2021-11-13 50 views
今日去完戲曲中心, 行去中港城逛逛,一於再去呢間新開的台式食店作晚餐 紅燒展心牛肉麵展心薄切,塊塊size都一樣,入味有咬感。 湯底濃郁, 麵底份量不小。但兩大舊白蘿蔔和紅蘿蔔, 可能太大嚿關係,未夠淋,有點失色。椒鹽花枝丸 (三粒)外層脆脆, 墨魚膠彈牙結實.古早味鹵水雞翼(五隻)雞翼入味,應該煮了很久, 散發出的鹵水味非常香。香酥黃金蛋黃蝦頂呱呱金黃蝦, 雖然唔係好大隻,但每一隻都被蛋黃包裹著, 酥炸的程度也恰到好處,啖啖肉。餐廳還有台式特產鳳梨酥買, 可以散買或者禮盒裝。我哋買咗兩件, 嘩,一口咬落,濃濃的台灣風情返哂嚟!

今日去完戲曲中心, 行去中港城逛逛,
一於再去呢間新開的台式食店作晚餐

紅燒展心牛肉麵
兩大舊白蘿蔔和紅蘿蔔, 可能太大嚿關係,未夠淋,有點失色。

椒鹽花枝丸 (三粒)
外層脆脆, 墨魚膠彈牙結實.

古早味鹵水雞翼(五隻)
雞翼入味,應該煮了很久, 散發出的鹵水味非常香。

香酥黃金蛋黃蝦

Dinner
2021-11-13 51 views
天氣凍左突然想食碗熱辣辣的台灣牛肉麵,search 到中港成呢間新開張的春禧堂,環境乾淨夠光猛食物都好”台”!打卡位麻辣鴨血-係剛從台灣到的,exactly 係台灣食到的味道!麻味好足但不會太辣。炸地瓜條-比較粗切的條,外面炸到脆身內裏仲係地瓜的綿綿,好吃!現做煎餃子-同樣外脆內juicy, 皮唔會太厚,大大舊肉,好有咬口!三寶紅燒牛肉麵-一定會encore,三寶係牛筋牛肚牛腩,非常入味,全部都好淋好香牛味-面係台灣面,係姐歡喜的口感有咬口😌-紅燒湯底亦非常香口,完全唔肥膩唔油 好耐冇飲過咁高質的珍珠奶茶,欣賞佢糖度可以自由選擇,冰量亦可自己揀,茶味好濃!

打卡位

麻辣鴨血
麻辣鴨血

炸地瓜條
-比較粗切的條,外面炸到脆身內裏仲係地瓜的綿綿,好吃!
炸地瓜條

現做煎餃子
-同樣外脆內juicy, 皮唔會太厚,大大舊肉,好有咬口!
現做煎餃子

三寶紅燒牛肉麵
-面係台灣面,係姐歡喜的口感有咬口😌
-紅燒湯底亦非常香口,完全唔肥膩唔油

香濃珍珠奶茶

2021-11-13 40 views
話說朋友之前在利X X食左一餐,覺得不太滿意,想在蟹季結束前來個最後一擊。決定一試這裡,除了評語不錯,還因為套餐內的食物選擇不多,我們就不用分心,專心食蟹。雖然蟹比較細,但新鮮,隻隻爆膏。朋友說質素比利X X好。計時從第一輪開始,每次每位兩隻,所以時間是足夠的,只是我的胃冇本事。上第4輪時,我已經叫停我朋友不要再點,這一輪全給她享用。因為專心食蟹,所以我們沒點主食,只把所有小食點一遍。青瓜和貓耳朵(木耳)爽脆可口,作為開胃前菜不錯,個人不喜歡吃太酸,這裡就挺合我口味。鹵水雞翼,可能鹵的時間不太足味道淡了些。炸地瓜(番薯)值得推介,很好吃,朋友怕燥火所以那碗幾乎都是我清掉的。美中不足的是薑茶只有一杯,雖然薑茶不可多喝,但如果有多一杯就更好,大閘蟹還是配薑茶最好。這裡的服務員服務態度都很好,值得一贊。整體來說,如果主要目標跟我倆一樣是大閘蟹,那麼這裡絕對推薦。我吃不下時,才發現沒拍照,所以只拍下我倆的戰績。
2021-11-12
$420 (Tea)
Dining Offer
Group-buy
  • 大閘蟹
  • 炸地瓜
2021-11-12 41 views
唔知幾時先可以再去台灣旅行,惟有喺香港食住啲台灣野先啦。呢間喺中港城既台灣餐廳都幾正宗,價錢亦都錢抵食。呢度用QR code 落單,好方便。打開餐牌,見到有多唔同種類既台灣菜,望落去好吸引。我地都幾肚餓,所以點左好多野食。今次點左紅燒腱心牛肉麵,湯底好香濃,牛肉同麵吸收左啲湯汁之後好入味,正啊。另外亦都點左春禧牛肉鍋,冬天食返個熱辣辣既牛肉鍋真係好開心啊!仲有啲小食都唔錯,我地點左水餃、花枝丸、腸仔。甜品係雜果仙草,唔錯!食台灣野點少得奶蓋茶呢!
呢度用QR code 落單,好方便。
打開餐牌,見到有多唔同種類既台灣菜,望落去好吸引。
我地都幾肚餓,所以點左好多野食。

