如果要數外出食飯的最愛之選,其中一樣我會揀台灣菜❤️今晚到了朋友介紹,在尖沙咀食在試業中的台灣菜-春禧堂🧚🏻‍♀️位於中港城,地點尚算容易找到!😙-春禧堂位於中港城平台,地點都幾闊落!📍而且一入到去見到有打卡位置呢!📷食物方面都有不同的選擇!所以我都叫左唔同的食物來試下呢!😚首先在小食方面,我點了最愛的炸地瓜條😍新鮮脆口,真係好好食!甜甜的地瓜,熱辣辣,無法抗拒!💝係台灣小食上我的最愛呀!💯-主食方面,我點了惹味牛腩麵加辣🌶🍜另外配上涼拌黑醋茄子(辣)🍆,想不到加小食的價錢好相宜,而且份量都幾大份呢!牛腩好大份,份量十足,唔會過硬,😙肉感適中,絕對對得上這價錢!而且麵身好有質感,軟硬度適中,有驚喜!💡-另一主食,我點了九層塔塔蚵仔煎蛋配白飯🍚呢個都絕對係驚喜之選🤩單看外表感覺唔太吸引,仲感覺有點乾身! 但食落一啖,原來在蛋的入面有蚵仔,口感非常好好有台灣特色,好夾好食!💯絕對值得試這個!‼️-原來春禧堂有自家製的台灣鳳梨酥酥🍍因此我也點來試試,鳳梨酥脆口,滿滿的鳳梨酥味,一口接一口,加上淡淡的奶油香,不錯,想念台灣零食的朋友好值得試!🍍🍍-而飲品也點了黑糖珍珠鮮奶🧋滿滿的台式飲品選擇,好像去
如果要數外出食飯的最愛之選,
其中一樣我會揀台灣菜❤️
位於中港城,地點尚算容易找到!😙
春禧堂位於中港城平台,地點都幾闊落!📍
而且一入到去見到有打卡位置呢!📷
食物方面都有不同的選擇!
所以我都叫左唔同的食物來試下呢!😚
首先在小食方面,我點了最愛的炸地瓜條😍
新鮮脆口,真係好好食!
甜甜的地瓜,熱辣辣,無法抗拒!💝
係台灣小食上我的最愛呀!💯
主食方面,我點了惹味牛腩麵加辣🌶🍜
另外配上涼拌黑醋茄子(辣)🍆,
想不到加小食的價錢好相宜,而且份量都幾大份呢!
牛腩好大份,份量十足,唔會過硬,😙
肉感適中,絕對對得上這價錢!
而且麵身好有質感,軟硬度適中,有驚喜!💡
另一主食,我點了九層塔塔蚵仔煎蛋配白飯🍚
呢個都絕對係驚喜之選🤩
單看外表感覺唔太吸引,仲感覺有點乾身!
但食落一啖,原來在蛋的入面有蚵仔,口感非常好
好有台灣特色,好夾好食!💯
絕對值得試這個!‼️
原來春禧堂有自家製的台灣鳳梨酥酥🍍
因此我也點來試試,
鳳梨酥脆口,滿滿的鳳梨酥味,
一口接一口,加上淡淡的奶油香,不錯,
想念台灣零食的朋友好值得試!🍍🍍
而飲品也點了黑糖珍珠鮮奶🧋
滿滿的台式飲品選擇,
好像去了一趟台灣的小旅行😝
整體來說,滿滿的台灣味道很不錯~
唯獨地點不算最常會去⚠️
但值得一試呢😌
惹味牛腩麵
涼拌黑醋茄子(辣)
九層塔蚵仔煎蛋
九層塔蚵仔煎蛋配白飯
台灣鳳梨酥
台灣鳳梨酥2
黑糖珍珠鮮奶
凍檸茶
2021-11-21
$150 (Dinner)
惹味牛腩麵
涼拌黑醋茄子(辣)
九層塔蚵仔煎蛋
九層塔蚵仔煎蛋配白飯
台灣鳳梨酥
台灣鳳梨酥2
黑糖珍珠鮮奶
凍檸茶
前排係社交平台見到個親子package,除左指定食物同飲品任食之外,仲包埋小朋友到遊戲區揸車🏎️同埋可以到遊戲天地遊玩一次🤣。介紹下呢個package$398 包左【春禧堂中港城店】指定食物任食,見到都唔少選擇,有五款主食,五款飲品(包括珍珠奶茶🧋)同八款小食任食🤩🤩。首先介紹下春禧堂呢間餐廳,係位於中港城平台2座,一上扶手梯右手邊就見到了。門口有個背板藍色打卡位,可以坐係梳發度,供大家打卡影相📸️。入到去仲見到個打卡花牆🌸,我地當然唔執輸影返幾張啦😝,餐廳環境乾淨,位置闊落,我地坐窗邊位,咁啱陽光照住對面大廈玻璃,將光線折射下來,所以成功營造左個黃昏氣氛🌆🤣。主食叫左三份,分別有:滷肉飯 花枝丸番茄🍅米線🍜小時候牛肉麵滷肉肥瘦剛好,不會膩口,撈飯食特別正!番茄麵線剛好相反,份量好大😂,番茄湯濃郁,酸酸甜甜夠醒胃。☺️牛肉麵份量不算多,但陽春麵口感彈牙,同牛肉湯異常夾❤️。小食:炸地瓜條鹽酥雞扒手拍小黃瓜🥒涼拌貓耳朵滷水雞翼黑醋醬汁茄子🍆小食我幾鐘意食佢地個炸地瓜條,外脆外軟,香脆的外殼包著軟綿的地瓜🍠,別有一番風味。雞排外皮炸至金黃香脆,雞肉肉質鮮嫩多汁。小黃瓜🥒同涼拌貓耳朵被我家芊芊寶寶食

