒麻醬黃瓜乾拌麵 $55麻醬拌麵是不會錯的選擇 加埋青瓜絲減低油膩感 我夏天都比較喜歡吃拌麵🍆 五味醬拌茄子 $28另外想加個小食但不想再點肉類 所以選了茄子 五味醬有點像韓式感覺 配上很多木魚 出奇地頗為配搭麵餐可加錢飲手搖茶系列飲品 選了古坑冰咖啡 甜度冰度都可自選 咖啡飲落像炭燒咖啡 甘甜香濃但不苦.臨走見到餐廳都有會員app 下次可以先download睇下有咩優惠先
經過元朗千色見到這間主打食台灣麵的餐廳便跟朋友入去試吓
🐮 招牌三寶牛肉麵 $82 (+$3 轉新竹米粉)

🐷 豬扒麻醬黃瓜乾拌麵 $55

🍆 五味醬拌茄子 $28