仲有啲小食都唔錯,我地點左水餃、花枝丸、腸仔。
甜品係雜果仙草,唔錯!
食台灣野點少得奶蓋茶呢!
  • 紅燒腱心牛肉麵
🐽滷水牛肚麵$52湯底幾濃郁,麵帶有少少韌度,牛肚煮得夠淋及入哂滷水汁既味,另外仲會有幾舊白蘿蔔、紅蘿蔔同菜,非常健康😳仲會送個小食,涼拌木耳,酸酸地幾開胃🐽牛肉濃湯水餃 $52湯底好夠味,有牛肉既鮮味,就咁飲都好飲😆,水餃叫左8隻,煮得唔太淋亦唔會太硬,餡料都好多,口感豐富😋🐽椒鹽花枝丸 $26 (3粒)小編真係好鍾意食花枝丸,去到邊都要叫😂😂呢度花枝九感覺上冇咁熱氣,唔會炸到硬掘掘,仲好彈牙軟熟,啲椒鹽都唔會過鹹😍🐽芝士奶蓋阿里山金萱淡淡既芝士奶蓋加上少少苦澀既阿里山金萱茶底🐽芒果梳打甜度岩岩好,味道唔係個種好假既芒果味
🐽滷水牛肚麵$52

🐽牛肉濃湯水餃 $52

🐽椒鹽花枝丸 $26 (3粒)

🐽芝士奶蓋阿里山金萱

淡淡既芝士奶蓋加上少少苦澀既阿里山金萱茶底

🐽芒果梳打
甜度岩岩好,味道唔係個種好假既芒果味
$100 (Tea)
2021-11-11 71 views
😋今次我地黎到間新開業無耐既打咭餐廳剩係個門口都已經有排影一間位於中港城2座平台既台式餐廳係正下午接近黃昏時候黎食岩岩好可以望住日落暢談一番🍻🍻🖋炸地瓜條 $38我最欣賞既地瓜條,朋友說岩我送啤酒,炸好一段時間都依然外脆內軟,甜度岩岩好,勁好食!🖋椒鹽花枝丸 $26與台灣的花枝丸一樣,好好味😋🖋極上四品台灣麵 $136四品分別是豬手、牛肚、花枝丸、滷水蛋,我們選了麻辣牛肉湯,小辣。湯底非常出色,份量可以2人食🖋涼拌貓耳朵這是由台灣麵加配$10,很爽口,辣辣的很開胃🖋涼拌黑醋茄子這也是由台灣麵加配$10,酸和甜度都剛剛好,茄子煮得剛剛好,好食😋🖋麻辣紅油水餃 $28見到麻辣,我同朋友都忍唔住要即刻order,真係好好食呀!🖋紅綠豆薏米黑糖冰仙草 $48起初我地好驚甜得滯會食唔晒,但又俾佢個乾冰吸引,點知我地同時都話呢個係一個超好食既甜品,因為我地2個都唔好甜品,但又想試下,點知甜度竟然岩哂我地2個食,值得推薦🖋芝士奶蓋火龍果茶 $38濃香既火龍果味,芝士奶蓋亦都好滑,不錯既選擇!🖋沖繩生啤除咗台灣啤酒之外,仲有沖繩生啤架
😋
今次我地黎到間新開業無耐既打咭餐廳
剩係個門口都已經有排影
一間位於中港城2座平台既台式餐廳
係正下午接近黃昏時候黎食
岩岩好可以望住日落暢談一番🍻🍻
🖋炸地瓜條 $38
🖋椒鹽花枝丸 $26
與台灣的花枝丸一樣,好好味😋

🖋極上四品台灣麵 $136
極上四品台灣麵

🖋涼拌貓耳朵
這是由台灣麵加配$10,很爽口,辣辣的很開胃

涼拌貓耳朵

🖋涼拌黑醋茄子

涼拌黑醋茄子

🖋麻辣紅油水餃 $28
見到麻辣,我同朋友都忍唔住要即刻order,真係好好食呀!