主食叫左三份,分別有:
滷肉飯
花枝丸番茄🍅米線🍜
小時候牛肉麵

滷肉肥瘦剛好,不會膩口,撈飯食特別正!

牛肉麵份量不算多,但陽春麵口感彈牙,同牛肉湯異常夾❤️。

小食:
鹽酥雞扒
手拍小黃瓜🥒
涼拌貓耳朵
滷水雞翼
黑醋醬汁茄子🍆

雞排外皮炸至金黃香脆,雞肉肉質鮮嫩多汁。

小黃瓜🥒同涼拌貓耳朵被我家芊芊寶寶食晒🤭。

唔夠食可以再落單,食到飽為止。食完就可以落去放電啦😆!!

遊戲區喺中港城嘅UG層,Kids Kids Car 分為三個部份:分別有#賽車區,#動態區 同 #靜態區。本身餐廳俾左靜態區,職員同我講可以免費改為動態區。👍

賽車區:場地提供兩款電動車(2選1):迷你私家車 同 道路小英雄。

再去觀察下靜態區:有超市,廚房仔,郵局,消防車,公主化妝枱等等區域,仲可以換下公主服裝同消防服裝,可惜我家芊芊bb太好動,最後選擇左動態區。

動態區有充氣彈床,芊芊bb係度跳得好開心🥳,成功咁放左電。
又有AR動感遊戲,仲有積木等等。
  • 炸地瓜條
  • 鹽酥雞扒滷肉飯
  • 三寶紅燒牛肉麵
  • 滷肉飯
  • 香酥炸排骨滷肉飯
2021-11-30 416 views
今天風和日麗,和老公來了九龍公園閒遊,之後經過一條行人天橋,便來到中港城平台,原來這裡有很多食店,我們選了在春禧堂吃午餐。一入店內,便有一種雅緻的感覺,坐下後,便開始用QR Code 點菜。主食方面,我們叫了手工花枝丸米線,加了特濃蕃茄湯($4),和滷水豬手台灣麵,而每個麵食,都有三款前菜跟餐。如加$10,是可以追加前菜,我們追加了滷水豆腐,及涼拌貓耳朵。小食方面,叫了麻辣鴨血。飲品方面,叫了芝士奶蓋玫瑰茶,跟餐加$27,及台灣啤酒,跟餐加$12。甜品方面,我們叫了什果黑糖冰仙草,及台灣鳳梨酥。手工花枝丸米線:加了$4,轉了特濃蕃茄湯底,不單營養豐富,整個米線都充滿著蕃茄飄香,花枝丸彈牙有口感,伴菜的紅及白蘿蔔新鮮爽甜。滷水豬手台灣麵:這食店的麵食有免費湯底可供選擇,照顧到不同客人的口味,我們叫了清雞湯底,味濃及鹹淡得宜。豬手爽口,台灣麵夠煙靭。滷水豆腐:豆腐大大件,滷水的時間不短,非常入味。涼拌貓耳朵:份量十足,味道帶點辛辣,貓耳朵爽口。麻辣鴨血:這是台灣的著名小食,廚師烹調手法地道,鴨血很有質感及頗辣,最適合愛辣人士。什果黑糖冰仙草:甜品非常有創意,上枱時瀰漫著一股仙霧。食材亦豐富
小食方面,叫了麻辣鴨血。
甜品方面,我們叫了什果黑糖冰仙草,及台灣鳳梨酥。
滷水豆腐:豆腐大大件,滷水的時間不短,非常入味。
涼拌貓耳朵:份量十足,味道帶點辛辣,貓耳朵爽口。
什果黑糖冰仙草:甜品非常有創意,上枱時瀰漫著一股仙霧。食材亦豐富,有新鮮水果、綠豆、仙草、黑糖冰沙,味道不甜,吃出啖啖清新。