麻辣紅油水餃

🖋紅綠豆薏米黑糖冰仙草 $48

黑綠豆薏米黑糖冰仙草

🖋芝士奶蓋火龍果茶 $38
濃香既火龍果味,芝士奶蓋亦都好滑,不錯既選擇!

芝士奶蓋火龍果茶

🖋沖繩生啤
除咗台灣啤酒之外,仲有沖繩生啤架

極上四品台灣麵
涼拌貓耳朵
涼拌黑醋茄子
麻辣紅油水餃
黑綠豆薏米黑糖冰仙草
芝士奶蓋火龍果茶
2021-11-11 46 views
我和媽媽都喜歡台灣,記得之前到台北,媽媽喜歡吃紅燒牛肉麵,今天放假,就和她來這裏回味台灣紅燒牛腩麵牛腩很入味,有濃濃的牛肉香👍🏼我就選了台灣面,麵質有口感👍🏼加上有其他配菜,例如小棠菜、蕃茄等等,整碗麵暖笠笠,好飽肚🙌🏼鹽酥雞扒配滷肉飯鹽燒雞扒炸得很酥脆超大的一塊🙌🏼滷肉飯的份量剛剛好,鹵肉很入味,有粒粒冬菇和肉碎,更令我想念台灣🙈還配有三種配菜(木耳、青瓜和豆芽)頗豐富。滷水豆腐以為是普通豆腐,但竟像蜂巢豆腐,更有口感。滷水汁很入味, $10兩件很抵吃。阿華田珍珠奶茶阿華田味重,珍珠煙靭,我另外加配了仙草,好飲。😚紅豆珍珠奶茶紅豆軟綿綿,加上煙靭珍珠、仙草、椰果,整件事超豐富🤣🤣🤣🤣

紅燒牛腩麵

鹽酥雞扒配滷肉飯
鹽燒雞扒炸得很酥脆
頗豐富。

滷水豆腐

阿華田珍珠奶茶

阿華田味重,珍珠煙靭,我另外加配了仙草,好飲。😚

紅豆珍珠奶茶

紅豆軟綿綿,加上煙靭珍珠、仙草、椰果,整件事超豐富🤣🤣🤣🤣
2021-11-10 25 views
要數台灣的美食,牛肉麵和滷肉飯必定榜上有名。今次來到春禧堂,在辛勞工作之中,享受一下午,如沐春風。今次,就點份紅燒三寶牛肉定食,三寶包括牛筋牛腩和牛肚,一上菜,那紅褐色彷彿在告訴大家它有多入味。一碗白飯,一碟青菜,加上些前菜醃菜,就是簡單的溫暖。香酥炸排骨滷肉飯也是長期的選項。細火慢燉的滷肉,肉質軟嫩,簡直偷飯賊。配搭酥脆不油膩的炸排骨,炸到金黃色,加上椒鹽,香噴噴,不能停下的吃。台灣的小吃也是不容錯過的!一碟現做即煎餃子,有那種祖母的味道,一口一隻,外皮煎得香脆,湯汁豐富,小心燙口喔!炸地瓜條也是夜市名物。粗條的地瓜條,咬下去外脆內嫩,滿滿香甜的地瓜蓉,不能抵擋的甜蜜!餐廳裝修簡約帶點少女風,未能到台灣旅行,也可偷偷在這台式料理餐廳找點樂子。#hkfood #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodiehk #foodbloghk #instafood #hkfoodporn #foodblogger #instafoodhk #foodies #hkfoodie #hkrestaurant #hkfoodblogger #taiwanfood #紅燒

台灣的小吃也是不容錯過的!

#hkfoodie #hkrestaurant #hkfoodblogger #taiwanfood #紅燒牛肉 #美食摄影 #早午餐 #台湾美食 #食記 #Eeeeeats #foodgasm #delish #tsimshatsui

2021-11-09 27 views
係中港城平台其實隱藏唔少食肆,今次去到台灣餐廳春禧堂開啟一個台式美食之旅❤晚餐由麵食、滷肉飯、台式熱炒到鍋物都有,選擇都幾多元化~而且整間餐廳都係粉紅色裝潢,超靚😊🌟 三寶紅燒牛肉麵 $75一見到紅燒牛肉麵個名就忍唔住點!餐廳提供兩款紅燒牛肉麵,包括三盛同三寶,三盛配料包括心牛肉、牛腩同牛丸~三寶就包括左牛筋、牛腩同牛肚!一黎到有啲嚇親🤣都幾大碗嫁~而且比料都唔手軟🤫鋪滿左牛筋、牛腩同牛肚,直情遮住哂啲麵🤭啲牛筋有膠質又彈牙、牛腩大大舊但都煮得軟淋。台灣麵都超多😮麵質爽口彈牙又掛湯。🌟 香酥炸排骨雞肉飯 $59另一款主食揀左香酥炸排骨,可以選配滷肉飯或者雞肉飯;原來主食都會跟上一啲台式配菜,好似蒜青瓜、涼拌貓耳朵咁。炸排骨大大塊,炸到好香口;揀左雞肉飯,食落唔會好膩揀主食可以有以優惠價選配飲品或者正價飲品減5蚊既優惠;今次揀左原味豆乳(+$6)同黑糖珍珠鮮奶(+$30),連飲品都係大大杯🤣見到都開心🌟 古早味滷水拼盤 $68滷水拼盤有齊滷水蛋、滷水牛、滷水雞翼同滷水牛肚;當中牛切得厚身,比較有口感🌟 牛肉濃湯水餃🌟 紅綠豆薏米黑糖冰仙草 $48

🌟 三寶紅燒牛肉麵 $75

🌟 香酥炸排骨雞肉飯 $59

🌟 古早味滷水拼盤 $68

🌟 牛肉濃湯水餃

🌟 紅綠豆薏米黑糖冰仙草 $48

2021-11-08 35 views
和朋友去尖沙咀打羽毛球,順道去吃台式午餐。餐廳位於中港城平台,由商場正門進入,正中間有長長的自動扶手電梯可直達平台。餐廳環境以湖水綠色為主題,地方寛敞,座位舒適,清潔衛生,店員服務周到。紅燒半筋半腩牛肉麵69元,大大碗,有很多餸,牛筋口感偏軟,牛腩惹味,台灣麵煙韌彈牙,湯底有牛肉味和香料味,配菜包括兩大件白蘿蔔、兩大件紅蘿蔔和三棵菜。附送小食木耳爽口。鹽酥雞扒滷肉飯69元。炸雞扒份量多,外層皮香脆,內層肉多汁。滷肉惹味但不太咸,醬汁份量恰到好處,飯粒軟硬適中。黑糖仙草凍鮮奶,跟餐加3元,增加仙草份量再加4元,賣相美麗,牛奶味香濃,仙草啫喱很彈牙。餐廳新推出土鳳梨酥每盒88元,內有10個土鳳梨酥,每個土鳳梨酥重40克,外層鬆化,內層鳳梨味香甜。總結:食品美味,性價比高。

總結:食品美味,性價比高。
2021-11-07
Lunch
2021-11-08 33 views
春禧堂為新派的台灣料理, 門面已非常吸睛, 有個粉色系列的Sofa 供人影相留念。座位寬敞, 有卡位,  先叫一個半筋半腩牛肉麵$108,湯底味濃,有牛肉鮮味, 有幾舊牛筋, 又淋又黏, 補充骨膠原, 牛腩都好入味, 又淋,再跟一碟三款小食,有青瓜、咸酸菜和雲耳,加錢叫了杯咖啡加紅豆,另外叫了台灣酥炸柯仔酥配白飯$98,平時會叫柯仔煎蛋, 今次見有新菜色柯仔酥, 當然要試下, 還有我至愛的酥炸九層塔, 還配了炸豆腐, 一細件, 好脆口, 這是套餐, 配了一碗白飯, 好似珍珠米, 粒粒分明, 再加了滷肉, 份量都多, 夠飽肚, 飲品叫了芒果綠茶。再叫了小食, 鹽酥雞排$38,簡直係食台灣菜必叫的, 雞肉軟淋, 有肉汁鮮甜味, 外脆內軟。再叫了豬手,肉質彈牙,入味, 麻辣濃湯水餃($28)四隻, 麻辣夠惹味, 微辣, 餡內有肉汁連湯食。