芝士奶蓋玫瑰茶:玫瑰茶入口飄香,加了芝士奶蓋伴著喝,更芳香濃郁。
台灣啤酒:是台灣直送的,加$12 抵飲。
台灣鳳梨酥:除了台灣啤酒外,也有台灣鳳梨酥直送,$15 有兩件,打開袋後,已傳來陣陣鳳梨香味,大力推介大家試吃。
整體來說,店內裝潢清逸,店員親切有禮,食物款式多,品質高,下次一定會再來啊!
2021-11-28
2021-11-30 45 views
秋分鮮雞鍋呢個天氣食雞鍋就岩哂湯底係清雞湯加蟲草 都幾養生雞鍋內既雞件份量都相當多雞肉夠新鮮嫩滑 湯底都好清甜入面仲有埋手工餃同金菇等配料十分足料三盛紅燒牛肉麵麵既份量比想像中多紅燒牛肉湯底 湯底有濃濃牛味配埋小唐菜 蘿蔔一齊食都幾好麵入面就有腱心牛肉 牛腩同牛丸三款食物腱心牛肉肉質軟滑 吸收哂湯底既精華 好入味牛腩夠冧 一啲都唔鞋而且牛丸都好爽口彈牙椒鹽花枝丸花枝丸炸到金黃色 好吸引食落去好彈牙 又唔會有好粉既感覺麻辣鴨血鴨血夠嫩滑同夠哂辣底下仲有豆腐 吸收哂辣汁好好食
秋分鮮雞鍋

鴨血夠嫩滑同夠哂辣
底下仲有豆腐 吸收哂辣汁
好好食
2021-11-28 40 views
中港城春禧堂,稍稍遠離人來人往的海港城,卻更近九龍公園,去完博物館睇展覽,沿住天橋行過去就到,食番個tea, 飲啖珍珠奶茶都咪話唔寫意。午市套餐包前菜,主食同飲品,三個願望一次滿足前菜滷水豆腐, 滷得入味內裏夠嫩滑。酥炸豬扒配雞肉飯豬扒炸得金黃而內裏仍然juicy, 唔會乾柴柴雞肉飯分量多, 加埋雞肉汁撈飯超好味。台灣炒飯台灣香腸高麗菜蛋白,材料簡單, 卻係滿滿的台灣味道。另外仲叫了即製餃子, 半煎煮唔會太熱氣, 粟米豬肉作為餡料,滿滿的爆汁,啖啖肉。

午市套餐
包前菜,主食同飲品,三個願望一次滿足
前菜滷水豆腐, 滷得入味內裏夠嫩滑。

酥炸豬扒配雞肉飯

豬扒炸得金黃而內裏仍然juicy, 唔會乾柴柴

雞肉飯分量多, 加埋雞肉汁撈飯超好味。

台灣炒飯

台灣香腸高麗菜蛋白,材料簡單, 卻係滿滿的台灣味道。

因為疫情關係 好耐無得去旅行 但其實真係好掛住好道地嘅台灣嘢食 咁啱見到呢間舖新開張 外面仲突登有個corner 比大家打卡係好靚嘅粉藍色加桃紅色嘅霓虹燈字 超靚🥸老闆亦好有心真係逐個問大家嘅意見 希望真係可以還原台灣嘅味道首先係必食嘅滷肉飯店家用嘅係珍珠米 特別有口感 有足夠嘅汁沾住肉燥 蚵仔好脆好正 完住唔腥 唔會用粉蒙混過關新鮮 蠔味濃 另外揀咗牛肉麵麵質好彈牙湯熬出滿滿紅蘿蔔嘅甜味牛腱軟身易咬~補足骨膠原 店舖走簡約寫實風飲品揀咗火龍果特飲 影相靚 天然 清香清甜 最後係有乾冰效果嘅紫薯椰果珍珠仙草~多重口感 幾得意 值得一試
因為疫情關係 好耐無得去旅行