再叫了豬手,肉質彈牙,入味,

2021-10-30
Dinner
1K
2021-11-07 30 views
“香酥炸排骨滷肉飯”($59)“春禧牛肉鍋”($108)“賞味香芋奶茶”(+$18)“荔枝綠茶”(+$8)一向都鍾意食台式料理嘅我得閒就會上op搵吓台式新餐廳🤣今次發現到尖沙咀中港城新開咗呢間春禧堂價錢仲十分親民😍一於過去食個晚飯先😆去到發現環境十分闊絡,仲有唔少打卡位😝餐廳採用scan qrcode落單,十分方便我地首先叫咗份香酥炸排骨滷肉飯🐷排骨炸得果然夠酥脆🤤炸衣唔會太厚😇最正係啲邊邊位有少少肥膏😍滷肉肥瘦適中,撈飯一流😚另外叫咗個台式小火鍋🍲要咗同餐廳一樣名嘅春禧牛肉鍋🐮入面配料十分豐富😍有牛肉片,牛筋,牛丸仲有娃娃菜,豆腐,金針菇,雞脾菇同蘿蔔湯底就係紅燒牛肉湯🥰牛筋超腍超入口,係幾高質🤤仲要大大件😋唔配飯食哂所有配料已經好夠飽肚😆飲品方面叫咗杯好耐冇飲嘅香芋奶茶😛係經典嘅台式味道😆跟餐叫仲可以平$5😙另外就係跟餐+$8嘅荔枝綠茶味道清甜,綠茶味幾香☺真係幾抵飲😍
“香酥炸排骨滷肉飯”($59)
“春禧牛肉鍋”($108)
“賞味香芋奶茶”(+$18)
“荔枝綠茶”(+$8)

一向都鍾意食台式料理嘅我
得閒就會上op搵吓台式新餐廳🤣
今次發現到尖沙咀中港城新開咗呢間春禧堂
價錢仲十分親民😍一於過去食個晚飯先😆
去到發現環境十分闊絡,仲有唔少打卡位😝

餐廳採用scan qrcode落單,十分方便
我地首先叫咗份香酥炸排骨滷肉飯🐷
排骨炸得果然夠酥脆🤤炸衣唔會太厚😇
最正係啲邊邊位有少少肥膏😍
滷肉肥瘦適中,撈飯一流😚

另外叫咗個台式小火鍋🍲
要咗同餐廳一樣名嘅春禧牛肉鍋🐮
入面配料十分豐富😍有牛肉片,牛筋,牛丸
仲有娃娃菜,豆腐,金針菇,雞脾菇同蘿蔔
湯底就係紅燒牛肉湯🥰
牛筋超腍超入口,係幾高質🤤仲要大大件😋
唔配飯食哂所有配料已經好夠飽肚😆

飲品方面叫咗杯好耐冇飲嘅香芋奶茶😛
係經典嘅台式味道😆跟餐叫仲可以平$5😙
另外就係跟餐+$8嘅荔枝綠茶
味道清甜,綠茶味幾香☺真係幾抵飲😍
2021-11-07 51 views
今日去到尖沙咀中港城食台灣菜「春禧堂」,去到裝修好有心思處處都是台灣特色。先叫了個三盛紅燒牛肉鍋,三成分別是鍵心牛肉,牛腩,同牛丸,湯底選了最正常的紅燒牛肉湯,香味撲鼻湯底濃郁。牛腩咬下去牛肉味香濃,肥瘦適中。牛丸也十分彈牙!叫了個春禧牛肉鍋,加$4轉了麻辣牛肉湯,湯底味道10分濃郁。鍋的材料10分豐富,有牛肉丸,鮮牛肉,牛筋,豆腐,金菇,餃子等等。材料10分豐盛,另外有個火爐,令到湯的溫度保持着。10分好吃。最後仲追加小食即整煎餃子,好juicy,好香脆。最後叫了杯特色飲品仙草凍鮮奶,牛奶10分香滑, 好有台灣風味。