湯熬出滿滿紅蘿蔔嘅甜味
牛腱軟身易咬~補足骨膠原
店舖走簡約寫實風
飲品揀咗火龍果特飲 影相靚 天然 清香清甜
最後係有乾冰效果嘅紫薯椰果珍珠仙草~
多重口感 幾得意 值得一試
  • 台式蚵仔酥
  • 三寶紅燒牛肉麵
2021-11-28 37 views
呢間台灣餐廳原來啱啱開咗兩個月左右,咁岩行過中港城,就入咗嚟試吓,間餐廳裝修得幾靚幾有特色,座位寬敞。食台灣嘢就一定要叫牛肉麵,推介呢度嘅紅燒腱心牛肉麵,牛肉麵湯底好濃,一啲都唔油膩,幾塊牛肉煮得非常軟林身,入口即溶,又有牛味。我最鍾意食佢台灣麵嘅麵質,軟硬適中, 好有口感,啲面索晒牛肉濃湯嘅精華。牛肉麵賣相都十分精美,有蘿蔔、小棠菜作為伴菜,望到都覺得吸引。呢度除咗一般嘅粉麵飯之外,仲有好多選擇。冬天就最啱食暖粒粒嘅火鍋,試咗佢嘅冬暖酸菜魚鍋,魚片好新鮮,好滑而且又冇乜骨,酸菜湯底味道啱啱好,少少酸令到我更加開胃!除咗魚片之外,個鍋仲有好多唔同嘅配菜,有金菇、娃娃菜、鮑杏菇、豆腐等,清清地係健康之選,就算唔配飯麵就咁食個鍋都夠飽,食完呢個鍋真係成身暖晒。食台灣嘢就梗係必叫鹽酥雞扒做小食,雞扒即叫即炸,上到枱仲熱辣辣,雞扒好厚身好大塊,外皮炸到脆卜卜,但雞肉仲保持到嫩滑juicy, 而且個款又唔算太厚,好滋味!台式餐廳就一定唔少得台式飲品,我就簡單啲揀咗杯香濃台式奶茶,鍾意佢可以自己揀甜度同冰度,茶底夠濃,係正宗嘅台灣味道。
1K
2021-11-27 31 views
我好鐘意去台灣,不論人情味和食物都好鐘意、最近來到這裡是感覺充滿少女風的環境舒服又有打卡位的台式餐廳🍴,除了品嚐到不同熱食美食,我還買了鳳梨酥作手信, 我鍾意食鳳梨酥,直頭鍾意到有上癮,酥好食而且餡唔算好甜的!此外,我們品嚐了其中特色牛肚台灣麵和豬手台灣麵,都十分入味又腍身,湯底任選自己喜歡的紅燒牛肉湯和特濃蕃茄湯,使每條手打麵條都充滿香濃湯汁,真的很滋味!最後配以黑糖鮮奶和原味豆乳,是我的滿足之旅春禧堂尖沙咀廣東道33號中港城2座平台3號舖
最後配以黑糖鮮奶和原味豆乳,是我的滿足之旅

春禧堂
尖沙咀廣東道33號中港城2座平台3號舖

2021-11-26 34 views
春禧堂位於尖沙咀中港城平台,由柯士旬站行到中港城門口,沿著電梯上到平台,並隨著海風就會走到門口。全程十分鐘左右。餐廳內有不少供客人打卡位置,內部裝潢以白綠色小清新為主題。菜式以台式料理為主,有滷肉飯、牛肉麵、亦有一人前火鍋。同時有台式飲品及甜品提供。滷水蛋牛腩滷肉飯一大碗滷肉飯有載牛腩、小白菜同滷水蛋,大大件香濃牛腩,食落軟熟。味道一流。三寶紅燒牛肉麵含豐富的膠原蛋白既牛筋,彈牙又冧,有絕佳口感,加上麵量份量多,呢個餐確實幾抵食!鹽酥雞排外皮酥脆裡有著柔嫩雞肉,賣相相當吸引。芝士奶蓋抹荼+黑糖仙草凍蘚奶餐廳提供外送服務,用餐後可拎住杯野飲走到海旁邊,一邊欣賞維港兩岸景色,一邊傾疫情後去番過台灣旅行。$15兩個台灣鳳梨酥

滷水蛋牛腩滷肉飯

三寶紅燒牛肉麵

鹽酥雞排
外皮酥脆裡有著柔嫩雞肉,賣相相當吸引。

芝士奶蓋抹荼+黑糖仙草凍蘚奶
$15兩個台灣鳳梨酥
2021-11-26 33 views
今天試試新餐廳。這家台式餐廳位於中港城,裝修別緻,座位也不太逼。這兒是自助用QR code 落單,午餐是典型台式午餐,有牛肉麵、滷肉飯等等,價格由$55-$75,不設加一。紅燒半筋半腩牛肉麵$69+$4特濃番茄湯牛筋腩有三件,大大件,牛腩軟中帶嚼勁,肉味濃,這蕃茄湯味道超濃,完完全全蕃茄味,味道酸香,十分醒胃,配上爽口台灣麵,麵條軟滑,味道不錯。紅燒腱心牛肉麵$65這牛𦟌麵相當不錯。牛𦟌肉質軟腍,完全不用勁去咀嚼,又有肉味,加上惹味的紅燒湯底,味道香濃而不嗆喉,配上QQ台灣麵,十分台式風味,又飽足。

紅燒半筋半腩牛肉麵$69+$4特濃番茄湯

味道不錯。

紅燒腱心牛肉麵$65

這牛𦟌麵相當不錯。牛𦟌肉質軟腍,完全不用勁去咀嚼,

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-11-25 37 views
今日收咗工之後,喺尖沙咀見到一間新開嘅台灣菜。裝修幾乾淨舒服,價錢亦都唔貴。同埋菜單上面都好多選擇。我哋叫咗一個雞扒台式牛肉麵,個湯底係台灣牛肉,湯底同個面都唔錯,個雞扒都係熱辣辣香脆,值得一試。另一個我哋就叫咗真係台灣牛肉麵,佢啲牛肉嘅份量亦都唔少,同時間都幾大塊,味道亦都唔錯。我覺得以咁嘅價錢來講係好抵食,未試過嘅都值得一試。係秋天完結之前,竟然俾我哋見到Menu上面有大閘蟹,我哋都叫咗兩隻過下癮。Size唔算大,但係入邊嘅蟹膏亦都唔少,平平哋可以叫黎試吓最後我哋仲叫咗一個仙草台灣芋圓,味道唔錯同時間都幾特別,因為佢有放乾冰係個底,幾啱大家打卡用
  • 紅燒腱心牛肉麵
2021-11-25 38 views
今日暢遊西九,本身打算過尖沙咀揾食。諗住經過中港城就想去睇睇,因為未通關的關係,搵食應該很容易,行咗一陣,就揾到好料食我們下午兩點去到,餐廳也是座無虛席,等了一會才有位置。因為太久沒去臺灣,想感受一下臺灣氣息。我們叫了 兩份套餐、兩個小食及甜品, 相當滿足。紅燒惹味牛腩麵配滷水豆腐及黑糖珍珠奶茶: 牛腩足足有三大條,十分入味而且相當軟淋,濃濃的牛骨湯為這碗麵注入靈魂,加入蘿蔔很是匹配。珍珠奶茶選配半糖少冰,完全對到口味。香酥炸排骨配滷水蛋及黑糖珍珠奶蓋咖啡: 蕃茄湯底十分濃郁,排骨外脆內軟,肉汁滿滿,分數很高,份量也很多。珍珠咖啡加奶蓋外面比較少見,相不到味道竟然如此配襯, 有機會大家都要一試。煎餃子: 相信係即叫即煎,餃子上枱皮很脆,點少少醋已經相當好味。絕對係肉質新鮮的緣故。士林夜市鹽酥雞: 最有臺灣嘅感覺出現了,其味道及賣相,都同臺灣食到的一模一樣,正!甜品我們叫了紅綠豆薏米黑糖燒仙草 及 鳳梨酥: 燒仙草一上枱賣相已相當吸引,而且黑糖份量可以選擇,十分貼心。最后當然要叫臺灣名產,鳳梨酥,無諗過臺灣餐廳都會有鳳梨酥賣。而且堂食不用一盒買,可以散叫。鳳梨酥好鬆化,不會太酸,值得推介