最後仲追加小食即整煎餃子,好juicy,好香脆。

2021-11-07 823 views
中港城以前去澳門經過得多,樓上新開了台灣餐廳,朋友工作在附近帶我去試,門口有打卡位,木系裝潢暖和感十足。用qr code下單方便,版面設計清晰簡單。👍🏻台灣烤香腸香腸煙韌富口感,咸香味十足,外皮烤至香脆,肉質頗肥美,油香味濃厚,配上蒜片口感更豐富。☺️椒鹽花枝丸花枝丸炸至金黃香脆,花枝有咬口鮮味,加上椒鹽粉調味,惹味!😙塔香三杯雞有小菜伴碟,雞件嫩滑肉厚,洋蔥甜椒香甜,醬汁惹味香濃帶輕微酒香,鎖住雞件肉汁。😋滷水豬手滷水味濃郁,豬手一大舊,骨膠感充足,豬手充滿滷水香味,亦帶有原有豬肉香。😍春禧牛肉鍋秋冬不能不吃的牛肉鍋,湯底甜而不膩,牛肉片半生熟舖面,牛肉肉質鮮嫩,牛肉丸彈牙,配有蔬菜菇類,清爽無比。😉芝士奶蓋蜂蜜綠茶蜂蜜綠茶滋潤開胃,芝士奶蓋厚厚的舖住,咸甜味交集,一口奶蓋一口茶夠滋補。😝台式奶茶茶味較香濃,但奶香更重,甜度充足,冰慢慢融化後,口感變得清淡解膩。😆看到附近客人點大閘解放題也非常滋味,新開台式店,份量質素頗不錯,選擇頗多可以再試!👍🏻👍🏻😍

台灣烤香腸

椒鹽花枝丸

塔香三杯雞

滷水豬手

春禧牛肉鍋

芝士奶蓋蜂蜜綠茶

台式奶茶

• 春禧牛肉鍋
去完杯麵博物館喺中港城兜一圈,搵到呢間試業中既台灣菜配上Tiffanyblue既色調有埋photo corner 打咭💕💕餐廳有大閘蟹放題🦀$398/90mins 任飲任食不過我地食野太慢,淺嚐算了~ 點左2隻($148)過口癮一公一乸,用木蒸盒裝住打開蟹蓋,兩隻都好多膏尤其中意母蟹,蟹膏橙紅實淨公蟹既膏都好creamy~ 食蟹緊係要飲杯薑母茶啦($22)入口陣陣桂花香,好暖胃主食:紅燒三寶牛肉定食三寶指牛筋、牛肚、牛肉用上台灣正宗鹵水包,除花椒八角,桂皮丁香味突出入口甘香,相當入味。定食配有上湯青菜跟餐有好多台式飲品我就加$12配台灣啤酒,好有風味! 九層塔蚵仔煎蛋蚵仔大大粒肥美、鮮味加上九層塔味道芳香鹽酥雞香酥肉嫩,味道唔咸雜果黑糖冰仙草賣相好靚中間係黑糖冰沙用左新鮮紅肉火龍果、哈蜜瓜綠豆仙草拌勻沙冰,涼透心~滋潤又清熱💕
去完杯麵博物館喺中港城兜一圈,
搵到呢間試業中既台灣菜
配上Tiffanyblue既色調
有埋photo corner 打咭💕💕

餐廳有大閘蟹放題🦀
$398/90mins 任飲任食

不過我地食野太慢,淺嚐算了~
點左2隻($148)過口癮
一公一乸,用木蒸盒裝住
打開蟹蓋,兩隻都好多膏
尤其中意母蟹,蟹膏橙紅實淨
公蟹既膏都好creamy~
食蟹緊係要飲杯薑母茶啦($22)
入口陣陣桂花香,好暖胃

主食:紅燒三寶牛肉定食
三寶指牛筋、牛肚、牛肉

用上台灣正宗鹵水包,
除花椒八角,桂皮丁香味突出
入口甘香,相當入味。
定食配有上湯青菜
跟餐有好多台式飲品
我就加$12配台灣啤酒,好有風味!

九層塔蚵仔煎蛋
蚵仔大大粒肥美、鮮味
加上九層塔味道芳香

鹽酥雞
香酥肉嫩,味道唔咸

雜果黑糖冰仙草
賣相好靚
中間係黑糖冰沙
用左新鮮紅肉火龍果、哈蜜瓜
綠豆仙草拌勻沙冰,涼透心~滋潤又清熱💕