我們叫了 兩份套餐、兩個小食及甜品, 相當滿足。

紅燒惹味牛腩麵

酥炸排骨配蕃茄湯
酥炸排骨
黑糖珍珠奶蓋咖啡、黑糖珍珠奶茶

現做煎餃子

紅綠豆薏米冰黑糖燒仙草
最后當然要叫臺灣名產,鳳梨酥,無諗過臺灣餐廳都會有鳳梨酥賣。而且堂食不用一盒買,可以散叫。鳳梨酥好鬆化,不會太酸,值得推介。
鳳梨酥
2021-11-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
紅燒惹味牛腩麵
酥炸排骨配蕃茄湯
酥炸排骨
黑糖珍珠奶蓋咖啡、黑糖珍珠奶茶
現做煎餃子
紅綠豆薏米冰黑糖燒仙草
鳳梨酥
2021-11-24 59 views
來到中港城食晚餐, 餐廳很大,位置很寬躺,裝潢很乾淨。侍應很熱情地招呼我們坐下。叫左幾樣食物:-三盛紅燒牛肉麵 - 很多餸,有腱心牛肉,牛腩,牛丸,每一件牛肉或牛腩都很大塊,加上炆到適中,有口感。台灣麵的口感很彈牙,夠爽口。塔香三杯雞 加滷肉飯用了青椒紅椒做伴菜,色彩繽紛。而三杯雞味道很好,很入味,加上三杯雞的醬汁,可以食到成碗飯。鹽酥雞扒必叫之選,大大件雞扒,炸得脆口,而雞肉非常鮮嫩。士林夜市鹽酥雞將雞塊切細,炸到香脆。珍珠奶茶必叫,珍珠有口感,煙煙韌韌,茶味濃。飲到一半先記得影相。

叫左幾樣食物:-

塔香三杯雞 加滷肉飯

鹽酥雞扒
必叫之選,大大件雞扒,炸得脆口,而雞肉非常鮮嫩。

士林夜市鹽酥雞
將雞塊切細,炸到香脆。

珍珠奶茶
必叫,珍珠有口感,煙煙韌韌,茶味濃。飲到一半先記得影相。
2021-11-23 51 views
【 大大塊香酥炸排骨 】🚗帶仔仔去中港城玩,玩完啱啱好到左Lunch Time,我哋就上咗平台花園的「春禧堂台灣料理餐廳」食飯。🥘春禧堂台灣料理餐廳環境幾靚,有多個打卡位,我哋叫左一份午市套餐,有主菜,小食和飲品,都幾抵食。🍜主菜係香酥炸排骨台灣麵,湯底係香濃的紅燒牛肉湯,麵質幼細,幾彈牙。大大塊的香酥炸排骨外脆內軟,幾好味。不過有幾塊可能有太多的炸粉,口感太林。🥬小食上湯浸時菜,大白菜好硬,小朋友食唔到。茉莉珍珠奶綠幾好味,有好多珍珠。
【 大大塊香酥炸排骨 】

2021-11-23 52 views
台灣美食一向好啱香港人口味,約人食飯揀台灣餐廳就唔會有錯啦。今晚去咗中港城新開嘅一間台式餐廳春禧堂同朋友食晚餐傾吓偈。今日天氣轉涼,我叫咗個夏至海蝦海鮮鍋,清鷄湯,有海蝦,花枝丸,娃娃菜,豆腐,金菇,雞髀菇。海蝦數量多,非常豐富。豆腐嫩滑,花枝丸大大粒。冬天食一人鍋,感覺幸福溫暖。朋友叫咗個三盛紅燒牛肉麵,超大碗,大大件腱心牛肉,牛腩,牛丸,牛肉炆得鬆軟入味,台灣麵軟硬適中。跟餐叫咗涼拌木耳,健康降血脂。點可能錯過台灣飲品呢?芝士奶蓋阿華田,少甜而芝士味突出。仙草凍鮮奶,好多jelly,鮮奶更可幫助入眠。最後最後,一人一件鳯梨酥,完整的台灣體驗!